Медици от Пазарджик: Налага ни се да се пазим от тези, които лекуваме

В декларация Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи осъди нападението над медицинската сестра в Пазарджик и поиска законодателни промени.

Военни психолози обмениха опит на конференция във Варна

Практико-приложна конференция проведоха военни психолози в рамките на последните два дни във Военноморския клуб във Варна. Тема на форума бе „Предизвикателства и перспективи пред психологичното осигуряване в армейска среда”. Конференцията е посветена на двадесетата годишнина от началото на психологичното осигуряване на личния състав във Военноморските сили.

Пенсионерите са желани като кредитополучатели - имат сигурен доход и дисциплина

Заради сигурните си доходи и стриктността при погасяване на задълженията пенсионерите стават все по-атрактивни клиенти за кредитните институции. Проверка на Дарик показа, че повечето компании за бързи кредити предлагат „пенсионерски заеми".

10 месеца затвор за крадец на телефон

/КРОСС/ Врачанският районен съд постанови присъда от 10 месеца лишаване от свобода на мъж от криводолското село Лесура заради откраднат мобилен телефон. Мобилният телефон е оценен на 359 лева. 10-те месеца лишаване от свобода, които магистратите постановиха, следва да бъдат излежани при първоначален строг режим в затвора, пише „Конкурент". Решението на магистратите от наказателния състав било взето след сключено споразумение между подсъдимия и прокуратурата. Крадецът с инициали М.А. се признал за виновен в това, че на 20 август м.г. в село Лесура е взел мобилния телефон. Първоначално го поискал от собственика му, за да разгледа клипове и снимки на него, но после отказал да го върне. От решението на съда стана ясно, че подсъдимият е извършил деянието, докато е бил при условията на опасен рецидив заради друго наложено му преди това наказание за престъпление от общ характер. По смисъла на закона след сключено споразумение присъдата не може да бъде обжалвана или протестирана.  

Делян Пеевски: Нито аз, нито семейството ми имаме необслужвани кредити в КТБ, ще искам извинение

Нито аз, нито моето семейство имаме необслужвани кредити в КТБ, заяви късно днес следобед Делян Пеевски. "24 часа" потърси депутата от ДПС по повод интервюто на изпълнителния директор на КТБ Георги Христов. Според банкера имало напрежение между собственика на трезора Цветан Василев и Делян Пеевски. Христов заяви, че фирми, Нито аз, нито моето семейство имаме необслужвани кредити в КТБ, заяви късно днес следобед Делян Пеевски. "24 часа" потърси депутата от ДПС по повод интервюто на изпълнителния директор на КТБ Георги Христов. Според банкера имало напрежение между собственика на трезора Цветан Василев и Делян Пеевски. Христов заяви, че фирми,

Путин прави кадрови промени в армията

Руският президент прави промени в силовите структури на страната, като сменя наред шефове. Владимир Путин се заел с реформите, защото не бил доволен от сегашната работа на службите, които били неефективни, предаде АФП. Държавният глава подписал указ за освобождаването, назначаването и уволнението от военна служба на служители в няколко държавни Руският президент прави промени в силовите структури на страната, като сменя наред шефове. Владимир Путин се заел с реформите, защото не бил доволен от сегашната работа на службите, които били неефективни, предаде АФП. Държавният глава подписал указ за освобождаването, назначаването и уволнението от военна служба на служители в няколко държавни

Мъж в затвора за 10 месеца заради откраднат телефон

Врачанският районен съд постанови присъда от 10 месеца лишаване от свобода на мъж от криводолското село Лесура заради откраднат мобилен телефон. Крадецът с инициали М.А. се признал за виновен в това, че на 20 август миналата година в село Лесура е взел мобилен телефон от собственика му. Първоначално той го поискал от притежателя, Врачанският районен съд постанови присъда от 10 месеца лишаване от свобода на мъж от криводолското село Лесура заради откраднат мобилен телефон. Крадецът с инициали М.А. се признал за виновен в това, че на 20 август миналата година в село Лесура е взел мобилен телефон от собственика му. Първоначално той го поискал от притежателя,

10 месеца затвор за мъж, откраднал мобилен телефон

Врачанският районен съд постанови присъда от 10 месеца лишаване от свобода на мъж от криводолското село Лесура заради откраднат мобилен телефон. Крадецът с инициали М.А. се признал за виновен в това, че на 20 август миналата година в село Лесура е взел мобилен телефон от собственика му. Първоначално той го поискал от притежателя, Врачанският районен съд постанови присъда от 10 месеца лишаване от свобода на мъж от криводолското село Лесура заради откраднат мобилен телефон. Крадецът с инициали М.А. се признал за виновен в това, че на 20 август миналата година в село Лесура е взел мобилен телефон от собственика му. Първоначално той го поискал от притежателя,

Без субсидии за фотоволтаици през следващите 7 г.

През следващия програмен период по Програмата за развитие на селските райони няма да се финансират проекти за фотоволтаични централи, съобщи вчера зам.-министърът на земеделието Явор Гечев при публичното обсъждане на документа.

Реакторите от "Белене" ставали за виетнамска АЕЦ

България може да продаде реакторите, предназначени за АЕЦ “Белене”, на сходна атомна централа - като тази, която Русия строи във Виетнам. Това каза пред журналисти по време на изложението “Атомекспо” в Москва Михаил Малцев от “Атоменергопроект”, компанията която е проектирала “Белене”.
“Турската централа “Аккую” също се движи по график, но реактор България може да продаде реакторите, предназначени за АЕЦ “Белене”, на сходна атомна централа - като тази, която Русия строи във Виетнам. Това каза пред журналисти по време на изложението “Атомекспо” в Москва Михаил Малцев от “Атоменергопроект”, компанията която е проектирала “Белене”. “Турската централа “Аккую” също се движи по график, но реактор

Осъдиха двама наркозависими варненци за кражба от офис

Двама наркозависими мъже бяха осъдени ефективно от Районен съд – Варна за извършена в съучастие кражба от офис в централна градска част, съобщиха от съда за Moreto.net. Подсъдимите – 31-год. С. Василев и 27-год. Г.Гарабедов се признаха за виновни в това, че на 14 ноември миналата година отнели лаптоп, мишка с кабел за компютър и мобилен телефон със сим-карта, на обща стойност 491 лева.

Путин и Порошенко обсъдиха по телефона газовия въпрос

/КРОСС/ Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко са обсъдили в телефонен разговор газовите въпроси, съобщи прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков."Накратко обсъдиха този въпрос", каза Песков.Подробности от разговора не се уточненяват.В допълнение Песков отбеляза, че към момента няма информация когато ще продължат преговорите с украинската страна за доставките на газ за Украйна и ще има ли изобщо разговори по тази тема."Все още няма информация за това кога ще продължат преговорите и дали ще бъдат продължени изобщо", каза Песков.    

Арестували трима за готвено убийство

Има арести за подготвяно убийство, съобщиха от прокуратурата. Според БНР атентатът е готвен срещу депутата от ДПС Делян Пеевски.

Докато София се готви да махне паважа, Брюксел го защитава

Докато София се готви да премахне паважната настилка и да излее поредния асфалт между площад "Македония" и Руски паметник, еврокомисарят по околна среда Янез Поточник защитава настилката в нарочен доклад като екологична и по-устойчива във времето.   Докладът на Поточник е приложен към писмото на шест организации обединени в инициативата "Граждани за зелена София" до столичния кмет Йорданка Фандъкова. НПО-тата са против проекта за реконструкция на площад "Руски паметник" и този на бул."Бъкстон". Въпреки че писмото им е внесено в Столична община още в началото на април, но до този момент отговор нямаме, каза Боряна Шивачева от гражданското сдружение "Белите брези" през Mediapool.   "Няма окончателно решение за реконструкцията на Руски паметник и връзката му с площад "Македония", каза Любомир Христов, зам.-кмет по транспорт на София. Той обеща, когато проектът е готов, че "най-вероятно ще бъде подложен на публично обсъждане".   Миналото лято столичани се надигнаха и спасиха паважа на ул."Цар Иван Асен ІІ". Сега гражданските организации, както и живеещи в районите са решени да защитят екологичната настилка и в района на Руски паметник, както и по бул."Цар Борис ІІІ".   Париж избра паважа, но София го сменя с асфалт   Спорът между граждани и управляващите в София е свързан с подмяната на паважа с асфалт и изсичането на дървета, които и без това през последните години от площад "Македония" по бул."Цар Борис ІІІ" намаляват драматично.   Аргументите на Столична община за премахването на паважа са, че настилката е шумна, бави градския транспорт, улиците с паваж са станали на вълни и няма майстори, които да ги поддържат. Освен това допитване в блога на Столична община показа, че софиянци също искат тя да бъде премахната, отбеляза Любомир Христов.   Паважната настилка е вечна за разлика от асфалта, опонират екоорганизациите. Те дават пример с Рим, където при Траянови врата има павета от преди 2000 г. и никой не помисля да ги асфалтира. Париж също пази еконастилката и осемте платна на "Шанз Елизе" са покрити с павета. Централните улици на Виена и Прага също пазят тази настилка и на никой там не му друса.   У нас обаче в втората половина на 90-те години по времето на Стефан Софиянски извадиха уникалните жълти павета от Орлов мост до Софийския университет "Св.Климент Охридски" за да ги заменят с асфалт. После се оказа, че общинари бяха ползвали виенските павета за къщите си край София.   Добре подредените павета не образуват дупки, за разлика от асфалта, който след две, три години има нужда от кръпки, твърдят зелените. Освен това паважът държи прохлада, докато асфалта нагрява и поддържа атмосферата като в пещ в горещите летни дни и нощи.   Асфалтът, наред с азбеста, е е един от най-канцерогенните материали заради наличието на битум и вреди на човека, твърдят гражданските организации.   Освен това паветата са перфектен ограничител на скоростта и така намаляват трафика на автомобилите.   Не на последно място дори цената е в полза на паважа. Според данни на Столична община развалянето и ремонта на паважната настилка струва 25 лв./кв.м, докато направата на асфалтова кръпка е 41 лв./кв.м.   Публичност на проектите   Гражданските организации настояват да има публичност на проектите за Руски паметник и бул."Бъктон". Те искат да се качат на сайта на Столична община или на този на Направление "Архитектура и Градоустройство".   Да се проведе широко разгласено обществено обсъждане, каквото не е правено. Живеещите в районите да бъдат уведомени за това. Проектът за Руски паметник да бъде съгласуван с Националния институт за паметниците на културата и Министерството на културата, защото от 1986 г. те се водят за обекти от културно-историческото наследство на града.   Предстои да видим дали Столична общината ще се вслуша в гласа на гражданите.

Първият мач на Мондиалa предизвика 58 млн. публикации във Facebook

/КРОСС/ Откриващият мач на световното първенство по футбол, в който Бразилия победи Хърватия с 3:1, е предизвикал 58 милиона публикации във Facebook. Това е над пет пъти повече в сравнение с активността, която е породила церемонията по връчването на наградите "Оскар" през март, съобщиха от социалната мрежа. Бразилците са били най-активната нация с около 16 милиона публикации - над 20 пъти повече от общия капацитет на всички стадиони за световното първенство. На второ и трето място са САЩ и Англия, предава Дневник. Най-коментираният момент е бил страхотният гол, който нападателят на "Барселона" Неймар вкара в 29-ата минута, за да изравни резултата. На второ място е скандалната дузпа, която японският рефер Юичи Нишимура отсъди в 70-ата минута.  

Готви се мащабна сделка в сектора на онлайн залаганията

Канадската Amaya купува Pokerstars и Full Tilt Poker за сумата от 4,9 млрд. долара


Преди мача от група В на Мондиала Испания - Холандия

Един срещу друг в първия сблъсък, който ще постави начало на надпреварата в група "В", ще противопостави отборите на Испания и Холандия в повторение на финала от последното Световно първенство. Испанският национален отбор започва своята защита на трофея, който завоюва на Мондиала в ЮАР.

Трима арестувани за подготвяното убийство на Пеевски

Прокуратурата обвини трима души за подготовка на убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщава БТА, позовавайки се на два независими източника от полицията и от прокуратурата. В официално изявление говорителят на Софийска градската прокуратура заяви само, че трима души са арестувани и обвинени за подготовка на убийство, без да конкретизира никакви имена и да обвързва тези действия на прокуратурата с конкретен случай.

ЕК ни възстанови 863 млн. евро за земеделски плащания

Това са предявени от фонд "Земеделие" пари за субсидии


Екстремистите в Ирак взеха в плен 16 грузинци

Четири жени пък са се самоубили или защото са били изнасилени, или защото са били принудени да се омъжат за освободени затворници

Ташева: Този кабинет е може би най-честно избраният от последните четири, пет

/КРОСС/ "За първи път "Атака" не подкрепиха вот на недоверие", заяви в студиото на „Дневен ред" депутатът от "Атака" Магдалена Ташева. „Ние не сме подкрепили кабинета. Искахме живот за 42-рия парламент и многократно сме обяснявали защо. Първо, този кабинет е може би най-честно избрания от последните четири или пет. В този парламент не намериха място една категория политици, която нашият народ отдавна иска да отстрани. Освен това в предизборната си платформа БСП обеща неща, които ние бихме искали България да постигне и сме ги включили в "Плана Сидеров". БСП спечели 86 депутатски места на крилете на референдума за АЕЦ „Белене". Те обещаха да построят "Южен поток" и даже твърдяха, че не всичко е загубено в проекта на петролопровода „Бургас Александруполис", коментира тя. Според нея липсата на евродепутат в Брюксел не била очаквана от партията. От партията не смятали, че обявените изборен резултат отразява реалното съотношение на политическите сили в страната и оспорват данните на ЦИК. „Не само ги оспорваме, но и заведохме дело в Конституционния съд, с което искаме касиране на тези избори", заяви Ташева, като добави, че се основават на редица фалшификации. "На базата не тези резултати не могат да се правят изводи, защото те са грубо манипулирани

Медии на една ръка разстояние

Да видиш Жан Клод Ван Дам в София вече не е чак такава рядкост. Човекът снима филми у нас и даже обича да танцува из столичните клубове. 
Новата мода е да видиш водещите на любимото си радио или предаване по телевизия отблизо. Медиите все по-често правят т.нар. изнесени студиа, при които предаването се излъчва от друго място, а не от сградата на Да видиш Жан Клод Ван Дам в София вече не е чак такава рядкост. Човекът снима филми у нас и даже обича да танцува из столичните клубове. Новата мода е да видиш водещите на любимото си радио или предаване по телевизия отблизо. Медиите все по-често правят т.нар. изнесени студиа, при които предаването се излъчва от друго място, а не от сградата на

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на вечерната емисия: 

Експерти работят по отговорите, които България трябва да изпрати на Европейската комисия за проекта Южен поток до 4 юли.
Следователи от Столичното следствие влязоха в сградата, в която се помещават Корпоративна търговска банка и ТВ 7.
България и Полша все още не са приложили директивата за правата на...

Пенсионерите все по-атрактивни клиенти за фирмите за бързи кредити

Заради сигурните си доходи и стриктността при погасяване

Започна ДМС кампания в помощ на малката Бети

/КРОСС/ ДМС кампанията на Бети е вече активна. Ако искате да помогнете за лечението на 2- годишното момиченце от Кюстендил, което се бори с левкемия, можете да изпратите смс на номер 17 777 с текст DMS BETI. "Бети се нуждае от 1 000 000 добри българи, които да я подкрепят с едно левче, за да живее. Бъди един от тях, моля те. Искаме от сърце да благодарим на ДМС, че успяха в кратки срокове да направят и невъзможното да помогнат на детенцето ни! Моля ви, подкрепяйте Бети. Живеем с надеждата и вярата в доброто. Благодарим ви!", пишат близките й във Фейсбук. "Огромно благодарим на всички отделили средства и дали своя принос за каузата. САЩ, страната на неограничените възможности дават цена по предварителни данни за излекуването на Бети от 500 000 /петстотин хиляди/ Долара до 1 000 000 /един милион/ Долара. Тази сума е много голяма, да..., дори стресираща за семейството на Бети, но ние няма да се спрем... Молим за помощ отново всички вас",споделят приятелите на Бети във Фейсбук.  

Първият мач на световното предизвика 58 млн. публикации във Facebook


Откриващият мач на световното първенство по футбол, в който Бразилия победи Хърватия с 3:1 благодарение на сериозна съдийска грешка, е предизвикал 58 милиона публикации във Facebook. Това е над пет пъти повече в сравнение с активността, която е породила церемонията по връчването на наградите "Оскар" през март, съобщиха от социалната мрежа. 

Бразилците са били най-активната нация с около 16 милиона публикации. "Това е над 20 пъти повече от общия капацитет на всички стадиони за...

Народното събрание прекрати депутатските пълномощия на Георги Кадиев

Депутатите прекратиха пълномощията на Георги Кадиев като народен представител от ПГ на Коалиция за България. Против гласуваха депутатите от ГЕРБ, които защитиха Кадиев като един изключително достоен народен представител. Припомняме, че след провелия се във вторник пленум на БСП Георги Кадиев обяви решението си да подаде оставка от поста, който заема в партията, както и да напусне НС.

Делян Пеевски: Нито аз, нито семейството ми имаме необслужвани кредити в КТБ, ще искам извинение

Нито аз, нито моето семейство имаме необслужвани кредити в КТБ, заяви късно днес следобед Делян Пеевски. Нито аз, нито моето семейство имаме необслужвани кредити в КТБ, заяви късно днес следобед Делян Пеевски. "24 часа" потърси депутата от ДПС по повод интервюто на изпълнителния директор на КТБ Георги Христов пред бТВ. Според банкера имало напрежение между собственика на трезора Цветан Василев и Делян Пеевски.

Пожар избухна в складове на военния завод "Арсенал"

Огромен пожар е обхванал складове с оръжия и боеприпаси над село Бузовград (намиращ се на 5 км от Казанлък), предаде кореспондент на БГНЕС. Отдалеч се виждат и чуват взривовете, които избухват в скла...

Ощетеният Дос Сантос е Играч на мача

Нападателят на Мексико Джовани дос Сантос бе избран за Играч на мача между "ацтеките" и Камерун. Сблъскът завърши 1:0 в полза на мексиканците, след гол в 61-ата минута на Орибе Пералта. Пре...

Обама: Американска военна акция сама не може да стабилизира Ирак

Президентът на САЩ Барак Обама заяви днес, че обмисля различни варианти за спиране на ислямисткия бунт в Ирак. Той обаче предупреди, че американска военна акция сама не може да стабилизира страната, п...

Дилма Русеф: Обидите на феновете не ме изкарват от равновесие

Президентът на Бразилия Дилма Русеф призна, че оскърбленията от страна на феновете към нея не я изкарват от равновесие. По време на церемонията по откриването на световното пъренство в Страната на ка...

Николай Бареков ще даде утре пресконференция в хотел "Хемус"

Николай Бареков ще даде утре пресконференция в хотел "Хемус"

 Николай Бареков ще даде пресконференция утре от 14.30 часа, съобщиха от пресцентъра на партията. В събота от 11.00 часа в зала „Преслав” на хотел „Хемус” в столицата ще се проведе заседание на Националния съвет на регионите на партията, на който ще бъде гласувано зам.-председателското място на народния представител Светлин Танчев и ще се коментират действията в предстоящата кампания за предсрочни парламентарни избори.

След това от 14:30 часа на същото място ще се проведе пресконференцията с участието на председателя на ПП „България без цензура” Николай Бареков и представители на ръководството на партията.

Внучката на бай Тошо:За Бойко няма да чуете лоша дума от мен

Не мога да говоря от името на дядо ми. Цялото говорене срещу социализма не ми харесва. Хората помнят добрите неща от този период. Социализмът не се учи добре в училищата и информацията е изкривена.Това каза в предаването "Дневен ред" по TV7 Евгения Живкова, внучка на Тодор Живков.

Обирджиите от „Младост" си изтървали пистолета

Обирджиите, които задигнаха две торби пари пред банков клон в „Младост“ в София, най-вероятно са ползвали нервопаралитичен газ.

Шеф в КТБ: Има напрежение между Цветан Василев и Делян Пеевски

„Има напрежение между г-н Пеевски и г-н Василев”, обяви в интервю за bTV изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) Георги Христов. Това се случва на фона на действията от страна на прокуратура и полиция в сградата, в която се намират офиси на финансовата институция на бул. „Цар Борис”. „Има напрежение между г-н Пеевски и г-н Василев”, обяви в интервю за bTV изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) Георги Христов. Това се случва на фона на действията от страна на прокуратура и полиция в сградата, в която се намират офиси на финансовата институция на бул. „Цар Борис”.

Ирак блокира достъпа до социалните мрежи

/КРОСС/ Ирак блокира достъпа до социалните мрежи Twitter, Google, YouTube, Facebook и други. Мярката се предприема, по думите на представител на иракското министерство на комуникациите, заради джихадистката групировка "Ислямска държава в Ирак и Левант", за която се предполага, че използва социалните мрежи за своите нападения, пише АФП. Комуникационните приложения WhatsApp и Viber също са били засегнати.  

М.Ташева:Американците ни заплашиха и за Украйна, и за "Южен поток"

Този кабинет е най-честно избрания от последните 4-5. Той със сигурност е избран с поне 350 000 по-честни бюлетини. Това каза в предаването "Дневен ред" по TV7 Магдалена Ташева, депутат от "Атака".

Започна третата иракска война

САЩ са принудени да лавират между джихадистки групировки


Кунева: Бюджет 2014 ще издържи максимум до септември

Кунева: Бюджет 2014 ще издържи максимум до септември

В деня на петия вот на недоверие към този кабинет икономическият екип на ДБГ прогнозира, че бюджет 2014 ще издържи без актуализация максимум до септември.Политическите решения винаги имат финансови последици. Това пише във фейсбук профила си лидерът на ДБГ Меглена Кунева, съобщиха от партийния пресцентър.

Тя обяснява прогнозата на икономистите на ДБГ със свиването на 
приходната част и изпреварващите разходи. Дефицитът в Здравната каса се очаква да е между 300 - 500 млн. лева, има огромни задължения към системата на МВР, очаква се нов дефицит от около 500 млн. лева в енергетиката, пише още Кунева и допълва, че не е изключено до края на годината България да се сблъска с недостиг на средства в социалните системи.

След като вече съобщихме, че лихвите по кредитите за домакинствата ще скочат, за съжаление имаме още лоши новини, пише още тя - в първите три месеца корпоративните приходи в хазната са намалели с 50 милиона лева. На сметката на този кабинет остават върнато партньорско споразумение от ЕК, т.е. договорени европейски пари за следващия период няма; процедури на ЕК срещу България, по които глобите се плащат на ден; спрени оперативни програми от сегашния период, други - в риск от спиране всеки момент, 420 хиляди безработни българи.

Според Кунева, колосалната корупция, скандалът с "Южен поток" и писането на български закони под руска диктовка, 90 % манипулирани обществени поръчки са само част от "скелетите в гардероба" на този кабинет. Тя подчертава, че пред служебното правителство стои задачата да овладее бързо разходите, да гарантира честността на предсрочните избори, да преодолее дефицитите в публичните финанси, да стигне до сключване на партньорско споразумение с ЕК за европейските фондове до 2020 г. и обръща внимание, че това до голяма степен зависи от решенията на президента и КСНС във вторник.

Ташева: Изборите бяха фалшифицирани и манипулирани

Ташева: Изборите бяха фалшифицирани и манипулирани

Този кабинет използва много терминологии от плана "Сидеров". Неща, за които ние говорим от години. Те обещаха, че ще върнат България на българите, че ще строят АЕЦ "Белене", че отменят плоския данък и тн. Ние избрахме исторически най-правилната политика. Да дадем шанс на 42-то Народно събрание да изпълни тези обещания. Това коментира в предаването "Дневен ред" по Tв7 депутатът Магдалена Ташева.

"Не очаквахме, че "Атака" няма да спечели евродепутат. Ние оспорваме последните избори и заведохме дело в Конституционния съд. Имаше адски много изборни фалшификации. Има места, на които е гласувано по 100% за ДПС. Това го няма и при най-мрачните режими. Мога да дам още много примери. На базата не тези резултати не могат да се правят изводи, защото те са грубо манипулирани", коментира тя.

"Сегашният Изборен кодекс трябва да стане по честен и трябва да се възползваме от нашия горчив опит, категорична беше депутатката. Американското посолство оказа сериозен натиск и заплахи преди евроизборите. САЩ спретнаха един неонацистки преврат в Киев. Преди изборите посланичката на САЩ призова българите да гласуват с мисъл за Украйна. Това е чиста проба заплаха. Същото явно се е случило на срещата между Пламен Орешарски и тримата американски сенатори за "Южен поток". Днес попитах премиера за тази среща, а той не ми отговори нищо, разкри Ташева.



Шеф в КТБ: Има напрежение между Цветан Василев и Делян Пеевски

„Има напрежение между г-н Пеевски и г-н Василев”, обяви в интервю за bTV изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) Георги Христов. Това се случва на фона на действията от страна на прокуратура и полиция в сградата, в която се намират офиси на финансовата институция на бул. „Цар Борис”. „Има напрежение между г-н Пеевски и г-н Василев”, обяви в интервю за bTV изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) Георги Христов. Това се случва на фона на действията от страна на прокуратура и полиция в сградата, в която се намират офиси на финансовата институция на бул. „Цар Борис”.

Пожар е избухнал във военния завод "Арсенал"

Ситуацията е овладяна, няма опасност за населението


Над 30 събития представя Международният музикален фестивал „Варненско лято“

Над 30 събития ще представи тазгодишното издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Той стартира утре и ще продължи по традиция два месеца, съобщиха организаторите. Програмата ще даде възможност на публиката да се потопи в изпълнението на произведения от различни музикални жанрове, предаде репортер на Moreto.

Фараж получил подаръци за над 260 000 евро, откакто е евродепутат

/КРОСС/ Лидерът на Британската партия на независимостта (ЮКИП) Найджъл Фараж призна, че е получил подаръци за над 260 000 евро за десет години, откакто е евродепутат. Става въпрос за негов офис, който му е бил предоставен безплатно от партиен спонсор, но Фарадж постоянно е искал и получавал от Европарламента пари за неговия наем и издръжка. Признанието за подаръка Фараж направил в декларация до британската избирателна комисия. Тя е започнала разследване на служебните разходи на ЮКИП, тъй като дарението е трябвало да бъде декларирано пред нея в рамките на 30 дни от предоставянето на помещението, писа в. „Гардиън". Фараж е потвърдил, че партията ползва офиса безплатно от 14 години. За помещението ЮКИП получава субсидия от Европейския съюз в размер на 19 000 евро на година. Но тъй като националистите не са плащали наем, разходите за поддръжката му излизат около 4000 евро на година. Това означава, че 15 000 не са използвани по предназначение и не е ясно къде са отишли. Умножено по 14-те години на европейското финансиране, парите на европейските данъкоплатци, които остават безотчетни, набъбват до над 200 000 евро, пресмята „Гардиън". На въпросите на Избирателната комисия (ИК) Фараж е отговорил, че парите от ЕС са фиксирана субсидия и е негова работа как я харчи, пише Pressadaily.    

Пелин Карахан бременна

Пелин Карахан е бременна в третия месец! Звездата от сериалите Пелин Карахан е бременна в третия месец! Звездата от сериалите "Мечтатели" и "Великолепният век" обяви щастливата новина официално пред почитателите си на бляскава церемония по раздаването на кинонагради. Никой от колегите й не подозирал, че Пелин носи дете в себе си и изненадата била голяма. "В първия месец изобщо не разбрах, че съм бременна...

Арестуват 17 полицаи на семинар (видео)

Цели 17 служители от Магистрална полиция са извикани за заблуда на семинар, за да бъдат арестувани изненадващо накуп за организирана пътна корупция, при която се оказва, че само един от 60 екипа не взема подкупи, защото работи тайно за дирекция “Вътрешна сигурност”.”
Това разкрива в предаването “На прицел” по БНТ разследващият журналист Слави Цели 17 служители от Магистрална полиция са извикани за заблуда на семинар, за да бъдат арестувани изненадващо накуп за организирана пътна корупция, при която се оказва, че само един от 60 екипа не взема подкупи, защото работи тайно за дирекция “Вътрешна сигурност”.” Това разкрива в предаването “На прицел” по БНТ разследващият журналист Слави

Умна чаша казва колко калории съдържа напитката

Тя знае съдържанието и състава на напитката и уведомява собственика си какво точно влива в тялото си

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване