БТПП с призив към администрацията

48% от участниците в анкера на БТПП посочват, че очакват положителен за икономиката резултат от предсрочни избори

Полска фирма иска да строи яхти в индустриалния парк в Бургас

Общо шест компании са проявили интерес да развиват бизнес на територията на "Индустриален и логистичен парк" в Бургас, каза директорът на зоната


Самоубилият се Костадин бил образцов баща и отзивчив съсед

29-годишният Костадин Игнатов, който се самопростреля с незаконен пистолет в апартамента си в пловдивския квартал Кючук Париж е оставил прекрасни впечатления у съседите си.
Той се нанесъл в блока със семейството си преди година и половина. Бил образцов баща, разказват съседите. Всяка събота и неделя разхождал детето. 29-годишният Костадин Игнатов, който се самопростреля с незаконен пистолет в апартамента си в пловдивския квартал Кючук Париж е оставил прекрасни впечатления у съседите си. Той се нанесъл в блока със семейството си преди година и половина. Бил образцов баща, разказват съседите. Всяка събота и неделя разхождал детето.

Кметът на Венеция подаде оставка

/КРОСС/ Кметът на Венеция Джорджо Орсони подаде оставка след обвиненията в корупция в рамките на скандала, свързан с финансови манипулации при реализацията на широко рекламирания многомилиарден проект MOSE, който трябва да защити града от наводнения. Припомняме, че преди дни Орсони бе арестуван, но се споразумя със съда да бъде освободен от домашния арест. Той ще трябва да излежи четиримесечна присъда, която по всяка вероятност няма да е в затвора.Орсони беше арестуван заедно с още 35 души, сред които държавни служители и бизнесмени, които са разследвани за използване на държавни средства за подкупи. Обвинението има съмнения, че са били взимани и подкупи около публичните търгове по експерименталния проект MOSE. Той включва създаването на 78 мобилни шлюза, който трябва временно да изолират Венецианската лагуна от Адриатическо море при повишаване нивата на водите или при бури. Венеция потъва и всяка година страда от сериозни наводнения.

България остава коректен партньор на Евросъюза

България отстоява позицията си на коректен партньор и член на Европейския съюз (ЕС). Нямаме никакви намерения да правим отстъпление от европейското...

Папата е притеснен от движенията за независимост в Европа


Папа Франциск изрази притеснение от движенията за независимост, които се развиват в Европа, например в Шотландия и в Каталуня, където през идните месеци са насрочени референдуми за самоопределение, съобщи агенция "Франс прес".

"Всякакво разделение ме притеснява", заяви главата на Римокатолическата църква в изявление за каталонския ежедневник "Вангардия", публикувано днес. Папата аржентинец подчерта разликите между бивши колонии, които искат да получат право на самоопределение, като...

От понеделник започва приемът на документи за кандидатстудентската изпитна сесия в УНСС

/КРОСС/ От 16 юни (понеделник) започва приемът на документи за редовната кандидатстудентска изпитна сесия в Университета за национално и световно стопанство, който ще продължи до 2 юли включително. Първият изпит е на 5 юли по български език и литература. На 6 юли е изпитът по чужди езици (английски, немски, френски, испански и руски), на 7 юли - по история на България, на 8 юли - по журналистика (писмен), на 9 юли - по география на България, на 10 юли - по математика, и на 11 юли - по журналистика (устен). Първото класиране ще бъде обявено на 14 юли.Приемът в УНСС е само с успешно положен кандидатстудентски изпит и минимален бал „добър" от дипломата за средно образование.  

Миленита и Funky Miracle - радост за малки и големи


Музикалните изпълнения на Миленита и момчетата от Funky Miracle донесоха не само радост, но и весело настроение. Вчера на Фестивала на Четящия човек, на сцена Охлюва в Морската градина се бяха стекли десетки хора, да чуят концерта и песните на групата и да напълнят сърцата си с радост.

Григор полуфиналист на "Куинс" без игра

Григор Димитров се класира на полуфиналите на тенис турнира "Куинс" в Лондон, след като неговият съперник Александър Долгополов се отказа от участие в мача срещу българина поради контузия. Украинецът страда от травма в бедрото на десния крак и няма възможност да излезе на централния корт.

Григор Димитров, който игра на полуфинал на турнира в Лон Григор Димитров се класира на полуфиналите на тенис турнира "Куинс" в Лондон, след като неговият съперник Александър Долгополов се отказа от участие в мача срещу българина поради контузия. Украинецът страда от травма в бедрото на десния крак и няма възможност да излезе на централния корт. Григор Димитров, който игра на полуфинал на турнира в Лон

Музикалният фестивал "Варненско лято” 2014 се открива утре

След прекрасните срещи с върховете на театралното изкуство в МТФ "Варненско лято", лятото край морето сменя жанра и продължава с ММФ "Варненско лято" и Опера в Летния театър - Варна 2014. Международният музикален фестивал "Варненско лято" започва с тържествен концерт на 14 юни от 20 часа в зала 1 на ФКЦ с емблематичната Българска рапсодия "Вардар" на Панчо Владигеров, представена от варненските филхармоници, под диригентството на главния диригент на Държавна опера Варна Светослав Борисов.

Бизнесът не ще избори, отпускали чиновниците

При чести избори администрацията се отпуска и не работи, което не е в интерес на бизнеса, казват в проучване на БТПП почти половината от анкетираните предприемачи.

Прокуратурата e издала 19 разрешения за обиск на фирми

Часове след като полиция нахлу в сградата, където се помещават КТБ и TV7, пресцентърът на прокуратурата разпространи официално становище за случващото се. Съобщението потвърждава за извършването на обиски, но многозначително подчертава, че до момента няма претърсвания в "банкови институции и офиси на медии".

Грамоти за носене на мебели за зрелостниците

Днес на завършващите в 9то Ромско училище, бяха връчени грамоти "За Носене на Мебели" ?!?! Както се казва таз година грамоти, до година Дипломи. Надяваме се, че в най скоро време ДАНС и Прокуратурата ще проверят Директора на 9то Училище г-н Никодимов и съпругата му г-жа Никодимова откъде с една учителска заплата може да се вози с мини джип Cayneе. Надяваме се че ще намерят смислени отговори когато това стигне и до някои извън Бълхария за да няма пак спрени проекти и мазни физономии.

Цацаров се опасява, че съдебна охрана ще следи магистрати

София /КРОСС/ Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието може да реши да монтира камери навсякъде, включително и в кабинетите на магистратите и в санитарните помещения в съдебните сгради. Такова опасение изрази главният прокурор Сотир Цацаров, позовавайки се на текстове от проекта за Правила за използване на технически средства за явно видеонаблюдение в съдебните палати.Правилата за видеонаблюдение са изготвени от Министерството на правосъдието и пратени на Висшия съдебен съвет за съгласуване. Но след няколко забележки на Цацаров, вчера ВСС отказа да ги одобри до отстраняване на спорните текстове.Така например в т. 4 от правилата се казва, че "видеонаблюдението се използва за превенция чрез наблюдение в реално време и документиране извършването на правонарушения в обектите по т. 1 и прилежащите им терени". Обектите по т. 1 са на съдебната власт.Според главния прокурор в документа няма ясна дефиниция в кои части от сградите може да се прави видеонаблюдение и в кои - не. По думите му тази редакция на текста дава право на ГД "Охрана" да инсталира камери практически навсякъде, включително и в кабинетите на магистратите. Той предложи ясно да се определи в кои части на съдебните сгради наблюдението е необходимо - например в коридори, общи части и др., и в кои части видеонаблюдението е неприложимо - като прокурорски и съдийски кабинети, тоалетни и т.н.Друга забележка на Цацаров е свързана с плановете за видеонаблюдение

Да побеждаваш впечатляващо: AOC пуска 27-инчов монитор за игри

/КРОСС/ За играчите с големи амбиции: Специалистът при дисплеите AOC разширява линията си от специализирани монитори за игри с голям 68.6 см (27") Full HD модел с широк екран. g2770Pqu впечатлява не само с голямата си екранна площ за супер изживяване като на кино. Неговата честота на опресняване от 144 Hz, ултра бързото време за реакция на пикселите от 1 ms и наличния DisplayPort вход също помагат на игрите да оживеят с гладки движения без видимо забавяне, замазване или накъсване на картината. В допълнение към впечатляващата си производителност, g2770Pqu се адаптира перфектно към индивидуалните нужди на геймърите, благодарение на множеството възможности за свързване, включително с Android устройства чрез MHL, модерните ергономични функции и стерео говорителите, вградени директно в монитора. Отличен във всяко измерение Със своя 68.6 см (27") TN панел, g2770Pqu от семейството Style Line на AOC е най-големият монитор в линията от модели, предназначени за игри. Огромният екран е особено удобен за играчи, които обичат да се наслаждават на игрите от по-голямо разстояние: седнали на дивана с безжичен контролер в ръка, те могат да прочетат дори най-дребния текст в игрите без усилие и да се възхищават дори на най-фините детайли от играта в цялата им визуална прелест, благодарение на големия размер на екрана на g2770Pqu и кристално ясните изображения при Full HD резолюция от 1920 x 1080 пиксела

Мъж, убил приятелката си, обжалва присъдата си

Танжу Ведат от Исперих, който миналата пролет уби 19-годишната си бивша приятелка Надежда, обжалва днес пред Варненския апелативен съд 19-годишната присъда, която му даде Окръжен съд Разград, съобщи varnautre.bg. В началото на тази година първата съдебна инстанция призна вината на 21-годишния Танжу. Танжу Ведат от Исперих, който миналата пролет уби 19-годишната си бивша приятелка Надежда, обжалва днес пред Варненския апелативен съд 19-годишната присъда, която му даде Окръжен съд Разград, съобщи varnautre.bg. В началото на тази година първата съдебна инстанция призна вината на 21-годишния Танжу.

Брюксел ни възстанови над 860 млн. евро

Общият размер на възстановените субсидии по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) е малко над 863 млн. евро. Последният транш по тях беше...

Василев поръчва Пеевски - епизод финален (на първи сезон)


Коментарът на политолога Даниел Смилов е от профила му във "Фейсбук" и се публикува с негово позволение.

На пръв поглед - е това се казва драматичен обрат! На втори поглед, БСП проявява странна липса на фантазия, когато се сгромолясва от властта: опитва се да повтори казуса "Виденов" до най-малки детайли. Сега Цветан Василев влиза в ролята на Цецка Меджидиева (май така се казваше дамата) и се отправя на дълъг и заслужен отдих в чужбина. Пеевски пък може да мине за едрогабаритен...

Убиецът на 19-годишната Надежда обжалва присъдата си

Танжу Ведат от Исперих, който миналата пролет уби 19-годишната си бивша приятелка Надежда, обжалва днес пред Варненския апелативен съд 19-годишната присъда, която му даде Окръжен съд Разград, съобщи varnautre.bg. В началото на тази година първата съдебна инстанция призна вината на 21-годишния Танжу. Танжу Ведат от Исперих, който миналата пролет уби 19-годишната си бивша приятелка Надежда, обжалва днес пред Варненския апелативен съд 19-годишната присъда, която му даде Окръжен съд Разград, съобщи varnautre.bg. В началото на тази година първата съдебна инстанция призна вината на 21-годишния Танжу.

КТБ, TV7 и NEWS7 опровергаха информацията за обиски и арести

Управителният съвет на Корпоративна търговска банка АД заяви, че банката не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане, каквито неверни твърдения се излъчват в публичното пространство. Очакваме Прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу Корпоративна търговска банка АД, посочват от КТБ в опровержението си на появилата се по-рано информация, че полиция е атакувала офиси на КТБ, TV7 и News 7.

Григор Димитров на полуфинал без игра, Долгополов се отказа

Григор Димитров се класира на полуфиналите на тенис турнира Григор Димитров се класира на полуфиналите на тенис турнира "Куинс" в Лондон, след като неговият съперник Александър Долгополов се отказа от участие в мача срещу българина поради контузия. Украинецът страда от травма в бедрото на десния крак и няма възможност да излезе на централния корт. Григор Димитров, който игра на полуфинал на турнира в Лон

Кметът на Венеция подаде оставка след корупционен скандал


Кметът на италианския град Венеция Джорджо Орсони подаде оставка след мащабно разследване за корупция, съобщи Би Би Си. В началото на юни кметът беше арестуван заради корупционни сделки за нови прегради, които трябва да предпазят града от наводнения.

Оставката идва ден след като Орсони се споразумя със съда да бъде освободен от домашния арест. Той ще трябва да излежи четиримесечна присъда, която обаче по всяка вероятност няма да е в затвора.

Подозренията срещу него са за...

Динамо (М): Скоро ще отправим оферта за Ивелин Попов

Динамо (Москва) в близко бъдеще ще напави официално предложение за двама играчи на Кубан (Краснодар) - Ивелин Попов и вратаря Александър Беленов. Това обяви спортният директор на московчани Гурам Аджо...

Откраднаха 15 хил. лв. в столичния квартал "Младост 2"

Около 15 000 лева са откраднати зад жилищен блок, близо до банков клон в столичния квартал "Младост - 2". Сигналът е получен малко преди 17 ч., информира БНР. Двама служители на частна фирм...

България не е приложила евродирективата за правата на потребителите, в сила от днес

България и Полша все още не са приложили европейската директива за правата на потребителите, а срокът за това изтече днес, 13 юни, съобщи в Брюксел Мина Андреева, говорител на еврокомисаря по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг.   По-рано ЕК съобщи, че от днес се очаква общо 507 милиона граждани на ЕС да се възползват от директивата, която въвежда допълнителни права за потребителите в магазините и в интернет.   Едно от основните предимства на влязлата от днес в сила директива е въвеждането на срок от 14 дни, в който купувачът може да се откаже от покупката и да върне стоката на продавача. Досега този срок беше една седмица, фиксиран и в българския Закон за защита на потребителите. В другите страни от ЕС, без нашата и Полша, потребителят има 14 дни, в които си получава парите от търговеца при върната стока.   Новите текстове налагат отпадането на допълнителните такси при пазаруване онлайн с кредитна карта.   По думите на Рединг, цитирана в съобщение на ЕК, тези нови правила укрепват доверието на потребителите, а то е основа за растеж на икономиката.   Еврокомисарят добавя, че ЕК ще следи стриктно държавите да въведат правилата, които сами са одобрили.

Григор Димитров отива на 1/2-финал в Лондон без игра

Александър Долгополов се отказа и Григор Димитров ще играе полуфинал в Куинс Клъб.

България няма да отстъпи от правилата на ЕС за "Южен поток", обяви заместник-министър


Нямаме никакви намерения да правим отстъпление от европейското законодателство. България отстоява позицията си на коректен партньор и член на ЕС. Това каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов в София на среща с европейски експерти, който са тук, за да се обсъдят законовите проблеми, свързани с изпълнението на проекта "Южен поток" у нас.

По информация на Министерството на икономиката на срещата са били обсъдени законодателните промени по морската част на...

ЕК възстанови на България 863 млн. евро за земеделски плащания

Това са всички предявени от фонд "Земеделие" пари за субсидии за последното тримесечие на 2013 година и директните плащания досега


Семействата с ниски доходи с първокласници ще получат еднократна финансова помощ


И тази година първокласниците от бедни семейства ще получат еднократна финансова помощ. От социалното министерство съобщиха за БНР, че молбите могат да се подават в социалните служби по постоянен адрес.

Право имат семейства с деца, които са записани за първи път в първи клас и при условие, че средният доход на член от семейството за предходната година не надхвърля 350 лева на месец. 

Молбите се приемат до края на септември, а помощта ще се връща, ако детето не тръгне на...

Бюджет 2014 ще издържи до септември без актуализация!

Кунева във Facebook: Служебното правителство трябва да овладее разходите


Фиксинг на БНБ за петък, 13 юни

Валутните курсове на БНБ за 13 юни в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. в понеделник са:   ...

Дупница и Кюстендил скочиха срещу Главното мюфтийство

Около 60 души протестират пред Съдебната палата, в столицата, срещу връщането на джамиите в Кюстендил и Дупница и други имоти на Главното мюфтийство

Гранд хотел „Димят“ отново е на тезгяха

Петзвездният гранд хотел „Димят“ отново не намери нови собственици и остана на тезгяха за продан. За 10 юни бе обявен вторият явен търг за продажбата на хотела при начална цена 15 490 174.00 лв. А той бе обявен за продан от частен съдия-изпълнител заради задължение на фирмата „Гала Тур" към „Райфайзен банк".

Безпроблемно продължава ремонтът на бул. „Цариградско шосе“

/КРОСС/ Днес, 13 юни, 2014г. се предвижда да бъде окончателно завършено полагането на грунд на моста на 4-ти километър на бул."Цариградско шосе". Продължава изпълнението на рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе" на надлеза над бул. „Г.М.Димитров" и над бул. „Александър Малинов". При благоприятни метеорологични условия утре, 14 юни, се предвижда да приключи полагането на хидроизолацията на моста на 4-ти км. Ще продължи и полагането на първи пласт плътен асфалтобетон, което се планира да бъде окончателно завършено в неделя, 15 юни. На надлеза по бул. „Цариградско шосе" над бул."Ал. Малинов" се работи по северно пътно платно. Днес се изпълнява санирането на връхната конструкция, прави се и фуга по детайл. Работата по саниране на връхната конструкция ще продължи и през следващите два дни. Предвижда се на 14 юни да се полага грунд, а на 15 юни - хидроизолация също при благоприятни метеорологични условия. Ще се извършва и монтаж на предпазен парапет при външна тротоарна конзола, съобщават от общината.  

Около 20% от родилките у нас имат нужда от преливане на кръв

София /КРОСС/ Основна причина за черния пазар на кръв у нас е, че има малко добороволни кръводарители. Това заявиха от Български алианс за кръводаряване в навечерието на Световния ден на кръводарителя. За втора поредна година в болницата за женско здраве „Надежда" в столицата се проведе кръводарителска акция. 20% от родилките у нас имат нужда от преливане на кръв вследствие на операции. Затова и тазгодишната кампания на СЗО е насочена към опазването на майчиното здраве. Заместник-председателят на Българския алианс за кръводаряване Драгомир Славев обясни ползата за кръводарителите.Важно е да се знае, че всеки кръводарител се изследва за тразвесивни инфекции, хепатит Б и С и СПИН, а после тези изследвания се предоставят на кръводарителя. Чрез интернет си изтегля резултатите и по този начин знае, че е здрав и се чувства защитен.Първите двама доброволци в акцията бяха служители на болницата.Всеки човек трябва да се замисли дали да не помогне малко на системата. Трябва човек да си изпълнява дълга към обществото. Това спасява живот, така че редно е да се помогне.Дарената кръв се възстановява като количеството течност от организма в рамките на 48 часа, а като качество - в рамките на няколко дни. По този начин се активизират силите на организма. Така той работи на по-високи обороти и се стимулира имунната система, съобщи БНР.

В Дупница браниха с жива верига джамията в града

Хора от Дупница направиха жива верига около джамията в града и я окичиха с национални трибагреници, а от уредбата на площада звучаха патриотични песни, съобщи DenNews.bg . Акцията беше организирана в знак на протест срещу опитите на Главното мюфтийство да стане собствени на сградата, за да бъде превърната в действаща джамия. Мюфтийството води дела за 90 джамии в цялата страна. Джамията в Дупница, както и повечето останали, към които Мюфтийството има претенции, са паметници на културата, а някои са превърнати в музеи. Тази в Дупница е превърната в градска галерия. Дупнишката джамия никога не е била действащ храм, запазена е благодарение на гражданството, археологически клуб „Царичина” и българската държава. Кметът на града Методи Чимев и заместниците му подкрепиха акцията на дупничани срещу превръщането на градската галерия в действаща джамия.

Огромно дърво се стовари върху движеща се кола!

Сухо дърво изненада 60-годишна шофьорка във Варна, като падна върху колата й, по време на движение към квартал „Аспарухово“

Прокуратурата: Не са претърсвани банкови институции и офиси на медии

Няколко часа след като полиция нахлу в сградата, където се помещават КТБ и TV7, пресцентърът на прокуратурата разпространи официално становище за случващото се.
Ето го и него:
„По повод множество запитвания от представители на средствата за масова информация, пресцентърът на Софийска градска прокуратура съобщава следното:
На 13.06.2014 г. Няколко часа след като полиция нахлу в сградата, където се помещават КТБ и TV7, пресцентърът на прокуратурата разпространи официално становище за случващото се. Ето го и него: „По повод множество запитвания от представители на средствата за масова информация, пресцентърът на Софийска градска прокуратура съобщава следното: На 13.06.2014 г.

Стачка затвори Айфеловата кула

/КРОСС/ Айфеловата кула, която е символът на Париж и основна туристическа атракция, беше затворена за посетители заради стачка на служителите по сигурността. Компанията за експлоатация на Айфеловата кула изрази „съжаление от стачката, за която не били предварително информирани, и от факта, че посетителите ще бъдат наказани". Охранителите искат от своя работодател премия от 300 евро конкретно за Айфеловата кула, увеличение на заплатите, поемането на транспортните разходи през нощта. Днес по обяд се водеха преговори между стачниците и генералния директор на компанията. Айфеловата кула е посещавана от 25 - 30 000 души на ден, или 7 милиона души на година, и работи седем дни в седмицата. Тя често е представяна като най-посещавания туристически обект в света, пише Novanews.  

Сърбия няма да избира между ЕС и Русия, обяви Вучич

Сръбският премиер заговори за членство на страната и в НАТО

Жива верига пази джамията в Дупница от лапите на мюфтийството

Дупница /КРОСС/ В Дупница протестираха срещу желанието на главното мюфтийство да придобие собствеността върху сградата на т. нар. Стара джамия. Десетки хора се събраха около сградата и се хванаха на ръце, за да покажат, че ще бранят постройката, което е паметник на културата.Протестната акция бе организирана от община Дупница и трябваше да бъде деполитизирана. Въпреки това на мястото пристигнаха представители и симпатизанти на ВМРО. Коментарът на дупнишкия кмет бе, че всеки може да дойде да подкрепи каузата на гражданите.Софийският апелативен съд трябва да реши дали по време на Османската империя тази джамия е била действаща и дали настоящото Мюсюлмански изповедание има ролята на правоприемник.

Прокуратурата: Не са претърсвани банкови институции и офиси на медии


Няколко часа след като полиция нахлу в сградата, където се помещават КТБ и TV7, пресцентърът на прокуратурата разпространи официално становище за случващото се.
Ето го и него:
„По повод множество запитвания от представители на средствата за масова информация, пресцентърът на Софийска градска прокуратура съобщава следното:
На 13.06.2014 г. Няколко часа след като полиция нахлу в сградата, където се помещават КТБ и TV7, пресцентърът на прокуратурата разпространи официално становище за случващото се. Ето го и него: „По повод множество запитвания от представители на средствата за масова информация, пресцентърът на Софийска градска прокуратура съобщава следното: На 13.06.2014 г.

Повече пари за животновъдство, зеленчукопроизводство и овощарство

Новата Програма за развитие на селските райони трябва да влезе за разглеждане в Народното събрание до 20 юни, а до 1 юли да бъде представена и в...

Прокуратурата за проверката на Цветан Василев: Има обиски, но не в банка и медии


От Софийска градска прокуратура потвърдиха, че в София текат обиски без да уточняват къде и във връзка с каква проверка. Те разпространиха съобщение, заради "множество запитвания на средствата за масова информация". Всички медии днес задават въпроси за проверката в офисите на фирми, свързани с банкера Цветан Василев.

"На 13.06.2014 г., в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в...

Гришо стигна до полуфинал в Куинс без да играе

/КРОСС/ Григор Димитров се класира за полуфиналите без да му се наложи да излезе на корта, тъй като съперникът му на четвъртфиналите в Куинс Александър Долгополов се отказа заради травма в областта на бедрото, съобщават организаторите на турнира. Украинецът имаше проблеми още в първия си мач на турнира, а вчера се отказа в двубоя на двойки, в който си партнираше с Ернест Гулбис. Така Гришо за втори път в кариерата си стига до полуфинал в Куинс, а първият бе през 2012 г. и бе спрян от Давид Налбандиян. Сега, в опит да направи крачка напред и за пети път да достигне до финал на АТР турнир, Григор Димитров очаква победителя от двубоя между партньора си на двойки Стан Вавринка и Маринко Матошевич, който вчера изкълчи леко глезен по време на мача си с Цонга, но въпреки това не даде сет на французина.По-късно днес ще стане ясен кой ще е следващият съперник на Гришо, а мачът му от полуфиналите ще е в събота, пише TennisKafe.  

Михаил Миков подари за рождения ден на Бойко Борисов "въздух под налягане"

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще подари футболна топка за днешния рожден ден (13 юни) на Бойко Борисов от името на институцията. Това е официална топка, с която се играе на Световното първенство по футбол в Бразилия.   В отговор на въпрос дали символът на подаръка е, че БСП прехвърля топката на ГЕРБ, Миков загадъчно отговори, че топката може да означава много неща.   "Всеки може да тълкува подаръка, както си иска, включително да тълкува топката като въздух под налягане", обясни Миков.   Стана ясно, че председателят на НС ще даде подаръка на протокола, за да го предадат на лидера на ГЕРБ, който е в САЩ в момента. Той подарявал топка, защото е актуално и тъй като сега "светът е футбол".   В същото време Бойко Борисов качи снимка в профила си във Фейсбук, на която се вижда как отбелязва рождения си ден в САЩ. Той е сниман с торта, оформена като... футболна топка, а върху нея има свещички, показващи на колко години става – 55. Борисов е предпочел да бъде облечен като футболист на европейския клубен шампион Реал (Мадрид). Той е сам на снимката, а усмивката му разкрива смесени чувства.   ГЕРБ пазят в тайна с какъв подарък ще дарят лидера си, стана ясно от думите на заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя обясни единствено, че не ставало дума за кафеварка (в отговор на закачката на Борисов към Миков, че последният му взел кафеварката, когато наредил да напусне отпуснатата му стая в парламента - бел. ред.).   Цачева каза, че най-добрият подарък за Борисов би бил оставката на премиера Пламен Орешарски. Изгледите това да се случи навръх рождения ден на лидера на ГЕРБ първо се оказаха малки, а второ - съвсем не се сбъднаха: правителството оцеля и при петия вот на недоверие, този път посветен на финансовото политика. А след него премиерът не подаде оставка, както искаше преди няколко дни лидерът на социалистите Сергей Станишев.   Пред медиите лидерът на псевдопартията "Партия на българските мъже" Росен Марков обяви, че ще подари на Борисов 10 килограма мармалад, приготвен от увехнали рози. Той ще препоръча на Борисов да го консумира с филийки хляб, намазвайки върху тях по-дебел пласт от сладкото. Причината за подаръка е постоянното парадиране на Борисов, че като малък много мазал филии.   Освен марамалад Марков щял да подари на лидера на ГЕРБ зайче на име Станишко.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване