Мексико победи Камерун в мач с три отменени гола (видео)


Мексико стартира с победа участието си на световното първенство по футбол, след като стигна до заслужен успех над Камерун с 1:0 под проливния дъжд в Натал.

Северноамериканският тим контролираше почти изцяло двубоя от група A и още през първото полувреме отбеляза два гола, които неправилно бяха отменени заради засади. Камерунците също се отчетоха с незачетено попадение преди почивката, но тогава съдийското решение за засада бе правилно.

Единственият гол в срещата бе дело на...

Шефът на новините в ТВ7 Миляна Велева напусна


 Директорът на "Новини и актуални предавания" на TВ7 и NEWS7 Миляна Велева напусна поста си. В съобщение на сайта на медиите се казва, че тя е освободена по нейна молба като е изтъкнала лични причини.

Само след девет места на отговорния пост Велева си тръгва заради "невъзможността да изпълнява поверените й задължения". По информация на "Труд" тя е разпратила лично писмо до колеги, в което обяснила, че има несъгласия с ръководството. 

Ръководството на медиите високо оценява...

Мексико победи Камерун в мач с три отменени гола


Мексико стартира с победа участието си на световното първенство по футбол, след като стигна до заслужен успех над Камерун с 1:0 под проливния дъжд в Натал.

Северноамериканския тим контролираше почти изцяло двубоя от група A и още през първото полувреме отбеляза два гола, които неправилно бяха отменени заради засади. Камерунците също се отчетоха с незачетено попадение преди почивката, но тогава съдийското решение бе правилно.

Единственият гол в срещата бе дело на Орибе...

След 14 г. чакане ремонтират пътя до мечките в Белица

След 14 г. чакане ремонтират пътя до мечките в Белица

След 14 години чакане най-сетне стартира ремонтът на пътя, който води до мечото селище над Белица. 11 км участък е в окаяно състояние и затова хиляди туристи се отказват да посетят една от най-интересните атракции у нас, пише "Труд".

Стартът на ремонта бе благословен едновременно и от поп и имам. 5 млн. лв. ще бъдат вложени в обекта. Те са част от проект за 15 млн. лв. за рехабилитация на селски пътища по програма за развитието на селските райони.

Обама отказва цигари с никотинова дъвка

Американският президент Барак Обама е абсолютно здрав, ако не се смята лек недостиг на витамин D и болки в дясното стъпало, което го принуждава периодично да взема хапчета, се посочва в лекарски доклад, оповестен от Белия дом.
52-годишният Обама поддържа отлична физическа форма, води здравословен и балансиран режим на хранене, Американският президент Барак Обама е абсолютно здрав, ако не се смята лек недостиг на витамин D и болки в дясното стъпало, което го принуждава периодично да взема хапчета, се посочва в лекарски доклад, оповестен от Белия дом. 52-годишният Обама поддържа отлична физическа форма, води здравословен и балансиран режим на хранене,

На пожар връщат 90 млн. евро в програмата за селата

90 млн. евро ще бъдат върнати обратно в Програмата за развитие на селските райони от Гаранционния фонд, където бяха прехвърлени при кабинета “Борисов”, за да не бъдат изгубени. Фондът гарантира фермерски заеми, но интересът към него е слаб. Прехвърлянето обяви вчера зам.-министърът на земеделието Явор Гечев.
Между 40 и 50 млн. 90 млн. евро ще бъдат върнати обратно в Програмата за развитие на селските райони от Гаранционния фонд, където бяха прехвърлени при кабинета “Борисов”, за да не бъдат изгубени. Фондът гарантира фермерски заеми, но интересът към него е слаб. Прехвърлянето обяви вчера зам.-министърът на земеделието Явор Гечев. Между 40 и 50 млн.

Джип блъсна такси във Варна и избяга

Джип е блъснал автомобила на таксиметров шофьор пред галерия "Графит" във Варна, съобщи репортер на Moreto.net Шофьорът на джипа е избягал веднага след ПТП-то. Таксиметровият шофьор е служител на таксиметровата фирма "Омега".

Най-важните новини от деня, петък, 13 юни

Тече юридически анализ на "Южен поток" Има назначен юридически анализ по проекта „Южен поток“, който се извършва в момента. Това каза...

Американските власти искат 10 млрд долара от Ситигруп

Американските власти искат над 10 милиарда долара от Ситигруп заради минали прегрешения в сектора на недвижимите имоти и заплашват да я атакуват в съда, съобщава агенция Блумбърг.

Мишо Шамара на разпит по дело на Яне Янев

Музикантът Михаил Михайлов - Шамара ще бъде разпитван по дело, заведено от лидера на РЗС Яне Янев срещу интернет-сайта "Афера", реши Варненският районен съд (ВРС) в петък, когато бе първото заседание на гражданския процес. Янев е завел 3 иска на обща стойност 9000 лв., заради две публикации в сайта. Музикантът Михаил Михайлов - Шамара ще бъде разпитван по дело, заведено от лидера на РЗС Яне Янев срещу интернет-сайта "Афера", реши Варненският районен съд (ВРС) в петък, когато бе първото заседание на гражданския процес. Янев е завел 3 иска на обща стойност 9000 лв., заради две публикации в сайта.

Найджъл Фараж е заплашен от затвор

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж е заплашен от затвор и голяма глоба във връзка с предполагаеми нарушения на правилата за регистрация на дарения за политически дейности. Партията на Фараж спечели изборите за Европейски парламент и има шансове да влезе и в британския парламент на изборите догодина.

Standard&Poor's намали кредитния рейтинг на България

Агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor's понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута с една стъпка от 'BBB/A-2' на 'BBB-/A-3' със стабилна перспектива, съобщават от министерството на финансите.
Основният мотив, които рейтинговата агенция изтъква за ревизията на рейтинга, Агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor's понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута с една стъпка от 'BBB/A-2' на 'BBB-/A-3' със стабилна перспектива, съобщават от министерството на финансите. Основният мотив, които рейтинговата агенция изтъква за ревизията на рейтинга,

Престъпници излязоха от затвор в САЩ заради грешка в системата

/КРОСС/ Поради грешка в новата електронна система преждевременно трима престъпници са били освободени от окръжния затвор в Далас, Тексас, съобщава NBC News. Според местната полиция, системата е инсталирана наскоро и по някаква причина не разполага с данните на тримата затворници - Хосе Моркечо, Джеймс Лангли и Уили Джеймс Браун. Полицията в момента ги издирва. Моркечо излежава присъда за кражба на кола, Браун за влизане взлом, а Лангли за присвояване в големи размери.    

Грешка в електронна система освободи трима престъпници в САЩ

/КРОСС/ Поради грешка в новата електронна система преждевременно трима престъпници са били освободени от окръжния затвор в Далас, Тексас, съобщава NBC News. Според местната полиция, системата е инсталирана наскоро и по някаква причина не разполага с данните на тримата затворници - Хосе Моркечо, Джеймс Лангли и Уили Джеймс Браун. Полицията в момента ги издирва. Моркечо излежава присъда за кражба на кола, Браун за влизане взлом, а Лангли за присвояване в големи размери.    

ФИФА отстрани Бекенбауер след отказ да съдейства на разследването за корупция


Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер беше временно отстранен от всякакви футболни дейности заради отказ да съдейства на разследването на кандидатурите за домакинство на световните първенства през 2018 и 2022 г.

Бекенбауер беше част от изпълнителния комитет на ФИФА, който избра Русия и Катар да организират следващите два мондиала. Неговото наказание е за срок от 90 дни, съобщи говорител на световната федерация. 

"Видимото нарушението се отнася до отказ на г-н...

Борисов не връща мандата и прави кабинет с ДПС?

Соцдепутати коментираха под сурдинка, че последният план на Борисов е да не върне мандата и да направи кабинет с ДПС без изобщо да ходим на избори. Затова именно соцлидерът Станишев направил обратен завой и отложил оставката на кабинета Орешарски.

Най-сетне ремонт на пътя до мечките в Белица

След 14 години чакане най-сетне стартира ремонтът на пътя, който води до мечото селище над Белица. 11 км участък е в окаяно състояние и затова хиляди туристи се отказват да посетят една от най-интересните атракции у нас. Стартът на ремонта бе благословен едновременно и от поп и имам. 5 млн. лв. ще бъдат вложени в обекта. След 14 години чакане най-сетне стартира ремонтът на пътя, който води до мечото селище над Белица. 11 км участък е в окаяно състояние и затова хиляди туристи се отказват да посетят една от най-интересните атракции у нас. Стартът на ремонта бе благословен едновременно и от поп и имам. 5 млн. лв. ще бъдат вложени в обекта.

"Стандарт енд Пуурс" понижи кредитния ни рейтинг

Рейтинговата агенция изтъква като основна причина за ревизията на рейтинга нестабилната политическа ситуация

Трима задържани за подготовка на убийство на Пеевски, давали 50 хил. лв. да го следят

Трима мъже са арестувани за подготовка на убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Те били прибрани в компанията на още двама след сигнал за заговор за отстраняването му.
 В него информационни агенции намесиха вчера мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев. Проверяват го за поръчка за убийство... Трима мъже са арестувани за подготовка на убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Те били прибрани в компанията на още двама след сигнал за заговор за отстраняването му. В него информационни агенции намесиха вчера мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев. Проверяват го за поръчка за убийство...

Таксиметров шофьор върна 40 билета на пияни мексиканци


Бразилия има лошата слава на страна с голяма улична престъпност, но един таксиметров шофьор доказа, че има и честни хора в Сао Паулу.
В ранната утрин преди мача, с който бе открито световното първенство между родината му и Хърватия, 43-годишният мъж возил до хотела им няколко добре подпийнали мексикански фенове. Бразилия има лошата слава на страна с голяма улична престъпност, но един таксиметров шофьор доказа, че има и честни хора в Сао Паулу. В ранната утрин преди мача, с който бе открито световното първенство между родината му и Хърватия, 43-годишният мъж возил до хотела им няколко добре подпийнали мексикански фенове.

България има 2 седмици да отговори на ЕК за "Южен поток"(Обзор)

България има 2 седмици, за да отговори на поставените от Европейската комисия въпроси за проекта “Южен поток”. Това стана ясно вчера по време на изслушването на министъра на икономиката Драгомир Стойнев. Той заедно с премиера Пламен Орешарски дойде в парламента да информира депутатите за последните събития и решения на властта по изграждането на га България има 2 седмици, за да отговори на поставените от Европейската комисия въпроси за проекта “Южен поток”. Това стана ясно вчера по време на изслушването на министъра на икономиката Драгомир Стойнев. Той заедно с премиера Пламен Орешарски дойде в парламента да информира депутатите за последните събития и решения на властта по изграждането на га

Задълженията на старозагорската болницата не са от това ръководство

Стара Загора /КРОСС/ Цитираните от общинска администрация задължения на МБАЛ "Проф. Д-р Ст. Киркович"-Университетска не са натрупани по времето на това ръководство, а са от предишни години. Неплатените общински налози в размер на 450 хил. лева са от 2009 година, но запор на сметките ни не е имало, припомниха двама лекари -д-р Стефан Шишков, който е общински съветник от БСП и заместник-директор на болницата и д-р Мариус Кирков, член на Борда на директорите. Те изразиха недоумение и от факта, че общината като акционер с 8 % в здравното заведение, сама е наложила запор върху сметките си.Механичното сливане на двете болници доведе до натрупаните големи задължения, е мнението на двамата лекари. Като причина за напускането на свои колеги и преминаването им в частния сектор те посочиха много по-добрата матераиална база и високите заплати.Според д-р Шишков и д-р Кирков директорът на единственото социално държавно лечебно заведение в региона проф. Петрана Чакърова е назначена от Министерството на здравеопазването и няма политическа принадлежност към БСП.Коментарът на двамта лекари бе по повод направения запор от общината на сметките на болницата. Часове по-късно той бе вдигнат, а кметът Живко Тодоров определи случилото се като протест срещу управлението на здравното заведение. Въпросът не е политически, категоричен беше той, предаде Дарик.

Камион се преобърна и затвори пътя за Бургас

Тежкотоварен камион се преобърна на автомагистрала „Тракия” след удар в мантинелата. За щастие при инцидента няма пострадали. Сблъсъкът на камиона с мантинелата е станал на 137-ми километър от магистралата. В ТИР-а са пътували шофьор и негова спътничка, които са без наранявания. Катастрофата затвори за повече от 4 часа пътя в посока Бургас.

Иванка Стоянова, директор на Варненския зоопарк: Европа не отпуска пари за животни в плен

Организацията на зоопарковете в България, която беше учредена във Варна преди няколко месеца предстои да заседава скоро. Председател на организацията е директорът на Софийския зоопарк Иван Иванов. Има управителен съвет. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна директорът на Варненския зоопарк Иванка Стоянова.

Оставка в сряда, а вот - наесен

Оставката на кабинета на Пламен Орешарски ще бъде обявена вероятно в сряда - ден след Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев във вторник. Самият кабинет ще работи в оставка поне до средата на юли. 
Това са нагласите в кабинета според източници на “Труд”. Това означава, че изборите ще се състоят два месеца по-к Оставката на кабинета на Пламен Орешарски ще бъде обявена вероятно в сряда - ден след Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев във вторник. Самият кабинет ще работи в оставка поне до средата на юли. Това са нагласите в кабинета според източници на “Труд”. Това означава, че изборите ще се състоят два месеца по-к

Предстоящи събития в страната за утре, 14 юни

***София /КРОСС/ В 09.00 часа в Училището за парамедици на БЧК /в Националния учебен център на БЧК в софийското село Лозен председателят на организацията Христо Григоров ще открие официално първия от поредицата курсове по първа долекарска помощ за таксиметрови шофьори. ***София /КРОСС/ От 09.00 часа в СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе кандидатстудентски изпит по журналисти, а от 14.00 часа - изпит по химия за учебната 2014/2015 година. ***София /КРОСС/ От 10.00 до 18.00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде отбелязан Ден на бащата. ***София /КРОСС/ От 10.00 до 17.00 часа БАН представя изложба на рози в Ботаническата градина при академията. В Розариум в подножието на Витоша цъфтят над 150 сорта рози. Изложбата е открита за посещение от 14 до 21 юни. ***София /КРОСС/ От 11.00 часа в зала „Преслав" на хотел „Хемус" ще се проведе заседание на Националния съвет на регионите на ПП „България без цензура", на който ще бъде гласувано зам.-председателското място на народния представител Светлин Танчев и ще се коментират действията в предстоящата кампания за предсрочни парламентарни избори. От 14:30 часа на същото място ще се проведе пресконференция с участието на председателя на ПП „България без цензура" Николай Бареков и представители на ръководството на партията. ***София /КРОСС/ От 11.00 до 16

ФИФА: Имаше дузпа за Бразилия

/КРОСС/ Международната футболна асоциация (ФИФА) защити спорното решение на японския рефер Юичи Нишимура, който даде дузпа на Бразилия в първия мач на Световното първенство срещу тима на Хърватия. Асоциацията обаче отказа да съобщи дали Нишимура ще свири и други мачове в турнира. "В съдийството няма само бяло и черно. Има и сиво. Контакт със сигурност имаше. Съдията беше избрал добра позиция и видя какво се случва на терена", заяви председателят на съдийската комисия Масимо Бусака. "Не правилно да говорим за наказание. Наказание има, когато някой извърши престъпление по улиците, а не когато вземете честно решение за това, което сте видели. Ние всичко сме хора", каза още той.    

Принц Джордж направи първите си крачки

/КРОСС/ Най-известното бебе в света се научи да ходи, съобщават с радост британските медии. За новото постижение на принц Джордж разказа сър Чарлз Бенедикт Ейнсли, британски яхтсмен, с който херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън се срещна на 10 юни в Националния военноморски музей в Лондон. Спортистът е предложил на Кейт да направи малка разходка с яхта на 11-месечния Джордж, но тя е решила да отложи предложението му за след 7-8 години. Припомняме, че принц Джордж Луи Александър се роди на 22 юли 2013 г. в болницата St Mary's Hospital в Падингтън, където лейди Даяна роди принц Уилям и по-малкия му брат Хари.

Стандард енд Пуърс намали кредитния рейтинг на България

Рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс (S&P) намали кредитния рейтинг на България с една степен до ВВВ-, като съобщи, че политическата обстановка в страната създава рискове за много необходимите реформи.

"Стандарт енд "Пуърс" понижи кредитния рейтинг на България

Международната рейтингова агенция "Стандарт енд Пуърс" (Standard&Poor's) понижи дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута с една стъпка от 'BBB/A-2' на 'BBB-/A-3' със стабилна перспектива. Съобщението за понижения рейтинг на страната дойде от Министерството на финансите вечерта в петък.   Рейтинговата агенция изтъква като основна причина за ревизията на рейтинга нестабилната политическа ситуация.   Според S&P сегашната политическа среда продължава да поставя предизвикателства за осъществяването на необходимите реформи за справяне с дългосрочни институционални и икономически проблеми и възпрепятства растежа.   Като основен индикатор за недостатъчен растеж е посочен средният реален икономически растеж за периода 2010-2013 г., който е оценен на под 1%. Като силни страни на рейтинга, които подкрепят стабилната перспектива и балансират рисковете от политическа нестабилност, са посочени фискалната гъвкавост и ниските нива на дефицит и държавен дълг.   От финансовото министерство цитират и коментара на министър Петър Чобанов за понижението на рейтинга, според който "експертите от S&P не са отчели позитивните промени в текущата икономическа среда и рестартирането на икономиката".   "Рейтинговата агенция базира своето решение основно на вижданията си за продължаваща нестабилност на политическата среда, което е само една част от методологията за оценка. За пореден път намират потвърждение оценките на международни анализатори за стабилни фискални променливи – дефицит и дълг, които са посочени като най-силните характеристики на провежданата политика", казва Чобанов.   "Експертите от S&P не са отчели позитивните промени в текущата икономическа среда и рестартирането на икономиката. Растежът започна да се ускорява от втората половина на 2013 г., дължащ се на засилващото се вътрешно търсене и по-високото усвояване на европейските фондове, бизнес климатът се подобрява шест месеца по ред, като за месец май нарасна с 5.3 процентни пункта, достигайки средното равнище на показателя за 10 годишен период и отчитайки най-високото си равнище от ноември 2008 година", продължава министърът.   След което довършва положителната картина на икономиката у нас, която не е била видяна от експертите на рейтинговата агенция:   От началото на годината пазарът на труда се подобри съществено с увеличение на заетостта с близо 40 хил. души. През първото тримесечие на 2014 г. нивото на безработица остана на равнището си от последното тримесечие на предходната година от 13% и намаля с 0.8 процентни пункта спрямо същия период на 2013 г., което се случва за първи път от 2009 г. насам. Положителното развитие на пазара на труда, подкрепено и от нарастването на реалната средна работна заплата с 4,2% доведоха до повишаване на индикатора на потребителското доверие, който през април достигна най-високата си стойност от средата на 2007 година“, завършва министърът.   Часове преди да излезе оценката на "Стандарт енд Пуърс" ръководителят на мисията на МВФ Мишел Шанън направи доста песимистична оценка за състоянието и перспективите на българската икономика. Тя отбеляза, че "политическата несигурност, отлагането на реформите в съдебната и пенсионната системи, здравеопазването и енергетиката, зависимостта на България от руския газ и неяснотите около проекта "Южен поток" са основните предизвикателства пред страната, за да се постигне икономически растеж".   Оценката на агенцията излиза в периода, когато се подготвя голяма емисия български дългови облигации на външните пазари. Документите за изтеглянето на кредита бяха ратифицирани от Народното събрание преди броени дни.

Хърватският Върховен съд намали присъдата на Санадер

Хърватският Върховен съд потвърди присъдата виновен на бившия премиер Иво Санадер за вземане на подкуп от унгарската петролна група МОЛ в замяна на придобиване на контролния пакет акции в хърватската петролна компания ИНА

Чобанов: Може да бъде понижен кредитният рейтинг на България

Заради политическата нестабилност може да бъде намален кредитният рейтинг на страната ни. Това заяви в интервю за Дарик финансовият министър Петър Чобанов.

Свалиха кредитния рейтинг на България

Седмици преди България да емитира 1,5 млрд. евро на международните пазари кредитната агенция “Стандарт енд Пуърс” за пръв път от 6 години намали кредитния рейтинг на България. От ВВВ дългосрочният рейтинг на страната в родна и чужда валута се сваля с една степен и вече е ВВВ-, а краткосрочният от А-2 пада на А-3, като перспективата остава стабилна. Седмици преди България да емитира 1,5 млрд. евро на международните пазари кредитната агенция “Стандарт енд Пуърс” за пръв път от 6 години намали кредитния рейтинг на България. От ВВВ дългосрочният рейтинг на страната в родна и чужда валута се сваля с една степен и вече е ВВВ-, а краткосрочният от А-2 пада на А-3, като перспективата остава стабилна.

Лекари осъдиха прокуратурата за рекордните 100 000 лв.

/КРОСС/ Рекордно обезщетение дължи прокуратурата на трима педиатри, обвинени, а после оправдани за смъртта на 5-месечно бебе. Докторите са осъдили държавното обвинение за общо 100 000 лв. обезщетения по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ), пише в. "Сега", позовавайки се на проверка в електронното деловодство на Върховния касационен съд. Решенията за обезщетенията на тримата са окончателни. Това е най-високото обезщетение, присъдено на последна инстанция за рухването на един наказателен процес през 2013 г., показва проверка в съдебните регистри. Тримата педиатри бяха пратени на съд заради случая с 5-месечното момиченце, което издъхна от менингит в частна болница в Пазарджик в края на март 2007 г. Разследването за смъртта на бебето първо се води срещу неизвестен извършител, а обвиненията бяха повдигнати след няколко месеца. Процесът срещу Т.Д., П.Х. и Г.П. влиза в съда през 2009 г. На 28 май 2010 г. тримата лекари са признати за невинни от Окръжния съд в Пазарджик. Според обвинението първите двама са диагностицирали и лекували детето неправилно и не е отчетено влошаването на състоянието му. Освен това не е бил воден медицински картон за лечението. Г.П. пък е бил дежурен лекар последната нощ от живота на бебето и също е действал некомпетентно. Втората инстанция потвърждава оправдателната присъда, а по време на делото от прокуратурата не поддържат обвиненията. Така през декември 2010 г

Пожар в бургаския квартал Славейков

На 13.06.т.г. около 21.06 ч. в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в частен апартамент, разположен на третия етаж във вх. 4 на бл. 68 в к-с „Славейков”. Своевременно към мястото на инцидента се отправили три противопожарни автомобила и 12 огнеборци, както и полицейски автопатрули от Второ Районно управление „Полиция” – Бургас.

Констатирано е, че огънят обхванал изцяло жилището, като отделените пушек и дим засегнали три от намиращите се нагоре по етажите тераси. От входа са евакуирани близо 15 граждани, сред които и собственика на апартамента. Към момента няма данни за пострадали.

Гасителните дейности са приключили, като на мястото на инцидента ще остане един противопожарен автомобил в случай, че огъня се възобнови. Огледът от пожаротехническите експерти, които да определят причините за инцидента, ще стартира при намаляване на температурите в апартамента, където е разположено огнището на пожара.

Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление „Полиция” – Бургас.

Дос Сантос: Направихме първа крачка за излизане от групата

Нападателят на Мексико Джовани дос Сантос сподели чувствата, които изпитва след победата на неговия тим над Камерун на старта на участието си на Мондиал 2014 (1:0). Както е известно, в този сблъсък съ...

Барозу: ЕК не е против "Южен поток", но той не е приоритет

Европейската комисия не е против "Южен поток", но проектът няма как да е приротет за ЕС. Това заяви председателят на Европейската комисия Жозе...

S&P ревизира кредитния ни рейтинг

Standard&Poor`s понижи краткосрочния и дългосрочен кредитен рейтинг на България от "BBB/A-2”на "BBB-/A-3”със стабилна перспектива, съобщават от...

Камерън отново се изказа остро срещу кандидатурата на Юнкер за председател на ЕК

За пореден път британският премиер Дейвид камерън се обяви срещу кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на ЕК. Ето какво пише той в статия, цитирана от авторитетния вестник "Гардиън". В статията той обръща внимание на непопулярността на изборите за Европейски парламент в почти всички европейски държави, както и на незаинтересоваността на повечето избиратели към избора на председател на ЕК.

12 депутати не стигнаха да мине вотът, Мартин Захариев от лявата група се въздържа да подкрепи правителството (обзор)

Очаквано кабинетът “Орешарски” оцеля и при петия вот на недоверие - заради провал във финансовата политика. Против внесеното от ГЕРБ искане за бламирането му гласуваха 114 депутати - от Коалиция за България и ДПС. Вота подкрепиха 109 народни представители - от ГЕРБ, “Атака” и независимите Светлин Танчев и Румен Йончев, възприемани като “депутатите Очаквано кабинетът “Орешарски” оцеля и при петия вот на недоверие - заради провал във финансовата политика. Против внесеното от ГЕРБ искане за бламирането му гласуваха 114 депутати - от Коалиция за България и ДПС. Вота подкрепиха 109 народни представители - от ГЕРБ, “Атака” и независимите Светлин Танчев и Румен Йончев, възприемани като “депутатите

Принц Джордж проходи на 11-месечна възраст

На 11-месечна възраст британският престолонаследник принц Джордж проходи.
Новината бе съобщена от майка му – херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън по време на а визита в Националния военноморски музей в Лондон, пише изданието the Daily Express.
Припомняме, че принц Джордж Луи Александър проплака на 22 юли 2013 г. На 11-месечна възраст британският престолонаследник принц Джордж проходи. Новината бе съобщена от майка му – херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън по време на а визита в Националния военноморски музей в Лондон, пише изданието the Daily Express. Припомняме, че принц Джордж Луи Александър проплака на 22 юли 2013 г.

S&P очаквано понижи рейтинга на България

Агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor's понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута с една стъпка от 'BBB/A-2' на 'BBB-/A-3' със стабилна перспектива.

Рейтинговата агенция изтъква като основна причина нестабилната политическа ситуация в страната.

Според S&P сегашната политическа среда продължава да поставя предизвикателства за осъществяването на необходимите реформи за справяне с дългосрочни институционални и...

Standard&Poor's намали кредитния ни рейтинг

Standard&Poor's ревизира оценката за кредитния рейтинг на България, повлияна от нестабилната политическа ситуация в страната.

Григор Димитров ще играе с Вавринка на полуфиналите в "Куинс"


Григор Димитров ще срещне шампиона от Australian Open Станислас Вавринка в полуфиналите на турнира на тревни кортове в лондонския клуб "Куинс".

По-рано днес българинът преодоля четвъртфиналите без игра, след като съперникът му Александър Долгополов се отказа заради контузия в бедрото. Вавринка пък достигна полуфиналите след убедителна победа със 7:5, 6:3 срещу Маринко Матошевич от Австралия. 

Любопитно е, че двамата си партнираха в турнира на двойки. Те спечелиха първия си...

Орешарски търси максимално консенсусния за еврокомисар

София /КРОСС/ Полагам усилия еврокомисарят да бъде максимално приемлив от всички партии и обществени кръгове. Мисля, че той ще е такъв най-малко в мандата на две български правителства."Това заяви на въпрос на "24 часа" премиерът Пламен Орешарски в парламента. Той не отхвърли възможностите в следващите 5 г. в ЕК да ни представлява генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, нито мандата си да повтори Кристалина Георгиева. Премиерът обаче не пожела да назове нито едно име.Въпросът за оставката е парламентарен и политически, а не към изпълнителната власт. С тези думи премиерът отказа да назове срок, в който ще обяви оставката си. "Личните мнения, когато заемате висока позиция, нямат особено значение. Обратното би било много, много опасно", заключи Орешарски.Междувременно Томислав Дончев съобщи пред "24 часа", че е депозирал оставката си като народен представител. 23 юни е крайният срок, в който избраните за евродепутати могат да изчистят всякакви несъвместимости, ако решат да работят в Брюксел. Снимка: Булфото, всички права запазени

Wall Street се фокусира върху очаквания за нови корпоративни сливания

Инвеститорите не се поддадоха на опасенията, свързани с разрастване на кризата в Ирак


Принц Джордж проходи

На 11-месечна възраст британският престолонаследник принц Джордж проходи.
Новината бе съобщена от майка му – херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън по време на а визита в Националния военноморски музей в Лондон, пише изданието the Daily Express.
Припомняме, че принц Джордж Луи Александър проплака на 22 юли 2013 г. На 11-месечна възраст британският престолонаследник принц Джордж проходи. Новината бе съобщена от майка му – херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън по време на а визита в Националния военноморски музей в Лондон, пише изданието the Daily Express. Припомняме, че принц Джордж Луи Александър проплака на 22 юли 2013 г.

Младия боксьор на Манол Йорданов, Борислав Михайлов от клуб ''Ладимекс Перник'' ,се завърна от Републиканското първенство по бокс в гр.Хасково

Младия боксьор на Манол Йорданов, Борислав Михайлов от клуб ''Ладимекс Перник'' ,се завърна от Републиканското първенство по бокс в гр.Хасково със сребърен медал в кат. (49kg) във възрастова граница 96г. въпреки че младият талант е по-малък с цели 2години,той разби очакванията на съотборниците си.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване