Резнаха финансирането на водния цикъл на Димитровград

Димитровград /КРОСС/ Улиците и тротоарите на Димитровград, по които се извършва реконструкция и доизграждане на канализация, ще останат разкопани и неасфалтирани за неопределен период.В отговор на запитване на кмета Иво Димов ръководителят на ОП "Околна среда" Спиридон Александров е отговорил, че средства по междинните плащания няма, съобщават от община Димитровград.От кметството определят отговорът като незадоволителен и за димитровградчани, които понасят последиците от санкциите на Европейската комисия към сегашното правителство."Екипът на МОСВ и УО на ОПОС работят интензивно по прилагане на мерките, насочени към възстановяване на плащанията от европейската комисия във възможно най-кратки срокове. След изтичане на корективните мерки и тяхното потвърждение от страна на одитния орган и службите на ЕК следва плащанията по оперативната програма да бъдат възстановени" това се казва в официалния отговор."До сега сме предали 4 сертификата за свършена работа по проекта на стойност над 4 млн. лв., които очаквахме да ни бъдат платени. Сега след отказа ще се работи докато фирмата-изпълнител има материали, които вече е закупила", заяви за Haskovo.info кметът Иво Димов.Градоначалникът е категоричен, че общината няма възможност да финансира реконструкцията, която по договор трябва да приключи до 15 юли. От кметството се опасяват, че могат да им бъдат наложени и санкции за неизпълнение на проекта в срок, отделно и фирмата може да поиска неустойки

Реформатори: Имаме доказателства, че работата по Южен поток край Паша дере продължава

Имаме доказатлества, че работата по „Южен поток“ продължава, въпреки обявеното спиране на проекта. В района на местността Паша дере върви подготовката на трасе, като в момента там се насипва чакъл и пясък. Това обявиха днес във Варна говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев и евродепутатът Светослав Малинов.

Ограбени са 15 хил. лв. пред банков клон в софийския кв. "Младост (допълнена)


Около 15 хил. лв. са откраднати пред банков клон малко след 16 ч. в софийския кв. "Младост", съобщи БНР 

Служители, които внасяли пари, са били пресрещнати от други мъже, които са взели торбата с парите.

За "Фокус" от СДВР са уточнили, че ограбените служители са от частна фирма, които дошли в клона за да внесат пари, а не са служители на банката. 

Те са били пресрещнати от двама мъже, които ги напръскали с невропапалитичен спрей и взели торбата им, в която се е...

Губернаторът на Днепропетровск предложи Украйна да построи ограда по границата с Русия


В администрацията на украинския президент е постъпил проект за построяване на метална ограда по границата с Русия, съобщава деловият вестник "Комерсант". Оградата е дълга 1920 километра и би струвала 100 милиона евро. Автор на проекта е  губернаторът на Днепропетровска област Игор Коломойский.

Проектът на Коломойский предвижда построяването на солидна конструкция от стомана и бодлива тел, по която да тече електрически ток. В случай, че бъде построена, оградата ще е дълга почти 2...

Ограбен е банков клон в софийския кв. "Младост

Грабеж на голямо количество пари е извършен малко след 16 ч. в софийския кв. "Младост". 

Служители, които внасяли пари, са били пресрещнати от други мъже, които са взели голяма торба с пари.

Засега не се съобщава размерът на откраднатата сума.

Обир в "Младост": Маскирани задигнаха торба с пари

Двама служители на фирма са били пресрещнати и им е отнета торба, в която имало неустановена към момента сума на бул. "Александър Малинов" и "Андрей Ляпчев" в столичния кв. "Младост". Това съобщиха от пресцентъра на СДВР за БГНЕС.

Сигналът е получен в СДВР малко след 16.00 часа. В момента се извършват се процесуално-следствени действия.
Двама служители на фирма са били пресрещнати и им е отнета торба, в която имало неустановена към момента сума на бул. "Александър Малинов" и "Андрей Ляпчев" в столичния кв. "Младост". Това съобщиха от пресцентъра на СДВР за БГНЕС. Сигналът е получен в СДВР малко след 16.00 часа. В момента се извършват се процесуално-следствени действия.

Жертвите на пътя са с 42 повече

Неправителствени организации и родителите на деца, загинали в пътни инциденти настояват за завишаване на санкциите за нарушителите на Закона за движение по пътищата, по-добър контрол, както и обезопасяване на пътните зони около училища, детските градини, площадки и спирки.

Гьозде от "Мелодия на сърцето" безработна


Гьозде Кансу, звездата от хитовия сериал Гьозде Кансу, звездата от хитовия сериал "Мелодия на сърцето", още е безработна. Екранната Нимет Башар бе уволнена в началото на годината от турска частна телевизия, където бе водеща на предаване. Причината била, че красивата Гьозде се появила в ефир в твърде дълбоко деколте, което предизвикало възмущението на цензурата и проислямски настроените.

Българи с титла на двойки в Бургас

Тихомир Грозданов и Пламен Милушев спечелиха титлата на турнира по тенис за мъже в Бургас, който е под патронажа на кмета на града Димитър Николов и е с награден фонд 10 000 долара.
На финала съотборниците от ТК Тихомир Грозданов и Пламен Милушев спечелиха титлата на турнира по тенис за мъже в Бургас, който е под патронажа на кмета на града Димитър Николов и е с награден фонд 10 000 долара. На финала съотборниците от ТК "Левски" се наложиха категорично над вторите поставени италианци Рикардо Бонадио и Давиде Мелкиоре с 6:2, 6:1.

Сестрата на Зинаида Златанова напусна поста си като шеф на TV7 и News 7

Директорката на "Новини и актуални предавания" в TV7 и News7 Миляна Велева е напуснала поста си. Това съобщи самата тя с писмо до колегите си от другите медии.
Като основен свой аргумент тя изтъква "несъгласие с ръководството на телевизията" и заявява: "Уважаеми колеги, искам да ви информирам, че днес подадох молба за напускане като директор Директорката на "Новини и актуални предавания" в TV7 и News7 Миляна Велева е напуснала поста си. Това съобщи самата тя с писмо до колегите си от другите медии. Като основен свой аргумент тя изтъква "несъгласие с ръководството на телевизията" и заявява: "Уважаеми колеги, искам да ви информирам, че днес подадох молба за напускане като директор

Шефката на новините в TV7 и News7 си тръгна

След като по-рано се появи информация, че прокуратурата проверява TV7, от екипа на медията опровергаха тези слухове. Оказа се обаче, че все пак нещо...

Торба с голяма сума пари е задигната в столичния кв. "Младост"

Торба с голяма сума пари е била задигната в петък в кв. "Младост", съобщават от столичната полиция, цитирани то БГНЕС.   Грабежът е станал в района на булевардите "Александър Малинов" и "Андрей Ляпчев", където двама служители на фирма били пресрещнати от неизвестните извършители, които са отмъкнали торбата.   Според първоначалната информация сигнал за престъплението е бил подаден малко след 16.00 часа. Извършителите се издирват.

Standard&Poor`s намали кредитния рейтинг на България с една стъпка

Агенцията сочи политическата нестабилност, липса на реформи и високата безработица като основание за акта


Шефката на новините на TV7 и News 7 напусна поста си

Директорката на Директорката на "Новини и актуални предавания" в TV7 и News7 Миляна Велева е напуснала поста си. Това съобщи самата тя с писмо до колегите си от другите медии. Като основен свой аргумент тя изтъква "несъгласие с ръководството на телевизията" и заявява: "Уважаеми колеги, искам да ви информирам, че днес подадох молба за напускане като директор

Как с храна да спрем потенето

Изпотяването е нормален и необходим процес за регулиране на температурата на човешкото тяло. Чрез потните жлези се изхвърлят и ненужните вещества през кожата. В тялото има милиони потни жлези, но най-силно концентрирани те са по челото, под мишниците, длани и стъпалата.

Страните от ЕС сами ще решават за ГМО продуктите

Държавите членки на ЕС сами ще решават дали да се отглеждат генно-модифицирани организми (ГМО) на териториите им. За това се разбраха правителствата...

Заловиха рекордните 1,1 метрични тона хероин край Атина

/КРОСС/ Рекордните 1,1 метрични тона хероин заловиха гръцките власти край Атина. Наркотикът е бил намерен в два склада, разпределен в 443 пакета. Стойността му се изчислява на над 30 милиона евро, предава Асошиейтед прес. Наркомрежата разпространявала хероина с камиони в Гърция и други европейски държави. Заподозрени и арестувани са шестима гърци и петима чуждестранни граждани. Сред арестуваните гърци са известен бизнесмен от средите на корабоплаването, съпругата му и 15-годишният им син.    

Отказ на Пеевски да обслужва дълговете си към КТБ довели до "напрежение"

"Има напрежение между г-н Пеевски и г-н Василев”, заяви изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) Георги Христов в петък пред бТВ. Това стана в момент, когато прокуратурата и полицията влязоха в бизнес сграда с офиси на банката и свързани с нея фирми и медии на столичния бул. "Цар Борис”. "Мога да кажа, че има напрежение между г-н Пеевски и г-н Василев, което е изнесено извън границите и рамките на тази институция (КТБ – бел. ред.). Макар че фирми, които се твърди, че са контролирани пряко или непряко от г-н Пеевски, са обект в момента на съдебни действия от страна на КТБ, както и други, които са длъжници в тази банка”, поясни Христов. Той не коментира реда на събитията в отношенията между Пеевски и Василев – дали първо е бил конфликтът, а след това отказът от обслужване на кредити или обратното. "Фактът е, че ние сме длъжни като управляващи чужди пари да защитим тези наши активи. Т. е. всички процесуални действия, които извършваме, са в рамките на закона и в тях – къде с по-голям успех, къде с по-малък, вървим напред”, допълни той.   До момента Пеевски не е коментирал изнесената информация.   Очаквайте подробности

Мексиканският треньор заспа на пресконференция (видео)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      "24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и

Световното по футбол: радост и гняв

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

България още не е приложила директивата за потребителите, алармира ЕК

България още не е приложила директивата за правата на потребителите, а срокът за това е изтекъл днес. Това заяви Мина Андреева, говорител на еврокомисаря по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг. Европейската комисия съобщи, че от днес се очаква общо 507 млн.

Напусна шефката на новините в TV7 и News 7

Велева: Причините са несъгласието с ръководството на телевизията


Откраднаха торба с много пари в столичния квартал "Младост"

Двама служители на фирма са били пресрещнати и им е отнета торба, в която имало неустановена към момента сума на бул. Двама служители на фирма са били пресрещнати и им е отнета торба, в която имало неустановена към момента сума на бул. "Александър Малинов" и "Андрей Ляпчев" в столичния кв. "Младост". Това съобщиха от пресцентъра на СДВР за БГНЕС. Сигналът е получен в СДВР малко след 16.00 часа. В момента се извършват се процесуално-следствени действия.

Директор "се спаси" от TV7 и News7

Миляна Велева вече не е директор "Новини и актуални предавания" в TV7 и News7! Новината съобщи самата тя с писмо до колегите си от другите медии. Като основен свой аргумент тя изтъква "несъгласие с ръководството на телевизията".

Директните плащания за фермерите ще се изплащат след 15 октомври

Подавани са заявления по всички схеми и мерки, за които фермерите можеха да кандидатстват за субсидии през Кампания 2014 година, съобщиха от Държавен...

Директните плащания за фермерите ще се изплащат след 15 октомври

Подавани са заявления по всички схеми и мерки, за които фермерите можеха да кандидатстват за субсидии през Кампания 2014 година, съобщиха от Държавен...

Ограбиха двама, задигнаха им торба с пари

Грабеж на торба с голямо количество пари е извършен в столичния квартал "Младост".

В атлетиката падна рекорд на 45 години

Митко Ценов подобри 45-годишния републикански рекорд в бягането на 3000 м стипълчейз при мъжете. Новият рекордьор финишира четвърти на турнира в Уелва  (Испания) за 8:20.87 мин.

Така Ценов записа време с почти 5 секунди по-бързо от върховото постижение на Михаил Желев от 1969 г. Талантливият лекоатлет, който е възпитаник на треньора Йоло Николов Митко Ценов подобри 45-годишния републикански рекорд в бягането на 3000 м стипълчейз при мъжете. Новият рекордьор финишира четвърти на турнира в Уелва (Испания) за 8:20.87 мин. Така Ценов записа време с почти 5 секунди по-бързо от върховото постижение на Михаил Желев от 1969 г. Талантливият лекоатлет, който е възпитаник на треньора Йоло Николов

Кои са победителите в Българските награди за уеб 2014

Бяха раздадени награди в 22 категории, като в две от тях първите места заеха два проекта с еднакъв резултат

Убиец на 19-годишно момиче от Исперих обжалва присъдата си пред Апелативен съд Варна

Танжу Ведат от Исперих, който миналата пролет уби 19-годишната си бивша приятелка Надежда, обжалва днес пред Варненския апелативен съд 19-годишната присъда на Окръжен съд Разград, научи Moreto.net. В началото на тази година първата съдебна инстанция призна вината на 21 годишния Танжу за това, че на 19-ти срещу 20-ти април миналата година в землището на Исперих - местност „Айорман“ умишлено умъртвил Надежда Минчева.

Преговорите между ЕК и Русия за "Южен поток" са прекратени

Русия прекратява преговорите с ЕК по проекта „Южен поток“. Това заяви еврокомисарят по енергетика Гюнтер Йотингер, цитиран от РИА Новости. "Ние...

Работник със счупен таз след падане в шахта

/КРОСС/ 28-годишен мъж пострада снощи, след като падна от 3 метра височина в отворена шахта на улица "Стефан Стамболов".Инцидентътстана около 21,30 часа в момент, когато Х. Филипов разтоварвал дрехи за шивашка фирма от камион. Той не видял отворената шахта и паднал в 3-метровата дупка.Веднага е извикана линейка и е транспортиран до болницата в Сандански. Медиците се усъмнили за счупен таз и временна загуба на паметта. Пострадалият е транспортиран за "Пирогов", съобщава "Струма".

Кунева: Бюджет 2014 ще издържи максимум до септември без актуализация

/КРОСС/ "В деня на петия вот на недоверие към този кабинет икономическият екип на ДБГ прогнозира, че бюджет 2014 ще издържи без актуализация максимум до септември. Политическите решения винаги имат финансови последици." Това пише във Фейсбук-профила си лидерът на ДБГ Меглена Кунева. Тя обяснява прогнозата на икономистите на ДБГ със свиването на приходната част и изпреварващите разходи. "Дефицитът в Здравната каса се очаква да е между 300 - 500 млн. лева, има огромни задължения към системата на МВР, очаква се нов дефицит от около 500 млн. лева в енергетиката", пише още Кунева и допълва, че не е изключено до края на годината България да се сблъска с недостиг на средства в социалните системи. Тя подчертава, че пред служебното правителство стои задачата да овладее бързо разходите, да гарантира честността на предсрочните избори, да преодолее дефицитите в публичните финанси, да стигне до сключване на партньорско споразумение с ЕК за европейските фондове до 2020 г. и обръща внимание, че това до голяма степен зависи от решенията на президента и КСНС във вторник. Снимка: Булфото, всички права запазени

Прокуратурата иска задържане под стража за англичанина, който уби 18-годишния Емо

Прокуратурата ще внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за задържане под стража на Мейсън Стивън Кристофър, който уби Емил Ботев в столичния квартал Горубляне, информира Нова тв.
Кристъфър е гражданин на Великобритания със статут на продължително пребиваващ в България, съобщиха от прокуратурата.
Той е обвинен за това, че на 10 юни, Прокуратурата ще внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за задържане под стража на Мейсън Стивън Кристофър, който уби Емил Ботев в столичния квартал Горубляне, информира Нова тв. Кристъфър е гражданин на Великобритания със статут на продължително пребиваващ в България, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че на 10 юни,

15 хил. лв. отнети при грабеж в кв. Младост 2

На бул. "Александър Малинов" и "Андрей Ляпчев" в столичния кв. "Младост" двама служители на фирма са били пресрещнати и им е отнета торба с пари

Обир в кв. Младост в столицата

На бул. "Александър Малинов" и "Андрей Ляпчев" в столичния кв. "Младост" двама служители на фирма са били пресрещнати и им е отнета торба, в която имало неустановена към момента сума

Банков обив в кв. Младост в столицата

Служители, които внасят пари, са били пресрещнати от мъже, които са взели голяма торба с пари

ДАНС нахлу в дома на разпространител на детска порнография

Служители на ДАНС, под ръководството на Районна прокуратура - Бургас, проведоха в Созопол специализирана операция по противодействие на сексуалната експлоатация и злоупотребата с деца в интернет, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. 

Установено е, че в периода февруари - юни 2014 г. български гражданин е придобивал, съхранявал и разпространявал порн Служители на ДАНС, под ръководството на Районна прокуратура - Бургас, проведоха в Созопол специализирана операция по противодействие на сексуалната експлоатация и злоупотребата с деца в интернет, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. Установено е, че в периода февруари - юни 2014 г. български гражданин е придобивал, съхранявал и разпространявал порн

Специализирана операция на ДАНС против сексуалната експлоатация и злоупотреба с деца в интернет

/КРОСС/ На 11.06.2014 г. на територията на община Созопол служители на Държавна агенция „Национална сигурност", под ръководството на Районна прокуратура - Бургас, проведоха специализирана операция по противодействие на сексуалната експлоатация и злоупотреба с деца в интернет. Образувано е досъдебно производство за престъпление по смисъла на чл. 159, ал. 6 от Наказателния кодекс. Установено е, че в периода февруари 2013 г. - юни 2014 г., лице - български гражданин, е придобивало, съхранявало и разпространявало порнографски файлове с участието на малолетни и непълнолетни лица посредством интернет, използвайки т.н. "Торент-мрежа", представляваща начин за обмен на файлове, базиран на система P2P (рееr to peer). При извършените процесуално-следствени действия от дома на лицето са иззети един брой компютърна конфигурация тип лаптоп, три броя преносими електронни носители на информация и един брой рутер. Работата по случая продължава.  

Змия стресна жена в центъра на Монтана

/КРОСС/ Змия стресна до смърт жена в Монтана. Влечугото било свито на кълбо на единия от тротоарите на централната улица. При приближаването на жената змията се размърдала. Стресната дама успяла да събере сили и да позвъни на телефон 112, откъдето изпратили екип спасители. Когато момчетата пристигнали, влечугото вече било изчезнало. Близо час спасителите издирвали змията, но така и не успели да я намерят. През последната седмица, след рязкото вдигане на температурите, на телефон 112 ежедневно се получават сигнали за забелязани влечуги в централната градска част и кварталите на Монтана. Само преди дни няколко смока изплашиха две хлапета, тръгнали на училище. Едното от децата запазило самообладание и звъннало на спешния телефон. Лекари от спешния център в Монтана пък съобщиха, че при ухапване от влечуги хората незабавно трябва да търсят медицинска помощ. В спешното има противозмийски серуми, пише tribali.info.

Жена пострада в автобус при инцидент в Пловдив

Пореден инцидент в градски автобус в Пловдив днес прати пътничка в болница. Жена на средна възраст се качва на спирката от южната страна на Тунела в автобус по линия 11.

В Созопол ДАНС хвана онлайн педофил

В Созопол ДАНС хвана онлайн педофил

Служители на ДАНС, под ръководството на Районна прокуратура - Бургас, проведоха в Созопол специализирана операция по противодействие на сексуалната експлоатация и злоупотребата с деца в интернет, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Установено е, че в периода февруари - юни 2014 г. български гражданин е придобивал, съхранявал и разпространявал порнографски файлове с участието на малолетни и непълнолетни лица посредством интернет, използвайки т.н. "Торент-мрежа", представляваща начин за обмен на файлове, базиран на система P2P (рееr to peer).

При извършените процесуално-следствени действия от дома му са иззети лаптоп, три преносими електронни носители на информация и рутер.

Работата по случая продължава. 

ДАНС проведе спецакция срещу автори детска порнография

ДАНС проведе спецакция срещу автори детска порнография

Служители на ДАНС, под ръководството на Районна прокуратура - Бургас, проведоха в Созопол специализирана операция по противодействие на сексуалната експлоатация и злоупотребата с деца в интернет, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Установено е, че в периода февруари - юни 2014 г. български гражданин е придобивал, съхранявал и разпространявал порнографски файлове с участието на малолетни и непълнолетни лица посредством интернет, използвайки т.н. "Торент-мрежа", представляваща начин за обмен на файлове, базиран на система P2P (рееr to peer).

При извършените процесуално-следствени действия от дома му са иззети лаптоп, три преносими електронни носители на информация и рутер.

Работата по случая продължава. 

ЕК поиска повече твърдост спрямо Русия за „Южен поток“

Преговорите между Еврокомисията и Русия за„Южен поток“ са спрени, потвърди той

Прокуратурата иска задържане под стража за англичанина, който уби 18-годишния Емо

Прокуратурата ще внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за задържане под стража на Мейсън Стивън Кристофър, който уби Емил Ботев в столичния квартал Горубляне, информира Нова тв.
Кристъфър е гражданин на Великобритания със статут на продължително пребиваващ в България, съобщиха от прокуратурата.
Той е обвинен за това, че на 10 юни, Прокуратурата ще внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за задържане под стража на Мейсън Стивън Кристофър, който уби Емил Ботев в столичния квартал Горубляне, информира Нова тв. Кристъфър е гражданин на Великобритания със статут на продължително пребиваващ в България, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че на 10 юни,

Кметът на Венеция подаде оставка заради обвинения в политическа корупция

Кметът на Венеция Джорджо Орсони подаде оставка в петък, ден, след като бе освободен от домашен арест и поднови работа по споразумение със съдебните власти по делото за незаконно политическо финансиране, съобщи АП.   Той беше задържан преди 10 дни с още тридесет и пет души по подозрения за корупция, свързана с проекта "Мойсей" за изграждане на подводните бариери, които трябва да предпазват града от наводнения.   Става дума за продължило над три години разследване, водено от италианската финансова полиция. Миналата година в хода на разследването беше арестуван и ръководителят на консорциума, изграждащ бариерите по проекта "Мойсей". Според италианските власти 20 милиона евро от проекта са били отклонени за подкупване на политици. Първата от подводните бариери беше инсталирана миналата година.   В петък Орсони каза на пресконференция, че е разочарован от "лицемерните и опортюнистични реакции" срещу него след ареста му, включително и от средите на градската администрация.   Кметът, който бе избран с подкрепата на Демократическата партия, без да е неин член, каза, че не е знаел, че даренията за неговата предизборна кампания през 2010 т. са били незаконни. Той бе освободен от домашен арест, след като се споразумя със съда за 4-месечна присъда. Такива кратки присъди в Италия рядко се изтърпяват ефективно.

Престъпността у нас бележи ръст, убеден е Цветанов

Партиите трябва да стигнат до единна позиция за датата на изборите


Масови нарушения при газовите бутилки в заведения

Масови нарушения при регистрацията и реда за ползване на газови бутилки и съоръжения в заведенията за хранене. Това са установили служителите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). При внезапни проверки в 42 заведения в Пловдив са констатирани 32 нерегистрирани газови съоръжения.

От КТБ признаха: Има напрежение между Пеевски и Василев

„Има напрежение между г-н Пеевски и г-н Василев”. Това призна в интервю за bTV петък изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) Геор...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване