Варна спира търгове за храненето в детските градини

Всички 52 детски градини във Варна имат наложени актове за административно нарушение от Агенцията за държавна финансова инспекция, заради доставките на храна. Това стана ясно на заседението на Общинския съвет (ОбС) в града. Ревизорите установили, че забавачките са сключили договори с общинската фирма “Ученическо и столово хранене” (УСХ), Всички 52 детски градини във Варна имат наложени актове за административно нарушение от Агенцията за държавна финансова инспекция, заради доставките на храна. Това стана ясно на заседението на Общинския съвет (ОбС) в града. Ревизорите установили, че забавачките са сключили договори с общинската фирма “Ученическо и столово хранене” (УСХ),

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността

Днес ще преобладава слънчево време. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над източните и планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, в отделни р...

4 399 000 лв. е джакпотът за неделя

За следващия 48-и тираж на БСТ ще се натрупат 4 399 000 лева във второ теглене на играта 6/49, след като в  47-ия тираж нямаше участник, който да е познал пълната печеливша комбинация от числ...

Земетресение 4,8 дълбоко под Средиземно море

В петък сутринта в 3 часа и 35 минути бе регистрирано земетресение с магнитуд 4,8 и дълбочина 84 километра под земната повърхност.

Ученическа банда "Великолепната четворка" вилнее в Търново

Ученическа банда "Великолепната четворка" вилнее в Търново

Организирана банда от момчета "Великолепната четворка" вилнее във Великотърновска област и тормози ученици за удоволствие и назидание. Това споделили учители от региона при изготвянето на анкета за агресията в школата. Инициативата за допитването е на Регионалния инспекторат по образование /РИО/ във Велико Търново.

В анализите са участвали 188 учители от цялата област. 81% от преподавателите признават, че са били свидетели на агресивни прояви сред учениците. В повечето случаи педагозите сами се справяли с проблема при насилие или непристойно поведение сред възпитаниците си или търсели училищния психолог.
"В общуването на децата като обичайно явление се е настанила словесната агресия. 67% от учителите са били свидетели и на телесна агресия сред подрастващите", споделиха от просветния инспекторат.

Педагозите са посочили шокиращи примери за агресивното поведение, на които са ставали свидетели в класните стаи. Сред тях са момче, което удря винаги щом чуе дума, която го дразни. Учител пък е бил свидетел на бой с юмруци и ритници, съпроводен с истерични крясъци и обвинения на преподаватели, съобщи "Труд".
"Ученик, който без видима причина става по време на час и започва да рита безразборно съучениците си е друг тревожен пример, посочен от преподавател. Имало е опит от страна на първокласник да удуши свой съученик, както и сбиване на момчета от различни етноси", разкриват още школските инспектори.

Те допълват, че като ефективни методи за борба с агресивните прояви са спортните занимания, социално-психологическите тренинги и груповата работа на класния ръководител с учениците. "57% от анкетираните изтъкват важната роля на психолога в училището. 119 преподаватели признават, че имат нужда да повишат квалификацията си за работа с деца със специфични образователни потребности", информират от РИО в старата столица.

"Агресивният модел все повече се закрепва като поведение", коментира тревожната статистика за детската агресия от анкетата на РИО психотерапевтът Илка Арнаудова. Според нея най-големият модулатор за това е семейството, копиране на родителите, съветите им "бий, за да не те бият". Физическата агресия се пропагандира днес от филмите за деца и за възрастни, от улицата, медиите. "Нежеланието на родителите да общуват с децата си и ангажиране на вниманието им с таблети, телевизия, неподходящи компютърни игри вече има сериозни последици, за които трябва да работи както семейството, така и учителите, психолозите в училище. Не бива да се подценява и автоагресията. България е на трето място по детски самоубийства според статистика на Световната здравна организация", обяви Илка Арнаудова.

Тапата в столичния "Младост" се отпушва до 10 месеца

Тогава се очаква да завърши ремонта на бул. "Ал. Малинов"


Проверяват дърветата в Морската градина

Проверяват дърветата в Морската градина

Извънредна проверка на всички дървета в Морската градина във Варна започна вчера, след като в сряда вечерта короната на огромно дърво се сгромоляса на оживената централна алея и по чудо не уби трима души.

79-годишен дядо, мъж на 35 г. и жена на 28 г. се отърваха с охлузвания и силен шок само защото стъблото се оплело в кабел.

Екипи на Гражданска защита в сряда вечер ударно разчистиха алеята и вчера сутринта от инцидента вече нямаше и помен, съобщи "Труд". Ранените варненци също си бяха по домовете. Според Стоян Аргиров, шеф на общинското предприятие “Управление на проекти и озеленяване”, проверки на зеления фонд в парка се правят всеки месец и рухналото дърво не е било в списъка на опасните. Тепърва ще се установява каква е причината то да падне, след като дънерът му не е бил изсъхнал, а короната е била зелена.

Инцидентът не бе единствен. Също в сряда дърво падна и потроши лека кола “Фолксваген Голф”, паркирана до кръстовището на улиците “Братя Миладинови” и “Оборище”. Клоните са начупили предното стъкло на возилото, съобщиха от полицията.

Хърватите показаха 7 смъртоносни удара на "самурая" Нишимура (ВИДЕО)

Хърватските медии преброиха точно 7 смъртоносни удара, които "самураят" Юичи Нишимура нанесе върху отбора в мача срещу Бразилия. Както е известно, Селесао спечели с 3:1 срещу селекцията на Н...

Ислямистите са на час път от Багдад

Сунитските ислямисти продължиха вчера офанзивата си в Северен Ирак, като завземаха градове и стигнаха на около час път от столицата Багдад, предаде Ройтерс.
Бойците на “Ислямска държава на Ирак и Леванта” (ИДИЛ) вече са на около 90 км от Багдад. Там правителствената армия успяла да ги спре с въздушни удари. Сунитските ислямисти продължиха вчера офанзивата си в Северен Ирак, като завземаха градове и стигнаха на около час път от столицата Багдад, предаде Ройтерс. Бойците на “Ислямска държава на Ирак и Леванта” (ИДИЛ) вече са на около 90 км от Багдад. Там правителствената армия успяла да ги спре с въздушни удари.

"Малки ку*ви", "Секси пусита" и "Ку*воляци на рояци" заляха интернет

"Малки ку*ви", "Секси пусита" и "Ку*воляци на рояци" заляха интернет

Порой от порнографски страници с провокативни имена заливат Фейсбук от седмица. Потребители пропищяха от постоянните атаки с покани за харесване на “К.рвите на Пловдив”, “Български мръсници”, “К.рвуляци на рояци”, “Малки к.рви” и други страници с нецензурни заглавия, съобщи флагман бг. Анонимните порно профили всъщност са виртуални пространства, в които се поместват скандални снимки и видеа на разсъблечени момичета, част от които са на видима възраст под 18 г. Подобни места са рай за сексманиаци и педофили, пише "Марица".

Поглед върху страниците показва, че модата вече се е преместила и Бургас и девойчета с едва напъпили гърди гордо си ги снимат и ги пускат в мрежата. А някои са направо голички.  Огромен брой харесвания има и от бургаски мъже на всякаква възраст.

Страниците са харесани от хиляди потребители. На всяка от тях е поместен призив: "Пращайте ни снимки на (малки) к.рви или техния Фейсбук - анонимността е гарантирана". Това означава, че някои от разголените девойчета вероятно дори и не подозират, че с горещите им фотоси се забавляват хиляди. Достатъчно е недобронамерен приятел да пусне снимка и тя директно попада на стената. Сред снимките има и "селфита" на момичета, които са почти голи и очевидно са далеч от пълнолетието си.

Под фотосите се нижат коментари на загорели мъже, някои от тях чужденци. Тия нямат и осми клас, като гледам, и аз искам да удрям там, направо бих я бутнал, и за отзад, и за отпред ставаш, са най-скромните потребителски мнения. Малцина са онези, които реагират негативно на съдържанието, достъпно за посетители от цялото земно кълбо.

Някои от анонимните профили обаче са предизвикали потребителите и от коментарите става ясно, че са докладвани на администраторите във Фейсбук. Това става ясно от поместеното на един от тях съобщение: “Извинявайте ни че за малко изчезнахме но някои ни беше докладвал. Но пак сме тук и чакаме снимки” (б.а текстът е поместен без редакторска намеса).

Има и гневни коментари на хора, които с ужас са установили, че снимки на техни близки приятелки или на децата им са качени и достъпни за извратеняци от цял свят.

Каква е целта на страниците с очевидно порнографско съдържание  на този етап не е ясно. Те биха могли да бъдат използвани за генериране на трафик към определени сайтове или да бъдат място за срещи на педофили или сексманиаци, коментират експерти. Би било добре служителите на полицията и ДАНС да проверят кой е създател на тези страници и да се потърси отговорност за качените снимки на малолетни момичета.

ГЕРБ обмислят да провалят кворума и днес

Преглед на по-интересните теми от печата за петък, 13 юни


Джихадисти повлияха и на борсата в Токио

Токийската фондова борса отвори в петък леко надолу – 0,87%, поради резкия спад на Уолстрийт в края на сесията на борсата там в четвъртък, предизвикан от бързото настъпление на джихадистите в Ирак. Борсата в Токио се повлия и от покачването на йената спрямо долара.

Ученическа банда "Великолепната четворка" вилнее в Търново

Организирана банда от момчета "Великолепната четворка" вилнее във Великотърновска област и тормози ученици за удоволствие и назидание. Това споделили учители от региона при изготвянето на анкета за агресията в школата. Инициативата за допитването е на Регионалния инспекторат по образование /РИО/ във Велико Търново. Организирана банда от момчета "Великолепната четворка" вилнее във Великотърновска област и тормози ученици за удоволствие и назидание. Това споделили учители от региона при изготвянето на анкета за агресията в школата. Инициативата за допитването е на Регионалния инспекторат по образование /РИО/ във Велико Търново.

Пак подхванаха варненския "възродителен процес"

Пак подхванаха варненския "възродителен процес"

Смяната на турските имена с български на 215 местности във Варна бе подновена, стана ясно в четвъртък на заседание на Общинския съвет в морската столица. Инициаторът на "възродителния процес" Костадин Костадинов ("Синя Варна утре"), изненадващо внесе предложението си непосредствено преди старта на сесията, съобщи  То получи 28 гласа за да влезе в дневния ред на местния парламент. Това означаваше, че той има нужната подкрепа и за решението по същество, за което са нужни 26 съветника, съобщи "Труд".

В ранния следобед, когато трябваше да се гласува преименуването, вносителят изненадващо оттегли предложението си. Официално Костадинов обясни, че има предложения за промяна на някои от новите имена и въпросът трябва да се разгледа след обсъждане. Неофициално стана ясно, че междувременно общинарят е загубил предварително декларирана подкрепа от няколко свои колеги.

Сагата с турските имена, се точи повече от две години. При последното гласуване на същото предложение през декември м.г., то бе прието, но в последствие областният управител Иван Великов върна цялата сесия. На последвалото заседание съветниците препотвърдиха всичките си решения, с изключение на това. Тогава Костадинов обеща да внесе отново преименуването, но изненадващо, за да не успеят противниците на идеята да я осуетят. Сега съветникът смята, че предвид наближаващите предсрочни парламентарни избори, ще може да разчита на идната сесия на съвета предложението да мине, тъй като много от политическите сили щели да искат да засилят анти-ДПС риториката.

Луис Фелипе Сколари: Съдията правилно отсъди дузпа


Селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари подкрепи решението на главния съдия Юичи Нишимура да отсъди много спорна дузпа, след която "селесао" поведе с 2:1 срещу Хърватия и впоследствие спечели мача на откриването на световното първенство с 3:1. 

Домакините се представиха неубедително и изглеждаше, че нямат идея как да стигнат до победен гол, преди японският съдия да види несъществуващо нарушение на Деян Ловрен срещу Фред. Сколари обаче изрази несъгласие с общото мнение, че...

Веселин Маринов спира с концертите за месец заради световното

Веселин Маринов ще направи кратка пауза в сценичните си изяви заради световното първенство по футбол, което започна снощи. След края на мачовете, за 12-а поредна година певецът тръгва на лятно турне. От 26 юли до 10 август той ще пее по цялото Черноморие. Обиколката му започва от Албена и минава през Каварна, Балчик, Варна (31 юли), Бургас (на 8 а Веселин Маринов ще направи кратка пауза в сценичните си изяви заради световното първенство по футбол, което започна снощи. След края на мачовете, за 12-а поредна година певецът тръгва на лятно турне. От 26 юли до 10 август той ще пее по цялото Черноморие. Обиколката му започва от Албена и минава през Каварна, Балчик, Варна (31 юли), Бургас (на 8 а

Проверяват дърветата в Морската градина

Извънредна проверка на всички дървета в Морската градина започна вчера, след като в сряда вечерта короната на огромно дърво се сгромоляса на оживената централна алея и по чудо не уби трима души. 79-годишен дядо, мъж на 35 г. и жена на 28 г. се отърваха с охлузвания и силен шок само защото стъблото се оплело в кабел. Извънредна проверка на всички дървета в Морската градина започна вчера, след като в сряда вечерта короната на огромно дърво се сгромоляса на оживената централна алея и по чудо не уби трима души. 79-годишен дядо, мъж на 35 г. и жена на 28 г. се отърваха с охлузвания и силен шок само защото стъблото се оплело в кабел.

НС с нов опит да гласува вота на недоверие

Вчера гласуването се провали поради липса на кворум, тъй като депутатите от "Атака" и ГЕРБ не се регистрираха. Трябва да бъде разгледан и референдумът за избирателната система, който също стана повод

"Тойота" спечели полпозишъна в "24-те часа на Льо Ман"


Японецът Казуки Накаджима изведе "Тойота" до полпозишъна в предстоящото издание на "24-те часа на Льо Ман".

Бившият пилот от Формула 1 стана единственият, който записа време под 3:22 минути.

Така той и неговите съотборници Стефан Саразен и Александер Вурц в "Тойота TS040 HYBRID" с #7 ще потеглят първи на 14-километровата писта "Сарт".

До Накаджима на първа редица ще се нареди Ромен Дюма, донесъл второ място на "Порше" при завръщането на компанията в легендарната...

Земетресение от 5 по Рихтер разлюля Папуа-Нова Гвинея

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер разлюля крайбрежието на Папуа Нова Гвинея, съобщиха от Геоложката служба на САЩ.

Антон Дончев показа изданието, което получи и папа Франциск

Само 250 души в света могат да притежават един от номерираните екземпляри на луксозния подвързан с кожа том на Само 250 души в света могат да притежават един от номерираните екземпляри на луксозния подвързан с кожа том на "Време разделно" от акад. Антон Дончев, с позлатени страници и придружен от авторска рисунка на акад. Русев. Един от тях е папа Франциск. Романът му е подарен от премиера Пламен Орешарски по време на официалната му визита във Ватикана.

Обама взема витамин D и болкоуспокояващи дясното му стъпало

Американският президент Барак Обама е абсолютно здрав, ако не се смята лек дефицит на витамин D и болки в дясното стъпало, което го принуждава периодично да взема хапчета, се посочва в лекарски доклад, публикуван на сайта на Белия дом.

Ковач: Ако това ще е световното, по-добре да се приберем още сега


Селекционерът на Хърватия Нико Ковач очаквано беше бесен заради съдийството в мача срещу Бразилия.

Хърватите загубиха с 1:3 в двубоя на откриването на световното първенство, а голяма заслуга за резултата имаше японският рефер Юичи Нишимура, който отсъди несъществуваща дузпа в полза на домакините, благодарение на която Неймар вкара за 2:1. 

"Ако това е дузпа, няма нужда да играем повече футбол. По-добре да се насочим към баскетбола например. Това е срамно. Постоянно говорим...

Прокурор Роман Василев подаде оставка

Бившият зам. градски прокурор на София Роман Василев напусна държавното обвинение. Вчера Висшият съдебен съвет го освободи, след като самият той подаде оставка “по лични причини”.
Кадровиците уважиха желанието му с 15 гласа “за” и един “въздържал се”. Василев напуска системата от 5 август, а дотогава е в отпуск.
Името му бе едно най... Бившият зам. градски прокурор на София Роман Василев напусна държавното обвинение. Вчера Висшият съдебен съвет го освободи, след като самият той подаде оставка “по лични причини”. Кадровиците уважиха желанието му с 15 гласа “за” и един “въздържал се”. Василев напуска системата от 5 август, а дотогава е в отпуск. Името му бе едно най...

Футболният свят осъди дузпата за Бразилия

Футболният свят осъди подарената дузпа на Бразилия в мача с Хърватия от група "А" на световното първенство. Селесао спечели с 3:1 сблъсъка, с който беше открит Мондиал 2014. Второто попадени...

Съдия подпря Бразилия, за да тръгне с победа на световното


Японският съдия Юичи Нишимура се постара да не развали кефа на все пак радващите се на световното бразилци с аванта за победата 3:1 срещу игралите на добро ниво хървати в мача на откриването на световното първенство.
На стадиона в Сао Паулу успеха на тръгналия към задължителна титла тим на “селесао” донесе с 2 попадения звездата Неймар, Японският съдия Юичи Нишимура се постара да не развали кефа на все пак радващите се на световното бразилци с аванта за победата 3:1 срещу игралите на добро ниво хървати в мача на откриването на световното първенство. На стадиона в Сао Паулу успеха на тръгналия към задължителна титла тим на “селесао” донесе с 2 попадения звездата Неймар,

Бразилия победи Хърватия на старта на Световното (видео)

Бразилия започна по мечтан начин Световното първенство по футбол и победи с 3:1 Хърватия в мача на откриването пред над 60 хиляди зрители на стадион „Арена Сао Пауло“. Двубоят тръгна лошо за домакините. Хърватският тим поведе в резултата още в 10 минута, след автогол на Марсело. Последва преса на бразилския тим, който не е губил официален мач у дома от 2002 г. Така в 29 минута Неймар изравни резултата. 21 минути преди края на мача съдията даде спорна дузпа в полза на домакините. Неймар стреля в десния ъгъл на вратата, Плетикоса усети посоката, но успя само да избие топката във вратата си. В добавеното време на мача Оскар вкара трети гол, след като малко преди това Марцело Брозович беше близо до изравнително попадение, но Жулио Сезар спаси. Бразилия - Хърватия 3:1 0:1 Марсело (11-автогол) 1:1 Неймар (29) 2:1 Неймар (71-д) 3:1 Оскар (90)

Майка откри самоубил се син

Майка откри самоубил се син

Млад мъж се застреля в жилището си в Пловдив, а трупът бе открит от майка му няколко часа по-късно. Трагедията се разигра на ул. "Константин Нунков" в квартал "Кючук Париж", съобщи "Стандарт". По всяка вероятност 29-годишният Костадин Игнатов си е теглил куршума около 22 часа в сряда.

Вчера към 15 часа на тялото му се натъкнала собствената му майка Мария Игнатова. Жената обясни, че след като звъняла няколко пъти по телефона, но никой не й отговорил, отишла да види какво става. Щом видяла тялото на сина си, тя избягала с писъци навън. Самоубилият се има жена и дете на 1 годинка. Съседи разказаха, че вечерта са се чували псувни и изстрели от дома, но и друг път имало скандали, затова не обърнали внимание. Починалият е работел като шофьор.

Масова чистка на 2500 съдии и прокурори в Турция

Турското правителство смени повече от 2500 съдии и прокурори в хода на последната масова чистка на съдебната система, съобщава турският “Хюриет”.
Първата камара на Върховния съвет на съдиите и прокурорите издаде заповед, с която 2224 съдебни служители и 293 заети в администрацията се освобождават от длъжност. Турското правителство смени повече от 2500 съдии и прокурори в хода на последната масова чистка на съдебната система, съобщава турският “Хюриет”. Първата камара на Върховния съвет на съдиите и прокурорите издаде заповед, с която 2224 съдебни служители и 293 заети в администрацията се освобождават от длъжност.

Ветото върху закона за МВР беше отхвърлено в комисия


Вътрешният министър Цветлин Йовчев не отговори на възраженията на синдикалните организации срещу разпоредби в закона за МВР, който беше върнат от президента Росен Плевнелиев по-рано тази седмица. Представители на синдикати присъстваха на  заседанието на вътрешната парламента комисия и взеха отношения, която отхвърли ветото с 11 гласа "за" и осем против, като Йовчев защити новите разпоредби напрактика повтаряйки мотивите, с които проектът беше внесен и не коментира пред тях реакциите на някои от...

Бразилия обърна Хърватия със съдийска помощ в мача на откриването


Петкратният шампион Бразилия постигна трудна победа с 3:1 срещу Хърватия в мача на откриването на световното първенство.

Домакините, които са смятани за основния фаворит за титлата, не впечатлиха с играта си и имаха нужда от съдийска помощ, за да стигна до обрат в резултата.

"Селесао" изпитваха сериозни трудности с добре подредената отбрана на съперника, а в същото време демонстрираха слабости в защита, които бързо преливащите линии на хърватите разкриха. 
...

Старт на шоуто: Бразилия - Хърватия 3:1

Марсело си отбеляза нелеп автогол в 11-та минута и хърватите излязоха напред в резултата. Неймар отбеляза чудесен гол в 29-та минута и изравни . В средата на второто полувреме бразилската десетка бе точен от пресилена дузпа и Бразилия обърна резултата - 2:1.Оскар довърши балканците в самия край.

GSM-ите на служителите в общински фирми - в интернет

Номерата на мобилните телефони на служителите в общински фирми във Варна ще бъдат качени на интернет страницата на общината, реши вчера Общинският съвет в морската столица. Решението бе гласувано по предложение на Таня Парушева (“Нашият град”). Още на предишната сесия тя обясни, че много от служителите в общинските дружества били неоткриваеми, Номерата на мобилните телефони на служителите в общински фирми във Варна ще бъдат качени на интернет страницата на общината, реши вчера Общинският съвет в морската столица. Решението бе гласувано по предложение на Таня Парушева (“Нашият град”). Още на предишната сесия тя обясни, че много от служителите в общинските дружества били неоткриваеми,

Сколари защити престъпната дузпа за Бразилия

Бразилският селекционер Луис Фелипе Сколари защити престъпната дузпа, която японският съдия Нишимура даде за домакините в мача на откриването на Мондиал 2014 срещу Хърватия. Реализираният 11-метров на...

Луис Суарес е на кантар за мача с Англия


Звездата на Уругвай Луис Суарес проведе първа по-задълбочена тренировка в лагера на отбора, но все още не е ясно кога ще може да се завърне в игра.

Преди три седмици нападателят претърпя операция на менискуса и се възстановява впечатляващо бързо с помощта на специална програма с по три занимания на ден.

Въпреки това той със сигурност ще пропусне първия мач на Уругвай с Коста Рика от световното първенство в събота. Победа може да остави нападателя в почивка за втория двубой...

18+ Вижте какво учат на курс по правене на свирки

Това не е нещо мръсно. За хубава свирка трябват някои умения.

За жените, които все още не са майсторки в оралната любов, в Русия вече има учебен курс.

За 85 евро се предлага засилено обучение по свирки. Е, да, дами, това майсторство се учи, пише Chronicle.

Млад мъж загина нелепо на гурбет в Чехия

Млад мъж загина нелепо на гурбет в Чехия

Нелепа смърт застигна наш гурбетчия в чешката столица Прага. 23-годишният Марио Мицев от петричкото село Коларово е паднал от 12-ия етаж на общежитието, в което живеел. Загинал е на място, съобщи "Стандарт".

 

"Трагедията е станала във вторник вечерта. Тамошната полиция разследва случая. Кротко и свястно момче. Преди повече от месец замина да си търси късмета в чужбина, да изкарва повече пари. Работил е във фабрика за кисело мляко", каза кметът на Коларово Атанас Гошев. Управникът уточни, че Марио е сирак, майка му отдавна починала. Баща му Кирил работи в обувен цех в селището, а по-малката му сестра се омъжила миналата година и има дете. Почерненият родител търси 5 - 6000 лева, за да прибере тялото на сина си.

 

СКАНДАЛНО! Жена си поиска от Росица Янакиева обещаното преди изборите! Вижте уникално видео!

Кметът на Перник Росица Янакиева е обещавала разни неща преди изборите, които сега не изпълнява. Това се вижда от видео, което "За Перник" засне пред Община Перник. Питайки кметицата на Перник защо се бави строежа на футболния терен в квартал Димова Махала пред камерата ни попадна жена, която чакаше кмета на Перник Росица Янакиева до лимузината й, паркирана на служебния паркинг пред Общината. Практиката показва, че перничани често чакат кметицата там, защото не са допускани до...

Продължава

Георги Лозанов получи наградата "Четящият човек" за 2014


Председателят на СЕМ, доц. д-р Георги Лозанов получи наградата "Четящият човек", която през 2014 се връчва за трета година по време на фестивала със същото име в Бургас.

Статуетката, която е дело на скулптора Никола Личков, бе връчена от миналогодишния лауреат на отличието, актьора Владимир Пенев на официалната церемония по откриването на фестивала вечерта на 12 юни в Морската градина в Бургас.

Лозанов получава наградата "за щедро споделяното знание, добито с четене и за...

40% данък за реклама в медиите в Унгария

Нов данък върху приходите от реклама на медиите одобри унгарският парламент, предаде в. “Уолстрийт джърнал”.
Законът предвижда облагане с до 40%.
Според него приходи от реклама над $ 89,2 милиона ще бъдат облагани с цели 40%. Най-засегната е немската телевизия RTL.
Тя единствена ще плаща максимален данък. Нов данък върху приходите от реклама на медиите одобри унгарският парламент, предаде в. “Уолстрийт джърнал”. Законът предвижда облагане с до 40%. Според него приходи от реклама над $ 89,2 милиона ще бъдат облагани с цели 40%. Най-засегната е немската телевизия RTL. Тя единствена ще плаща максимален данък.

Филми в Дневник След 5: Внедрени в час 2

Жанр: Екшън, Комедия, Криминален
САЩ / 2014 / 0 минути
Сценарист: Майкъл Бакол, Родни Ротман, Джона Хил, Орен Юзиел, Орън Узел
Режисьор: Фил Лорд, Крис Милър
В ролите: Ник Оферман, Питър Стормаер, Роб Ригъл, Ричард Греко, Джо Крест, Дейв Франко, Айс Кюб, Чанинг Тейтъм, Джона Хил
Оператор: Бари Питърсън
Продуцент: Нийл Х. Мориц, Джона Хил, Чанинг Тейтъм
Сюжетът на "Внедрени в час 2" отново се фокусира върху полицаите Грегъри Дженко и Мартон Шмид, които този...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване