По 15-тина противници и подкрепящи премиера го причакаха на влизане за конференция


Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски и контрапротестиращи в негова подкрепа посрещнаха премиера на влизане в сградата на хотел "Шератон" в София, където той дойде за участие във форум на списание "Икономист".

Министър-председателят използва централния вход на хотела за разлика от предишен форум - с гръцкия бизнес, когато избегна среща с очакващите го граждани като влезе от задния вход.

Двете групи с по петнайсетина участници застанаха една срещу друга на...

Орешарски: Важно е да спре различието между градовете

"Ще продължим да работим за по-балансирано развитие на регионите", заяви министър-председателят Пламен...

Орешарски: Важно е да спре различието между регионите

"Ще продължим да работим за по-балансирано развитие на регионите", заяви министър-председателят Пламен...

Детско шоу в младежкия дом: Малчугани подариха целувка за мама

Шоуто "Мама и аз" в Общинския младежки дом в Перник събира все повече участници и публика. Деца се надбягваха с раници на гърба, а майки подскачаха, стискайки балони с краката си.

Традиционното вече забавно състезание "Мама и аз" събра рекорден брой участници в Младежкия дом в Перник. Желаещите да се включат в надпреварата този път бяха повече от предвиденото и затова организаторите импровизираха игра с публиката, за да не разочароват...

Продължава

Гайдарджиев "разходи" благоевградчани

Благоевградчани се включиха в отбелязването на Международния ден на интензивното ходене. Инициативата премина под надслов „За достъпна градска среда” като нейно лице стана почетният гражданин на Благоевград Георги Гайдарджиев. Младият спортист постави началото на почетната пешеходна обиколка. Участниците тръгнаха от Съдебната палата в Благоевград и преминаха по централните улици на града като финишираха на площад „Георги Измирлиев”. В кампанията взеха участие ученици от благоевградски училища,  спортни клубове, група за ...

Ступаха Майкъл Бей на снимачната площадка

/КРОСС/ Холивудският режисьор Майкъл Бей е бил нападнат в Хонконг по време на снимките на четвъртата част от научнофантастичната поредица "Трансформърс". При инцидента творецът е получил леки наранявания. Бандитите са били арестувани. Според местната полиция Бей е бил нападнат от двама братя.Те са отишли при него на снимачката площадка. Единият му е поискал пари, а другият му е нанесъл няколко удара по лицето. Няма информация какво е накарало мъжете да нападнат режисьора. След края на инцидента, работата по филма е продължена.

ЦСКА е оттеглил обвиненията срещу "Лех" около парите за Тонев


Ръководството на ЦСКА е оттеглило обвиненията срещу "Лех" (Познан), свързани с парите от трансфера на Александър Тонев, потвърдиха от полския клуб.

"Ако в ЦСКА са опитали да измамят собствения си клуб или да подведат някого, нека обяснения да дава ЦСКА или прокуратурата в София. Ние нямаме нищо общо с тази бъркотия в ЦСКА", заяви президентът на "Лех" Карол Климчак.

"Армейците" трябваше да получат 303 хил. евро като процент от продажбата на Тонев в "Астън вила" през лятото....

Зараждат се нови форми на производство на детска порнография

Засилващото се сексуализирано онлайн поведение на непълнолетните и разпространението на интернет платформите за видеоразговори отваря нови пътища за придобиване и разпространение на детска порнография

Варненските магистрати заявиха, че работят при тежки условия

Мерките за сигурност, прилагани в Съдебната палата когато там се водят арестанти, стресират посетителите на палатата. Още по-стресиращи са случаите, в които се взимат специални мерки за сигурност, от охранители с пълно бойно снаряжение.

Борисов: Ще изчакаме няколко дни за темата за следващия вот на недоверие

"Понеже има много теми, по които правителството заслужава вот на недоверие, първо ще се съобразя с колегите, защото по различни теми искат вот. Ще изчакаме няколко дни и ще ви кажем." Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като мнозинството отхвърли втория вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски.

Samsung предлага край на патентите войни

По този начин концернът ще се опита да избегне глоба от страна на ЕК

    


Здрав рок ще разтърси Перник в Деня на града: "Bad City", "STRIX" и "100" ще се развихрят на една сцена

Здрав рок ще разтърси Перник в Деня на града 19 октомври. Любителите на твърдия саунд ще се изкефят на изпълненията на три от най-популярните пернишки банди.

На сцената пред Двореца на културата ще се качат музикантите от "Bad city", "STRIX" и "100". Концертът е с начален час 16, 00. В продължение на близо два часа ще прозвучат кавъри на вечните рок хитове, както и авторски парчета. Организатор на концерта е Общинският младежки дом в...

Продължава

Служебната лимузина на Янакиева спря незаконно върху пешеходна пътека до училище

Кметът на Перник Росица Янакиева пак наруши закона! Паркира лимузината си незаконно на пешеходна пътека

Вече случаите, в които кмета на Перник Росица Янакиева паркира незаконно служебната лимузина станаха два. Шофьорът на Янакиева до такава степен се е самозабравил, че въобще не гледа къде спира.

Росица Янакиева бе разтоварена и натоварена в нарушение на Закона за пътищата. За да не я навали дъжда, служебната лимузина бе паркирана върху пешеходна пътека до...

Продължава

Градски автобус се вряза в паркирал на светофар ТИР

Автобус от градския транспорт се вряза във внезапно спрял ТИР преди светофар в Пловдив. Двама от близо десетината пътници, пътували в него, са настанени в болница без сериозни наранявания. Настъпилият хаос в движението предизвика още една верижна катастрофа между три автомобила.

Драгомир Стойнев: Страните имат потенциал заедно да развиват производството на високотехнологични стоки

остигането на стабилен икономически растеж е първостепенна задача на правителството на България. Затова усилията са фокусирани към постигане на по-благоразумен бюджет и фискална политика, комбинирани с мерки за стимулиране на растежа, инвестициите, потреблението и износа. Икономическият растеж зависи от способността за създаване на по-добър бизнес остигането на стабилен икономически растеж е първостепенна задача на правителството на България. Затова усилията са фокусирани към постигане на по-благоразумен бюджет и фискална политика, комбинирани с мерки за стимулиране на растежа, инвестициите, потреблението и износа. Икономическият растеж зависи от способността за създаване на по-добър бизнес

Пияният таксиджия, прегазил две момичета, може да поиска съкратено следствие

Досъдебното производство по случая с таксиметровия шофьор, който се вряза в спирка пред мола на Цариградско шосе и уби 25-годишната Станислава Асенова е към своя край. Това заяви адвокатът на семейството на загиналото момиче Павел Владимиров пред БНТ. 

Станислава - Съни бе прегазена на 10 юли от пияния Михаил Куртев, който в момента е в ареста. Досъдебното производство по случая с таксиметровия шофьор, който се вряза в спирка пред мола на Цариградско шосе и уби 25-годишната Станислава Асенова е към своя край. Това заяви адвокатът на семейството на загиналото момиче Павел Владимиров пред БНТ. Станислава - Съни бе прегазена на 10 юли от пияния Михаил Куртев, който в момента е в ареста.

Проект търси 40 успели българи до 40

Можете да номинирате млади иноватори, които променят статуквото, мислещи и креативни хора с предприемачески дух, хора, които измислят нови подходи при решаването на ежедневни проблеми, които създават работни места, обогатяват ни с откритията, постиженията и креативността си

Трите жертви - след челен удар на БМВ и Фолксваген

Зверската катастрофа стана на пътя Свиленград-Тополовград

    


Lenovo и Acer представиха първите си компактни Windows 8.1 таблети


Паралелно с появата на новия Windows 8.1 се подновява и битката между производителите на устройства. Lenovo и Acer вече обявиха подробности за първите си Windows 8.1 джаджи.

И двете компании се фокусират върху сегмента на таблетите. Те представят по един 8-инчов таблет, който ще използва процесор на Intel и ще разчита на пълнофункционалната версия на операционната система.

Lenovo Miix2 ще е с разделителна способност на екрана 1200х800. Използваният процесор ще е 4-ядрен от...

Европейските индекси не намериха посока

Има риск от несъответствие между оптимизма на инвеститорите и финансовите резултати на компаниите, коментира анализатор

    


EК съди България заради вятърните генератори на Калиакра

Европейската комисия предявява пред Съда на ЕС иск срещу България за неизпълнение на задължения за защита на уникални местообитания и видове от голямо значение. Делото се отнася до района на Калиакра, който е миграционен път и място за почивка на силно застрашени биологични видове. В този район е издадено разрешение за изграждане на голям брой вятърни турбини и други съоръжения, без да е извършена адекватна оценка на тяхното въздействие върху околната среда. Искът е внесен по препоръка на комисаря по околната среда Янез Поточник. Съгласно дирек...

Валутни курсове на БНБ за 18 октомври 2013 година

Валутни курсове на БНБ за 18 октомври 2013 година.

Улично изкуство плъзва в Перник: Звезди от Х-фактор свирят на Деня на града

Уличните артисти и музиканти са сред най-големите атракции в редица европейски градове.

Улични музиканти и артисти ще забавляват перничани и гостите на града в Деня на Перник 19 октомври. Формации и индивидуални изпълнители, живи статуи и мимове ще превърнат пешеходната улица „Търговска“ в центъра на града в импровизирана сцена. За радост на минувачите към артистите ще се присъединят таланти, които в момента гледаме в шоуто „Х-фактор“...

Продължава

Превръщат варненския тубдиспансер в център за борба с Жълтата гостенка

Тубдиспансерът във Варна да се превърне в център за борба с туберкулозата – тази идея обсъждаха съветниците от комисията по здравеопазване в местния парламент. Междувременно се разбра, че от здравното министерство са отказали да увеличат средствата за издръжка на Тубдиспансера с мотив, че случаите на засегнатите от „Жълтата гостенка“ са намалели.

И Първанов попита президента за бежанците

Недоумявам защо президентът досега не е свикал Консултативния съвет по национална сигурност. Защо в парламента няма дебат по проблема с бежанците?

Пияният таксиджия, прегазил Съни, може да поиска съкратено следствие

Досъдебното производство по случая с таксиметровия шофьор, който се вряза в спирка пред мола на Цариградско шосе и уби 25-годишната Станислава Асенова е към своя край. Това заяви адвокатът на семейството на загиналото момиче Павел Владимиров пред БНТ. 

Станислава - Съни бе прегазена на 10 юли от пияния Михаил Куртев, който в момента е в ареста. Досъдебното производство по случая с таксиметровия шофьор, който се вряза в спирка пред мола на Цариградско шосе и уби 25-годишната Станислава Асенова е към своя край. Това заяви адвокатът на семейството на загиналото момиче Павел Владимиров пред БНТ. Станислава - Съни бе прегазена на 10 юли от пияния Михаил Куртев, който в момента е в ареста.

Лаптоп за бачкатори

Новите лаптопи Toshiba Satellite Z30 и Satellite Z30t са създадени специално за хората, за които работният ден не се изчерпва с времето между 9 и 17 час. С едно зареждане на батерията те могат да изкарат до 12 часа, така че и най-големият работохолик накрая да се измори.
Устройствата са задвижвани от 4-то поколение процесори Intel Core, като имат Новите лаптопи Toshiba Satellite Z30 и Satellite Z30t са създадени специално за хората, за които работният ден не се изчерпва с времето между 9 и 17 час. С едно зареждане на батерията те могат да изкарат до 12 часа, така че и най-големият работохолик накрая да се измори. Устройствата са задвижвани от 4-то поколение процесори Intel Core, като имат

Рожденикът Батков с кратка визита на Герена

Босът на Левски Тодор Батков се отби за кратко на стадион „Георги Аспарухов“ по време на днешната тренировка, която „сините“ проведоха. Любопитно е, че адвокатът има рожден ден и вероятно е бил на стадиона, за да получи поздравления и да почерпи своите подчинени. Бизнесменът стана на 55 години и бе поздравен от клуба чрез сайта на отбора. В последната седмица Батков редовно се отбива до „Герена“ и следи работата на „сините“ преди Вечното дерби с ЦСКА. Най-вероятно играчите вече са научили за какви премии ще играят срещу „червените“. Твърде възм...

Местан: Орешарски показа, че е европейски премиер

"В тази силно политизирана среда, в условия на тотална конфронтация премиерът Орешарски се показа като европейски премиер и мисля, че думите му не бяха израз на поза, а на дълбока убеденост".
Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан след неуспешния вот на недоверие, внесен от ГЕРБ.
"Явно е, че срядата ще бъде "В тази силно политизирана среда, в условия на тотална конфронтация премиерът Орешарски се показа като европейски премиер и мисля, че думите му не бяха израз на поза, а на дълбока убеденост". Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан след неуспешния вот на недоверие, внесен от ГЕРБ. "Явно е, че срядата ще бъде

Решават водната криза в Омуртаг до петък

„Обстановката с водната криза в Омуртаг започва да се нормализира", обяви днес областният управител на Търговище Емел Расимова след заседание на кризисния щаб. Благодарение на започналите валежи, нивото на водоизточника се покачва, допълни зам.-управителят на "ВиК" в Търговище Георги Пашов. Кризисният щаб взе решение водата в града да бъде пусната в петък от 17.00 до 23.00 часа. Според него, след валежите дебитът на водоизточника се е увеличил двойно. В момента в напорния водоем в Омуртаг постъпват 15-20 л/секунда. Кризисният щаб взе решение во...

Кръстиха улица в София на Леополд Седар Сенгор

София /КРОСС/ Две столични улици бяха тържествено именувани „Улица на Франкофонията" и „Леополд Седар Сенгор" по инициатива на Министерството на външните работи и на Столична община. Събитието бе по случай 20-годишнината от присъединяването на България със статут на пълноправен член към Международната организация на Франкофонията (МОФ).„Франкофонията има безспорен принос за насърчаването на диалога и за развитието на онези ценности, които днес правят възможно общуването в пространство без вътрешни граници. Не случайно членството на България в това семейство на културното многообразие съпътства демократичното ни израстване като общество". Това заяви в свой поздравителен адрес министър-председателят Пламен Орешарски, прочетен от постоянния секретар на МВнР Георги Димитров. Заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов подчерта, че като кандидат за титлата „Европейска столица на културата" София се гордее с намиращите се тук и активно работещи френски институции. Приветствие поднесе и Пиер дьо Кокатрикс - директор на кабинета на генералния секретар на МОФ Абду Диуф, който даде висока оценка за ролята на България в изграждането на франкофонската солидарност.Церемонията, състояла се пред сградата на Франкофонския институт за администрация и управление, където се намират и двете улици с нови имена, беше уважена от трима посланици

Goldman Sachs с 25% по-ниски разходи

Печалбата на американската инвестиционна банка Goldman Sachs Group за третото тримесечие на годината достигна до 1,52 млрд. долара, или по 2,88...

Общинският младежки дом представя: Концерт с песни за Перник за Деня на града

В деня на града ще прозвучат емблематичната песен "Градът на черното злато" по текст на група пернишки поети, сред които Иван Карик и Максим Асенов и музика на руския композитор Владимир Камолников, както и най-нови песни, посветени на Перник.

Уникален концерт ще събере на една сцена песни, посветени на Перник. Инициативата е на Общинския младежки дом в града, а датата на концерта е предстоящият празник 19 октомври. В концерта ще прозвучат песни, писани в...

Продължава

Традицията отново оживява! За Деня на Перник откриват зонална изложба Струма с участието на художници от региона

След няколкогодишно прекъсване в Деня на Перник се открива Зоналната изложба Струма с участието на творци от Перник, Благоевград и Кюстендил.

Художници от областите Перник, Благоевград и Кюстендил ще представят свои творби в рамките на 14-то издание на Зоналната изложба „Струма”. Традицията за общи изложби на художници от градовете край Струма се възстановява след няколкогодишно прекъсване благодарение на усилията на Община Перник като домакин, Галерия...

Продължава

Реформаторският блок: Властта ни вкарва в криза

В продължаващата месеци ситуация правителството не охранява границите на страната; не гарантира националната сигурност; не осигурява задължително ниво от хуманно отношение към бежанците; и не спазва международните спогодби и изисквания в подобни случаи, смятат от блока

Лияна не изневерявала

В откровен разговор с жените в Къщата, Лияна сподели, че никога не е водила паралелни връзки.

Къде ще се пуши, ако минат предложенията на левицата?

5 бона глоба за собственик на бар, ако не спазва новите правила

    


Кралски син стана съсед на Папандреу

Луксозният апартамент, който Николаос и Татяна наеха е построен върху парцела на някогашната вила на Георгиос Папандреу, трикратен премиер на Гърция и дядо на доскорошния министър-председател.

прочети повече

Местан: Орешарски се показа като европейски премиер

"В тази силно политизирана среда, в условия на тотална конфронтация премиерът Орешарски се показа като европейски премиер и мисля, че думите му не бяха израз на поза, а на дълбока убеденост". Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан след неуспешния вот на недоверие, внесен от ГЕРБ. "Явно е, че срядата ще бъде

Отворено писмо до обществеността на Враца

Кметът на Враца поиска засилен контрол над питейните заведения и отнемане на лиценза им при констатиране на нарушения. Това бе обявено в отворено писмо, адресирано до врачанската общественост по повод създалото се напрежение в града, заради смъртта на двете момчета – 19-годишния Стефан и 16-годишният Николай. В писмото се казва: „Уважаеми съграждани, искам още веднъж да поднеса своите най-искрени съболезнования на семейството и близките по повод трагичната загуба на Николай Димитров.  Като родител съпреживявам безмерната им болка. Уважаеми...

Европейска служба по убежищата с помощ за България

В края на 2014 г. ще бъде направена съвместна оценка

Господар на мълчанието - роб на съмненията

Влезеш ли в политиката, трябва да обясняваш. И този, който е по-красноречив, прави рейтинг.
Мълчанието е лоша стратегия. Това важи както за публичните ти ходове, така и за нещата от биографията ти. Особено за парите и имотите. Тук и най-дребния детайл трябва да бъде изясняван и изчистван, защото общественото мнение е много чувствително, Влезеш ли в политиката, трябва да обясняваш. И този, който е по-красноречив, прави рейтинг. Мълчанието е лоша стратегия. Това важи както за публичните ти ходове, така и за нещата от биографията ти. Особено за парите и имотите. Тук и най-дребния детайл трябва да бъде изясняван и изчистван, защото общественото мнение е много чувствително,

Вземаш 3000 лв. назаем, връщаш 18 000 лв.

Миг невнимание и цял живот страдание, е казал народът. И с пълно право. Именно в миг на невнимание на 9 декември 2010 г. 48-годишната Мария С. от София тегли бърз кредит в размер на 3000 лв. от компанията за бързи пари “Профи Кредит”, сигнализира пред “Труд” адвокат Веска Волева, поела случая.

България получава помощ от Европейската служба за подкрепа на търсещите убежище

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев проведе втора поред среща за последните 10 дни с изпълнителния директор на Европейската служба за подкрепа на търсещите убежище Робърт Висер. Двамата дискутираха ситуацията в България и начините, по които EASO може да окаже съдействие на страната.По време на днешната среща, осъществена в рамките на Министерската конференция на Залцбургския форум в Букурещ, министър Йовчев и д-р Висер подписаха Оперативен план за изпращане на екипи на EASO за подкрепа в областта на убежището и предоставянето на техническа и оперативна помощ на България. По изработването на плана, разискван по време на първата среща в рамките на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 8 октомври 2013 г, работиха експерти от двете страни. Министър Цветлин Йовчев изрази благодарност за подкрепата и информира изпълнителния директор на EASO, че на специално заседание в понеделник Министерският съвет ще обсъжда направеното до момента и предстоящите стъпки във връзка с миграционния натиск - резултат от кризата в Сирия. Той се ангажира да бъде осигурена постоянна комуникация със службата, в хода на която да се оценяват изпълнението на плана и полезността на предприетите действия. Д-р Робърт Весер изрази задоволство от съвместната работа по изработване и прилагане на начертаните мерки

Репортерки почти се сбиха, коя да е по-близо до Борисов

Истинско шоу се развихри около лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

Проф. Консантинов: Трябва ни защита срещу непрекъснатите вотове

Всеки си гледа партийния интерес, а двете големи партии - ГЕРБ и БСП са заложници на личната вражда на техните ръководители.

Задържан за изнудване гладува в ареста, не му давали каши

окръжният съд в Благоевград се разпореди на началника на ареста в града да се дава течна, кашеста храна на задържан за изнудване. Известният благоевградчанин Бисер Богданов-Боса обжалва задържането си под стража, което постанови районният съд пред окръжните магистрати. Богданов бе арестуван с 600 лв. окръжният съд в Благоевград се разпореди на началника на ареста в града да се дава течна, кашеста храна на задържан за изнудване. Известният благоевградчанин Бисер Богданов-Боса обжалва задържането си под стража, което постанови районният съд пред окръжните магистрати. Богданов бе арестуван с 600 лв.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване