Автобус на градския транспорт в Пловдив се блъсна във Волво

Около 7.30 ч тази сутрин градски автобус по линия 1 в Пловдив се е блъснал в спрян товарен автомобил Волво на бул. "Васил Левски", предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

"Киномания” се задава с над 50 заглавия

Панорамата ще се проведе между 14 и 28 ноември

Цацаров за акция "Медузите": Започнало е нещо по срамен начин и е завършило по срамен начин

Действията по задържане на Борислав Гуцанов и действията на прокуратурата ще подлежат на проверка. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Във вторник стана ясно, че след решение на Европейския съд за правата на човека страната ни трябва да заплати 40 0000 евро обезщетение ... Действията по задържане на Борислав Гуцанов и действията на прокуратурата ще подлежат на проверка. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС). Във вторник стана ясно, че след решение на Европейския съд за правата на човека страната ни трябва да заплати 40 0000 евро обезщетение ...

Бойко Борисов на разпит за Мишо Бирата

 Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде разпитан по случая “Мишо Бирата”. Това стана ясно днес от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Проверката по случая прерасна във възобновено досъдебно производство още през юли. Именно по това разследване се провеждат разпити на участниците в скандалните записи. 

“Предстои да бъде разпитан”, отговори главният прокурор на въпрос дали Борисов ще дава обяснения. 

По случая се очаква показания да дадат и бившият шеф на Митниците Ваньо Танов, бившият финансов министър Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов, които са част от героите в записите. Бизнесменът Михаил Михов, за когото Борисов настоява да бъде спряна митническа проверка в пивоварна на “Леденика”, почина от инфаркт в хотел в “Правец” през март 2011 година – само два месеца след изтичането на скандалните записи. Няколко месеца по-късно почина и съпругата му.

В началото на 2013 година бившият депутат от НДСВ и шеф на вътрешната парламентарна комисия Минчо Спасов сезира прокуратурата по случая. Според него от записите ставало ясно, че Борисов е участник в прикриване на престъпление.

Разследването по записите от телефонен разговор между тогавашния премиер Борисов и шефа на Митниците Ваньо Танов беше спряно през януари 2012 година. Причината беше, че аудиозаписите не са оригинални. Експертиза на прокуратурата показа, че те били с променени параметри, в резултат на допълнителни манипулации. Резултатите доказваха, че част от записите са прехвърлени от един носител на друг. Според експертите презаписите са направени от оригиналния носител с диктофон. 

Втора експертиза на учени от БАН потвърди първоначалните резултати. В доклада на експертите се казва, че записите са от законно приложени специални разузнавателни средства (СРС), които са изнесени от службите. Изследването на БАН обаче не даде отговор дали съдържанието на разговорите е истинско или манипулирано. В заключението си представителите на академията са записали, че “в резултат на направения анализ не могат да потвърдят или да отрекат възможността съдържанието… да е било променяно”.

„Нещата са отвратителни! Сега в момента ни слушат, не ми дреме на жилетката, в момента ще му звънят, ще му предадат разговора. Нещата са отврат, защото не се говори с аргументи“. Това са част от думите на шефа на митниците Ваньо Танов в записите. При разговор с финансовия министър Симеон Дянков той се оплаква от натиск от страна на МВР и в частност на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов.

„МВР трябва да хване каналите, които са за внос на вътрешните граници, трябва да хване местата, на които се произвеждат цигари. Аз нямам такива оперативни възможности. Нямам нерви. Не може всичко да е толкоз популистко, толкоз тъпо и толкоз да няма нищо общо с действителността. Пълна фалшификация. И заблуждава премиера. Няма да се оправи туй положение в момента, което е. Той (Цветанов, бел.ред.) настройва и премиера“, казва още Танов.





http://offnews.bg/








 

17 октомври е Световният ден за борба с глада и нищетата

Днес е Световният ден за борба с глада и нищетата. Той е учреден с указна ООН през 1993 година. Първоначалната дата е била 14 октомври, но след това се измества на 17 октомври. 
Борбата с бедността остава основна в Целите на хилядолетието за развитие, а след 2015 година и в Програмата за развити, предаде ИТАР-ТАСС. 

Тази година официалното Днес е Световният ден за борба с глада и нищетата. Той е учреден с указна ООН през 1993 година. Първоначалната дата е била 14 октомври, но след това се измества на 17 октомври. Борбата с бедността остава основна в Целите на хилядолетието за развитие, а след 2015 година и в Програмата за развити, предаде ИТАР-ТАСС. Тази година официалното

Без милост

„Без милост” е роман на вече познатия на българските читатели писател Иван Голев. Историята в нея е житейска, обикновена, автентична, истинска, еротична . Тя е разказана от главния герой на писателя.
Драго, преподавател в Спортната академия и реститут, се запознава с Роси – млада жена, която работи като счетоводител, но си докарва и по нещо допълн „Без милост” е роман на вече познатия на българските читатели писател Иван Голев. Историята в нея е житейска, обикновена, автентична, истинска, еротична . Тя е разказана от главния герой на писателя. Драго, преподавател в Спортната академия и реститут, се запознава с Роси – млада жена, която работи като счетоводител, но си докарва и по нещо допълн

Новият старт на делото срещу Цветан Цветанов ще е на 28 ноември

Новият съдебен състав по делото срещу Цветан Цветанов, с председател съдия Тони Гетов, е насрочил процеса за 28 ноември. Това съобщиха от съда. Делото беше преразпределено на друг съдебен състав, след като по искане на прокуратурата, заради публикации в няколко вестника, съдия Димитрина Ангелова си направи отвод. В първото заседание от скандалния процес, в който Цветанов е обвинен за възпрепятстване на разследване, прокуратурата поиска съдебният състав да бъде сменен заради съмнения в пристрастие на съдията по делото Димитрина Ангелова.В мотиви...

Кипърските министри с 40% орязани заплати

Министрите и висшите държавни чиновници в Кипър наред с обикновените хора страдат под тежестта на финансовата криза, която страната преживява. Това посочи пред журналисти финансовият министър на страната Харис Георгиадис, цитиран от вестник „Сайпръс дейли”. В потвърждение на своите думи той представи фиша за заплатата си през месец септември, от която става ясно, че са му преведени 8291 евро, включително надбавките, а на ръка той е получил 4366 евро. По този начин съкращението на заплатата му е 40%. „Заплатите на министрите са понижени с около 40%”, подчерта Георгиадис. „Публично представям своя фиш за заплатата, който не се отличава от този на другите министри, за да докажа, че нашите доходи не са останали непроменени”, допълни той. Финансовият минис...

Венгер се разбра за нов договор с Арсенал

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер съгласува условията по новия си контракт с лондонския клуб и настоящото споразумение на френския специалист ще бъде продължено с две години, съобщиха няколко британски медии, цитирани от БГНЕС. Това означава, че Венгер ще остане наставник на "артилеристите" минимум до 2016 година. Официално подписването на новия договор ще стане в следващите седмици. Работната заплата на французина ще остане същата - 7,5 млн. паунда на година. Сегашният му контракт изтича през лятото на 2014 година. Венгер е треньор на "Арсенал" от 1996 година. С "топчиите" той взе три титли във Висшата лига и четири Купи на Футболната асоциация на Англия.

Фандъкова: Хората, живеещи до бежанските центрове, имат основателни притеснения

Хората, които живеят близо до бежанските центрове, имат основателни притеснения, трябва да се разговаря с тях, да се вземат предвид предложенията им, което да им дава повече спокойствие. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде „Фокус”. „От първите дни на по-сериозния натиск към София аз и хора от екипа ми сме на място при хората, живеещи в районите около центровете за бежанци. Моята задача е осигуряване на по-голяма сигурност и спокойствие в районите около центровете за бежанци. Затова насочихме веднага в тези райони екипи на Общинска полиция, вече има засилено полицейско присъствие от страна на СДВР. Хората, които живеят в райони, където има бежанци, го оценяват, казаха, че са по-спокойно, когато виждат полицаи. Изграждаме допълнително осве...

Цветна градина на чудесата в пустинята (снимки)

Градината на чудесата (Miracle Garden) в Дубай е като приказно място, което може да съществува само в книгите. Можете ли да повярвате, че най-голямата цветна градина ще се появи в средата на пустинята? Голямото откриване на Градината на чудесата беше навръх Свети Валентин тази година. 72 000 кв.м площ, 45 милиона цветя, 4 км алеи за разходка между цветята, 1 км стена от цветя, или иначе казано - най-красивата градина, която някога е била създавана.

Борисов: Прокуратурата бързо да направи нужните разпити, включително и на мен

/КРОСС/ Надявам се прокуратурата бързо да направи нужните разпити, включително и на мен, за да се прекратят спекулациите и манипулациите относно Мишо Бирата и Чакъра, така както направиха с печатницата в Костинброд. Това е краткият коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, направен в сциалната мрежа Фейсбук, в отговор на съобщеното по-рано от главния прокурор Сотир Цацаров, че Борисов ще бъде разпитан по случая с Мишо Бирата. В изтеклите записи на СРС от разговорите на Танов с бившия му заместник Антоний Странджев, с министъра на финансите Симеон Дянков и с премиера Бойко Борисов са прословутите думи на премиера Бойко Борисов към Ваньо Танов, от които стана ясно, че министър-председателят е обещал "да не го закачам тоя Мишо Бирата". Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, бе един от собствениците на пивоварна "Леденика", която митниците прверяваха за укрит акциз. Вчера Борисов коментира и случая с костинбродските бюлетини:Обвинението за Костинброд е, че служители не са упражнили контрол върху отпечатаните количества бюлетини, заради което печатницата е получила облаги. Сиреч, вместо поръчката например да е за 100, те са направили 130 и тези 30 са им печалба. Благодаря на прокуратурата, че с повдигнатото обвинение те дадоха отговор на всичко, което ние сме говорили

Меркел и парите на семейство Квант

Основният акционер в БМВ дари значителна сума на партията на Меркел точно когато Германия спъна ключово споразумение за обработените газове на автомобилите. Според Левицата това е “най-фрапантният случай на купена политика от дълго време насам”

Ресторант в Ню Йорк продава тишина за 40 долара (видео)

Когато се яде, трябва да се мълчи, за да се наслади пълноценно човек на храната. Така счита млад ресторантьор в Ню Йорк, който предлага на своите клиенти хранене в пълна тишина, съобщават от Fox News.
Ресторантът и странният експеримент незабавно намерили своите почитатели, особено в град, където тишината е лукс. Така, за да вечеря човек в Eat, Когато се яде, трябва да се мълчи, за да се наслади пълноценно човек на храната. Така счита млад ресторантьор в Ню Йорк, който предлага на своите клиенти хранене в пълна тишина, съобщават от Fox News. Ресторантът и странният експеримент незабавно намерили своите почитатели, особено в град, където тишината е лукс. Така, за да вечеря човек в Eat,

НЕК дължи 300 млн. лв. на 3 ТЕЦ-а

Над 300 млн. лева дължи Националната електрическа компания (НЕК) на най-големите тецове в страната - държавният “Марица изток 2” и американските AES Гълъбово и “Контурглобал Марица изток 3”. Това стана ясно по време на изслушване на централите в енергийната комисия към парламента в сряда.
Парите са за изкупен, но неплатен ток. Освен на тях НЕК дъл Над 300 млн. лева дължи Националната електрическа компания (НЕК) на най-големите тецове в страната - държавният “Марица изток 2” и американските AES Гълъбово и “Контурглобал Марица изток 3”. Това стана ясно по време на изслушване на централите в енергийната комисия към парламента в сряда. Парите са за изкупен, но неплатен ток. Освен на тях НЕК дъл

Бежански наплив от Афганистан очаква страните от ЕС

ЕС се готви да посрещне бежански наплив от Афганистан. По данни на ООН само през осемте месеца на годината талибанските заплахи и бойните действия са прогонили от домовете им над 590 хил. жители на тази страна, пише "Новие известия", цитиран от БТА.   Според експерти догодина, когато от Афганистан предстои да се изтеглят всички чуждестранни войски, броят на вътрешните бежанци в страната ще нарасне още повече. Значи още повече афганистанци ще потърсят по-добър и най-вече безопасен живот в Европа.   Откакто талибаните рязко се активизираха през 2006 г., бежанците в Афганистан са четворно повече. Върховният комисариат на ООН за бежанците предрича скоро критично положение във връзка с проблема.   Поради географски причини ООН не очаква наплив на афганистански бежанци в бившите съветски републики и Русия. При това властите в Таджикистан и Туркменистан съвсем не биха посрещнали дружелюбно пришълци от юг. Първа и последна спирка за напускащите Афганистан ще станат най-вероятно съседен Иран или Пакистан.   По-големите късметлии, а и по-богатите ще могат да стигнат до Европа или дори до Австралия, която в момента "се бори с нашествие от афганистански нелегални също като полицаите в Италия".   Миналата година почти 38 хил. афганистанци са пристигнали в развити страни, за да поискат там бежански статут. През 2001 година, когато американски сили току-що бяха атакували страната, бежанците бяха повече - към 54 хиляди.   През 2014 г. обаче броят им може да надхвърли и тази цифра, смята ООН според всекидневника.   "В страната цари просто невероятно отчаяние", казва Ричард Данзиг, шеф на афганистанския отдел в Международната асоциация по миграция, подпомагаща мигрантите в страните, в които пристигат.   Миналата година Германия посрещна най-много бежанци от Афганистан - близо 7500 души, в Швеция поискаха убежище 4750, а на трето място бе Турция с 4400. В Австралия се опитаха да намерят подслон 4256 афганистанци. Само 204 души от азиатската страна обаче подадоха молби за жителство в САЩ, посочва "Новие известия".

Проходът Троян - Кърнаре е затворен заради сняг

Сняг е валял обилно тази нощ в района на прохода Троян - Кърнаре. Временно се ограничава движението на товарни моторни-превозни средства през прохода Троян - Кърнаре, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Мярката се налага поради извършване на снегопочистване...





















Сняг е валял обилно тази нощ в района на прохода Троян - Кърнаре. Временно се ограничава движението на товарни моторни-превозни средства през прохода Троян - Кърнаре, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Мярката се налага поради извършване на снегопочистване...

ЧЕЗ инвестира близо 2 млн. лева в ел. мрежата в Западна България

Най-голям обем средства се влагат в Северозападна България - 1,234 млн. лева

Депутатите одобриха на първо четене промените за единното платежно нареждане

Парламентът обсъди въвеждане на механизма за обратно начисляване на ДДС при доставките на зърнени и технически култури, които най-често се използват в схеми за измами с ДДС. Това стана при приемането на първо четене на промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс /ДОПК/, съобщи БТА.

Измененията са в Закона за данък върху добавената стойност и са записани в заключителните разпоредби на ДОПК. Основна цел на въвежданата мярка е в краткосрочен план да се намали в значителна степен...

Виолета Николова бе осъдена на 5 години затвор

Софийският градски съд постанови 5-годишна ефективна присъда за бившия директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова. Вчера прокуратурата поиска само условно наказание от 3 години с 5-годишен изпитателен срок.

Хората имат основателни притеснения заради бежанците

Софиянци са по-спокойни с повече полиция, смята Фандъкова

    


Проверяват работата на прокуратурата по делото „Медузите”

Така нареченото дело „Медузите” е било основателно прекратено и въобще не е трябвало да бъде образувано. Такова мнение изрази главният прокурор Сотир Цацаров преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет. Във вторник стана ясно, че страната ни трябва да заплати 40 000 евро обезщетение на семейството на депутата от БСП и бивш общински съветник от Варна Борислав Гуцанов, който се разследваше за източване на общината.

Генна мутация погубва мозъка

Ново проучване описва рядка генетична мутация, свързана с болестта на Алцхаймер, която  е предпоставка за по-бързата загуба на мозъчни клетки и води до по-бързо умствено отслабване.

Новият вариант, асоцииран с имунорегулаторния ген TREM2, кодиращ активиращия рецептор, експресиран от миелоидните клетки e свързан с 2.9 пъти по-висок риск за болест Ново проучване описва рядка генетична мутация, свързана с болестта на Алцхаймер, която е предпоставка за по-бързата загуба на мозъчни клетки и води до по-бързо умствено отслабване. Новият вариант, асоцииран с имунорегулаторния ген TREM2, кодиращ активиращия рецептор, експресиран от миелоидните клетки e свързан с 2.9 пъти по-висок риск за болест

Цацаров: Разследването срещу Гуцанов е започнало и завърши по срамен начин


Разследването срещу Борислав Гуцанов е започнало и завърши по срамен начин. Действията по задържането и действията на прокуратурата ще подлежат на преценка, заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

В началото на седмицата Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България заради акцията на МВР от 2010 г. срещу народния представител и лидер на БСП във Варна  Борислав Гуцанов. Страната ще трябва да плати 40 хил. евро...

В Чили решиха проблема с бездомните кучета: назначиха ги на работа

В Чили откриха начин как да се справят с проблема с бездомните кучета - като ги "назначат" на държавна служба, съобщават от Radio Еme .
След преминаването на специална подготовка четириногите сега ще осигуряват безопасността на жителите по улиците. Доскорошните бездомници вече са зачислени на храна, имат и жилище, които обаче ще трябва да си В Чили откриха начин как да се справят с проблема с бездомните кучета - като ги "назначат" на държавна служба, съобщават от Radio Еme . След преминаването на специална подготовка четириногите сега ще осигуряват безопасността на жителите по улиците. Доскорошните бездомници вече са зачислени на храна, имат и жилище, които обаче ще трябва да си

Борисов: Трябва да се прекратят спекулациите с Мишо Бирата и Чакъра

’’Надявам се прокуратурата бързо да направи нужните разпити, включително и на мен, за да се прекратят спекулациите и манипулациите относно Мишо Бирата и Чакъра, така както направиха с печатницата в Костинброд’’.                  












Това написа в социалната мрежа фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. ’’Надявам се прокуратурата бързо да направи нужните разпити, включително и на мен, за да се прекратят спекулациите и манипулациите относно Мишо Бирата и Чакъра, така както направиха с печатницата в Костинброд’’. Това написа в социалната мрежа фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Зелени" индекси на БФБ с изключение на BGREIT

В ранната търговия днес (17 октомври) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) с изключение на BGREIT, приключиха с ръстове. SOFIX се...

"Харли Дейвидсън" изтегля от пазара 29 000 мотора

/КРОСС/ Близо 29 000 мотоциклета с марката "Харли Дейвидсън" ще бъдат изтеглени от пазара, заради проблем със спирачките. От компанията съобщиха, че това ще засегне моделите, пуснати в периода май-октомври тази година.  Според производителят основният проблем, е наличието на дефект в хидравличната система за сцепление, което може да създаде затруднения при спирането. От американската компания уверяват, че всички дефекти ще бъдат отстранени безплатно.  

Сняг затвори прохода Троян-Кърнаре за камиони

Поради снеговалеж тази сутрин има затруднения на пътя Троян – Кърнаре, съобщават от областната дирекция на МВР Пловдив. Проходът е затворен за движение на товарни автомобили над 3.5 тона с ремаркета и полуремаркета. Забраната остава до почистване на пътните платна от натрупания сняг. Общо 24 катастрофи са станали през последното денонощие на територията на града и областта. Четирима души са ранени без опасност за живота. ...

Заради профилактика столичният КАТ затваря гишетата

Профилактика на техническите системи в столичния КАТ ще се проведе днес, съобщиха от пресцентъра на МВР.От 13.00 ч. до края на работния ден в отдел „Пътна полиция”-СДВР няма да бъдат извършвани административни услуги, свързани с регистрация, пререгистрация и прекратяване на регистрация на пътни превозни средства. Това се налага поради планова профилактика и следгаранционна поддръжка на техническите и програмни средства. ...

Снахата чисти, свекървата цапа. Спор с ножове за Байрама

Кървавата драма се е разиграла в стамболовското село Половец

    


Снахата чисти, свекървата цапа. Спор с ножове за Байрама

Кървата драма се е разиграла в стамболовското село Половец

    


На първо четене минаха промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс

Парламентът прие единодушно на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. 

Гласуваха 136 народни представители, т.е. всички подкрепиха законопроекта на Министерски съвет.

Промените целят усъвършенстване на единната сметка за плащане на данъци и задължителни осигурителни вноски. 

Измененията дават възможност да се пога Парламентът прие единодушно на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Гласуваха 136 народни представители, т.е. всички подкрепиха законопроекта на Министерски съвет. Промените целят усъвършенстване на единната сметка за плащане на данъци и задължителни осигурителни вноски. Измененията дават възможност да се пога

’’Харли Дейвидсън’’ изтегля 29 000 мотоциклета от пазара

Компанията „Харли Дейвидсън Компанията „Харли Дейвидсън" изтегля от пазара 29 000 мотоциклета, предаде РИА Новости. Причината е проблем с хидравличната система за сцеплението, което може да създаде на шофьорите затруднения при спирането. Изтеглят се моделите пуснати в периода май - октомври 2013 г. От американската компания уверяват, че всички дефекти ще бъдат

Фискален съвет ще наблюдава изпълнението на бюджета от догодина

Фискален съвет ще наблюдава макроикономическите показатели на страната ни и изпълнението на бюджета от догодина. Това става ясно от проектозакона за създаването му, качен на страницата на финансовото министерство. В мотивите на законопроекта е посочено, че той се създава според изискванията на директива на Европейския съюз и крайният срок за разписването му в българското законодателство е тази година. Съветът ще се състои от пет члена, избирани от Народното събрание, като финансирането му също ще бъде в рамките на бюджета на парламента. В принц...

Правят концерт в памет на Петър Петров-Парчето и Стайко Стайков

Известни джаз музиканти се събират за концерт в памет на Петър Петров – Парчето и Стайко Стайков. В КДК в петък ще свирят Симеон Щерев – флейта, Борис Петров – пиано и саксофон, Петър Момчев – саксофон, Васил Спасов – пиано, Атанас Попов – ударни и Светослав Неделчев – бас китара. Началото на концерта е от 19 часа....

#Класирайтесебе

Билет за мача България - Чехия, който може да изпрати националния отбор на бараж, а оттам на световните финали в Бразилия - 10 лв.
Пакетче слънчогледови семки и бутилка минерална вода (малка) - 2 лв.
Национален трибагреник (полиестер, 80х120 см) - 13 лв.
Удоволствието да видиш 35 хил. да скандират “Българи, юнаци” на трибуните на стадион Билет за мача България - Чехия, който може да изпрати националния отбор на бараж, а оттам на световните финали в Бразилия - 10 лв. Пакетче слънчогледови семки и бутилка минерална вода (малка) - 2 лв. Национален трибагреник (полиестер, 80х120 см) - 13 лв. Удоволствието да видиш 35 хил. да скандират “Българи, юнаци” на трибуните на стадион

Започват безплатни прегледи за камъни в бъбреците

Д-р Георги Панайотов и неговите колеги-уролози започват безплатни консулти за бъбречно-каменна болест. Заболяването е с по-голяма относителна честота сред живеещите в Североизточна България заради начина на живота, състава на водата и някои наследствени фактори, обясняват специалистите.

Почина холивудският ветеран Ед Лоутър

Актьорът, който участва в хитовата лента "Артистът" е издъхнал днес в дома си в Западен Холивуд

ВАС гледа делото за 30-милионния заем

Днес в 16,30 часа във Върховния административен съд ще се гледа делото за 30-милионния заем, който община Пловдив реши да изтегли за улични ремонти в града. През септември областният управител Венцислав Каймаканов спря изпълнението на решението. В мотивите си той изтъква, че са установени процедурни пропуски и от тях е отстранен само един – а именно упълномощаването на кмета за извършването на корекции в бюджета. Не са спазени изискванията за оповестяване на публичен дебат, за становище по въпроса в постоянните общински комисии и провеждане на ...

Скараха се за една цигара

/КРОСС/ Ние искаме в пленарна зала да решим дали е дошло времето за промяната в закона за здравето, с която да отпадане тоталната забрана за тютюнопушене в затворени помещения или да останем държавата с най-строг режим по отношение на тютюнопушенето. Това заяви депутатът от Коалиция за България Спас Панчев в Народното събрание, който е един от вносителите на промени. Законът не се спазва и е корупционен, по-богатите собственици на заведения плащат, за да се пуши при тях, санкционирани са само по-дребните търговци, аргументирна се депутатът. Панчев е убеден, че колегите му ще гласуват по съвест. От ГЕРБ категорично се противопоставиха на идеята да се върне пушенето в закритите обществени места. Това е поредният лобистки законопроект на Коалиция за България и той е висша проява на лобизъм за ресторантьори, за собственици на казина, заяви в кулоарите на НС Десислава Атанасова, здравен министър в кабинета на ГЕРБ. Няма лобизъм тук, отговори на упреците й депутатът от БСП. Аз смятам, че за пореден път БСП показва, че не държи на никакви европейски ценности и стойности, но и не държи на никакви човешки такива,. За пореден път поставиха печалбарството над живота и здравето на българските граждани, заяви Атанасова. Смятам, че е тотална грешка връщането назад, категорична е Десислава Атанасова. Тя се аргументира с данните, че повече от 60% от българските граждани подкрепят забраната за пушене

Li-Fi – светлината, която може да предава сигнали

Новият метод може да бъде използван за безжичното свързване на ЛЕД-системи в сгради

    


На първо четене минаха промените в единното платежно нареждане

Парламентът прие единодушно на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. 

Гласуваха 136 народни представители, т.е. всички подкрепиха законопроекта на Министерски съвет.

Промените целят усъвършенстване на единната сметка за плащане на данъци и задължителни осигурителни вноски. 

Измененията дават възможност да се пога Парламентът прие единодушно на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Гласуваха 136 народни представители, т.е. всички подкрепиха законопроекта на Министерски съвет. Промените целят усъвършенстване на единната сметка за плащане на данъци и задължителни осигурителни вноски. Измененията дават възможност да се пога

Позната криминална формула, работи и днес! Баба от кв. Църква бе измамена с 2300 лева

Възрастна перничанка е измамена със сумата от 2300 лв.
Вчера, неизвестни се обадили по телефона на 84-годишна жена от пернишкия кв. „Църква” и заявили, че внучката й е болна от свински грип и са необходими пари за лечението на момичето. Притеснената и сащисана баба събрала всичките си спестявания и ги предала на непознат, който дошъл да вземе жизнено спасяващите средства. След, като минало малко време от шока, жената се свързала с близките си и разбрала, че е измамена....

Продължава

Плевнелиев дължи отговори. Въпросите към него не са дребнави

Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Платил ли е Плевнелиев пари на ръка за имот в Гърция или не? Този въпрос щеше да звучи дребнаво, ако президентът бе с ореол на светец, какъвто медиите (и онези, които го атакуват сега) се опитваха да му създадат докато беше министър. Въпросът щеше да е дребнав, ако Росен Плевнелиев наистина беше почтен политик. Само,че той не е, а единственият недостатък на настойчивите питания за неговото минало днес е тяхната закъснялост.

Бареков и Корпоративна банка се активизираха чак сега - на втората година от мандата на Плевнелиев, защото ги е страх от завръщането на Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова във властта чрез президента. Тоест, причините са чисто конюнктурни и икономически.

Преди да стане държавен глава

същите медии, които днес го нападат, му се слагаха

по крайно отвратителен начин, както на него, така и на цялото правителство, начело с Бойко Борисов. Това обаче е друга тема и тя няма нищо общо с въпросите към президента. Ще се повторя: те трябваше да му бъдат зададени преди да стане президент, но тогава, за разлика от сега, имаше тотална цензура във всички по-големи медии и подобен разговор, дори по време на предизборните дебати беше невъзможен.

Казвам това за някои хора с прекалено къса памет. Днес критичното говорене срещу правителството и държавния глава поне стана възможно. Какво знаехме за Росен Плевнелиев преди да стане министър? Абсолютно нищо.

Какво знаехме за него преди да стане президент?

Че е най-успешният министър и любимец на Бойко Борисов. Това стана, след като другият най-успешен министър и любимец Цветан Цветанов се превърна в заплаха за самия Борисов.

Помните ли, че в първата половина на мандата на ГЕРБ борбата с престъпността беше най-голямата им гордост, а рейтингът на Цветанов стана по-висок от този на неговия началник? Точно тогава магистралите изместиха престъпността в пропагандната машина на ГЕРБ и изгря звездата на Росен Плевнелиев. Той буквално бе назначен за президент от Борисов, който се отказа в последния момент да се кандидатира лично.

Плевнелиев спечели след


една от най-манипулираните изборни кампании

в новата ни история и с преднина само от 500 хил. гласа пред Ивайло Калфин. Сигурно е случайност, в която не вярвам, но толкова бяха и напечатаните допълнителни бюлетини на последните избори.

Искам да кажа, че Цветанов и ГЕРБ осигуриха служебна победа на Росен Плевнелиев, а медиите, най-вече онези на Цветан Василев, водиха отвратителна война срещу опонентите му и не допускаха публиката да има избор. Правя това отклонение, защото паметта в България е много къса и защото закъснялите днешни въпроси към държавния глава не ги прави по-малко валидни. В опитите си да защитят Росен Плевнелиев от атаките, неговите защитници, предимно от редовете на така нареченото дясно изпадат в едно голямо противоречие. Според тях олигархията напълно е овладяла страната, едрият капитал е с червен произход, а държавата се е сраснала с мафията. Всичко това е валидно за всички, но не и за Росен Плевнелиев, който, забележете, е държавен глава. Т.е. олицетворение на държавата, която те описват като мафиотска. На всичкото отгоре, преди да стане президент е преуспял бизнесмен и милионер. Излиза, че мощната олигархия е изтървала това дете чудо от контрола си, а то взело че станало президент.

Леко преправената легенда за българския Рокфелер, който спал по “паркинзите” в Германия и станал милионер бе единственото, което знаехме за миналото на Плевнелиев в продължение на години, че и до днес. Никой не се постара да проучи точната му биография, както в България, така и в Германия, както би се случило във всяка друга нормална страна. Днес искат от него да извади едно извлечение от банкова сметка и той ...

Областният на Варна се обяви против закриването на школата на МВР

/КРОСС/ В реакция на отправени питания относно съдбата на „Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР" във Варна и появилите се информации за възможното му закриване и ползване на сградния фонд за настаняване бежанци от Сирия, Областният управител на Варненска област - г-н Иван Великов се ангажира да настоява за бърз отговор от страна на вътрешния министър г-н Цветлин Йовчев.Въпросът, който ще бъде поставен още утре ще бъде съвсем лаконичен: „Има ли решение за закриване на полицейската школа във Варна и ако то е факт, какви са аргументите?" Г-н Великов е категоричен, че едно такова решение ще предизвика напрежение сред хората от региона и града - главно заради риска от повишаване на престъпността. Допълнително може да се очаква отрицателен ефект върху туризма, който е основен икономически отрасъл в областта. Областният управител заяви:„Не виждам логика в това да бъде закрита една работеща структура, изградена неслучайно на стратегическо за страната място. Няма логика също България да плаща санкции на Европейския съюз, тъй като преждевременното закриване на намиращия се в школата сектор „Морска гранично-полицейска подготовка", изграден с европейски пари, ще доведе точно до това."

Сърцето на Нина Добрев пак е свободно

Актрисата се е разделила с танцьора Дерек Хъф

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване