Бобо ще подгрява номинирания за "Грами" Райън Лесли

в зала 3 на НДК на 6 ноември. Хип-хоп и арендби звездата е избрал България за последна спирка от турнето си Black Mozart 2013 и ще представи в София част от едноименния си нов албум, както и стари хитове.
Преди това обаче публиката ще подгрява Бобо. На сцената с него ще излязат и Лора Караджова, Графа, Кристо, Маги Алексиева-Мей и други наши певци в зала 3 на НДК на 6 ноември. Хип-хоп и арендби звездата е избрал България за последна спирка от турнето си Black Mozart 2013 и ще представи в София част от едноименния си нов албум, както и стари хитове. Преди това обаче публиката ще подгрява Бобо. На сцената с него ще излязат и Лора Караджова, Графа, Кристо, Маги Алексиева-Мей и други наши певци

Петролът поскъпна до 102,29 долара за барел

Цените не петрола на международните пазари се повишиха на фона на постигнатия бюджетен компромис в Сената на САЩ.

Ноемврийските фючърси на американски лек петрол тип WTI, търгувани на нюйоркската борса NYMEX, поскъпнаха с 1,08 долара - до 102,29 долара за барел. На лондонската борса ICE повишиха стойността и ноемврийските фючърси на северноморски суров петрол тип Brent - с 0,90 долара, до 110,86 долара за барел.

Лидерите на демократите и републиканците в Сената на САЩ обявиха, че най-после са успели да стигнат до компромис по бюджета на страната. Сега предстои проектозаконът да бъде разгледан и в двете камара на Конгреса - Сената /горната/ и Палатата на представителите /долната/.

Споразумението стана факт броени минути преди крайния срок, след което САЩ щяха да изпаднат в несъстоятелност. Президентът Барак Обама призова републиканците, доминиращи Палатата на представителите, този път да не блокират приемането на закона.

Законопроектът предвижда финансиране на бюджета на страната до 15 януари 2014 г. и повишаване тавана на бюджетния дефицит до 7 февруари, съобщи Хари Рийд, лидер на демократическото мнозинство в Сената. Дотогава законодателите ще се опитат да постигнат съгласие за бюджета в по-дългосрочна перспектива.



















БГНЕС

Изтичане на радиоактивна вода към морето, засечено във "Фукушима"

Операторът на авариралата атомна централа Фукушима заяви, че през нощта е имало изливане на радиоактивна вода в овраг, изливащ се в морето. Като причина се посочват пороите, които съпътстват тайфуна "Уифа".

Засечени са нива от 1 400 до 2 300 бекерела във водата в този овраг, който свързва района откъм планината, където са поставени резервоарите с радиоактивна вода, с Тихия океан. Ниво от 1 400 бекерела на литър бе засечено на 150 м. от морето, а по-високите стойности от 2 000 и 2300 бекерела на литър - на други две места, разположени по-далеч. Това са най-високите цифри, измервани досега на тези места, където се правят контролни замервания всеки ден. Мислим, че е заради тайфуна, дъждът е донесъл замърсена вода около оврага, което е повишило радиацията", казаха от компанията оператор и обещаха да извършат почистване. Tepco ще трябва да проучи и какво е замърсяването на морската вода след тези нови засечени стойности.

Тайфунът "Уифа" помете южната и източната част на Япония миналата нощ, включително и в близост до централата. Компанията бе заявила, че стихията не е причинила голям проблем, нито промени в и около централата. Пороите обаче надхвърлиха прогнозите на експертите от компанията, която трябваше да изпусне в природата големи количества дъждовна вода, която се бе събрала в зоната на резервоарите, които са оградени с малки диги от по 30 см













АФП

 

ГЕРБ и БСП се хванаха за гушите заради пушенето

Поставяте печалбарството над здравето на хората, гневи се Десислава Атанасова

    


Нов играч влиза на пазара на IPTV в България

ITD Network започва интеграцията на собствена IPTV платформа чрез инвестиция от 3,2 млн. лв., по-голямата част от която - европейско финансиране

    


ГЕРБ-Сливен отбеляза Празника на авиацията и военновъздушните сили

Представители на ПП ГЕРБ-Сливен поднесоха цветя пред паметника на Христо Топракчиев по повод 16 октомври – Деня на българската авиация и военновъздушните сили. „Отдаваме почит на един храбър летец, чийто принос към развитието на българската военна авиация е изключителен”, каза координаторът на структурите на ГЕРБ Марин Кавръков. На церемонията по поднасяне на цветя присъстваха още председателят на Предприемачи ГЕРБ Николай Колев и общинският председател на ГЕРБ-Твърдица Петко Борисов. Христо Топракчиев е роден на 16 декември 1887 г. в Сливе...

Обсъждат лечението на рака на гърдата в Народното събрание

Народното събрание ще бъде домакин на кръгла маса на тема "Съвременен поглед върху профилактиката, скрининга и лечението на рака на гърдата".

Форумът, който е под патронажа на Комисията по здравеопазването на парламента, ще бъде открит днес в 14:30 часа, в зала "Изток" на Народното събрание. Кръглата маса е в рамките на отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата и се организира по инициатива на Първа САГБАЛ "Св. София", ВМА и УМБАЛ "Св. Марина"-Варна. Сред лекторите на форума ще бъдат доц. д-р Георги Байчев от Клиниката по гръдна хирургия към ВМА, проф. Генка Петрова - президент на българското представителство на Международното общество за фармакоикономически проучвания и анализи (ISPOR), доц. Димитър Калев от Клиниката по медицинска онкология към УМБАЛ "Св. Марина"- Варна и д-р Евгений Василев от Втора гинекология за онкохирургия на млечната жлеза към Първа САГБАЛ "Св. София".

Целта на форума е да се обсъдят възможностите за профилактика, скрининг и лечение на рак на гърдата, както и алтернативите за подобряване на достъпа на българските пациенти до съвременна терапия. Статистиката сочи, че всяка година в България диагнозата "рак на гърдата" се поставя на около 3800 жени, а други около 1200 умират от заболяването.

В рамките на дискусията ще се търсят ефективни решения за подобряване на здравната система с цел осигуряване на достъпа на пациентите до ефикасно, ефективно и съвременно лечение. На кръглата маса са поканени представители на държавни институции, на съсловните организации в сферата на здравеопазването, на професионални и пациентски организации, директори на лечебни заведения и изтъкнати български и международни експерти. /БГНЕС /

БГНЕС    

90-годишнината от рождението на Апостол Карамитев събира театралния елит

Народният театър "Иван Вазов" ще отбележи 90-годишнината от рождението на Апостол Карамитев днес от 17.00 ч.

Франция ще приеме 500 сирийски бежанци

Франция е готова да приеме 500 сирийски бежанци на своя територия, съобщи Филип Льоклер, шеф на парижкото представителство на Върховния комисариат на ООН по бежанците.

По този начин Франция откликва на молбата на върховния комисар на ЕС, отбеляза Льоклер.

Той подчерта още и необходимостта от подобряване на ситуацията в бежанските лагери в Турция, Ливан, Йордания и Ирак.

По-рано френският президент Франсоа Оланд даде да се разбере, че страната му е готова да приеме сирийски бежанци. Това стана по време на срещата му с върховния комисар по делата на бежанците на ООН Антониу Гутиереш.

Самият Гутиереш изрази желанието и надеждата си, че на територията на страните членки на Европейския съюз ще могат да бъдат приети общо около 30 хил. сирийски бежанци.

  БГНЕС    

Депутатите гласуват втория вот на недоверие

/КРОСС/ Днес депутатите ще гласуват втория вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. За да бъде успешно искането са необходими минимум 121 гласа, като вчера от Атака заявиха, че няма да подкрепят вота.  Вторият вот на недоверие към управляващите бе поискан заради  „провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата". Искането отново бе внесено от ГЕРБ, като лидерът Бойко Борисов заяви, че още в петък депозира ново искане за оставка на правителството.  Първият вот на недоверие към кабинета „Орешарски” за "провала на политиката в инвестиционното проектиране" беше неуспешен. Той съвпадна с правителствените отчети за свършеното през първите сто дни от управлението на фона на продължаващи масови протести.  Процедурата по провеждането му в парламента породи редица въпроси и прецеденти в дейността на Народното събрание. снимка "Булфото", всички права запазени

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Мобилни камери:

бул."Ломско шосе"- бул."Рожен"

бул."Вл. Вазов"-стадион "Г. Аспарухов"

Околовръстен път – магазин "Икея"

бул."Проф. М. Семов" ,метростанция "Мусагеница"

бул. "Ас. Йорданов"-зала "Армеец"

бул."Цариградско шосе"- срещу "Инфинити"

Околовръстен път-"Ботаническата градина"

бул."Ломско шосе" 273

бул."Сливница"

ул."Житница" - гараж "Земляне"

Пернишко шосе –...

Депутатите гласуват и магистралния вот

Вторият вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски ще бъде гласуван днес – стига парламентът да има кворум.

Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 17 октомври - четвъртък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 15:00 ч. - кв. "Чайка" бл.100, Пазара и МСАТ.

Кабинетът подпомага компаниите с временни финансови затруднения

Глътка въздух за фирмите дава кабинетът. По-лесно ще се разсрочват борчове към хазната след приемането на промени в данъчния кодекс, гласувани вчера от Министерски съвет.
Целта е да се подпомогнат компаниите, които имат временни финансови затруднения и не могат да си платят задълженията. Процедурата за това ще бъде много по-лесна и опростена, съобщава в. "Стандарт". Например ще отпадне изискването за доказване на добри финансови резултати две години назад.
Разрешенията за разсрочване на данъци до 100 000 лв. и осигуровки до 10 000 пък ще се дават от публичния изпълнител на Националната агенция за приходите вместо от териториалния директор. Така документите ще се получават много по-бързо. Лекари и нотариуси, които се осигуряват сами, ще могат да избират коя от вноските за пенсия и здраве да погасят първо
















 БГНЕС

Почистват 13 реки преди зимния сезон

Около 70 000 лева е предоставила държавата за почистване на речните корита на територията на област Сливен. Вече е извършен оглед от експерт, който е преценил за всяка една река каква нужда има от почистване или корекция на леглото. 13 обекта на територията на област Сливен се нуждаят от почистване, съобщи областният управител Корнелий Желязков. Има избрана фирма, която ще направи почистването коритата, предстои  подписване на договор. 61 000 лева е стойността на работите по почистването, а останалата част от сумат...

САЩ вече имат приет бюджет

Палатата на представителите на Конгреса на САЩ одобри компромисния проектобюджет, позволяващ повишаване тавана на бюджетния дефицит. По този начин

 избегнаха техническия дефолт, т.е. обявяване на състояние в несъстоятелност.

Законопроектът бе подкрепен от 285 конгресмени, а "против" гласуваха 144. По-рано през деня документът бе приет и от горната камара - Сенатът.

Одобряването на законопроекта ще позволи да бъде възобновена работата на правителствените учреждения в САЩ, които останаха блокирани в продължение на повече от две седмици заради невъзможността досега демократи и републиканци да постигнат споразумение.

Президентът Барак Обама заяви, че ще подпише веднага законопроекта след одобрението му от страна на Палатата на представителите, като по-рано призова конгресмените да действат бързо, за да бъде върнато доверието на американските граждани в държавните институции.

Обама подчерта за пореден път, че е готов да работи с всички по каквато и да е било идея, която може доведе до ръст на икономиката, до разкриване на работни места, засилване на средната класа и изграждане на дългосрочен бюджет.

"Въпреки нашите различия, аз съм убеден, че демократи и републиканци могат да работят заедно за напредъка на САЩ", отбеляза Обама, който призова сънародниците си да не страдат заради политическите разногласия на своите управляващи.

Приетият предвижда финансиране на бюджета на страната до 15 януари 2014 г. и повишаване тавана на бюджетния дефицит до 7 февруари. Дотогава законодателите ще търсят постигане на съгласие за бюджета в по-дългосрочна перспектива.

  БГНЕС    

ДПС отряза Хасан Адемов

ДПС бламира собствения си министър Хасан Адемов по темата за пенсионирането на военните. 
Министърът на отбраната Ангел Найденов (БСП) пое предизборен ангажимент пред армията да върне старите условия за пенсиониране. Няколко депутати от БСП внесоха промени в Кодекса за социално осигуряване. Днес те ще бъдат обсъдени в комисията по отбрана.
Социал ДПС бламира собствения си министър Хасан Адемов по темата за пенсионирането на военните. Министърът на отбраната Ангел Найденов (БСП) пое предизборен ангажимент пред армията да върне старите условия за пенсиониране. Няколко депутати от БСП внесоха промени в Кодекса за социално осигуряване. Днес те ще бъдат обсъдени в комисията по отбрана. Социал

Демократично действие - Д2: Българите са емигранти в страната си

Представители на Демократично действие - Д2, идват днес в Габрово, за да популяризират идеите си за развитие на обществото. Организацията се обяви за общност, отворена за всички българи и приятели на България, които чувстват, че са принудени да бъдат реални, вътрешни или „виртуални" емигранти в собствената си държава, поставени в състояние на принудителен избор на „по-малкото зло". Днес от 18.30 ч. в пицария „Его” на МОЛ  - Габрово ще се проведе открита среща на сдружение „Демократично действие” с габровци. Те...

Петима загинаха при катастрофи

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 22 тежки катастрофи с 5 загинали, 24 ранени, съобщиха от пресцентъра на СБА.

Телевизионно утро - 17 октомври

БНТ, „Денят започва": Тема: Каква е историята на българските компютри и има ли бъдеще за тях? Ще бъдем в Правец - градът, където се произвеждаха Тема: Трябва ли да се притесняваме от падането на мораториума за продажбата на земя на чужденци? -дебат в студиото Тема: Развитието на ситуацията в мина „Черно море" край Бургас- директно включване от мината Тема: За новите проекти на Deep Zone Project. Дидо - в студиото, а 9-годишната Зори - „на живо" в Лос Анджелис   bTV, „Тази сутрин":  Тема: Яхна ли ГЕРБ недоволството на артистите или го предизвика? Гости: Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите, Наско от рок-бандата БТР Тема: Капсулирането на властта

Дилърите на Еврохолд с 63% ръст в продажбите на автомобили през септември

Приходите на застрахователите от групата намаляват с 37%, което беше очаквано

    


Четат присъдата по делото срещу бившата шефка на Агенция по вписванията

Софийски градски съд ще обяви решението си по делото срещу бившия шеф на Агенцията по вписванията Виолета Николова, припомня БНТ. Тя е обвинена, че през 2011 година е раздала бонуси на служителите си в размер на 53 000 лева.

След проверка на Инспектората в Министерството на правосъдието тя беше освободена от поста. 

Прокуратурата поиска услов Софийски градски съд ще обяви решението си по делото срещу бившия шеф на Агенцията по вписванията Виолета Николова, припомня БНТ. Тя е обвинена, че през 2011 година е раздала бонуси на служителите си в размер на 53 000 лева. След проверка на Инспектората в Министерството на правосъдието тя беше освободена от поста. Прокуратурата поиска услов

Обявяват присъдата на бившата шефка на Агенция по вписванията

Софийски градски съд ще обяви решението си по делото срещу бившия шеф на Агенцията по вписванията Виолета Николова, припомня БНТ. Тя е обвинена, че през 2011 година е раздала бонуси на служителите си в размер на 53 000 лева.

След проверка на Инспектората в Министерството на правосъдието тя беше освободена от поста. 

Прокуратурата поиска услов Софийски градски съд ще обяви решението си по делото срещу бившия шеф на Агенцията по вписванията Виолета Николова, припомня БНТ. Тя е обвинена, че през 2011 година е раздала бонуси на служителите си в размер на 53 000 лева. След проверка на Инспектората в Министерството на правосъдието тя беше освободена от поста. Прокуратурата поиска услов

Чуждестранните инвестиции намалели наполовина

По предварителни данни преките инвестиции в страната за периода януари - август 2013 г. възлизат на 772.5 млн. евро (1,9% от БВП), при 1593.5 млн. евро (4% от БВП) за януари - август 2012 г., показват публикуваните от БНБ данни.

Преките инвестиции в страната за август 2013 г. са в размер на -34.2 млн. евро, при 395.6 млн. евро за август 2012 г.

По държави, най-големите преки инвестиции в страната за януари - август 2013 г. са на Нидерландия (483,4 млн. евро) и Русия (67,4 млн. евро).

Най-големите нетни отрицателни потоци за периода са към Великобритания (-48,4 млн. евро).

По предварителни данни преките инвестиции в чужбина за януари - август 2013 г. се увеличават с 54,7 млн. евро, при увеличение в размер на 135.2 млн. евро за януари - август 2012 г.

Преките инвестиции в чужбина за август 2013 г. нарастват с 8 млн. евро, при увеличение в размер на 8.6 млн. евро за август 2012 г.

БТА    

Независим фискален съвет ще следи за изпълнението на бюджетната политика

Становищата на съвета обаче няма да имат задължителен характер, предвижда законопроект

    


БСП внесе предложение за отмяна на забраната за пушене

БСП внесе в парламента законодателни промени за отмяна на тоталната забрана за пушене на закрито.

В сайта на Народното събрание (Parliament.bg) днес бе обявено, че на 16 октомври е внесен Законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, като имената на вносителите са депутатите Спас Панчев, Димитър Дъбов, Димчо Миалевски, Мартин Захариев, Добрин Данев, Атанас Меджанов, Корнелия Нинова, Татяна Буруджиева и Тодор Радулов.

За момента обаче все още не е публикуван текста на законопроекта.

Малко по-късно бившия премиер Бойко Борисов написа в "Туитър":

"БСП са внесли поправка в закона, с която се отменя пълната забрана за пушене на обществени места. Днес стана ясно кои са лобистите".

Разрешаването на пушенето на закрито бе едно от предизборните обещания на БСП.

Здравната министърка Таня Андреева обаче е против. Срещу идеята се обяви и министърът на спорта Мариана Георгиева.

В началото на октомври заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Спас Панчев заяви:

"Отпадането на тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места трябва да бъде факт преди зимата".

По думите му през ноември съответните законови изменения вече би трябвало да бъдат приети. Панчев каза, че вече има готови промени в Закона за здравето и от "Атака", и от Коалиция за България.

Предстои да обсъдим в парламентарната група и да внесем нашия проект, добави депутатът от левицата. По думите му би трябвало вече този въпрос да се реши, защото идва зима.

Идеята е в големите заведения за хранене да може да се пуши в обособените помещения с вентилация, обясни Панчев.

Това е нещо като връщане на стария режим, който даваше възможност да се пуши в по-големи ресторанти с изградени зали за пушачи и непушачи, уточни той.

От левицата предлагат още в нощните заведения, барове и казина да се разрешава пушенето след 22 ч.

На нас ни се иска да отговорим на обещанието, което сме дали, че ще променим тази част от закона, да отговорим и на ресторантьорите, каза заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България". Вече е студено и хората не могат да се хранят навън, където могат и да пушат, коментира Панчев.

Това не е крачка назад. Не бива да се притесняваме да поправим един закон, когато той не действа, не се спазва и се лъже, пък каза Татяна Буруджиева в ефира на Нова телевизия на 4 октомври.

Реформаторският блок обаче се обяви "за" запазване на сегашния режим на пълна забрана на тютюнопушенето на закрито.

"Връщането на стария режим е изцяло лобистки ход, в полза на определени бизнес-кръгове - собственици на заведения и търговците на цигари", се казва в позицията.

"Намерението на управляващите да върнат възможността за пушене на закрито е скандално връщане назад не просто по отношение на политиката по опазване на здравето и намаляване на тютюнопушенето - то демонстрира една последователна политика на отказ от спазване на европейските стандарти", посочват от Реформаторския блок.

Президентът Росен Плевнелиев пък обяви, че ще наложи вето върху Закона за здравето, ако режимът за забрана на тютюнопушенето на закрити обществени места падне.

"Категорично заявявам, че ако се тръгне към каквото и да е било връщане на стария режим за тютюнопушене в заведенията, като президент ще се противопоставя и ще наложа вето", заяви той.


Съдът насрочи заседание по делото срещу Цветанов

Цветан Цветанов

Новият съдия по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов Тони Гетов е насрочил делото за 28 ноември, съобщиха от съда.

На 10 октомври процесът беше спрян, след като съдия Димитрина Ангелова си направи отвод след искане на прокуратурата. Причината за искането бяха публикации в три медии – вестниците “Преса”, ”Уикенд” и “България днес”, в които се твърди, че Ангелова била в близки отношения с адвоката на Цветанов Менко Менков. 

В статията на “Преса”: “Съмнения за нечестен процес по делото “Цветанов” от 26 септември 2013 година се казва, че Ангелова и Менков са имали “сърдечни отношения”. От вестника се позовават на източници от Прокуратурата, които твърдят, че близостта между съдийката и адвоката били публична тайна.

Съдия Димитрина Ангелова заяви (пълното решение и мотивите на съда са публикувани по-долу), че в тези твърдения няма никаква доза истина. Въпреки това тя реши да се оттегли, за да няма съмнения върху безпристрастната работа на съда, който с годините е изградил авторитета си като независима институция.

Статията "Съдът насрочи заседание по делото срещу Цветанов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Борисов пише на протестиращите, че ги подкрепя за досиетата

Досиета.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов написа писмо до “Протестна мрежа”, в което изказва подкрепата си за граждански дебат за досиетата и припомня, че правителството на ГЕРБ е водило последователна политика към осветляване на хората с минало в Държавна сигурност.

Повод за писмото стана намерението на БСП и “Атака” да върнат законовия чадър над агентурното минало на хора, които след 1991 г. са заемали ръководни длъжности в цивилното и военното разузнаване. Този текст бе отменен в края на 2012 г., когато по предложение на Синята коалиция мнозинството от ГЕРБ го заличи от закона. Сега социалистите и националистите предлагат да се възстанови изключението.

 ”С настоящето писмо изразявам подкрепата си към Вашето предложение за провеждане на широк граждански дебат във връзка с опитите на депутати от управляващото мнозинство да бъде възстановен отмененият Параграф 12 от Закона за досиетата”, пише Борисов.

Той посочва, че ПГ на ГЕРБ също ще организира такъв дебат с граждански организации.

“Бих искал да напомня, че по темата за досиетата и тоталитарните тайни служби правителството на ПП ГЕРБ проведе една последователна политика”, посочва бившият премиер и изброява, че през 2010 г. МВР е предприело “безпрецедентна политика по изчерпателно предаване на Комисията по досиетата на архива на Държавна сигурност, съхраняван в МВР. Борисов припомня и за отмяната на Параграф 12 от Закона за досиетата.

“Ето защо възприемам Вашето предложение преди всичко като желание за единодействие на политическия и на гражданския сектор по посока неотклонното продължаване на тази тенденция – осветляване на истината за тоталитарното минало на България и пресичане на всякакви опити за възстановяване на архаични практики, чиято единствена цел е прикриване на зависимости и задкулисни намерения”, завършва лидерът на ГЕРБ.

Статията "Борисов пише на протестиращите, че ги подкрепя за досиетата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Св. прор. Осия. Св. прпмчк Андрей Критски

В памет на свети пророк Осия Свети пророк Осия, син Беериев, произхожал от Исахаровото коляно. В онези времена много израилтяни отстъпили от истинския Бог и като забравили Неговите благодеяния и чудеса, се покланяли на идолите. Но богобоязненият Осия служел на Единия истински Бог, сътворил небето и земята и извел евреите от Египет с крепката Си ръка. Осия наставлявал хората, отпаднали от истината, и с мъдрите си увещания отново ги обръщал към благочестието на дедите.По вдъхновение от Светия Дух Осия много пророкувал за израилския народ. Изобличавайки беззаконните жители на Израилското царство, той му предсказвал големи бедствия от враговете, асирийски плен и после обръщане към Бога. Той предсказал и разпространяването на истинското Богопознание по цялата земя, края на Аароновото свещенство и старозаветните жертви, а също и завръщането на младенеца Иисус от Египет, Неговото възкресение на третия ден и победата Му над смъртта. Всички тези пророчества са записани от Осия в неговата книга, която се състои от 14 глави. Като изречени чрез Светия Дух, всички те се нареждат сред другите боговдъхновени книги на Свещеното Писание.Пророк Осия живял дълги години и в дълбока старост починал 820 години преди Рождество Христово, и е погребан с мир. Страдание на свети преподобномъченик Андрей Критски Изминало много време откакто престанали многочислените жестоки гонения против Христовата Църква, повдигнати от злочестиви царе и князе

Общината губи 130 декара край Гребната база?

Община Пловдив вероятно ще загуби апетитен имот от над 130 декара в парк „Отдих и култура”, научи Дарик. Става въпрос за земята, която администрацията апортира в дружеството „Увеселителен парк Тракия” през 2002 г. На днешната сесия на местния парламент, общинските съветници предлагат представителя на Общината в Общото събрание на акционерите на дружеството да гласува против 2 от точките в дневния ред. Едната от е за увеличение на капитала на „Увеселителен парк Тракия” с 200 000 лева, чрез из...

Шофьор блъсна семейство на светофара в Поморие

На 16.10.т.г. около 13.30 ч. на кръстовището на поморийските улици «Солна» и «Сливница», л.а. «Рено Еспейс», с бургаска регистрация, управляван от 40 год. С.В. от Бургас, при извършване на ляв завой блъска пресичащите на зелен светофар по пешеходната пътека на ул. «Сливница» пешеходци : В.Б., 55 годишна от София и съпрута й – М.Б., 56 годишен от София. От ПТП жената получила счупен десен глезен, без опасност за живота. Същата е настанена за лечение в МБАЛ – Бургас/, а съпругът й с черепно-мозъчна травма, с опасност за живота, е настанен в отделение «Реанимация» на МБАЛ – Бургас.

Покана за обучения на централната и областните администрации

Управляващият орган на Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК) обявяви нова процедура по подприоритет 2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация".

Цел

Процедурата е насочена към повишаване на квалификацията и професионализма на служителите от централната и областните администрации.

Допустими кандидати

По процедурата могат да кандидатстват областните и централни администрации.

Допустими дейности

Допустими...

Пътна обстановка в страната - 17 октомври

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: - АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Ограничено е движението в интензивната и аварийната лента на движение в участъка от км 84+800 ляво до км 85+000 ляво, посока София, поради извършващи се ремонтни дейности.

НС гласува втория вот на недоверие

В 13:00 часа днес парламентът се очаква

Точено руло с мармалад и орехи

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция „КРОСС" Водещи заглавия в печата в. Труд - Пак крият бонусите на чиновницитев. 24 часа - Внесоха закона за връщане на пушенетов. Стандарт - Глътка въздух за фирмитев. Новинар - Още мощни трусове над 7 по Рихтерв. Дума - 9,4 млн. лв. допълнително за училища и детски градинив. Сега - Правителството се паникьоса за бежанцитев. Телеграф - Черната Златка брани джипа си с пираткив. Монитор - Бързите кредити на прокурорв. Земя - Ухо номер 1 остана без охранав. Всеки ден - Мистерия с новата болест на Славив. България днес - Петя Буюклиева: Омерзена съм!в. Капитал - Проблемът с бързите кредити става все по-видимв. Преса - Режат с 12% парите на Плевнелиев Водещи заглавия на вътрешните страници Парламентът блокиран от вотове на недоверие - в. Труд - стр. 2ДПС отряза Хасан Адемов - в. Труд - стр. 3Търсят в парламента свидетели срещу Октай - в. Труд - стр. 8БСП в „Оборище" номинира четирима за лидер - В. Дума - стр. 2Всяка втора жертва на престъпление не се оплаква в полицията - В. Дума - стр. 2Бежанци млатят роми до джамията в София - В. Телеграф - стр. 1, 6ВТОРАТА ЖЕНА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ СЕ ПОДПИСВАЛА ВМЕСТО ПЪРВАТА - В. Телеграф - стр. 2Премиерът: Издръжливи сме, а ГЕРБ колко ?! - в. 24 часа - стр. 2, 3Свалиха охраната на Цветанов. „Не съм спокоен", призна той - в. 24 часа - стр

Хладен и дъждовен четвъртък

Максималните температури днес ще са между 11° и 16°, в София 11-12°, според метеоролозите от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

Времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. Най-слаби ще са валежите в югозападните райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от северозапад-север. 

Атмосферното налягане е знач Максималните температури днес ще са между 11° и 16°, в София 11-12°, според метеоролозите от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус. Времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. Най-слаби ще са валежите в югозападните райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от северозапад-север. Атмосферното налягане е знач

Прокуратурата да се самосезира за Плевнелиев!

Прокуратурата да се самосезира за имотните сделки на Росен Плевнелиев и да обясни какво се случва с имунитета му при евентуално разследване, коментира депутатката от БСП Татяна Буруджиева по повод скандала с държавния глава.

Облачно и дъждовно при 16 градуса днес

Максималните температури днес ще са между 11° и 16°, в София 11-12°, според метеоролозите от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

Времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. Най-слаби ще са валежите в югозападните райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от северозапад-север. 

Атмосферното налягане е знач Максималните температури днес ще са между 11° и 16°, в София 11-12°, според метеоролозите от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус. Времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. Най-слаби ще са валежите в югозападните райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от северозапад-север. Атмосферното налягане е знач

Годежният пръстен на Ким Кардашиян бе продаден за 749 хил. долара

Американската баскетболна звезда Крис Хъмфрис го бе купил преди това за 2 млн. долара

    


eBay с добри тримесечни резултати, но с плахи прогнози за края на годината

За третото тримесечие нетната печалба расте със 17% до 837 млн. долара, а приходите от продажби се покачват с 14%

    


Бойко Борисов на разпит за Мишо Бирата

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде разпитан по случая “Мишо Бирата”. Това стана ясно днес от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Проверката по случая прерасна във възобновено досъдебно производство още през юли. Именно по това разследване се провеждат разпити на участниците в скандалните записи. 

“Предстои да бъде разпитан”, отговори главният прокурор на въпрос дали Борисов ще дава обяснения. 

По случая се очаква показания да дадат и бившият шеф на Митниците Ваньо Танов, бившият финансов министър Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов, които са част от героите в записите. Бизнесменът Михаил Михов, за когото Борисов настоява да бъде спряна митническа проверка в пивоварна на “Леденика”, почина от инфаркт в хотел в “Правец” през март 2011 година – само два месеца след изтичането на скандалните записи. Няколко месеца по-късно почина и съпругата му.

В началото на 2013 година бившият депутат от НДСВ и шеф на вътрешната парламентарна комисия Минчо Спасов сезира прокуратурата по случая. Според него от записите ставало ясно, че Борисов е участник в прикриване на престъпление.

Разследването по записите от телефонен разговор между тогавашния премиер Борисов и шефа на Митниците Ваньо Танов беше спряно през януари 2012 година. Причината беше, че аудиозаписите не са оригинални. Експертиза на прокуратурата показа, че те били с променени параметри, в резултат на допълнителни манипулации. Резултатите доказваха, че част от записите са прехвърлени от един носител на друг. Според експертите презаписите са направени от оригиналния носител с диктофон. 

Втора експертиза на учени от БАН потвърди първоначалните резултати. В доклада на експертите се казва, че записите са от законно приложени специални разузнавателни средства (СРС), които са изнесени от службите. Изследването на БАН обаче не даде отговор дали съдържанието на разговорите е истинско или манипулирано. В заключението си представителите на академията са записали, че “в резултат на направения анализ не могат да потвърдят или да отрекат възможността съдържанието… да е било променяно”.

„Нещата са отвратителни! Сега в момента ни слушат, не ми дреме на жилетката, в момента ще му звънят, ще му предадат разговора. Нещата са отврат, защото не се говори с аргументи“. Това са част от думите на шефа на митниците Ваньо Танов в записите. При разговор с финансовия министър Симеон Дянков той се оплаква от натиск от страна на МВР и в частност на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов.

„МВР трябва да хване каналите, които са за внос на вътрешните граници, трябва да хване местата, на които се произвеждат цигари. Аз нямам такива оперативни възможности. Нямам нерви. Не може всичко да е толкоз популистко, толкоз тъпо и толкоз да няма нищо общо с действителността. Пълна фалшификация. И заблуждава премиера. Няма да се оправи туй положение в момента, което е. Той (Цветанов, бел.ред.) настройва и премиера“, казва още Танов.

Статията "Бойко Борисов на разпит за Мишо Бирата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Скандалът с "луксозния епископ" накара диоцезиите в Германия да декларират резервите си


Германските католически епископи загърбват векове от тайнственост и започват да декларират частните си дарения след скандала около т.нар. луксозен епископ на Лимбург, съобщи Reuters. През последните седмици стана ясно, че епископ Франц-Петер Тебарц ван Елст е похарчил 31 милиона евро от пари на Католическата църква за резиденцията си, въпреки че по план проектът е бил на стойност 5 милиона евро. Тези обвинения както и пословичния екстравагантен стил на живот на "луксозния епископ" противоречат...

Шумозаглушителни прегради и на магистрала "Струма"

Те ще бъдат монтирани край пернишкото село Студена

    


Единственият въпрос пред САЩ – докога така?

Политическите неуредици ще продължат и занапред въпреки оптимизма във Вашингтон

    


Жълт код за обилни валежи в Сливен и Ямбол

Жълт код за обилни валежи и силен вятър е обявен в почти цялата днес, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Жълтият код за потенциално опасно време заради силен вятър ще бъде в сила за областите Видин, Монтана, Враца и Плевен. Там ще духа силен северозападен вятър с пориви, достигащи 20-24 м/сек.В областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна жълтият код е за обилен валеж, придружен със силен вятър. В тези области валежите ще бъдат значителни, сумарни количества до 25-30 л/кв.м, а вятърът ще се усили...

Гласуват втори вот на недоверие - за провал в регионалната политика

Народните представители гласуват днес втори вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. Като продължение на първия, този вот е за провал на кабинета в областта на регионалната политика. Вносители на искането са депутатите от ГЕРБ, съобщиха от Народното събрание. 

Дебатите се проведоха вчера в присъствието на министър-председателя и Народните представители гласуват днес втори вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. Като продължение на първия, този вот е за провал на кабинета в областта на регионалната политика. Вносители на искането са депутатите от ГЕРБ, съобщиха от Народното събрание. Дебатите се проведоха вчера в присъствието на министър-председателя и

Срив за акциите на IBM след отчета за тримесечието

Пазарната капитализация на компанията се сви с 6% заради изненадващ спад на приходите

    


В София се строят по-малко, но по-просторни апартаменти

Жилища продължават да купуват работещи млади хора, които са се отделили от родителите си или които вече трайно са се установили в столицата

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване