Заловиха бежанци с кокаин

Двама бежанци от република Мали са задържани от полицаите в град Чипровци. Младежите били проверени на 16-ти октомври към 14:30 часа в землището на гр. Берковица без паспорти. По-късно самоличността на бежанците е установена. 

Това са 29- годишният А.И. и В.М на 27 години граждани на Мали. След извършен обиск на лицата е намерено бяло Двама бежанци от република Мали са задържани от полицаите в град Чипровци. Младежите били проверени на 16-ти октомври към 14:30 часа в землището на гр. Берковица без паспорти. По-късно самоличността на бежанците е установена. Това са 29- годишният А.И. и В.М на 27 години граждани на Мали. След извършен обиск на лицата е намерено бяло

Eто на коя странна актриса повериха ролята на Ванга

 

Елена Яковлева е играла лека жена в култовия филм „Интердевочка”

Доста изненадващ избор направиха руските продуценти за ролята на Ванга в нашумелия едноименен сериал за пророчицата. В образа на гадателката се подвизава не някоя актриса в предпенсионна възраст, а популярната кинозвезда Елена Яковлева. Тя е само на 52 години и за да изглежда като феноменалната петричанка, се е налагало да я състаряват с много грим – пише „Уикенд”.

vanga 177 300x230 Eто на коя странна актриса повериха ролята на Ванга

Яковлева е неузнаваема в ролята на Ванга

Елена Яковлева бе позната на масовата публика най-вече като звезда на филма от Перестройката „Интердевочка”. В хитовата продукция Яковлева бе медицинска сестра, заработваща допълнително като скъпа жена на повикване.
12-серийният филм „Вангелия” бе излъчен при огромен зрителски интерес по руската телевизия, а високият му рейтинг накара тв босовете в Москва да планират и повторения на епизодите. Българските фенове на пророчицата пък могат да изтеглят поредицата и субтитри за нея от интернет.
Филмът „Вангелия” е на режисьора Сергей Борчуков и е презентиран като драма за историята на живота на най-загадъчната жена от миналия век.


http://www.razkritia.com

Десислава Атанасова: Ще внесем вот на недоверие по здравеопазване

Интересно ми е дали сега министърът на здравеопазването ще си подаде оставка, ако парламентарната група на БСП, а и на всички от управляващата коалиция приемат законопроекта на Закона за здравето. Това каза пред журналисти в парламента Десислава Атанасова, депутат от ПГ на ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването в правителството на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

9 казана с курбан за бежанците в Пъстрогор

Хасковски бизнесмени купиха 700-килограмов бик

    


Джантите на Huayra са по-скъпи от 911

Изцяло карбоновите джанти на Pagani Huayra, предлагани като опция, са по-скъпи, и то с доста, от Porsche 911 Carrera 4. Клиентите на Pagani могат да получат въпросните карбонови джанти срещу сумата от 112 500 евро. За сравнение, мощното 350 к.с. Porsche 911 Carrera 4 се продава на европейския пазар за под 100 000 евро. Ако тези високотехнологични (и безумно скъпи) джанти не са достатъчни, клиентът може да ги поръча в цвят по избор (от 7 възможни) срещу още 3750 евро. За да е сигурен в спирачния път е възможна поръчката на спирачни дискове от Zonda R, които излизат 5900 евро, цвят по избор на купето - само  15 000 евро, както и камера за обратно виждане. Тя е евтина – 4900 евро Продажбите на Pagani Huayra в Европа започнаха през октомври миналата година, като базовата...

ЕК: Компромисът за дълга в САЩ е добра новина за ЕС

Постигането на компромис за федералния бюджет в американския Конгрес и подписването от президента Барак Обама на законопроект за възобновяване работата на администрацията и повишаването на тавана на държавния дълг е "добра новина за Европейския съюз". Това заяви говорителят на Европейската комисия Саймън О Конър, предаде БГНЕС. "Приветстваме това споразумение, което отстрани сериозни последици за глобалната икономика и по-конкретно за икономиката тук, в Европа. Това е много добра новина за нас", каза представителят на ЕК. По-рано Обама подписа законопроект за възобновяване на работата на администрацията и повишаването на тавана на дълга, одобрен преди това от двете Камари на Конгреса. Споразумението предвижда временно финансиране на администрацията до 15 януари и вдигне тавана н...

Nirvana, Deep Purple, Kiss и LL Cool J са фаворити за влизане в Залата на славата на рокендрола


Nirvana, Deep Purple, Kiss, рапърът LL Cool J, Питър Гейбриъл и носителката на 11 награди "Грами" Линда Ронстад са сред изпълнителите, които ще се борят за влизане в Залата на славата на рокендрола през тази година, съобщиха организаторите на събитието.

С възможност да имат отличието са още Кет Стивънс, който от години твори под името Юслаф Ислам заради приемането на исляма, диско групата на Найл Роджърс Chic, фънк формацията The Meters, популярното през 70-те поп дуо Hall & Oates,...

Отпускат ваучери за гориво на фермерите

Земеделски производители да бъдат подпомагани с ваучери за гориво, предвиждат промени в Закона за акцизите и данъчните складове, които парламентът...

Земеделските стопани ще получават ваучери за гориво


Земеделските стопани ще получават от следващата година ваучери, с които да заплащат горивото, използвано в селскостопанска техника. Това гласят промени в Закона за акцизите и данъчните складове, одобрени на първо четене от Народното събрание.

Ваучерите ще са за определено количество гориво, което ще се определя индивидуално. Общата номинална стойност на ваучерите ще се определя в Закона за бюджета за съответната година, предвиждат още одобрените текстове.

За да получат...

Обилен снеговалеж затвори пътища в България!

 След почти летните температури, които радваха страната ни през последната седмица, вчера времето се развали и на много места преваля дъжд. Необичайното обаче не беше това, а обилният снеговалеж, натрупал дебела снежна покривка в района на прохода Троян – Кърнаре. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура” /АПИ/.

Заради снега се е наложило временно ограничение на движението на товарни моторни превозни средства през прохода Троян – Кърнаре, а забраната за движение ще остане до пълното почистване на натрупания сняг.

Днес времето над страната ще продължи да бъде мрачно и студено, а в 20 области е обявен и жълт код заради силен вятър и обилни валежи.

161 Беклемето 13.11.2011г 300x224 Обилен снеговалеж затвори пътища в България!Това се отнася за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково, където гражданите трябва да предвидят подходящо облекло и най-вече чадъри.

Ако е възможно, прекарвайте повече време на затворено и избягвайте излизанията навън, съветват синоптиците.

Максималните температури в страната ще бъдат между 11-16 градуса по Целзий. Такава е прогнозата и за утрешния ден, но от следващата седмица отново ни чака прекрасно и топло време с температури до рекордните за сезона 27 градуса по Целзий.

Иранец оцеля след екзекуция чрез обесване

/КРОСС/ 37-годишен иранец оживя след екзекуция чрез обесване. Мъжът, осъден на смърт, заради търговия с дрога, оцелял след близо 12-минутно висене на въжето, съобщава "Дейли мейл". Смъртната присъда била изпълнена преди седмица, като лично един от лекарите обявил официално смъртта на престъпника, след което тялото му било откарано в моргата.  Истинско удивление изпитали близките му, когато отишли да приберат тялото на 37-годишния мъж и видели, че той все още диша. Престъпникът бил откаран веднага в болница под полицейска охрана, където лекарите възстановили жизнените му функции. След като бъде изписан, иранеца ще се върне в затвора, където ще бъде екзекутиран на ново.         

Google подготвя множество нови функции за очилата си Google Glass


Google подготвя голям софтуерен ъпдейт за очилата си с добавена реалност Google Glass, които ще добавят много нови функции. С това компанията се надява, че потребителите ще намерят повече от едно приложение за устройството в ежедневието си.

Повечето от функциите са заложени в управляващия софтуер на Google Glass, но все още не са активирани, съобщава специализираното онлайн издание Android Police. Сред направен анализ на софтуера са открити множество нови гласови команди, които...

Неонацистки оръжеен музей в къща на гръцки бизнесмен

Полицията обискира вилата на издирвания Анастасиос Палис, в която бяха открити стотици, ако не и хиляди бойни оръжия, събрани в контейнер

Община Варна обмисля въвеждането на електронен прием в първи клас

Общината обмисля да въведе електронен прием в първи клас, съобщи на заседанието на образователната комисия шефът на ресорната дирекция в администрацията Лилия Христова. За целта ще бъде изучен опитът на други български градове като Бургас например, където документите се подават електронно.

ЕС с € 39,4 млрд. излишък за второто тримесечие

Страната ни също отбелязва излишък от 0,5 млрд. евро

Брат, сестра и майка им пострадаха в ПТП

Брат, сестра и майка им са пострадали в катастрофа вчера. Произшествието е станало в 10,15 часа в хасковското село Сусам, съобщават от областна дирекция "Полиция" в Хасково. 38-годишен мъж от пловдивското село Православен, шофирал лек автомобил Фолксваген Голф, не спазил дистанция и ударил намаляващ скоростта и спиращ товарен автомобил МАН, чийто водач бил 54-годишен мъж от Димитровград. От удара са пострадали возещите се в леката кола 16-годишен син на шофьора, който е с контузия на гръдния кош, комоцио и временна опасност за живота, 33-годишн...

Тъмнокож вегeтарианец спечели сенатското място в Ню Джърси

44-годишният Букър заминава за Вашингтон като най-известния чернокож вегетарианец

Водещи икономисти орязaха двойно прогнозата си за германския БВП

Германската икономика е в началото на възстановяването си, смятат експертите

    


Нобелови лауреати поискаха Путин да освободи активистите на "Грийнпийс"

/КРОСС/ 11 нобелови лауреати призоваха руския президент Владимир Путин да освободи задържаните активисти на „Грийнпийс". В общо писмо до държавния глава носителите на най-престижната награда настояват обвиненията в пиратство към 28-те природозащитници да бъдат свалени. Подписалите писмото подкрепят усилията да се запази Северния полюс от добива на нефт и от климатичните промени. "Добиването на нефт в Арктика е опасно, високо рисково начинание. Нефтен разлив под тези ледени води ще има катастрофални последици за едно от най-девствените, уникални и красиви места на Земята.Последиците върху общностите, които живеят в Арктика и върху вече уязвимите животински видове ще бъдат опустошителни и дълготрайни", се посочва в писмото. Сред подписалите писмото нобелови лауреати са Дезмънд Туту от Южна Африка, Ширин Ебади от Иран, Жозе Рамус Орта от Източен Тимор, Ригоберта Менчу от Гватемала. Глобалната кампания за освобождаване на активистите събра 1.3 милиона подписа.Акции в солидарност със задържаните се състояха на 250 места в 49 страни по света, припомня организацията.    

Кадиев пак опозиция в БСП: Не иска връщане на пушенето

"Това не е лява или дясна политика, важно е да пазим здравето"

    


Кадиев отново опозиция в БСП: Не иска връщане на пушенето

"Това не е лява или дясна политика, важно е да пазим здравето"

    


Борисов: Вотът постигна целта си

Третият вот на недоверие срещу кабинета няма да бъде внесен утре, заяви лидерът на ГЕРБ

    


Ю. Петров: Учителите да имат еднакви начални заплати и в големите, и в малките училища

Учителите в България да имат еднакви начални заплати, без значение дали работят в малки училища или там, където има много ученици. За това ще настояват от синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа". В интервю за Дарик председателят на синдиката Юлиян Петров обясни, че в момента има почти двойна разлика в началните възнаграждения на преподавателите в зависимост от това дали работят в малко или голямо училище, в малко или голямо населено място. Юлиян Петров смята, че за да има по-голяма справедливост, началната заплата трябва да е еднаква, а допълн...

32-годишен загина в катастрофа след 3 метра полет от мост над р. Арпа дере

32-годишен от село Гугутка почина след пътен инцидент. Катастрофата е станала снощи в 22 часа на третокласния път между ивайловградските села Гугутка и Железино, информират от областна дирекция „Полиция” в Хасково. Починалият е шофирал лек автомобил Пежо-106. Загубил е контрол над управлението, поради което се ударил в парапета- мантинела на мост над река Арпа дере. Колата паднала до коритото на реката от височина 3 метра. Водачът е бил открит в безпомощно състояние в колата от свой роднина, който го качил в автомобила си и го транспортирал до ...

Общината внася коцепцията си за Европейска столица на културата

Община Пловдив ще внесе до края на деня концепцията на града за Европейска столица на културата, съобщи кметът Иван Тотев. По думите му не е толкова важен крайният резултат от конкурса, а това че процесът по кандидатстване модернизира града и го е направил по-добър за живеене. Концепцията ще бъде представена в дните между 10-и и 12-и декември тази година в София пред специална международна комисия от 13 човека. До края н...

Повече надежди за решаване на проблема с иранската ядрена програма

Участниците в приключилите в сряда вечер в Женева преговори между Иран и страните от групата "5+1" (петте страни постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН – САЩ, Русия, Китай, Великобритания и Франция, плюс Германия) са почти единодушни в надеждата си, че тези преговори ги приближават до намирането на изход от кризата около ядрената програма на Техеран. Това показват реакциите им, в които се срещат оценки като "сериозен и съдържателен подход", "интензивни, конкретни и откровени", "склонност за компромиси". Същевременно не бяха съобщени подробности по двудневните преговори, очевидно е, че остават доста разногласия и все още не е сигурно дали Техеран е готов да отиде достатъчно далече за постигане на споразумение, отбелязва Ройтерс. САЩ: Сериозен подход на Иран, на който не сме били свидетели САЩ приветстваха по-сериозния според тях подход на Иран в преговорите по ядрената му програма в Женева. Говорителят на Белия дом Джей Карни, цитиран от Ройтерс, определи като полезно изложението на Иран за ядрената му програма и заяви, че то е било израз на "сериозен и съдържателен подход, на който не сме били свидетели в миналото". Преговорите с Иран бяха подробни и откровени, но остават немалко разногласия, заяви член на американската делегация в Женева. "Занимавам се с това от около две години и никога досега не беше имало толкова интензивни, подробни и откровени разговори с иранската делегация. Макар и да остават много разногласия във всяка област и по това какво облекчаване на санкциите би било подходящо, имаше конкретни и откровени разговори", каза пожелалият анонимност източник. Великобритания и Германия обнадеждени "Надявам се преговорите скоро да доведат до конкретни резултати. Иран ще трябва да направи първите стъпки по ядрената си програма и сме готови да предприемем пропорционални стъпки в замяна", заяви британският външен министър Уилям Хейг. Според германското външно министерство преговорите с Иран са усилили надеждата за дипломатическо решение на проблема с иранската ядрена програма. "Дискусиите в Женева засилват надеждата ни, че е възможно дипломатическо решение за окончателно успокояване на безпокойствата ни по естеството на иранската ядрена програма", заяви германският външен министър Гидо Вестервеле. Според дипломати Иран изглежда готов да ограничи дейността, която се свързва потенциално с разработване на ядрено оръжие, като намекна, че е склонен на компромиси за сключване на споразумение, което да доведе до облекчаване на тежките икономически санкции. Катрин Аштън: Реален шанс да се придвижим напред На преговорите между Иран и "шесторката" страните можаха да представят позициите си по голям брой въпроси, заяви на заключителна пресконференция шефката на дипломацията на ЕС Катрин Аштън. "Имахме възможността да проведем обсъждания в такива подробности, каквито не беше имало досега. Имаме реален шанс да се придвижим напред", каза Аштън. Новото ядрено предложение на Иран се приема от страните от групата 5+1 като важен принос. Те ще го проучат внимателно и ще възобновят преговорите с Иран на 7 и 8 ноември, заяви Аштън. Преди следващия кръг преговори ще има среща на ядрени учени и експерти по прилагането на санкциите от двете страни, за да обсъдят разногласията и да определят практически стъпки за преодоляването им, допълни тя. Иран: Двете страни направиха сериозни компромиси На преговорите двете страни направиха сериозни компромиси, заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф. Той обаче също като Аштън не даде подробности за преговорите, а единствено каза, че те са били полезни и плодотворни. "Надяваме се, че тези преговори ще отбележат нов етап в създаването на атмосфера на доверие", заяви иранският външен министър. Русия: Няма поводи за аплодисменти, но сравнението е в полза на Женева Русия констатира ниско равнище на взаимно доверие между страните от шесторката и Иран, заяви руският заместник-външен министър Сергей Рябков. "Няма поводи за аплодисменти, но сравнението с предишния кръг преговори в Алма Ата е в полза на Женева", посочи Рябков. "Преговорите бяха трудни, на моменти напрегнати, на моменти непредсказуеми. Една от причините за това е крайно ниското ниво на взаимно доверие, практически отсъствието на нужното доверие", заяви руският заместник-външен министър. Русия призовава за пълна отмяна на едностранните санкции над Иран при условие, че ядрената му програма бъде поставена под международен контрол. "Ръководим се по предложението на президента Владимир Путин, че признаването на правото на Иран да обогатява уран трябва да се придружи от поставянето на иранската ядрена програма под международен контрол. Ако бъде постигната такава договореност, всички санкции трябва да бъдат отменени", каза Рябков. Той подчерта, че предложението на Путин "утвърждава интелектуалното водачество на Москва" в преговорния процес с Иран.

Португалия, Гърция, Хърватия и Украйна са поставените в баражите за световното


Португалия, Гърция, Хърватия и Украйна ще бъдат поставените отбори при жребия за баражите, които ще определят последните четири европейски участника на световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 г.

Заради класирането си в световната ранглиста четирите отбора изпревариха Франция, Швеция, Румъния и Исландия, които ще бъдат във втората урна. Жребият за баражите ще се тегли на 21 октомври в Цюрих, а мачовете ще се играят на 15 и 19 ноември.

Голямата борба беше между...

47-годишен загина при пожар в село край Тервел

Инцидентът е станал снощи в къщата на мъжа

    


Виолета Николова получи 5 години ефективен затвор

Софийски градски съд осъди Виолета Николова, бивш ръководител на Агенцията по вписванията на 5 години ефективно лишаване от свобода, предаде репортер на БГНЕС. СГС призна Виолета Николова за виновна за това, че през 2011 г. като длъжностно лице – изпълнителен директор на Агенцията по вписванията е нарушила служебните си задължения и е присвоила сумата от 53 000 лева, поверени й да ги управлява.

Сменят варненския лидер на БСП в края на месеца

В края на месеца предстои смяната на Борислав Гуцанов от градския лидерски пост на БСП. За 29 октомври е насрочена конференцията на Градския съвет на социалистите, заяви в предаването „Зала Пленарна” на Дарик Варна общинският съветник от БСП Светлана Такева, чието име се спряга за наследник на „червения” депутат.

Отмяната на пълната забрана за пушене на закрито ще мине трудно през парламента

От БСП внесоха поправка в закона за здравето за отмяна на пълната забрана за пушене на закрито, но интригата дали ще бъде приета остава до последно. Само ГЕРБ, в чийто мандат беше въведена тоталната забрана за пушене на закрито, може да се очаква да гласува единно против либерализацията, а "Атака", която първа внесе подобна поправка, е по-скоро за премахване на забраната. В БСП и ДПС гласовете са непримиримо разделени и няма как депутатите да бъдат задължени да гласуват "за" или "против",...

Бащата на Едуард Сноудън: Синът ми има още много информация за разкриване


Бащата на Едуард Сноудън заяви в сряда, че синът му има още информация, която може да разкрие, и трябва да остана в Русия "за да е сигурен, че истинската история ще бъде разказана". Лон Сноудън направи изявлението си на международното летище "Джон Кенеди" в Ню Йорк, малко след като е пристигнал от посещението си в Русия. Полетът на Лон Сноудън е бил от московското летище "Шерметиево", където синът му прекара близо два месеца в международната зона, преди да получи убежище през август.
...

От eBay очакват спад в продажбите

Американският лидер в областта на електронната търговия eBay направи по-ниски от очакваните прогнози относно печалбата и продажбите си за четвъртото...

Роми опитаха да оберат баба, змии ги прогониха

Две змии прогониха ромски крадци от дома на пенсионерка от сели Драгодан, съобщи "Вяра". 

Тримата роми влезли в двора на Теменужка Петрова и започнали да й говорят, че искат да купуват козата й. Представили се, че са от дупнишкия ромски квартал преди село Блажиево. Единият от тях - едър и плешив мъж, държал пари в ръце и повтарял, че е много Две змии прогониха ромски крадци от дома на пенсионерка от сели Драгодан, съобщи "Вяра". Тримата роми влезли в двора на Теменужка Петрова и започнали да й говорят, че искат да купуват козата й. Представили се, че са от дупнишкия ромски квартал преди село Блажиево. Единият от тях - едър и плешив мъж, държал пари в ръце и повтарял, че е много

ЦСКА ще търси промяна на "неизгодния" договор за "Българска армия"


ЦСКА ще опита да промени договора си с Министерството на младежта и спорта за ползването на стадион "Българска армия". Изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров заяви, че контрактът е неизгоден.

Договорът не позволява на трета страна да инвестира в базите, които ЦСКА ползва. Тодоров обясни, че министър Мариана Георгиева е отказала разрешение. От клуба опитват да вкарат въпроса в парламента, за да бъде намерено решение.

Договорът беше подписан по времето на...

ЦСКА поиска промяна на договора за базите, планира свой проект за нов стадион


ЦСКА ще опита да промени договора си с Министерството на младежта и спорта (ММС) за ползването на стадион "Българска армия". Изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров заяви, че контрактът е неизгоден.

Договорът не позволява на трета страна да инвестира в базите, които ЦСКА ползва. Тодоров обясни, че министър Мариана Георгиева е отказала разрешение. От клуба опитват да вкарат въпроса в парламента, за да бъде намерено решение.

Договорът беше подписан по времето на...

Депутат от БСП за забраната за пушене: Това е най-корупционният закон

Депутатът от БСП Спас Панчев оправда искането да отпадне пълната забрана за пушене на закрито с мотива, че Законът за здравето, с които бе въведена, е най-корупционният. Собственици на заведения си плащали, за да се пуши при тях.

Кражба в общежитието

Мобилен телефон „Айфон 4” изчезнал за 15 минути от стая в Средношколското общежитие в Разград – съобщават от ОДМВР-Разград. GSM-ът, собственост на 16-годишен ученик, бил оставен на леглото в незаключена стая. Нанесената щета е за 800 лева. По случая се води досъдебно производство.    ...

Над 63 млн. лв. са приходите от нощувки във Варненско за август

През август най-много нощувки са реализирали гостите от Русия

Фискален съвет ще наблюдава изпълнението на бюджета

Фискален съвет ще наблюдава макроикономическите показатели на страната ни и изпълнението на бюджета от догодина. Той ще се състои от петима души и ще дава становища за бюджета и по важни икономически въпроси.

БСП нападна президента и поиска да свика КСНС за бежанците

БСП за пореден път поиска президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност по темата за бежанците.   "Без усилията на президента това няма да стане. Пасивността на президента по този въпрос показва негова слабост. Г-н Плевнелиев не е оценил важността на проблема и ролята на президентската институция за това колко може да бъде полезен именно сега", заяви депутатът от БСП Антон Кутев.   Колегата му Жельо Бойчев коментира, че се очаква ситуацията "поне в близките месеци и следващата година да ескалира" и има реална заплаха броят на хората, търсещи закрила, да достигне десетки хиляди.   Освен това социалистите искат от премиера в рамките на следващата седмица да свика заседание на Министерския съвет, на което да бъдат поканени и представители на Националното сдружение на общините в Република България.   Още в сряда обаче стана ясно, че в началото на следващата седмица ще има извънредно правителствено заседание по темата.   "Проблемът зависи от много институции, не бива да го фокусираме само в МВР, Министерството на външните работи или Агенцията за бежанците", коментира Антон Кутев. По думите му пасивността на президента по този въпрос показва негова слабост.   Президентът Росен Плевнелиев нееднократно обяви, че е готов да свика заседание на КСНС, но няма да позволи той да стане арена на политическо противопоставяне. Последното заседание на КСНС бе провалено от лидера на "Атака" Волен Сидеров.   В същото време варненският областен управител Иван Великов поиска среща с вътрешния министър Цветлин Йовчев във връзка с появилите се информации за възможното закриване на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР във Варна и ползването на сградния фонд за настаняване на бежанци от Сирия, за да разбере дали е взето такова решение.   Според Великов подобно решение ще предизвика напрежение сред хората от региона и града заради риска от повишаване на престъпността.   Допълнително може да се очаква отрицателен ефект върху туризма, който е основен икономически отрасъл.   Областният управител на Варненска област заяви, че не вижда логика да бъде закрита работеща структура, изградена неслучайно на стратегическо за страната място. Няма логика България да плаща санкции на ЕС, тъй като преждевременното закриване на намиращия се в школата сектор "Морска гранично-полицейска подготовка", изграден с европейски пари, ще доведе точно до това.   Преди ден ГЕРБ заподозря, че МВР ще превръща обучителни центрове в бежански лагери.   Бившият зам.-вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Веселин Вучков обяви, че става въпрос за сгради в Казанлък и Варна.   По-късно зам.-вътрешният министър Васил Маринов коментира, че въпросните центрове за обучение във Варна и Казанлък действително ще бъдат закрити, като курсантите оттам ще бъдат преместени в полицейската школа в Пазарджик. По думите му това обаче не се прави, за да се освободи място за бежанци, а заради недостиг от над 70 млн. лв. в бюджета на МВР за издръжка на учебните заведения.

БСП, ДПС и "Атака" поискаха президентът да свика КСНС

БСП, ДПС, Реформаторският блок и "Атака" призоваха по отделно и с различна мотивировка в четвъртък президента Росен Плевнелиев да свика заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) заради бежанците, като използваха темата за взаимни политически обвинения. От БСП обвиниха държавния глава в "пасивност, която показва неговата слабост", като депутатът Антон Кутев коментира, че Плевнелиев не е оценил важността на проблема и възможната роля на президентската институция в момента. Колегата му в БСП Жельо Бойчев коментира, че се очаква ситуацията "поне в близките месеци и следващата година да ескалира" и има реална заплаха броят на хората, търсещи закрила, да достигне десетки хиляди. Лидерът на ДПС Лютви Местан в типичния си стил обяви, че "в парламентарната група на ДПС имаме силно очакване президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност". Президентът Росен Плевнелиев нееднократно обяви, че е готов да свика заседание на КСНС, но няма да позволи той да стане арена на политическо противопоставяне. Последното заседание на КСНС бе провалено от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Самият Сидеров също призова за свикването на КСНС, като уточни, че президентът не трябва да се притеснява "от моите въпроси, аз няма да го питам дали е плащал кеш за имението в Халкидики". "Няма да го питам по въпроси за именията и имотите му, ще го питам само по въпроси за бежанците и опасността за националната сигурност. Ето, казвам го пред националното радио, нека да не се страхува", каза Сидеров пред БНР. Местан също коментира поведението на Сидеров в КСНС. "Това съображение не трябва да бъде възпиращо за свикването на Консултативен съвет, защото ако това съображение е абсолютно, не бих искал да си мисля, че повече няма да има заседание на Консултативния съвет по национална сигурност", заяви Местан. Последното заседание на КСНС бе свикано от президента за реформите в сектора по сигурността и политическата криза след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, но се провали. Още в началото му Сидеров се нахвърли към Плевнелиев с обвинения за "офшорни сметки" и провали изявлението му, с което традиционно се открива всеки КСНС в присъствието на медиите. Лидерът на единствената опозиционна партия ГЕРБ Бойко Борисов пък демонстративно напусна веднага след изцепките на националиста. Президентът (2001-2011) Георги Първанов коментира, че институциите нямат единна позиция, и също призова Плевнелиев да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност. В същото време варненският областен управител Иван Великов поиска среща с вътрешния министър Цветлин Йовчев във връзка с появилите се информации за възможното закриване на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР във Варна и ползването на сградния фонд за настаняване на бежанци от Сирия, за да разбере дали е взето такова решение. Според Великов подобно решение ще предизвика напрежение сред хората от региона и града заради риска от повишаване на престъпността. Допълнително може да се очаква отрицателен ефект върху туризма, който е основен икономически отрасъл. Областният управител на Варненска област заяви, че не вижда логика да бъде закрита работеща структура, изградена неслучайно на стратегическо за страната място. Няма логика България да плаща санкции на ЕС, тъй като преждевременното закриване на намиращия се в школата сектор "Морска гранично-полицейска подготовка", изграден с европейски пари, ще доведе точно до това. Преди ден ГЕРБ заподозря, че МВР ще превръща обучителни центрове в бежански лагери. Бившият зам.-вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Веселин Вучков обяви, че става въпрос за сгради в Казанлък и Варна. По-късно зам.-вътрешният министър Васил Маринов коментира, че въпросните центрове за обучение във Варна и Казанлък действително ще бъдат закрити, като курсантите оттам ще бъдат преместени в полицейската школа в Пазарджик. По думите му това обаче не се прави, за да се освободи място за бежанци, а заради недостиг от над 70 млн. лв. в бюджета на МВР за издръжка на учебните заведения.

БСП, ДПС и "Атака" поискаха президентът да свика КСНС заради бежанците

БСП, ДПС, Реформаторският блок и "Атака" призоваха по отделно и с различна мотивировка в четвъртък президента Росен Плевнелиев да свика заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) заради бежанците, като използваха темата за взаимни политически обвинения. От БСП обвиниха държавния глава в "пасивност, която показва неговата слабост", като депутатът Антон Кутев коментира, че Плевнелиев не е оценил важността на проблема и възможната роля на президентската институция в момента. Колегата му в БСП Жельо Бойчев коментира, че се очаква ситуацията "поне в близките месеци и следващата година да ескалира" и има реална заплаха броят на хората, търсещи закрила, да достигне десетки хиляди. Лидерът на ДПС Лютви Местан в типичния си стил обяви, че "в парламентарната група на ДПС имаме силно очакване президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност". Президентът Росен Плевнелиев нееднократно обяви, че е готов да свика заседание на КСНС, но няма да позволи той да стане арена на политическо противопоставяне. Последното заседание на КСНС бе провалено от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Самият Сидеров също призова за свикването на КСНС, като уточни, че президентът не трябва да се притеснява "от моите въпроси, аз няма да го питам дали е плащал кеш за имението в Халкидики". "Няма да го питам по въпроси за именията и имотите му, ще го питам само по въпроси за бежанците и опасността за националната сигурност. Ето, казвам го пред националното радио, нека да не се страхува", каза Сидеров пред БНР. Местан също коментира поведението на Сидеров в КСНС. "Това съображение не трябва да бъде възпиращо за свикването на Консултативен съвет, защото ако това съображение е абсолютно, не бих искал да си мисля, че повече няма да има заседание на Консултативния съвет по национална сигурност", заяви Местан. Последното заседание на КСНС бе свикано от президента за реформите в сектора по сигурността и политическата криза след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, но се провали. Още в началото му Сидеров се нахвърли към Плевнелиев с обвинения за "офшорни сметки" и провали изявлението му, с което традиционно се открива всеки КСНС в присъствието на медиите. Лидерът на единствената опозиционна партия ГЕРБ Бойко Борисов пък демонстративно напусна веднага след изцепките на националиста. Президентът (2001-2011) Георги Първанов коментира, че институциите нямат единна позиция, и също призова Плевнелиев да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност. В същото време варненският областен управител Иван Великов поиска среща с вътрешния министър Цветлин Йовчев във връзка с появилите се информации за възможното закриване на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР във Варна и ползването на сградния фонд за настаняване на бежанци от Сирия, за да разбере дали е взето такова решение. Според Великов подобно решение ще предизвика напрежение сред хората от региона и града заради риска от повишаване на престъпността. Допълнително може да се очаква отрицателен ефект върху туризма, който е основен икономически отрасъл. Областният управител на Варненска област заяви, че не вижда логика да бъде закрита работеща структура, изградена неслучайно на стратегическо за страната място. Няма логика България да плаща санкции на ЕС, тъй като преждевременното закриване на намиращия се в школата сектор "Морска гранично-полицейска подготовка", изграден с европейски пари, ще доведе точно до това. Преди ден ГЕРБ заподозря, че МВР ще превръща обучителни центрове в бежански лагери. Бившият зам.-вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Веселин Вучков обяви, че става въпрос за сгради в Казанлък и Варна. По-късно зам.-вътрешният министър Васил Маринов коментира, че въпросните центрове за обучение във Варна и Казанлък действително ще бъдат закрити, като курсантите оттам ще бъдат преместени в полицейската школа в Пазарджик. По думите му това обаче не се прави, за да се освободи място за бежанци, а заради недостиг от над 70 млн. лв. в бюджета на МВР за издръжка на учебните заведения.

Започна изплащането на субсидиите за животновъдите

Фермерите ще получат националните доплащания на два транша

    


Борисов иска дебат за параграф 12

/КРОС/ В писмо до "Протестна мрежа" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изразява подкрепа за дебати по предложението за връщане на параграф 12 в Закона за досиетата. Параграфът, предвиждащ забрана на проверката за принадлежност към бившите тайни служби на бивши началници на отдел или на сектор във Военното разузнаване и Националната разузнавателна служба след средата на юли 1991-ва година, беше отменен от предишния парламент. Според ГЕРБ, само дебат може да доведе до пресичането на всякакви опити за възстановяването на практики, които биха прикрили зависимости и задкулисни намерения. В писмото до "Протестна" мрежа Борисов се казва: УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА, С настоящото писмо изразявам подкрепата си към Вашето предложение за провеждане на широк граждански дебат във връзка с опитите на депутати от управляващото мнозинство да бъде възстановен отмененият параграф 12 от Закона за досиетата. Нещо повече - Парламентарната група на ГЕРБ ще инициира провеждането на такъв дебат, в който да вземат участие широк кръг граждански организации. Бих желал да напомня, че по темата за досиетата и тоталитарните тайни служби, правителството на ПП ГЕРБ проведе една последователна политика. Единствената нейна цел бе осветляването на истината за тоталитарното ни минало. Специално искам да откроя три последователни стъпки, реализирани в рамките на нашия управленски мандат: Първо, през 2010 г

Тризначките: Трябваше да сме като сестрите Кардашиян

Завиждат ни, а не изкарваме колосални суми, твърдят риалити героините

    


Хванаха рецидивист да краде царевица

80 кг царевица е задигнал 63-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Лозница – разкриха служители на реда от Разградско. Е.Н. откраднал селскостопанската реколта, собственост на 61-годишна жена, около 19.40 часа на 16 октомври в местността „Омаркьой”. Нанесените щети са в процес на изясняване.   По случая е образувана проверка....

Задържаха гецовлия с марихуана вкъщи

25-годишен мъж от село Гецово е задържан за 24 часа в РУ”Полиция”-Разград. При полицейска проверка в дома му, извършена на 16 октомври, са открити и иззети високорискови наркотични вещества – 0,036 грама марихуана във вид на суха растителна маса, 0,030 грама семена от същото растение и два броя електронни везни.   Срещу С.С. е образувано досъдебно производство....

Кабелджия обра апартамент по време на работа

Служител на комуникационна фирма обра клиент докато с колегите му извършвали окабеляване на апартамент на улица „Плиска”. Вчера до обяд техниците работили в частен дом, от който след тяхната дейност изчезнали 4 златни пръстена. Собственичката подала сигнал за липсата и час по-късно крадецът й върнал пръстените. По случая е образувана преписка....

Днес изтича срокът за изработване на проекта за нов Изборен кодекс

Днес изтича 3-месечният срок за изработване на проекта за нов Изборен кодекс, информира БНТ. Документът съдържа 239 страници и предвижда ЦИК да има задължение за реда и отпечатването на бюлетините. Желанието е новият Изборен кодекс да бъде приет до края на годината от НС.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване