Местан щял да се яви на делото срещу Енимехмедов и без призовка

Въпреки че все още не е редовно призован, председателят на ДПС Лютви Местан ще се яви в понеделник в Софийския градски съд (СГС) като свидетел по делото срещу нападателя на почетния лидер на движението Ахмед Доган – Октай Енимехмедов. Това заяви самият Местан в четвъртък в кулоарите на парламента, след като ден по-рано съдът бе принуден да отложи процеса за 21 октомври заради неявяването на лидера на ДПС и двамата му съпартийци Рамадан Аталай и Мустафа Карадайъ. "Искам чрез вас (журналистите – бел. ред.) да призова призовкарите да ме намерят или утре между 8.00 и 8.30 часа на домашния ми адрес, или от 8.45 до 14.00 часа тук, в Народното събрание (НС)", коментира председателят на една от управляващите партии. Местан обаче не коментира причините, по които от централата на ДПС са отказали да приемат призовката му за последното заседание по делото срещу Енимехмедов. Именно заради този отказ той все още се води нередовно призован. "Понеже е ясно от медиите, че вече съм призован, дори и да не ме открият утре, аз в понеделник ще се явя на делото, без да съм получил призовка по надлежния ред. Възложих да проверят от колко часа е делото и в коя зала е и ще се явя", гарантира той. По повод болничните листове, които почетният лидер на движението Доган представи пред съда, за да извини отсъствието си от процеса на досегашните три заседания, Местан лаконично му пожела скорошно оздравяване. Той обаче охотно коментира показанията на бившия градски прокурор Николай Кокинов, който вчера свидетелства пред съда, че когато попитал Енимехмедов какво е искал да направи, той отвърнал: "Исках да го гръмна (Доган – бел.ред.)". Според Местан още в деня на инцидента Кокинов казал пред десетина членове на ДПС, че нападателят е обяснил, че е искал да убие Доган. "Няма да споря с г-н Кокинов. Разговорът не беше записан, макар че има свидетели, но дори да е казал последното, по смисъл "да гръмна някого", означава "да убия някого". Тази теза ще застъпя и пред почитаемите съдии. За нас няма никакво съмнение, че това беше организиран опит за политическо убийство", заключи Местан. Енимехмедов нападна Доган с газов пистолет на 19 януари т.г. по време на националната конференция на ДПС в НДК, на която дотогавашният лидер на движението се оттегли от поста. Според обвинителния акт нападателят три пъти се е опитал да произведе изстрели с насочен от близко разстояние към главата на Доган газов пистолет. Първоначално бургазлията бе обвинен в едро хулиганство и закана с убийство, но впоследствие квалификацията на обвинението му бе изменена в опит за убийство. Причина за това станаха резултатите от комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза, според които уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход, когато пистолетът се намира близо до слепоочието на човек.

Депутатите одобриха въвеждането на касова отчетност на ДДС


Парламентът одобри на първо четене въвеждането на касова отчетност на ДДС с промени в закона, който регламентира данъка.

Въвеждането на специалния режим има за цел подпомагане на малките предприятия, които срещат затруднения при плащането на ДДС към бюджета, преди да са получили плащане по извършените от
тях доставки на стоки и услуги от клиентите си, посочва в мотивите си вносителят Министерският съвет.

Този специален режим ще позволи на тези, които го прилагат, да...

Коалиция за България настоява президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност за бежанците

Коалиция за България настоява президентът на републиката да свика Консултативния съвет по национална сигурност. Това каза на брифинг в парламента народният представител от ПГ на Коалиция за България Жельо Бойчев, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Пак освиркаха Орешарски пред “Шератон” (видео и снимки)

Орешарски влезе без проблем на срещата на "The Economist". Снимка: OFFNews Орешарски влезе без проблем на срещата на "The Economist". Снимка: OFFNews Орешарски влезе без проблем на срещата на "The Economist". Снимка: OFFNews Орешарски влезе без проблем на срещата на "The Economist". Снимка: OFFNews Орешарски влезе без проблем на срещата на "The Economist". Снимка: OFFNews

Около 15 души посрещнаха с освирквания премиера Пламен Орешарски при влизането му на форума „Евро-балканска среща на върха“, организиран от сп. “The Economist”. 

Срещата започна в 16.30 ч. в ”Шератон”, а министър-председателят влезе през централния вход на хотела. 

На около 50 метра от централния вход на хотела се бяха събрали 15 протестиращи, които посрещнаха премиера със скандирания “Оставка”.

От лявата страна на входа, пазени от трима полицаи, имаше и петима контрапротестиращи, които посрещнаха министър-председателя с възгласи “Орешарски!”.

На 10 октомври  премиерът беше пресрещнат от протестиращи пред Шератон, но успя да се измъкне през задния вход.

 

Статията "Пак освиркаха Орешарски пред “Шератон” (видео и снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

В Испания заловиха близо един тон наркотици

Разбита е мащабна мрежа за наркотрафик

    


Нови инвестиции в зимните курорти ще развият туризма, смята Бранимир Ботев

В България почти всичко може да се използва, като инструмент на туризма, каза зам.-министърът

    


Болните от рак на гърдата се увеличили с 47% за няколко години

Лекар, Снимка: БГНЕС

Болните от рак на гърдата в България са се увеличили с 47% за последните няколко години. Това обясни доц. Георги Байчев от ВМА по време на кръгла маса за проблемите на рака на гърдата.

Заболеваемостта от рак на гърдата в България е двойно по-висока от средната в световен мащаб, посочиха експертите. В световен мащаб 54 на 100 000 души, докато в България те са 94 на 100 000 души.

Всяка година се откриват по 3800 нови случая, като се очаква през следващата година да бъдат открити 4000 нови случая. За да се намали тази цифра, трябва да се подобри диагностиката и скрининга, а един от основните приоритети трябва да е здравното образование, допълниха те.

Проектът на здравното министерство за профилактика „Спри и се прегледай“ е пълен провал, защото е организирана и проведена по неефективен начин, заяви здравният министър Таня Андреева.

400 000 души са предвидените участници в скрининговата програма, но едва 19 240 души са реално прегледани. От тях 3679 са жените, прегледани за рак на гърдата, вместо предвидените 50 000, посочи Андреева.

В същото време Андреева обясни, че проектът трябва да бъде продължен с една година, защото в противен случай ще трябва да бъде създадена национална програма, по която да се извършват профилактичните прегледи.

Статията "Болните от рак на гърдата се увеличили с 47% за няколко години" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Газа: Не съм умрял

/КРОСС/ Бившият полузащитник на английския национален отбор по футбол Пол Гаскойн отрече слуховете около смъртта си. Твърдения, че той не е сред живите се появяват периодично заради сериозните му проблеми с алкохола и дрогата."Получих много съобщения и телефонни обаждания от приятели и роднини, които бяха притеснени от слуховете за моята смърт. Смеех се много, защото ако наистина бях умрял, нямаше да мога да отправя съобщения, Но аз съм признателен за вниманието. С любов, Газа", написа Гаской на страницата си в Twitter.

Окончателно забраниха каруците – до 500 лева глоба за нарушителите

Движението на каруци на територията на град Пловдив вече е изцяло забранено. Решението беше взето на днешната сесия на Общинския съвет с 30 гласа „за”, 3 „против” и без „въздържал се”. В мотивите си, вносителят на предложението Иван Тотев подчерта, че мярката се налага, заради осигуряването на по-голяма безопасност и ефективност на движението за всички. Кметът отбелязва и фактът, че в ежемесечно постъпват данни за нарушения на каруци,които в много случаи се използват и за кражби. Проектът, изцяло забраняващ движението на каруците,

Дора Янкова: Дайте възможност намеренията да станат политика (обновена)

"Не приемам един вот на недоверие за намерения". Това каза депутатът от Коалиция за България Дора Янкова в обяснение на отрицателното си гласуване по вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. "Вчера успях да разбера, че правихме вот на недоверие за намерения, а не за политика. Не приемам един вот на недоверие за намерения. Всяко

Новият треньор на Левски ще заложи на атаката във "вечното дерби"

Новият треньор на Левски Антони Здравков обяви, че тимът му е фаворит в предстоящото дерби срещу ЦСКА и смята да заложи на атакуваща игра в търсене на победата. "Всички футболисти са здрави. Надявам се така да бъде и след утрешната тренировка. Много съм доволен от всички състезатели. Нямам забележки към нито един от тях и като влагане, и като тренировки. Дано да продължим така и утре, а и най-вече в събота. Лесно е, когато работиш с интелигентни хора", заяви Здравков.   Той коментира още, че футболистите демонстрират настроение по време на тренировките, а се надява в мача срещу "армейците" в събота да демонстрират и характер.

Избират най-добрата ученическа БГ група за 2013 г.

Групата D2 и "Революция Z" избират новата най-добра ученическа банда

Откранаха трактор "Беларус"

Неизвестен задигна трактор "Беларус", съобщават от полицията. Машината се намирала в стопански двор в землището на село Раковски, община Каварна. Кражбата е станала вчера, 16 октомври. Образувано е досъдебно производство....

ИПИ: Трябват равномерни стъпки при повишаване акциза на цигарите

След присъединяването към ЕС България беше изправена пред предизвикателството да хармонизира акцизната си политика по отношение на тютюневите изделия и да достигне минималните нива на облагане, разписани в съответната европейска директива, до началото на 2010 г., заявяват от Института за пазарна икономика.

Гръцки професор бе удостоен с Евтимиевата награда на ВТУ

Проф. Димитриос Гонис бе удостоен с международната награда „Св. Евтимий Патриарх Търновски” на Великотърновския университет. Отличието му бе връчено от ректора проф. Пламен Легкоступ на церемонията при откриването на Десетия международен симпозиум "Търновска книжовна школа". 73-годишният проф. Гонис преподава в Богословския факултет на Атинския университет. Наградата му се връчва за изследователски принос в областта на византийско-българската исихастка общност от 14 век и за това, че е сред обективните чуждестранни българисти с научни постижени...

След вота Орешарски благодари на управляващи и опозиция

/КРОСС/ Ще продължим да работим за по-балансирано развитие на регионите, каза премиерът Пламен Орешарски след отхвърления втори вот на недоверие към правителството и благодари на всички депутати, които са подкрепили кабинета, както и на опозицията за отправените критики, които щял да приеме като сигнал. Регионалните различия се задълбочават. Регионалната политика е една от политиките с много дългосрочни параметри. Дори и да реализираме всичките си програмни намерения по балансирано развитие на регионите, едва ли ще успеем да заличим изцяло различията, заяви министър-председателят. Очаквано парламентът отхвърли и втория вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски", внесен от депутати от ГЕРБ за провал в регионалната политика. Искането не успя, защото не можа да събере нужните 121 гласа подкрепа. "За" гласуваха 93 депутати от ГЕРБ, "против" бяха 82 депутати от БСП, 35 от ДПС и 1 от "Атака", а 20 представители от националистите се въздържаха. Премиерът, който вчера не участва в разискванията по вота на недоверие, днес посочи, че днешната регионална политика вероятно е в резултат от грешки, правени в дореформения период и след него в последните 20 години.

Лондонското училище по икономика влага 90 милиона паунда в нов център за социални науки


Лондонското училище по икономика (London School of Economics) ще инвестира 90 милиона паунда в нов Глобален център за социални науки, съобщават британските медии.

Проектът предвижда някои от старите сгради на кампуса на колежа да бъдат разрушени, а други изцяло ремонтирани. Комплексът на Лондонското училище по икономика в район Олдуич има над 10 сгради и се намира в центъра на британската столица. 

В момента пет архитектурни бюра се съревновават за поръчката - OMA,...

Снежният човек Йети има гени на бяла мечка

Направено е ДНК изследване на два косъма от две неидентифицирани животни

    


Местан ще бъде на делото срещу Енимехмедов

Лидерът на ДПС призова призовкарите да го намерят, тъй като адресът му е публично известен и няма причини това да не бъде направено

Командироват прокурор Костов до приключване на "Октопода"

Главният прокурор Сотир Цацаров най-после проговори след изявленията на прокурора по делото „Октопод” Светлозар Костов, че процеса се саботира по различни начини. Цацаров обяви пред журналисти, че командирова Костов в Софийски градски съд до приключване на делото.

Босненски сърби арестувани за военни престъпления

Днес в района на Рогатица, в източната част на Босна и Херцеговина бяха арестувани шестима босненски сърби, бивши военни, в рамките на разследване на местната прокуратура , която ги обвинява, че са екзекутирали най-малко 20 цивилни в началото на конфликта 1992-1995 г.

Варна - домакин на Международна конференция по отология и ринология

На 18-19 октомври в к.к. „Св. Св. Константин и Елена” ще се проведе научната конференция „Функционална хирургия в отологията и ринологията”. Конференцията продължава традицията на международните форуми по отология и невро-отология, провеждани в Стара Загора през последните 13 години.

Венецуела започна пилотна програма срещу "валутните туристи"


В имиграционната зона на най-голямото летище във Венецуела, десетина служители в червени тениски и бейзболни шапки на случаен принцип проверяват пътниците, които напускат страната. Те не са охрана или полиция, а чиновници в Държавната служба по валутата (Cadivi), която разследва дали документите на пътниците съответстват с молбите им за т.нар. трудно достъпни долари, обяснява агенция Reuters. Новите проверки, стартирали този месец, предизвикаха дълги досадни опашки на международното летище...

Александър Томов преговарял с потенциални инвеститори в Хонконг


ЦСКА опитва да си осигури свежи инвестиции в Азия, където Александър Томов е от няколко дни. Той вече е провел срещи с бизнесмени, заяви изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров.

"Не гледайте с пренебрежение и насмешка на това. Трябва да ви кажа, че в момента големите инвестиции са в тази част на света", каза Тодоров. Според него е глупаво България да отблъсква бизнесмени, които искат да влагат средствата си в страната.

Според "Стандарт" преговорите на Томов са...

Проблемът с бежанските потоци изисква решения на европейско равнище

Тази позиция изразиха външният министър Вигенин и гръцкият му колега Венизелос

    


България е сред нетолерантните държави в света

Глобално проучване на социалните отношения показва, че най-нетолерантните спрямо расата населения са в развиващите се страни, пише британското...

България е сред най-нетолерантните държави в света

Глобално проучване на социалните отношения показва, че най-нетолерантните спрямо расата населения са в развиващите се страни, пише британското...

Орешарски: При повече наши грешки вотовете ще отнемат повече време

На този етап вотовете не ме притесняват особено и не отнемат много време на моите колеги да се готвят с отговорите, тъй като тезите не са особено състоятелни.
Това каза на брифинг в парламента министър-председателят Пламен Орешарски след отхвърлянето на вота на недоверие.
"Може би като направим повече грешки, а сигурно грешки ще има – никой На този етап вотовете не ме притесняват особено и не отнемат много време на моите колеги да се готвят с отговорите, тъй като тезите не са особено състоятелни. Това каза на брифинг в парламента министър-председателят Пламен Орешарски след отхвърлянето на вота на недоверие. "Може би като направим повече грешки, а сигурно грешки ще има – никой

Шварценегер прави секс по пет пъти на ден

/КРОСС/ Британският вестник Daily Star твърди, че американският актьор и политик Арнолд Шварценегер за 66-те си години има прекалено голямо либидо. "Арни има огромен сексуален апетит. Той не е сам. Всеки ден го посещават красиви жени. Той има големи нужди и смята, че това е част от неговия фитнес. Както казва той - по пет пъти на ден. Добра цифра. Не всяка жена би издържала това, но той е в отлична форма", разказа пред репортери неговият приятел - комикът Том Арнолд.Според актьора, освен харемът от жени, Шварценегер обича да е заобиколен и от полуголи мъже - пред дома му много редовно тренират мускулести атлети.

Само 4% от българките ползват контрацептиви на фона на 45 хил. аборта годишно

Едва 4 процента от българките използват средства за избягване на нежелана бременност. Това показват данни, цитирани от д-р Николай Генов от Университетската болница за активно лечение по ендокринология.   Според същата статистика, 41 на сто от абортите в страната се правят от ученички, а броят на прекъснатите бременности не пада под 45 хиляди годишно. Генов обаче посочи, че реалният брой със сигурност е значително по-голям, защото данните са събирани само от държавните и общински болници, а частните не водят статистика, като при това трябва да се прибавят и "няколко хиляди", извършени нерегламентирано. Притеснителен е делът на момичетата между 15 и 19-годишна възраст, посочи той.   Прекъсването на бременността може да доведе до перфорация на матката, бъдещи репродуктивни проблеми и спонтанни аборти, възпалителни усложнения, психологическо разстройство и др., предупреди Генов.

Парламентът отхвърли втория вот на недоверие към кабинета

Парламентът отхвърли втория вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски. ГЕРБ поиска оставката на правителството заради „провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата".

Мъж загина при пожар в село Зърнево

47-годишен мъж загина при пожар в къщата си в село Зърнево, община Тервел, съобщават от Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е получен 49 минути след полунощ днес. Служителите на Областно управление "Пожарна безопасност" са пристигнали на мястото незабавно и са намерили загиналия мъж в къщата. Той е собственик на имота, с инициали Х.Ч..В огъня са изгорели 80 кв.м покривна конструкция. Причините за пожара се изясняват, допълват от дирекцията....

Водата в Омуртаг ще бъде пусната в петък, благодарение на валежите

Обстановката с водната криза в Омуртаг започва да се нормализира, обяви днес областния управител на Търговище Емел Расимова след заседание на кризисния щаб. Благодарение на започналите валежи, нивото на водоизточника се покачва, допълни зам.-управителят на "ВиК" в Търговище Георги Пашов. Според него, след валежите дебитът на водоизточника се е увеличил двойно. В момента в напорния водоем в Омуртаг постъпват 15-20 л/секунда Кризисният щаб взе решение водата в града да бъде пусната в петък от 17.00 до 23.00 часа. Друго решение, което бе оповестен...

Гръцките университети отказват да съкратят служители по искането на кабинета


Обстановката в гръцките университети е взривоопасна, след като миналата седмица изтече даденият от образователното министерство срок, в който ректорите на висшите учебни заведения трябваше да депозират списъци на служители, подлежащи на включване в така наречената схема за мобилност с перспектива за съкращение след няколко месеца, съобщават гръцки електронни издания, цитирани от БТА.

Схемата беше договорена с международните кредитори на Гърция, а университетските ръководства...

Земетресение край Тополовград

Земетресение с магнитуд 2 по скалата на Рихтер е регистрирано край Тополовград, съобщиха от геофизичният институт на БАН.

Трусът е усетен в 12:17 часа с епицентър около селата Каменна река и Доброселец - на 250 км източно от София. Земетресението е било на дълбочина 4,6 км.

Няма данни за пострадали и материални щети.
Земетресение с магнитуд 2 по скалата на Рихтер е регистрирано край Тополовград, съобщиха от геофизичният институт на БАН. Трусът е усетен в 12:17 часа с епицентър около селата Каменна река и Доброселец - на 250 км източно от София. Земетресението е било на дълбочина 4,6 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

Земетресение люшна Тополовград

Земетресение с магнитуд 2 по скалата на Рихтер е регистрирано край Тополовград, съобщиха от геофизичният институт на БАН.

Трусът е усетен в 12:17 часа с епицентър около селата Каменна река и Доброселец - на 250 км източно от София. Земетресението е било на дълбочина 4,6 км.

Няма данни за пострадали и материални щети.
Земетресение с магнитуд 2 по скалата на Рихтер е регистрирано край Тополовград, съобщиха от геофизичният институт на БАН. Трусът е усетен в 12:17 часа с епицентър около селата Каменна река и Доброселец - на 250 км източно от София. Земетресението е било на дълбочина 4,6 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

Доброволните отряди не са готови за действие. Община Кюстендил дава добър пример

78 души са се включили в доброволните отряди в общините от областта. Най- голям е отряда в Кюстендил- от 46 души, в Дупница са записани- 9, Рила- 5, Кочериново- 4, Бобов дол- 6, Невестино- 3, Трекляно- 5 души. В две общини- Сапарева баня и Бобошево няма създадени доброволни отряди, въпреки че там населението участва активно при гасенето на пожари и проблема е по- скоро административен, коментира областният управител Иван Каракашки.Само една община от областта- Кочериново е получила финансиране за доброволците си. По закон се полагат по 1 000 лв...

Кметът на Харманли иска извънредно положение заради бежанците

Да има възможност да се обяви извънредно положение в Хасковска област заради бежанците. Това поиска кметът на Харманли Михаил Лисков. Идеята на градоначалника е да се даде законова възможност на кметовете на населени места, в които има бежански центрове, да могат да обявяват извънредно положение, за да осигурят по-ефективни начини за подпомагане на бежанците по места. Кметът на Харманли обясни, че в момента администрацията му няма как да прави законно разходи, свързани с бежанския лагер в града. Според него, ако има възможност кмет или областен...

В понеделник - акустично

Новата среща „акустично” с бургаската група ГРАС е този понеделник, от 18.30 часа, в културен център Казиното, в Морската градина. Целта на "Акустично" е освен концерти пред публика, да бъде среща с меломаните и обмяна на мнения, идеи и опит. ...

Виртуален музей става учебник на българчетата в чужбина

Сайт с 1600 страници информация във вид на виртуален музей ще помага в образованието на българчета, които живеят и учат в чужбина. Това стана ясно при представянето на проекта "Българската социална мрежа" от автора му Николай Увалиев на провела се във Велико Търново в рамките на деветата среща на българските медии дискусия за образователната политика.   Мотото на сайта е "Където и да си, българин бъди", а разработката на платформата е отнела седем години, посочи Увалиев.   Журналистът Бойко Станкушев от БНТ припомни статистиката, че 41 процента от хората у нас са функционално неграмотни, а колежката му Даниела Горчева от издаваното в Холандия списание "Диалог" коментира, че "големият проблем на образованието се крие още в началното училище".   Според Горчева трябва да се акцентира върху ранната задължителна предучилищна подготовка на децата, която създава навици и спомага за по-бързото усвояване на говоримия език. Тя даде пример с Холандия, където децата тръгват на училище на 4-годишна възраст, но подчерта, че там бюджетът за образование е пет пъти по-голям от този за отбрана и осем пъти повече от този на министерството на вътрешните работи.   "Трябва да се обърнем към добрите консервативни традиции, които имаме, да ги възстановим и тогава да ги надграждаме с европейския опит", отбеляза ректорът на Великотърновския университет Пламен Легкоступ. Според него образованието не е било национален приоритет при никое правителство от 1989 г. насам. Създаването на стратегия в образованието не може да стане без ясна държавна икономическа политика, каза ректорът. По думите му, националната стратегия за научните изследвания също трябва да се базира на икономиката.

Искат Конституционният съд да махне шистовия мораториум

От ДЕН в момента подготвят юридическата обосновка

Зинаида Златанова поиска бързи и адекватни действия от ВСС

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова се обърна пред парламентарната правна комисия с призив Висшия съдебен съвет да действа бързо и адекватно. „За да отговорим на очакванията на обществото, на ЕК и на ПАСЕ е нужна и една сериозна стратегия за развитие на човешките ресурси в съдебната система”, подчерта правосъдният министър.

Центърът за развитие на медиите: КС отвори парадния вход за бивши агенти на ДС


Неправителствената организация Център за развитие на медиите разпространи отворено писмо, в което призова журналистите да не се примиряват с решението на Конституционния съд (КС), което постанови, че бивши щатни и нещатни сътрудници на държавна сигурност могат да заемат постове в Съвета за електронни медии и в ръководствата на БНТ и БНР. 

С решението си да отмени лустрационните текстове в Закона за радиото и телевизията настоящият състав на Конституционния съд отвори широко парадния...

Машинно гласуване при следващите избори се предлага в проекта за Изборен кодекс

Хартиените бюлетини ще се печатат в печатницата на БНБ под контрола на Министерството на финансите и ЦИК

    


Тони Здравков: Левски винаги е фаворит, името на съперника е без значение

Старши треньорът на Левски Тони Здравков показа прилично самочувствие преди дербито с ЦСКА. „Много съм доволен от това, което показват футболистите през седмицата. Надявам се така да бъде утре, в събота, а в неделя да почиваме заслужено. Лесно се работи с интелигентни хора. Откакто аз съм в отбора, катаклизми няма. Не искам да коментирам какво се е случвало преди това. Всички футболисти са здрави и готови за мача. Левски е фаворит във всеки един мач, а името на съперника няма значение. Това показва историята“, отсече специалистът на днешната си...

Втори неуспешен опит на ГЕРБ да свали правителството

/КРОСС/ Парламентът отхвърли втория вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, внесен от ГЕРБ за провал в областта на регионалната политика. Гласуваха 231 народни представители, от които 93 - „за", 118 - „против", 20 - „въздържал се". И вторият вот на недоверие към кабинета "Орешарски" очаквано не мина. БСП и ДПС подкрепи само един депутат от „ Атака"., останалите националисти се въздържаха. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес си тръгна от НС, за гласуването се върна. След гласуването премиерът Пламен Орешарски и министрите от кабинета бяха посрещнати с ръкопляскания от ляво и в центъра на залата и с викове „Оставка" от дясно, на което от ДПС отвърнаха, скандирайки „Буда, Буда". ГЕРБ утре внася трети вот - за несправяне на правителството в  областта на културата, а четвъртият вот на недоверие ще бъде за здравеопазването ГЕРБ вече записа два пъти неуспех - бе отхвърлен първият вот за политиката по инвестиционното проектиране, а днес и втория за политиката по регионалното развитие.

Трезорът на Тито криел злато, скъпи бижута и ценни вещи

Основният съд в Белград е получил доклада от Генералния секретар на президента на Сърбия за инвентаризация на предметите на някогашното президентство на Социалистическа федеративна република Югославия (СФРЮ), след смъртта на Йосип Броз - Тито, съобщава сръбският вестник "Вечер". Семейство Караджорджевич, твърдели, че част от предметите са техни. Основният съд в Белград е получил доклада от Генералния секретар на президента на Сърбия за инвентаризация на предметите на някогашното президентство на Социалистическа федеративна република Югославия (СФРЮ), след смъртта на Йосип Броз - Тито, съобщава сръбският вестник "Вечер". Семейство Караджорджевич, твърдели, че част от предметите са техни.

България падна с 12 места в ранглистата на ФИФА

/КРОСС/ Българският национален отбор по футбол пропадна с 12 места в световната ранглиста на ФИФА. В момента "лъвовете" заемат 76 място в класацията с актив от 487 точки.  Най-радостен от обновеното класиране може да бъде тимът на Швейцария, който влиза в осемте поставени отбора в декемврийския жребий за световното първенство по футбол в Бразилия. Швейцарците са на седмо място, със скок от цели 14 позиции, докато италианците, които спечелиха група "В" с България, Дания, Чехия, Армения и Малата, ще бъдат във втора урна за финалите през 2014 година. Португалия, Гърция, Хърватия и Украйна пък ще бъдат поставените отбори в жребия за плейофите от зона Европа. Останалите четири отбора са Франция, Исландия, Швеция и Румъния.  

Канаваро: Продажбата на Интер е добра за италианския футбол

Световният шампион с Италия Фабио Канаваро изрази задоволство от продажбата на бившия му клуб на азиатския милиардер Ерик Тохир. Според бившия защитник, италианският футбол има нужда от чужди инвестиции, за да може да се съревновава с първенства като английското и германското. Тохир плати 350 млн.евро, за да придобие 70 % дял в клуба от Милано, което предизвика противоречиви мнения сред феновете на „нерадзурите“. Според Канаваро обаче, сделката е добра за бившия му клуб и италианския футбол като цяло. „Доволен съм от сделката, защото нямаме дос...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване