Плащаме първо главницата по забавени задължения за данъци и осигуровки

Облекчението, заложено в ДОПК, ще спира начисляването на лихвите и трупането на нови задължения от длъжниците

    


Ташева от Атака към журналистка: Бурката ще ви отива!

Заплахите пред България са екзистенциални; тук нахлува една джихадистка армия; видяхме какво прави тази сирийска свободна армия в самата Сирия, заяви по НТВ Магдалена Ташева, депутат от Атака, прочула се с квалификациите си по адрес на сирийските бежанци у нас.

Предупреждават за валежи и силен вятър

Жълт код за обилни валежи и силен вятър е обявен в почти цялата днес, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Жълтият код за потенциално опасно време заради силен вятър ще е в сила за областите Видин, Монтана, Враца и Плевен. Там ще духа силен северозападен вятър с пориви, достигащи 20-24 м/сек.В областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна жълтият код е за обилен валеж, придружен със силен вятър. В т...

Протестна мрежа стартира операция „Чисти ръце“

Декларация от Протестна мрежа

Гражданският протест започва Операция „Чисти ръце“ в 3 стъпки:

- Оставка веднага;

- Незабавни избори;

- Премахване на всички връзки между държавното управление и мафията.

Протестираме над четири месеца, защото системата от правила е блокирана от мафията. По върховете на институциите продължават да се поставят некомпетентни и зависими хора, които служат не на закона, а на патрона, който ги е посочил.

Над 120 дни сме на улицата, защото искаме да прекъснем веднага връзката на това управление с мафията. Оставката е първата задължителна стъпка от операция „Чисти ръце“ – санкцията за злоупотребата с власт, позволила наемането на правителството за подизпълнител на олигархията.

Операция „Чисти ръце” е изконно искане за равенство пред закона и справедливост, която да изхвърли зад борда кастата на недосегаемите – на тези, които никога не падат от власт.

Операция „Чисти ръце“ означава изваждането на мафията от обществения живот, установяване на върховенство на закона, разделение на властите и връщане на смисъла на демократичните институции.

Операция „Чисти ръце“ в политическата система означава осигуряване на политическо представителство на интересите на гражданите, не на обръчите от фирми и олигархията – пречупване на корпоративната стратегия на партийните върхушки, целяща облагодетелстване на техните клики.

Операция „Чисти ръце“ означава чрез справедливи правила да бъдат излъчвани почтени политици, магистрати, членове на регулаторни органи, които имат гръбнак да излязат фронтално срещу монополите и мафията, слагане на край на „управлението“ с тефтерчета и използването на институциите като бухалки за лична употреба и разчистване на сметки на принципа “да се удари” неудобният опонент и да се разпъва чадър над приятелите.

Операция „Чисти ръце“ в медиите е премахване на медийната концентрация и установяване на прозрачност в собствеността на медиите.

Ако политически партии и организации са готови да подкрепят „Чисти ръце”, нека да декларират публично как ще участват и какви конкретни стъпки ще предприемат.

Операция „Чисти ръце“ ще превърне България в нормална държава, в която достойните граждани да работят и живеят свободно.

Протестното движение няма да спре – стартирана е Операция „Чисти ръце“!

17.10.2013, Протестна мрежа

The post Протестна мрежа стартира операция „Чисти ръце“ appeared first on Noresharski.com.

Всички в Евросъюза печелят от разширяване

На 16 октомври Европейската комисия прие последната оценка за текущото състояние на политиката за разширяване на ЕС и за участващите в този процес държави. Откриват се перспективи за членство в съюза, което няма да стане факт от утре, а едва когато страните кандидатки отговорят на европейските стандарти.

Когато се срещам с граждани на ЕС, те често споделят тревогите си за разширяването на Европа: готов ли е Европейският съюз да приеме нови членове, не трябва ли първо да решим икономическите си проблеми, тези страни наистина ли са готови да се присъединят и да спазват нашите правила, в крайна сметка какви ще бъдат ползите за европейската икономика.
Нека започнем с последния въпрос. Голямото разширяване от 2004-2007 г. несъмнено беше и продължава да бъде от полза за европейската икономика.

Общо на 12 новоприсъединили се по онова време държави членки в момента се падат 11,5% от износа на Германия, а това се равнява на нейния износ за Бразилия, Русия, Индия и Китай, взети заедно. През 2011 г. износът на Нидерландия за същите дванадесет държави членки е на обща стойност 23,4 милиарда евро и той отново надвишава стойността на износа за Бразилия, Русия, Индия и Китай, взети заедно (16 милиарда евро).

В момента 12 държави членки купуват повече стоки, произведени в Обединеното кралство, отколкото Китай. По-голямата интеграция се изразява в по-голяма търговия и по-голямо търсене на местни продукти и услуги. Това от своя страна означава по-голям растеж и повече работни места. Една по-силна Европа с по-голям пазар е по-добре подготвена за справяне с последиците от икономическата криза - както сега, така и в бъдеще.

За да може обаче да се възползват максимално от предимствата и възможностите, които предлагат по-тесните взаимоотношения и последвалото членство в ЕС, страните, които се стремят към него, трябва да отговарят на общи стандарти, да спазват общи правила и да зачитат общи ценности. Световната икономическа криза насочи вниманието към необходимостта всички държави да укрепят икономическото си управление, да подобрят конкурентоспособността и да създадат по-стабилна и по-прозрачна бизнес среда за привличане на инвестиции и стимулиране на растежа. Скорошните събития в редица от настоящите страни кандидатки показаха колко е важно да се укрепят демократичните институции и демократичните процеси да станат по-обхватни. За да се задейства разширяването, страните, които се стремят към членство в ЕС, трябва да покажат резултати във всички тези области.

Те трябва да се справят с проблеми като съдебната реформа и борбата срещу организираната престъпност и корупцията на ранен етап от преговорите за присъединяване, за да могат да покажат стабилни, трайни и необратими резултати. Тези "основни принципи" са заложени категорично в същината на процеса на разширяване. Преди да могат да се присъединят към ЕС, страните, които се стремят към членство, трябва първо да покажат постиженията си във връзка с върховенството на закона, разумното икономическо управление, свободата на изразяване и свободата на медиите, човешките права и зачитането на малцинствата.

Перспективата за членство преобразява съседните на ЕС държави: чрез надежден процес, който се основава на справедливи, но стриктни условия, страните, които се стремят към членство в Европейския съюз, осъществяват основни реформи, модернизират обществото и икономиката си и укрепват демократичните си институции. Сделката е добра и за тях, и за нас. Това е пътят към една по-сигурна, стабилна и просперираща Европа.

 "Стандарт"

(Статията е по повод оповестения от Еврокомисията годишен Пакет за разширяването. Заглавието е на редакцията)


Делото срещу Цветанов с новия съдия започва на 28 ноември

Тони Гетов пое процеса след отвода на Димитрина Ангелова

    


3D филми ще може да се гледат и с едно око

Свикнали сме да мислим, че светът на триизмерното кино е достъпен само за хора с нормално зрение, които виждат и с двете очи.

Изследователи от университета в Сейнт Андрюс са стигнали до извода, че това далеч не е задължително условие. Филми в обем могат да гледат и хората, които виждат само с едното око, но за това им е необходима особена технология на прожекция.

В повечето киносалони и съществуващите 3D телевизори измамното усещане за дълбочина се създава поради това, че на всяко око се проектира отделна картина. Когато те се съединят, зрителната кора в главния мозък създава илюзията.

Изследователите от университета в Сейнт Андрюс са измислили как да накарат едното око да повярва в това, че вижда обемна картина. Оказва се, че е достатъчно да се пропусне светлината от обикновената картина през малък кръгъл отвор.

"За първи път доказахме експериментално, че не е необходимо да се измислят особени хитрини. Този ефект е известен отдавна, но за него обикновено се забравя", разказва д-р Джанрадж Вишванатх.

В сп Psychological Science изследователите твърдят, че подобна методика позволява да се получи обемна картина, която по качество не се различава от създаваните днес. Откритието ще помогне на хора, които виждат само с едното око или имат проблеми със зрението на двете очи, да гледат 3D филми.

Сега екипът на Вишванатх тества новата технология на голяма група хора, страдащи от късогледство. Според учените около 15% от населението на планетата страдат от проблеми с очите.

Разработката ще е от полза и на производителите на телевизори с ултрависока резолюция.














iNews.bg


Орхан Зайналов призна официално, че уби Егор Щербаков

Задържаният за убийството на Егор Щербаков в московския квартал „Бирюлево" се е признал официално за виновен. Новината публикува вчера Интерфакс.

Азербайджанецът Орхан Зейналов е направил самопризнания за убийството на Щербаков. 

Днес съдът трябва да реши дали да задържи Зейналов в ареста.

Служител на Следствения комитет заяви, че по време Задържаният за убийството на Егор Щербаков в московския квартал „Бирюлево" се е признал официално за виновен. Новината публикува вчера Интерфакс. Азербайджанецът Орхан Зейналов е направил самопризнания за убийството на Щербаков. Днес съдът трябва да реши дали да задържи Зейналов в ареста. Служител на Следствения комитет заяви, че по време

Приключва кампания за превенция на трафика на хора във Варна

От 14 до 18 октомври 2013 г. във Варна се провежда кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора. Тя е организирана от Местната комисия за борба с трафика на хора – Варна и община Варна, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора.

Как ще ги стигнем: колежански отбори от САЩ са готови да играят пред 160 хиляди


"Дами и господа, на терена излизат студентските футболни отбори на Югозападния университет в Благоевград и на Великотърновския университет. Тази вечер те ще спорят за шампионската титла пред 160 хиляди зрители на новия стадион в София."

Дори не можете да си представите подобно начало на коментар по някой от телевизионните канали, нали? Е, в САЩ не само че могат, но и работят за осъществяването му.

Отборите по американски футбол на университетите във Вирджиния и Тенеси се...

Каква ще бъде присъдата на бившия шеф на Агенцията по вписвания?

/КРОСС/ Софийски градски съд ще обяви решението си по делото срещу бившия шеф на Агенцията по вписванията Виолета Николова, съобщава БНТ. Тя е обвинена, че през 2011 година е раздала бонуси на служителите си в размер на 53 000 лева. След проверка на Инспектората в Министерството на правосъдието тя беше освободена от поста. Прокуратурата поиска условна присъда от три години и конфискуване на запорираното имущество на Николова. Подсъдими по делото са още директорът „Човешки ресурси" към агенцията Райна Иванова и Тотка Стоилова - финансов контрольор.  

Село нае частни охранители, за да викат "Бърза помощ"

Частни охранители пазят видинското с. Новоселци от крадци, но едновременно с това предлагат и социални услуги на местните. Нетрадиционното съчетание на дейности е продиктувано от реалностите в населеното място, в което голяма част от хората са
възрастни и болни, а близките им са в големите градове или в чужбина. Частни охранители пазят видинското с. Новоселци от крадци, но едновременно с това предлагат и социални услуги на местните. Нетрадиционното съчетание на дейности е продиктувано от реалностите в населеното място, в което голяма част от хората са възрастни и болни, а близките им са в големите градове или в чужбина.

Днес да почерпят

Ангел Заберски-син, музикант, става на 44 г.

Анжел Вагенщайн, писател, кинодраматург, 91 г.

Асен Мичковски, икономист, депутат в 36-ото НС, 58 г.

Владимир Левчев, поет, 56 г.

Касим Дал, политик, основател и зам. председател на Народна партия "Свобода и достойнство", бивш депутат, 51 г.

Корнелий Желязков, областен управител на Сливен Ангел Заберски-син, музикант, става на 44 г. Анжел Вагенщайн, писател, кинодраматург, 91 г. Асен Мичковски, икономист, депутат в 36-ото НС, 58 г. Владимир Левчев, поет, 56 г. Касим Дал, политик, основател и зам. председател на Народна партия "Свобода и достойнство", бивш депутат, 51 г. Корнелий Желязков, областен управител на Сливен

18-годишен помете две крави с колата си

Животните били оставени без надзор на път край Момчилград

    


Облачно и дъждовно

Времето ще е облачно и дъждовно. На места, главно в източните райони и Предбалкана, валежите ще са интензивни. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от северозапад-север. Температурите ще се понижат: минималните ще са между 9 и 14 градуса; максималните - между 11 и 16 градуса. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за октомври. През деня ще започне да се повишава. Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 14-16 градуса. Те...

Орхан Зайналов си призна за убийството на Егор Шчербаков (видео)

Задържаният за убийството на Егор Шчербаков в московския квартал „Бирюльово Задържаният за убийството на Егор Шчербаков в московския квартал „Бирюльово" се е признал официално за виновен. Новината публикува вчера Интерфакс. Азербайджанецът Орхан Зейналов е направил самопризнания за убийството на Шчербаков. Днес съдът трябва да реши дали да задържи Зейналов в ареста. Служител на Следствения комитет заяви, че по

Защо хората не купуват Galaxy S4 mini

Mиналата година, Samsung започна тенденцията да пуска "мини" версии на техните водещи смартфони
(технически те бяха нормална версия на гигантските им телефони).

Galaxy S III mini, беше първият от многото, и тази година го последваха с Galaxy s4 mini.

Но, докато переспективата, да има по-малка версия на водещото устройство звучи невероятно, самите телефони съвсем не бяха толкова великолепни.

Снабдени с посредствени спецификациии, продавани като премиум, трудно можеш да се вълнуваш за тези устройства и да го показваш в докладите за продажбите.

Според DigiTimes, Galaxy S4 mini се е справил лошо с незначителни продажби.

За това могат да бъдат обвинявани средните спецификации на устройството и високата цена.
Можете, например, да вземете миналогодишния Galaxy S III за същата цена като mini S4, което е много по-добро устройство.

Досега само Sony успя да излезе с компактен смартфон Android под формата на Xperia Z1 е.
За съжаление, той е само на японския пазар за сега.

Надяваме се, че други производители на оригинални оборудвания ще си вземат бележка и ще излезезнат с нещо подобно на техните собствени.














iNews.bg



Не плащаме за ток, ако не е 220 волта

Битовите потребители няма да плащат месечната си сметка за ток, ако през повече от 1/3 от месеца напрежението не е било 220 волта или в границите на допустимите отклонения, предаде Стандарт нюз. Безплатната сметка ще бъде компенсация за лошото качество на тока, предвиждат промените в Закона за енергетиката, които бяха приети от депутатите от енергийната комисия в парламента. Преди да влязат в пленарна зала обаче, поправките, внесени от депутата Явор Куюмджиев, ще трябва да бъдат прецизирани сериозно, стана ясно на заседанието. Забележки към текстовете имат както от Министерството на икономиката и ДКЕВР, така и от ЕРП-тата и синдикатите.

Разпитват Борисов за Мишо Бирата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде разпитан по случая "Мишо Бирата", съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет. „Предстои да бъде разпитан”, каза Цацаров. „Проверката отдавна е прераснала във възобновено досъдебно производство, по което и сега се провеждат разпити”, допълни още главният прокурор, предаде Нова тв. Повод за разпита са изтеклите записи на СРС-та на разговор на Ваньо Танов с министъра на финансите Симеон Дянков и с премиера Бойко Борисов. В тези записи са и думи на премиера Борисов към Танов, от които стана ясно, че министър-председателят е обещал "да не го закачам тоя Мишо Бирата". Покойният вече бизнесмен Михаил Михов беше един от собствениците на пивоварна, проверявана от митниците за укрит акциз. Що се о...

Раница зарежда умните джаджи

В днешно време всеки излиза навън, оборудван с технологични джаджи - таблет, смартфон, ноутбук и какво ли още не. Недостатъкът на всички тези лесно преносими машинки е това, че трябва да влачите зарядно навсякъде със себе си. Далеч по-лесно е, вместо да разнасяте кабели, да зареждате смартфона си, докато е прибран в раницата. Много производители пуснаха такива модели раници на пазара, предаде БЛИЦ. От Life Hacker обаче дават няколко съвета как да си ги направите сами. Изобретяването й изобщо не е трудно. Необходими са ви само една голяма USB батерия с капацитет поне 10 000 mAh, раница по избор (по възможност с удобен джоб, за съхраняване на батерията), кабели, нож или ножица, и комплект за шиене. Ако вече притежавате външна батерия, може да я използвате. След като си набавите такава, из...

30 млн. са "модерни роби" по света

Около 30 милиона души са поробени в световен мащаб, принудени да работят в публични домове, жертви на дългове или дори родени в робство, според глобален индекс на съвременното робство представен в четвъртък, предаде Ройтерс, цитирана от Стандарт нюз. Почти половината от тези хора са в Индия, където робството варира от робския труд в каменни кариери и пещи до насилствена проституция, въпреки че положението съществува във всичките 162 държави, изледвани от Walk Free, австралийски група за човешки права. Мавритания, Хаити и Пакистан са страните с най-висок дял на "модерно робство" на глава от населението. "Световният индекс на робството" подрежда в класация 162 страни, оценявайки броя на хората във всяка една, засегнати от широка гама практики като принудителен и робски труд...

21 навика на щастливите хора

Срещали ли сте поне един човек, който винаги е щастлив? Този човек може би признава, че има своите тежки моменти, но той просто не позволява лошите чувства да го завладеят. Американският писател Елбърт Хъбард казва, че щастието е навик, който трябва да се развива. Запознайте се е 21 стъпки, които щастливите хора са изградили като свой навик: 1. Цени живота си, радвай се на всеки нов ден. 2. Избирай приятелите си внимателно. Позитивните хора, които споделят твоите разбирания, те карат да се чувстваш по-добре. 3. Бъди по-толерантен. Приемай другите такива, каквито са. 4. Не спирай да учиш нови неща, бъди в крак с времето. Опитвай нови неща. 5. Решавай проблемите си навреме, не ги оставяй да тежат като товар на плещите ти. 6. Работи нещо, което наистина харесваш (поне в свободното си ...

Франция ще приеме само 500 бежанци

Франция се е съгласила да приеме 500 сирийски бежанци по искане на Организацията на обединените нации след разговори в Париж между френския президент Франсоа Оланд и Върховния комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш, заяви представител на агенцията пред АФП в сряда, предаде Стандарт нюз. Въпросните бежанци са сред тези, считани за "особено уязвими". Условията по споразумението с Франция ще бъдат обсъдени в следващите дни между Върховния комисариат за бежанците и френските министерства на вътрешните и външните работи. Върховният комисариат на ООН за бежанците припомни, че е изразил желание страните от ЕС да приемат 10 000 сирийски бежанци през 2013 и 30 000 през 2014 г. До момента най-благосклонна е Германия, която предлага да приеме 5000 сирийски бежанци. Макар и ...

19 часа стачка под земята извоюва заплатите на миньорите от "Черно море"

Първата по-мащабна миньорска стачка в страната заради неизплатени заплати вече стана факт, след като два месеца миньорите в рудник „Черно море”. Общо 49 миньори останаха под земята 19 часа и излязоха чак след като беше договорено редовно плащане на парите и връщане на стария размер на заплатите. Преди това им е било предложено да вземат заплатата си за август плюс още 300 лева. Вчера НЕК изплати задължения в размер на 520 хил. лева на „Топлофикация Сливен”, която реално ползва суровината от рудник „Черно море”. Предишния ден миньорите са получили 180 лева аванс, но той не е стигнал на много от тях да покрият взети кредити, информира Нова телевизия. Миньорите обясняват, че напрежението зрее от няколко месеца, но досега не са предприели действия, защото...

Великобритания регистрира най-ниската безработица от 40 години

Ситуацията на пазара на труда в Обединеното кралство значително се е подобрила през последните години. Това доказват публикуваните днес данни от Националния статистически институт, предаде Стандарт нюз. В настоящия момент във Великобритания работят 29,87 милиона души, което е най-добрият резултат от 40 години насам. Равнището на безработица в периода между юни и август тази година е било 7,7%. През трите летни месеца броят на хората без работа е намалял с 18 000 души. Според експерти, това показва, че икономиката на кралството показва признаци на възстановяване. Въпреки това, общият стандарт на живот не се е повишил. Специалистите отдават това на факта, че цените на жилищата растат четири пъти по-бързо от размера на заплатите. В допълнение процентът на компаниите, замразили за...

Жителите на Омуртаг предприеха ефективен протест заради безводието

Липсата на вода в община Омуртаг докара до отчаяние местните жители, които днес сутринта блокираха сградата на общината и не позволиха на служителите от местната администрация да влязат вътре близо цял час. "Не искаме оставки. Искаме всички отговорни институции да се съберат заедно и дадат отговор за случващото се. Трябва виновните за проблема за понесат отговорността си", каза организаторът на протеста Петър Чечев, цитиран от bTV.  Протестиращите се разотидоха след като разговаряха с зам-.кмета на града Мехмед Ибрахимов. Безводието в Омуртаг изнерви гражданите, които втора седмица нямат вода. В града е обявено бедствено положение, а хората са принудени да точат вода от водоноски. Много от гражданите се притесняват за хигиената на малките си деца и алармират, че скоро може да...

Градът може да е от хартия, но спомените не са

Куентин Якобсен е влюбен тайно в красивата и импулсивна Марго Рот Шпигелман от цяла вечност. Тя винаги е била загадка за него – никой друг не е толкова смел и решителен, нито толкова далечен и недостъпен. Когато една нощ Марго нахлува (буквално) в живота му през прозореца, облечена като нинджа и го призовава да я последва в хитро замислено отмъщение, той тръгва без колебание. След тази луда нощ Кю пристига в училище, за да установи, че Марго е изчезнала, оставяйки след себе си тайнствени следи. Момчето е объркано – за него ли са те? Трябва ли да се впусне слепешката в търсене? Кю и този път не се колебае. И внезапно се оказва във вихъра на вълнуващо приключение – нещо между пътепис, детективска и любовна история. А с разкриването на всяка следваща следа открива, че момич...

Английски национал прие "навътре" виц на Рой Ходжсън

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън побърза да се извини, след като предизвика доста критики към себе си заради странната шега за маймуната в Космоса, от която английският национал Андрос Таузенд се почувства обиден, предаде БГНЕС. Ходжсън разказал вица на полувремето между Англия и Полша, с който се опита да накара Крис Смолинг да подава повече топката на Таузенд. Играчът обаче остана шокиран, тъй като реши, че това е расистка обида към него. "Бих искал да се извиня, ако съм обидил някой с шегата, която казах на полувремето. Нямах никакво намерение да засегна някого или да кажа нещо неподходящо. Казах го на Андрос в съблекалнята. Отново говорих с него в сряда. Той каза, че е разбрал какво имам предвид", каза Ходжсън. Ето и самият виц, който така разбуни духовете на Албиона: "О...

Днес е Световният ден за борба с глада и нищетата

Днес е Световният ден за борба с глада и нищетата. Той е учреден с указ 14/197 на ООН през 1993 година. Първоначалната дата е била 14 октомври, но след това се измества на 17 октомври. Борбата с бедността остава основна в Целите на хилядолетието за развитие (ЦХР), а след 2015 година и в Програмата за развитие. Тази година официалното честване на световния ден в централата на ООН ще бъде повод да бъдат признати хората, живеещи в бедност, като критични партньори в борбата за развитието и предизвикателства пред нас. Отбелязването на ООН се организира в партньорство с Международно движение ATD Четвърти свят, Подкомисията за изкореняване на бедността и Департаментът на ООН за икономически и социални въпроси, с подкрепата на мисиите на Франция и Буркина Фасо на ООН. Борбата с глада и нищ...

"Мълчанието на агнетата" - 25 години по-късно

„Мълчанието на агнетата“ се определя единодушно от критика и читатели като най-успешния психотрилър за последните 25 години. Още с появата си през 1988 г. той оглавява месеци наред листата на бестселърите на в. „Ню Йорк Таймс“ и се превръща в еталон за жанра. Оттам насетне трилърите неминуемо се сравняват с него, а злодеите – с Ханибал Лектър. Докато разследва сериен убиец, стажантката от ФБР Кларис Старлинг трябва да посети един мъж в строго охраняван затвор, за да го интервюира. Този мъж се казва д-р Ханибал Лектър – бивш психиатър с необичайни вкусове и повишен интерес към мрачните кътчета на човешкия ум. Най-просто казано заковаващ, блестящ трилър. в. „Дейли Мирър“ Тръпките, ужасът, лукавата ерудираност и бляскавият стил превръща...

Гарет Бейл не е най-скъпият футболист в света

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес даде да се разбере, че Кристиано Роналдо е по-скъп от Гарет Бейл, след като месеци наред се тръби, че уелският футболист е с цена 100 милиона евро и е най-скъпият трансфер в историята.

Строителният магнат говори пред испанска телевизия за проблемите с уелското крило, който има дискова херния, а медиите на Иберийския полуостров гръмнаха, че това дори може да прекрати кариерата му.

В Реал Мадрид обаче нямат опасения за неговото здраве, а Флорентино Перес разкри, че застраховката на играча е за 78 милиона паунда - толкова, колкото е сумата, платена за неговите права на Тотнъм.

"Разбира се, че Бейл е застрахован - това е застраховка живот, която покрива всякакви инциденти. Бейл е застрахован за 78 милиона паунда - сумата, която е платена за него", коментира шефът на Реал.

Цената на Бейл е с два милиона паунда по-малко от тази, която през 2009 година беше платена на Манчестър Юнайтед за Кристиано Роналдо.

"Не се притеснявайте за Бейл - той е спокоен и готов да играе в събота. Всички знаят, че той имаше проблем с мускулите, защото не кара лятна подготовка. Сега той тренира усърдно и иска да играе. 

Всички лекари, с които се консултирахме, казаха, че проблемът с един от дисковете на гръбначния стълб е много чест при всички футболисти, особено при елитните спортисти. Това е нещо напълно нормално. Твърде голяма новина стана от нещо толкова обикновено", каза Перес.

Различните лекари и медии му вещаеха прекъсване от поне 4 месеца, в които уелсецът ще се подложи на операция.

В Испания гръмнаха с информацията, че най-новата покупка на отбора има дискова херния, която може да го извади от терените поне до пролетта, а в същото време се коментираше, че това може да прекрати и кариерата му.

В крайна сметка обаче се оказа, че той има изпъкнал диск на гръбначния стълб - "контузия", която досега не е прекратила ничия кариера, като бившият капитан на Реал Мадрид Фернандо Йеро е играл с подобен тип травма през цялата си кариера.

Самият Бейл не коментира цялата ситуация, но след контузия в бедрото и кратка самостоятелна подготовка той се завърна към тренировъчния процес и ще фигурира в групата на отбора вероятно още срещу Малага.

Бейл ще е част от групата за мача с Ювентус през следващата седмица, като Анчелоти ще готви уелсеца за титуляр в дербито срещу Барселона, което е на 26-и октомври.



















iNews.bg



Дизеловите двигатели поемат по пътя на динозаврите

Очакванията са доминацията им в Европа да свърши през 2020 г.

    


Наемите на офиси в свободната търговска зона в Шанхай са се удвоили за 3 месеца

Продажните цени на офисите в региона са нараснали с около 20 на сто от септември

    


КЗК започна проверка за картел на топлинните дружества в София

Комисията се самосезира за проблема след сигнал от Върховната административна прокуратура

    


Дърева зове Пеевски незабавно да напусне НС

Съветвам Пеевски незабавно да напусне НС, ако му е останала капка здрав разум; всяка минута на Пеевски в парламента, означава още 10 дни протести, коментира по НТВ журналистката Велислава Дърева.

САЩ излиза от бюджетната криза

/КРОСС/ САЩ няма да изпаднат в неплатежоспособност, след като американският Конгрес одобри окончателно изготвения от републиканците и демократите закон, който предвижда вдигане на тавана на дълга до 7 февруари. Окончателното решение за излизане от кризата ще бъде взето от президента Барак Обама, който трябва да подпише документа.  По-рано Сенатът прие споразумението с 81 ласа „за" и 18 „против". Депутатите от долната камара на парламента приеха закона с 285 гласа „за" и 144 „против". Спирането на дейността на правителствените служби струва на американската икономика 24 милиарда долара. Постигнатият компромис предвижда увеличаване на тавана на дълга до 7 февруари и временен бюджет до 15 януари.  Законът гарантира подновяването на работата на държавните служби, които бяха затворени на 1 октомври. От началото на месеца 800 000 федерални служители не ходят на работа, защото държавата няма бюджет. Постигнатото споразумение е поражение за консервативните републиканци в Конгреса, които настояваха за големи промени в здравната реформа, наричана "Обамакеър". Те използваха повишаването на тавана на дълга и проблема с финансирането на правителствените ведомства като начин да постигнат отлагане или изтегляне на средства от "Обамакеър". В крайна сметка обаче републиканците се обединиха с демократите, за да сложат край на блокажа.  

Временна организация на движение по ул. "Кръгозор"

Във връзка с рехабилитацията/разширяването  на ВиК мрежата в рамките на етап 2 от водния цикъл, е въведена временна организация на движение по ул. „Кръгозор” за периода16.10.2013 г. – 10.11.2013 г. Пътното движение ще бъде регулирано с указателни табели. Община Габрово  се извинява за създаденото неудобство! Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Околна среда  2007 – 2013 г.”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Габро...

ЕРП-тата внимават с тока - иначе не плащаме сметки

Електроразпределителните дружества занапред ще внимават много за качеството на услугата, предлагана на битовите потребители, тъй като ще губят пари, ако доставят "лошо електричество”. 

С предвидените промени в Закона за енергетиката се предвижда клиентите на ЕРП-тата да не плащат дължимото за ток, ако той не е бил 220 волта или излиза извън допустимите отклонения, съобщава в. "Стандарт”.  Така потребителите ще бъдат компенсирани за лошото качество на услугата. 

Измененията бяха обсъдени от депутатите в ресорната парламентарна комисия.  Към въпросните промени има забележки от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, както и от икономическото министерство. Поради това текстовете ще бъдат презирани, преди да бъдат внесени за обсъждане в пленарната зала.












"Стандарт”


Бият кортизонови инжекции в лицето на майката, спасила бебето си от огън

Белезите от пламъците, през които премина Ани от видинското село Тополовец, за да спаси детето , още личат. Те са по лицето и ръцете , една година по-късно от пожара.
Домът пламна от късо съединение и младата майка направи и невъзможното, за да изведе детето си невредимо. В резултат на това изгоря косата, лицето, ръцете и краката. 

Само Белезите от пламъците, през които премина Ани от видинското село Тополовец, за да спаси детето , още личат. Те са по лицето и ръцете , една година по-късно от пожара. Домът пламна от късо съединение и младата майка направи и невъзможното, за да изведе детето си невредимо. В резултат на това изгоря косата, лицето, ръцете и краката. Само

Преглед на варненския печат - 17 октомври

24 часа Октай казал на Кокинов: Исках да гръмна Доган Попитах го: Какво искаше да направиш, а той ми отвърна - да го гръмна. Очите му светеха, лицето му беше в кръв. Наредих да го откарат в болница. Така бившият градски прокурор Николай Кокинов описа вчера пред Софийския градски съд срещата си с Октай Енимехмедов, който на 19 януари опита да стреля с газов пистолет по почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Фед: Скромен икономически растеж

През септември и началото на октомври американската икономика е продължила да расте със "скромни до умерени" темпове, се отбелязва в доклад на Федералния резерв на САЩ /Фед/.

"Предприятията и бизнес средите чувстват нарастваща несигурност заради блокирането на администрацията и дебата за дълга", се посочва в доклада, който обаче бе изготвен преди постигането на споразумение в Конгреса по бюджета малко преди САЩ да изпаднат в несъстоятелност.

В доклада на Фед се казва, че 8 от общо 12 региона са регистрирали идентичен икономически ръст като в предходния период, докато растежът на останалите 4 района е бил забавен. Потреблението е продължило са расте, а търговците са оптимисти с оглед приближаването на празниците.


















БГНЕС

БСП връща пушенето на закрито в името на демокрацията

Спас Панчев

Целта на промяната в Закона за здравето, с която се отменя тоталната забрана за пушене на закрито, е българските граждани да живеят в една демократична държава и да се чувстват граждани на нещо, което те решават с гласовете си и с избора си.

Това обяви вносителят на законопроекта Спас Панчев от БСП в отговор на въпрос не са ли тези поправки лобистки.

По думите му част от депутатите от БСП са против отмяната на тоталната забрана за пушене в заведенията, но по-голяма част от групата подкрепяла връщането на старите правила за тютюнев дим на закрито. 

Спас Панчев не знае кога точно законопроектът ще влезе за гласуване в пленарна зала предвид натрупаните законпроекти в данъчните закони и предстоящото гласуване на бюджета за следващата година, но се надява все пак това да се случи преди зимните месеци.

„Зимните месеци са тези, които са по-важни за хората за да имат възможност поне времето, което имат като свободно, да го прекарват така, както искат”, обясни още Панчев.

Бившата здравна министърка и настоящ депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова обвини БСП в лобистки поправки с връщането на пушенето в заведенията.

Тя обяви, че групата на ГЕРБ ще гласува единодушно против промените в Закона за здравето.

Интересно ми е дали здравната министърка Таня Андреева ще подаде оставка, ако тези промени бъдат приети, макар че тя трябва да подаде оставка и заради много други проблеми в здравеопазването”, коментира още Атанасова.

Нигяр Джефер от ДПС, която е председател на здравната комисия, обяви, че законопроекта ще се гледа следващата седмица от комисията.

Според нея здравната комисия няма да подкрепи отпадането на тоталната забрана за пушене на закрито. В ДПС депутатите били разделени 50:50 за този законопроект.

Статията "БСП връща пушенето на закрито в името на демокрацията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Сделката във Вашингтон измества погледите към сезона на отчетите

Пазарите ще очакват с интерес и възобновяването на статистическото отчитане отвъд Океана

    


Опасност от сблъсък с астероид ни грози през 2032

Астрономи от Кримската астрофизическа лаборатория откриха 400-метров астероид, който през 2032 г. може да се сблъска със Земята.

Това се казва в материалите на Центъра за малки планети и астероидния сектор на НАСА. Малката планета, която е записана като 2013 TV135, бе открита на снимки на звездното небе, направени от Кримската обсерватория на 12 октомври. Откритието бе потвърдено от други руски обсерватории - Ка-Дар и МАСТЕР в Бурятия, както и от астрономи в Италия, Великобритания и Испания. Небесното тяло с размери около 410 м. е отнесено към категорията потенциално опасни астероиди защото минималната дистанция между неговата орбита и орбитата на Земята е 0.012 астрономически единици или 1.7 млн. км.

За потенциално опасни се приемат космически тела с дистанция по-малка от 0.05. По предварителни изчисления на траекторията, на 26 август 2032 г. има вероятност 1 на 63 000 да се сблъска със Земята. Тази вероятност се приема от учените за достатъчно висока, за да бъде причислен астероидът към клас 1 по Торинската скала на опасности от астероиди. Това е много малък риск, но все пак не е равен на нула.



















РИА "Новости"

Безплатни изследване за жълтеница и на слуха на новородени в „Токуда“

Д-р Радка Масларска

Безплатно изследване за жълтеница и скрининг на слуха на бебето до едномесечна възраст ще се извършва всяка последна събота на месеца до края на годината в болница „Токуда“.

Безплатните изследвания стартират на 26 октомври. Те ще се извършват от лекари от Отделението по неонатология между 10 и 14 часа, като е необходимо предварително записване на телефони 02/403 40 00 и 02/403 49 28.

Прегледите на слуха за установяване на дефекти се препоръчват за бебета до 6-месечна възраст. Изследването за наличие на жълтеница пък е насочено към бебетата до 1 месец.

Скрининга на слуха на бебетата става чрез ултразвук и е напълно безвреден и безболезнен за децата. С помощта на съвременния апарат, който отчита отоакустичните емисии в учите на бебето, неонатолозите могат да установят наличието на вродени дефекти на слуха. Родителите не могат да усетят проблем от такъв характер, а уловените навреем проблеми със слуха могат да предотвратят редица усложнения, обясняват лекарите.

Изследването за физиологична жълтеница пък става с помощта на нов апарат, като не е необходимо вземането на кръв на бебето. Уредът се нарича билирубинометър и с него се отчита количеството на билирубин – разпаден продукт при разграждането на хемоглобина и други съставки на кръвта.

Това изследване се препоръчва особено на деца, които са изкарали жълтеница след разждането си, посочи началникът на Отделението по неонатология д-р Радка Масларска.

Жълтеницата е изключително важен признак в първите седмици на раждането. Половината от новородените прекарват физиологична жълтеница. Тя е задължителен или много чест синдром на вродени или придобити заболявания, ето защо тя трябва да бъде стриктно проследявана. Изследването е задължително, ако жълтеницата не е отшумяла в рамките на 15-20 дни след раждането, категорична е д-р Масларска. 

Статията "Безплатни изследване за жълтеница и на слуха на новородени в „Токуда“" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Улица "Васил Друмев" е с нова асфалтова настилка

Възстановена е асфалтовата настилка по улица „Васил Друмев” след изпълнението на дейностите по проекта за водния цикъл. По улицата са изградени нов тротоар и нови бордюри. Ремонтните дейности са част от етап 1 от рехабилитацията/разширяването на ВиК мрежата на град Габрово. По проекта бяха изпълнени както нов водопровод, така и нови сградни отклонения. В процес на подготовка е  възстановяването на съседните на „Васил Друмев” улици –„Стръмнина” и „Обзор”. Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Оперативна про...

С кортизон лекуват белези по лицето на майката, спасила бебето си от пожар

Белезите от пламъците, през които премина Ани от видинското село Тополовец, за да спаси детето , още личат. Те са по лицето и ръцете , една година по-късно от пожара.
Домът пламна от късо съединение и младата майка направи и невъзможното, за да изведе детето си невредимо. В резултат на това изгоря косата, лицето, ръцете и краката. 

Само Белезите от пламъците, през които премина Ани от видинското село Тополовец, за да спаси детето , още личат. Те са по лицето и ръцете , една година по-късно от пожара. Домът пламна от късо съединение и младата майка направи и невъзможното, за да изведе детето си невредимо. В резултат на това изгоря косата, лицето, ръцете и краката. Само

НС облекчи плащането на стари задължения

Депутатите гласуваха на първо четене промените в ДОПК

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване