ГЕРБ иска да поддържа напрежение, за да изпъкне в дясното

- Г-н Жаблянов, бяхме свидетели на пореден неуспешен вот на недоверие. Притеснявате ли се, че попадаме в спирала, от която няма излизане. Как ще анализирате тактиката на ГЕРБ? - Според мен ръководството на ГЕРБ цели да блокира работата на парламента. Вотовете са само част от тази тактика. По-важното е каква е крайната цел.

Протестиращи „хранят“ министъра на финансите

Общински служители организираха ироничен протест край сградата на финансовото министерство в Атина. Те носеха кошници със зехтин, домати и пилета, с които предложиха да нахранят министъра и близките му.

Бежанският лагер в Харманли е без ток и топла вода

Сирийците палят огньове между фургоните в лагера, за да се топлят, съобщи Дарик

Софиянец уцели числата от тотото

София /КРОСС/ В 83-ти тираж на игрите на БСТ днес, късметлия в София уцели печелившата комбинация в играта 6/42 - 11, 16, 21, 27, 32, 34. Той спечели джакпот от 312 865 лева, пускайки квитанция за 8.40 лева, с две комбинации по 7 числа пълно комбиниране и 2 обикновени комбинации.За следващия 84-ти тираж на СПОРТ ТОТО в неделя, в първо теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 85 000 лева, а във второ теглене на същата игра - 570 000 лева. В първо теглене на най-старата игра - 6/49 числата са 2, 7, 28, 31, 36, 45, а във второ - 6, 15, 19, 27, 39, 44.В първо теглене на играта 5/35 в днешния 83-ти тираж са изтеглени числата 6, 12, 17, 26, 33. Във второ теглене на същата игра числата на късмета са 7, 23, 24, 27, 28. А в играта Тото Джокер са маркирани печелившите позиции 1, 5, 8, а печелившите цифри са 4, 1, 0. Днешната голяма награда в играта „Втори ТОТО шанс" - 10 000 лева, отиде при късметлия, подал своята квитанция в град Пловдив. Голямата награда на играта „Втори ТОТО шанс за неделя ще бъде 36 000 лв., а залогът за една комбинация ще е 1.20 лв.

Юрист: Бежанците ще ни съдят в Страсбург

Въпрос на време е бежанците у нас да започнат да завеждат дела срещу България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург заради мизерните условия, в които живеят. За това предупредиха водещи юристи по правата на човека във връзка с разрастващата се хуманитарна криза.

Зелена светлина за печатницата на БНБ

Все още има шанс България да започне да печата банкноти на чужди държави и да стане играч в една от най-високотехнологичните индустрии в света, стана ясно вчера. Сделката между печатницата на БНБ и една от трите най-големи световни компании за печатане на банкноти “Франсоа Шарл Обертюр Груп” (ФШОГ) получи зелена светлина. Все още има шанс България да започне да печата банкноти на чужди държави и да стане играч в една от най-високотехнологичните индустрии в света, стана ясно вчера. Сделката между печатницата на БНБ и една от трите най-големи световни компании за печатане на банкноти “Франсоа Шарл Обертюр Груп” (ФШОГ) получи зелена светлина.

Лекарството Екставия вече е налично в голяма част от столичните аптеки

Във връзка с разпространената по сигнал на Дарик информация за липса в аптечната мрежа на медикамента за лечение на множествена склероза, Екставия, от Здравната каса обявиха, че в склада на фирмата производител има необходимите налични количества за покриване на нуждите на пациентите от цялата страна. Преди ден слушател на радиото сигнализира, че в родните аптеки в продължение на седмица не може да се намери въпросното лекарство, което е крайно необходимо за някои от пациентите със заболяването. Тогава от финансовата институция потвърдиха, че м...

Два протеста "се сблъскаха" в София

126-тият ден на антиправителствения протест #ДАНСwithme

Орешарски: Кризите ни направиха по-силни

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

През последните пет години често се шегувахме, че кризата не ни плаши, защото все още не сме излезли от предишната. Ако перифразирам една популярна сентенция – важното е, че кризите не ни убиха и се надявам, че ни направиха по-силни.

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски при откриването на конференцията „ЕС-Балкани“, организирана от Economist.

Министър-председателят отбеляза, че българският кредитен рейтинг е най-висок измежду балканските страни според трите водещи рейтингови компании.

Страната ни има най- нисък бюджетен дефицит и ниво на публична задлъжнялост, а банковата ни система е с равнище на капитализация значително над средните стойности на ЕС, каза премиерът.

Въпреки тези отлични макроикономически параметри, икономиката се нуждае от повече конкурентноспособност. Затова акцентите в нашата програма са насочени към стимулиране на по- устойчив модел на икономическо развитие, с акцент върху мерките за структурно приспособяване, подчерта Орешарски. 

Решени сме да продължим реформите в ключови публични сектори като здравеопазване, образование, административни услуги. В последните години наблюдавахме застой в тези сфери, отбеляза министър-председателят.

Според него е особено важно да бъдат продължени реформите в образованието , така че то да се адаптира към потребностите на днешния ден. Това е секторът, който има най- голям потенциал да зарежда конкурентноспособността на икономиките ни, каза премиерът Орешарски.

Той каза, че България влезе в икономическата криза преди пет години “в отлична финансова кондиция, след като в предходните четири години, преди 2008г., страната ни водеше благоразумна предпазна политика на бюджетни излишъци от 3 и над 3% на касова основа”.

Това ни позволи да намалим равнището на публичния дълг до рекордно ниските 14% от БВП. В същото време успяхме да натрупаме фискални резерви, надхвърлящи 10% от БВП. Това предпази от разстройство публичните ни финанси, въпреки че в последните няколко години не винаги бяхме последователни в антицикличните политики, отбеляза премиерът.

По думите му настоящата ни фискална позиция е между най- стабилните спрямо другите 27 партньори – с бюджетен дефицит от 2% и публичен дълг около 17%.

Банковата система също издържа на изпитанието на кризата, добави министър-председателят.

Статията "Орешарски: Кризите ни направиха по-силни" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Таки, Любо Чука и Джубрилов в бизнеса с анаболи

/КРОСС/ Наркобосът в изгнание Христофорос Аманатидис-Таки, босът в изгнание Любен Джубрилов и хора от бившия "Клуб 777" контролират търговията със стимуланти в страната. Според хора от бранша бизнесът с опасните анаболи носи годишно около 20 млн. лв. Търговията с този вид медикаменти и добавки се въртят извън аптеките в една специфична схема.Бизнесът с допингпрепарати в залите и клубовете се контролира от няколко групировки, които са на входа и изхода на веригата. Чрез тях се преминава при вноса на продуктите, а след това се контролира и търговията на дребно.Една от групите е свързана с наркобоса в изгнание Христофорос Аманитидис-Таки. Докато беше в България заедно с наркобизнеса, той търгуваше и с анаболни стероиди и хранителни добавки.Сега се смята, че тази верига се движи от неговия бивш бодирагд Любо Чука.Групата му контролира почти цяла Западна България.Около Пловдив бизнесът се върти от бивши хора от митичния "Клуб 777".В Източна България и по Черноморието търговията се контролира от хора на боса в изгнание Любен Джубрилов. Териториите са поделени и трите структури не си подливат вода. Търговията се разраства и вече има мащабите на един добър бизнес.Оборотите растат с по 5 до 10 процента на година. В културизма и ММА борбите няма ограничения за прием на забранени средства.Заради това и там търговията върви на пълни обороти, а консумацията расте.В последните години стероиди употребяват дори 13-14-годишни момчета, които искат да направят мускули

4 аромата, с които да го съблазните

Кой е този мирис, който побърква всеки мъж

    


Почитатели на поезията от чужбина пристигнаха в Перник за премиерата на новия брой на алманаха "Културна палитра"

Днес от 17:30 часа в малката зала на Двореца на културата в Перник се състоя премиера на 5-ти брой на "Културна палитра", предаде репортер на ZaPernik.com.

На събитието присъстваха видни пернишки общественици, граждани, както и гости от чужбина. Специално за премиерата пристигна приятелка на Първолета Маджарска от далечна Белгия.

В новия брой на културния алманах,...

Продължава

Америка заработи, край на кризата. Засега

Президентът на САЩ Барак Обама подписа одобрения от Конгреса законопроект, предвиждащ временното възобновяване на финансирането на държавните служби и повишаването на тавана на държавния дълг, предаде Ей Би Си нюз. Така само няколко часа преди фалита САЩ отново заработиха, чиновниците се върнаха в офисите си и животът започна да тече нормално. Президентът на САЩ Барак Обама подписа одобрения от Конгреса законопроект, предвиждащ временното възобновяване на финансирането на държавните служби и повишаването на тавана на държавния дълг, предаде Ей Би Си нюз. Така само няколко часа преди фалита САЩ отново заработиха, чиновниците се върнаха в офисите си и животът започна да тече нормално.

Европа изпреварва САЩ в борбата с пушенето

Европейският парламент гласува миналата седмица

Оставиха в ареста похотливи фелдшер, блудствал с осем момиченца

/КРОСС/ Фелдшерът Борислав Кунов остава с най-тежката наложена мярка за неотклонение „задържане под стража", която днес бе потвърдена от окръжния съдия Христина Михайлова. Кунов, срещу когото от прокуратурата повдигнаха обвинения за блудство, остава в ареста, въпреки събраните нови доказателства, чистото му съдебно минало и добрите характеристични данни. Фелдшерът бе обвинен в блудство с осем малолетни и непълнолетни момичета - ученички от училище „Отец Паисий" във Враца. Според магистратите в досъдебното производство е установено, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият Борислав Кунов е извършил престъпленията. Това се потвърждавало и от показанията, които са дали разпитаните свидетели, както и от изготвените експертизи на пострадалите деца.И до момента обвиняемият не е признал вината си. Давал е обяснения пред разследващите, в които отричал да е извършил деянията.Разпитаните пострадали свидетели обаче, общо 13 деца, в присъствието на родители и близки, психолози и педагози, сочат категорично, че именно обвиняемият е извършил блудствени действия с тях в качеството си на фелдшер в учебното заведение, където работи. Блудствените действия са извършени за периода от 1 септември 2012 г. до 31 май 2013 г., като Кунов несъмнено е използвал положението на зависимост, което е съществувало помежду им

Томов подписал с тим №1 на Хонконг

Силният човек в управата на ЦСКА Александър Томов е подписал договор с отбор №1 на Хонконг "Саут Чайна". Контрактът е за сътрудничество. Томов бе в Далечния Изток, за да преговаря за генерален спонсор на ЦСКА.
На "Армията" потвърдиха, че чакат ФИФА да се произнесе за Спас Делев и в клуба ще влязат 600 000 евро. "Титан" няма отношение към тази сума Силният човек в управата на ЦСКА Александър Томов е подписал договор с отбор №1 на Хонконг "Саут Чайна". Контрактът е за сътрудничество. Томов бе в Далечния Изток, за да преговаря за генерален спонсор на ЦСКА. На "Армията" потвърдиха, че чакат ФИФА да се произнесе за Спас Делев и в клуба ще влязат 600 000 евро. "Титан" няма отношение към тази сума

Общинските пътища остават без европейско финансиране

Осем приоритетни оси ще има в новата оперативна програма „Региони в растеж“ за периода 2014-2020 година. Общата стойност на програмата е около 1,4 млрд. евро, като европейското финансиране е 82%. Най-голям бюджет е отпуснат по приоритетна ос 1 „Градско развитие“.  От следващата година без европейско финансиране остават общинските пътища. По 8-те приоритетни оси на новата оперативна програма „Региони в растеж“  са разпредели 1,376 млрд. Тази сума обаче е с над 200 милиона евро по-малко в сравнение с предходния програмен период. В Комисията по ре...

Америка отмени дълговия таван, стенограф протестира в конгреса

Америка избегна превишаването на дълговия таван благодарение на споразумение, до което демократичната и републиканската партии стигнаха броени часове преди държавата им официално да навлезе в червеното. Много коментатори и конгресмени останаха недоволни, тъй като това не решава проблема в дългосрочен план. Тежките преговори ще продължат месеци наред. И двете камари в Конгреса откриха врати вчера, две седмици след като закри държавния апарат на 1 октомври поради липса на споразумение за новия бюджет. Дългите преговори, по отношение на трите най-...

Какво да ядем против главоболие?

Как да се излекуваме с помощта на храната

    


Половината нови кооперации без домоуправител

Под половината от новопостроените жилищни кооперации в страната нямат професионален домоуправител. Това обяви вчера Горан Миланов, председател на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА), по време на конференция в София.

Снимат филм за незаконния онлайн пазар Silk Road

/КРОСС/ 20th Century Fox и Chernin Entertainment възложиха на Денис Лихейни да напише сценарий за филма „Пътят на коприната". Лентата ще разкаже историята на създателя на едноименния незаконен онлайн пазар, съобщава Deadline.Сценарият ще се базира на статия, която журналистът Джошуа Дейвис подготвя за сайта Epic. Тя разказва за Рос Улбрихт, който през 2001 година пусна сайта Silk Road, превърнал се в платформа за покупко-продажба на наркотици. Чрез него дори може да се наеме убиец. Парите, с които се заплаща при продажбите, са виртуални. Използва се електронната валута "биткони". Анонимността на всички клиенти на сайта е гарантирана. На 2 октомври американските спецслужби задържаха Улбрихт. Паралелно с това сайтът Silk Road бе закрит. Продуценти на готвената от 20th Century Fox и Chernin Entertainment лента ще бъдат Джошуа Дейвис и колегата му от сайта Epic Джошуа Бирмън. Все още не е ясно кой ще се заеме с режисьорската работа.

Защитници на птиците изкореняват цветя в Тюленово

В неделя, 13 октомври, около обяд, Янчо Вълев и съпругата му Лиляна се занимават със селскостопанска дейност в двора си. Имотът им се намира в непосредствена близост до изградената наскоро в село Тюленово облагородена детска площадка с люлки, пейки, беседка и алпинеум с цветя под мотото „Обичам природата - и аз участвам”, финансиран от ПУДООС.

Семейна война в Рударци! Ани Салич и Бранко се дърпат за вилата

Ани Салич и мъжът й Бранко са в разгара на люта семейна война за имоти. Това е и причината съпрузите, които не живеят заедно от няколко месеца, да не подават документи за развод. Звездата на Би Ти Ви, която в момента се изявява само в следобедните новини, отказвала да даде свобода на съпруга си, докато не уредят финансовите спорове около фамилното имущество.
Двамата трябвало да разделят два апартамента в София, луксозната вила в Рударци и обща спестовна банкова сметка, разкриват...

Продължава

В „Надежда“ да не пият вода от чешмата!

Два столични района да не пият вода от чешмата, призовават от Софийска вода.

Николай Чирпанлиев: Търсим още центрове за бежанци, но извън населени места

Държавната агенция за бежанците  търси сгради за настаняване на бежанци. Те ще са далеч от населените места, на 2-5 км, и с нормални условия за живот, сподели пред Държавната агенция за бежанците търси сгради за настаняване на бежанци. Те ще са далеч от населените места, на 2-5 км, и с нормални условия за живот, сподели пред "24 часа" председателят на агенцията Николай Чирпанлиев. Целта е не изолация, а безопасност за бежанците, обясни Чирпанлиев. Той допълни, че повечето общини са настроени негативно към

Училището за бременни „Елпида” стартира за втора година

Училището за бременни „Елпида” ще поднови своята дейност в края на 2013-та и началото на 2014-та. То стартира преди две години и вече представлява голям интерес за много бъдещи родилки.

Училището за бременни отпразнува юбилей на 5 декември миналата година. Този път занятията ще стартират от януари 2014-та, разказа основателят д-р Надежда Стайкова.

Лектори ще изнасят беседи за бременността, раждането, отглеждането и грижата за бебетата. Всяка среща протича около 2 часа.

Освен по-голям интерес у бъдещите родилки и майки с малки деца училището спечелило популярност и сред бащите.

Около 5- 6 бременни са посещавали семинарите от стартирането. Интересът обаче бързо нараснал и те достигнали до около 20,  обясни д-р Стайкова. Тази година се очаква още по-голям интерес, тъй като вече постъпвали запитвания.

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

Анжелина Янева

27 739 роби в България

Близо 30 милиона души в цял свят са оковани във веригите на модерното робство. Такова съществува във всяка държава на планетата ни, макар повечето негови прояви да са забранени от закона. Такъв извод прави организацията Walk Free Foundation (WFF), която представи съставения от нея Глобален индекс на робството, предаде АФП. Близо 30 милиона души в цял свят са оковани във веригите на модерното робство. Такова съществува във всяка държава на планетата ни, макар повечето негови прояви да са забранени от закона. Такъв извод прави организацията Walk Free Foundation (WFF), която представи съставения от нея Глобален индекс на робството, предаде АФП.

Йети има гени на бяла мечка?

Според британски учени тайната на снежния човек е, че той представлява древна разновидност на бялата мечка, съобщава Би Би Си. Специалисти от Оксфордския университет са стигнали до този извод, провеждайки "генетично изследване на около 20 фрагмента от козина, събрани по различно време и в различни райони на Тибет". "Става дума за древен бял мечок, който се е появил в Тибет преди около 40 000 години, и вероятно съществува до ден-днешен", смята ръководителят на екипа професор Брайън Сайкс. Той обяви, че част от козината, която е помогнала да се добие най-ясна представа за генетичния код на Йети, е била открита преди десет години в Бутан. "Това ни дава основания да твърдим, че животното и днес обитава тази част на Тибет", подчерта професор Сайкс. В района има три известни вида мечки - ле...

Екоминистерството увери, че действа да няма съдебно дело по казуса "Калиакра"


Министерството на околната среда увери, че е предприело пакет конкретни мерки, които да обезсмислят завеждане на съдебно дело срещу България от страна на Европейската комисия заради ветропарковете край Калиакра. 

Днес Брюксел обяви, че изправя България пред Съда на Европейския съюз за за неизпълнение на задължения за защита на уникални местообитания и видове от голямо значение.

От министерството напомнят, че Еврокомисията е образувала две наказателни процедури срещу...

Американците свиват разходи заради политиците във Вашингтон


Сделката от сряда вечерта за връщане на работа на федералната администрация и повишаване на тавана за държавния дълг идват твърде късно за някои компании. Американски потребители вече свиха разходите и избягват по-големи покупки като автомобили поради неяснотите, които създават споровете между републиканци и демократи относно фискалната политика, разказва "Ройтерс".

Тами Дарвиш, вицепрезидент на компания за продажби на коли с 21 шоурума в района на Вашингтон, коментира, че хората...

Какво да не правите след скандал с половинката

След ожесточен спор атмосферата е нажежена, не я възпламенявайте пак

    


Възстановяване на външните инвеститори от преди 2009-та, иска Орешарски

Премиерът направи кратък преглед на развитието на икономиката ни

След Ню Йорк и в София ще се движи един зелен екоавтобус


Екоавтобус със зелен цвят тръгва по маршрута на тролейбусна линия №11 в София от началото на следващата година, съобщи "Капитал Daily". Превозното средство е подарък на Столичната община от китайската фирма Chariot Motors.

Според изданието целта на пилотния проект е да покаже дали този тип превозни средства имат бъдеще в България. Според бизнес плана на Chariot Motors Ltd експериментът ще покаже дали компанията си заслужава да създаде предприятие за сглобяване на електробуси.

Орешарски: България влезе в световната криза в добра кондиция

Премиерът участва в икономически форум, в който подчерта, че страната ни е влязла с добра кондиция в кризата. Той заяви решимостта на кабинета да продължи реформите. Изтъкна, че сме първата страна с протести срещу финансово разхлабване. Протестиращи отново го причакаха и освиркаха.

„Софийска вода" призовава клиентите си от кв. „Надежда"1 и 3 да не пият вода от ВиК мрежата до сутринта

В „Софийска вода" АД постъпиха сигнали на граждани от столичния район „Надежда" 1 и 3 за пенливост на питейната вода. Дружеството предприе незабавни мерки за промиване на уличния водопровод и в момента от пожарните хидранти няма запенване на изтичащата вода. Взети са проби, които не показват отклонения от изследваните по Наредба 9 химични вещества. Специалисти на място уточняват, каква би могла да бъде причината за сигналите. В района на ж.к."Надежда"3 днес е подменяно сградно водопроводно отклонение, при което е спирано водоподаването. Призов...

Шарапова при Григор в Швеция

Мария Шарапова в момента се възстановява от контузия в рамото и използва свободното си време, за да бъде до гаджето си Григор Димитров. 
Рускинята е в Стокхолм, където най-добрият български тенисист участва на турнира от календара на АТП. 
“Не харесвам студеното време, но да тренираш в гората сред жълти и оранжеви листа, е преживяване, което спир Мария Шарапова в момента се възстановява от контузия в рамото и използва свободното си време, за да бъде до гаджето си Григор Димитров. Рускинята е в Стокхолм, където най-добрият български тенисист участва на турнира от календара на АТП. “Не харесвам студеното време, но да тренираш в гората сред жълти и оранжеви листа, е преживяване, което спир

111 % ръст на износа ни за Украйна

От българската консулска служба съобщиха, че към 15 септември

Осмокласничка смърка кокаин от учебник по български

Рап клип, в който дете шмърка кокаин от учебник по български език, гръмна в интернет. В него е показано как осмокласничка е „зарибена” от наркодилър и си прави линии от бял прах върху учебник. В следващия кадър тийнейджърката започва да шмърка с тръбичка от двулевка

Убиха високопоставен сирийски генерал

/КРОСС/ Високопоставеният представител на военното разузнаване на Сирия генерал Джамех Джамех е бил убит в източната част на провинция Деир ез Зор, съобщи в четвъртък телевизионният канал Ал Арабия. По предварителни данни генералът е застрелян от бунтовник.Повече подробности около инцидента не се съобщават.    

В София се строят по-малко, но по-големи нови жилища

Средната площ на новите жилища в София се е покачила с близо 30% през последните 6 години и ако през 2008 г. средната площ на апартамент в завършена сграда ново строителство е била 68 кв. метра, сега тя е 87 кв. м. Това сочи проучване на агенцията за недвижими имоти "Арко Рийл Истейт", оявено в четвъртък. Освен в площта има съществена промяна и в броя на жилищата в новите сгради. През 2008 г. всяка нова сграда е добавяла средно по 14 нови апартамента на пазара. Това е почти три пъти повече, отколкото броят им през тази година. Едва с 5 нови имота средно се увеличава наличността в София при въвеждането на експлоатация на нова сграда през 2013 г., показва статистиката на НСИ. Според анализа на агенцията купувачите на ново строителство в столицата се възползват от тази тенденция като придобиват по-просторни жилища на по-добри цени. И ако през 2009 г. с една работна заплата на живеещ в София е можело да се купят 0.44 кв. м., сега сделка може да се постигне за почти двойно повече - 0.81 кв. м. Причината за покупка на апартамент остава предимно задоволяване на жилищни нужди на работещи млади хора, които се отделят от родителите си или такива дошли от други градове и трайно вече установили се в София, сочат данните на агенцията.

Пристанището в Балчик - пункт за вторични суровини, според Греков

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков изрази безпокойството си във връзка с усвояването на 5 милиона евро за обновяването на пристанището в Балчик. Усвояването на парите е поставено под въпрос, заради нехайството на предишното ръководство на министерството, уточни той по време на посещението си Балчик днес.

Предстоящи събития в страната за утре, 18 октомври

***София /КРОСС/ От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. ***София /КРОСС/ От 11:00 часа ще се проведе Парламентарен контрол. ***София /КРОСС/ От 09:00 в зала 7 на НДК, 5 етаж, ще се проведе Световен курс на обучение по невросонология. ***София /КРОСС/ От 09:00 часа в сградата на КНСБ, ще се проведе среща между Реформаторския блок и КНСБ. ***София /КРОСС/ От 9.30 в сградата н МВнР ще се проведе международна конференция с участието на министъра на външните работи и гости от Балканите и Черноморския регион. Темата е „Предизвикателства пред съвременната дипломация". Участници в нея са представители на Холандския институт за международни отношения Клингендал, Европейска служба за външна дейност, Виенска дипломатическа академия, дипломатическите академии и институти на Румъния, Хърватия, Албания, Косово, Черна гора, Армения и Грузия, представители на Франция, Германия, Великобритания, Молдова, Украйна и др. Събитието ще бъде открито от министър Кристиан Вигенин, почетен гост е Н. Пр. Ян Петерсен, посланик на Норвегия във Виена; Министър на външните работи на Норвегия (2001-2005), член на Международния консултативен съвет на Дипломатическия институт, а гост-лектор е Д-р Денис Макшейн, Министър за Европа на Великобритания (2002-2005), член на Международния консултативен съвет на Дипломатическия институт

Оставиха в ареста фелдшера, блудствал с осем момиченца

Фелдшерът Борислав Кунов остава с най-тежката наложена мярка за неотклонение „задържане под стража", която днес бе потвърдена от окръжния съдия Христина Михайлова. Кунов, срещу когото от прокуратурата повдигнаха обвинения за блудство, остава в ареста въпреки събраните нови доказателства, чистото му съдебно минало и добрите характеристични данни.
Фелдшерът Борислав Кунов остава с най-тежката наложена мярка за неотклонение „задържане под стража", която днес бе потвърдена от окръжния съдия Христина Михайлова. Кунов, срещу когото от прокуратурата повдигнаха обвинения за блудство, остава в ареста въпреки събраните нови доказателства, чистото му съдебно минало и добрите характеристични данни.

ВиК аномалия в квартал "Тева": Пред блок 75 редовно "извира" вода - ВИДЕО

"Пред блок 75 в квартал "Тева" има теч на вода от една седмица. Не зная дали са ви информирали,но аз ви изпращам доказателството за това", пише до ZaPernik.com живуща от квартала.

"На това място редовно се получава теч. Не е ли редно да се потърси причината за тази аномалия?", пита читателката ни и изпраща видео на теча.

ВИЖТЕ ТЕЧА ВЪВ ВИДЕОТО: