32-годишен загина при катастрофа след 3-метров полет от мост

32-годишен водач от село Гугутка почина след пътен инцидент. Катастрофата е станала снощи в 22 часа на третокласния път между ивайловградските села Гугутка и Железино, информират от Областна дирекция на МВР-Хасково.

Починалият е шофирал лек автомобил Пежо-106. Загубил е контрол над управлението, поради което се е ударил в парапет-мантинела на мост над река “Арпа дере”. Колата е паднала до коритото на реката от височина 3 метра.

Водачът е открит в безпомощно състояние в колата от свой роднина, който го качва в автомобила си и го транспортира към спешния център в Ивайловград. На път за болничното заведение мъжът е починал. Смъртта е установена на пътя от екип на ЦСМП. Образувано е досъдебно производство.

Хасково Новини

Шестима с инсулт за едно денонощие

През последните 24 часа в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен са приети шест души с инсулт. Пациентите са на възраст над 60 години, съобщават от болницата. На 16 октомври в отделението по реанимация е настанен 84-годишен мъж от Кермен след опит за самоубийство с медикаменти. Тази сутрин е в добро състояние, в съзнание и контактен.   През последните 48 часа спешна помощ в болницата са потърсили 87 души, хоспитализирани са 45 от тях. Извършени са 28 операции и 10 раждания....

Избират нови пет члена на Съвета за сигурност на ООН

Очаква се да бъдат избрани Нигерия, Чад, Саудитска Арабия, Литва и Чили.

Борисов: Миков е шмекер, даде само 13 секунди за регистрация

/КРОСС/ И днес депутатите в парламента осигуриха нужния кворум за започване на заседанието, в което трябва да бъде гласуван вторият вот на недоверие към правителството. 152-ма народни представители се регистрираха, като процедурата на мина без традиционните вече спорове между ГЕРБ и председателя на Народното събрание Михаил Миков. Бойко Борисов отново обвини Миков, че е съкратил процедурата по регистрация, като тя е продължила не повече от 13 секунди. "Шмекерът Миков даде малко време. Много депутати още не бяха седнали на банките", обясни Бoрисов.

Днес изтича срокът за изработване на проекта за нов Изборен кодекс

Днес изтича 3-месечният срок за изработване на проекта за нов Изборен кодекс, информира БНТ.

Документът съдържа 239 страници и предвижда ЦИК да има задължение за реда и отпечатването на бюлетините. 

Желанието е новият Изборен кодекс да бъде приет до края на годината от НС.

Предвижда се Централната избирателна комисия да е професионална и п Днес изтича 3-месечният срок за изработване на проекта за нов Изборен кодекс, информира БНТ. Документът съдържа 239 страници и предвижда ЦИК да има задължение за реда и отпечатването на бюлетините. Желанието е новият Изборен кодекс да бъде приет до края на годината от НС. Предвижда се Централната избирателна комисия да е професионална и п

Протестиращи започнаха операция ”Чисти ръце”

Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски започнаха операция „Чисти ръце“ - оставка веднага, незабавни избори и премахване на всички връзки между държавното управление и мафията.

Трима души са пострадали при катастрофи във Варна и региона през изминалото денонощие

Трима души са пострадали при катастрофи във Варна и региона през изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от КАТ „Пътна полиция” в града. Мъж и жена на средна възраст са ранени след катастрофа с каруца. Инцидентът е станал в района на Долни Чифлик.

Обновиха интернет страницата на община Добрич

Официалната интернет страница на община Добрич е обновена, съобщават оттам. Извършено е технологично подобрение на функционалността, на дизайна и администрирането на сайта. На началната страница е изведена по-видимо обществено значимата информация. Създадена е нова рубрика - "Проектодокументи", тъй като досега всички проекти на нормативни актове и публичните обсъждания се обявяваха в рубриката "Новини". В обновения сайт обсъждането на проекти на документи излиза в акцент и насочва вниманието на гражданите за още по-широко участие в процеса на в...

Синята зона в Бургас вече ще работи от 09.00 до 19.00 часа

Община Бургас уведомява жителите и гостите на град Бургас, че от понеделник /21 октомври/ синята зона ще е с ново работно време – от 09.00 до 19.00 часа. Решението за тази промяна бе гласувано и прието от местния парламент на 27-то му заседание миналия месец.

Йордан Цонев: Акцизът на цигарите няма да се вдига през 2014 г.

Йордан Цонев, депутат от ДПС.

Не се е обсъждало и не се предвижда увеличение на акциза на цигарите за 2014 г., обяви в кулоарите на парламента шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев.

Във връзка с това, че Европа планира от 2017 г. да има по-висока ставка и дали ще се прави увеличение на стъпки от догодина, депутатът каза: „Може да се направи от 2015 г. Ние имаме ангажимент до 2018 г., но това ще го решим през есента на 2014 г.”

Депутатите обсъждат на първо четене промени в Закона за акцизите и данъчните складове.

С тях ще бъде увеличен догодина акциза върху газа за отопление за фирмите.

Статията "Йордан Цонев: Акцизът на цигарите няма да се вдига през 2014 г." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Режат парите на президента с 12%

Сградата на президентството. Снимка: Сергей Антонов

Бюджетът на президента ще бъде съкратен догодина с 12%.

Това съобщава в. “Преса”, позовавайки се на шефа на бюджетната комисия в Народното събрание Йордан Цонев. Според депутата от ДПС всички институции трябва солидарно да поемат тежестта от съкращенията.

През 2013 г. бюджетът на президентската администрация е 6,3 млн. лв. За 2014 г. се предвижда той да бъде орязан със 767 000 лв.

Цонев обяснява, че в проектобюджета са орязани парите за всички администрации.

„Целенасочено орязване на бюджета на президента не е нужно, но в общия контекст на оптимизиране на разходите на администрациите, които са набъбнали страшно много – да“, коментира пред изданието левият депутат Димчо Михалевски. Според него 2,6 млрд. лв. се дават годишно за заплатите на чиновниците в публичния сектор и още 1,9 млрд. лв. за издръжка на тези администрации. Михалевски смята, че е редно и президентът да направи съкращения, за да се спести от средствата за издръжка.

Депутатът от ГЕРБ и бивш финансов министър Владислав Горанов е на мнение, че „безпринципната промяна на бюджетите на самостоятелните по конституция органи е неприемлива“. „Ако в случая ще има орязване на бюджетите на всички ведомства и това се налага от някаква по-висша цел, като примерно постигане на по-ниско салдо на бюджетен дефицит, трябва да бъдат засегнати всички“, обясни той.

Павел Шопов от „Атака“ обаче смята, че администрацията на президента е ненужно раздута и има нужда от драстични съкращения. „Президентът издържа около себе си метежници, хора, които в известна степен са в основата на това, което става по улиците вече 3-4 месеца“, твърди националистът. Възможно е между първо и второ четене хората на Сидеров да поискат още по-голямо орязване на парите на Плевнелиев. 

През 2001 г., когато е последната година от мандата на Петър Стоянов на „Дондуков“ 2, хазната отпуска 4,3 млн. лв. През 2009 г. бюджетът на институцията вече е 7,1 млн. лв. През 2010 г. по времето на Първанов той стана 5,2 млн. лв., а през 2011 г. бе орязан с 1 млн. лв. по искане на РЗС – до 4,1 млн. лв.

Статията "Режат парите на президента с 12%" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

„Акустично с Горещ пясък”

Музикалната среща с група “Горещ пясък” ще има в понеделник /21октомври/ от 18.30 часа в Морското казино. Тогава за пореден път бургаската група ще провокира своите почитатели с талант и музикално настроение.

Целта на срещите в рамките на проект “Акустично” е освен да бъдат едно приятно и различно преживяване за изпълнителите и публиката, да се обменят идеи, знания, опит между хора, обединени от любовта си към музиката, а защо не и да се постави начало на нови бъдещи проекти.

“Акустично с Горещ пясък” се провежда всеки месец в продължение на цяла година, а входът е свободен.

Проектът се организира по инициатива на “Горещ пясък” и Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019 г.

 

"Космическият кораб" на Apple каца в Купертино

Градският съвет даде зелена светлина за строежа на новия кампус

    


1 963 на опашка за помощи от БЧК в Димитровград

1 963 от община Димитровград имат право да получат продукти от първа необходимост по програмата на БЧК за разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз. Раздаването на 25-килограмовите пакети стартира вчера в клуба на БЧК на ул. Цар Симеон в Димитровград и ще продължи до края на октомври, всеки делничен ден от 8 до 14 ч. Опашка от чакащи, предимно от ромски произход, има в първите дни от раздаване на помощите. Те включват:  3 кг ориз, 4 кг брашно, 5 кг захар, 5 бутилки олио, 1 кг фасул, 2 кг леща, 2 кг конфитюр, 1.5 кг ме...

Бойко Борисов нарече председателя на парламента "шмекер"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече председателя на Народното събрание Михаил Миков "шмекер". Причината за гнева му беше малкото време, което даде Миков за регистрация на депутатите за началото на пленарното заседание. "Михаил Миков е шмекер, а не председател на парламента", каза Борисов и ядосан напусна залата. 152 депутати се регистрираха в началото на пленарното заседание. Миков обяви, че има кворум и работата на депутатите започна. "Миков даде само 13 секунди за регистрация. За 13 секунди депутатите още не си бяха седнали на местата", каза Борисов. По-късно в четвъртък депутатите ще гласуват втория вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. Той беше поискан от ГЕРБ заради провала на регионалната политика. Очаквайте подробности

Защо ми стана тъжно като видях новината за голото момиче в Студентски град?

Много е трудно човек да не посегне и да не отвори новина, която е със заглавие: "Голо момиче се разходи из Студентски град" или нещо в този стил. Едва ли остана агенция, която да не отрази тази сензация. Това е точно от типа новини, които електронните сайтове харесват - позволява им да сложат безумни заглавия, а съдържа и нещо голо, което със сигурност утроява аудиторията. Охх, не знам как да напиша по-долните си размисли. Ще прозвуча като някакъв изкукал консерватор. Ще изглеждам смешно архаичен. Със сигурност ще приличам на някой глътнал бастун моралист, анахронична останка от някакво друго време, а и най-вероятно ще бъда досаден дори на себе си. В новината за голото момиче и най-вече в клипчето, което някой е направил, най-много ме порази това, че никой, ама нито един човек не се приближава до нея да я пита дали има нужда от помощ. В крайна сметка това девойче може да има всякакви проблеми - може да е с ментални затруднения, може нещо да й се е случило, може да е превъртяла внезапно. Винаги съм смятал, че първата реакция на това, като видиш гол човек насред улицата, не е да си извадиш телефона и да снимаш с циничен смях, а поне да направиш опит да попиташ дали всичко е наред, нуждае ли се от помощ, какво е станало. Три въпроса, които никой не задава. В сайтовете новината е поднесена в бохемски и ироничен стил - според техните интерпретации момичето може да се е напушило с марихуана, да е препило в някое заведение, да е загубило бас и не знам какво си

Премиера на "Вкусът на разхищението" ще е с вход свободен тази вечер


Премиерна прожекция на документалния филм "Вкусът на разхищението" ще има днес от 19.00 ч. във VIVACOM ART HALL на ул. Гурко 4. Филмът разказва за проблемите, свързани с глада и разхищението на храни в световен мащаб.

Прожекцията ще е безплатна. Тя е акцент в поредица от събития тази седмица, които Българска хранителна банка организира по случай Световния ден на прехраната, който беше тази сряда (16 октомври).


Споразумението в САЩ вдигна цената на петрола

Цената на лекия суров петрол WTI леко се разколеба, след като достигна най-високото си ниво от повече от седмица, информира "Блумбърг". В САЩ се...

Министри пак крият данни за бонуси

Министри от кабинета "Орешарски" са под прицел на свои депутати заради отказ да отговорят конкретно кои служители от ведомствата им, най-вече в политическите кабинети, са получавали пари над заплатите си. Мотивът, както беше и по времето на ГЕРБ, отново е "опазване на лични данни".

Община Димитровград финансира с 50 000 лв. "зелени" проекти на граждани

Договори с класираните в традиционния за Димитровград конкурс „За приветлива градска среда” подписа кметът Иво Димов. Назначената от него комисия избра 10 от представилите идейни проекти 24 домоуправители на етажни собствености. Предвидените в бюджета средства са общо 50 000 лв., като всеки от одобрените ще получи до 5 000 лв. за благоустрояване на междублокови пространства: озеленяване, зацветяване, подмяна на настилка, монтаж на детски съоръжения, беседки, пейки и кошчета за смет. Съгласно условията на конкурса за граждански инициативи средст...

Падна част от тавана в импровизирана детска градина

/КРОСС/ Голямо парче мазилка падна от тавана на една от стаите в сградата на кметството в петричкото село Първомай - на третия етаж. Там е настанена групата деца от предучилищна възраст към ОДЗ „Синчец" в селото. За страшния инцидент информира в. "Струма". Инцидентът е станал в 10:00 часа в понеделник. В момента на падането в стаята имало 14 деца. По щастливо стечение на обстоятелствата мазилката е паднала над шкафчетата. Именно това е спасило децата от нараняване. Временно децата от подготвителната група са преместени в централната сграда на ОДЗ „Синчец", където е сформирана сборна група.На място вчера дойде директорът на образователната дирекция на община Петрич Йордан Златински. „Родителите на децата веднага ни информираха. Още днес вземаме мерки, утре ще ремонтираме тавана, тоалетните и входната врата, към които родителите също имат претенции", обеща Златински.  Децата от предучилищна възраст от Първомай са настанени от 5 години на третия етаж в сградата на кметството в селото поради недостиг на помещения в детската градина. Първомай е едно от селата с най-голяма раждаемост в България и изпитва спешна нужда от още една сграда за ОДЗ „Синчец". Кметът на селото Методи Попов вчера обясни, че съществува проект за нова сграда за 145 деца в яслена и градинска възраст, но засега не могат да бъдат намерени необходимите за строителството 2 милиона лева

15-годишен ученик подпалил общежитие на гимназия в Етрополе

При пожара изгоряха вграден гардероб, дюшеци и матраци

    


Пастор Иводор Ковачев: Украинецът Русов написа в затвора книга “Аз убих Луканов”

- Пастор Ковачев, наскоро 22-ма осъдени за тежки престъпления приеха вярата в затвора, а сред свидетелите на кръщаването бе серийният убиец от Перник Сиси. Възможно ли е човек, който е отнел четири живота, включително на майка на две деца, да стане истински вярващ?
- Чрез водното кръщение човек публично изявява... - Пастор Ковачев, наскоро 22-ма осъдени за тежки престъпления приеха вярата в затвора, а сред свидетелите на кръщаването бе серийният убиец от Перник Сиси. Възможно ли е човек, който е отнел четири живота, включително на майка на две деца, да стане истински вярващ? - Чрез водното кръщение човек публично изявява...

ГЕРБ и БСП гласуваха облекчения за бизнеса

Парламентът прие единодушно на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, с които се дават възможност на бизнеса да разсрочва по-голяма част от дълговете си към бюджета и за по дълго време.

Бизнесмен замеси Христо Стоичков в далавери с дървесина

Бизнесменът и собственик на няколко фабрики Красимир Дачев изненадващо осветли схема за облагодетелстване в сектора с дървесина. В разговор за това как се прави бизнес в България и как икономиката ще издържи на увеличаващите се социални обещания на управляващите в студиото на bTV Дачев съобщи за конкурс от миналата година, който е бил ... Бизнесменът и собственик на няколко фабрики Красимир Дачев изненадващо осветли схема за облагодетелстване в сектора с дървесина. В разговор за това как се прави бизнес в България и как икономиката ще издържи на увеличаващите се социални обещания на управляващите в студиото на bTV Дачев съобщи за конкурс от миналата година, който е бил ...

Бизнесмен топи Стоичков: Взе 150 000 тона дървесина без конкурс. Емил Димитров: Лъжа, ще се видим в съда

Бизнесменът и собственик на няколко фабрики Красимир Дачев изненадващо осветли схема за облагодетелстване в сектора с дървесина. В разговор за това как се прави бизнес в България и как икономиката ще издържи на увеличаващите се социални обещания на управляващите в студиото на bTV Дачев съобщи за конкурс от миналата година, който е бил ... Бизнесменът и собственик на няколко фабрики Красимир Дачев изненадващо осветли схема за облагодетелстване в сектора с дървесина. В разговор за това как се прави бизнес в България и как икономиката ще издържи на увеличаващите се социални обещания на управляващите в студиото на bTV Дачев съобщи за конкурс от миналата година, който е бил ...

Полицаите разкрили 23 кражби през септември

23 кражби разкрили криминалистите в Шуменско през месец септември, това съобщават от ОД на МВР. През месеца са регистрирани 14 домови и 15 кражби от обществени сгради. Няма тежки престъпления спрямо самотно живеещи и стари хора в малките и отдалечени населени места. За да не се допускат кражби от необитавани къщи се провеждат ежедневни срещи. И през октомври ще продължат беседите със самотните и възрастни хора, които наемат хора при домакинска работа- цепене на дърва, обработване на земята. Отново ще им бъде обърнато внимание да не се доверяват...

Миньори прекратиха протеста си след 18 часа под земята

След 18 часа на 500 метра под земята миньорите от мина „Черно море" край Бургас прекратиха протеста си, съобщи TV7.

Миньорите от въгледобивния рудник останаха барикадирани под земята и отказаха да излязат заради неизплатени заплати и осигуровки. Протестиращите излязоха на повърхността, едва след като Министерството на икономиката и ... След 18 часа на 500 метра под земята миньорите от мина „Черно море" край Бургас прекратиха протеста си, съобщи TV7. Миньорите от въгледобивния рудник останаха барикадирани под земята и отказаха да излязат заради неизплатени заплати и осигуровки. Протестиращите излязоха на повърхността, едва след като Министерството на икономиката и ...

Сър Елтън Джон с награда за борбата със СПИН

Церемонията по награждаването ще се състои на 30 октомври във Вашингтон

Ако не се вземат спешни мерки, България няма да я има

/КРОСС/ До 2050 г. в България ще има под 5 млн. души и етническото съотношение ще бъде много различно. Това предвижда проф. Петър Славейков, преподавател в геолого-географския факултет на СУ "Климент Охридски". Докато депутатите си играят на парламент и пилеят нашите пари, демографската криза е на път да се превърне в катастрофа за страната, заяви в сутрешния блок на ТВ7 проф. Славейков и допълни: „България все още не може да реши задълбочаващите се проблеми с емиграцията." Населението на България се топи с главоломни темпове, предупреди Петър Славейков. Според данните от последното преброяване за последните 10 години 185 хил. души са напуснали страната без намерение да се завърнат. Ако тенденцията се запази, през 2020 г. населението у нас ще падне под психологическата граница от 7 млн. Проф. Славейков заяви, че не може да има държава без хора и е време политиците да спрат да мислят мандатно, а да се изготви цялостна програма за справянето с този проблем. "Това не е криза в демографията, а катастрофа и ако не се вземат спешни мерки и правилни управленски решения, България няма да я има. Населението намалява с 0,8% на година, ние сме уникален случай, и на никого не му прави впечатление това. Като мерки срещу демографския срив проф. Славейков посочи, че най-важно е да се стимулират родители с образование, а не да се раздават детски надбавки на калпак

"Опустяха" входовете на НС

Студеното време, дъждът и вятърът донесоха тишина

Руски "Крокодил" разяжда плътта в САЩ

Наркотик с името Наркотик с името "Крокодил", разяждащ плътта, се появи в САЩ, пише "Дейли мейл". Преди деситилетие той е бил популярен в Русия. Дрогата е уличен медикамент, използван като евтин заместител на хероина. Наименованието му идва от това, че при употребата му се появяват петна, подобни на изгаряне от цигара, които могат да прерастнат в рани и дори

Двама убийци в САЩ пуснати на свобода заради "недоглеждане"

Двама американци, които са били осъдени на доживотен затвор за убийства, са се оказали на свобода поради пропуск на персонала на затвора – служителите не проверили достоверността на подадени документи за освобождаване, предаде БГНЕС. Според в. "Орландо сентинел" на свобода са се оказали Чарлз Уокър и Джоузеф Дженкинс, извършили убийства през 90-те години и осъдени до живот в един от затворите на щата Флорида. Уокър излязъл от затвора във вторник, а Дженкинс бил пуснат на свобода от 27 септември. Говорителката на департамента за изтърпяване на наказанията Джесика Кери обясни, че ръководството на въпросния затвор е действало въз основа на документи, получени от съда, но по-късно се оказало, че са фалшификати. Сега освен операцията по издирването на Уокър и Дженкинс тече раз...

Мотив за отмяната на забраната за пушене - така било в Испания и Германия

Мотивите и пълният текст с внесените поправки за отмяната на пълната забрана за пушене вече са качени на сайта на Народното събрание. В мотивите е записано, че се запазва пълната забрана за пушене в „по-голямата част от закритите обществени места като обособените работни места, местата за настаняване, училищата, детските градини, яслите, интернет клубовете, кината, театрите, концертните зали, галериите, читалищата, библиотеките и други. Къде обаче се разрешава пушене – в „обособени самостоятелни помещения в залите за консумация на място в заведенията за хранене и развлечения, а в игралните зали, игралните казина и заведенията с изцяло нощен режим на работа се допуска пушене без да има нужда собственикът да обособява самостоятелни помещения за целта. Като основен аргумен...

Пилешко в сос маринара

Рецепта за есенните дни, в която можете да използвате последните хубави домати на пазара. Необходими продукти: 1 кг пилешко месо 500 грама домати 200 грама доматено пюре 2-3 скилидки чесън пресован 1 глава лук 2 с.л. зехтин 1 с.л. магданоз ситно нарязан галета за овалване черен пипер на вкус сол на вкус олио за пържене на пилешкото Начин на приготвяне: Лукът и чесънът се задушават в загретия зехтин. Към тях се добавят нарязаните на ситно домати, доматеното пюре, магданоза и ригана. Добавя се сол на вкус и по желание щипка захар. Оставя се сосът да се сгъсти до желаната гъстота. Парчетата пилешко месо се панират като се овалват в галета, яйце и пак галета. Запържват се в предварително загряна мазнина. Пилешкото месо се слага в соса маринара и се поднася топло. Източник и с...

Владимир Карамазов води и петото издание на Сървайвър

Приключенското реалити шоу Survivor ще се завърне в ефира на bTV с пети сезон. Kастингите стартираха на 16 октомври 2013 г. Форматът е с приключенски дух, но и с обещание да поднесе изненади от едно от най-екзотичните и загадъчни места в света. Водещ на шоуто отново ще бъде актьорът Владимир Карамазов, който ще предизвика издръжливостта и способността за оцеляване на участниците в него. Според регламента те трябва да са на възраст между 18 и 55 години и да имат българско гражданство. До 15 ноември 2013 година те трябва да попълнят online формуляр на адрес survivorcasting.btv.bg, към който да прикачат паспортна снимка, снимка в цял ръст, биография и телефон за обратна връзка. Екипът на Survivor ще се свърже с одобрените кандидати. Последният към днешна дата четвърти сезон на Survivor "З...

Коалиция за България: Президентът да свика КСНС за бежанците

"Искаме премиерът Пламен Орешарски да свика извънредно заседание на МС по проблема на бежанците с България". Това заяви днес на брифинг депутатът от Коалиция за България Жельо Бойчев, предаде БГНЕС. "Проблемът не е само на една агенция за бежанците и на едно ведомство. Трябва да бъдат задействани всички механизми за сътрудничество", добави той. "От ПГ на КГ настояваме също президентът Росен Плевнелиев да свика на КСНС. Нормално е да има такъв разговор и да бъдат взети важни решения", каза Бойчев. "За страната има конкретна заплаха броят на бежанците да се увеличава с хиляди. Затова КБ започва кампания за подпомагане на бежанците", поясни той. Кристалина Георгиева през послешните години с нищо не подпомогна страната ни, заяви депутатът от КБ Христо Монов. Той напомни, че ПЕС им...

"FaceБуки" III том Житейските възгледи на дремещата в мен свиня

Смисълът е прокажен на въртележка. Разлетява се, докато се забавлява! Това е трети пореден опит да събера парчетата, пръскани през годините по бележници, салфетки, апострофи и вметки в разговори, но най-вече в социалните мрежи. Няма как да не се получи нещо като творението на д-р Франкенщайн. Вероятно чудовищен е всеки човешки опит да създадем нещо от парчетата и да възстановим смисъла, който Творецът е вложил в Сътворението. А може би изобщо няма смисъл? Може би всеки въпрос за смисъла опира до въпроса има ли смисъл да си го задаваме? Може би смисъл е думата, с която наричаме жалките си опити да поразчистим наоколо и вътре в нас. И така, разчиствайки през повече от двете години, изминали, откакто се появи „Дневникът на малкия Нострадамус”, аз се натъкнах на безценно откритие &...

Мрачна,фантастична история за този... и за подземния свят

Пиърс се опитва да се върне към познатия ѝ живот отпреди инцидента, но ѝ е много трудно и се чувства едновременно част от този свят и отделена от него. Все пак тя никога не е сама, защото някой постоянно я наблюдава. Невъзможно е да избягаш от царството на мъртвите, когато някой там те иска обратно. Сега тя се премества в друг град. Може би ще успее да започне на чисто в новото си училище. Може би ще престане да се страхува толкова много. Но не може. Защото дори тук той я открива. Отчаяно иска да я върне обратно. Пиърс знае, че той не е ангел-хранител и тъмният му свят не е раят, но тя не може да остане настрана. Особено след като той се появява винаги когато най-малко го очакваш, но винаги когато Пиърс има най-голяма нужда от него. Ако тя си позволи да продължи нататък, може да се озо...

НС предава онлайн заседания на парламентарните комисии

Народното събрание започва от днес експериментално пряко излъчване чрез интернет-страницата на парламента на заседания на парламентарните комисии, съобщиха от НС, предаде БГНЕС. Първото заседание, което ще може да бъде проследено в интернет, е на Комисията по бюджет и финанси. То започва в 14.30 часа и може да бъде наблюдавано в рубриката "Видео" на страницата на Народното събрание. Парламентът вече е оборудвал три зали, от които може да се осъществява пряко предаване на заседания на парламентарните комисии. Народните представители записаха в Правилника за организацията и дейността на 42-рото Народно събрание, че по решение на парламентарните комисии заседанията им се излъчват в реално време в интернет. Излъчването на заседанията на парламентарните комисии в интернет е част от ...

Приказка за вълшебната флейта

Принц Тамино се влюбва в прекрасната принцеса Памина, но за да я заслужи, трябва да премине през много изпитания, за да разбере, че само ако сърцето ти е изпълнено с любов, можеш да отвориш вратата към Храма на Мъдростта и да накараш вълшебната флейта да засвири. Съдбата на влюбените е в ръцете на Царя на слънцето и светлината, ала срещу него се изправя Царицата на нощта. Птицеловецът Папагено мечтае за своята Папагена, но той също, както и Тамино, трябва да преодолее редица трудности и препятствия по пътя към нейното сърце.  „Приказка за вълшебната флейта“ е от книгите, за които всяка библиотека мечтае, от съкровищата, които се предават от поколение на поколение. Още щом я докоснете, разбирате, че това луксозно издание е изработено с много любов и хората, участвали в нег...

Преглед на варненския печат - 17 октомври

Пациент уличи лекар във фалшиви прегледи, пише на първа страница вестник “Черно море” днес. Варненски лекар-специалист бе уличен от пациент, че надписва прегледи. До разкритието се стига, след като пациентът посещава доктора, при който е диспансеризиран, и разбира, че диспансерното наблюдение вече води друг негов колега, който отчита извършени прегледи.

12 г. затвор за мъж, разстрелял съпруга на любовницата си

Софийски градски съд постанови 12 години затвор за убиеца на 40-годишния столичен бизнесмен Драгомир Бицов. Той бе застрелян в дома си на Великден миналата година от Георги Георгиев, който бил любовник на съпругата му Галина.

Нова пожарна техника ще получат варненските пожарникари

18 октомври от 11.00 часа на бул. „Христо Ботев” срещу Катедралния храм „Свето Успение Богородично”

Бизнесмен сигнализира за нагласени търгове с дървесина

/КРОСС/ Бизнесмен сигнализира за нагласени търгове в сектора за търговия с дървесина. Собственикът на няколко фабрики Красимир Дачев разкри как действат част от измамните схеми, използвани за лично облагодетелстване от някои лица. Пред bTV jой съобщи за конкурс от миналата година, който е бил предсрочно спрян, за да получи Христо Стоичков 150 хил. тона дървесина. "И изведнъж 10 дни преди сделката казват, че тя е приключена. Сега разбираме, че тоновете дървесина са дадени на Христо Стоичков от депутата Емил Димитров", заяви Дачев. Ролята на Димитров, депутат от ГЕРБ тогава, а сега съосновател на партия „БАСТА", заедно с екс-земеделския министър Мирослав Найденов, не е фигурирала официално никъде. Според бизнесмена той тогава е управлявал сектора, а тези „правомощия" е получил именно от Найденов. „Беше му дадена тази дейност. Самият председател на комисията по земеделие и гори нямаше право да пипа горите. Само министъра може да му даде правата - Мирослав Найденов", обясни той. Депутатът Емил Димитров, който се включи по телефона в разговора,, категорично отхвърли обвиненията и нарече Красимир Дачев „отявлен лъжец". „Христо Стоичков не участва в никакви фирми. Нека даде документи коя е фирмата и този път ще се видим в съда. Не може в национален ефир да хвърляш такива обвинения. Никой не се е месил в борсата, нека Дачев кажe колко пъти ни е искал съдействие да получава дървесина без търгове

НС вдигна акциза на природния газ

Искаме от ЕК да запазим акцизната ставка за моторното гориво

    


Пламен Орешарски: Да превърнем Балканите от символ на конфликти в привлекателно място за бизнес и туризъм

- “Балканите - рестарт” озаглавихме разработката в “24 часа” и “Труд” за форума на “Икономист”, г-н Орешарски. Какво е мястото на България в икономиката на региона и какви са перспективите ни?
- Балканите са регион с огромен икономически потенциал и добри перспективи. Четири страни вече са членки на Европейския съюз, останалите имат европейска - “Балканите - рестарт” озаглавихме разработката в “24 часа” и “Труд” за форума на “Икономист”, г-н Орешарски. Какво е мястото на България в икономиката на региона и какви са перспективите ни? - Балканите са регион с огромен икономически потенциал и добри перспективи. Четири страни вече са членки на Европейския съюз, останалите имат европейска

Тролей пропадна в дупка

Тролей 201 от градския транспорт пропадна рано тази сутрин в отворил се от дъжда изкоп на бул. „Хаджи Димитър”, срещу автогарата в Сливен. Тежката кола пропаднала в 6,27 сутринта в яма, подкопана от дъжда на мястото на изкопите по водния цикъл на Сливен. „Изпращаме техника да освободи тролея” – каза за Дарик Петко Добрев от „Пътнически превози” – Сливен. В 8.50 часа багерът вече беше на мястото на инцидента.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване