Европа ни праща 100 експерти за помощ с бежанците

Вътрешният министър Цветлин Йовчев и изпълнителният директор на Европейска служба за подкрепа в областта на убежището Робърт Висер подписаха Оперативен план за България във връзка с кризата с пристигащите бежанци у нас. Екипи от общо 100 души ще пристигнат у нас, да ни окажат техническа и оперативна подкрепа в областта на убежището.

Тичащ окървавен мъж вдигна на крак полицията в Благоевград

Сигнал за окървавен мъж до взривените силози на бившите Зърнени храни в Благоевград вдигна на крак медиците в Спешния център.

Малко преди 18 часа на тел. 112 е получен сигнал за ранен мъж в района, съобщи Struma.com. С включени сирени линейка пристигна на място, където вече бяха дошли и полицаите. 

Сигнал за окървавен мъж до взривените силози на бившите Зърнени храни в Благоевград вдигна на крак медиците в Спешния център. Малко преди 18 часа на тел. 112 е получен сигнал за ранен мъж в района, съобщи Struma.com. С включени сирени линейка пристигна на място, където вече бяха дошли и полицаите.

Чирпанлиев: 80% от бежанците искат статут, за да напуснат страната

София /КРОС/ 80% от търсещите закрила в България планират да напуснат страната и да се установят другаде, когато получат статут на бежанец. Това обяви пред bTV директорът на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев.Чирпанлиев е направил тази констатация след разговори с настанени в лагера в софийския квартал „Военна рампа". Той обясни още, че дори е помолил хората да изготвят списъци на тези, които възнамеряват да напуснат страната, за да получат статут.За да се обработват по-бързо документите на търсещите закрила, административният капацитет на Държавната агенция за бежанците е бил увеличен. „Очакваме помощ от МВР и МО, за да осигурим еднакъв брой интервюисти и преводачи, така че да не се бави процедурата", допълни Чирпанлиев.Съсредоточаването на огромен брой бежанци в столицата той обясни с това, че техниката за обработка на данните на бежанците, е стационарна и струва „стотици хиляди левове", така че нито може да се разнася в различни точки на страната, нито да се осигури в други градове на България.Николай Чирпанлиев информира още, че е назначил двама „сериозни офицери" за коменданти на центровете за настаняване на бежанци във „Враждебна" и „Военна рампа". Те ще бъдат подпомагани в работата си от двама помощници настанители.„Вече два дни две частни фирми осигуряват реда в лагерите, предстои инсталирането на видеонаблюдение

Капацитетът за настаняване на бежанци в страната е надхвърлен

Капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 3740 лица. Той е надхвърлен с 286 места, съобщиха от пресцентъра на МВР. 
От агенцията са предприети действия за ускоряване на процедурите за предоставяне на статут или закрила. Основен проблем в работата на РДГП – Елхово Капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 3740 лица. Той е надхвърлен с 286 места, съобщиха от пресцентъра на МВР. От агенцията са предприети действия за ускоряване на процедурите за предоставяне на статут или закрила. Основен проблем в работата на РДГП – Елхово

Телешките салами - микс от свинска мазнина и пилешки кожи

Производители масово мамят потребителите, като им пробутват ментета за телешки колбаси, установи проверка на "Марица". На голяма част на етикетите на уж телешките салами обикновено е посочен следния състав: свинска мазнина, пилешки кожи, свинско месо, оцветители, консерванти и химикали от Менделеевата таблица - дифосфати, мононатриев глутамат, натриев дифосфат и полифосфат.

Връщат старите условия за пенсиониране на военните

Парламентарната Комисия по отбрана подкрепи внесения от депутати от левицата законопроект за изменение на Кодекса за социално осигуряване, който предвижда отпадане на допълнително въведеното в края на 2012 г. условие за възраст за пенсиониране на военните. Заседанието беше открито за медиите след решението на членовете на комисията по предложение на депутата от "Атака" Венцислав Лаков, съобщава БТА. Атанас Мерджанов и министърът на отбраната Ангел Найденов обосноваха предложението пред комисията, като наред с другите аргументи Найденов отново п...

Националите 76-и в света след двете загуби

Загубите в двете последни световни квалификации смъкнаха България на 76-о място в новата световна ранглиста на ФИФА.

Воденият от Любослав Пенев тим падна с 1:2 от Армения в Ереван и с 0:1 от Чехия в София и напусна 64-ата позиция, която заемаше през миналия месец.

Пред нас са съставите на Того (75), Куба (74) и Сиера Леоне (73). Загубите в двете последни световни квалификации смъкнаха България на 76-о място в новата световна ранглиста на ФИФА. Воденият от Любослав Пенев тим падна с 1:2 от Армения в Ереван и с 0:1 от Чехия в София и напусна 64-ата позиция, която заемаше през миналия месец. Пред нас са съставите на Того (75), Куба (74) и Сиера Леоне (73).

КЗК погна парното за картел

КЗК проверява „Топлофикация - София” и 4 топлинни счетоводителя за картел при цените на дяловото разпределение. Столичното дружество пък ще бъде проверено и за злоупотреба с господстващо положение при формирането на цените за дяловото разпределение. Както и дали не ги определя в полза на големите фирми на пазара.

През 2014 г. здравеопазването получава със 100 млн. повече

Бюджетите на Здравната каса и общественото осигуряване за 2014 година са готови. Очаква се догодина да има със 100 млн. лева повече, отколкото през тази година. За здраве се залагат над 2,8 млрд. лева приходи, като по-голямата част ще дойдат от здравни вноски.  Над 9 млрд. и 300 млн. лева са предвидени за социални разходи догодина. Средният размер на пенсията ще е 307 лева, като от юли парите за възрастните ще бъдат увеличени с 3%. Това е записано в проектобюджета на Държавното обществено осигуряване. За пенсии ще се насочат над 360 млн. лева допълнително и парите за възрастните ще надхвърлят 8 млрд. лева – увеличението спрямо тази година е почти 5%. Възрастните могат да чакат 3% увеличение от 1 юли, най-ниската пенсия ще се увеличи с под 5 лева – от 150 на 154,50 лева,...

22-годишен отвлече автобус с ученици в Арканзас

Американската полиция задържа мъж, който отвлече автобус, заедно с неговия шофьор и 11 ученици от начално училище в южния американски щат Арканзас, предаде телевизионният канал Си Ен Ен. 22-годишният Никълъс Милър е бил арестуван след гонитба с полицейските власти, която е продължила 20 минути. При инцидента за щастие не е пострадал никой.

Ученици спасиха дядо от телефонна измама

Двама ученици спасиха 81-годишен мъж от телефонна измама. Той бил жертва на позната схема, при която непознати поискали да плати в брой гаранцията на дъщеря си, която уж убила дете с колата си.  Двете момчета случайно станали свидетели на предаването на сумата от 5700 лв. и успели да предотвратят възрастният човек да се раздели със спестяванията си, съобщава Нова телевизия. Криминалният сюжет се разиграва в центъра на село Бостина. Христо и Томас разговаряли на една от пейките, когато до тях спира непозната кола и шофьорът ги попитал къде се намира детската градина. Двете момчета с готовност се съгласили да го закарат до нея. „Когато се качихме в колата първото, в което се усъмнихме, е че телефонът му звънеше през две минути. След това слязохме на спирката, а в същото време ...

Кристен Стюарт продава къщата, в която е израснала

КРОСС/ Звездата от „Здрач" и бивша приятелка на Робърт Патинсън Кристен Стюарт реши да продаде къщата-приказка, в която е прекарала детството си заедно с двамата си братя . Приказният дом е принадлежал на родителите на Стюърт, които също са успешни холивудски актьори. Имението е в стила на известното произведение на Луис Карол "Алиса в страната на чудесата". Приказният дом в Южна Калифорния може да бъде закупен лично от приказното момиче за 1,75 милиона долара. Разположена далеч от пътя, къщата изглежда доста скромна на фона на екстравагантните вили в Бевърли Хилс. Въпреки това, в задния й двор има прекрасен басейн и огромна шахматна дъска с фигурки от романа на Карол. Фасадата на сградата се украсява от скулптура във формата на Белия заек - друг герой от книгата, а останалите стени са украсени с цитати.    

Сигнал за окървавен мъж вдигна на крак полицията в Благоевград

Сигнал за окървавен мъж до взривените силози на бившите Зърнени храни в Благоевград вдигна на крак медиците в Спешния център.

Малко преди 18 часа на тел. 112 е получен сигнал за ранен мъж в района, съобщи Struma.com. С включени сирени линейка пристигна на място, където вече бяха дошли и полицаите. 

Сигнал за окървавен мъж до взривените силози на бившите Зърнени храни в Благоевград вдигна на крак медиците в Спешния център. Малко преди 18 часа на тел. 112 е получен сигнал за ранен мъж в района, съобщи Struma.com. С включени сирени линейка пристигна на място, където вече бяха дошли и полицаите.

УЕФА глоби "Базел" с 30 хил. евро за акцията на "Грийнпийс"


УЕФА глоби швейцарския "Базел" с 30 хиляди евро заради допуснатата протестна акция от "Грийнпийс" по време на мача с "Шалке".

Двубоят на 1 октомври от Шампионската лига беше прекъснат за кратко, когато активисти на международната природозащитна организация се спуснаха с въжета от козирката на стадиона в Базел и опънаха огромен транспарант с надпис "Газпром", не замърсявайте Арктика".

Руският газов гигант е основен спонсор на "Шалке" и Шампионската лига, а наказанието на...

Драгомир Стойнев: Страните имат потенциал заедно да развиват производството на високотехнологични стоки

остигането на стабилен икономически растеж е първостепенна задача на правителството на България. Затова усилията са фокусирани към постигане на по-благоразумен бюджет и фискална политика, комбинирани с мерки за стимулиране на растежа, инвестициите, потреблението и износа. Икономическият растеж зависи от способността за създаване на по-добър бизнес остигането на стабилен икономически растеж е първостепенна задача на правителството на България. Затова усилията са фокусирани към постигане на по-благоразумен бюджет и фискална политика, комбинирани с мерки за стимулиране на растежа, инвестициите, потреблението и износа. Икономическият растеж зависи от способността за създаване на по-добър бизнес

Проф. Джефри Нилсен: Победители от спора за тавана на дълга в САЩ няма

Заплахата от фалит е “черна точка” за САЩ, като се има предвид, че доларът е световната резервна валута, според експерт

    


Радан Кънев: Ако се закрие Комисията по досиетата, ще се заличат връзките на ДС с мафията

Радан Кънев, председател на ДСБ. Снимка:БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира публикациите, че правителството е обсъждало закриване на Комисията по досиетата, а дейността й постепенно ще премине към Държавна агенция „Арихиви“ – наскоро оглавена от бивш служител на картотеката на ДС.

Ето и цялото изявление на Радан Кънев, което бе публикувано в блогът на Реформаторския блок.

Изключително съм притеснен от новината, че управляващите се готвят да закрият Комисията по досиетата.

Убеден съм, че работата на тази комисия е много актуална днес, защото тя разкрива връзките на сътрудниците и на апарата на репресивните служби с днешната мафия. Точно това я прави опасна и неудобна за кукловодите на управляващите.

Премиерът Орешарски незабавно да отговори, обсъждано ли е закриването на комисията в Министерски съвет?

Лидерите на парламентарните групи на БСП и на ДПС да изразят официална позиция по случая и да отговорят дали те са вносители на идеята.

 Според няколко публикации в различни сайтове, позоваващи са на източници от БСП, управляващото мнозинство е решило да закрие Комисията по досиетата. Дейността й постепенно трябва да премине към Държавна агенция “Архиви” и по този начин властта елегантно ще потуши скандала комисията и Военното разузнаване и Националната разузнавателна служба. Двете служби упорито отказват да предадат списъците с кадровите си служители.

 Тези дни започна дискусия и по предложението за връщане на параграф 12 в Закона за досиетата. Параграфът, предвиждащ забрана на проверката за принадлежност към бившите тайни служби на бивши началници на отдел или на сектор във Военното разузнаване и Националната разузнавателна служба след средата на юли 1991-ва година, беше отменен от предишния парламент.

Статията "Радан Кънев: Ако се закрие Комисията по досиетата, ще се заличат връзките на ДС с мафията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Трима загинаха при тежка катастрофа

Два автомобила са се сблъскали челно, при което са загинали

БНБ предлага таван на лихвите по бързи кредити

Банкер съветва да бъдем внимателни при сключването на договори

    


Три катастрофи с автобуси за един ден в Пловдив

От "Пътна полиция" предупреждават да бъдем внимателни на пътя, защото на много места в страната настилките са мокри и хлъзгави

Чирпанлиев: 80% от бежанците не искат да остават в България

Приоритет на над 80% от хората в бежанските лагери е да си получат статутите и да продължат пътя си на Запад.

5 г. решетки за чиновничка, дала си 50 бона бонус

5 години зад решетките ще трябва да излежи бившата шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова като наказание, че неправомерно си е раздала бонус от над 50 000 лева. Състав на Софийски градски съд я призна вчера за виновна по обвинението, че е превишила служебните си права и е присвоила крупната сума от агенцията.

Шофьорски ад на пътя София - Перник! Няколко катастрофи осеяха платното за движение

Тази вечер пътни инциденти осеяха пътя София - Перник, съобщиха читатели на ZaPernik.com.

Джип се е преобърнал в района на пътен възел "Даскалово". Вероятно джипът се е движила от София за село Студена, допълват очевидци. Автомобилът се е преобърнал в  тревната площ около пътния възел.

За друго ПТП ни съобщават в редакцията от мястото на инцидента. Лек автомобил се е забил върху мантинелата. Колата се е движила от София към Перник. Цветът на...

Продължава

Двама служители на националната гвардия в Тунис убити при сблъсъци

В страната продължава политическата криза между ислямистките

Меркел и социалдемократите на преговори за коалиция

Християндемократите на канцлера Ангела Меркел и опозиционната Социалдемократическа партия се споразумяха да започнат официални преговори за коалиция, предаде ДПА.
Лидерите на двете партии обявиха решението след няколкочасови сондажни разговори. ГСДП се надява да получи отстъпка от ХДС с въвеждането на минимална федерална ставка за заплащането. Християндемократите на канцлера Ангела Меркел и опозиционната Социалдемократическа партия се споразумяха да започнат официални преговори за коалиция, предаде ДПА. Лидерите на двете партии обявиха решението след няколкочасови сондажни разговори. ГСДП се надява да получи отстъпка от ХДС с въвеждането на минимална федерална ставка за заплащането.

Две столични улици бяха именувани по инициатива на МВнР и Столична община

Две столични улици бяха тържествено именувани "Улица на Франкофонията" и "Леополд Седар Сенгор" по инициатива на Министерството на външните работи и на Столична община по случай 20-годишнината от приемането на България за пълноправен член на Международната организация на Франкофонията. Това съобщиха от МВнР. "Франкофонията има безспорен принос за насърчаването на диалога и за развитието на онези ценности, които днес правят възможно общуването в пространство без вътрешни граници. Не случайно членството на България в това семейство на културното ...

Меркел и ГСДП се договориха да започнат преговори за коалиция

/КРОСС/ Партията на Ангела Меркел и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) се съгласиха да започнат формални преговори за съставяне на коалиционно правителство, съобщават немските медии.Въпреки победата си на изборите, партията на канцлера Ангела Меркел не може да сформира самостоятелно правителство. На третия предварителен кръг консултации днес в Бундестага Християндемократическата партия/Християнсоциален съюз, и Германската социалдемократическа партия постигнаха съгласие по повечето спорни точки.Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел, баварският му съюзник от Християнсоциалния съюз (ХСС) и лявоцентристката ГСДП ще препоръчат официално на партийните си комитети започването на преговори за съставяне на правителствена коалиция.Споразумението идва два дни, след като еколозите от Зелената партия отказаха да водят нови преговори с консерваторите на Меркел, посочвайки непреодолими различия. Така ГСДП остана единствената партия, която може да управлява с канцлерката в третия й мандат.

Родители от Виница предпочитат децата им да учат в претъпканото ОУ “Захари Стоянов“

56 592 лв. ще даде община Варна за училищни паралелки, в които броя на децата е под минимума. Такива ще има в девет варненски училища, стана ясно на днешното заседание на комисията по наука и образование към общинския съвет. Две от малките паралелки са в ОУ “Панайот Волов“ във Виница.

Прокуратурата проверява срамния случай „Медузи”

Прокуратурата ще проверява делото "Медузи", заради което депутатът от БСП и бивш общински съветник от Варна Борислав Гуцанов осъди България в Страсбург за 44 000 евро. "Делото срещу Борислав Гуцанов е започнало по срамен начин и е завършило по срамен начин", заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров.

Англия и Италия не са водачи

Три световни шампиона ближат рани от актуалната ранглиста на ФИФА, която ги извади от сметките за водачи на групи на мондиала. Според таблицата Англия, Италия и Франция ще са подгласници (“петлите” не са се класирали, чакат бараж) за световното в Бразилия догодина. Така всяка от тези велики сили може да се падне в група с Бразилия, Аржентина, Герма Три световни шампиона ближат рани от актуалната ранглиста на ФИФА, която ги извади от сметките за водачи на групи на мондиала. Според таблицата Англия, Италия и Франция ще са подгласници (“петлите” не са се класирали, чакат бараж) за световното в Бразилия догодина. Така всяка от тези велики сили може да се падне в група с Бразилия, Аржентина, Герма

Погнаха човек на Борисов за пране на 1.5 млн. лв

Депутатът Стефан Господинов от ГЕРБ съвсем скоро може да стане клиент на прокуратурата. Антон Кутев сезира парламентарната комсиия "Антикорупция" за дарение от 1.5 милиона лева, което Господинов получил от дъщеря си студентка.

Независим фискален съвет ще контролира бюджета от догодина


Независим фискален съвет от петима членове да контролира изпълнението на бюджета от следващата година, предлага законопроект, публикуван на сайта на Министерството на финансите за обществено обсъждане.  

Съветът ще наблюдава изразходването на обществените средства и ще прави бюджетни прогнози. Органът ще се финансира от Народното събрание и се създава по европейска препоръка. 

Досега 22 от страните - членки на Европейския съюз вече са изпълнили изискването на Брюксел за...

Григор Димитров записа втора победа в Стокхолм

/КРОСС/ Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с успешното си представяне на турнира в Стокхолм с награден фонд 600 565 евро. В среща от втория кръг българинът се наложи над германеца Ян-Ленард Щруф с 6:1, 6:3.С днешния си успех хасковлията си осигури място на четвъртфинала в шведската столица. Димитров си заработи и 15 500 евро от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста. За място на полуфиналите Гришо ще спори с победителя от мача между Кевин Андерсън или Кени дьо Шапе.

Куневите хора видяха "наместване на числа" в Бюджет '14

"България на гражданите" искат провеждането на реформи

    


Куневите хора видяха "наместване на числа"

Искат провеждането на реформи с бюджета за догодина

    

Радан Кънев: Орешарски веднага да каже ще закрива ли Комисията по досиетата

Радан Кънев, председател на ДСБ. Снимка:БГНЕС

Премиерът Орешарски незабавно да отговори обсъждано ли е закриването на Комисията по досиетата в Министерски съвет.

Това призова лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод появилите се информации, че правителството е обсъждало закриване на Комисията по досиетата, а дейността й постепенно да се пренасочи към Държавна агенция „Архиви“ – наскоро оглавена от бивш служител на картотеката на ДС.

Ето и цялото изявление на Радан Кънев, което бе публикувано късно в четвъртък в блога на Реформаторския блок.

Изключително съм притеснен от новината, че управляващите се готвят да закрият Комисията по досиетата.

Убеден съм, че работата на тази комисия е много актуална днес, защото тя разкрива връзките на сътрудниците и на апарата на репресивните служби с днешната мафия. Точно това я прави опасна и неудобна за кукловодите на управляващите.

Премиерът Орешарски незабавно да отговори обсъждано ли е закриването на комисията в Министерски съвет?

Лидерите на парламентарните групи на БСП и на ДПС да изразят официална позиция по случая и да отговорят дали те са вносители на идеята.

Според няколко публикации в различни сайтове, позоваващи са на източници от БСП, управляващото мнозинство е решило да закрие Комисията по досиетата.

Дейността й постепенно трябва да премине към Държавна агенция “Архиви” и по този начин властта елегантно ще потуши скандала между комисията, Военното разузнаване и Националната разузнавателна служба. Двете служби упорито отказват да предадат на Комисията по досиетата списъците с кадровите си служители.

Тези дни започна дискусия и по предложението за връщане на параграф 12 в Закона за досиетата. Параграфът, предвиждащ забрана на проверката за принадлежност към бившите тайни служби на бивши началници във Военното разузнаване и Националната разузнавателна служба след средата на юли 1991 г., беше отменен от предишния парламент.

Статията "Радан Кънев: Орешарски веднага да каже ще закрива ли Комисията по досиетата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Синята зона в Бургас с ново работно време

Това съобщиха от пресцентъра на общината

От БНБ заговориха за таван на лихвите по кредитите

Гражданите трябва да бъдат много внимателни, когато сключват такива сделки, това е основно в техни ръце, смята подуправителят на БНБ

Кмет се жалва в МВР от магии

Сигнал за съмнителен пакет пред автомобила си подаде в полицията кметът на Плиска Христо Илиев (ГЕРБ). Дошлите на място униформени потвърдили, че има пакет, пълен със странни неща - шише от парфюм, батерия, оцетник и... фекалии. За капак навън стърчала бяла свещ. 
Кметът Илиев твърди, че има данни за явна магия и това е четвърти опит да бъде Сигнал за съмнителен пакет пред автомобила си подаде в полицията кметът на Плиска Христо Илиев (ГЕРБ). Дошлите на място униформени потвърдили, че има пакет, пълен със странни неща - шише от парфюм, батерия, оцетник и... фекалии. За капак навън стърчала бяла свещ. Кметът Илиев твърди, че има данни за явна магия и това е четвърти опит да бъде

България е 49-а в света по златни резерви

Страната ни разполага с 40 тона злато, които съставляват 9.1% от резервите на страната.

Таки, Любо Чука и Джубрилов в бизнеса с анаболи

Наркобосът в изгнание Христофорос Аманатидис-Таки, босът в изгнание Любен Джубрилов и хора от бившия Наркобосът в изгнание Христофорос Аманатидис-Таки, босът в изгнание Любен Джубрилов и хора от бившия "Клуб 777" контролират търговията със стимуланти в страната. Според хора от бранша бизнесът с опасните анаболи носи годишно около 20 млн. лв. Търговията с този вид медикаменти и добавки се въртят извън аптеките в една специфична схема

Японци строят клиника във Велико Търново

 Японски медици искат да строят клиника във Велико Търново. Старата столица привлякла интереса на д-р Хируфуми Такаяши, д-р Шегеки Сато и бизнесмена Шеки Секигучи, след като техен сънародник бил спасен през май в местната болница. Тогава на японеца се наложило да му бъде направена спешна хемодиализа. След като се прибрал в родината, пациентът бил подложен на изследвания. Те показали, че направените манипулации в България са много добри. Японските доктори били впечатлени и пожелали да посетят държавната болница.

Във вторник медиците от Страната на изгряващото слънце преговаряха с директора на здравното заведение д-р Стефан Филев и с шефката на отделението по хемодиализа д-р Маргарита Велкова. Те споделиха, че тяхна фирма е инвестирала 100 млн. долара в софийската болница „Токуда“.  Гостите се интересуваха дали във Велико Търново има достатъчно медицински кадри, колко струва месечното лечение на един пациент, какъв е инструментариумът, имаме ли добри рехабилитационни уреди, от какви марки е наличната апаратура и кой я поддържа. „Давността на експлоатация на машините ни е 30 000 часа, а поддръжката е от сервизи в Габрово и Стара Загора“, обясни д-р Велкова.

От разговора стана ясно, че месечното лечение на болен на хемодиализа в Япония струва 2800 евро, а у нас за една процедура здравната каса отпуска 70 евро. Д-р Стефан Филев подчерта, че освен в лечебна дейност, може да се инвестира и в медицински туризъм, тъй като Великотърновската област има международно летище и пътни артерии, добра природа и целебни минерални извори.

Японските медици разгледаха отделенията по хемодиализа и образна диагностика и констатираха: „В лоша материална база се извършват процедури на високо ниво от много добри специалисти“.

Само три държави са готови незабавно да помогнат на България за бежанците


Само Австрия, Чехия и Великобритания са изразили досега готовност да окажат незабавно пряка помощ на България при решаването на проблема с бежанците. Вътрешните министри на трите страни са декларирали това в отговор на писмо от вътрешния министър Цветлин Йовчев до всеки от колегите му в ЕС. 

Това съобщи самият Йовчев пред Министерска конференция на Залцбургския форум в Букурещ, цитиран от пресцентъра на министерството.

Българският вътрешен министър е призовал...

Цитат на деня: Станахме първата страна с протест срещу фискално разхлабване


"Страни, не само от Южна Европа, но и други европейски страни, които нямаха добри монетарни фискални показатели, бяха първи в общественото недоволство, в масови стачки. Не мисля, че има чак толкова пряка релация между фискалната стабилност и масовите недоволства. Мисля, че масовите недоволства са резултат на лоши политики. Последните 5 години в почти всички европейски страни имаше по-интензивни или по-слаби протести срещу фискални рестрикции. Ние станахме първата страна, в която беше...

Храм-паметникът "Свети Александър Невски" бе избран за едно от най-красивите места в Европа

Храм-паметникът "Свети Александър Невски" бе избран за едно от най-красивите места в Европа. Той е включен в късометражен филм на режисьора Люк Шепард, който носи името „Nightvision”. Шепард пътува в продължение на три месеца из Стария континент, за да заснеме през нощта най-красивите забележителности.

Пускат от затвора Цар Киро. Къде обаче отива?

Адвокатът му го съветва да не се връща засега в Катуница

    


Блокират сметките на ВиК Габрово?

Това се прави след като съдът е отказал вписване на новия управител на ВиК-Габрово

Заловиха двама въоръжени българи в Гърция

41 годишен българин е бил спрян за проверка от полицейски служители на 21-ия километър на националния път Итеа-Андириу в Гърция. Полицаите установили, че българският гражданин е пътувал въоръжен, съобщава сайтът "Български новини".

Служителите на реда са намерили във вътрешността на автомобила военна пушка с щик, метален прът и един метален бокс 41 годишен българин е бил спрян за проверка от полицейски служители на 21-ия километър на националния път Итеа-Андириу в Гърция. Полицаите установили, че българският гражданин е пътувал въоръжен, съобщава сайтът "Български новини". Служителите на реда са намерили във вътрешността на автомобила военна пушка с щик, метален прът и един метален бокс

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване