Бойко Великов става шеф на БОРКОР

Центърът БОРКОР беше създаден в средата на 2010 г. като специализирана административна структура с аналитични функции за изпълнение на държавната политика в областта на превенцията и противодействието на корупцията и организираната престъпност

Уволняват 400 души от Акумулаторния в Търговище

Над 400 работници или близо две трети от служителите в Акумулаторния завод на фирмата "Енерсис" в Търговище ще бъдат съкратени. Причината е прекратяване на част от производствената дейност в Завода за индустриални батерии.

В листовка на Острова сравняват българите с хлебарки

Калфин пише на Фараж за ксенофобските материали

    


Видео: Какво казва 2013 според YouTube




За да отбележи изминаващата 2013 г. екипът на YouTube е поканил някои от популярните изпълнители на социалната мрежа за видеосподеляне, за да участват в клип на име YouTube Rewind: What Does 2013 Say?, който представлява смесица от някои от най-популярните герои, музика, клипове и интернет сензации през годината.

Ако откривате откъде идват всички препратки във видеото, то значи сте отделили доста време на YouTube през изминалата 2013 г.

В клипа са включени...

Миков за визитата на "Атака" в Куба: Въпрос на лична отговорност

Всяка парламентарна група е в правото си да прави контакти, в това число и международни. Видях тези дни, че друг лидер беше в Израел, пък никой нищо не ми е съобщавал.

Шокиран съм от това как може парламентът и правителството да са толкова далеч от хората и реалността

Шокиран съм от това как може парламентът и правителството да са толкова далеч от хората и реалността. Това заяви изпълнителният директор на фирма „ЕнерСис” в Търговище Ойген Петерханс, по повод съкращаването над 400 служители и работници. По-рано днес стана ясно, че от края на март 2014 година акумулаторният завод в Търговище спира по-голямата част от производството си, като запазва единствено производството на батерии за подводници, в което са ангажирани близо 100 души. Г-н Петерханс заяви още, че  трудовото законодателство, относно индустрият...

Грейнаха светлините на коледната елха на община „Тунджа”

На 10 декември 2013 година кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев даде старт за запалването на празничните светлини на коледната елха пред административната сграда на общината и върху фасадата. Официални  гости на церемонията бяха седемте джуджета и Снежанка от село Роза с тяхната красива къщичка и коледарчета от село Тенево. По утвърдена от години вече традиция, пред коледната елха зазвучаха коледарски песни и благослов. Станеникът на теневската куда – 7-годишният Християн Димитров, получи коледния кравай с пара върху него от кмета Георги Г...

Папа Франциск е "Човек на годината” на списание "Тайм”

"Човек на годината” на списание "Тайм” за 2013-та е папа Франциск. Списанието отличи папата заради това, че е променил "тона, възприемането и подхода" на Католическата църква. "За това, че извади папството си извън двореца и го постави на улицата, за това, че накара най-голямата Църква в света да се изправи пред най-належащите си нужди и за това, че уцели точния баланс между осъждането и състраданието, папа Франциск е човек на годината за 2013 година на списание "Тайм”, заяви главният редактор Нанси Гибс, цитирана от Франс прес. Според редакцията на "Тайм" именно главата на римокатолическата църква е оказал най-голямо влияние на световните събития през отиващата си година. "Рядко се случва нов актьор на международната сцена да привлече толкова голямо внимание толкова бързо, както сред младите, така и сред по-възрастните, както сред вярващите, така и сред скептиците", обясни Нанси Гибс. На сайта на списанието се посочва, че първият папа от страна извън Европа от 1200 години насам е започнал да трансформира едно място (църквата - б.р.), което измерва промяната в столетия. Говорителят на Ватикана отец Федерико Ломбарди, цитиран от ДПА, каза, че папата "не търси слава или успех", но "определено ще е щастлив", ако признанието помогне за разпространяването на божиите послания. "Положителен сигнал е, че едно от най-престижните отличия в международните медии се дава на някой, който прогласява пред света духовни, религиозни и морални ценности и издига мощен глас за мир и по-голяма справедливост", допълни Ломбарди. На второ място в годишната класация на "Тайм" е бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън, на трето - активистката на американското движение за правата на сексуалните малцинства Едит Уиндзор, а на четвърто - сирийският президент Башар ал Асад.

„Тайм“ избра папа Франциск за „Човек на годината“

Папа Франциск. Снимка: БГНЕС

Списание „Тайм“ избра папа Франциск за „Човек на годината“ за 2013 г. заради това, че е „извадил папството извън двореца и го е поставил на улицата“.

Папа Франциск накара най-голямата Църква да се изправи пред най-належащите си нужди и уцели точния баланс между осъждането и състраданието, обясни главният редактор на „Тайм“ Нанси Гибс.

Много рядко се случва някой, който се е появил толкова скоро на международната сцена, да привлече до така степен вниманието както на младите, така и на възрастните, както сред вярващите, така и сред скептиците, посочи тя.

По думите на Гибс папа Франциск е оказал най-голямо влияние на световните събития през тази година.

Папата не търси слава или успех, но ще бъде щастлив, ако това признание помогне за разпространението на божиите послания, коментира отличието говорителят на Ватикана отец Федерико Ломбарди.

По думите му е положително това, че едно от най-престижните отличия в международните медии се дава на човек, който се бори за налагането на духовни, религиозни и морални ценности и издига глас за по-голяма справедливост.

Това не е първият път, в който папа става „Човек на годината“. През 1994 г. отличието получава папа Йоан Павел II, а през 1962 г. – Йоан XXIII.

На второ място в класацията на „Тайм“ за 2013 г. е бившият служител на ЦРУ Едуард Сноудън, който разпространи секретни документи, доказващи, че службите за сигурност на САЩ следят телефонните разговори на милиони хора по света.

На трето място е класирана активистката за правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация Едит Уиндзор. На четвърто място пък е президентът на Сирия Башар ас Асад.

Статията "„Тайм“ избра папа Франциск за „Човек на годината“" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ученичка от Варна спечели първа награда за есе от Националния конкурс по народно приложно изкуство

Две ученички от Варна взеха награди от Националния конкурс по народно приложно изкуство "От Коледа до Васильовден". Изявата е част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието, младежта и науката за учебната 2013/2014 година.

Миков за посещението на "Атака" в Куба: Не си спомням да са ми давали официално заявление

Всяка парламентарна група е в правото си да прави контакти, в това число и международни.
Така председателят на парламента Михаил Миков коментира пред журналисти в парламента информацията, че депутати от „Атака", начело с Волен Сидеров, са били на посещение в Куба.
Попитан дали от ПГ на „Атака" са подали заявление за официално посещение в Куба, Всяка парламентарна група е в правото си да прави контакти, в това число и международни. Така председателят на парламента Михаил Миков коментира пред журналисти в парламента информацията, че депутати от „Атака", начело с Волен Сидеров, са били на посещение в Куба. Попитан дали от ПГ на „Атака" са подали заявление за официално посещение в Куба,

Здравната каса и лекарския съюз се споразумяха за рамковия договор


Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Българския лекарски съюз (БЛС) постигнаха съгласие за Националния рамков договор за 2014 година, съобщи БНР.

Договорът ще бъде подписан на 18 декември. Касата и лекарите се споразумяха по някои от най-важните предложения на Лекарския съюз, като увеличаването на цените на 24 клинични пътеки. Така клиничната пътека за раждането от догодина от 480 лева ще бъде 585 лева.

Сумата за увеличаването им е в размер на...

Kaufland с магазин в Ритейл парк Уест в Пловдив

/КРОСС/ Най-голямата верига супермаркети в България, Кауфланд, стартира строежа на свой магазин в   Ритейл парк Уест  в западната част на град Пловдив. Това ще бъде петият магазин от веригата в града. Ритейл парк Уест се намира между три ключови булеварда  - „Пещерско шосе", „Свобода" и „Копривщица" и е в центъра на три гъсто населени жилищна района в град Пловдив. Общата площ на терена е 85 хил. кв. м, а планираната търговска площ е над 43 хил. кв. м, което го прави най-големия в Южна България. Територията на Ритейл парк Уест е с изцяло нова инфраструктура, единадесетте  урегулирани парцела са захранени с вода, канализация, електричество, топлопровод, газификация и оптична мрежа за интернет.Търговският парк ще се оформи като основна урбанистична зона в западната половина на града, привлекателно място за пазаруване за цялото семейство в благодарение на голямото разнообразие от стоки и услуги, които ще се предлагат. Търговския микс на ритейл формата ще бъде съставен от хранителна верига, обзавеждане, бяла и черна техника, магазин от типа „Направи си сам", магазини за дрехи, спортни и детски стоки, аптека и дрогерия, книжарница, домашни потреби, мобилни оператори, банкови клонове и застрахователни представителства

Жестомимичният превод на церемонията за Мандела се оказа... хаотично ръкомахане (видео)


По време на церемонията в памет на Нелсън Мандела във вторник жестомимичният преводач се оказа, че просто е ръкомахал хаотично с ръце пред погледите на милиони на стадиона в Йоханесбург и пред телевизионните екрани по света. Това разгневи мнозина глухонеми по света, пише агенция Reuters. Водещата асоциация на глухонемите в Южна Африка DeafSA осъди присъствието на непознатия преводач на церемонията, на която бяха президентът Джейкъб Зума и редица други световни лидери, включително и...

Миков: Нито Атака са ми казвали, че ще ходят в Куба, нито Борисов ми е казвал за Израел

Няма парламентарна група, която да няма международни контакти, съответно посещения в чужди държави. Това заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков в отговор на въпрос дали от „Атака” са му казвали, че планират посещение в Куба, предаде Агенция „Фокус”. „Не си спомням да са ми давали официално заявление. Не съм и правил проверка, за да мога да отговоря с точност. Видях тези дни, че друг лидер беше в Израел, пък никой нищо не ми е съобщавал. Получавам много заявления”, бяха точните думи на Миков. На въпрос дали е нормално депутатите да са в Куба, когато в пленарна зала се гласува Законът за държавния бюджет за 2014 г., Миков заяви: „Всеки сам избира поведението си. Въпрос на лична отговорност”. &a...

Кабинетът определи празниците на вероизповеданията

Правителството определи дните на религиозните празници през 2014 г. на вероизповеданията, различни от православното.

Ердоган: „България, Босна и Македония са турска територия”

В предизборно изявление турският премиер Реджеп Ердоган заяви, че гръцка Тракия, части от Македония, България, Босна и Херцеговина са турска територия. „Тракия е нашата жива история в Европа, тя принадлежи на Турция. Тракия е Солун, Ксанти, Кърджали, Варадар, Скопие, Призрен и Сараево”, казал в речта си премиерът, пише "Свободен народ", цитирайки турски медии.

Миков за посещението на "Атака" в Куба: Получавам много заявления, не помня дали са ми давали

Всяка парламентарна група е в правото си да прави контакти, в това число и международни.
Така председателят на парламента Михаил Миков коментира пред журналисти в парламента информацията, че депутати от „Атака Всяка парламентарна група е в правото си да прави контакти, в това число и международни. Така председателят на парламента Михаил Миков коментира пред журналисти в парламента информацията, че депутати от „Атака", начело с Волен Сидеров, са били на посещение в Куба. Попитан дали от ПГ на „Атака" са подали заявление за официално посещение в Куба,

Папа Франциск е "Човекът на годината" на списание "Тайм"

Папа Франциск е избран за "Човек на годината" на американското списание "Тайм", съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Резултатът от класацията вече е публикуван на сайта на списанието. Редакцията на "Тайм" смята, че именно главата на римокатолическата църква е оказал най-голямо влияние на световните събития през отиващата си година. "Рядко се случва нов актьор на международната сцена да привлече толкова голямо внимание толкова бързо, както сред младите, така и сред по-възрастните, както сред вярващите, така и сред скептиците", об...

Десетки българчета се раждат с увреден слух годишно, ранната диагностика е изключително важна

Над 200 деца се раждат с увреден слух у нас годишно. В най-добрите случаи поне при 150 от тях се наблюдава частично увреждане на слуха. Специалистите са категорични, че рехабилитацията на слуха и говора трябва да започне най-късно, когато детето навърши шестия си месец. Стига обаче нуждата от нея да е установена навреме. Донка Сребрева е майка на 14-годишната Стилина, която благодарение на имплантация на слухово апаратче днес учи по математика, чете, пише в социалните мрежи. Майката, която заедно с детето живее в Свиленград, признава, че тази и...

Локо Пловдив разгроми Пирин в Гоце Делчев

Отборът на Локомотив Пловдив постигна изразителна победа над Пирин при визитата си в Гоце Делчев. Възпитаниците на Александър Станков не срещнаха никаква съпротива от домакините и заслужено взеха трите точки след 6:0. Това е рекордна загуба за опашкаря Пирин Гоце Делчев, който от началото на сезона има едва девет точки и е абсолютен „фаворит“ за отпадане от елита. Два гола за успеха на гостите реализира нападателят Мартин Камбуров. Таранът на „смърфовете“ вкара първия и последния гол в срещата. Головата фиеста на градския стадион в Гоце ...

Полк. Крум Кацаров е новият директор на ВМА

Днес в Аулата на Военномедицинска академия се състоя официалната церемония по приемане и сдаване на поста началник на ВМА. Новият началник полк. Крум Кацаров беше представен пред личния състав на академията от министъра на отбраната Ангел Найденов. На церемонията присъстваха представители на ръководствата на Министерството на отбраната,  Българската армия,  Военномедицинска академия и др.Досегашният ръководител на болницата генерал-майор Стоян Тонев се пенсионира. Тонев навърши 60 години на 3 декември и според закона беше девоенизиран.

EVN: Планови превключвания в подстанция „Димитровград“ в неделя

/КРОСС/ В EVN България е постъпила заявка от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за планови превключвания в подстанция „Димитровград“, собственост на ЕСО, за 15 декември 2013 г. (неделя). В тази връзка са възможни краткотрайни прекъсвания на електрозахранването за част от клиентите в Димитровград в периода от 06 до 6.30 ч. на 15 декември 2013 г. Сътрудниците на EVN България ще окажат необходимото съдействие на ЕСО за оперативните превключвания, с цел бързото възстановяване на електрозахранването. Денонощен телефонен център на EVN тел. 0700 1 7777 (информация) тел. 0700 1 0007 (липса на захранване) тел. 0700 1 0207 (автоматична проверка на сметка) еmail: info@evn.bg

Нико Розберг: "Мерцедес" може да победи "Ред бул" догодина


Нико Розберг приема напредъка на "Мерцедес" през изминалия сезон във Формула 1 като доказателство за потенциала на екипа да победи "Ред бул" догодина.

След разочароващото представяне на отбора през последните години, през тази германците взеха три победи и прогресираха до второ място при конструкторите. Те все пак останаха на цели 236 точки зад "Ред бул", но Розберг очаква екипът му да се бори с шампионите през новия сезон.

"Напреднахме изключително много и всички вярваме,...

Google иска да сложи микрофони във всяко помещение


Google има съвсем сериозната идея да разполага с микрофони във всяко помещение по света. Чрез тях компанията ще може да слуша разговорите на хората и да предоставя необходимата допълнителна информация в реално време, без да се налага самите те да търсят с телефоните си.

"Представете си личен асистент, който ви прекъсва и ви казва, че е време да тръгвате. Ще ви предоставя информацията, която искате във всеки един момент", казва пред в. The Independent Скот Хъфман, който е директор на...

“Лорд ъф дъ денс” у нас през март

Борбата между Доброто и Злото може да се води и със средствата на танца, а магията може да излезе извън границите на ирландския фолклор и да завладее умовете и сърцата на милиони по целия свят. Последна възможност да се убеди лично в това ще получи и българската публика през пролетта. На 15 март Lord of the Dance се завръщат в България с Борбата между Доброто и Злото може да се води и със средствата на танца, а магията може да излезе извън границите на ирландския фолклор и да завладее умовете и сърцата на милиони по целия свят. Последна възможност да се убеди лично в това ще получи и българската публика през пролетта. На 15 март Lord of the Dance се завръщат в България с

Инспектори на ИАГ конфискуваха 15 елхи от софийски пазар

На друго пазар в столицата продавали 500 бр. дрянови клони без документ

AMC Entertainment ще набере 368 млн. долара от лоялните си клиенти

Американската кино верига планира да продаде 18,4 млн. акции на цена от 18 до 20 долара

    


Норвежец си прави "нобели"

В интервю за местния канал ТВ2 Тон каза, че се надява фондацията да раздава награди от най-малко 50 млн. крони годишно (5,95 млн. евро). Тон посочи, че се вдъхновил от своя приятел Ингвар Кампрад, основател на ИКЕА. “Ще цитирам Кампрад, чиято фондация ИКЕА дарява много повече от мен. Той каза, че се надява с този жест ИКЕА да живее вечно”. В интервю за местния канал ТВ2 Тон каза, че се надява фондацията да раздава награди от най-малко 50 млн. крони годишно (5,95 млн. евро). Тон посочи, че се вдъхновил от своя приятел Ингвар Кампрад, основател на ИКЕА. “Ще цитирам Кампрад, чиято фондация ИКЕА дарява много повече от мен. Той каза, че се надява с този жест ИКЕА да живее вечно”.

Станишев пред посланици от ЕС: Свидетели сме на ясно структуриран бюджет

За пръв път от много години сме свидетели на ясно структуриран бюджет с точно разписани политики и приоритети, ориентирани към възстановяване на българската икономика и извеждането й на пътя на растежа, към създаването на по-добър живот за българските граждани и адресиран към разрешаване на техните проблеми. Това заяви Сергей Станишев на регулярна За пръв път от много години сме свидетели на ясно структуриран бюджет с точно разписани политики и приоритети, ориентирани към възстановяване на българската икономика и извеждането й на пътя на растежа, към създаването на по-добър живот за българските граждани и адресиран към разрешаване на техните проблеми. Това заяви Сергей Станишев на регулярна

Задържаха иманяри на Рациария

Четирима жители на с.Арчар са задържани вчера с полицейска мярка за срок до 24 часа за незаконни разкопки на територията на античния град Рациария, в землището на същото село. С.К./27г./, А.И./24г./, К.М./24г./ и Н.В./28г./. били заловени в момент на извършване на незаконни изкопни дейности. На местопроизшествието е извършен оглед, иззети са металотърсач, осем лопати, четири кирки, 22 монети, фрагменти от олово и бронз. По случая работи РУП-Видин, образувано е досъдебно прои...

Реформаторите и Подкрепа „тръгват” към избори 2 в 1 през май

Политическата нестабилност в страната няма да се оправи по никакъв друг начин освен с нови избори. Логично е те да бъдат 2 в 1 с тези за евродепутати през май. Това заяви председателят на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев след двучасова среща с лидери от Реформаторския блок.

"Галатасарай" шокира "Ювентус" под снега в Истанбул и се класира за осминафиналите


Футболистите на "Галатасарай" поднесоха първата голяма изненада в Шампионската лига, след като елиминираха италианския шампион "Ювентус" още в груповата фаза на турнира.

С попадение на Уелси Снайдер в 85-ата минута турският първенец спечели с 1:0 доиграването на директния сблъсък за второто място в група В, който беше прекратен във вторник заради силния снеговалеж в Истанбул.

Срещата беше спряна в 32-ата минута при резултат 0:0 след консултация между главния съдия Педро...

Искат приватизация на Топлофикация "София"

Предстоят съкращения в икономиката - 40 на сто от служителите в Агенцията по приватизация ще бъдат съкратени. 8 на сто ще бъдат съкращенията в министерството на икономиката.

НАТО удължи мандата на генералния секретар Андерс Фог Расмусен

НАТО съобщи, че страните от пакта удължават мандата на настоящия генерален секретар на организацията Андерс Фог Расмусен, предаде БТА. Целта е Расмусен да подготви предстоящата в началото на септември догодина среща на държавните и правителствените ръководители от алианса в Южен Уелс. На тази среща се очаква да бъде определен нов политически ръководител на НАТО. В съобщението се отбелязва, че Расмусен пое поста през август 2009 година. Мандатът му днес е бил удължен до 30 септември догодина. ...

Клисарова учудена от "книга в ръка" пред парламента

Учените от БАН не я уведомили, че подкрепят протеста

    


Братът на Бербатов получи една година условно за наркотици

Една година условно с тригодишен изпитателен срок постанови районният съд в Дупница за брата на Димитър Бербатов - Асен, съобщи Дарик. Асен Бербатов ще трябва да плати и глоба от 2000 лева за притежание на кокаин. В автомобила на Асен Бербатов под дунапреновата обвивка на детско столче за автомобил полицаите откриха миналата ... Една година условно с тригодишен изпитателен срок постанови районният съд в Дупница за брата на Димитър Бербатов - Асен, съобщи Дарик. Асен Бербатов ще трябва да плати и глоба от 2000 лева за притежание на кокаин. В автомобила на Асен Бербатов под дунапреновата обвивка на детско столче за автомобил полицаите откриха миналата ...

Станишев пред посланици от ЕС: Свидетели сме на ясно структуриран бюджет

За пръв път от много години сме свидетели на ясно структуриран бюджет с точно разписани политики и приоритети, ориентирани към възстановяване на българската икономика и извеждането й на пътя на растежа, към създаването на по-добър живот за българските граждани и адресиран към разрешаване на техните проблеми. Това заяви Сергей Станишев на регулярна За пръв път от много години сме свидетели на ясно структуриран бюджет с точно разписани политики и приоритети, ориентирани към възстановяване на българската икономика и извеждането й на пътя на растежа, към създаването на по-добър живот за българските граждани и адресиран към разрешаване на техните проблеми. Това заяви Сергей Станишев на регулярна

Папа Франциск е личност на годината на сп. "Тайм"

Редакцията на списанието смята, че именно главата на римокатолическата църква е оказал най-голямо влияние на световните събития през отиващата си година

Станишев вижда перспективи правителството да продължи да работи ефективно

Според лидера на БСП Сергей Станишев съществуват добри перспективи пред правителството, за да продължи да работи ефективно, мотивирано и още по-усърдно по изпълнение на програмата, с която е избрано. Това е посочил Станишев на работна среща с посланиците на страните от ЕС и на Турция у нас, съобщиха от пресцентъра на БСП. Срещата е била при домакинството на Дарюс Гайдис, временно управляващ посолството на Литва, по повод на литовското председателство на ЕС.Председателят на БСП е посочил, че първоначалната задача на правителството е била възстан...

Бареков: Цветанов надмина Бисеров. Борисов му праща есемес да се маха, той стои

Цветан Цветанов веднага да напусне Народното събрание, защото надмина и емблематичния Христо Бисеров. Това призова лидерът на Движение „България без цензура" Николай Бареков след кръгла маса на тема „Правосъдие, държавност и правов ред". По думите му, в момента в парламента има по-силен еквивалент на бившия зам.-шеф на ДПС и това е дясната ръка Цветан Цветанов веднага да напусне Народното събрание, защото надмина и емблематичния Христо Бисеров. Това призова лидерът на Движение „България без цензура" Николай Бареков след кръгла маса на тема „Правосъдие, държавност и правов ред". По думите му, в момента в парламента има по-силен еквивалент на бившия зам.-шеф на ДПС и това е дясната ръка

Бареков: Цветанов надмина Бисеров - Борисов му праща есемес да се маха, той не бил готов

Цветан Цветанов веднага да напусне Народното събрание, защото надмина и емблематичния Христо Бисеров. Това призова лидерът на Движение „България без цензура Цветан Цветанов веднага да напусне Народното събрание, защото надмина и емблематичния Христо Бисеров. Това призова лидерът на Движение „България без цензура" Николай Бареков след кръгла маса на тема „Правосъдие, държавност и правов ред". По думите му, в момента в парламента има по-силен еквивалент на бившия зам.-шеф на ДПС и това е дясната ръка

Уругвай първи ще легализира марихуаната

Законопроект предвижда тя да се отглежда, продава и употребява напълно свободно, като държавата ще регулира пазара и ценообразуването

    


Търсят вариант за ремонт на сградата на ПМГ „Гео Милев”

Община Стара Загора търси варианти, с които да финансира ремонта на сградата на ПМГ „Гео Милев" в Стара Загора. Това обяви пред Дарик заместник кметът по хуманитарните въпроси Иванка Сотирова. „Разговарях с кмета Живко Тодоров по въпроса. Сградата наистина е в отчайващо състояние. Има много причини за това, сега не е времето да търсим виновни. Нужни са най-малко 2 милиона лева за ремонт. Затова първият възможен проект, който ще направим ще бъде за тях", заяви Иванка Сотирова. Още от заместник-кмета на община Стара Загора чуйте в първия звуков ...

Новият шеф на ВМА официално встъпи в длъжност

доц. Крум Кацаров се зарече да върне финансовата стабилност на академията

„Захарни заводи" АД отбелязва 100 години от производството на захар

/КРОСС/ Кой е любимият сладкиш на българина стана ясно след проведено национално представително проучване. Проучването е направено по поръчка на „Захарни заводи" АД и е по повод 100-годишния юбилей от началото на производството на захар в Горна Оряховица. Българите трудно определиха своя фаворит като няколко сладки изкушения си оспорваха първенството. Все пак 13% от анкетираните са посочили като любим сладкиш крем карамела, който води в съревнованието пред кекса с 11% и бисквитената торта - с 11%. „През 2013 г. заводът за захар на „Захарни заводи" АД празнува едновековен юбилей. Гордеем се, че сме най-старият работещ производител на захар в България. Нашата захар е основна съставка за  много домашно приготвени сладкиши, както и на пакетирани десерти, шоколади, вафли, бисквити. Затова за нас, като компания, която вече едно столетие прави живота на българите по-сладък, беше важно да разберем кой десерт от кухнята на българина е най-любимият на хората", отбеляза г-жа Валентина Ралева, изпълнителен директор и председател на УС на „Захарни заводи" АД. Резултатите от проучването бяха представени от Валентина Ралева и от търговския директор и член на УС на „Захарни заводи" АД - Красимир Добрев. По време на събитието две от известните лица на България - Юлиан Вергов и Стефания Колева също споделиха своите рецепти за любимите си сладкиши. Двете звезди са част от отбелязването на годишнината

Бал на 10-те най-добри

Спортно училище "Юрий Гагарин" - Бургас ще награди най-талантливите си възпитаници за изминаващата година. Това ще стане на традиционния "Бал на спортиста" утре, от 12 часа, в зала „Бойчо Брънзов”. Шампионите ще получат купи и грамоти за високите си спортни постижения, С приза „Треньор на годината” ще бъде отличена Петя Монева, наставник на бургаската състезателка по художествена гимнастика Мария Матева, спечелила през 2013 година І място на Държавното първенство за жени – категория „Елит” и VІ място на Европейско първенство.

Борисов: Тонева бяга заради лъжите за тока

На фона на лъжливите обещания на управляващите за по-ниски цени на тока, председателят на ДКЕВР Анжела Тонева си подава оставката. Обяснението е много просто – управляващите се опитват изкуствено да държат цената ниска, по тази причина те гласуваха субсидиране на намалението на цените на тока от бюджета в размер на 500 млн. лв.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване