Тежко болен почина в горяща каравана

67-годишен загина в горяща каравана на ул. "Гаганица" в Пловдив, съобщават от полицията. Сигналът за пожара е получен в 16.15 часа във вторник. След потушаването на огъня вътре е намерен трупът на мъжа, който бил лежащо болен. Изгоряла е караваната и 3 кв. метра покривна конструкция на съседен навес. По първоначални данни причината за пожара е хвърлено двигателно масло в печка за твърдо гориво....

Сергиите по морето остават, предлага БСП

Търговските обекти на първа линия на черноморското крайбрежие (зона А – 100-метровата ивица от брега) – сергии, павилиони и др., ще бъдат оставени да работят, а концесионерите на плажове вече ще могат да заемат до 70% от пясъка с чадъри и шезлонги. Това предвиждат промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, внесени от народния представител Димчо Михалевски и още трима депутати от левицата, съобщава .

Ограниченията за сергиите по морето бяха въведени в началото на тази година от правителството на ГЕРБ и по сега действащия закон за Черноморието, в 100-метровата ивица от брега могат да се разполагат единствено сгради за спортни и културни дейности, и елементи на градското обзавеждане като спирки на градския транспорт – при това с максимална плътност на застрояване до 10%. Целта беше да се премахнат безразборните сергии и търговски обекти в някои от курортите по морето, а гратисният период за премахването им е 1 година – до март 2014.

Търговската площ на охраняемите плажове – заведения и места за чадъри и шезлонги, ще се увеличи значително, предвижда друга група текстове в законопроекта. За свободно разполагане на плажни принадлежности вече ще се отреждат 30-50% от площта на плажовете – при дял от 50% досега, гласят поправките. Така концесионерите или наемателите на плажовете вече ще могат да покриват до 70% от пясъчните ивици с чадъри.

Отделно, площта на преместваемите обекти на големите плажове – като заведения за хранене и напитки, и др., ще бъде увеличена двойно, предвижда законопроектът. По сега действащите правила на плажовете под 40 дка преместваемите обекти трябва да заемат до 2% от площта на плажа, а за онези над 40 дка. – до 1% от площта. Новите поправки предвиждат обектите да заемат до 2% от плажа, независимо от площта му. Мотивът на вносителите е, че разходите на наемателя на плажа до голяма степен зависят от броя на спасителите, а броят на водноспасителните постове е обвързан с дължината на плажа, не с площта му – под или над 40 дка.

Над 190 500 клиенти на ЕVN плащат електронно сметките си

Над 190 500 клиенти на ЕVN плащат електронно сметките си, информират от EVN България. Те са се регистрирали  в ЕVN Онлайн плюс,  системата за електронно плащане на компанията.

Системата, предназначена за частни клиенти, започна да функционира на интернет страницата www.evn.bg на 1 август 2012 г. Все повече клиенти предпочитат да заплащат консумираната електроснабдяване директно чрез нея. Досега през EVN Онлайн плюс са платени общо повече от 38 300 фактури от EVN България Електроснабдяване и близо 2700 фактури от EVN България Топлофикация в Пловдив.

История на фактурите от последните 12 месеца – в новото меню История в профила потребителите могат да видят информация за фактурите, представена по ИТН (измервателна точка номер) за регистрираните от тях клиентски номера.

Заплащането на цена за възстановяване на електрозахранването, прекъснато поради неплащане, вече също може да стане през EVN Онлайн плюс. Досега това беше възможно само на каса в „Български пощи“ ЕАД.

Ново в EVN Онлайн плюс е и меню Помощ в профила. То съдържа указание с ясни примери в три стъпки как се плаща през EVN Онлайн плюс; информация как може през системата да се плати и добавка за експресно възстановяване на електрозахранването, прекъснато поради неплащане; списък с често задавани въпроси и техните отговори по отношение на онлайн платформата.

Сред основните предимства на ЕVN Онлайн плюс са незабавно и сигурно онлайн плащане на консумирана електрическа и топлинна енергия с кредитна или дебитна карта, оторизирана за интернет разплащания, чрез системата на БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ.

За да се възползват от EVN Онлайн плюс, частните клиенти е необходимо да извършат лесна еднократна регистрация, за която са необходими клиентски номер, номер на фактура (без значение актуална или по-стара), издадена за този клиентски номер, и актуален имейл адрес.

Освен растящата популярност на ЕVN Онлайн плюс се отбелязва силен интерес и към останалите онлайн и телефонни услуги, предлагани от EVN България. Особено полезна за клиентите е услугата за безплатно уведомяване чрез SMS или имейл за предстоящо прекъсване на електроснабдяването поради забавено плащане, отчитат от компанията.

Хасково Новини

От декември 2013 г. системата на EVN Онлайн плюс е обогатена с допълнителни функционалности в полза на клиента

Много съжалявам за оставката на Тонева, обяви Харитонова

Тонева е един много добър специалист и то специално в

Бременна жена оцеля в катастрофа, мъжът й загина

Бременна в осмия месец млада жена оцеля при тежка катастрофа в Разградско, съпругът й обаче загина, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

НИМ не може да си позволи да се настани в ЦУМ

/КРОСС/ НИМ не може да си позволи ЦУМ. Това стана ясно от думите на професор Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, който коментира за БНР информацията за руски интерес към закупуването на сградата на универсалния магазин. В отговор собственикът на емблематичната сграда Георги Гергов веднага заяви, че "ЦУМ не се продава, а се отдава под наем" и призова правителството спешно да вземе решение по въпроса дали ЦУМ ще стане исторически музей. Знам, че са водени разговори НИМ да се премести в сградата на ЦУМ. Касае се за много голяма сума, която не знам дали е по силите. Заемът, за да се купи ЦИМ, е около 70 млн. лв. и ще трябват поне още около 20 млн. лв. за трансформация на сградата в музей. Отива към 90-100 млн. лв. Затова се пробват и други варианти, призна проф. Димитров. Той обаче продължава да смята, че това е възможно най-подходящата сграда за Национален исторически музей заради местоположението й, а именно центъра на града, заобиколена от други културни и духовни институции.      

Установиха самоличността на загиналите при Бачково

Установена е самоличността на четиримата загинали при катастрофата на пътя Бачково-Асеновград, съобщават от полицията. Около 13.30 часа лек автомобил „БМВ”, управляван от С.Г./ 22 г./ от Пловдив, при движение с несъобразена скорост при силен снеговалеж излязъл вдясно от пътя и се обърнал по таван в коритото на река Чая. На място са починали трима 22-годишни пловдивчани – водачът, младеж и девойка, и 22-годишно момиче от Самоков....

Телефонни измамници свиха 5 бона от 85-годишен дядо

85 – годишен старец от балчишкото село Змеево, е поредната жертва на телефонни измамници в Добричко. Сигналът за измамата е подаден на 10 декември в РУП – Балчик. Установено е, че около 19.00 часа на 9 декември, на домашния телефон на възрастния мъж позвънил непознат, който се представил за доктор. Мнимият лекар съобщил, че внучката на стареца е пострадала и е със счупен крак, а за спешна операция поискал 11 000 лева. Малко по-късно в центъра на село Змеево, възрастният мъж предал 5 000 лв. на непознатия. По случая се работи в условията на досъ...

Обсъждат орязване на отпуската вместо отработване

Държавата ще определя кога да си ползваме почивните дни, такава била масовата практика в ЕС

Георги Милков: Охраната на НДК не искаше да ме пусне на финала - нямах покана, защото ги раздадох

- Веднага след като разбра, че си победител, заяви, че ще пребоядисаш джипа, връчен ти като награда в шоуто. Защо, не ти ли харесва червен?
- Много си е хубава джипката! Е, сигурно, ако зависеше от мен, никога не бих си купил червена кола. Но към момента много ми отива на цвета на очите след цяла нощ празненства и участие в сутрешния блок на Би Ти - Веднага след като разбра, че си победител, заяви, че ще пребоядисаш джипа, връчен ти като награда в шоуто. Защо, не ти ли харесва червен? - Много си е хубава джипката! Е, сигурно, ако зависеше от мен, никога не бих си купил червена кола. Но към момента много ми отива на цвета на очите след цяла нощ празненства и участие в сутрешния блок на Би Ти

"Дженеръл Моторс" затваря австрийските си заводи до 2017-а

Автомобилният гигатн General Motors ще затвори своите заводи „Холдън" в Австрия до 2017г. Това ще доведе до закриване на 2900 работни места и ще бъде нанесен сериозен удар върху автомобилната индустрия в страна, предаде AFP. 
По-рано представители на "Тойота" съобщиха, че компанията също преразглежда бъдещето си в страната, с което се увеличава Автомобилният гигатн General Motors ще затвори своите заводи „Холдън" в Австрия до 2017г. Това ще доведе до закриване на 2900 работни места и ще бъде нанесен сериозен удар върху автомобилната индустрия в страна, предаде AFP. По-рано представители на "Тойота" съобщиха, че компанията също преразглежда бъдещето си в страната, с което се увеличава

Бременна жена оживя в тежка катастрофа, мъжът й загина

Бременна в осмия месец млада жена оживя в тежка катастрофа в Разградско, съпругът й обаче загина. От ОДМВР-Разград съобщават, че инцидентът е станал между селата Брестовене и Острово около 19:30 ч. вчера. Мъжът от Брестовене пътувал с бременната си 23-годишна жена, която се возела на предната седалка в автомобила. Заради движение с несъобразена скорост, колата излязла от пътя на завой и се ударила в крайпътно дърво със задната си част. Двамата пострадали са били откарани в Центъра за спешна помощ-Разград, където е установено, че водачът е с ком...

Питбул отхапа ухото на дете в Луковит

Деветмесечен питбул е отхапал ухото на дете в Луковит, съобщиха от полицията в Ловеч.

Инцидентът е станал около 17:00 часа вчера на улицата, където синът на собственика на животното и 9-годишно съседско момче са се боричкали и играели. Кучето, раздразнено от поведението на децата, прескочило оградата на двора и отхапало лявата ушна мида на съсед Деветмесечен питбул е отхапал ухото на дете в Луковит, съобщиха от полицията в Ловеч. Инцидентът е станал около 17:00 часа вчера на улицата, където синът на собственика на животното и 9-годишно съседско момче са се боричкали и играели. Кучето, раздразнено от поведението на децата, прескочило оградата на двора и отхапало лявата ушна мида на съсед

Куюмджиев: Има напрежение в енергетиката, но и стъпки за решаване на проблемите

Управляващите не видяха проблем в оставката на председателя на ДКЕВР Анжела Тонева, а опозицията разчете като причина 5 процентното намаление на цената на тока. От левицата смятат, че шефът на ДКЕВР трябва да бъде избиран от парламента и стъпки в тази посока вероятно ще бъдат обсъдени след Нова година. Депутатът от Коалиция за България Явор Куюмджиев даде да се разбере, че не може да коментира личните причини за оставката. Той напомни, че по времето на управлението на ГЕРБ са сменени четирима председатели на регулатора и по думите му те с...

Питбул отхапа ухото на дете

Деветмесечен питбул е отхапал ухото на дете в Луковит, съобщиха от полицията в Ловеч.

Инцидентът е станал около 17:00 часа вчера на улицата, където синът на собственика на животното и 9-годишно съседско момче са се боричкали и играели. Кучето, раздразнено от поведението на децата, прескочило оградата на двора и отхапало лявата ушна мида на съсед Деветмесечен питбул е отхапал ухото на дете в Луковит, съобщиха от полицията в Ловеч. Инцидентът е станал около 17:00 часа вчера на улицата, където синът на собственика на животното и 9-годишно съседско момче са се боричкали и играели. Кучето, раздразнено от поведението на децата, прескочило оградата на двора и отхапало лявата ушна мида на съсед

В САЩ се разбраха за бюджета

Представителите на Конгреса в САЩ постигнаха днес (11 декември) споразумение относно федералния бюджет. Въпреки че разходните съкращения са...

Дребните риби няма да се връщат в морето

Дребните риби няма да се връщат обратно в морето, а риболовните кораби ще трябва да разтоварват най-малко 95 на сто от целия улов. Това става ясно от пакета от реформи на Общата политика в областта на рибарството, който беше одобрен от Европарламента във вторник.

Продадоха 52-каратов диамант за 10,9 млн. долара

Рядък колекционерски диамант бе продаден за 10,9 млн. долара от аукционната къща Christie's. Това съобщава американското издание „Форбс“. ...

Нощна София грее предколедно

Вижте кадри с коледни украси

    


Продадоха 52-каратов диамант за 10,9 млн. долара

Рядък колекционерски диамант бе продаден за 10,9 млн. долара от аукционната къща Christie's. Това съобщава американското издание „Форбс“. ...

Търси се отново шеф на ДКЕВР

/КРОСС/ Името на следващия шеф на енергийния регулатор все още е тайна. По неофициална информация обаче това ще бъде Боян Боев, който в момента е член на борда на директорите на БЕХ, е вероятният нов шеф на ДКЕВР, пише Money.bg. Днес правителството, което назначава председателя на ДКЕВР и нейните членове, ще заседава редовно, като се очаква именно там да бъде избран наследник на Тонева. Мотивът за оставката на Тонева е, че "прекалено повече дойде напрежението в енергийната система като цяло". А от енергийната комисия заявиха, че няма никаква драма. Тонева е петият предедател на ДКЕВР, който напуска поста през 2013 г. От шефския стол на комисията преди нея станаха Ангел Семерджиев, Юлиана Николова, Андон Роков и Евгения Харитонова. Като друг мотив за оставката може да се търси и в почти нескончаемия натиск от страна на правителството цената на електроенергията да се намалява, нещо което тази година се случи на два пъти с около 5% след шоковото поскъпване на тока в средата на 2012 с повече от 13%. Последните дейности, които направи ДКЕВР, докато нейн предедседател беше Тонева, е да се прекрати производството за отнемане на лиценза на дружествата на ЧЕЗ в България, както и да разгледа молбите на електроразпредеителните дружества да получат лицензи за т.нар оператори на специални балансиращи групи.            

Побеснял питбул отхапа ухото на дете

Питбул изгриза ухото на дете в Луковит!

За българския студент и полския водопроводчик

Британското висше образование с право е смятано за едно от най-добрите в света. Концентрацията на изследователски потенциал, краткостта на програмите - три години за бакалавърска, година за магистърска, три години за докторска (за сравнение в САЩ съотношението е 4-2-5), отличните библиотеки, по-скъсената дистанция между професори и студенти, на кое Британското висше образование с право е смятано за едно от най-добрите в света. Концентрацията на изследователски потенциал, краткостта на програмите - три години за бакалавърска, година за магистърска, три години за докторска (за сравнение в САЩ съотношението е 4-2-5), отличните библиотеки, по-скъсената дистанция между професори и студенти, на кое

Nokia е почти готова с Android смартфон за ниския ценови клас


Nokia е почти готова със смартфон, чиято операционна система е базирана на Android. Идеята е устройството да бъде предлагано в ниския ценови клас, съобщава онлайн изданието The Verge, като се позовава на свои източници в компанията.

Компанията използва само базовия код на Android, но го е преработила сериозно, за да следва нейната философия. Все пак софтуерът е съвместим с повечето Android приложения. Принципът на Nokia е взаимстван от Amazon, която също използва силно модифицирана...

Бременна в осмия месец оживя в тежка катастрофа, мъжът й загина

Бременна в осмия месец млада жена оживя в тежка катастрофа в Разградско, съпругът й обаче загина. От ОДМВР-Разград съобщават, че инцидентът е станал между селата Брестовене и Острово около 19,30 ч. вчера. Мъжът от Брестовене пътувал с бременната си 23-годишна жена, която се возела на предната седалка в автомобила. Заради движение с несъобразена скорост, колата - „Пежо 406” - излязла от пътя на завой и се ударила в крайпътно дърво със задната си част. Двамата пострадали са откарани в Центъра за спешна помощ-Разград, където е установено, че водач...

Полицията в Троян хвана търговци, продавали нелегално пиротехника

На управител на търговски обект е съставен административен акт

    


Пожарникарите от цял свят се събират на среща

/КРОСС/ Огнеборци на 11 европейски страни ще обсъдят пробемите в секторав страните им поставянето им на вниманието на Европейския съюз и алианс на пожарникарите EFFUA, съобщиха от пресцентъра Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец". На срещата ще присъстват пожарникари от Финландия, Швеция, Норвегия, Дания, Ирландия, Исландия, Словакия, България, Сърбия, Германия и Македония. Домакин на събитието е Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец", който от името на борда на директорите на EFFUA, кани всички заинтересовани на пресконференция, която ще се състои от 17.00 часа в Резиденция „Бояна", дом 2.  

Гечев: БСП реализира 80% от обещанията си

/КРОСС/ По наши сметки над 80% от предизборните ни обещания са реализирани и има добри индикации. Това заяви в ефира на BTV народният представител от ПГ на КБ, зам.-председател на Комисията по икономическата политика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси Румен Гечев. Той обясни, че спрямо октомври миналата година имаме икономически растеж и някои подотрасли като електротехника, електроника, той е над 30%. Депутатът допълни, че частното потребление е нараснало със 7% в сравнение със същия период миналата година, но строителството все още се свива, макар и малко. Той коментира, че на това се дължи и увеличаващото се доверие в управляващите, за разлика от намаляващата подкрепа за ГЕРБ.  "Ние искаме да увеличим бюджетните разходи, без да нарушаваме финансовата дисциплина, поддържайки бюджетния дефицит в рамките на изискването на ЕС", допълни депутатът.Гечев обаче подчерта, че е много важно къде се правят бюджетните разходи, защото ефектът на мултипликация зависи именно от това. "Затова в новия бюджет ние сме предвидили голяма сума, половин милиард, която ще бъде насочена към различни инвестиционни проекти, защото мотото на нашето управление е реиндустриализация на страната".

"Зелени" индекси в ранната търговия на БФБ

В ранната търговия днес (11 декември) индексите на "Българската фондова борса" (БФБ-София) бяха с ръстове. SOFIX се повиши с 0,52%, достигайки...

До 2017-а "Дженеръл Моторс" затваря заводите си в Австрия

Автомобилният гигатн General Motors ще затвори своите заводи „Холдън Автомобилният гигатн General Motors ще затвори своите заводи „Холдън" в Австрия до 2017г. Това ще доведе до закриване на 2900 работни места и ще бъде нанесен сериозен удар върху автомобилната индустрия в страна, предаде AFP. По-рано представители на "Тойота" съобщиха, че компанията също преразглежда бъдещето си в страната, с което се увеличава

Отиде си Красимир Жеков, обвинителят на Тодор Живков

На 70-годишна възраст, след дълго боледуване, издъхна адвокат Красимир Жеков. Той е известен сред хората в България като обвинителя на Тодор Живков. 

През 1996 год. Жеков решава да напусне системата и става адвокат в Пазарджик.

Причини за взетото решение не са посочени, но според негови приближени той е напуснал, тъй като е останал крайно На 70-годишна възраст, след дълго боледуване, издъхна адвокат Красимир Жеков. Той е известен сред хората в България като обвинителя на Тодор Живков. През 1996 год. Жеков решава да напусне системата и става адвокат в Пазарджик. Причини за взетото решение не са посочени, но според негови приближени той е напуснал, тъй като е останал крайно

Меглена Кунева: Липсата на пари ще срине правителството

„Това, което ще срине правителството, е липсата на пари - и в бюджета, и в домакинствата, и в бизнеса. ГЕРБ и БСП не говорят за политики, а се орезиляват взаимно. Всичко е в пълна безтегловност и оставката е единственият начин да запазят поне малко от достойнството си „Това, което ще срине правителството, е липсата на пари - и в бюджета, и в домакинствата, и в бизнеса. ГЕРБ и БСП не говорят за политики, а се орезиляват взаимно. Всичко е в пълна безтегловност и оставката е единственият начин да запазят поне малко от достойнството си", заяви днес Меглена Кунева, председател на „Движение България на гражданите".

Здравната каса отрича за проблеми с направленията

Общопрактикуващите лекари нямат основание да излизат в принудителен отпуск заради липсата на направления, коментира пред Дарик директорът на Здравната каса в Пловдив Антонина Славова. По думите й няма проблеми при издаването на направления за преглед при специалист. Според Славова не всички лични лекари менажират добре дейностите си и не следят правилното разпределение на направленията, откъдето идват проблемите. От всичко това губят само пациентите, заяви пред Дарик д-р Георги Кръстев, председател на лекарската колегия в Пловдив. Днес в 12 час...

Овощарите се жалват от бюрокрация и високи мита

Производители на плодове от Добричка и Силистренска област не са доволни от политиката на управляващите в сектора, съобщи в ефира на Дарик Ивайло Цветанов - председател на Добруджанския овощарски съюз. Браншовиците смятат, че от Министерство на земеделието и Държавен фонд "Земеделие" залагат програми с невъзможни за изпълнение срокове, по които те не смогват да кандидатстват и парите по тях не стигат до земеделците. Цветанов даде за пример настоящата процедура за подпомагане на пръскане по овошките с до 10 лева на декар. За държавната помощ се ...

Марковски отложи „Белнейски“ с пореден финт

Делото за убийството на сестрите Белнейски бе отложено пред Върховния касационен съд, по искане на адвокатът на подсъдимия Лазар Колев - Димитър Марковски.

HSBC продаде дела си от 8% в Bank of Shanghai

Британската банка не разкри сумата на сделката за дела, който очевидно не носи много синергия на китайския й бизнес

    


Кристиано Роналдо разби нов рекорд в Шампионската лига


Претендентът за Златната топка Кристиано Роналдо постави нов рекорд за най-много отбелязани голове в груповата фаза на Шампионската лига при победата на "Реал" (Мадрид) над "Копенхаген" с 2:0.

Португалецът, който пропусна успеха с 4:1 над "Галатасарай" от предния кръг, вкара второто попадение за белите и вече има девет на сметката си от началото на турнира.

Досега Роналдо делеше върховото постижение от осем гола с Ернан Креспо, Рууд ван Нистелрой, Филипо Индзаги и Златан...

Министър Найденов представя новия шеф на ВМА

/КРОСС/ Министърът на отбраната Ангел Найденов ще представи днес, 11 декември, новия началник на Военномедицинска академия полк. доц. Крум Кацаров пред личния състав на структурата.На церемонията ще присъстват представители на ръководството на Министерството на отбраната и Българската армия.Уважаеми колеги, официалната церемония по приемане и сдаване на длъжността „Началник на ВМА" ще започне днес, 11 декември, от 14.00 часа в аулата на Военномедицинска академия.

Непълнолетни бият старец и му крадат пенсията

Момиче и момче, съответно на 17 и 14 години, са набили възрастен мъж в село Млекарево и са откраднали пенсията му. Новозагорски полицаи за броени часове са успели да ги заловят, съобщават от Областната дирекция на МВР в Сливен. На 10 декември, в 18,10 часа е получен сигнал за извършен грабеж на 79-годишен мъж в центъра на селото. Непълнолетните, които са от същото село, нападнали възрастния мъж, нанесли са му побой и откраднали цялата му пенсията. След предприетите незабавни действия от полицейските служители извършителите са задържани, а парит...

Почина обвинителят на Тодор Живков

На 70-годишна възраст, след дълго боледуване, издъхна адвокат Красимир Жеков. Той е известен сред хората в България като обвинителя на Тодор Живков. 

През 1996 год. Жеков решава да напусне системата и става адвокат в Пазарджик.

Причини за взетото решение не са посочени, но според негови приближени той е напуснал, тъй като е останал крайно На 70-годишна възраст, след дълго боледуване, издъхна адвокат Красимир Жеков. Той е известен сред хората в България като обвинителя на Тодор Живков. През 1996 год. Жеков решава да напусне системата и става адвокат в Пазарджик. Причини за взетото решение не са посочени, но според негови приближени той е напуснал, тъй като е останал крайно

Областният управител ще участва в заседанието на социалната комисия

Областният управител Живка Аладжова ще участва в заседанието на Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание, на което отново ще се дискутират проблемите в „Ремотекс"-Раднево. Заседанието ще се състои утре от 15,30 часа. На него е предвидено изслушване на министрите Драгомир Стойнев и Хасан Адемов, поканени са и собствениците на завода Сабин Спахиев и Галин Неделчев, но към този момент не е известно дали те ще присъстват. Живка Аладжова вече няколко пъти се срещна с протестиращите работници от „Ремотекс", с ръководния екип и ...

Променя се редът за погасяване данъци и осигурителни вноски

С последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс от началото на декември се променени редът за погасяване на задълженията за данъци и осигурителни вноски. Новият ред предвижда да се погасяват първо главниците за данъци и осигурителни вноски с изтекъл срок за плащане и чак след това лихвите по тях. По този начин се спира начисляването С последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс от началото на декември се променени редът за погасяване на задълженията за данъци и осигурителни вноски. Новият ред предвижда да се погасяват първо главниците за данъци и осигурителни вноски с изтекъл срок за плащане и чак след това лихвите по тях. По този начин се спира начисляването

Дженеръл Моторс закрива клона си в Австралия до 2017

Автомобилният гигант Дженеръл Моторс обяви, че ще закрие клона си Холдън в Австралия до 2017 година. Този ход накара Тойота да преразгледа операциите си, когато синдикатите предупреждават, че автомобилната индустрия е свършена.

Биткойнът отново скочи над 1 000 долара

JPMorgan възнамерява да разработи нова платежна система, която ще притежава подобни на виртуалната валута характеристики

    


Германия към Украйна: Въздържайте се от насилие

/КРОСС/ Германия призова Украйна да се въздържа от насилие, предаде AFP. Коментарът на страната е въз основа на снощното щурмуване на площад „Независимост" в Киев от местните органи на реда. „В една демократична държава мирните демонстрации не могат просто да бъдат забранени или спрени с държавна сила", заяви германският външен министър Гидо Вестервеле. „Протестите са ярък израз на стремежа на украинския народ към евроинтеграция. Призовавам правителството в Киев да се въздържа от всякаква форма на насилие", подчерта той.

НАП затяга обръча около длъжниците

Национална агенция за приходите (НАП) търси да назначи четирима експерти. Те ще трябва да разговарят по телефона с граждани и представители на фирми,...

Защо у нас няма да има лидери

Да не би това да е географска предопределеност? Онзи глупав кръстопът, за който ни учеха в часовете по география? Съдба не е, защото съдбата е любимото извинение на мързеливите, пише Константин Вълков в анализ в DarikNews.bg

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване