Изложба представя последните открития от царския некропол на гетите

От 12 декември до 12 януари 2014 г. в столичната галерия Credo Bonum за първи път пред публика ще бъдат показани най-новите археологически открития от националния резерват „Сборяново”, които през последните години продължават да поднасят изненади и да потвърждават загатнати исторически събития, свързани с едно от най-интересните сред тракийските племена - гетите. Националният археологически резерват „Сборяново” е разположен на двата бряга на река Крапинец, на 50 км. от река Дунав и на 6 км. от град Исперих, а сред първите изследователи на комплекса е австро-унгарският археолог, етнограф и географ Феликс Каниц. Според проф. Диана Гергова, ръководеща разкопките през последните години, Сборяново пази и духа и руините на „Даусдава” -...

Уругвай легализира търговията с марихуана

Уругвай одобри новаторски закон, с който марихуаната се легализира. Това е първата страна в света, която ще следи производството и търговията на наркотика, предаде БГНЕС. След 12-часови дебати, 16 от общо 29 сенатори гласуваха за въвеждането на закона, подкрепен от президента Хосе Мухика. Пред Сената стотици поддръжници на закона отпразнуваха със заря легализирането на наркотика. Проектозаконът е бил одобрен в долната камара на конгреса през август. Одобрението и в двете камари е било сигурно, защото управляващата коалиция има мнозинство и в двете институции. Законът легализира производството, разпространението и търговията с канабис, позволява отглеждането на малко количество от растението и създаването на специални клубове за любителите на марихуана под контрола на държавата....

Енио Мориконе стана „Доктор хонорис кауза" на НБУ

Днес, 11 декември маестро Енио Мориконе получи званието Doctor Honoris Causa на Нов български университет.   „Музиката, прилагана към киното, като нито едно друго изкуство, приема своята абстрактна роля. В киното музиката има психологическа роля, тя означава повече от това, което се вижда и чува… музиката стои отзад и затова се превръща в нещо абстрактно, създава се уникална абстрактна и кохерентна връзка между кино и музика.“, сподели световноизвестният композитор пред академичната общност на Нов български университет. Създателят на емблематични за модерната цивилизация произведения и пример и вдъхновител на младите поколения творци говори пред аудиторията за своето изкуство и за пътя, през който е преминало обучението му. Той се спря и на някои п...

Солените топчета на баба Златка

Необходими продукти: 1 кофичка кисело мляко брашно 1/2 с.л. сода за хляб 1 ч.л. сол олио за пържене Начин на приготвяне: Содата за хляб се изсипва в киселото мляко и се бърка, докато шупне. Постепенно се добавя лъжица по лъжица брашно до образуване на гъста каша. Пробавя се и сол. Олиото трябва да бъде добре загрято. С помощта на лъжица се заграбва от гъстата каша и се изсипва в горещото олио. Не се старайте да оформяте кашата в олиото – тя сама ще придобие форма. Топките се пържат до златисто. Поднасят се със сирене, следко или каквото ви е вкусно :). Източник: merudia.bg  

Прокурорска проверка в здравната каса за рекет

НЗОК. Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура е образувала проверка на Националната здравно осигурителна каса(НЗОК) по жалбата на Българския лекарски съюз (БЛС).

Проверката е възложена на Главна дирекция “Национална полиция”.

В края на октомври БЛС подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, че касата подтиква лекарите към документални измами като ги кара да осчетоводяват само 80% от разходите си.

“От НЗОК настояват за сортиране на 20 на сто от приетата дейност и оказват натиск за коригиране на вече представени финансово-отчетни документи за месец септември 2013 г.”, пишат лекарите в своето писмо.

След този сигнал ръководството на “Пирогов” се оплака от рекет на НЗОК и обяви, че отказва да преправя фактури за извършена дейност.

По-късно от НЗОК започваха масирани проверки по болниците, в което БЛС съзря натиск върху директорите на лечебните заведения.

По данни от лекарския съюз проверки са пратени в болниците, които са отказали да подправят фактурите.

Междувременно депутатите решиха на първо четене, че управителят на НЗОК ще се избира с конкурс и настоящата шефка д-р Румяна Тодорова ще трябва да подаде оставка, когато промените в Закона за здравното осигуряване влязат в сила.

Статията "Прокурорска проверка в здравната каса за рекет" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Медицинският съвет към Пирогов с писмо до министър Андреева

/КРОСС/ Медицинският съвет при УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" излезе с декларация до здравния министър Таня Андреева в подкрепа на ръководството на болницата. Ето пълният текст на документа: "Госпожо Министър, днес, 11.12.2013 г., се проведе заседание на Медицински съвет на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов", при следния дневен ред: Разглеждане на възникнали конфликтни отношения в Специализирания урологичен комплекс в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов". След разисквания, дебати и изказвания, Медицински съвет при УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" реши:1.Категорично застава зад административното ръководство на болницата. 2.Изразява остро несъгласие с изнесената в медиите информация, която уронва престижа и доброто име на лечебното заведение. Медицинският съвет гласува следните решения: 1.Медицинският съвет гласува единодушно да бъдат прекратени трудовите отношения на д-р Цветан Борисов с УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов", като ръководството на болницата назначи временно изпълняващ длъжността ръководител на Отделението по анестезиология и операционен блок към Клиниката по урология.2.Медицинският съвет гласува с един въздържал се освобождаването на проф. д-р Славчо Кънчев от заеманата длъжност координатор на Специализиран урологичен комплекс.3.Ръководството на болницата да предложи временно изпълняващ длъжността координатор на Специализиран урологичен комплекс и началник на Клиниката по урология.    

Орешарски: „Южен поток" би дал по-голяма сигурност за България и Сърбия

Не сме разглеждали в детайли всички аспекти на „Южен поток Не сме разглеждали в детайли всички аспекти на „Южен поток", но беше обект на разговор с общото мнение, че проектът би дал по-голяма сигурност и за двете страни. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски след среща с председателя на правителството на Сърбия Ивица Дачич, съобщи „Фокус". Ивица Дачич добави: „На вас ви е малко по-лесно

Изборно кебапче в задача?! Няма изненада

ВДИГНА СЕ шум около задача за второкласници, дадена на конкурс, в която децата трябваше да пресмятат не ябълки и круши, а кебапчета и знамена, раздадени на митинг, явно предизборен. Фейсбук се взриви, а Съюзът на математиците обмислял дали да не накаже автора на задачата учения Ивайло Кортезов.
Човекът, когото лично не познавам, обясни, че когато ВДИГНА СЕ шум около задача за второкласници, дадена на конкурс, в която децата трябваше да пресмятат не ябълки и круши, а кебапчета и знамена, раздадени на митинг, явно предизборен. Фейсбук се взриви, а Съюзът на математиците обмислял дали да не накаже автора на задачата учения Ивайло Кортезов. Човекът, когото лично не познавам, обясни, че когато

Промяна в реда за погасяване данъци и осигурителни вноски

Вече всеки може лесно чрез електронна справка да провери какви задължения и плащания има записани в данъчно-осигурителната си сметка

Можем да решим всички въпроси, убедени премиерите на България и Сърбия

Няма нито един открит въпрос между България и Сърбия, който да не може да бъде решен. Всички заедно живеем под едно и също слънце на Балканите, споделяме едни и същи лоши и добри страни и трябва да работим за решаването на проблемите, каквито има между всички съседни държави.

163 млн. евро приходи в бюджета генерира пивоварният сектор през 2012 г.

Пивоварният сектор в България е генерирал 163 милиона евро приходи за държавния бюджет и е допринесъл за поддържането на 28 900 работни места през 2012 година.

Не съм готов за оставка, дал съм най-много на ГЕРБ

Не съм готов да подам оставка, каза Цветанов и обяви, че той е човекът, дал най-много на ГЕРБ.

БСП опитва да запуши устата на ГЕРБ с промени в парламентарния правилник


Депутати от БСП предлагат промени в правилника на парламента, с които се опитват да затворят устата на опозицията.

Украйна може да подпише с ЕС, ако получи помощ от 20 млрд. евро

Украйна се нуждае от 20 милиарда евро европейска помощ, за да подпише споразумение за асоцииране с ЕС, ограничавайки последиците от това за икономиката си, заяви украинският премиер Микола Азаров, цитиран от Франс прес. "Ние предлагаме да се реши въпросът с финансова помощ за Украйна. Ние сме определили приблизителната й стойност и това са 20 милиарда евро", заяви Азаров на министерски съвет, уточнявайки, че става въпрос за инвестиции, а не за пари от европейския бюджет. Азаров, цитиран от Ройтерс, каза, че на срещата този месец в Москва няма д...

Според HP персоналните компютри не умират

Мег Уитман вижда компанията като по-силна и по-позитивно настроена

    


Още една оставка в ДКЕВР

Освен председателя на държавния регулатор Анжела Тонева, оставка е подал и Михаил Димитров от ДКЕВР.

Това стана ясно от думитена на председателя на енергийната комисия в НС Рамадан Аталай. Пред журналисти в парламента той уточни, че напрежението в енергетиката е от години и смени е имало и преди това управление да вземе властта, предаде КРОСС.

Той не коментира мотивите на двамата за напускането им. Колегата му от ГЕРБ – Владислав Горанов, обаче, допусна да е бил оказан натиск.

Мотивите на Тонева са напрежение в работата и в енергийния сектор като цяло, обяви самата тя като отказа върху нея да е оказван натиск.

Бившият председател на комисията Евгения Харитонова призна пред БНР, че е изненадана от оставката на Анжела Тонева. “Моето убеждение е, че тя е един много добър специалист и специално в областта на регулаторната дейност и много съжалявам за тази оставка. Не само като човек, който е работил с нея, а човек, който е на „ти” с енергетиката”, добави тя.

По отношение на 20-процентната такса върху ВЕИ-тата, тя посочи, че “не знам колко това ще помогне на НЕК като обществен доставчик да попълни загубите си от изплатената зелена енергия. Въпросът с намаляването на цената, лично аз съм го заявявала, че всички искаме да плащаме по-малки сметки, но трябва да имаме разум в това какви сметки трябва да платят електроенергийните дружества, защото те ни осигуряват тока в дома ни и в производствените предприятия. Така че целта на ДКЕВР е да балансира интересите”, обясни тя.

На въпрос дали е възможно да има натиск от управляващите за намаляването на цените на тока и това да е причина за оставката на Тонева, Харитонова каза: Не мога да кажа, надявам се да няма натиск от управляващите. Бих искала да не бъде тази причината, а по-скоро причината е наистина тежкото състояние на енергетиката и в един момент просто човек не издържа.

Телефонни измамници ограбиха 85-годишен дядо с 5 000 лева

85-годишен старец от балчишкото село Змеево стана поредната жертва на телефонни измамници в Добричко, съобщи Дарик. Сигналът за измамата е подаден в РУП - Балчик.

Случката стана около 19.00 часа на 9 декември, когато на домашния телефон на възрастния мъж е позвънил непознат, представяйки се за доктор. Той заявил пред дядото, че внучката му е 85-годишен старец от балчишкото село Змеево стана поредната жертва на телефонни измамници в Добричко, съобщи Дарик. Сигналът за измамата е подаден в РУП - Балчик. Случката стана около 19.00 часа на 9 декември, когато на домашния телефон на възрастния мъж е позвънил непознат, представяйки се за доктор. Той заявил пред дядото, че внучката му е

Потреблението на ток в Западна България се повиши с 5%

/КРОСС/ Ниските температури в началото на декември станаха причина за повишаване на потреблението на електроенергия в Западна България. Данните на ЧЕЗ показват, че за периода 02-08 декември средният товар на мрежата се е увеличил с 5,2% спрямо предходната седмица и е достигнал 1646 мегавата. Най-високо е било потреблението на 06 декември. „Причина за нарастването на потреблението през студените дни е сравнително високият дял на използването на електричество за отопление в България - около 40%. Това е значително над средното ниво за ЕС от 24%. Разумното използване на електроенергията е най-устойчивият начин за спестяване на електричество и за намаляване на месечните сметки", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. С цел да бъде в услуга на своите клиенти ЧЕЗ започна кампания за разумно и отговорно потребление на електроенергия. Съвместно с експертите от софийската енергийна агенция СОФЕНА компанията подготви 10 съвета, които могат да намалят сметката на домакинствата за ток с до 15%. В началото на декември стартира и онлайн играта „Академия Енергия" за популяризиране на енергийната ефективност сред битовите клиенти. Полезна информация за начините за спестяване на електроенергия и за контролиране на средната консумацията на основните електроуреди в домакинството е публикувана в подсекция „Енергийна ефективност" на www.cez.bg

Коледните украшения в „Кауфланд” Перник са в пъти по-скъпи от магазин „Мал-мук”

Коледните лампички за новогодишната елха в магазин „Мал-мук” са по 4-5 лева, а в хипермаркет „Кауфланд” са двойно или тройно по-скъпи, сигнализираха читатели на сайта zaPernik.com.

Същото било положението с новогодишните гирлянди. В магазин „Мал-мук” цената им била 1 лев, а в „Кауфланд” се продават за 3-5 лева бройката.
Новогодишните елхи са много по-скъпи в „Кауфланд”. На цена от 60-70 лева ще...

Продължава

Деница Гаджева: Сидеров може да си позволи да отиде на плаж, защото изглежда добре


Депутатът от "Атака" Деница Гаджева опита да направи скандал в ефира на "Нова телевизия" тази сутрин, потърсена за коментар по снимките на лидера на партията Волен Сидеров на плаж в Куба, докато в парламента течеше второто гласуване на държавния бюджет за 2014 г.

Кадрите бяха разпратени вчера до редакциите на много медии от анонимен автор, като в писмото се обясняваше, че са от известния плаж Варадеро. Вчера следобед Гаджева, която също е била в Куба със Сидеров и дори е празнувала...

"Манчестър юнайтед": Победата над "Шахтьор" беше жизненоважна


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс и неговите футболисти оцениха много високо победата с 1:0 над "Шахтьор" (Донецк), с която "червените дяволи" спечелиха първото място в група А на Шампионската лига.

Английският шампион не се намираше в добро състояние след последните резултати във Висшата лига, а срещу украинския първенец също не беше много убедителен, но все пак успя да се върне на победния път с попадение на Фил Джоунс в 67-ата минута.

"Най-важното нещо беше...

Путин амнистира „Пуси Райът” и още около 25 000 осъдени

Президентът Владимир Путин е внесъл в долната камара на парламента проектопостановление за амнистия по случай 20-годишнината от руската конституция. По-предварителни данни амнистията ще засегне 25 000 души. Сред тях са осъдените участнички в пънк групата "Пуси Райът" и активистите от „Грийнпийс”.

McLaren P13 - 444 к.с. срещу 144 000 евро

Разкриха подробностите за най-достъпната кола на марката

    


Зелена светлина за строежа на стадиона в "Овча купел"


В София ще има нов стадион и през януари започва същинската работа по неговото изграждане, обяви представителят на IFS за България Ива Георгиева.

"Стигнахме до такъв етап на разходите, че вече ни е по-изгодно да го построим, отколкото да прекратим работата по проекта", каза тя за "Дневник". 

Последното решение на германската компания от вчера е да се строи изцяло със собствена инвестиция без участието на държавата или втори клуб. Засега сигурните партньори са "Славия" и...

Благотворителен концерт на ансамбъл "Пирин" препълни зала "Яворов"

Стотици благоевградчани препълниха зала "Яворов" за благотворителния концерт на ансамбъл „Пирин”. Спектакълът “Китка ми падна, Дено“ е поредната проява от цикъла „Коледни концерти“ на ансамбъла. В препълнената зала „Яворов. Съорганизатор на благотворителния спектакъл, който се състоя вчера, е Фондация „Профилактика за здраве“. Набраните средства ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение за тяхното лекуване и възстановяване. Изпълненията на ансамбъла за пореден път вдигнаха на крака благоевградските почитатели на автентичния фолклор. В п...

Четири кражби за едно денонощие

Четири кражби са регистрирани през денонощието. Две от тях са в областния град от частни домове. Неизвестни лица са проникнали в жилища на булевард „Раковски” и улица „Стара планина”, откъдето са откраднати общо 1250 лева, 100 евро и 20 грама златни накити. Начина на осъществяването на домовите кражби е след счупване патроните на входните им врати. За кражба от жилище съобщават и от РУП-Димитровград. След изкъртване на дограма на прозорец е проникнато в дом на улица „З.Зограф”, откъдето са откраднати 2 мобилни телефона и златни накити с тегло около 23 грама. Последната регистрирана кражба е от къща в село Криво поле, където крадците са нахлули след разбиване на 3 метални врати. Отмъкнали са телевизор, стереоуредба и 30 литра домашна ракия. По всички случаи са образувани досъдебни производства.

 

 

 

Хасково Новини

 

Милицията прекрати блокадата на "Майдана"

Кореспондент на агенцията съобщи, че 8 автобуса са изтеглени

Ако бъде нападната, Русия ще използва ядрено оръжие!

Вицепремиерът Рогозин отправи предупреждението

    


Празничната новогодишна сцена на открито събира малки и големи в Казанлък

С изпълнения на Военния духов оркестър към 61 Стрямска механизирана бригада бе дадено началото на богатата празнично-новогодишна сцена на открито на пл. „Севтополис". До 31 декември талантливи малки и по-големи жители на Казанлък ще изпълват площада със своите танцови и песенни изпълнения, посветени на настъпващите празници Коледа и Нова година. Формации от училища, читалища, клубове и школи от цялата община ще носят радост и усмивки на казанлъчани. В навечерието на Коледа на площада ще се проведе и Фестивал на коледарските групи. А базарът до...

Евгения Харитонова: Изненадана съм от оставката на Анжела Тонева

„Честно казано ме изненада оставката на Анжела Тонева като шеф на ДКЕВР“. Това каза пред БНР бившият председател на ДКЕВР Евгения Харитонова.

И добави: „Моето убеждение е, че тя е един много добър специалист и специално в областта на регулаторната дейност и много съжалявам за тази оставка. Не само като човек, който е работил с нея, а като ... „Честно казано ме изненада оставката на Анжела Тонева като шеф на ДКЕВР“. Това каза пред БНР бившият председател на ДКЕВР Евгения Харитонова. И добави: „Моето убеждение е, че тя е един много добър специалист и специално в областта на регулаторната дейност и много съжалявам за тази оставка. Не само като човек, който е работил с нея, а като ...

Лидерът на “Помак” се оказа водач на листа на Слави Бинев

Ефрем Моллов

Лидерът на партия “Помак” Ефрем Моллов се оказа водач на листа на коалиция “Горда България” от последните парламентарни избори.

Проверка в ЦИК показва, че Ефрем Елинов Моллов действително е водач на “Горда България” в Смолян, следван от Мехмед Хайриев Дорсунски, Рамадан Мехмедов Кехайов,  Славчо Радославов Заимов и Юсеин Юсеинов Бошнаков.

В коалиция “Горда България” влизат политическите партии ”Гражданско обединение за реална демокрация” (ГОРД) на Слави Бинев, ”Обединен блок на труда български лейбъристи”, ”Съюз на патриотичните сили “Защита” и ”Свободен народ”.

Статията "Лидерът на “Помак” се оказа водач на листа на Слави Бинев" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ЕС ще компенсира Молдова за руските търговски санкции


Европейският съюз скоро ще внася безмитно вино от Молдова, приеха членовете на Европейския парламент. Според тях това ще помогне за компенсирането на загубите на Молдова след неотдавна наложената от Русия забрана за внос на молдовски вина, съобщиха от пресслужбата на Европарламента.

Споразумението за асоцииране между ЕС и Молдова, парафирано на срещата на върха за Източното партньорство в литовската столица Вилнюс на 29 ноември, предвижда мерки за установяване на зона за свободна...

Дискусия с абсолвенти под патронажа на президента в Пловдив

/КРОСС/ За втора година под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе инициативата „Младежка визия за развитие на България", която има за цел да насърчи участието на млади хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите на институциите за развитие. На 12 декември, четвъртък, от 13.00 часа в VI аудитория на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" (ул. „Цар Асен" 24) президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на дискусията с абсолвенти на тема „Моят свят - Световният дебат на ООН, посветен на Целите на хилядолетието за развитие и новия Дневен ред за развитие на света след 2015 г., през погледа на младите хора в България. Национална цел на България". В „младежките съвети" при президента тази година ще вземат участие близо 100 абсолвенти-магистри от университети в цялата страна, завършили с най-висок успех след 1 януари т.г. Младите хора ще обсъждат със секретарите на държавния глава въпроси като изкореняването на бедността, качеството на образованието, политическите свободи, мястото на бежанците в Дневния ред за развитие на света, евроатлантическите измерения на националната сигурност и укрепването на сигурността в региона след 2015 г. и други

Въздух или сгради - дилемата на Вашингтон


Жителите на американската столица Вашингтон, а също и представителите на Конгреса са изправени  пред тежка дилема. Обществото е разделено заради прилагането на основен градоустройствен принцип в града, който е въведен още през 1910 г. По силата на Закона за височината на сградите (Height of Buildings Act of 1910) в столицата Вашингтон там не може да има сграда, която да бъде по-висока от ширината на улицата, към която гледа, плюс допълнителни 20 фута, или още около 6 м.

Тъкмо този...

Втори голям завод закрива производството си в Търговище

Повече от 400 работници съкращава акумулаторният завод в Търговище. След като през 2012 г. заводът на Кока Кола спря дейността си в града, това е вторият голям завод, който закрива по-голямата част от производството. 420 служители и работници са получили предизвестия, че от края на месец март 2014 година остават без работа. Според официалното изявление на американската фирма „ЕнерСис”, която през 2007 година закупи завода, основната причина за спирането на дейността е „трудната ситуация на европейския пазар и наличието на производствен свръх ка...

Работодателите в Европа са по-склонни да наемат персонал през 2014 г.

Най-склонни да наемат са работодателите във финансовия сектор на Германия, Франция и Великобритания

    


Кличко: Янукович затвори пътя за компромиси

Президентът на Украйна Виктор Янукович затвори пътя за каквито и да било компромиси, за каквито призоваха някои политици и обществени дейци, след като властите направиха поредния опит да разгонят митингуващите на Площада на Независимостта. Това заяви лидерът на партията "Удар" Виталий Кличко.

Откраднаха 25 000 лева от частен офис в Асеновград

Кражба на стойност 25 000 лева е извършена в частен офис в Асеновград, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив. Полицията работи по разкриването на кражба, извършена миналата нощ, от офис на частна фирма в Асеновград, предава агенция Фокус. В помещението на ул. „Цар Иван Асен Втори", е било проникнато след отключване на входната врата с подбран или подправен ключ и разбиване на секретните патрони на други две врати. От метална каса, след пробиване на ключалката, са били откраднати 25 000 лева....

Криещият се убиец от "Соло" Илиян бил глезено момче, но бесил котки

 Перник настръхна срещу Илиян Тодоров, който в скандално видео обръщение се обяви за невинен. "Всички перничани сме много смели в дискотеките, но сега, като трябва да си плаща за направеното, Илиянчо го няма", казва връстник на двойния убиец от "Соло", пред "Стандарт". Приятелката му го догонва и коментира, че синът на Венци Тодоров наистина ще лежи, но не в затвора, а на някой екзотичен плаж, където вероятно е отдавна.

Истината е, че...

Продължава

Стойчо Стоев: Умората ни се отразява, но излизаме за победа в Загреб

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев призна при заминаването за Загреб, че отборът изпитва сериозна умора след огромния брой мачове, които изигра до момента през сезона. „Нормално е да искаме да победим, отиваме с тази нагласа, надяваме се да го постигнем“, заяви Стоев. „Те са домакини, вдигнали са нивото, изглеждат по-добре като отбор. Ще е труден мач, и те ще играят спокойно, защото вече нямат никакви шансове. Ние искаме да затвърдим още по-доброто впечатление, което сме създали досега. Мисля, че ще стане интересен мач.“ „Вероятно ще им...

Интернет и телефони искат жителите на малки населени места в община Севлиево

"Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов, придружен от Невена Тодорова, зам.-кмет и инж. Димитър Ножаров посетиха селата Млечево и Столът. В отворена среща, жителите от двете села представиха своите проблеми и поискаха съдействие за решаването им", съобщават от пресцентъра на Общината. "В Млечево хората споделиха необходимостта от допълнителен контейнер за смет в местността „Камбурите“ и поискаха телефонни линии и интернет в местността „Баева ливада“. От разговора стана ясно, че кметството има нужда от автомобил, с който да се доставя храна до социа...

Хванаха 10 000 къса саморъчно направени цигари, двама задържани

10 000 къса саморъчно направени цигари са намерени и иззети в пловдивското село Труд, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 
Около 14:30 часа в района на кооперативния пазар в село Труд при специализирана полицейска операция в лек автомобил „Мерцедес", управляван от 38-годишния 10 000 къса саморъчно направени цигари са намерени и иззети в пловдивското село Труд, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Около 14:30 часа в района на кооперативния пазар в село Труд при специализирана полицейска операция в лек автомобил „Мерцедес", управляван от 38-годишния

IBM: Икономиката продължава да крета

Американската корпорация IBM – най-големият доставчик на компютърни устройства в света, продължава да среща икономически предизвикателства в опитите...

Три години и половина затвор получи директорката на дома за деца в Асеновград

Домът за деца в Асеновград "Таню войвода"

Директорката на Асеновградския дом за деца, лишени от родителски грижи “Таню войвода”, беше осъдена на 3 години и половина затвор, съобщи БНР.

Весела Симеонова беше обвинена, след като през лятото на 2011 г. деца от дома внесоха жалба в полицията, че принудително са държани в изолатор.

Преди две години и половина три момичета на 13 и 14 години се оплакаха в полицията, че са държани принудително затворени в помещение в дома. По време на разследването прокуратурата промени обвинението към Симеонова от извършител в подбудител на деянието, тъй като през това време тя е била в отпуск, но е давала указания по телефона. 

Ефективната присъда директорката на дома получава като подбудител в насилствено отнемане на личната свобода на деца. Обвинението беше подкрепено от свидетелските показания както на част от персонала и възпитаниците на дома, така и от констатациите на извършените няколко проверки от Държавната агенция за закрила на детето. 

Симеонова се смята за невинна и ще обжалва решението на съда. 

Статията "Три години и половина затвор получи директорката на дома за деца в Асеновград" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Операция „Чисти ръце“ да започне от Плевнелиев!

Операция „Чисти ръце“ трябва да започне от президента Росен Плевнелиев, не заради паяжината от офшорки около него, а заради демонстрираното на няколко пъти корпоративно мислене, пренебрегвайки съдебни решения, заяви Емил Георгиев от Екогласност.

Лекари от спешното в Стара Загора ще бъдат пазени от въоръжена охрана

Лекарите от спешното отделение на болницата в Стара Загора ще бъдат охранявани от въоръжена охрана, обеща пред TV7 проф. Петрана Чакърова. Мярката е следствие от побоя, който 34-годишен ром нанесе на д-р Тодор Банов, който се е опитвал да зашие ранената му глава.

Д-р Банов, който е с едногодишен стаж в болницата заяви, че няма да се откаже от Лекарите от спешното отделение на болницата в Стара Загора ще бъдат охранявани от въоръжена охрана, обеща пред TV7 проф. Петрана Чакърова. Мярката е следствие от побоя, който 34-годишен ром нанесе на д-р Тодор Банов, който се е опитвал да зашие ранената му глава. Д-р Банов, който е с едногодишен стаж в болницата заяви, че няма да се откаже от

Награждават спортните таланти на "Еврофутбол"

/КРОСС/ "Еврофутбол" има удоволствието да ви покани на официалната церемония, организирана от компанията и Фондация „Работилница за граждански инициативи", по повод приключването на тазгодишното издание на програма „Спортни таланти". На нея ще бъдат оповестени успехите на нашите спортни надежди през отминаващата година, както и ще бъде обявено началото на третото поред издание на програмата - за предстоящата 2014 г. Събитието ще се състои на 12.12.2013 г. от 11:00 до 13:00 часа на сцената в развлекателен център „Playground" в Paradise Center на бул. „Черни връх" №100 в София, ет. 2.

Община Варна ще осигури спешно 150 000 лв. за тубдиспансера

Община Варна за пореден път ще осигури спешна субсидия за Специализираната болницата за лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания. Нужните 150 000 лв. ще бъдат гласувани на предстоящата сесия на Общинския съвет в петък, съобщи кметът Иван Портних след среща с управителя на лечебното заведение д-р Станимир Киряков.

Хиляди южноафриканци се прощават с Мандела

/КРОСС/ Ковчегът с тялото на Нелсън Мандела днес беше изложен за поклонение в президентския дворец "Юниън билдингс" в Претория, съобщиха световните агенции. Хиляди южноафриканци се стекоха по улиците при преминаването на траурния кортеж с ковчега, покрит с националния флаг. Тленните останки на първия чернокож президент на Република Южна Африка ще бъдат изложени за поклонение в амфитеатъра на сградата в продължение на три дни. Десетдневният траур ще приключи в неделя с погребението на Мандела в селото на предците му, Куну.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване