Вижте какво казва 2013 година според You Tube (видео)

2013 година е към края си. За целта You Tube покани едни от най-известните звезди на социалната мрежа за видеосподеляне, за да участват в клип на име YouTube Rewind: What Does 2013 Say? Видеото представя едни от най-популярните герои, музика, клипове и интернет сензации, нашумели през 2013 година. Клипът включва части от песните към клиповете

Атина и София "разгневени" от изказване на Ердоган за Тракия

Изявление на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган за Тракия предизвика остра реакция на Гърция и България, като София обяви, че "за европейската перспектива на всяка една страна са основополагащи зачитането на международното право, включително принципите на суверенитета и териториалната цялост" и припомни славната история на страната. "Тракия е едновременно и Солун, и Комотини, и Ксанти, тя е също Кърджали и Вардар, ако се върнем малко по-назад, тя е Скопие и Прищина, тя е Сараево.... Тракия е жив свидетел на нашата обща история в Европа. Тя представлява цялото ни минало в района. И днес Тракия с Одрин, Текирдаг, Къркларели и естествено Истанбул, се намира в центъра на всички наши отношения в района на Балканите ", заявил Ердоган по време на предизборна обиколка в Кешан край Одрин. Гръцкото външно министерство осъди изказването, като говорителят Константинос Кутрас коментира, че "историческите и географски позовавания най-вече в един район със силна историческа обремененост, като Балканите, трябва винаги да се правят с особено внимание". "Днес единственият критерий вече е спазването на международното право и следователно на нормите, ръководещи добросъседските отношения, опиращи се на зачитането на националния суверенитет и териториалната цялост на всички държави от региона", добавил Кутрас, цитиран от гръцкото списание "Епикера". По думите му "това за Гърция, която би могла да прави много исторически позовавания, е една фундаментална, разбираема от само себе си, и ненарушима позиция". Гръцкото издание "Та Неа" коментира от своя страна, че с подобни изявления Ердоган продължава с провокациите за връщане на стария, но никога незабравен план за възкръсване на турската република Тракия, в която освен територии от Гърция има територии и от Южна България и Централните Балкани. С известно закъснение последва и официална реакция на България. "Подобни изявления не допринасят за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения“, се посочва в изявление на говорителя на Министерството на външните работи. "България, като страна, основана преди повече от 1300 години, има значително и трайно историческо, културно и духовно присъствие, наследство и традиции в Югоизточна Европа. Водени от опита на историята, смятаме, че към интерпретации, свързани с миналото на нашия регион, следва да се подхожда особено внимателно, отчитайки неговите особености, както и чувствителността, която те могат да предизвикат. Бихме искали да напомним, че както за добросъседските отношения, така и за европейската перспектива на всяка една страна са основополагащи зачитането на международното право, включително принципите на суверенитета и териториалната цялост", се посочва в позицията на външно министерство. Това е поредното изказване в стила на Ердоган, който често коментира османското наследство на страната си и предизвиква раздразнението на съседите си.

Европарламентът утвърди французойка за шеф на банковия надзорен механизъм


Европейският парламент утвърди днес френската икономистка Даниел Нуи за ръководител на Единния надзорен механизъм на европейските банки, предадоха световните агенции. Предстои европейските правителства да одобрят назначаването ѝ.

В момента Нуи ръководи управлението за контрол на банките и застрахователните компании към френската централна банка.

Сега 63-годишната Нуи ще има почти година, за да осигури условия за работата на механизма. Тя ще може да започне да изпълнява...

Борислав и Радослав Цоневи: Дано един ден да заиграем заедно в Левски

Полузащитниците на Левски, братята близнаци Борислав и Радослав Цоневи дадоха обширно интервю за официалната програма на мача с Черноморец. Част от интервюто им бе публикувано в официалния сайт на "сините".Какво си спомняте от първия ден, когато попаднахте в съблекалнята на Левски?Борислав: - Беше доста странно. Гледахме всички футболисти. За първи път попадаме в компанията на толкова добри играчи. Постепенно се отпуснахме. След като играеш в мачовете, ти идва и самочувствието и всичко е наред.Радослав: - Първия ден бях притеснен и в съблекалня...

277 хил. души у нас ще се радват на бърз интернет

България получи зелена светлина от Европейската комисия (ЕК) за проекта за развитие на високоскоростен широколентов интернет достъп от следващо...

Без ток във Варна и областта утре ще са...

Поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 12 декември - четвъртък без електрозахранване ще са: - от 09:00 ч. до 13:00 ч. -гр. Варна - карето: бул.”Приморски”, ул.”Граф Игнатиев”, ул.

Станишев и Дачич: Важно е сътрудничеството ни да доведе до конкретни резултати

Председателят на НС на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се срещна с министър-председателя на Сърбия Ивица Дачич, съобщиха от пресцентъра на "Коалиция за България". 

Фокусът на срещата бе бъдещото сътрудничество, както между държавите, така и между двете партии въз основа на традиционно добрите отношения между тях. И за двете страни е Председателят на НС на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се срещна с министър-председателя на Сърбия Ивица Дачич, съобщиха от пресцентъра на "Коалиция за България". Фокусът на срещата бе бъдещото сътрудничество, както между държавите, така и между двете партии въз основа на традиционно добрите отношения между тях. И за двете страни е

Грандиозен скандал: Кърджали било в Турция!

България и Гърция останаха като попарени от изявление на турския премиер Реджеп Ердоган, който си присвои Тракия, и нещо повече - обяви, че нашето Кърджали е турско. В турски ръце попаднаха още Солун и Скопие, според речта на Ердоган.

Съпрузи във Великобритания празнуват 88 г. брак

Съпруг и съпруга от индийски произход днес отбелязват 88-годишнината от сватбата си, което ги прави най-възрастната семейна двойка във Великобритания, пише в. "Дейли експрес".

Учредиха женска структура на ГЕРБ в Ковачевци

 В най-малката община в Перник-с.Ковачевци беше учредена структура на Жени ГЕРБ. Новината съобщи областният координатор на ЖГЕРБ-Перник Милена Миланова. Още преди месец Миланова обяви за желанието на голям брой дами от Ковачевци да преминат в редиците на ГЕРБ. Това вече е факт. За лидер на дамите в Ковачевци беше избрана Крася Илиева .

Милена Миланова запозна дамите с дейността на структурата и очерта насоките в бъдещата й работа. Тя приветства членовете на...

Продължава

Дневните температури се повишават, започват слаби превалявания от сняг

През нощта от североизток облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и на места в Източна България ще започне да превалява слаб сняг.
В Западна България облачността ще е разкъсана, над много райони до ясно време.
Минималните температури ще са между -6° и -1°, в крайните югозападни райони до малко над нулата. В София ще бъде около -3°. През нощта от североизток облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и на места в Източна България ще започне да превалява слаб сняг. В Западна България облачността ще е разкъсана, над много райони до ясно време. Минималните температури ще са между -6° и -1°, в крайните югозападни райони до малко над нулата. В София ще бъде около -3°.

Енергийният омбудсман на ЧЕЗ е получил над 900 жалби, сигнали и предложения

От март до края на ноември при енергийния омбудсман на ЧЕЗ Радослав Димитров са постъпили 939 сигнали,предложения, жалби на граждани, като на 574 от тях е даден писмен отговор. В 200 от случаите жалбите на потребителите са признати за основателни. Вече девет месеца Димитров приема сигнали от клиенти на дружеството, които са недоволни по някаква причина и вече са получили един отказ на своите жалби. Всеки абонат на енергото в Западна България - ЧЕЗ, има право да се обърне към омбудсмана, за да бъде разгледан случаят му. Условията са преди това д...

Осъденият за убийството пред "Соло" е обявен за международно издирване (обновена и видео)


Илиян Тодоров, който беше осъден за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло", е обявен за общонационално издирване. От прокуратурата е издадена и европейска заповед за арест на Тодоров и след като съдът я одобри, той ще бъде издирван и от интерпол. Това заяви зам.-министърът на правосъдието Илия Ангелов, цитиран от БГНЕС.

По думите му степента на обществена опасност на престъплението, което той е извършил е доста висока, така че и степента на издирване ще бъде доста...

Прокуратурата обяви осъдения за убийството пред "Соло" за национално издирване


Илиян Тодоров, който беше осъден за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло", е обявен за общонационално издирване. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Преди седмица Тодоров окончателно беше признат за виновен за двойното убийство през 2009 г. на Кирил Въжаров и Васил Александров пред дискотеката и осъден на доживотен затвор от Върховния касационен съд.

Днес изтича седемдневният срок, в който Тодоров трябва да влезе в затвора, но той не е открит на...

Прокуратурата обяви осъденият за убийството пред "Соло" за национално издирване


Илиян Тодоров, който беше осъден за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло", е обявен за общонационално издирване. Това съобщиха от Окръжна прокуратура в Пловдив.

Преди седмица Тодоров окончателно беше признат за виновен за двойното убийство през 2009 г. на Кирил Въжаров и Васил Александров пред дискотеката и осъден на доживотен затвор от Върховния касационен съд.

Днес изтича седемдневният срок, в който Тодоров трябва да влезе в затвора, но той не е открит на...

Миков пред Синхуа: Износът на селскостопански храни за Китай е приоритет

Председателят на българския парламент Михаил Миков заяви в интервю за китайската информационна агенция Синхуа, че България и Китай трябва да полагат повече усилия за прагматизиране на отношенията си, възползвайки се от добрите двустранни връзки, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

В момента българо-китайските политически и Председателят на българския парламент Михаил Миков заяви в интервю за китайската информационна агенция Синхуа, че България и Китай трябва да полагат повече усилия за прагматизиране на отношенията си, възползвайки се от добрите двустранни връзки, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. В момента българо-китайските политически и

Зам.-министър: НДК е плащало разходи на ГЕРБ за консумативи. Партията: Не е вярно

Търговското дружество НДК е плащало една част от разходите на ПП ГЕРБ за консумативи, за което сме се обърнали към компетентни юристи. Това каза Велислава Кръстева, заместник-министър на културата и председател на Управителния съвет на НДК, която представи информация за актуалното състояние на Националния дворец на културата ... Търговското дружество НДК е плащало една част от разходите на ПП ГЕРБ за консумативи, за което сме се обърнали към компетентни юристи. Това каза Велислава Кръстева, заместник-министър на културата и председател на Управителния съвет на НДК, която представи информация за актуалното състояние на Националния дворец на културата ...

Станишев инициира регионална среща на премиерите на Балканите

Председателят на НС на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се срещна с министър-председателя на Сърбия Ивица Дачич, съобщиха от пресцентъра на Председателят на НС на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се срещна с министър-председателя на Сърбия Ивица Дачич, съобщиха от пресцентъра на "Коалиция за България". Фокусът на срещата бе бъдещото сътрудничество, както между държавите, така и между двете партии въз основа на традиционно добрите отношения между тях. И за двете страни е

Помощта от ЕС за съкратените работници ще продължи поне до 2020 г.


Помощта от Европейския съюз за съкратените работници ще продължи и през периода 2014-2020 г. и ще бъде разширена с нови категории работници, като самонаетите лица и тези на срочни трудови договори, в съответствие със споразумението, одобрено на пленарното заседание в сряда. Тази програма на ЕС ще влезе в сила от 1 януари 2014 г., съобщиха от пресцентъра на институцията.

"Темпът на реинтеграция на тези, които използват Европейския фонд за приспособяване към глобализацията, е 48%...

БЕХ ще преговаря за 7 блок на АЕЦ Козлодуй

Правителството одобри доклад на министъра на икономиката и енергетиката за предприемане на действия за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй". В решението на кабинета се предвижда министърът на икономиката и енергетиката да разреши на „Български енергиен холдинг" ЕАД да преговаря с „Тошиба Корпорейшън" за сключване на споразумение за стратегически инвеститор за реализиране на проект за изграждане на нова ядрена мощност в съществуващата българска АЕЦ с технология „реактор с вода под налягане АР 1000 ІІІ+ на „Уестингхаус Електрик Къмпани".

Коледно настроение с Econ.bg

Освен улиците, моловете и телевизионните реклами коледният дух завладява и Еcon.bg. За разлика от предишни години тази зима обаче няма да ви...

Драгомир Стойнев: БЕХ ще преговаря за 7 блок на АЕЦ Козлодуй

Започнахме да прекратяваме едностранно договори за концесия, когато концесионерът не изпълнява ангажиментите си. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в рамките на т.нар. „блиц контрол" в парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм.

Алиосман Имамов от ДПС попита министъра какви действия предприема Започнахме да прекратяваме едностранно договори за концесия, когато концесионерът не изпълнява ангажиментите си. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в рамките на т.нар. „блиц контрол" в парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм. Алиосман Имамов от ДПС попита министъра какви действия предприема

Слаби превалявания от сняг, температурите се повишават

През нощта от североизток облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и на места в Източна България ще започне да превалява слаб сняг.
В Западна България облачността ще е разкъсана, над много райони до ясно време.
Минималните температури ще са между -6° и -1°, в крайните югозападни райони до малко над нулата. В София ще бъде около -3°. През нощта от североизток облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и на места в Източна България ще започне да превалява слаб сняг. В Западна България облачността ще е разкъсана, над много райони до ясно време. Минималните температури ще са между -6° и -1°, в крайните югозападни райони до малко над нулата. В София ще бъде около -3°.

Една година условно за Асен Бербатов

Братът на футболиста ще плати и глоба от 2000 лева

Литекс и ЦСКА завършиха без гол

В мача на стадиона в Ловеч почти липсваха опасни ситуации

    


Младежи откраднаха пързалка в Дряново

Трима непълнолетни са били уличени за извършители на кражбата на детска пързалка в Дряново, информират от полицията. Това станало вчера от парково пространство в ж.к. "Изгрев". В резултат на проведените оперативно – издирвателни мероприятия полицаите установили, че извършители на деянието са трима непълнолетни дряновци – един на 17 г. и двама на 16 години. След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Дряново. Нанесените щети са на стойност около 200 лева. По случая е заведена преписка....

Не е честно! Ани иска да живее

Анна-Мария е само на 13 години, а вече се бори срещу зловещо чудовище – Невробластом. Това е гаден ембрионален тумор, който иска да изсмуче живота от нея, но засега развитието му е средно и може да бъде спрян и унищожен. На Ани вече е направена една стабилизираща операция, в момента тя е на химиотерапия. Нейната единствена надежда е операция извън България. Единственият шанс на Ани е операция извън България. Родителите й вече са разговаряли с няколко клиники, които са в състояние да съберат екип, способен да се справи с положението. Навсякъде, ...

Миков: От "Атака" няма заявление за пътуване до Куба

Междувременно депутатът от "Атака" Десислав Чуколов толкова се вбеси от въпросите за пътуването до Куба, че започна да обижда журналистите в кулоарите на парламенте

Пазарите в Европа продължиха мечия тренд на Wall Street

Инвеститорите останаха под психологически натиск преди срещата на Фед през следващата седмица

    


15 км опашка от товарни автомобили на ГКПП Капитан Андреево

15 км опашка от товарни автомобили има ГКПП Капитан Андреево, а 3 км е опашката на ГКПП Лесово на изход от страната. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Причината за образувалите се опашки е засиления трафик. Няма проблеми при обработката на данни от българска и от турска страна. Пунктовете работят на пълен капацитет. Опашката от ТИР-ове на граничните пунктове е започнала да се натрупва от следобед. Трафикът през пунктовете е много интензивен. Снимка: Архив

Илиян от "Соло" обявен за общодържавно издирване

Това стана ясно на извънредна пресконференция

На фона на слаби приходи шефовете на НДК вземали по десетина хиляди лева заплата

Приходите от управлението на собствеността на Националния дворец на културата (НДК) в столицата за 2013 г. са с един милион по-малко от тези през 2012 г., когато са били около 7 милиона лева, а тази година са 6 милиона лева. Обяснението за това може да има два отговора – единият от тях е некомпетентност, другият е съзнателно отблъскване на наематели”. Това каза зам.-министърът на културата Велислава Кръстева в комисията по култура, където представи данни за състоянието на дружеството.   Според Кръстева приходите бележат сериозен спад, били са прогонени многогодишни клиенти на НДК. Така дружеството било тласкано към фалит.   НДК бе преобразувано в държавно търговско дружество (ЕАД) през 2011 г. след като дотогава бе с неясния статут на творческо-стопанско обединение, наследен още от първите години на прехода. Тогава бе освободен и дългогодишният директор на комплекса Христо Друмев, а управата бе поверена на тричленен съвет на директорите. От началото на 2013 г. дружеството мина под шапката на Министерството на културата.   "Била е въведена порочна практика във формирането на възнагражденията на Съвета на директорите. Митко Тодоров за 8 месеца е получил 99 585 лева, Ивайло Георгиев за 21 месеца е получил около 148 000 лева, Десислава Бинева за 21 месец е получила около 244 000 лева", изнесе още данни зам.-министърът.   На практика това означава, че тримата членове на борда са вземали между седем хиляди и 11 хиляди лева месечно възнаграждение. "Мениджмънтът на НДК струва на дружеството около един милион лева за две години и половина. Ако беше по закон, щяха да получат пет пъти по-малко”, подчерта Велислава Кръстева.   Тя даде и примери за лошо управление на собствеността, но не уточни дали това е било умишлено или от некомпетентност. НДК е поемало част от консумативите на партия ГЕРБ, която държи под наем два етажа от високото тяло на комплекса.   Два етажа - 16 и 17 в малкото тяло са отдадени под наем за офис на ГЕРБ. Подготовката за това е започнала с началото на мандата на ГЕРБ през декември 2009 г. Министерският съвет отнема с основание отпадане на необходимост на тези два етажа. След спорове в края на март 2011 г. имотът е отдаден за офис на партията. Наемът се плаща по цени не за търговски дружества, а за партии – по-ниски. "Цените са силно занижени в сравнение с тези, които плащат останалите наематели”, посочи Кръстева.   ГЕРБ плащала и четири пъти по-ниски цени за чистене и други услуги от останалите наематели. Партията не си е плащала и тока, защото не си е поставила отделен електромер.   Веднага след тези обвинения от от ГЕРБ разпространиха опровержение, като изтъкнаха, че винаги са заплащали консумативите си равнопоставено с останалите наематели на корпуса.   Членовете на комисията решиха на заседание през януари да бъде разгледан докладът за състоянието на НДК.   Преди месец НДК отчете за 2012 г. приходи от 9.8 млн. лв. и оперативна печалба от 1.1 млн. лв. преди облагане за 2012 г. Дружеството обаче излиза на счетоводна загуба от 6.05 млн. лв.

Официално: Убиецът от „Соло“ е беглец, издирват го

Осъденият за убийствата пред дискотека Соло през 2009 г. Илиян Тодоров е обявен за общодържавно издирване.

Името на семейство Мандела - омърсено от семейни кавги

Репутацията им е опетнена от публично уреждане на сметки, унизителни действия на правосъдието и комерсиализиране на името на иконата на Южна Африка

МВнР: По-внимателно с историческите интерпретации

/КРОСС/ Изхождайки от традиционно добрите отношения между България и Турция и в светлината на предстоящото заседание на Смесената комисия по нерешените въпроси, смятаме, че изявлението на турския министър-председател Реджеп Таийп Ердоган в град Кешан не допринася за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения, се посочва в изявление на говорителя на Министерството на външните работи. България, като страна, основана преди повече от 1300 години, има значително и трайно историческо, културно и духовно присъствие, наследство и традиции в Югоизточна Европа. Водени от опита на историята, смятаме, че към интерпретации, свързани с миналото на нашия регион, следва да се подхожда особено внимателно, отчитайки неговите особености, както и чувствителността, която те могат да предизвикат, подчертава МВнР и напомня, че основополагащи за добросъседските отношения и за европейската перспектива на всяка страна са зачитането на международното право, вкл. принципите на суверенитета и териториалната цялост. „Тракия е и Солун, и Ксанти, Делиорман, Кърджали, Вардар. Дори и ако се върнете в Скопие, в Прищина, Призрен, Сараево. Тракия е жив свидетел на нашата история. Този район е представителен за цялата ни история”, заяви турският премиер Реджеп Таийп в предизборна реч в град Кешан. Изявлението на турския държавник бе последвано от остри реакции в повечето балкански страни

30% от мъжете и 20% от жените имат проблем с алкохола

30% от мъжете и 20% от жените у нас имат проблемна употреба на алкохол, която би могла да доведе до увреждане, съобщи Дарик. Данните сочат, че тежко зависимите алкохолици у нас, чийто брой достига 400 000 души, са 10 пъти повече от зависимите от наркотични вещества. 

Тези резултати бяха обсъдени от специалисти по време на провелата се кръгла 30% от мъжете и 20% от жените у нас имат проблемна употреба на алкохол, която би могла да доведе до увреждане, съобщи Дарик. Данните сочат, че тежко зависимите алкохолици у нас, чийто брой достига 400 000 души, са 10 пъти повече от зависимите от наркотични вещества. Тези резултати бяха обсъдени от специалисти по време на провелата се кръгла

Зам.-министър: НДК е плащало разходи на ГЕРБ за консумативи. Партията: Лъжа е

Търговското дружество НДК е плащало една част от разходите на ПП ГЕРБ за консумативи, за което сме се обърнали към компетентни юристи. Това каза Велислава Кръстева, заместник-министър на културата и председател на Управителния съвет на НДК, която представи информация за актуалното състояние на Националния дворец на културата ... Търговското дружество НДК е плащало една част от разходите на ПП ГЕРБ за консумативи, за което сме се обърнали към компетентни юристи. Това каза Велислава Кръстева, заместник-министър на културата и председател на Управителния съвет на НДК, която представи информация за актуалното състояние на Националния дворец на културата ...

Група в социалната мрежа организира протест на делото за радикален ислям в Пазарджик

Мирно протестно шевствие от сградата на община Пазарджик до местния окръжен съд организира група създадена в социалната мрежа в четвъртък сутрин, когато е началния час  на делото за проповядване на радикален ислям. В отворено писмо до жителите на Пазарджик инициативен комитет Мирно протестно шевствие от сградата на община Пазарджик до местния окръжен съд организира група създадена в социалната мрежа в четвъртък сутрин, когато е началния час на делото за проповядване на радикален ислям. В отворено писмо до жителите на Пазарджик инициативен комитет " Един народ в 21век" призовава хората да се включат.

НДК тласкан към фалит последните две години

Доскорошният директор Митко Тодоров за 8 месеца е взел над 99 585 лв.

Колко струва изпращането на писмо до Дядо Коледа

Срещу 1 лев за марка може да изпратите коледното си писмо до официалния адрес на Дядо Коледа. Толкова е цената на марката до Лапландия. От пощенската служба на белобрадия старец отговарят на около една трета от получените писма. В Български пощи също събират писмата, адресирани до Дядо Коледа, като отделят тези с марка за 65 стотинки, колкото е цената за изпращане на писмо за вътрешна кореспонденция. Всички писма с марка от 65 стотинки също получават специален отговор, но изпратен не от Лапландия, а от пощенските служители. Всяка година в „Бълг...

Деца помагат на деца с Коледно благотворително ателие във Варна

На 15-ти декември /неделя/ от 15:30 часа в център Mam’s and mе ще се проведе Коледно благотворително ателие под надслов "Благодарността – една могъща сила!". Всички деца и техните родители, съвместно с художници ще имат възможността да изработят сувенири, играчки и картички, които ще бъдат изложени на благотоврителния Коледен базар на Карин дом.

Сигнал за бомба опразни летища и гари в Киев

Летище „Киев” евакуира пътниците си заради сигнал за поставена бомба. Анонимно телефонно обаждане е предупредило и за взривни устройства на летища и ж.п. гари.

ДАТО ще плаща СРС-тата през 2014-а

Заплащането на услугата за ползването на СРС ще бъде отложено с една година и ще започне от 1 януари 2015 г., тъй като сега не са разписани средства за това в бюджетите на ведомства, които заявяват тяхното ползване, заяви депутатът от левицата Димитър Дъбов, предаде БГНЕС.Оглавяваната от Дъбов парламентарна комисия за контрол на специалните служби днес прие предложените от самия него промени в Закона за специалните разузнавателни средства. С промените се отлага с една година изпълнението на онзи член от закона, според който „осигуряването и при...

Валутни курсове на БНБ за 12 декември 2013 година

Валутни курсове на БНБ за 12 декември 2013 година

Съдът не върна Харизанов в ареста

Прокуратурата представи разпит на таен свидетел, но това не се оказа достатъчно

    


Държавните и общински органи ще уведомяват собствениците за отчуждени имоти

Ускорява се съдебната процедура за обжалване на отчуждителни актове

    


София предупреди Анкара да зачита международното право след изказване на Ердоган


Българското министерство на външните работи реагира на изказване на турския премиер Ердоган за пределите на Тракия, като предупреди Турция да зачита международното право.

"Тракия е едновременно и Солун, и Комотини, и Ксанти, тя е също Кърджали и Вардар, ако се върнем малко по-назад, тя е Скопие и Прищина, тя е Сараево", е заявил турският премиер Реджеп Тайип Ердоган по време на предизборна обиколка в Кешан край Одрин, пише гръцкото списание "Епикера", цитирано от БТА.
...

КЗК отмени обществена поръчка по проекта „Шумен по-доброто място за живеене"

Комисията за защита на конкуренцията отмени обявената от община Шумен обществена поръчка по проект „Шумен по-доброто място за живеене", който е на стойност 5 263 000 лв.В решение на комисията, публикувано в сайта на институцията, процедурата е обявена за незаконосъобразна. Поръчката касае реконструкция на междублокови пространства и рехабилитация на част от уличната мрежа в Шумен. Решението на комисията е взето след жалба на фирма „Борела" ЕООД със седалище в град Бургас. Според членовете на комисията част от изискваната документация по кандид...

Обмислят приватизация на Топлофикация София

Задълженията на парното само към БЕХ възлизат на 500 млн. лв.

Предколедно настроение с ученици от СОУ “Ив. Вазов” Поморие /видео/

Продължават организираните предколедни прояви в Поморие на откритата сцена, разположена до читалище “Просвета 1888″. Близо час ученици от СОУ “Ив. Вазов”, въпреки студеното време, успяха да дарят на присъстващите настроение и духовна топлина със своите темпераментни изпълнения.Във видеозаписа може да видите откъс от програмата.

Ето какво още предстои:

12.12.2013 г.
от 17.30 ч . – Програма на ученици от ОУ „Христо Ботев”, гр. Поморие
място на провеждане – външна сцена до НЧ „Просвета 1888”

13.12.2013 г.
от 17.30 ч . – Концерт на ДФТА „Раковина” и ТК „Раковина” гр. Поморие с ръководител Владимир Данаилов
място на провеждане – външна сцена до НЧ „Просвета 1888”

14.12.2013 г.
от 18.00 ч . – Коледен концерт с участието на Хор „Родна песен”, гр. Бургас  с диригент Левон Манукян, Хорова формация „Прима”, гр. Поморие с диригент Анета Драгнева – Данаилова и Хорова формация „Мистика” от гр. Добрич с диригент Росица Дурмушлийска
място на провеждане – в залата на НЧ „Просвета 1888”

15.12.2013 г.
от 17.30 ч . – Концерт на хора при Българо-гръцко дружество „Анхиало”, гр. Поморие с диригент Розалина Коцева
място на провеждане – външна сцена до НЧ „Просвета 1888”

16.12.2013 г.

от 17.30 ч .- Концерт на ДФТА „Раковина” и ТК „Раковина” гр. Поморие с ръководител Владимир Данаилов
място на провеждане – външна сцена до НЧ „Просвета 1888”

17.12.2013 г.
от 17.30 ч . – Концерт на танцовия състав при Българо-гръцко дружество „Анхиало”, гр. Поморие с ръководител Лиляна Христова
място на провеждане – външна сцена до НЧ „Просвета 1888”

18.12.2013 г.
от 18.00 ч . – Официална церемония за награждаване на 10-те най-добри спортисти на община Поморие
място на провеждане – в залата на НЧ „Просвета 1888”

19.12.2013 г.

от 16.00 ч. – Патронен празник на ОУ „Христо Ботев”

място на провеждане – сцената на НЧ „Светлина 1939” гр. Поморие

от 17.30 ч . – Концерт на Танцов клуб „Чайка”, гр. Поморие с ръководител Лиляна Христова
място на провеждане – външна сцена до НЧ „Просвета 1888”

от 17.30ч. – Продукция на възпитаниците на детска музикална школа – клас пиано

място на провеждане – сцената на НЧ „Светлина 1939” гр. Поморие

от 18:00 ч. – Концерт с участието на Певческа група „Зорница” с. Каменар, с ръководител Мария Младенова; Клуб по спортни танци „Поморие”, с треньор Никола Абрашев; Мажоретен състав при НЧ „Просвета 1888” гр. Поморие, с ръководител Жулиета Малчева

място на провеждане – салона на кметството

 

20.12.2013 г.

От 16.00ч. – Коледно тържество на ОУ „Христо Ботев”

място на провеждане – сцената на НЧ „Светлина 1939” гр. Поморие

От 17.30ч. – „Бяла Коледа” – концерт на възпитаниците на детска музикална школа с класове – пиано, китара, вокално пеене, рисуване

място на провеждане – сцената на НЧ „Светлина 1939” гр. Поморие

21.12.2013 г.
от 17.30 ч . – Концерт на Певческо дружество „Анхиало”, гр. Поморие с диригент Александър Янев
място на провеждане – външна сцена до НЧ „Просвета 1888”

22.12.2013 г.

От 11.00ч. – „Добре дошъл Дядо Коледа” – коледно парти за децата със специфични потребности от фондация „Св. Мина”

място на провеждане – сцената на НЧ „Светлина 1939” гр. Поморие

от 18.00 ч . – Концерт на КСТ „Поморие” с треньор Никола Абрашев
място на провеждане – залата на НЧ „Просвета 1888”

23.12.2013 г.

От 17:30 ч. – Концерт на хор „Тракийска” при Тракийско дружество „Одринска епопея”, гр. Поморие с ръководител Дора Мурджева-Арбова

място на провежданевъншна сцена до НЧ „Просвета 1888”

25.12.2013 г.

от 11:00 ч. – „Бог се роди” – Коледен концерт  на дамски хор „Благовестие” с диригент Йорданка Туджарова

място на провеждане – Храм „Свето Рождество Богородично”

от  11:30 ч .          – Коледна трапеза
място на провеждане – кафе „Кораба”

от 12:30 ч. – Коледна трапеза

място на провеждане – пред НЧ „Светлина 1939”

26.12.2013 г.
от 17:30 ч . – Концерт на Фолклорна група за автентичен фолклор „Здравец” при Клуб на пенсионера „Свети Георги” гр. Поморие с ръководител Василка Стойкова

място на провеждане – външна сцена до НЧ „Просвета 1888”

27.12.2013 г.

от 17:30 ч . – Концерт на Фолклорна група „Пей сърце” при Клуб на пенсионера „Свети Георги” гр. Поморие с ръководител Въла Ерменлиева

място на провеждане – външна сцена до НЧ „Просвета 1888”

 

 

31.12.2013 г.
от 22:00 ч . – ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2014 ГОДИНА
DJ ПАРТИ С УЧАСТИЕТО НА СПЕНС И ГУДСЛАВ
място на провеждане – външна сцена до НЧ „Просвета 1888”

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване