Хероин и стоки-менте откриха на Капитан Андреево

/КРОСС/ Митнически и гранични служители на Капитан Андреево откриха хероин и стоки-фалшификати на световноизвестни марки в лек автомобил с полска регистрация. В автомобила пътували двама полски граждани, които заявили, че се връщат от пазар в Турция. При извършената проверка закупените стоки са задържани, с основателни съмнения за нарушаване права върху интелектуалната собственост. Освен това под задната броня на автомобила е открит сребрист пакет, прикрепен по оригинален начин. В пакета е намерено бежово прахообразно вещество, което при извършения полеви наркотест реагира на хероин. Общото количество на хероина е над половин килограм и цени за нуждите на съдопроиводството е на стойност 65 000 лева. Лекият автомобил и пътниците са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково.

Арестуваха бившия шеф на „Напоителни системи”

Състав на Софийския районен съд с председател Мария Дончева, ще разгледа искане на Софийската районна прокуратура за изменение на мярката за неотклонение на бившия шеф на „Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов в „задържане под стража”, предаде КРОСС.

Харизанов е обвинен в сключването на неизгодни сделки за продажбата на скрап на цени, значително по-ниски от пазарните. По това досъдебно производство на Харизанов е наложена „парична гаранция” в размер на 5 хил. лв.

Прокуратурата настоява за по-тежката мярка, поради разкриване на нови обстоятелства в разследването, които сочат опасност той да осуети наказателното преследване.

Бившият шеф на „Напоителни системи” е арестуван по разпореждане на Софийската районна прокуратура, потвърждават от СДВР.

Мъри Стоилов: Берое е костелив орех, време е да ги победим

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов даде редовната си пресконференция преди утрешния двубой с Берое. Мачът е от 14:00ч. на ст. "Христо Ботев". Ето какво заяви Стоилов: „Все още не сме започнали пълноценна подготовка за двубоя с Берое, тъй като терените са заснежени. Имаме какво да им връщаме, заради поредните загуби от "зелените" в последните мачове. Надявам се да се получи добър мач и по-добрият отбор да победи. В последните две загуби срещу Берое, където бяхме гости, те имаха повече спортен шанс, а ние не реализирахме положения...

1700 лв. са щетите от взломни кражби през последните два дни в Габрово

1700 лв. са щетите от взломни кражби през последните два дни в Габрово, става ясно от информация на полицията. През нощта на 9 срещу 10 декември, неизвестно лице, след взломяване на прозорец, проникнало в офис на ул. "Ст. Караджа". Извършена е кражба на компютър на стойност около 700 лв. На 10 декември, за времето между 12.00 ч. и 14.00 ч., неизвестно лице, след взломяване на входната врата, проникнало в канцелария на ул. "Тимок". Извършена е кражба на преносим компютър и мобилен телефон. Нанесените щети са на обща стойност около 1000 лв. На ме...

Учредяват Съюзно дружество на САБ във Варна

До края на годината във Варна ще бъде учредено на творческо-териториален принцип Съюзно дружество към Съюза на артистите в България. Председател ще бъде Владимир Янев – сегашен управител на театър “Българан”. Вчера в София г-н Янев бе приет за пълноправен член на САБ с пълно единодушие.

Преговаряме с "Тошиба" за строежа на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"

Стойнев: Технологията ще бъде на американската "Уестингхаус“

    


Преговаряме с "Тошиба" да строи 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"

Стойнев: Технологията ще бъде на американската "Уестингхаус“

    


Протест с книги пред парламента (снимки)

Книги, сред които "Из записките по българските въстания", "Възмездие" и "Мъртви души", поставиха преподаватели, учени и студенти пред загражденията на парламента.

General Motors спира производството на коли в Австралия

Американският автомобилен производител General Motors обяви, че възнамерява да спре производството на автомобили в Австралия до края на 2017 г.,...

Традиционни сурвачки от конкурс реди Историческия музей в Димитровград

Изложба на традиционни сурвачки представя Исторически музей – Димитровград. Те са част от проведения за седма поредна година конкурс общината, местния музей и Младежки център за новогодишна сурвачка.

Най-активни участници в конкурса тази година са учениците от ОУ „Пенчо Славейков”, които изработиха и представиха 34 украсени според традицията дрянови клонки. В надпреварата се включиха освен възпитаници на всички училища в Димитровград и деца  от Меричлери и селата Крепост и Ябълково.

В конкурса тази година са представени 116 сурвачки. Голямата награда на кмета на общината тази година е за 7-годишната Сияна Славова от СОУ “Любен Каравелов” . Тя получава енциклопедия „100-те чудеса на света”. Още 17 участника са отличени в надпреварата в категории за най-автентична, най-оригинална и най-красива сурвачка. Присъдена е и специална награда за седмокласникът Руси Калинов от училището в село Ябълково.

Всички сурвачки ще участват в традиционния Коледен благотворителен базар, информират организаторите.

Журито определи следните награди:

КАТЕГОРИЯ -7-10 години

 

Най автентична сурвачка

1 място –Петко Билярски- ІV – Б клас , СОУ „Л. Каравелов” – Димитровград, р-тел Стела Иванова

2 място – Емре Мюмюн – ІV клас, ОУ „ Васил Левски” – с. Ябълково

3 място – Ерик Иванов – І клас, ОУ „Хр. Ботев” – с. Крепост

3 място – Иван Тодоров – ІІ –А клас, ОУ „Пенчо Славейков” -Димитровград

Най-оригинална сурвачка

1 място –Момчил Митев – ІІ –А клас, ОУ „Пенчо Славейков” -Димитровград

2 място – Вальо Атанасов – ІІІ клас, ОУ „ Васил Левски” – с. Ябълково

2 място – Генади Колев – ІІІ  клас, СИП „Домашен бит и техника”, р-тел Баряна Петрова, ОУ „Алеко Константинов” – Димитровград

3 място – Ателие „Арт фантазия” – ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий” –гр. Димитровград

3 място – Емилия Енчева – ІV – А клас, ОУ „Алеко Константинов” – Димитровград

 Най-красива сурвачка

 1 място – Борислав Енчев –І –А клас, ОУ „Алеко Константинов”

2 място – Ангел Димитров – ІІІ –А клас, СОУ „Л. Каравелов” – Димитровград

2 място – Красимир Драгоев – І –В клас, ОУ „Алеко Константинов” -Димитровград

3 място – Габриела Симова –ІІІ клас , ОУ „Хр. Ботев” – с. Крепост

3 място – Елица Михайлова-ІІ –В клас, ОУ „Пенчо Славейков” -Димитровград

 

КАТЕГОРИЯ -11-14 ГОДИНИ

 

Най автентична сурвачка

1 място – Ана Диянова – VІ – клас, ОУ „П. К. Яворов” – Димитровград

2 място – Виктор Делчев – V-А клас, ОУ „Св. Кирил и Методий „ – Димитровград

3 място – НЕ СЕ ПРИСЪЖДА

Най-оригинална сурвачка

1 място – Мария Иванова Делчева – VІІ клас, ОУ „ Васил Левски” – с. Ябълково

2 място – НЕ СЕ ПРИСЪЖДА

3 място – НЕ СЕ ПРИСЪЖДА

Най-красива сурвачка

1 място – Божидар Димитров –VІІІ –А клас, ПМГ „Иван Вазов” – Димитровград

2 място – НЕ СЕ ПРИСЪЖДА

3 място – НЕ СЕ ПРИСЪЖДА

Гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

МВР официално заподозря мъртъв кримибос за разстрела на Георги Илиев

Има данни, че вече покойният криминален бос Васил Арарски – Райко Кръвта е използвал пушката, с която е убит босът на ВИС 2 Георги Илиев, съобщи в сряда пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.   Експертиза на оръжието е направена в Германия и е помогнала да се възстановят номерата на пушката "Аншуц" 22-ри калибър и по тях да се стигне до собственика й. Тя е била открита три дни след показния разстрел, а в началото на октомври тази година беше направен следствен експеримент, за да се установи дали с това оръжие и откъде точно е натиснал спусъка извършителят.   При инсценировката на покушението се е потвърдила хипотезата, че точно с това оръжие е бил убит собственикът на ВИС 2 и на Локомотив (Пловдив). Има подозрения, че със същата пушка е застрелян и лихварят от Благоевград Васил Горчев-Кьоравия.   МВР подозира, че и в двата случая извършител на убийствата е бил Райко Кръвта.   Тези подозрение се базират и на показанията на Асен Китанов-Психото, който е един от свидетелите по разследването на т.нар. група за мокри поръчки "Килърите 3".   Георги Илиев беше разстрелян на 25 август 2005 година в Слънчев бряг пред стотици свидетели. Само месец и половина по-късно – на 12 октомври – същото се случва и на Райко Кръвта.

Калин Сърменов: Утрешният ден зависи днес

"Нека всеки се огледа, да помисли, да се обърне към проблемите на околните", казва актьорът, който се включи в кампанията "Българската Коледа"

Бившият шеф на „Напоителни системи" под стража в прокуратурата

В СДВР е постъпило постановление от Софийска районна прокуратура (СРП) за принудително довеждане на Георги Нейчев Харизанов, съобщиха от пресцентъра на МВР пред В СДВР е постъпило постановление от Софийска районна прокуратура (СРП) за принудително довеждане на Георги Нейчев Харизанов, съобщиха от пресцентъра на МВР пред "Фокус". Харизанов е издирен от служители на СДВР, задържан е и представен, съгласно постановлението, на органите на прокуратурата, съобщи комисар Младен Младенов, заместник директор

Областният управител се срещна с Генералния консул на Руската федерация в Русе

Областният управител инж. Георги Рачев и неговите заместници Стефан Стефанов и Андрей Илиев се срещнаха с Генералния консул на Руската федерация в Русе Владимир Климанов. Инж. Рачев представи работата на Областна администрация и структурата на новосъздадения Обществен съвет. Областният управител запозна г-н Климанов със състоянието на летището в Горна Оряховица и усилията, които се полагат за неговото отдаване на концесия. Обсъдена беше и наскоро проведената среща между Комисиите по безопасност на движението в област Велико Търново и област Рус...

Производители от Турция посетиха Царево

Производители от Визе, Къркларели и Пинархисар посетиха Царево като част от международен проект, посветен на храненето. Гостите разискваха със своите домакини теми за производството и предлагането на местни храни, анализирани проблемите и възможностите пред сектора. Бяха представени презентации за проведените обучения на ученици от Царево и Визе, както и представени характерни местни храни от района на Тракия от двете страни на границата.Турските партньори бяха запознати с местни обичаи и забележителности.    ...

Полицията залови пъргави демонтажници на чужди автомобили

Двама криминално проявени мъже със силна слабост към демонтирането на акумулатори и автомобилни музикални уредби бяха заловени от полицията в Бургас.Сръчните демонтажници били арестувани в момент на поредната си акция в купето на лек автомобил „Сеат", паркиран на ул. Иван Богоров".Творческият тандем проникнал в автомобила слесд счупване на прозореца на задната врата на возилото. Установено е, че И.С. и М.Ч. са извършители на шест други кражби на вещи и части от паркирани в Бургас МПС .Част от откраднатите вещи са предадени с протокол за доброво...

Колонизаторите на Марс избраха „Локхийд Мартин“ да помага за мисията им

Организацията с идеална цел „Mars One“,  която планира да засели хора на Марс до 2025 г., направи първата си голяма стъпка в тази посока като обяви, че е наела „Локхийд Мартин“. Американският гигант трябва да разработи дистанционно управляван, изследователски марсоход, който да кацне на Червената планета през 2018 г. Модулът ще бъде базиран на... Организацията с идеална цел „Mars One“, която планира да засели хора на Марс до 2025 г., направи първата си голяма стъпка в тази посока като обяви, че е наела „Локхийд Мартин“. Американският гигант трябва да разработи дистанционно управляван, изследователски марсоход, който да кацне на Червената планета през 2018 г. Модулът ще бъде базиран на...

Боян Боев е новият председател на ДКЕВР

Боян Боев е новият председател на ДКЕВР, съобщи енергийният министър Драгомир Стойнев. Той заема поста след подалата снощи оставка Анджела Тонева, която пък е получила предложение да стане съветник на премиера Пламен Орешарски. Боян Боев е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг.

На мястото на Михаил Димитров, който също подаде оставка като член на комисята, ще седне Лиляна Младенова – експерт към регулаторния орган.

Стойнев отказа да коментира мотивите на Анджела Тонева за оттеглянето й от поста в ДКЕВР, тъй като “мотивите може да ги коментира единствено тя”.

Официалната причина за решението на Анжела Тонева да освободи председателския пост в регулатора е „насъбралото се напрежение” заради проблемите в енергийната сфера. От ДКЕВР отрекоха върху Тонева да е оказван натиск, какъвто заподозряха депутати.

В парламента оставките в ДКЕВР бяха широко коментирани от различните парламентарно представени партии.

Тонева е разговаряла с премиера Пламен Орешарски, преди да подаде оставката си снощи.

Темида реже Главното мюфтийство за османските имоти

Докато депутатите се чудят как да излязат от батака с връщането на джамиите, а кметове организират протести,  съдии от различни краища на страната вече смело отхвърлят исковете на Главното мюфтийство за придобиване на някогашни османски имоти.


В много случаи съдът не признава доказателствата на мюфтийствата, част от които са спомени на роднини Докато депутатите се чудят как да излязат от батака с връщането на джамиите, а кметове организират протести, съдии от различни краища на страната вече смело отхвърлят исковете на Главното мюфтийство за придобиване на някогашни османски имоти. В много случаи съдът не признава доказателствата на мюфтийствата, част от които са спомени на роднини

"Четири лапи" помага на засегнатите от тайфуна във Филипините

/КРОСС/Тази седмица от Филипините се завърнаха български специалисти от „Четири лапи", които бяха част от екипа на международната организацията, участвал в мисия в помощ на засегнатите от тайфуна Хаян хора и животни. В продължение на 2 седмици „Четири лапи" осигуряваше храна, лечение и ваксини за животни на островите Бусуанга, Панлайтан и Калауит. В рамките на престоя си във Филипините групата за бързо реагиране при бедствия на „Четири лапи" успя да осигури помощ за 1300 семейства, като достави 28 т. фураж за 3000 животни и 1000 ваксини против бяс. Според лекарите на „Четири лапи" осигурената храна ще стигне за добитъка на местните хора поне за половин месец, през което време се очаква комуникациите с трите острова да бъдат поне частично възстановени и доставките на фураж да бъдат възобновени. За втори път български специалисти на „Четири лапи" участват в акция в помощ на засегнати хора и животни след голямо природно бедствие, като предишната подобна мисия бе в началото на 2005 г. в Шри Ланка след опустошителното цунами.    

Полша привика посланика на Украйна заради силовите действия срещу протестите


Полша привика днес украинския посланик, за да изрази загриженост във връзка с употребата на сила срещу демонстранти в Киев, съобщи полското външно министерство, цитирано от "Ройтерс".

"Осъждаме употребата на сила срещу мирни демонстрации и изразяваме най-искрената си солидарност с украинското общество, което протестира мирно в името на европейските ценности", посочи в изявление полското външно министерство.

Говорителят на дипломатическото ведомство Марчин Войчеховски...

„Фолксваген“ пенсионира легендарния си ван Т2

10 години след като „костенурката“ на „Фолксваген“ окончателно напусна световната автомобилна сцена, сега друг легендарен модел на германския производител е на път да бъде пенсиониран - T2 Camper. Неговото производство в завода на „Фолксваген“ в Сау Бернарду до Кампу в Бразилия спира на 20 декември и с това се слага край на 63-годишния модел 10 години след като „костенурката“ на „Фолксваген“ окончателно напусна световната автомобилна сцена, сега друг легендарен модел на германския производител е на път да бъде пенсиониран - T2 Camper. Неговото производство в завода на „Фолксваген“ в Сау Бернарду до Кампу в Бразилия спира на 20 декември и с това се слага край на 63-годишния модел

Анжела Тонева става съветник на Орешарски

Боян Боев от БЕХ ще замести Тонева в ДКЕВР, обяви Стойнев

    


Навратилова: МОК да засили натиска върху Русия заради закона срещу гейовете


Легендарната тенисистка Мартина Навратилова и баскетболистът Джейсън Колинс заявиха, че Международният олимпийски комитет не прави достатъчно, за да защити правата на хомосексуалните спортисти преди зимната олимпиада в Сочи през февруари.

Русия си навлече остро недоволство и сериозни критики след като през юни прие закон, който забранява "пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения". Това предизвика много призиви за бойкот, а защитниците на гей правата засилиха натиска върху...

Ани Хоанг: Люси сбъдна една моя мечта

Попфолк певицата тези дни пусна новия си клип - този към парчето „Много шум за Ани Хоан", заради който на хубавицата й се наложи да преживее агресията на една маймуна.

Още една оставка в ДКЕВР

/КРОСС/ Освен председателя на държавния регулатор Анжела Тонева, оставка е подал и Михаил Димитров от ДКЕВР. Това стана ясно от думитена на председателя на енергийната комисия в НС Рамадан Аталай. Пред журналисти в парламента той уточни, че напрежението в енергетиката е от години и смени е имало и преди това управление да вземе властта. Той не коментира мотивите на двамата за напускането им. Колегата му от ГЕРБ - Владислав Горанов, обаче, допусна да е бил оказан натиск. Мотивите на Тонева са напрежение в работата и в енергийния сектор като цяло, обяви самата тя като отказа върху нея да е оказван натиск. Бившият председател на комисията Евгения Харитонова призна пред БНР, че е изненадана от оставката на Анжела Тонева. "Моето убеждение е, че тя е един много добър специалист и специално в областта на регулаторната дейност и много съжалявам за тази оставка. Не само като човек, който е работил с нея, а човек, който е на „ти" с енергетиката", добави тя. По отношение на 20-процентната такса върху ВЕИ-тата, тя посочи, че "не знам колко това ще помогне на НЕК като обществен доставчик да попълни загубите си от изплатената зелена енергия. Въпросът с намаляването на цената, лично аз съм го заявявала, че всички искаме да плащаме по-малки сметки, но трябва да имаме разум в това какви сметки трябва да платят електроенергийните дружества, защото те ни осигуряват тока в дома ни и в производствените предприятия

Облачността се увеличава

Прогноза за 12 декември, четвъртъкПрез нощта от североизток облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и на места в Източна България ще започне да превалява слаб сняг. В Западна България облачността ще е разкъсана, над много райони - до ясно време. Минималните температури ще са между -6 и -1 градуса, в крайните югозападни райони - до малко над нулата; в София около -3 градуса. През деня в Източна България ще се задържи облачно с превалявания от сняг, които до края на деня ще отслабнат. В Западна България облачността ще е разкъсана, над...

Търсят убиеца от "Соло" под дърво и камък

Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за двойното убийство до дискотека "Соло", е обявен за общонационално издирване, съобщиха от Окръжна прокуратура в Пловдив. Към обявяване на процедура за издирване се е стигнало, след като подсъдимият не е бил открит на посочения в съдебната преписка актуален адрес в града.

Цветан Цветанов ще бъде следващия напуснал ГЕРБ

 Мирослав Найденов предвиди, че ще има още отцепници. Според него най-вероятно следващият напуснал депутат ще бъде Цветан Цветанов. Знак за това е, че за първи път Бойко Борисов говори за промяна на ръководството и изпълнителната комисия на партията.
"Разпадът на ГЕРБ може да се предотврати, ако Бойко Борисов най-после скъса с Цветан Цветанов", заяви бившият земеделски министър пред БНТ.

"Излизането на ГЕРБ не означава автоматично членство в БАСТА. Нито...

Продължава

Пожарникари носиха дядо 4 км. на ръце до линейка

70-годишен мъж е паднал на пътя заради поледицата в Смолянско и не могъл да продължи. На тел. 112 около 10.30 часа във вторник е получен сигнал за оказване на помощ на дядото от село Глогино, община Баните. Огнеборците от местната служба пренесли мъжа на носилка до автомобила на Спешна помощ на разстояние 4 км. Спасители на смолянската пожарна теглиха лек автомобил „Мазда“ от снежна преспа по пътя село Левочево до Пампорово. На тел.112  е подаден и сигнал за опасно надвиснало дърво. То е отстранено от екип на пожарната в Смолян. ...

Започват преговори с "Тошиба Корпорейшън" за новия реактор в АЕЦ "Козлодуй"

Мотивите са заявеният инвеститорски интерес, както и препоръката на шефа на АЕЦ-а мощностите да се изградят по технологията на Westinghouse

    


Ма, каква държава, бе?*

Изследването на неколониалните държави. Такова обяснение дадоха народните представители от "Атака“ Деница Гаджева и Илиян Тодоров за екскурзията си заедно с Волен Сидеров до Куба, докато парламентът обсъжда и приема Закона за държавния бюджет. Разбира се, всеки уважаващ себе си рисърч трябва да бъде подкрепен с известна доза емпирични данни – плаж под жаркото хаванско слънце, кубински ром и пури. Последните две ги няма на снимков материал, така че за тях можем само да предполагаме. За пътуването пък очаквано са виновни медиите – показват само колониални държави, което, видите ли, принудило националистите не с какви да е, а с лични средства да се впуснат в изследване на кубинския модел. Подобни "мисии“ предстоят и в Китай, Русия, Венецуела и Сирия. Оттам, очевидно българските националисти ще черпят "добри практики“. Така и така колегата им коалиционен партньор – Страхил Ангелов (БСП), вече обяви, че България трябва да си сътрудничи с Башар Асад. Но да се съсредоточим над по-приятни дестинации. Не е ясно как точно са подредени антиколониалните пътешествия на "Атака", но със сигурност за предпочитане е Венецуела. Развлеченията там са доста по-приятни отколкото предоставяното от колониална Белгия - сафари с тапи за шампанско. Плажовете на южноамериканската държава позволяват доста по-широка емпирика, отколкото разговор с някой руски мужик, при минус 20 градуса. Пък и какво точно срещу колониализма ще каже Москва? Естествено, после самоотвержената Деница Гаджева ще похвали Сидеров за прекрасния външен вид за възрастта му и с присъщата реторика на "Атака“ ще сведе аргументите в защита на антиколониалното изследване, до: "Ма, какви плажове, бе?“. Същата реплика може да се отнесе и към държавата. Ма, каква държава, бе? Държава, в която Деница Гаджева и Волен Сидеров минават за "национално отговорни“, защото крепят правителството на най-големия си, по техните думи, политически враг – ДПС. Вместо да минат просто за националисти, докато обясняват, че сирийските бежанци са канибали? Ма, каква държава, бе? Държава, в която някак незабелязано и по лични причини, заради високо напрежение шефката на ДКЕВР подава оставка, насред народолюбиви обещания на енергийния министър за "поредно поевтиняване на цената на тока“. Ма, каква държава бе? Държава, в която опорните точки на властта представят протестиращите срещу нея като хора, които "не са съвсем наред с главата“. Държава, чийто премиер половин година не успява да отговори на елементарен въпрос, съставен от една единствена дума: "Кой?“. Държава, в която опозиционните депутати на ГЕРБ с мистични прокурорски обвързаности напускат парламентарната си група, защото едва след като пет години Бойко Борисов започваше всяко изречение с "Аз“, осъзнали, че той е недемократичен и авторитарен. Държава, в която опозиция и управляващи се надпреварват да се обвиняват в мафиотизиране, а имената на реалните им бизнес поръчители и покровители остават неизговорени. Държава, в която високопоставен парламентарист и зам.-председател на управляваща партия напуска по "лични причини“ политиката, а два дни по-късно го обвиняват в пране на пари. И единственият важен въпрос за всички се свежда до това: имало ли е теч на информация към него? Държава, в която студентите искат оставката на правителството, а правителството от своя страна организира студентски награди, за да стимулира послушанието на контрависшистите. Държава, в която, за да се преустанови порочната практика с поголовно подслушване, се отпускат два пъти повече пари за … подслушване. Държава, в която външният министър във Facebook честити 9-ти септември, а забранява на служителите във МВнР да ползват социални мрежи. Ма, каква е тая държава, бе? Такава. В катарзис. Люшкаща се между една "местна“ диктатура и друга. И двете носещи едно и също мустакато лице. Държава, която досущ като Волен Сидеров, е готова да загърби колониализма в лицето на Европейския съюз и да потърси действащи модели … в Русия, Китай, Венецуела и Сирия. И докато антиколониалният Сидеров е основен темел на настоящото управление, в Украйна хора се бият, за да получат шанс за европейски път. Вероятно колониален. Ние пък, съвсем антиколониално, търсим всевъзможни начини да кривнем от него. Днес Волен Сидеров пътува за Китай. След това, по думите на депутата Илиан Тодоров, лидерът на "Атака“ е планувал посещение на Венецуела. Местните там твърдят, че 80 на сто от тях са бедни, а останалите 20 на сто са избягали. Почти сме въвели техния държавен модел, липсват ни само калашниците. Как така – каква държава, бе? Държава, която се крепи на гласа на Деница Гаджева.

Украйна може да подпише с ЕС, ако получи помощ от 20 млрд. евро

Украйна се нуждае от 20 милиарда евро европейска помощ, за да подпише споразумение за асоцииране с ЕС, ограничавайки последиците от това за икономиката си, заяви украинският премиер Микола Азаров, цитиран от Франс прес. "Ние предлагаме да се реши въпросът с финансова помощ за Украйна.

"Правец" се завръща, но не тази година

/КРОСС/ Новината, че на българския пазар ще се завърне легендарната марка „Правец" изненада и шокира мнозина. В характеристиките на модела очакваме да видим най-мощните процесори от Intel, 2TB хард диск и собствена операционна система Правец ОС, която ще може да бъде заменена с Android, Chrome, Solaris Windows 7 или Windows 8 при желание. Лаптопът обаче няма да се появи на пазара преди края на тази година, заяви пред Информационна агенция „КРОСС" Бойко Вучев, собственик на популярната марка и дизайнер на прототипния модел. За съжаление всички онези, които искаха да си подарят компютъра за Коледа ще трябва да се сдобият с малко повече търпение.  

Мъжете в армията ще могат да излизат в майчинство

/КРОСС/ Военнослужещите мъже - самотни родители и осиновители да могат да ползват отпуски, за да отглеждат децата си предвиждат промени промени в закона за отбраната, предложени от правителството и приети днес на първо четене от парламента. В сегашния закон отпуск по майчинство при условията на кодекса на труда могат да ползват само жените военнослужещи, а на мъжете се полага 7 дни платен отпуск при раждане или осиновяване на дете в семейството.С промените се повишава и пределната възраст на войниците от 45 на 50 години. Мотивите на правителството са, че намалението от 49 на 45 години през 2010 г. е било драстично, а по-високата пределна възраст дава възможност за по-пълноценно използване на потенциала на войниците.Извършва се и преструктуриране на звена към министерството на отбраната, което, по думите на военния министър Ангел Найденов, ще доведе до свиване на щата с 85 души, или около 5%. По време на разискванията Найденов посочи, че промените като цяло ще повишат социалния статус на военнослужещите, и заяви, че законодателната програма на министерството предвижда по-радикални промени, които предстоят през следващата година. С тях кабинетът щял да изпълни социалните си ангажименти към армията. Предвижда се създаване на две нови дирекции към военното ведомство, едната от които "Социална политика", както и поправки, свързани с кодекса за социално осигуряване, посочи Найденов

Убиецът от Соло е обявен за общонационално издирване

Окръжна прокуратура-Пловдив обяви за общодържавно издирване Илиян Тодоров, известен като "убиецът от Соло". Издирването е от Пловдив, тъй като стана ясно, че преди две години той се е регистрирал на пловдивски адрес, предаде БГНЕС. Досега Тодоров беше издирван от службите в Перник, а промяната на регистрацията той е направил след първата оправдателна присъда и без да уведоми за нея. Издирването е обявено вчера в 16:30, но до този момент Илиян Тодоров не е открит. Тодоров трябваше да влезе в затвора за изтърпяване на доживотна присъда. Вместо това той пусна в социалните мрежи клип, в който твърди, че е невинен, а физическият убиец е на свобода. На 4 декември Върховният касационен съд потвърди доживотната присъда на Илиян Тодоров, обвинен за двойното убийство пред диско...

МС утвърди датите на религиозните празници през 2014 г.

Правителството определи дните на религиозните празници през 2014 г. на вероизповеданията, различни от православното. Датите са съгласувани с ръководствата на религиозните общности в България, предаде БГНЕС. Съгласно Кодекса на труда и Закона за държавния служител, служителите и работниците от тези вероизповедания могат да ползват по свой избор част от платения си годишен или неплатен отпуск за религиозните празници. Празниците на Католическата църква у нас са 21 април – вторият ден на Великден, 29 юни – "Свети Апостоли Петър и Павел", 1 ноември – "Вси Светии", и 8 декември – Непорочното зачатие на Света Богородица. Мюсюлманското вероизповедание ще отбележи Рамазан байрам на 28, 29 и 30 юли и Курбан байрам на 4, 5 и 6 ок...

БЕХ преговаря с Toshiba Corporation за седми блок на АЕЦ "Козлодуй"

Конкурс за строителство на седми блок на АЕЦ „Козлодуй” ще има. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на пресконференция, предаде „Фокус”. Българският енергиен холдинг ще преговаря за сключване с Toshiba Corporation (Япония) споразумение за стратегически инвеститор за реализиране на проект – „Изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй” с технология „реактор с вода под налягане” на Westinghouse Electric Company (САЩ, но притежание на Toshiba) с условия, не по-лоши от предвидените в доклада. Това решение бе прието от Министерски съвет днес. „Решението е в изпълнение на решение на Министерски съвет от 11 април 2012 г., с което е дадено съгласи...

Сръбската железница ще погасява стари задължения към БДЖ за 5 млн. евро

Министрите на транспорта на България и Сърбия обсъдиха жп направлението Белград - Варна

    


Интензивни консултации текат в Никозия за подновяване на кипърските преговори


В ход са интензивни консултации в Никозия за подновяване на преговорите между двете общности в Кипър за повторно обединение на острова, съобщават местните вестници, цитирани от БТА.

Специалният представител на генералния секретар на ООН Александър Даунър е в непрекъснат контакт с представителите на двете общности на острова, за да договори с тях исканата от кипърските гърци обща декларация по основните принципи, по които ще се водят новите преговори.

Вчера Даунър се срещна...

Видео: Уругвай позволи отглеждането, продажбата и употребата на марихуана





Уругвай стана първата държава, която легализира отглеждането, продажбата и употребата на марихуана. С бурни аплодисменти в уругвайския сенат във вторник беше посрещнат одобрения закон. Той позволява граждани над 18 години да купуват 40 грама марихуана на месец от лицензирани аптеки.

Уругвайци ще могат да отглеждат и шест растения годишно в дома си. Въпреки, че редица други държави декриминализираха притежанието на марихуана, Уругвай е първата страна, която позволи...

Бареков: Няма да забравя хорската болка, която видях!

Не мога да забравя хорската болка, която видях в последните 4-5 г., докато обикалях страната с предаването си. Това признание направи лидерът на България без цензура Николай Бареков, който гостува на "Шоуто на Слави" във вторник вечерта. Вижте цялото му интервю пред шоумена!

Спасяваме средствата по ПРСР

Сериозни забавяния по плащанията са отчели в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Това заяви...

Мъжете в армията ще имат право на отпуск по бащинство


Военнослужещите мъже – самотни родители и осиновители да могат да ползват отпуски, за да отглеждат децата си. Това предвиждат промени в Закона за отбраната, предложени от правителството и приети днес на първо четене от парламента. В сегашния закон отпуск по майчинство при условията на кодекса на труда могат да ползват само жените военнослужещи, а на мъжете се полага 7 дни платен отпуск при раждане или осиновяване на дете в семейството.

С промените се повишава и пределната възраст на...

Рейтингът на Обама се срина

Основната причина е здравната реформа

Задържаха 17 – годишен за кражба

17-годишен младеж от село Минерални бани е доведен в участъка по подозрение в извършването на кражба. Местните полицаи са получили сигнал от 54-годишен жител на селото, че след избутване на входната му врата е проникнато в дома му, откъдето е откраднато DVD. Веднага след подадения сигнал, непълнолетния извършител е установен. Инкриминираната вещ е иззета с протокол.

 

 

Хасково  Новини

Център за деца в риск бе открит в Димитровград

В центъра ще живеят 14 деца, за тях ще се грижат 13 души

    


Нов удар на фалшивия „чейдж” на Пристанище Варна: 40 лева срещу 200 долара

В редакцията на Maritime.bg сигнал подадоха петима филипински моряци от кораб KYRA PANAGIA (63 500 dwt, флаг: Либерия, на снимката). Мъжете излезли от портала за да разгледат града, точно тогава към тях се приближили трима мъже. По думите на моряците измамниците били добре облечени и по нищо не личало, че са такива.

Няма да има сътресения в системата, независимо кой е шеф на ДКЕВР

Няма да се стигне до сътресения в системата, независимо кой ще е новият шеф на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), защото...

От шеф на БЕХ Боян Боев става шеф на енергийния регулатор

Боян Боев

„Взехме решение Боян Боев да бъде избран за председател на ДКЕВР до края на мандата на Анжела Тонева и Лиляна Младенова за член на ДКЕВР до края на мандата на Михаил Димитров“. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на пресконференция. „Снощи разбрах, че Анжела Тонева и Михаил Димитров са подали оставки. Доколкото разбирам, мотивите са лични. Напрежението в ДКЕВР е огромно, но то е огромно и в сектор енергетика, защото системата е изцяло дебалансирана”, добави Стойнев. „В енергетиката не трябва да има резки движения, всяка стъпка трябва да е премислена”, каза още той.

5-годишният мандат на Тонева всъщност бе едва започнал – тя бе назначена през юни тази година от настоящото правителство.

В момента Боян Боев е изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг, той е на поста от юни тази година. Преди това той бе финансов директор на държавната ТЕЦ „Марица изток 2“, в която е започнал кариерата си като икономист през 2003 г., където последователно заема различни изпълнителни и ръководни длъжности. Боев е роден през 1979 г в Нова Загора. Завършил е бакалавърска степен по счетоводство в Югозападния университет и магистратура по икономика, счетоводство и контрол във Великотърновския университет.

Така от началник на държавния холдинг, който контролира 8-те големи държавни енергийни компании (НЕК, Електроенергийния системен оператор, АЕЦ “Козлодуй’, ТЕЦ “Марица изток” 2, Булгаргаз, Булгартрансгаз, “Мини Марица изток” и “Булгартел”), Боев вече ще регулира техните цени и дейност.

Статията "От шеф на БЕХ Боян Боев става шеф на енергийния регулатор" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване