БСП “няма драма” с оставката на Тонева

Явор Куюмджиев Снимка: БГНЕС

“Няма как да доведе до сътресение в системата, защото това е регулатор, който определя цените веднъж годишно. Регулаторният период е в средата си. Който и да е новият председател, ще има достатъчно време да навлезе в материята. Няма никаква драма.”

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът на “Коалиция за България” Явор Куюмджиев. По думите му оставката на Тонева не може да се счита като индикация за нестабилност в енергийния сектор. Минути по-рано отношение по темата изрази бившият енергиен министър Делян Добрев.

Според него Тонева е напуснала, защото не е съгласна с енергийната политика на правителството.

“Оставката на Анжела Тонева е, за да не се прехвърля вината върху човек, който очевидно не е бил съгласен с част от решенията”.

По думите на Добрев решението на кабинета да намали цената на тока с 5% ще има катастрофални последици. Според ексминистъра трансферът от 500 млн. лева към НЕК, с който кабинетът е трябвало да обезпечи поевтиняването на тока, не е налице.

“Този трансфер обаче го няма. Тази година се дадоха 75 млн. лв., за следващата година се очакват около 40 млн. лв. Това означава, че само поради това недостигът в системата ще е от 400 млн. лв. Многократно повтаряме, че това ще е недовзет приход на 1 юли 2014 г., ако не и още по-рано. Видяхте в отчетите на НЕК за деветмесечието, че има 114 млн. лв. загуба, но там не са отчетени 250 млн. лв. за разполагаемост. Така че загубата е катастрофална, сравнено с която и да е година преди това”, изтъкна депутатът на ГЕРБ.

Твърденията му бяха категорично отхвърлени от Явор Куюмджиев с думите:

“Това е несъстоятелна теза, защото правителството не може да превежда пари на която и да било държавна фирма, защото това би било неправомерна държавна помощ. Друг е проблемът – при предишното управление 80% от капитала на дружествата беше изземван от държавата, за да закърпи дупките в бюджета на Дянков. Това бяха около 1.5 млрд. лв., които бяха източени от енергетиката за 3.5 години. Ако тези пари ги имаше, нямаше да го има това напрежение, за което се говори”.

Статията "БСП “няма драма” с оставката на Тонева" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Добрев: Тонева напусна, защото не е съгласна с енергийната политика

Делян Добрев: "Пловдив е особено подходящ за алтернативни форми на туризъм". Снимка: БГНЕС, архив

“Оставката на Анжела Тонева е, за да не се прехвърля вината върху човек, който очевидно не е бил съгласен с част от решенията”.

Това заяви бившият енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев в коментар по новината, че шефката на ДКЕВР Анжела Тонева е подала оставка.

По думите на Добрев решението на кабинета да намали цената на тока с 5% ще има катастрофални последици. Според ексминистъра трансферът от 500 млн. лева, с който кабинетът е трябвало да обезпечи поевтиняването на тока, не е налице.

“Този трансфер обаче го няма. Тази година се дадоха 75 млн. лв., за следващата година се очакват около 40 млн. лв. Това означава, че само поради това недостигът в системата ще е от 400 млн. лв. Многократно повтаряме, че това ще е недовзет приход на 1 юли 2014 г., ако не и още по-рано. Видяхте в отчетите на НЕК за деветмесечието, че има 114 млн. лв. загуба, но там не са отчетени 250 млн. лв. за разполагаемост. Така че загубата е катастрофална, сравнено с която и да е година преди това”, изтъкна депутатът на ГЕРБ.

По думите му тези загуби създават огромно напрежение в регулатора и в целия енергиен сектор, което е довело до напускането на Тонева.

Попитан дали според него върху бившия шеф на ДКЕВР е оказван натиск, Добрев отговори: “Според мен е приложен натиск още при вземане на решението на 1 август с обещание, че липсващите средства от близо 500 млн. лв. ще бъдат компенсирани от други източници”. 

Статията "Добрев: Тонева напусна, защото не е съгласна с енергийната политика" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Депутатите ще спорят за връщането на пушенето

Връщане на стария режим за пушене в заведенията ще бъде основна тема на заседанието на парламента днес. Депутатите ще обсъждат на първо четене предложените промени в Закона за здравето. Либерализацията на режима, който в момента забранява да се пуши в обществени сгради и заведения, беше едно от предизборните обещания на левицата, но месеци наред законопроектът беше отлаган.

Нова технология ще буди заспиващите шофьори

/КРОСС/ Нова технология ще установява дали шофьорите заспиват на волана. Системата за сигурност ще наблюдава движението на очите и ще бъде инсталирана в автобусите на пет превозвача в Англия, съобщи The Telegraph. Инфрачервената камера ще следи очите и на тъмно, и когато те са закрити с очила. Когато системата установи, че шофьорът на превозното средство започва да заспива, той ще бъде събуждан с вибрация в седалката и звуков сигнал. Същевременно специален контролен център ще получава данни за всеки заспиващ шофьор. До този момент такъв тип система се използва в над 100 австралийски мини, където работи при изключително екстремни условия. Компанията разработчик обаче е убедена, че технологията ще е ефективна и при автобусните пътнически превози.

Бащата на изчезналия убиец от "Соло": Не знам къде е Илиян

"Повече от една година не съм чувал сина си Илиян Тодоров". Това заяви в ефира на Нова телевизия бащата Венцислав Тодоров.

Илиян е осъден на доживотен затвор за убийството, извършено пред дискотека „Соло" в София. 

Вчера в интернет се появи изявление на Илиян към главния прокурор Сотир Цацаров, в което той заявява, че не е убиец и всичко е на "Повече от една година не съм чувал сина си Илиян Тодоров". Това заяви в ефира на Нова телевизия бащата Венцислав Тодоров. Илиян е осъден на доживотен затвор за убийството, извършено пред дискотека „Соло" в София. Вчера в интернет се появи изявление на Илиян към главния прокурор Сотир Цацаров, в което той заявява, че не е убиец и всичко е на

Изненада: шефката на на ДКЕВР подала оставка

За момента не се съобщават мотивите за напускането й. Има обаче догадки, че била подложена на натиск.

НАП – София търси експерти за: Ало, дължите пари!

Свободните места за събиране на дългове по телефона са четири

    


Директорка на дом за деца отива в затвора заради жестокост

Директорката на дома за деца „Таню войвода" в Асеновград Весела Симеонова получи ефективна присъда от 3 години и 6 месеца затвор за насилствено отнемане на лична свобода на малолетни и непълнолетни лица от Районния съд в града. Скандалът избухна преди две години, когато три момичета се оплакаха в полицията. Те казаха, че са държани насила в изолатора на дома като арестанти, там им е носена храна, под стража са водени в тоалетна, припомня БГНЕС. Въпреки че директорката отричаше, показанията на децата бяха потвърдени от близо 30 свидетели, сред к...

Депутати разглеждат либерализирането на режима на пушене

Днес депутатите ще обсъждат на първо четене промени в Закона за здравето. Промените предвиждат либерализиране на забраната за пушене на обществени места.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Предложени са два законопроекта според програмата на парламента - на лидера на „Атака" Волен Сидеров и група народни предс Днес депутатите ще обсъждат на първо четене промени в Закона за здравето. Промените предвиждат либерализиране на забраната за пушене на обществени места. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Предложени са два законопроекта според програмата на парламента - на лидера на „Атака" Волен Сидеров и група народни предс

Обявиха финалистите за кола на годината в Северна Америка

По три машини ще се борят в двете категории на конкурса

    


Семейството на осъдения за убийствата пред ”Соло” не го е виждало от 1 г.

Бащата на осъдения за двойно убийство по делото "Соло" Илиян Тодоров заяви, че не е виждал сина си от една година и не знае къде е. Днес изтича последният срок, в който 27-годишният мъж трябва да бъде въдворен в затвора, за да излежи доживотната си присъда. Той обаче е в неизвестност.

Председателят на ДКЕВР Анжела Тонева е подала оставка

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева е подала оставка след разговор с премиера снощи.

Анжела Тонева е подала оставка

/КРОСС/ Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Анжела Тонева е подала оставка. Решението беше потвърдено пред bTV. За момента не се съобщават мотивите за напускането й. По думите на Владислав Горанов, депутат от ГЕРБ и бивш финансов министър, тя е била вероятно подложена на натиск. Последната и поредна смяна на върха на агенцията беше през юни, когато Евгения Харитонова обяви напускането си.  

Обсъждат либерализирането на режима на пушене

Днес депутатите ще обсъждат на първо четене промени в Закона за здравето. Промените предвиждат либерализиране на забраната за пушене на обществени места.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Предложени са два законопроекта според програмата на парламента - на лидера на „Атака Днес депутатите ще обсъждат на първо четене промени в Закона за здравето. Промените предвиждат либерализиране на забраната за пушене на обществени места. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Предложени са два законопроекта според програмата на парламента - на лидера на „Атака" Волен Сидеров и група народни предс

"Островът на любовта" и цитаделата на Алепо сред най-добрите снимки от космоса


Остров във формата на сърце, вулканът Везувий, уранова мина и гигантска художествена творба са сред финалистите в класацията за най-добра снимка, направена от космоса.

Състезанието е организирано от американската компания DigitalGlobe, специализирана в продажбата на космически снимки и друго подобно съдържание на частни и държавни клиенти. Фирмата оперира сателитите Quickbird, WorldView-1 и WorldView-2, отбелязва Би Би Си.


Най-добрите 20 снимки са качени на...

Учреден е Областен съвет на децата

Първото учредително заседание на Областния съвет на децата/младежите в област Сливен се състоя на 10 декември. Той е първият в страната, създаден на областно ниво. В състава на Областния съвет на децата се включват представители на сформираните вече Общински съвети на децата в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Временният председател откри заседанието на съвета и покани членовете да...

Питбул отхапа ухото на дете в Луковит

Кучето било на съседите на пострадалия малчуган

    


БЛС и НЗОК в опит да договорят здравните услуги

/КРОСС/ Българският лекарски съюз (БЛС) ще се срещне с ръководството на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в опит да договорят здравните услуги, коитокасата ще поема от догодина. Медиците искат още 20 млн. лв. над договореното. Преди дни здравната каса отхвърли предложението на БЛС за увеличение с 5% на парите за някои клинични пътеки през 2014 г. Увеличението на средствата трябваше да засегне клиничните пътеки за хирургия, педиатрия, пулмология, раждане, интензивно лечение и за личните лекари, които наблюдават диспансерно болни с повече от една диагноза. От Лекарския съюз поискаха увеличаване на цените на клинични пътеки в областта на хирургията, гинекологията и за ражданията. В противен случай, обявиха те, няма да подпишат Рамковия договор за догодина. Окончателното решение те ще вземат на извънредна среща в събота и неделя. Предвижда се от 2014-а да се облекчи достъпът на пациентите до ТЕЛК, както и да се увеличат безплатните изследвания на деца за бъбречни заболявания.    

Непремерена реч на Ердоган предизвика международен скандал

Реджеп Ердоган

Непремерена реч от предизборната кампания на турския премиер Реджеп Таийп Ердоган предизвика международен скандал.

Думите, предизвикали гневни реакции в няколко балкански държави, са от митинг в град Кешан, част от тридневната обиколка на министър-председателя в Тракия за местните избори в страната.

В речта си той акцентира върху значението на Тракия: “Тракия е и Солун, и Ксанти, Делиормана – Кърджали, Вардар.  Дори и ако се върнете в Скопие, в Прищина, Призрен, Сараево. Тракия е жив свидетел на нашата история. Този район е представителен за цялата ни история.”

Гърците приеха много остро изявлението на турския държавник. В Гърция това изявление на Ердоган е било оценено като всичко друго, но не и като приятелско отношение на съседна страна, с която Гърция се опитва да изгражда мостове и да преодолее проблемите, пише “Фокус”, като цитира македонския “Утрински вестник”.

„Турският премиер се опитва да разшири турските завоевания и искания на целия балкански регион”, пише вестник „Та Неа”, а „Имерисия” коментира: “Ердоган е невероятен – и Солун е Тракия”. „По този начин Ердоган продължава с провокациите за връщане на стария, но никога незабравен план за възкръсване на „Турската република Тракия”, в която освен територии от Гърция има територии и от Южна България и Централните Балкани”, добавя „Та Неа”.

“Трябва винаги да се внимава на историческите изказвания, особено в регион като Балканите. Днес единственият критерий е зачитане на международното право и правилата, които се основават на добросъседските отношения, които от своя страна почиват на уважаване на териториалната цялост и суверенитета на държавите от региона. За Гърция, която би могла да направи много исторически изказвания, това е единна и неотчуждаема позиция”, е заявил говорителят на гръцкото МВнР Константинос Кутрас.

 

Ердоган изнася реч по време на предизборната си кампания. Снимка:  Haber 3

Ердоган изнася реч по време на предизборната си кампания. Снимка: Haber 3

 

Статията "Непремерена реч на Ердоган предизвика международен скандал" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Награждават студенти с постижения в спорта

Ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев ще отличи студенти, спортни деятели, туристически секции и клубове с постижения в спорта и туризма през 2013 г. Събитието ще започне в 11.45 часа в “Канев център”. Организатори са Университетският спортен център и дружество „Академик“....

Суровият петрол - близо до най-високата си цена от октомври

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се търгуваше близо до най-високата си цена от октомври месец насам. Това стана след излизането на...

На път: Къде най-добрите услуги се срещат с най-добрата цена


Месец преди началото на новата 2014 -та година търсачката за хотели trivago.bg  си постави за задача да установи къде в света съотношението между цената и качеството на  туристическата услуга е най-благоприятно за пътуващите. Сравнението между средните хотелски цени на стандартно настаняване и над 82 млн. потребителски отзиви даде непредвидим резултат. В топ 10 попаднаха малко известни, но вероятно и заради това, романтични места - мароканско градче в пустинята, южноамериканско високопланинско...

БАН: Преките чуждестранни инвестиции са спаднали наполовина

  През последната година преките чуждестранни инвестиции в България са намалели около два пъти. Това показва анализ на икономисти от БАН,...

Шефът на ДКЕВР подаде оставка

Денят започна с енергийна новина, а именно решението на досегашния председател на държавния регулатор да се оттегли от постта си. Анжела Тонева е подала оставката си още вчера и дори вече е успяла да разговаря с премиера Пламен Орешарски.

Без вода в района на НТС Кюстендил

"Кюстендилска вода" ЕООД започва изкопни работи по бул."Македония" в района на НТС в гр.Кюстендил днес. От дружеството уведомяват, че в района ще има нарушено водоснабдяване....

Директорка на дом за деца в затвора заради жестокост

Весела Симеонова от дома за деца "Таню войвода" в Асеновград получи ефективна присъда от 3 и половина години затвор за насилствено отнемане на лична свобода на малолетни и непълнолетни лица

Бащата на изчезналия убиец от "Соло": Не знам къде е

"Повече от една година не съм чувал сина си Илиян Тодоров". Това заяви в ефира на Нова телевизия бащата Венцислав Тодоров. Илиян е осъден на доживотен затвор за убийството, извършено пред дискотека „Соло" в София. Вчера в интернет се появи изявление на Илиян към главния прокурор Сотир Цацаров, в което той заявява, че не е убиец и всичко е на

Германската инфлация се ускори до 1,3% през ноември

Разходите за живот в първата по сила икономика на континента се оттласнаха от достигнатото месец по-рано 3-годишно дъно

    


37-годишен шофьор умря в тежка катастрофа

Причината е каране с несъобразена скорост

    


Дебют на диригента Стефан Бояджиев в „Трубадур” днес във Варна

Днес, 11 декември, младият диригент на Държавна опера Варна Стефан Бояджиев ще дирижира за пръв път операта „Трубадур” от Джузепе Верди, едно от любимите заглавия на варенската публика. В ролята на Граф ди Луна ще чуем прекрасния баритон Венцеслав Анастасов , който с успех се представя по световните оперни сцени, а е добре познат и на варненци.

Кристиано Роналдо постави нов рекорд

/КРОСС/ Нападателят на Реал Мадрид и националът на Португалия Кристиано Роналадо постави нов рекорд. Снощното му попадение за „белия балет" по време на мача с Копенхаген в Шампионската лига стана гол номер 9 за него в груповата фаза на турнира - актив, с който нито един футболист не е могъл да се похвали до този момент. До преди това португалецът споделяше първото място с Ернан Креспо, Рууд ван Нистелрой, Филипо Индзаги и Златан Ибрахимович, които имат точно осем попадения, вкарани по време на груповата фаза на най-важния европейски клубен турнир.

Председателят на ДКЕВР Анжела Тонева подаде оставка

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Анжела Тонева е подала оставка. Решението беше потвърдено пред bTV.
За момента не се съобщават мотивите за напускането . 

По думите на Владислав Горанов, депутат от ГЕРБ и бивш финансов министър, тя е била вероятно подложена на натиск.

Последната и поредна смяна на върха на агенцият Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Анжела Тонева е подала оставка. Решението беше потвърдено пред bTV. За момента не се съобщават мотивите за напускането . По думите на Владислав Горанов, депутат от ГЕРБ и бивш финансов министър, тя е била вероятно подложена на натиск. Последната и поредна смяна на върха на агенцият

Председателката на ДКЕВР е подала оставка

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Анжела Тонева е подала оставка. Решението беше потвърдено пред bTV.
За момента не се съобщават мотивите за напускането . 

По думите на Владислав Горанов, депутат от ГЕРБ и бивш финансов министър, тя е била вероятно подложена на натиск.

Последната и поредна смяна на върха на агенцият Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Анжела Тонева е подала оставка. Решението беше потвърдено пред bTV. За момента не се съобщават мотивите за напускането . По думите на Владислав Горанов, депутат от ГЕРБ и бивш финансов министър, тя е била вероятно подложена на натиск. Последната и поредна смяна на върха на агенцият

Невероятни дестинации за следващото Ви пътешествие (снимки)

Вили Бейтс и Цветослава Костова от екипажа на Wizz Air, препоръчват следните дестинации за Вашето следващо пътуване Рим Изживяването да посетите Рим е несравнимо. Древният град е изключително красив и спокоен през зимата, това ще Ви даде възможност да вникнете подробно в историята на Италия. Болоня Ако ви се пийва първокласно вино, или пък искате да се запознаете с истинския лукс и най-високия стандарт на живот в Италия – посетете Болоня. Декември месец е чудесен да разгледате красивия град, разположен между две реки. Барселона Барселона, със средиземноморския си климат и мека зима, Ви кани да разгледате разнообразната архитектура и забележителности от средата на 2-ри век пр.Хр. Париж Време е да се запознаете лично със Средновековието и Ренесанса. Романтичният гра...

Гаджев лоялен към Левски

"Черната овца" на "Левски", Владимир Гаджев, прояви изключително разбиране и лоялност към клуба. Въпреки факта, че през лятото Наско Сираков дори го извади от съветава след отпадането от "Иртиш", националът е отказал да си трьгне от „Герена" през задния вход. Халфът е дал дума, че няма да напуска като свободен агент. Споразумението, което е постигнал с ръководството, към момента е такова, че на практика той може да спаси „сините“ от финансовата криза. Гаджев е обещал, че ако до 31 декември не получи оферта, която да го удовлетворява и според която клубът, който го иска, да е готов да плати 300 000 евро за правата му, ще остане в състава. Тази сума реално покрива заплатите, които той е получил от "Левски" с...

Цветанов ще напусне ГЕРБ

Следващият депутат, който ще напусне парламентарната група на ГЕРБ, ще бъде Цветан Цветанов. Това прогнозира бившият земеделски министър и основател на БАСТА Мирослав Найденов пред БНТ. Според него ще има още отцепници след напускането на народните представители Георги Марков и Светлин Танчев. Според него настъпва началото на края на ерата "Цветанов" в ГЕРБ. Знак за това, че следващият е Цветанов бил, че за първи път Бойко Борисов говори за промяна на ръководството и изпълнителната комисия на партията. "Разпадът на ГЕРБ може да се предотврати, ако Бойко Борисов най-после скъса с Цветан Цветанов", заяви Найденов. По думите му много симпатизанти са в партията заради Борисов, а напускат заради Цветанов, който ръководи апарата на ГЕРБ.

Кейт Уинслет роди момче

Актриса с британски произход - Кейт Уинслет, която стана известна с ролята си във филма "Титаник", стана майка за трети път. Щастливото събитие е било тази събота, 7 декември, пише "Дейли Мейл". Баща на бебето е 35 -годишният Нед Рокенрол, племенник на британския милиардер Ричард Брансън. Двамата минаха под венчило в края на миналата година. Това е първото им общо дете. 38​​-годишната Уинслет има други две деца - 13 -годишната Миа и 9-годишният Джо. Техните бащи са бившите съпрузи на актрисата – режисьорите Джим Трипълтън и Сам Мендес. Уинслет е носителка на 47 различни награди, включително "Оскар" през 2009 г. за филма "Четецът".

Отец Иван смята, че има кампания срещу комуната му

Заради моите призиви чрез медиите да се помогне на комуната, тъй като нямаме пари да изкараме зимата, започнаха да се появяват лоши неща в интернет. Ние не пречим на никого в село Якимово, но има злобни и зли хора, които си нямат работа и по цял ден пишат глупости във Facebook. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия отец Иван. „Това са зли хора, които не могат да обичат себе си, камо ли другите. Такива глупости пишат, че мен самият ме е срам да ги чета”, допълни отецът и предположи, че определени хора са се организирали срещу него. Отец Иван си пожела да има много негови последователи, тъй като той не може да приеме всички хора, които са в нужда. „Ако всяка една епархия има такъв дом, няма да има бездомни хора”, на мнение е о...

БФС ще реши в петък за отложения мач между Лудогорец и Нефтохимик

За пореден път недомислица в програмата на А група наложи отлагане на двубой. Срещата между "Лудогорец" и "Нефтохимик" трябваше да се играе днес, но се налага да се отложи, заради гостуването на българския тим в Загреб срещу "Динамо" в Лига Европа. В петък БФС ще реши кога ще се играе този мач. От football24.bg информират, че най-вероятното двубоят ще бъде насрочен за началото на март месец, цитирайки "Тема спорт". Според предварителния план шампионите трябва да играят срещу "Литекс" в последния кръг от редовния сезон на 1 март. Очаква се няколко дни по-късно момчетата на Стойчо Стоев да срещнат "бургазлии". Отлагането на срещата след Нова година носи и своите рискове и може да насити сериозно програмата на "разградчан...

Лиса Стенсфийлд ще пее за първи път у нас на 1 юни 2014 г.

Мечтата на хиляди меломани са сбъдва - голямата британска поп и соул певица Лиса Стенсфийлд ще пее за първи път у нас. Концертът ще бъде на 1 юни в зала 1 на НДК от 20.00 часа, съобщиха организаторите. Лиса удължи изключително успешното си европейско турне през изминалата година, давайки възможност на многобройните си фенове в продължение на близо два часа да слушат любими нейни песни като "Аll around the world", "Never, never gonna give you up", "This is the right time ", "Make love to ya", "The real thing"... Нейните песни са станали част от саундтрака на живота ни и са спечелили безброй награди. Тя продаде над 20 милиона албума и притежава любовта на почитателите си като актриса и певица. Поколението, което сега е на 35 &n...

Председателят на ДКЕВР Анжела Тонева е подала оставка

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Анжела Тонева е подала оставка. Решението беше потвърдено пред bTV. За момента не се съобщават мотивите за напускането й. По думите на Владислав Горанов, депутат от ГЕРБ и бивш финансов министър, тя е била вероятно подложена на натиск. Последната и поредна смяна на върха на агенцията беше през юни, когато Евгения Харитонова обяви напускането си. Очаквайте подробности....

Износът на Индия през ноември е нараснал с 5,9%, вносът спада с 16,4%

Търговсият дефицит на страната се е свил с 13% спрямо октомври

    


Културен афиш

Коледен концерт на Състав за градски шлагери „Добрич” при Народно читалище „Йордан Йовков” с худ.ръководител инж. Валентин Славов ще се състои от 17.00 часа в залата на Общинския младежки център. Музикална къща „Катлин” кани на коледен концерт на своите възпитаници „Коледно звънче” от 18.00 часа в хоровата зала на хор „Добруджански звуци”....

МОЛ пустее за четвърта Коледа

Напълно завършеният търговско-развлекателен център е на метри от граничната бариера на Дунав мост и продължава да обърква пристигащи туристи и гости в България.

Google позволява на потребителите да създават персонализирани Street View разходки


Google полага големи усилия за развитието на своята услуга Street View. Въпреки това компанията не може да заснеме абсолютно всички интересни места по света и затова ще разчита на помощта на потребителите. Вече всеки, който има желание, ще може да създава свои виртуални Street View разходки.

За целта ще трябва да прави 360 градусови панорами по време на разходката си. Разстоянието между всяка панорама може да се определя от потребителя и не е задължително да се спазва конкретна...

Великобритания готви екшън план, ако има изненади от България и Румъния

Министерството на вътрешните работи във Великобритания готви планове за действия при евентуален наплив на румънски и български имигранти след падането на ограниченията на трудовия пазар след три седмици. Това пише британският вестник "Телеграф", като цитира постоянния секретар на министерството Марк Седуил.

Виж тук новите електронни издания в Me Министерството на вътрешните работи във Великобритания готви планове за действия при евентуален наплив на румънски и български имигранти след падането на ограниченията на трудовия пазар след три седмици. Това пише британският вестник "Телеграф", като цитира постоянния секретар на министерството Марк Седуил. Виж тук новите електронни издания в Me

Мотоциклетист с опасност за живота след катастрофа

Мъжът не притежавал книжка за управление на мотоциклет

    


Ghostpoet се среща за първи път с българската публика тази вечер


Британският продуцент и изпълнител Ghostpoet пристига заедно с концертната си група за първата с среща с българската публика тази вечер, 11 декември, в Sofia Live Club.

В столицата той ще представи някои от най-популярните си парчета досега, както и песни от най-новия му дългосвирещ албум Some Say I So, I Say Light, който излезе през 2012 г..

"Предпочитам да мисля за на нещата по-простичко и символично– за да създавам музика, аз трябва да продължавам напред и ако искам...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване