9 HD камери ще следят най-зрелищното от Night of the jumps

За втора поредна година зрителите на TV7 ще станат свидетели на живо на най-интересното от Световния шампионат по мотокрос фрийстайл.

Volvo продължава ултрамодерния дизайн с XC Coupe

През септември с Concept Coupe беше разкрита бъдещата линия в дизайна на автомобилите на Volvo Car Corporation. Още тогава новият старши вицепрезидент по дизайна на компанията Томас Ингенлат постави началото на една истинска революция с първият си ултрамодерен проект и възгледите за развитие на шведския бранд. С иновативния си прототип той загатна за бъдещето на марката по отношение визия и динамика. Днес, 3 месеца по-късно, Томас Ингенлат разкрива нов концептуален модел на компанията – XC Coupe. Той е разработен на базата на XC и Cross Country гамите на Volvo, произвеждани от 1997 г. до наши дни. Затова въпреки различният дизайн XC Coupe загатава, че е едно истинско Volvo, но заредено с още повече емоция, увереност и красота – характерни линии на скандинавския дизай...

Лиса Стансфийлд ще пее в София през юни

/КРОСС/ Британска поп и соул икона Лиса Стансфийлд ще пее в България през юни, няколко месеца след премиерата на новия й студиен албум Seven. Концертът ще се състои на 1 юни в зала 1 на НДК. След като преди година обяви, че е време е за завръщане и нов албум, Лиса Стансфийлд направи серия впечатляващи концерти в Западна Европа. Премиерата в София е продължение на  този изключително успешен тур, Албумите на Лиса Стансфийлд са продадени в повече от 20 милиона копия. Дуетите с Бари Уайт и с Джордж Майкъл и концертът на лондонския „Уембли" през 1992 г. остават в историята и утвърждават Лиса като една от най-запомнящите се изпълнителки с изключително елегантен и магнетичен стил.    

Несигурност за Ердоган с наближаването на изборите

Асошиейтед прес

Ердоган говори пред привърженици в Диарбекир. Снимка: заман

След като доминира в турската политика от десетилетие, премиерът Реджеп Тайип Ердоган навлиза в предизборния сезон несигурно - без подкрепата на ключови групи, които подпомогнаха предишните му изборни победи, и е изправен пред разделения в собствената си партия.

На Ердоган, когото критиците обвиняват в това, че става все по-автократичен, му предстоят местни избори през март, които се разглеждат до голяма степен като вот на доверие към неговото проислямистко правителство. Евентуален слаб резултат може да разклати Ердоган точно докато се опитва да се премести към президентството на изборите през август, и докато все още запазва достатъчно влияние в партията си, за да избере свой приемник като премиер на парламентарните избори, които се очакват следващата година.

Един голям неуспех може да сложи край на дългия му превес в турската политика.

Турция, голяма мюсюлманска страна, която свързва Европа и Азия, е ключов съюзник на САЩ и НАТО с преуспяваща икономика и устойчива демокрация. Под управлението на Ердоган страната все повече гледа на изток, изграждайки нови връзки в Близкия изток и Азия и хвърляйки съмнения върху дългогодишната си цел за присъединяване към ЕС.

Партията на справедливостта и развитието (ПСР) доминира в парламента през изминалото десетилетие и запазва подкрепата на религиозната си и консервативна база. Може да стане така, че мнозинството, което гласува за ПСР, да намалее, тъй като недоволните либерали и бивши съюзници са отправили погледа си настрани, макар нито едната от трите опозиционни партии в парламента да не е вероятно да получи повече гласове.

Ердоган има разногласия с умерено ислямистко движение, ръководено от базирания в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, за който се смята, че има милиони последователи в Турция и подкрепя партията на Ердоган, откакто бе формирана през 2001 г.

Премиерът, дошъл на власт през 2003 г., също така изгуби подкрепата на много либерали, които навремето го смятаха за лидер реформист, който тласка Турция по-близо към членство в ЕС. Международният му имидж също претърпя провал след бруталните мерки на полицията при протестите през май и юни срещу плановете на правителството за строежи в парк в центъра на Истанбул.

Разделения се появиха дори в обичайно силно сплотената ПСР. Вицепремиерът Бюлент Арънч, който създаде ПСР с Ердоган, се оплака в държавна телевизия миналия месец от отношението на Ердоган към него и обяви, че повече няма да се кандидатира за поста. Депутат от ПСР напусна формацията, вместо да бъде изгонен за неподчинение, след като критикува Ердоган в Туитър.

Ердоган загуби подкрепата на мнозинството от либералните кръгове преди много време, а сега виждаме политическият ислям също да намалява още повече влиянието му, каза Дженгиз Актар, професор по политически науки от Истанбулския център по политика.

Местните избори ще отправят ясно послание на правителството, добави Актар.

Все по-голямото разцепление с движението на Гюлен достигна критичната си точка наскоро, след като правителството на Ердоган обяви плановете да закрие частните подготвителни училища, които подготвят гимназистите за трудните изпити за прием в университетите в Турция.

Ердоган настоява, че мярката е част от реформите на правителството в сферата на образованието. Но тъй като около една четвърт от училищата се ръководят от движението на Гюлен, много хора разглеждат решението като начин за лишаване на движението от голям източник на приходи и влияние.

Съюзът между ПСР и Гюлен започна да се разпада, след като движението критикува външната политика на правителството през изминалите няколко години, включително влошилите се отношения с ...

Кабул се впуска в нови флиртове - търси замяна на Вашингтон

в. Независимая газета

Барак Обама и афганистанският президент Хамид Карзай. Снимка: Белия дом

Докато се точи спорът му със САЩ по повод споразумението за изтегляне на войските, президентът на Афганистан Хамид Карзай разширява регионалните си контакти. Направи посещение в Техеран и договори с иранския президент Хасан Рохани подписването на споразумение за приятелство и сътрудничество. А още преди да преговаря с иранците, влезе в контакт с Пакистан, който има влияние сред талибаните. Карзай търси начин да се сдобие с гаранции от ключови регионални играчи, заинтересовани американците да напуснат.

***

“Афганистан склони на дългосрочно приятелство и пакт за сътрудничество с Иран - информира Аймал Файзи, говорителят на президента Карзай. - Договорът ще включва дългосрочна съвместна дейност в политиката, сигурността, икономиката и културата, също и в усилията за установяване на мир и сигурност в региона.” Документът ще бъде подготвен и подписан в най-близко време. По думите на Файзи Афганистан вече има подобни споразумения с Индия, Италия и Франция.

Кабул и Техеран сключиха пакт за стратегическо сътрудничество още през август 2013 г. Договорът засяга най-вече сферата на сигурността. Според Кабул рамките му предстои да бъдат разширени. Алиансът с Иран дава на президента Карзай сигурност в бъдещето; плюс това лост, за да шантажира американците и занапред.

Сигурността напоследък е твърде остър проблем за президента Карзай с оглед изтеглянето на коалиционните войски, насрочено за 2014 г. За да остане западен контингент в страната и след тази дата, ще трябва нов договор. Поне веднъж седмично афганистанският президент поставя на американците нови условия в стремеж да демонстрира пред сънародници и съседи, че е независим от САЩ. Ситуацията се нажежи. Вашингтон не изключва “нулев вариант”.

Миналата седмица генерал Мартин Демпси, оглавяващ Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, заяви: “Още не е поставена задача да изтеглим войските. Но разбирам, че в днешната безизходна ситуация все още има такава възможност”. На 7 декември в Афганистан бе на посещение шефът на Пентагона Чък Хейгъл. Той разговаря не с Карзай, а с министъра на отбраната Бисмила Хан Мохамади и вътрешния министър Омар Даудзаи. След което бе заявено, че Кабул ще подпише споразумението в срок. Това обаче не звучи много убедително.

“Афганистан днес е в трудно положение, обясни пред “Независимая газета” Омар Несар, директор на Центъра за изследване на Афганистан. От една страна, той зависи от външната помощ, обещана от западните държави. От друга е подложен на силен натиск от съседните страни, които са против постоянно пребиваване на чуждестранни въоръжени сили в региона.”

Иран неведнъж е твърдял, че в Близкия изток не бива да има чуждоземно присъствие. Той няма никакво желание да вижда американски бази в една съседна страна. И полага усилия радарите на САЩ да не сканират от близко разстояние територията на Ислямската република от Източен Азербайджан до Систан и Белуджистан.

Рохани заяви пред Карзай: “Тревожи ни напрежението, пораждано от присъствието на чуждестранни сили в региона; според нас чуждестранните сили трябва да напуснат региона, а отговорността за сигурността на Афганистан да бъде прехвърлена на народа в тази страна”. Той добави, че като суверенна държава Афганистан има пълното право да сключва споразумения за сигурност с коя да е страна на планетата.

Успял едва в края на ноември, и то с труд, да открие верния тон в преговорите с “шесторката” за отмяна на санкциите, Иран започна активно настъпление в региона. На афганистанската писта Техеран изостря конфликта между Кабул и Вашингтон. Говорителят ...

Шест неща, които не знаете за Нелсън Мандела

Нелсън Мандела и Барак Обама. Колаж: от тв екрана

Нелсън Мандела бе световно известна фигурна и много детайли от неговия живот и кариера бяха публично достояние. Ето обаче шест неща, които може да не знаете за починалия южноафрикански лидер.

1. Той е бил фен на бокса: В младежките си години Мандела обичал да се боксира и да тича на дълги разстояния. Дори и през 27-те години, прекарани в затвор, той е тренирал всяка сутрин.

“Не ми харесваше насилието в бокса. Повече ме интересуваше науката в него - как движиш тялото си, за да се защитиш, как атакуваш и едновременно се отдръпваш и какъв ритъм си налагаш по време на мач, пише той в своята автобиография “Дългият път към свободата”.

“Боксът е равенство. На ринга класата, възрастта, цветът и богатството са ирелевантни. Не съм се бил откакто влязох в политиката. Основният ми интерес бе в тренировките. Смятам тежките упражнения за отличен отдушник за напрежението и стреса. След усилена тренировка се чувствах умствено и физически по-лек”, пише той.

Сред експонатите в музея на семейство Мандела в Совето, посетителите могат да видят колана от световния шампионат, даден на Мандела от американския боксьор Шугър Рей Ленард.

2. Истинското му име не е Нелсън: Ролихлала Мандела бил деветгодишно момче, когато учител от началното училище в Куну му дава английското име Нелсън, съгласно обичая да се дават християнски имена на всички ученици.

Обичайна практика в Южна Африка и други части на континента е било да получиш английско име, за да може чужденците по-лесно да го произнасят.

Ролихлала не е често срещано име в Южна Африка. То е на ксоза, един от 11-те официални езици в страната, говорен от около 18 на сто от населението. Буквално значи “дърпам клон на дърво”, а в преносен смисъл - “немирник, размирник”. Въпреки това в Южна Африка Мандела често бе наричан с името на своя клан - Мадиба - което южноафриканци използваха с респект.

3. Бил е в списъка за наблюдение на потенциални терористи на САЩ до 2008 година: Наред с други лидери на бившия Африкански национален конгрес (АНК), Мандела имаше право да посещава САЩ единствено със специално разрешение от държавния секретар, тъй като АНК бе определена като терористична организация от правителството на апартейда в ЮАР.

“Откровено казано, много ми е неудобно да трябва да давам разрешение за влизане на собствените си колеги - външния министър на Южна Африка, да не говорим за великия лидер Нелсън Мандела”, заяви тогавашният държавен секретар Кондълиза Райс през 2008 г.

Законопроектът за изваждане от списъка беше внесен от Хауърд Берман, председател на Комисията по външните работи на Камарата на представителите, който обеща да премахне това унизително положение.

Роналд Рейгън включи АНК в списъка през 80-те.

4. Забравил си е очилата, когато е освободен от затвора: Пускането му на свобода на 11 февруари 1990 г. дойде след години на политически натиск срещу апартейда. Този ден Мандела е бил “смаян и малко притеснен”, си спомня той след време.

Мандела и тогавашната му съпруга Уини са били заведени в центъра на Кейптаун, за да говорят пред огромна развълнувана тълпа. Когато обаче извадил текста на речта си, той установил, че е забравил очилата си и му се наложило да ползва тези на Уини.

5. Обличал се е като шофьор, за да се измъква от полицията: След като минал в нелегалност заради дейността си в АНК, умението на Мандела да избягва службите за сигурност му донесло прякора “черния Пимпернел” по името ...

Политици се кикотят и флиртуват за сбогом с Мандела

Големите британски издания поместиха снимки на американския президент Обама, британския премиер Камерън и датския премиер г-жа Шмит, които се забавляват и смеят по време на вчерашната траурна церемония в Йоханесбург след кончината на Мандела.

Пълен цирк в съда с таен "агент". Опит за арест на бивш шеф в “Напоителни системи”

Пълен цирк се оказа искането на прокуратурата да задържи бившия шеф в “Напоителни системи” Георги Харизанов заради съмненията, че щял се укрие от правосъдието с бягство зад граница.
От октомври Харизанов е обвинен, че е одобрил неизгодна сделка за продажба на скрап в “Напоителни системи”. Именно това дело прокуратурата се притеснявала да не... Пълен цирк се оказа искането на прокуратурата да задържи бившия шеф в “Напоителни системи” Георги Харизанов заради съмненията, че щял се укрие от правосъдието с бягство зад граница. От октомври Харизанов е обвинен, че е одобрил неизгодна сделка за продажба на скрап в “Напоителни системи”. Именно това дело прокуратурата се притеснявала да не...

75 години от рождението на Невена Коканова

Невена Коканова

Невена Коканова е родена на 12 декември 1938г. година в Дупница. Майка ѝ е от известна австрийска аристократична фамилия, а баща й бил политически затворник в Белене. Започва кариерата си като стажант-актриса на 18 години в средата на 1950-те в Ямболския театър, без да има специално образование. Изиграва над 50 роли в киното. Снима се за пръв път в ролята на Ема във филма „Години за любов“ (1957). Изпълнява ролята на Ирина от екранизацията на романа „Тютюн“ (1962) (реж. Никола Корабов), Жана от „Инспекторът и нощта“ (1963) (реж. Рангел Вълчанов), Лиза от „Крадецът на праскови“ (1964), Ана от „Карамбол“ (1966), Неда от „Отклонение“ (1967), Герда от „С дъх на бадеми“ (1967), Тинка от „Момчето си отива“ (1972) и много други. През 1969 г. се снима във филма на голямата италианска кинорежисьорка Лилиана Кавани „Галилео Галилей“.

Блага Димитрова написва „Отклонение“ специално за нея. В нейна чест Министерство на културата и „Бояна Филм“ учредяват филмова награда, т. нар. „Награда на името на Невена Коканова“ за обещаващ филмов дебют на актриса. Неин съпруг е известният български режисьор Любомир Шарланджиев. Нейният брат Димитър Коканов също е актьор. В Ямбол има Театрални празници и Драматичен театър „Невена Коканова“. На нейното име е наречен и театърът в Дупница. Умира на 3 юни 2000г. в София.

Статията "75 години от рождението на Невена Коканова" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Спас Делев напуска “Лас Палмас”

Спас Делев напуска “Лас Палмас” след само половин година. Нападателят рядко попада в групата на отбора от Канарските острови. Освен това и ръководството не е доволно от изявите му. Въпреки двегодишния договор, който подписа, Делев почти сигурно ще бъде освободен дори и да не желае. Той не успя да вкара нито един гол за тима.

Нападателят загуби и Спас Делев напуска “Лас Палмас” след само половин година. Нападателят рядко попада в групата на отбора от Канарските острови. Освен това и ръководството не е доволно от изявите му. Въпреки двегодишния договор, който подписа, Делев почти сигурно ще бъде освободен дори и да не желае. Той не успя да вкара нито един гол за тима. Нападателят загуби и

Македония пак не получи дата за преговори с Европейския съюз

Македония за пореден път остана разочарована - и тази година не получи дата за начало на преговори с ЕС.За пети пореден път Европейската комисия препоръча в есенния си доклад за напредъка на страната да започнат преговори за присъединяване на Македония към съюза, но и този път това не доведе до определяне на дата за начало на преговорите.

Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле се оплака, че година след година страните-членки отказват да започнат преговори с Македония, въпреки препоръките на Европейската комисия.

“Не виждам много смисъл постоянно да предлагаме едно и също нещо”, каза комисарят и добави, че страните-членки трябва окончателно да решат какво трябва да се случи, за да може най-сетне преговорите с Македония да започнат.

През 2005 г. Македония получи статут на кандидат за членство в ЕС, а през 2008 г. - препоръка от ЕК за започване на преговори за присъединяване, която бе потвърждавана всяка следваща година, включително и тази година, но Гърция отново блокира македонската евроинтеграция заради нерешения спор за името.

Гърция блокира приемането на Скопие в ЕС, тъй като смята, че името “Македония” съдържа в себе си териториални претенции към Гърция, защото това е наименованието на северна гръцка провинция. Атина не приема поставянето на географско определение пред определението за формата на държавното управление. Според гръцката страна предложението на международния посредник Матю Нимиц за “Република Северна Македония” е “трудно смилаемо”, но може да бъде основа за разговори.

Друг проблем, освен нерешения спор с Гърция за името на страната, са утвърждаващите се националистически тенденции в Македония.

При обсъждането на доклада на Ричард Хоуит, британския докладчик за Македония в Европейския парламент, за напредъка на страната през тази година, българският евродепутат Евгени Кирилов повдигна въпроса за утвърждаващите се националистически тенденции в Македония. Той каза, че вече две поредни български правителства поддържат една и съща конструктивна политика на открит диалог с югозападната ни съседка, но там липсва воля за търсене на компромиси и решения.

Според Кирилов “симулирането на преговори” от страна на Скопие е основно предизвикателство по напредъка към подписването на договор за добросъседство. Кирилов посочи и проекта “Скопие 2014″, въз основа на който множество статуи на личности, включително исторически персонажи на съседни страни, биват издигани в македонската столица и представляват “провокация към историческото наследство на държавите в съседство”

Българският външен министър Кристиан Вигенин заяви неколкократно, че България ще подкрепи членството на Македония в ЕС, но само след като двете страни подпишат договор за добросъседство, въпрос, който властите в Скопие се опитват да заобиколят.

В тазгодишния доклад за напредъка на Македония по пътя й към членство в ЕС се посочва, че Скопие продължава успешно да изпълнява политическите критерии, но се отчита, че през последната година отношенията на страната с България са били повлияни от различия основно в областта на възприемането на историята. По въпроса за двустранното споразумение за добросъседство, както и изобщо за отношенията на Македония с нейните съседи, Европейската комисия препоръча “конструктивен подход”. Отбелязва се също, че действия и изявления, които биха навредили на добросъседството, следва да бъдат избягвани.

Другото, което до голяма степен навреди на шансовете на Македония да се придвижи напред по пътя към ЕС тази година, както това направи Белград, е острото противопоставяне между управляващи и опозиция в страната, което заплашваше да осуети местните избори през март тази година. ЕС предупреди в началото на годината, че “политическата безизходица” в Македония подкопава шансовете на бившата югославска република за започване на ...

Добро е състоянието на есенните зърнени култури във Варненска област

Климатичните условия през предходния месец и падналите валежи са оказали благоприятно влияние върху есенните зърнени култури в региона. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Екатерина Драгиева, главен инспектор в отдел “Растителна защита” към Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.

Повече пари за раждания, болни деца и операции

Цените на 27 клинични пътеки догодина ще се повишат. Увеличението ще отиде за лечение на педиатрични, акушер-гинекологични, пулмологични заболявания, за интензивни грижи, за хирургичните и неврохирургични интервенции.
Това гласува вчера Надзорният съвет на здравната каса, а за повишението “Труд” писа още миналата седмица. Цените на 27 клинични пътеки догодина ще се повишат. Увеличението ще отиде за лечение на педиатрични, акушер-гинекологични, пулмологични заболявания, за интензивни грижи, за хирургичните и неврохирургични интервенции. Това гласува вчера Надзорният съвет на здравната каса, а за повишението “Труд” писа още миналата седмица.

Стрелба в столичния "Младост", ранен бе криминално проявен

39-годишен мъж беше прострелян тази вечер в столичния квартал „Младост”. Ранен е в ръката, няма опасност за живота му. Стрелбата е станала малко след 19.30 часа, близо до хранителен магазин. Вероятно става въпрос за неуредени финансови отношения. Според източници на bTV простреляният е с прякор Русия. Това е второ покушение срещу него за последните няколко години. Преди време Русия е бил в бизнеса с проститутки, информираха източници на bTV. Стрелецът вероятно е бил аматьор, тъй като куршумът е засегнал пръст на лявата ръка на мишената при опита за покушение. Снимка: Архив

Милан издрапа до осминафиналите на Шампионската лига

0:0 – отборът на „Милан” буквално премина през Голгота, но успя да удържи скъпоценно равенство в последния си мач от група H на Шампионската лига и да се класира напред заедно с „Барселона”. Играта на росонерите обаче беше под всякаква критика, макар и да имаше обективно обстоятелство – ранен червен картон, който остави „Милан” с 10 души. Мачът започна със страхотен шанс за „Аякс” – още в четвъртата минута Кристиян Сапата блокира в последния момент Виктор Фишер на чиста позиция, а при последвалия корнер Кристиян Поулсен стреля параболично с глава и нацели десния страничен стълб на Кристиян Абиати, но топката рикошира навън и се върна право в ръцете на вратаря на „Милан&a...

Неделев ще се “телепортира” от Пловдив в София

В името на рекорда звездата на “Ботев” Тодор Неделев планира да присъства на две церемонии - в Пловдив и в София в рамките на 3 часа. Следващия четвъртък (19 декември) в 19,12 ч крилото ще участва в “жълто-черната” Коледа в Пловдив. А в 20,30 ч вече ще бъде в София, където ще е награждаването за футболист №1 на България за годината. Неделев е получ В името на рекорда звездата на “Ботев” Тодор Неделев планира да присъства на две церемонии - в Пловдив и в София в рамките на 3 часа. Следващия четвъртък (19 декември) в 19,12 ч крилото ще участва в “жълто-черната” Коледа в Пловдив. А в 20,30 ч вече ще бъде в София, където ще е награждаването за футболист №1 на България за годината. Неделев е получ

Държавата иска близо милион от Симеон заради „Царска Бистрица“

Държавата поиска близо 880 хиляди лева от Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Борисова Хробок за пропуснати ползи от "Царска Бистрица". Парите са за обезщетения и лихви по тях, които държавата иска за ползване на имотите, за входни такси.

Шефът на ДКЕВР подаде оставка, не издържала на напрежението (обзор)

“Тошиба Корпорейшън “Тошиба Корпорейшън" ще бъде статегически инвеститор в VII блок на АЕЦ “Козлодуй” с 30% дял. Вчера министърът на икономиката Драгомир Стойнев каза в Министерския съвет, че не трябва да отстъпваме от следните цели, които ще бъдат записани в споразумението: инвестиция от страна на “Тошиба Корпорейшън” до 30% от стойността на проекта, за останали

Задържаха четирима за трафик на хора и блудство с бежанка

Четирима мъже са задържани за грабеж, трафик на хора и блудство в ломското село Ковачица. Престъпленията са извършени спрямо граждани на Камерун и Мали. В една от къщите в селото са нощували петима граждани на двете африкански държави - четирима мъже и една жена. На 8 декември жената съобщила, че с нея е извършено блудство и че е обрана. Два дни по-късно се намесват от отдел „Престъпления с висока обществена опасност", допълва бТВ. При акцията е задържан собственикът на къщата - 49-годишен българин. „Кирил Даковия му казваме в нашето село, Кири...

Мисиджан с лека травма, под въпрос за Динамо

Холандецът Върджил Мисиджан получи лека травма по време на последната тренировка на Лудогорец преди двубоя срещу Динамо Загреб утре. Мисиджан получи болка в крака и пропусна заключителната игра на заниманието проведено от Стойчо Стоев. Заради контузията се наложи в играта на половин терен да се включи помощника Явор Вълчинов. Има огромна вероятност Мисиджан да остане извън състава за утрешния двубой от Лига Европа. Стойчо Стоев вече анонсира, че ще направи някои промени в своя състав с цел футболисти, които имат по-малко минути в Лига Европа да...

За девети път връчиха наградите "Инженер на годината"

Голямата награда връчи министър Десислава Терзиева

6 неизвестени факти за Нелсън Мандела

Малко хора знаят, че Мандела е бил страстен фен на бокса. Като млад Мандела е бягал дълги разстояния и се е боксирал. Дори през 27-те си години в затвора той се е упражнявал всеки ден. Приживе твърди, че го привлича не толкова насилието в бокса, колкото спортът като наука.

Студенти вадили телата на 4-мата загинали колеги

“Обичам те и силно те прегръщам!” Това казал 22-годишният Стоян Генов в последния телефонен разговор с майка си Мария. Четвъртокурсникът от Университета по хранителни технологии в Пловдив се удави във вторник заедно с колегите си Илиян Митев, Диана Георгиева и Силвия Андонова.











“Обичам те и силно те прегръщам!” Това казал 22-годишният Стоян Генов в последния телефонен разговор с майка си Мария. Четвъртокурсникът от Университета по хранителни технологии в Пловдив се удави във вторник заедно с колегите си Илиян Митев, Диана Георгиева и Силвия Андонова.

И в ГЕРБ може да гласуват “за” пушенето

И в парламентарната група на ГЕРБ има гласове в подкрепа на облекчаването на забраната за тютюнев дим на закрити обществени места, научи "Труд". Бившата министърка Лиляна Павлова споделила пред колегите си, че е лицемерно да гласуват масово "против", щом има и хора и от тях, които нарушават забраната. Либерализирането на режима за пушене ще се об И в парламентарната група на ГЕРБ има гласове в подкрепа на облекчаването на забраната за тютюнев дим на закрити обществени места, научи "Труд". Бившата министърка Лиляна Павлова споделила пред колегите си, че е лицемерно да гласуват масово "против", щом има и хора и от тях, които нарушават забраната. Либерализирането на режима за пушене ще се об

Врабчетата у нас са намалели наполовина от 2005 г.

От всичките 59 вида птици, включени в изследването, 30% намаляват, 10% са със стабилно състояние и едва 7% бележат ръст, се казва в доклад на БДЗП.

Зелена светлина за VII блок в Първа атомна

Зелена светлина за изграждането на Седми блок на АЕЦ “Козлодуй” даде вчера правителството. Това стана след като прие решение, с което одобри доклад на министъра на икономиката и енергетиката за предприемане на действия за изграждане на нова ядрена мощност в на територията на Първа атомна.

Индианци взеха хляба на варненските улични музиканти

Индианска инструментална група забавлява варненци в центъра на града. Музикантите са се превърнали в атракция, както с приятните си изпълнения на открито, така и с нестандартната си визия. Индианската група с нейните мелодии е доста по-забавна от младата цигуларка, която обикновено свири на бул.

Синдикат иска оставки в "Градски транспорт"

Гражданинът Деян Недялков иззе функциите на синдикален лидер на събрание на Асоциацията на демократичните синдикати (АДС) към общинското предприятие “Градски транспорт”. АДС е един от петте профсъюза в предприятието и в него членуват 70 от общо 600 души персонал.
Лидерът на АДС Теменужка Петрова организира събрание с искане от съвета на директори Гражданинът Деян Недялков иззе функциите на синдикален лидер на събрание на Асоциацията на демократичните синдикати (АДС) към общинското предприятие “Градски транспорт”. АДС е един от петте профсъюза в предприятието и в него членуват 70 от общо 600 души персонал. Лидерът на АДС Теменужка Петрова организира събрание с искане от съвета на директори

Русия готова да използва ядрено оръжие при нападение

Русия си запазва правото да използва ядрено оръжие в отговор на нападение с конвенционално, даде да се разбере вицепремиерът Дмитрий Рогозин, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Фурор със селфи на Обама на помена за Мандела

Селфи на президента на САЩ Барак Обама с датската премиерка Хеле Торнинг-Шмит и британския министър-председател Дейвид Камерън по време на траурната церемония за Нелсън Мандела бе най-обсъжданата тема вчера. Тя измести дори обсъждането на историческото ръкостискане на американския държавен глава с кубинския президент Раул Кастро. Селфи на президента на САЩ Барак Обама с датската премиерка Хеле Торнинг-Шмит и британския министър-председател Дейвид Камерън по време на траурната церемония за Нелсън Мандела бе най-обсъжданата тема вчера. Тя измести дори обсъждането на историческото ръкостискане на американския държавен глава с кубинския президент Раул Кастро.

Певицата Ива Давидова от Перник отпразнува рождения си ден с шумно парти в столицата

Ива Давидова събра много колеги и приятели в столичната механа „Дойранъ”, където вдигна шумно парти по случай рождения си ден. Освен четвърт век, народната певица имаше още няколко повода за празник – 10 години на сцена, рожден ден на своя брат, както й най-новото си видео „Мари, Марийко”, което се завъртя в ефира на Фен Фолк ТВ точно този ден.

Да уважат певицата в механата пристигнаха нейните колеги: Джина Стоева, Ивена, Ангел, Теодора...

Продължава

Диета стопи Стефания Колева

Както знаем, преди време актрисата беше доста пухкава. В последно време обаче е напълно преобразена.

САЩ спират помощта за сирийските бунтовници

Съединените щати и Великобритания доставяха радиоприемници, бронежилетки, медикаменти, пари и храна на бунтовниците

Следващият напуснал ГЕРБ ще е Цветанов, смята Мирослав Найденов

„Много е пресилено да се каже, че ГЕРБ се разпада. ГЕРБ е една много голяма машина, която е добре финансирана. Всеки месец само от партийната субсидия тя получава над 1 милион лева, което не е малък ресурс". Това коментира бившият земеделски министър Мирослав Найденов пред БГНЕС. По думите му обаче в ГЕРБ текат процеси на ерозия. „Последните събития са част от тях. Тези процеси ще се задълбочат, ако няма реакция от лидера на ГЕРБ. Само да припомня това, което Борисов написа във Фейсбук. За пръв път в 7-годишната история Борисов говори в пряк те...

Питбул отхапа ухото на 9-годишно дете

Питбул отхапа лявото ухото на 9-годишно момче от Луковит. Във вторник около 17,00 часа момчето заедно със сина на собственика на кучето си играели на улицата. Двете момчета се боричкали, когато 9-месечното куче прескочило оградата и се нахвърлило на детето.

Интересът към тв новините се повиши

Протестите срещу правителството вдигнаха интереса към новините и публицистиката. Централната емисия на Би Ти Ви достойно съперничи на интереса към турския сериал “Огледален свят”, който е събирал близо 1,2 млн. зрители пред екрана, показват данните на агенция ГАРБ. Новините са били гледани средно от малко над 1,1 млн. българи. Новините на Нова тв Протестите срещу правителството вдигнаха интереса към новините и публицистиката. Централната емисия на Би Ти Ви достойно съперничи на интереса към турския сериал “Огледален свят”, който е събирал близо 1,2 млн. зрители пред екрана, показват данните на агенция ГАРБ. Новините са били гледани средно от малко над 1,1 млн. българи. Новините на Нова тв

Европол и Испания задържаха членове на руска престъпна група

Испанската жандармерия задържа при съвместна операция с Европол осем членове на организираната престъпна групировка "Таганска" от Русия, съобщиха от пресслужбата на Европол.

Мутреси и висшистки се пропиха

Висшистки, жени на богати мъже и мутреси все по-често посягат към чашката. Те стават зависими от алкохол, вследствие на депресия, породена от тревожност да не загубят богатството си, да не вкарат мъжете им в затвора или да не би да ги изоставят.

Ивайло Калфин писа на Найджъл Фараж за ксенофобска пропаганда срещу българите

Ивайло Калфин писа на британския евродепутат и лидер на Британската партия на свободата (ЮКИП) Найджъл Фараж по повод ксенофобски материали, разпространявани сред живеещите в Обединеното кралство. Поводът е получена информация от български студент във Великобритания за листовка срещу българите и румънците, оформена със знаците на ЮКИП.

Лондон се пази от българите като на олимпиада

Засилено полицейско присъствие ще има по границите на Великобритания от ранната утрин на 2014 г., когато падат ограниченията на трудовия пазар. Броят на служителите, отговорни за паспортната проверка на всички влизащи на територията на Обединеното кралство, ще бъде значително увеличен.

Репортери на Дарик с отличия за отразяване на гражданските каузи

Дарик радио получи три отличия за приноса си към популяризирането на дейността и каузите на гражданските организации у нас. Информационният портал за неправителствените организации в България награди журналистите Искра Георгиева от Дарик Русе, Мариета Стоянова от Дарик Стара Загора и Димитър Панев от Дарик радио София. Те бяха отличени като най-често цитирани журналисти и получиха благодарствени грамоти за интереса си към работата на неправителствените организации.  ...

Снайдер за Юнайтед: Просто спекулации

Нападателят на Галатасарай Уесли Снайдер отрече информациите, че е пред договор с Манчестър Юнайтед. Днес холандецът се превърна в герой за турския си тим, вкарвайки единственото попадение срещу Ювентус, което класира Галатасарай напред в Шампионската лига. „Знам по темата колкото знаете и вие. Не чета вестници, но чух за тези информации. В момента това не е на дневен ред, но всеки път, когато отваря трансферният прозорец ме свързват с подобни клубове.“ „Понякога тези информации са разочароващи, защото трябва да обяснявам пред феновете тук. В Т...

Предстоящи събития в страната за утре, 12 декември

*** София. /КРОСС/  В 9 ч. ще започне заседание на Народното събрание.   *** София. /КРОСС/  От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съд.   *** София. /КРОСС/  От 11 ч. на „Дондуков" 2 Комисията по помилването ще представи електронната система за управление на дейността си.   *** София. /КРОСС/  От 13.30 ч. в Националния дворец на културата, етаж 7, зала 3.3 /централен вход/, министър Цветлин Йовчев ще открие Коледната благотворителната кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебния дълг служители от системата на МВР.   *** София. /КРОСС/  От 10 ч. в „Радисън Блу Гранд Хотел" министър Искра Михайлова ще открие конференция, на която ще бъдат представени резултатите от проект „Картиране и определяне на природозащитното състояние на природни местообитания и видове - фаза І", финансиран по Оперативна програма „Околна среда".   *** София. /КРОСС/  От 17 ч. в зала „Сцена 17" Министерство на културата ще обяви градовете, които продължават в надпреварата за Европейска столица на културата 2019.   *** София. /КРОСС/  От 9.30 ч. в Софийски градски съд, състав 6, ще заседава по дело НОХД № С 963/2011 срещу Йордан Костов.   *** София. /КРОСС/  От 10.30 ч

Борисов гони Цветанов с SMS-и

Бившият премиер Бойко Борисов гони с SMS-и дясната си ръка Цветан Цветанов от ГЕРБ. Това заяви лидерът на движение „България без цензура” Николай Бареков ден след като Борисов обяви, че ще има промени в ръководството на партията.

Преглед на Въоръжените сили от януари до юни 2014 година

Ще даде възможност да се направи комплексен анализ

S&P 500 се върна обратно под 1 800 пункта

Непотвърдени информации изпратиха Стенли Фишер на заместник-председателското място във Фед

    


Убиецът от “Соло” се укрива в Англия?

Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров е обявен за общодържавно издирване, след като прокуратурата и съдебна охрана не са го открили на последния му постоянен адрес в Пловдив, научи "24 часа". Вместо в момента да се адаптира зад решетките в Софийския затвор, Тодоров свободно се разхожда в Англия...

Откриха мъртъв в барака 62-годишен бездомник

62-годишен бездомник бе открит мъртъв тази вечер в Благоевград, пише vesti.bg, като цитира БГНЕС. Сигналът за открит мъртъв мъж тази вечер в района на старата печатница в квартал "Баларбаши" над Благоевград е подаден към 18.45 часа. Тялото е било в импровизирано убежище, построено от тухли "Итонг" и уплътнено срещу студа с кашони и черги. Млад мъж и по-малко момче тази вечер решили да навестят бездомника Фердо Ч., "живущ" в построеното от него "жилище". 62-годишният мъж е от с. Лешко, община Благоевград. За съжаление открили го мъртъв в ба...

Как да целувате зашеметяващо?

Няколко трика, за да станете истински майстори

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване