Актове за двама каруцари с крадена царевица

Двама каруцари от Кюстендил са откраднали реколтата от царевица, от имот в с. Коняво. Установени са от служителите на реда в землището на с. Ябълково, след подаден сигнал за извършена кражба. На каруцарите са съставени актове, царевицата е върната на собственика. Работата по случая продължава РУП Кюстендил. Изяснява се съпричастност на двамата мъже и към други противозаконни деяния....

Снежен ад, детска радост

Малки и големи изпълниха паркове в САЩ въпреки студа

    


Хванаха 29- годишен мъж с хероин

Притежател на 11.44 г. хероин е задържан от служители на полицията в Кюстендил. Наркотичното вещество е открито в имота на 29-годишен мъж в кв. "Изток". По време на проведени специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Мъжът ще остане в полицейския арест за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУП Кюстендил....

Директорка на дом за деца отива в затвора заради жестокост

Директорката на дома за деца „Таню войвода" в Асеновград Весела Симеонова получи ефективна присъда от 3 години и 6 месеца затвор за насилствено отнемане на лична свобода на малолетни и непълнолетни лица от Районния съд в града. Скандалът избухна преди две години, когато три момичета се оплакаха в полицията. Те казаха, че са държани насила в изолатора на дома като арестанти, там им е носена храна, под стража са водени в тоалетна, припомня БГНЕС. Въпреки че директорката отричаше, показанията на децата бяха потвърдени от близо 30 свидетели, сред к...

Клоп: Мачът довечера е като финал за нас

"Горди сме, че достигнахме дотук", обяви наставникът на Дортмунд

    


Борсите в Азия затвориха с понижения след сделката във Вашингтон

Търговията в Китай бе под натиск заради неизвестността около Централната икономическа конференция на правителството в Пекин

    


Анализатор: Apple и Microsoft може да се слеят след 5 години

Кейт Фиц-Джерълд – анализатор от в Money Map Press, хвърли в публичното пространство изненадващо твърдение, което мнозина биха сметнали за крайно...

Нови инциденти в украинската столица

Специалното подразделение на украинската милиция "Беркут" нахлу тази сутрин в сградата на Киевското кметство и се опитва да изтласка от там привържениците на опозицията, които го окупираха преди няколко дни и сформираха там свой щаб.

Жените и децата най-малко познават правата си

Жените и децата най-малко познават правата си и най-рядко ги отстояват. Това каза за Дарик Пловдив изпълнителният директор на Фондация „Джендър Алтернативити” адвокат Милена Кадиева по повод Международния ден за правата на човека. Постепенно хората все повече познават своите права, защото все повече се говори за това.

НС ще разглежда забраната за пушене на обществени места

Програмата на парламента за сряда предвижда депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за здравето. Промените предвиждат либерализиране на забраната за пушене на обществени места. Предложени са два законопроекта – на лидера на „Атака” Волен Сидеров и група народни представители, а на Спас Панчев от Коалиция за България и група народни представители. Предлага се въвеждане на изключения от общата забрана като тютюнопушене, според която ще се допуска пушенето в обособени самостоятелни помещения в залите за консумация на място в заведенията за хранене и развлечения. В игралните зали, игралните казина и заведенията с изяло нощен режим на работа пушенето ще е разрешено без да е нужно обособяването на самостоятелни помещения.

Парламентът ще разглежда забраната за пушене на обществени места

Програмата на парламента за сряда предвижда депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за здравето. Промените предвиждат либерализиране на забраната за пушене на обществени места. Предложени са два законопроекта – на лидера на „Атака” Волен Сидеров и група народни представители, а на Спас Панчев от Коалиция за България и група народни представители. Предлага се въвеждане на изключения от общата забрана като тютюнопушене, според която ще се допуска пушенето в обособени самостоятелни помещения в залите за консумация на място в заведенията за хранене и развлечения. В игралните зали, игралните казина и заведенията с изяло нощен режим на работа пушенето ще е разрешено без да е нужно обособяването на самостоятелни помещения.

Измамници точат сметки с фалшиви пълномощни от Лондон

Теглене на пари с фалшиви пълномощни от Лондон е най-новият трик, с който мошеници успяват да заблудят банкови служители и да източат крупни суми от сметките на непознати в последните три месеца, разкриха полицейски източници пред Теглене на пари с фалшиви пълномощни от Лондон е най-новият трик, с който мошеници успяват да заблудят банкови служители и да източат крупни суми от сметките на непознати в последните три месеца, разкриха полицейски източници пред "24 часа". Измамната схема набира скорост у нас, защото разкриването изисква повече време. Освен това ...

Беркут vs. Протеста: Пламъци, вряла вода и Молотов

От улица „Крещатик” се приближават симпатизанти на опозицията, като полицията ги призовава да се разотиват.

Парламентът заработи днес от втория път

Парламентът започна работа със 121 народни представители.

Депутатите от ГЕРБ не бяха в пленарна зала в началото на пленарното заседание. Групата им влезе в зала след откриването на заседанието.

Народните представители приеха седмичната си програма, в която е включено обсъждането на: промени в Закона за здравето, първо четене на промени в Зако Парламентът започна работа със 121 народни представители. Депутатите от ГЕРБ не бяха в пленарна зала в началото на пленарното заседание. Групата им влезе в зала след откриването на заседанието. Народните представители приеха седмичната си програма, в която е включено обсъждането на: промени в Закона за здравето, първо четене на промени в Зако

Бабикян: Напускащите бият по-малкото мече

/КРОСС/ Няма индикации още хора да напускат ПП ГЕРБ, но както виждате всичко става бързо и много скрито и покрито, когато ги няма Борисов и Цветанов, при това без заявяване на позиции, каза пред Нова телевизия Румяна Бъчварова в коментар на отцепванетона депутати от ПГ на ГЕРБ. „Не съм следовател. Но когато някой напуска политическа партия, мотивите са сериозни. А тези хора напускат тихомълком, няма мотиви", коментира Арман Бабикян. „Когато хората са зависими, си личи кой ги е държал в зависимост. Когато напускат, няма да си позволят да кажат лоша дума срещу тези, към които са привързани. Винаги ще намерят по-малко мече за бой". Струва ми се много перверзно да вкарваш в НС някакви хора само за да ги държиш, каза Бъчварова и предложи предварителни избори за депутат. Според Бабикян пък принципът в момента е - допускаш гаф, предлагат те за следващ мандат. Според Бъчварова именно кадровата политика е една от слабостите на ГЕРБ. Бъчварова беше началник на политическия кабинет на бившия премиер Бойко Борисов. Що се отнася до избора на кандидатите за депутати тя заяви, че трябва да се търси персонална отговорност от човека, който е редил листите. „Има една процедура по издигането на депутати, очевидно не е била добра тази процедура", заяви Бъчварова.    

Ковчегът с тялото на Мандела беше изложен за поклонение в Претория

Ковчегът с тялото на Нелсън Мандела беше изложен за поклонение в президентския дворец "Юниън билдингс" в Претория, съобщиха световните агенции. Хиляди южноафриканци се стекоха по улиците при преминаването на траурния кортеж с ковчега, покрит с националния флаг. Тленните останки на първия чернокож президент на Република Южна Африка ще бъдат изложени за поклонение в амфитеатъра на сградата в продължение на три дни, предава БТА. Десетдневният траур ще приключи в неделя с погребението на Мандела в селото на предците му, Куну.

Уругвай е първата държава, узаконила марихуаната

Уругвай стана първата страна в света, която легализира отглеждането, продажбата и пушенето на марихуана. След 12-часови дебати, Сенатът узакони първия национален пазар на марихуана.

Шефът на СДВР: Застрахователи плащат откуп за откраднати коли

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Ивайло Спиридонов потвърди по БНТ изнесената от вътрешната министър Цветлин Йовчев информация за случаи, в които МВР работило като частна охранителна фирма.

Демонстранти в Киев запалиха автобус на спецчастите

Протестиращи подпалиха автобус на спецчастите в Киев, Снимка: zn.ua

Демонстрантите на Площада на независимостта в Киев подпалиха един от автобусите на спецчастите „Беркут“, съобщи Лига.Новости.

Подпаленият автобус е един от трите, пристигнал пред кметството при опита на полицията да превземе сградата, която е блокирана от протестиращи.

Предполага се, че автобусът е пламнал заради хвърлени по него бутилки със запалителна течност. Засега не е ясно кои са извършителите, но се предполага, че бутилките са хвърлени не от сградата на кемтството, а от хора, намиращи се близо до автобуса, които са успели да избягат.

Автобусът е преместен. Малко след това от входа на кметството са преместени и другите два автобуса на спецчастите.

През нощта полицията щурмува барикадите и се опита да проникне в сградата на кметството, но протестиращите успяха да удържат позициите си.

Щурмът продължи няколко часа. Спецчастите успяха да съборят барикадите на Площада ан независимостта в центъра на Киев.

Засега не е ясен броя на ранените по време на щурма. От Министерството на вътрешните работи съобщиха само, че през изминалата нощ са ранени 10 милиционери.

С втория опит да се изтласкат протестиращите Виктор Янукович затвори пътя към всички компромиси, към които призоваха някои политици и обществени личности, заяви опозиционният лидер Виталий Кличко.

С главорези и диктатори не може да се правят компромиси. Трябва да се избавим от тях. Целта е само една – оставка на Янукович и на цялата му гнила власт, посочи Кличко.

Странно е да слушаме за някакви компромиси като служебни правтелства или изменения в Конституцията. Всичко това ще са манипулации в полза на Янукович и съхраняването на неговата власт. Главното зло е самият Янукович, останалото зло – създаденото от него, категоричен е Кличко.

Отговорно заявявам, че заедно с гражданите, които изразиха по площадите в цялата страна недоверие и неуважение към властта на Янукович, ще направим всичко, за да сменим тази власт възможно най-бързо, каза още той.

Статията "Демонстранти в Киев запалиха автобус на спецчастите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Американците купуват по-стари жилища, но плащат повече за ремонт

Средностатистическо жилище, построено преди 1990 г., струва с 9% по-малко от по-новите имоти на същия пазар, показват данни на RealtyTrac

    


Парламентът отхвърли искането на ГЕРБ Орешарски да бъде изслушан за "Южен поток"


Депутатите от ГЕРБ предложиха премиерът Пламен Орешарски да бъде изслушан днес в парламента за междуправителственото споразумение за строителството на газопровода "Южен поток".

С гласовете на управляващите от БСП и ДПС предложението беше отхвърлено, а депутатът от левицата Таско Ерменков предложи Орешарски да бъде изслушан след предстоящата среща на енергийния министър Драгомир Стойнев с еврокомисаря по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер на 18 декември, за да стане ясна позицията на...

Кейт Уинслет роди момченце

/КРОСС/ Актрисата от „Титаник" Кейт Уинслет е родила момченце в клиника в Лондон, съобщи The New York Post.Новороденото е първото дете на британската актриса от третия й съпруг милиардерът Нед Рокендрол. От бившите й Джим Трипълтън и Сам Мендес тя има две деца - 13-годишната Мия и 9-годишния Джо. Преди да роди актрисата промотираше новия си филм "Labord Day", в който играе ролята на самотна майка, която взима на автостоп избягал и ранен затворник.  

Измамиха с 2400 лева баба в Нова Загора

Жената предала парите за операция на сина си

    


Самоубийствен атентат в Кабул

Атентатор самоубиец взриви автомобила си, натоварен с експлозиви, близо до автоколона на ИСАФ, влизаща в международното летище в Кабул, съобщиха световните агенции. На летището е разположена една от най-важните бази на международните сили - Обединеното командване на ИСАФ, което ръководи операциите на чуждестранните войски под командването на НАТО в Афганистан. Нападението беше потвърдено от ИСАФ малко след като очевидци съобщиха за мощна експлозия край летището. Говорителка на ИСАФ уточни, че автомобилът експлодирал твърде рано, за да засегне автоколоната и няма пострадали сред военнослужещите. Говорител на афганистанското МВР заяви, че няма цивилни жертви в резултат на нападението.

Орешарски отново отърва изслушване по „Южен поток”

Депутатът от левицата Таско Ерменков пък предложи

НИМ не може да си позволи да се настани в ЦУМ

НИМ не може да си позволи ЦУМ. Това стана ясно от думите на професор Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, който коментира за БНР информацията за руски интерес към закупуването на сградата на универсалния магазин. В отговор собственикът на емблематичната сграда Георги Гергов веднага заяви, че "ЦУМ не се продава, а се отдава под наем" и призова правителството спешно да вземе решение по въпроса дали ЦУМ ще стане исторически музей. "Знам, че са водени разговори НИМ да се премести в сградата на ЦУМ. Касае се за много голяма сума, която не знам дали е по силите. Заемът, за да се купи ЦИМ, е около 70 млн. лв. и ще трябват поне още около 20 млн. лв. за трансформация на сградата в музей. Отива към 90-100 млн. лв. Затова се пробват и други вариа...

Брад и Анджелина вдигат 4 сватби

Звездната двойка Брад Пит и Анджелина Джоли планира четири сватбени тържества. Те ще започнат с празненствата в Австралия, където Анджелина снима новия си филм Unbroken. Макар в момента 38-годишната актриса да се намира в слънчевия Сидни, тя ще се отправи със семейството си към скалното образувание Улуру, известно още като Айрес Рок, в Северната територия, където Брад ще отпразнува 50-я си рожден ден на 18 декември. "Първото им тържество ще бъде в Айрес Рок, Австралия, и ще съвпадне с 50-я рожден ден на Брад през декември. Анджелина иска церемония в аборигенски стил на зазоряване", разкри запознат източник, цитиран от вестни "Дейли стар". Брад и Анджелина са заедно, откакто се запознаха на снимачната площадка на филма от 2005 г. "Мистър и мисис Смит". Те се...

Варненските археолози разказват за античният Дионисополис

Едно от най-големите открития в българската археология за последните десетилетия се намира в гр. Балчик – античният Дионисополис. Това е храмът на Великата майка на боговете, наричана Понтийска. Коя е тази забравена богиня и какво прави откритието толкова специално? Учебният музей към Археологически музей – Варна предлага вълнуващо пътуване в миналото заедно с един от проучвателните на храма – археолога Елина Мирчева.

Нито 1 от ГЕРБ в залата, Атака спаси кворума

ГЕРБ не влезе в пленарна зала за пореден път, притичване на депутати от Атака спаси кворумът. Така в сряда парламентът тръгна на косъм със 121 народни представители.

Ние просто трябваше да сме незаинтересовани. И такива си останахме.

Автор: Иван Бондоков

Понякога, когато говоря с хора, които очевадно крайно не им пука какво се случва в държавата им, направо ми става болно и горчиво.

Парадоксът, че егоистично кътайки живота си и следвайки отъпканите вече коловози на битието, човек ще подсигури бъдеще, за което мечтае, върлува като една моралоразяждаща чума из нашите земи. За къде кътаме животите си? За нас самите? За децата ни? Ок, аз ще почна да работя като вол без да роптая и ще спестявам пари. И за какво? За къща, която ще ограбват поне веднъж в месеца и чиито сметки няма да мога да плащам? За кола, която или ще бъде блъсната безнаказано или открадната и препродадена 5 пъти преди изобщо да реагира някой? За почивки в чужбина, от които после ще останат само едни снимки във Фейсбук и прашни фотоалбуми? Или за детето ми? За да има то пари и да реши какво да прави като порасне? И какво ще прави? Ако съм го възпитал както аз искам, то ще е по улиците някой ден и ще отстоява права. Само дето ще ме пита защо е там. Ако пък съм му набивал в главата колко е зле държавата ни, при първа възможност ще хване самолета за чужбина и ще учи и работи някъде по земята. И? Ще съм щастлив ли ако детето ми един ден намери своето щастие някъде другаде по света? Да, ще съм. Ще ме боли, че е далеч, но ще се радвам за него. И все пак вътре дълбоко в себе си ще знам, че нещо не е наред, че нещо не съм направил като хората.

Искам свободно общество, което да признава основни ценности и да има общо мнение по изконни права и задължения. Искам да изградим тази основа. Ние никога не сме я имали. По времето на комунизма индивидуалното развитие беше спирано. Сега индивидуалното развитие е самоцел с цената на всичко. Сега да оцелееш в тази джунгла за някои се превърна в наркотик. В гордост. В самочувствие, че прецаквайки и без това прецаканата държава, ТИ си по-различен. Ти се отличаваш. Ти си оформена личност с много качества.

Кътаме си живота, приятели. Това правим. Най-лошото е, че от думите ми се засягат хора, които наистина правят нещо. А тези, за които са предназначени, мислят сега само къде ще прекарат Нова година, какво ще си вземат на лизинг и какви дрехи да облекат утре.

Кътаме си живота, а той ни се изплъзва. И един ден ще се усетим как и един миг от него вече не е наш. Как зависим от пари, предрасъдъци и комплекси. Как и една свободна глътка въздух не можем да поемем, без да помислим колко ще ни струва.

И ние си мислехме, че 25 години давахме, за да сме добре един ден. Давахме, ама не давахме. Нищо не дадохме от себе си, освен НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТТА. Мислехме, че някой там ще ни оправи. Чакахме. После избирахме друг. После пак чакахме. И подарявахме щедро от нашето доверие, което всъщност беше чистата, неподправена незаинтересованост.

Силата на демокрацията и качественото гражданско общество е в многото възможности то да контролира и наблюдава избраните от него управници. Това е негово задължение! Но 25 години на нас това никой не ни обесняваше. Защото и не трябваше. Ние просто трябваше да сме незаинтересовани. И такива си останахме.

Текстът първоначално е публикуван като статус в личния профил на автора във фейсбук.

Заглавието е на Noresharski.com

The post Ние просто трябваше да сме незаинтересовани. И такива си останахме. appeared first on Noresharski.com.

“Пирогов” уволни двама шефове заради скандала с уролозите

Пирогов снимка:БГНЕС

Медицинският съвет на “Пирогов” е взел решение да уволни двама шефове на болницата заради скандала в колективната оставка на уролозите от болницата.

Това стана ясно от писмо, адресирано до здравния министър д-р Таня Андреева.

Медицинският съвет освобождава от длъжност д-р Цветан Борисов, който досега ръководеше Отделението по анестезиология и операционния блок към Клиниката по урология. Напусналите уролози посочиха го посочиха човека, от когото търпят постоянни обиди и унизително отношение и затова подават оставка.

Освободен е и проф. д-р Славчо Кънчев от заеманата длъжност координатор на Специализиран урологичен комплекс.

В позицията на болницата се изразява несъгласие с начина, по който скандалът е бил направен достояние за обществеността и е довел до уронване престижа на медицинското заведения.

Статията "“Пирогов” уволни двама шефове заради скандала с уролозите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Без вода днес

- Община Добрич  –  ул.”Разлог” №13, част от ул.”Калиакра” в посока завод „ЗАВН”, ул.”Тракия” №10 и ул.”Полковник Калотинов” №41 „Б” - Община Добричка –   Поради девет токови удари на помпени станции „Оброчище”, ”Батово” и ”5-ти км” от 20:40 часа до 22:40 часа са били изключени посочените станции. Аварийните екипи на дружеството правят всичко възможно  за своевременно отстраняване на ВиК авариите и нормално водоподаване в Добрич и община Добричка; -   Община Балчик          –   с.Кранево; -   Община Каварна        –   с.Болата и с.Българево;...

Побоят над 2-годишния Йордан може да бъде квалифициран като опит за убийство

Побоят над 2-годишния Йордан, нанесен от мащехата му, може да бъде квалифициран като опит за убийство.  Наказанието за такова престъпление е от 15 г. до 20 години лишаване от свобода или доживотна присъда. Това заяви адвокат Марин Марковски в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия. „Чрез законодателството могат да се избегнат ... Побоят над 2-годишния Йордан, нанесен от мащехата му, може да бъде квалифициран като опит за убийство. Наказанието за такова престъпление е от 15 г. до 20 години лишаване от свобода или доживотна присъда. Това заяви адвокат Марин Марковски в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия. „Чрез законодателството могат да се избегнат ...

Марковски: Побоят над 2-годишното може да бъде квалифициран като опит за убийство

Побоят над 2-годишния Йордан, нанесен от мащехата му, може да бъде квалифициран като опит за убийство.  Наказанието за такова престъпление е от 15 г. до 20 години лишаване от свобода или доживотна присъда. Това заяви адвокат Марин Марковски в студиото на „Здравей, България Побоят над 2-годишния Йордан, нанесен от мащехата му, може да бъде квалифициран като опит за убийство. Наказанието за такова престъпление е от 15 г. до 20 години лишаване от свобода или доживотна присъда. Това заяви адвокат Марин Марковски в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия. „Чрез законодателството могат да се избегнат ...

Коледната елха грейна и във Видин

Началото на празничните прояви за Коледа и Нова година, организирани от Община Видин, бе поставено снощи на площад „Бдинци“. За традиционното запалване на светлините на коледната елха се събраха много деца и родители. Актьори от младежката студия към общинския драматичен театър забавляваха публиката, а ученици от ОУ „Иван Вазов“ внесоха много настроение със своите изпълнения. Заместник-кметът на общината инж. Добромир Дилов благодари на участниците в програмата и прикани малчуганите заедно да отброят секундите до момента, в който коледното дръв...

Пиян шофьор катастрофира в Нови пазар

Пиян 47-годишен шофьор е катастрофирал в Нови пазар, информират от ОД на мВР-Шумен. Пристигналият на място патрулен екип установил, че водач на лек автомобил „Ауди", след като не съобразил скоростта си на движение при ляв завой излязъл вдясно от пътното платно, блъснал се в мантинелата и се преобърнал в крайпътната канавка. След тест с дрегер станало ясно, водачът, който е от село Стан е седнал зад волана на автомобила с 1, 77 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство....

Киев: Дайте ни €20 млрд. и подписваме с ЕС

Парите били за ограничаване на последиците за украинската икономика

    


Променя се редът за погасяване на данъци и осигурителни вноски

С последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, от началото на декември се променени редът за погасяване на задълженията за данъци и осигурителни вноски. Новият ред предвижда да се погасяват първо главниците за данъци и осигурителни вноски с изтекъл срок за плащане, и чак след това лихвите по тях. По този начин се спира начисляването на лихви и се предотвратява натрупването на нови задължения. Досега дълговете се погасяваха по реда на възникването им. Новият ред цели да се усъвършенства единната сметка за плащане на данъци и задължителни осигурителни вноски като се облекчат гражданите и фирмите във временно финансово затруднение.

Освен това с една година се удължава срокът за отписване на публични задължения, погасени по давност. Така всеки, който има дългове с изтекла погасителна давност (отпреди 1-ви януари 2008 година), може да поиска да ги отпише с подаването на писмено възражение пред НАП до края на 2014 година, а не както беше досега до края на тази година. Възражението може да се подаде лично или да се изпрати по пощата до офиса на НАП по постоянен адрес за физическите лица или по регистрация на юридическите лица.

Вече всеки може лесно чрез електронна справка да провери какви задължения и плащания има в данъчно-осигурителната си сметка. Освен дълговете за данъци и осигурителни вноски, електронната услуга дава достъп и до информация за това какви задължения са погасени с направените плащания от съответния клиент на НАП. Достъпът до информацията става с персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офисите на НАП. ПИК се получава веднага, ако заявлението за издаването му е подадено в офиса на НАП по постоянен адрес или адреса на управление за юридически лица.

Повече информация за плащането на данъци и осигурителни вноски, процедурите за издаване на ПИК и отписване на задължение може да се получи на  информационния телефон на НАП  0700 18 700 на цената на стандартен телефонен разговор.

 Хасково Новини

НАП търси четирима експерти за събиране на дългове по телефона

Национална агенция за приходите търси четирима експерти за колцентъра си в София, които ще контактуват по телефона с фирми и граждани с неплатени задължения. От кандидатите се очакват отлични комуникативни умения, способност за работа под стрес и много добро познаване на данъчното и осигурителното законодателство. Стартовата заплата на новоназначените експерти е 800 лв.

За участие в конкурса не е необходим предишен професионален опит, а изискването е участниците да имат минимум образователна степен „бакалавър“.

Кандидатите за работа в НАП трябва да подадат документи до 21 декември, лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно-оригинал в сградата на Централното управление на НАП на бул. „Дондуков“ 52 в София. Описание на длъжностите, изискванията за конкурса и образци на заявление за участие, могат да бъдат намерени на интернет страницата на НАП – www.nap.bg.

В последните 2 години НАП все по-често използва информационния си център за събиране на забавени плащания към бюджета. За този период са проведени разговори и кореспонденция с над 150 000 души, като в над 70% от случаите задълженията са платени без да се налага да се предприемат принудителни мерки.

Хасково Новини

 

Нагласите за наемане на служителите се подобряват

„Менпауър“: Пловдив и Варна се очертават като бъдещите деситнации за аутсорсинг услуги

    


Златото поскъпва

Златото с незабавна доставка поскъпна с 0,2% до 1 260.50 долара за тройунция в 08:34 ч. на борсата в Сингапур, предаде „Блумбърг“. Златото с...

САЩ: От Иран идва и ракетна заплаха,разгръщаме ПРО

/КРОСС/ "От Иран идва не само ядрена, но и ракетна заплаха, и е необходимо разгръщане на системите за противоракетна отбрана в Европа." Това заяви заместник държавният секретар на САЩ по въпросите на контрола на въоръженията и международната сигурност Роуз Гьотемпюлер, съобщи ИТАР-ТАСС. „От Иран идва заплаха не само от вероятността те да разработват ядрено оръжие, но и от факта че са много напреднали и в ракетната си програма. Това е главната причина, поради която разгръщаме своята система за ПРО", допълни още Гьотемпюлер.

Вече знаем къде се намира Дядо Коледа във всеки един момент

Дойде времето от годината, когато Google помага на децата по света да следят пътя на Дядо Коледа. Тази година обаче технологичният гигант дава малко...

Неграмотно ли е да се напише "имения ден"

“Може ли такава неграмотност! Днес на първа страница във вашия вестник е написано неграмотно “имения ден” вместо правилно правописното “именния” ден, т.е.  с две Н. Не проверява ли някой поне заглавията в това отношение? За текстовете с пълния член, взИмам вместо взЕмам, обрАщение вместо обрЪщение и др. да не говорим.”
Това писмо получихме в “Може ли такава неграмотност! Днес на първа страница във вашия вестник е написано неграмотно “имения ден” вместо правилно правописното “именния” ден, т.е. с две Н. Не проверява ли някой поне заглавията в това отношение? За текстовете с пълния член, взИмам вместо взЕмам, обрАщение вместо обрЪщение и др. да не говорим.” Това писмо получихме в

Найденов пророкува: Цветанов ще напусне ГЕРБ

Най-вероятно следващият напуснал ГЕРБ депутат ще бъде Цветан Цветанов, изчисли по БНТ съучредителят на партия БАСТА Мирослав Найденов.

Преподавателите на протест в подкрепа на студентите си /обновена/

/КРОСС/ Групата на преподавателите в подкрепа на студентския протест (повече от 600 преподаватели от университетите и БАН) организира протестна акция с искане за незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски, разпускане на 42-рото Народно събрание и обявяване на дата за предсрочни парламентарни избори. Протестът започна в 12 ч. на стълбите пред Софийския университет "Св. Климент Охридски". Движението по „Цар Освободител" до Ректората бе спряно за кратко след като шествието се отправи към Народното събрание. Пред Стената на срама, както преподавателите са нарекли загражденията пред централния вход на Народното събрание, протестиращите подредиха книги. Идеята е да се направи символична линия, която властта да не прекрачва, обясниха те. След символичната акция пред парламента, шествието се насочи обратно към Ректората. Всеки има право на протест, каза министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, но подчерта, че становището на БАН не е изразено нито в декларация, която по правилник се взема на общо събрание, нито в декларация на ръководителя на ведомството, акад. Стефан Воденичаров.      

Преподавателите на протест в подкрепа на студентите си

/КРОСС/ Групата на преподавателите в подкрепа на студентския протест (повече от 600 преподаватели от университетите и БАН) организира протестна акция с искане за незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски, разпускане на 42-рото Народно събрание и обявяване на дата за предсрочни парламентарни избори. Протестът ще започне в 12.00 часа на стълбите пред Софийски университет "Св. Климент Охридски". Призив за участие в протеста отправиха във Фейсбук страницата си и Ранобудните студенти. Те се обърнаха към желаещите да участват да носят книга в ръка, за да бъде изградена стена от книги. Протестът започва на стълбите на Ректората, ще мине през парламента и Стената на срама, както преподавателите са нарекли загражденията пред централния вход на Народното събрание, и ще стигне до Орлов мост.

Маймуната в павликенския зоокът вече се топли на парно

На парно вече се топли маймунката на Зоокъта в Павликени. Най-атрактивният обитател на единствения зоопарк в областта от няколко дни се радва на повишените температури в масивната част на клетката си. Причината е, че от началото на зимните студове клетката му е свързана към новоизградена парна инсталация, която полозват управителят и служителите на зоокъта. Преди това домът на африканското животно е отопляван на дърва. Маймуната е единственият обитател в зоокъта, за който трябва да се поддържа постоянна темепратура между 18 и 20 градуса. Затова...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване