Борисов: Лъжите на властта за евтин ток са причина за оставката в ДКЕВР

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

“На фона на лъжливите обещания на управляващите за по-ниски цени на тока, председателят на ДКЕВР Анжела Тонева си подава оставката. Обяснението е много просто – управляващите се опитват изкуствено да държат цената ниска, по тази причина те гласуваха субсидиране на намалението на цените на тока от бюджета в размер на 500 млн. лв. Сега обаче се оказва, че такъв трансфер няма. Тази година са преведени 75 млн. лв., а за следващата година се очакват само около 40 млн. лв.”.

Този коментар за днешните оставки в енергийния регулатор направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Така недостигът в системата ще е от 400 млн. лв., да не говорим, че вече са регистрирани огромни загуби и в НЕК. Оставката означава само едно – Анжела Тонева очевидно не е била съгласна с тези решения и знае колко катастрофални могат да бъдат последиците в енергетиката. Желанието на управляващите е било впоследствие да прехвърлят вината върху председателя на ДКЕВР.

Статията "Борисов: Лъжите на властта за евтин ток са причина за оставката в ДКЕВР" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Обявиха аспартама (Е951) за безопасен

Изкуственият подсладител аспартам, известен като Е951, е безопасен и не представлява заплаха за здравето, заяви Европейският орган за регулация на храните, цитиран от Би Би Си.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Аспартамът се използва в хранителната индустрия от 80-те години на века. Редица медицински Изкуственият подсладител аспартам, известен като Е951, е безопасен и не представлява заплаха за здравето, заяви Европейският орган за регулация на храните, цитиран от Би Би Си. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Аспартамът се използва в хранителната индустрия от 80-те години на века. Редица медицински

Четирима мъже са задържани за трафик на бежанци, грабеж и блудство

Престъпна група от четирима мъже е неутрализирана от служители на отдел Престъпна група от четирима мъже е неутрализирана от служители на отдел "Престъпления с висока обществена опасност" при ГД "Национална полиция". Акцията е проведена вчера. В хода на разследването са предприетите оперативно-издирвателни действия във връзка с грабеж, трафик на хора - чужди граждани и блудство с 28-годишна жена от Камерун.

Цветанов: Не съм готов да подам оставка

Не съм готов да подам оставка. Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на въпрос дали е готов да подаде оставка от ръководството на партията по повод напусналите депутати от групата на ГЕРБ, съобщи Фокус.

На запитване защо не е готов да подаде оставка, той заяви: „Това се решава на партиен форум. Моята Не съм готов да подам оставка. Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на въпрос дали е готов да подаде оставка от ръководството на партията по повод напусналите депутати от групата на ГЕРБ, съобщи Фокус. На запитване защо не е готов да подаде оставка, той заяви: „Това се решава на партиен форум. Моята

Азаров: Подписваме с ЕС срещу 20 млрд. евро

Сутринта отново избухнаха сблъсъци между демонстранти и спецчасти пред кметството на Киев

Варна представи кандидатурата си за културна столица на Европа

Варна представи кандидатурата си за културна столица на Европа през 2019-та година вчера. Събитието се проведе в сградата на Министерство на културата, зала „сцена 17“. Екипът, изработил апликационната форма на проекта „Варна - кандидат за Европейска столица на културата 2019“, воден от кмета Иван Портних, се изправи пред 13-членното жури - седем представители от Европа и шестима експерти от България.Представянето премина в две части – първо екипът презентира всички акценти от документа в рамките на 30 минути, а след това 45 минути членовете на...

Компютърните устройства са най-желан, но и най-стресиращ коледен подарък

Нов лаптоп, таблет или смартфон са най-желаните коледни подаръци за 78 на сто от хората в света, а в България на лаптоп под елхата се надяват 25 на сто от хората, на таблет – 23 процента, а на смартфон – 20 на сто. Това сочи проучване на "Майкрософт" (Microsoft), според което макар компютърните устройства да са най-желаният подарък тази година, те причиняват и най-голям стрес при пазаруване заради голямото разнообразеие на продукти.   В допитването на компанията са участвали 7500 купувачи, включително от България. Според българите подаръците, считани за най-стресиращи за покупка, са: компютърни устройства (52%), дрехи (19%), бижутерия и часовници (11%), кухненски и домакински приспособления (10%), парфюми (5%).   Резултатите от проучването показват някои от основните причини, поради които българите считат купуването на техника за трудно. Повече от половината (69%) определят компютърните устройства като подаръците, които им отнемат най-много време. Над една трета (33%) се притесняват, че ще им трябва много време да проучат и закупят компютърни устройства за подарък, а други 7% признават, че не разбират различните варианти и устройства, които се предлагат по магазините.   Затова повечето българи – 65 на сто, се съветват с онлайн ревюта, за да се ориентират в офертите. Почти половината (41%) се обръщат към консултантите в магазините за техника, а 47% се допитват до своите технически грамотни приятели и роднини за съвети и насоки.   Въпреки правилото, че предимно мъжете се интересуват от най-новите технологични джаджи, проучването разкрива, че дамите също биха искали технологичен подарък. Техниката е начело в списъците с желани подаръци, както на мъжете, така и на жените в България. Две трети от мъжете у нас (69%) и повече от половината от дамите (57%) знаят точно кои устройства искат.   Проучването разкрива и интересни различия сред европейците при покупката на компютърни подаръци. Италианските мъже намират купуването на компютърни устройства по-стресиращо (56%), отколкото жените (25%). Босненските купувачи оглавяват списъка на хората, които се чувстват комфортно при купуването на технологични подаръци (61%), следвани от Хърватия (57%) и България (56%). В другия край на спектъра, с едва 18% са руските купувачи, които заявяват, че не се притесняват да купуват технологични подаръци.   За разлика от другите страни в Европа, 28% от хърватите смятат, че е най-стресиращо да се купуват дрехи в сравнение с компютърните устройства (21%).   В Босна пък 100% от жените биха искали да получат компютърно устройство като подарък през празничния сезон.

Три и половина години затвор получи директорката в Дома за деца в Асеновград

Районният съд в Асеновград постанови ефективна присъда от 3 години и 6 месеца затвор за директорката на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Таню Войвода". 

Весела Симеонова е осъдена за насилствено отнемане на лична свобода на три момичета на 13 и 14 години, които са държани принудително в изолатора на дома.

Скандалът гръмна през лятото на 2011 година, когато потърпевшите деца подадоха жалба в полицията, припомня БНР. По време на разследването прокуратурата промени...

Контрабандистка от Перник изгоря със 179 парфюма - копие на световни марки

 Полицията иззе парфюми на световни марки без документи за произход.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник, с участието на представители от Патентното ведомство. Контролните органи проверили търговски обект в областния град, стопанисван от 37-годишна перничанка. Установени и иззети са 179 парфюма на световно известни марки, продавани без документи за произход.
Продължава

Контрабандискта от Перник изгоря със 179 парфюма - копие на световни марки

 Полицията иззе парфюми на световни марки без документи за произход.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник, с участието на представители от Патентното ведомство. Контролните органи проверили търговски обект в областния град, стопанисван от 37-годишна перничанка. Установени и иззети са 179 парфюма на световно известни марки, продавани без документи за произход.
Продължава

5% е скочило потреблението на ток, предупреди ЧЕЗ абонатите си

ЧЕЗ започна кампания за разумно и отговорни потребление на ток

Тренчев иска избори "2 в 1" през май

"Подкрепа" подкрепя Реформаторския блок

    


Цветанов е огорчен от депутатите, напуснали ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е оскърбен от двамата напуснали депутати - Георги Марков и Светлин Танчев, защото досега те са получавали подкрепата на партията. Цветанов допълни, че ГЕРБ не е военна организация и всички номинации са дело на партийни събрания. По думите му това са процедури, които могат да бъдат подобрявани и се подобряват с всеки един последващ избор. Цветанов е категоричен, че чувства отговорността си и всеки, който е в ръководството на партията, а той е неин зам.-председател, носи отговорност за тов...

И втори човек след Тонева хвърлил оставка в ДКЕВР

Освен шефката на ДКЕВР Анжела Тонева, от регулатора си е тръгнал още един негов член - Михаил Димитров. Това съобщи председателят на енергийната комисия в парламента Рамадан Аталай.

Машини на „Пампорово” АД си работят въпреки забрана на ДНСК

Не е ясно дали работят или не незаконните съоръжения на „Пампорово” АД.

Оставката на Тонева - заради 5-те процента намаление или заради лобита?

/КРОСС/ Оставката на шефа на ДКЕВР Анжела Тонева не притесни управляващите от БСП, според които тя няма да доведе до сътресения в системата. От ГЕРБ пък смятат, че Тонева се отказва от поста заради несъгласие с политиката на мнозинството в енергетиката. "Атака" от своя страна заподозря натиск от енергийни лобита. Депутатът от левицата Явор Куюмджиев успокои, че оставката няма да роди напрежение в системата, тъй като се случва в средата на регулаторния период и следващия директор на комисията ще има достатъчно време за да навлезе в материята. По думите му няма драма няма, а напрежението в сектора си е факт отпреди. Той върна лентата към служебния кабинет и напомни, че още "служебният министър-председател и служебният министър заявиха от трибуната на НС, че енергетиката е в катастрофално състояние". Напрежение има, има и обаче стъпки за оправяне на проблемите, каза Куюмджиев без да коментира мотивите на вече бившата шефка на ДКЕВР. Бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев пък е на мнение, че оставката на Тонева е заради несъгласие с намалението от 5% на електричеството, което се случи през юли. „Месеци наред предупреждаваме, че последното решение на регулатора ще доведе до катастрофални последици за енергетиката. Това е решението за намаляване на цената на електроенергията с 5% и трансфер от Министерски съвет в размер на 500 млн. лв. за субсидиране на това намаление. Този трансфер обаче го няма

Цветанов оскърбен от отцепниците: Неморално е!

В ГЕРБ се смеели на писанията за бъдещи напускащи

    


Боян Боев е избран за председател на ДКЕВР

Лиляна Младенова заема мястото на Михаил Димитров в комисията

    


Разплатени са част от рисковите пари за селските райони

В момента се превеждат суми за агроекология, ДФЗ чака и кметовете да подадат заявки за проектите, които се изпълняват в общините

    


Ремонтираха 18 км пътища в Добричка област

Приключи рехабилитацията и реконструкцията на близо 18 км второкласни и третокласни пътища в област Добрич, информираха от Областното Пътно управление. Проектът е част от четвъртия етап на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. В лот 52 са включени участъци от пътя, граничещ с варненското селоЧервенци - посока село Владимирово и път Честименско – Каблешково - границата със силистренското село Межден. Стойността на проекта е 11 009 118 лв. с ДД...

Аспартамът (Е951) не е вреден

Изкуственият подсладител аспартам, известен като Е951, е безопасен и не представлява заплаха за здравето, заяви Европейският орган за регулация на храните, цитиран от Би Би Си.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Аспартамът се използва в хранителната индустрия от 80-те години на века. Редица медицински Изкуственият подсладител аспартам, известен като Е951, е безопасен и не представлява заплаха за здравето, заяви Европейският орган за регулация на храните, цитиран от Би Би Си. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Аспартамът се използва в хранителната индустрия от 80-те години на века. Редица медицински

Над 9 000 се потопиха в "Магията Мориконе"

Музикантът завърши концерта си с три биса

    


Кейт Уинслет роди третото си дете

Актрисата има син от последния си съпруг Нед Рокендрол

    


Върховният съд в Индия върна забраната на секса между хомосексуални


Върховният съд в Индия отхвърли решението от по-ниска инстанция от 2009 г., което декриминализира еднополовия секс, съобщи Reuters. Агенцията отбелязва, че това е голяма крачка назад за правата на хомосексуалните в най-многолюдната демокрация в света.

Съдът казва, че само индийският парламент може да промени закона, като изтрие тази част от наказателния кодекс, която датира от XIX век. С решението на най-висшата инстанция на практика се казва, че съдът в Ню Делхи е превишил...

Веселин Ранков е шериф с жартиери и високи токчета в "Бандитска опера"


"Просешка опера" от Джон Гей е сред най-големите театрални хитове на 18-ото столетие. След премиерата в Лондон на 29 ноември 1728 г. дамите носят текстовете на песните, отпечатани върху ветрилата си, а изпълнителката на Поли (една от главните героини) се превръща в любимка на британската столица. Продават се гравюри с нейни портрети в огромни количества, излизат книги с описания на живота й, всяка нейна дума и жест се запечатва на хартия.

Няколко века по-късно имаме удоволствието да...

Проследиха оръжието с което Райко Кръвта е убивал

 Разследващи са проследили пътя на оръжието, с което е бил застрелян босът на ВИС 2 Георги Илиев. Експертиза, направена в Германия, е помогнала да се възстановят номерата на пушката „Аншуц” 22-ри калибър и по тях да се стигне до собственика й, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Тя е била открита три дни след показния разстрел, а в началото на октомври тази година беше направен следствен експеримент, за да се установи дали с това оръжие и откъде точно е...

Продължава

“Асти 91″ домакин на Купа България

 19- годишните при хандбален клуб „Асти 91” ще участват на финала Купа България този уикенд. Около 17 срещи ще проведат отборите през двата дни.

7 тима ще участват в Купа България. Отборите ще бъдат разпределени в две групи.

Хасковските хандбалисти ще имат срещи със “Спартак” Варна, “Локомотив” Варна и “Левски”.

В другата група отборите които ще се конкурират са три – “Черноморец” Бургас,  „ПТГ”-Панагюрище” и тима на Добрич.

В отбора на “Асти 91″ ще играят 5-ма от 19 – годишните, останалите са от 16 – годшните. Това е от полза за състезателите и е добър професионален опит, коментира треньорът  Недялко Манолов.

Жребият за Купата при мъжете бе изтеглен. Първият кръг “Асти 91″  ще се срещне с “Интер Академик” Благоевград на 15 – ти февруари.

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

  Анжелина Янева

 

85-годишен мъж даде 5 000 лева на ало измамници

85-годишен старец от балчишкото село Змеево стана поредната жертва на телефонни измамници в Добричко, съобщи Дарик. Сигналът за измамата е подаден в РУП - Балчик.

Случката стана около 19.00 часа на 9 декември, когато на домашния телефон на възрастния мъж е позвънил непознат, представяйки се за доктор. Той заявил пред дядото, че внучката му е 85-годишен старец от балчишкото село Змеево стана поредната жертва на телефонни измамници в Добричко, съобщи Дарик. Сигналът за измамата е подаден в РУП - Балчик. Случката стана около 19.00 часа на 9 декември, когато на домашния телефон на възрастния мъж е позвънил непознат, представяйки се за доктор. Той заявил пред дядото, че внучката му е

Уволниха шефовете на анестезиолозите и уролозите в „Пирогов” след временното им отстраняване

Медицинският съвет на Медицинският съвет на "Пирогов" е взел решение да уволни двамата шефове на болницата заради скандала с колективната оставка на уролозите от болницата. Това става ясно от писмо, адресирано до здравния министър д-р Таня Андреева, публикувано на страницата на болницата. Медицинският съвет освобождава от длъжност д-р Цветан Борисов, който

Ердоган обяви за турски части от България, Гърция, Македония и Босна

Нов дипломатически скандал назрява между България, Гърция, Турция и Македония. Този път поводът е изказване на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган. По време на изявление за местните избори в Кешан, Ердоган обяви за турски територии гръцка Тракия, части от Македония, България и Босна и Херцеговина.

"Атака": Оставката на Тонева идва от лобита в сянката на енергийния сектор

Оставката на Анжела Тонева идва от лобита, които стоят в сянката на енергийния сектор на България. Това каза депутатът от "Атака" доц. Любомир Владимиров в Народното събрание.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева е подала о Оставката на Анжела Тонева идва от лобита, които стоят в сянката на енергийния сектор на България. Това каза депутатът от "Атака" доц. Любомир Владимиров в Народното събрание. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева е подала о

Аспартамът е напълно безопасен, обяви агенция на ЕС


Изкуственият подсладител аспартам е безопасен и не представлява заплаха за здравето, заявиха от Европейската агенция по безопасност на храните (EFSA).

По молба на Европейската комисия от агенцията са ускорили приключването на доклада за въздействието на използвания от 80-те години насам продукт. 

Проучването трябваше да трае до 2020 г., но сега от EFSA обявяват, че са проучили абсолютно всичко при оценка на риска.

Аспартамът е обект на всевъзможни слухове и дори...

Орешарски: „Южен поток” е изгоден икономически проект и за България, и за Сърбия

Не сме разглеждали в детайли всички аспекти на „Южен поток", но беше обект на разговор с общото мнение, че проектът би дал по-голяма сигурност и за двете страни. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски след среща с председателя на правителството на Сърбия Ивица Дачич, съобщи „Фокус". 

Ивица Дачич добави: „На вас ви е малко по-лесно Не сме разглеждали в детайли всички аспекти на „Южен поток", но беше обект на разговор с общото мнение, че проектът би дал по-голяма сигурност и за двете страни. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски след среща с председателя на правителството на Сърбия Ивица Дачич, съобщи „Фокус". Ивица Дачич добави: „На вас ви е малко по-лесно

Ранобудни и преподаватели блокираха Орлов мост

Видимо са се събрали около стотина души, които скандират: "Оставка!"

    


Ученик сигнализира за бомба в гимназия

Тийнейджър бе уличен в злоумишлено обаждане за поставено взривно устройство в училище, съобщават от полицията. Анонимен глас е съобщил след 13.00 часа в понеделник на тел. 112, че има  самоделна бомба в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника. Учениците са евакуирани, но при огледа не е открито взривно устройство. Полицаите от Трето РУП са установили, че обаждането е дело на 16-годишен ученик от гимназията.     Това е вторият за месеца случай на фалшив сигнал за бомба в пловдивско училище. На 3-ти декември сутринта по този п...

БСП: Вероятно има и други тефтери като на Филип Златанов

Имаме данни, че тефтерчето на Златанов, което стана известно, не е единственото. Вероятно има и други тефтери, каза Екатерина Заякова, депутат от КБ и член на Временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, пред ТВ7.

Предлага се компенсационният фонд за лихвоточките да премине към МФ

Предложението е във връзка с пакет от мерки за оптимизация на държавната администрация, разгледан на оперативно заседание на Министерския съвет на 9 октомври

    


Kaufland с магазин в Ритейл парк Уест в Пловдив

/КРОСС/ Най-голямата верига супермаркети в България, Кауфланд, стартира строежа на свой магазин в Ритейл парк Уест в западната част на град Пловдив. Това ще бъде петият магазин от веригата в града. Ритейл парк Уест се намира между три ключови булеварда - "Пещерско шосе", "Свобода" и "Копривщица" и е в центъра на три гъсто населени жилищна района в град Пловдив. Общата площ на терена е 85 000 кв.м, а планираната търговска площ е над 43 000 кв.м, което го прави най-големия в Южна България. Територията на Ритейл парк Уест е с изцяло ново изградена инфраструктура, единадесетте урегулирани парцела са захранени с вода, канализация, електричество, топлопровод, газификация и оптична мрежа за интернет.Търговският парк ще се оформи като основна урбанистична зона в западната половина на града, привлекателно място за пазаруване за цялото семейство в благодарение на голямото разнообразие от стоки и услуги, които ще се предлагат. Търговския микс на ритейл формата ще бъде съставен от хранителна верига, обзавеждане, бяла и черна техника, магазин от типа „направи си сам", магазини за дрехи, спортни и детски стоки, аптека и дрогерия, книжарница, домашни потреби, мобилни оператори, банкови клонове и застрахователни представителства. Разнообразието от магазини в допълнение с ресторанти, кафетерии, детски атракциони и зеления облик на комплекса ще превърнат посещението в нещо повече от традиционно пазаруване

Медицинският съвет на „Пирогов” освободи шефовете на уролозите и анестезиолозите

На свое извънредно заседание, проведено днес, Медицинският съвет на „Пирогов" гласува единодушно да бъдат прекратени трудовите отношения на директора на Отделението по анестезиология д-р Цветан Борисов, а на негово място да бъде назначен временно изпълняващ длъжността. Съветът гласува само с един въздържал се и освобождаването на проф. Славчо Кънчев от длъжността координатор на Урологичния комплекс в болницата. От ръководството на "Пирогов" се очаква да предложи временно изпълняващ длъжността и на проф. Кънчев. По време на заседанието от съвета...

Коремните преси не топят мазнини

Те са най-ефективни за стягане на мускулите

    


Азаров: Украйна може да подпише с ЕС, ако получи помощ от 20 милиарда евро


Украйна се нуждае от 20 милиарда евро европейска помощ, за да подпише споразумение за асоцииране с Европейския съюз, ограничавайки последиците от това за икономиката си, заяви днес украинският премиер Микола Азаров, цитиран от агенция "Франс прес".

"Ние предлагаме да се реши въпросът с финансова помощ за Украйна. Ние сме определили приблизителната ѝ стойност и това са 20 милиарда евро", заяви Азаров на министерски съвет, уточнявайки, че става въпрос за инвестиции, а не за пари от...

Студентка от ВСУ ще участва във второто издание на инициативата „Младежка визия за развитие на България“

Инициативата „Младежка визия за развитие на България“ се провежда за втора година под егидата на държавния глава Росен Плевнелиев. Тя има за цел да насърчи участието на млади хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите на институциите за развитие на страната ни.

Владо Стоянов: На предела сме психически и физически

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов сподели на заминаване за гостуването на Динамо Загреб, че играчите от шампионите са на предела на психическите и физическите си сили. „Няма да бъде лесен двубой, но се надявам да излезем пределно концентрирани и да покажем нашата игра и да успеем да вземем трите точки“, заяви българският национал. „Този мач има значение, той е за престиж най-вече, за самочувствие, за коефициент. Това са европейски мачове, в които всеки се опитва да се покаже. Ще излезем концентрирани, мотивирани, да запазим името на клуба...

ЕС ще компенсира Молдова за руските търговски санкции

През септември Москва спря вноса на алкохолни напитки от Молдова с мотива, че качеството им не е добро

    


Евгения Харитонова: Оставката на Анжела Тонева ме изненада

„Честно казано ме изненада оставката на Анжела Тонева като шеф на ДКЕВР“. Това каза пред БНР бившият председател на ДКЕВР Евгения Харитонова.

И добави: „Моето убеждение е, че тя е един много добър специалист и специално в областта на регулаторната дейност и много съжалявам за тази оставка. Не само като човек, който е работил с нея, а като ... „Честно казано ме изненада оставката на Анжела Тонева като шеф на ДКЕВР“. Това каза пред БНР бившият председател на ДКЕВР Евгения Харитонова. И добави: „Моето убеждение е, че тя е един много добър специалист и специално в областта на регулаторната дейност и много съжалявам за тази оставка. Не само като човек, който е работил с нея, а като ...

Румен Гечев: Изпълнихме 80% от предизборните си обещания

По наши сметки над 80% от предизборните ни обещания са реализирани и има добри индикации. Това заяви в ефира на BTV народният представител от ПГ на КБ, зам.-председател на Комисията по икономическата политика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси Румен Гечев.

"Атака": Оставката на Тонева идва от лобита в сянката на енергийния сектор. КБ: Няма да доведе до сътресения

Оставката на Анжела Тонева идва от лобита, които стоят в сянката на енергийния сектор на България. Това каза депутатът от Оставката на Анжела Тонева идва от лобита, които стоят в сянката на енергийния сектор на България. Това каза депутатът от "Атака" доц. Любомир Владимиров в Народното събрание. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева е подала о

Удрят финансова инжекция на туберкулозната болница във Варна

След като вчера всички лекари от тубдиспансера във Варна подадоха оставки заради неизплатени от лятото заплати, кризата е на път да намери решение, съобщава БТВ. От общината в Морската столица обещаха спешна финансова инжекция за здравното заведение, което е във финансов колапс и бе заплашено с отнемане на лиценза. До края на годината болницата ще получи общинска финансова инжекция в размер на 150 000 лева. Това договориха на среща кметът на Варна Иван Портних и управителят на лечебното заведение д-р Станимир Киряков. „Основно те са за покриване на задължения от минали години по споразумения с доставчици. С вътрешна компенсация ще изплатим голяма част от задълженията към персонала", посочи д-р Станимир Киряков, управител на болницата. Ще бъдат търсени средства за изгражда...

Можем да се излекуваме на генетично ниво с медитация

Международен екип учени за първи път е установил биологичен механизъм, лежащ в основата на терапевтичния ефект от дълбоката медитация. Изследователите са установили, че в резултат само на осем часа медитация в организма настъпват специфични изменения на генетично и молекулярно ниво. Авторите – специалистите от университета в Уисконсин (САЩ), Института по биомедицински изследвания (Барселона, Испания) и Центъра по неврологични изследвания към института INSERM (Лион, Франция), изучили ефекта от ген, произведен при „осъзната медитация”, върху група от 19 опитни медитатори. Осъзнатата медитация е състояние на безпристрастно осъзнаване на случващото се. При тази форма на медитация човек се ориентира, като се фокусира върху дишането си и телесните усещания, сп...

Изграждането на теленото заграждение по границата може да започне до 40 дни

В момента се намираме в процедура на окончателно приключване на проекта за теленото заграждение на границата и трябва да започнат процедурите за доставка на материалите. Това каза пред журналисти в парламента министърът на отбраната Ангел Найденов, предаде „Фокус”. „Ако не се отиде на максималните срокове, предвидени по Закона за обществените поръчки или съответно на Закона за устройство на територията, смятам, че може да приключи тази процедура в рамките на не повече на 40 дни. И след това ще започне изграждане със силите на инженерни войски”, обясни Найденов. На въпрос колко от нелегални имигранти се лекуват във ВМА и колко от тях са с огнестрелни рани, министърът заяви: „Това са случаи, при които имаме ползването на ВМА от гледна точка...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване