Врабчетата намаляват с 50%, а щиглецът – с 66%

Врабчетата намаляват с 50%, сочи мониторинг на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Това каза пред Агенция „Фокус” председателят на УС на БДЗП д-р Петър Янков. Докладът на БДЗП представя резултати от мониторинга на широко разпространените видове птици (МОВП) за периода 2005-20013 г. Освен врабчето драстично намалява щиглецът – с 66%, както и пъдпъдъкът с 64%. Застрашен вид е и градската лястовица, която намалява с 47%. Проучването е проведено в над 160 места, като резултатите се базират на тенденциите в състоянието на 59 вида птици, които живеят в земеделските райони, горите и в градска среда. „От всичките 59 вида птици, включени в изследването, 30% намаляват, 10% са със стабилно състояние и едва 7% бележат ръст”, се казва ...

Законът за културното наследство вероятно ще бъде променен до март


Надяваме се да приемем промените в закона за културното наследство до края на първото тримесечие на 2014 г., обяви министърът на културата Петър Стоянович на заседание на парламентарната комисия по култура и медии. Засега промените, които са част от законодателната програма на министерството, са на етап обсъждане в работна група.

В отговор на въпрос на ГЕРБ министърът уточни, че преди приемането на поправките е безсмислено да се обявява конкурс за нов директор на Националния институт...

Янукович покани всички политически и обществени страни в Украйна на кръгла маса


Украинският президент Виктор Янукович заяви в сряда, че е поканил всички страни, включително и опозицията, на преговори за намиране на компромис в нарастващата политическа криза. В изявление на уебсайта на президентството Янукович казва, че "опозицията не бива да отказва и не трябва да тръгва по пътя на конфронтацията и ултиматумите".

Агенция Reuters припомня, че ЕС и САЩ поиска започване на диалог между всички засегнати страни след продължаващите над две седмици протести в Киев....

Камбуров пак си поигра с “Пирин”

Мартин Камбуров вкара нови два гола във вратата на “Пирин” (ГД) и донесе разгромно 6:0 за “Локомотив” (Пд) като гост. Бомбардирът на “черно-белите” заби два пъти на същия съперник и за успеха с 2:0 по-рано през сезона, но в Пловдив.

Нападателят лети уверено към короната на топреализатор в “А” група с 15 попадения за първенството. Камбуров е пече Мартин Камбуров вкара нови два гола във вратата на “Пирин” (ГД) и донесе разгромно 6:0 за “Локомотив” (Пд) като гост. Бомбардирът на “черно-белите” заби два пъти на същия съперник и за успеха с 2:0 по-рано през сезона, но в Пловдив. Нападателят лети уверено към короната на топреализатор в “А” група с 15 попадения за първенството. Камбуров е пече

Маги Желязкова: Скалата е изтънчен простак

Моделът и тв водеща трудно понесе съжителството с фитнес маниака в къщата на BIg Brother, защото той беше избрал да е в лагера на веселяците, на които не им пука за нищо.

Наоми Кембъл ля сълзи за Мандела

Обгърнатата от черен воал и скрита зад слънчеви очила Граса Мачел положи двете си ръце върху ковчега с вдигнат капак, преди да се оттегли неутешима. От четирите краища на ковчега стояха по двама морски офицери с бели парадни униформи, сведени глави, затворени очи и сочещи надолу саби. Президенти, кралски особи и хиляди южноафриканци отдадоха почит. Обгърнатата от черен воал и скрита зад слънчеви очила Граса Мачел положи двете си ръце върху ковчега с вдигнат капак, преди да се оттегли неутешима. От четирите краища на ковчега стояха по двама морски офицери с бели парадни униформи, сведени глави, затворени очи и сочещи надолу саби. Президенти, кралски особи и хиляди южноафриканци отдадоха почит.

Държавата поиска 875 000 лв. от Симеон за ”Царска Бистрица”

Адвокатите на държавата внесоха в сряда иск за 875 000 лева срещу Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза за пропуснати ползи от владеенето на двореца "Царска Бистрица" и прилежащите към него гори, информира „Mediapool“.

Държавата поиска 875 000 лв. от Симеон за ”Царска Бистрица”

Делото за собствеността върху имението и горите започна през 2011 г. Държавата предяви иск за 875 000 лв. за пропуснати ползи, а Сакскобургготски и сестра му внесоха насрещни искове, засега в размер на 380 000 лв.

БСП иска отлагане с година на финансовия контрол върху подслушването

Депутати от БСП внесоха законопроект с единствения замисъл да се отложи с година обещаното налагане на финансов контрол върху употребата на специални разузнавателни средства. Предложението е направено от народните представители Димитър Дъбов и Атанас Мерджанов, които са председатели на парламентарните комисии за контрол върху СРС и вътрешна сигурност. Още с идването си на власт БСП и ДПС обещаха да се въведе финансова обвързаност при прилагането на специалните разузнавателни средства. Новите управляващи заложиха този механизъм да започне да се прилага от 1 януари 2014 година, но се оказва, че Министерският съвет не си е мръднал пръста да създаде методика за начина, по който СРС-ата ще се прилагат според цената си и целесъобразността. Поради това двамата депутати от БСП искат въвеждането на финансовата обвързаност да започне да функционира от 1 януари 2015 година. Въвеждането на финансов контрол върху подслушването бе пропагандирано като отговор на полицейщината, наложена от ГЕРБ. Обещано бе да се намалят значително и разходите за СРС-ата. Историята обаче се оказа напълно различна. БСП и ДПС увеличиха над 2 и половина пъти бюджета за подслушвания и той закова на почти 50 милиона лева. Управляващите дадоха и 27 милиона лева по-голям бюджет за ДАНС. Така и през 2014 година службите ще подслушват повече и без финансов контрол. Дъбов и Мерджанов твърдят, че въвеждането на финансово планиране на подслушването е много сложно.   "Подобни изследвания следва да се направят в по-продължителен период с цел качествено и количествено наблюдение и изследване на приложението на всички възможни технически средства и оперативни способи. До момента не са обработвани и събирани такива данни по отношение осигуряването и прилагането на специалните разузнавателни средства", твърдят двамата депутати.   Според тях на държавата й трябва още една година, за да направи необходимите проучвания.   Тогава обаче изниква въпросът защо държавата дава два пъти и половина повече пари на Държавна агенция "Технически операция", които ще прилагат СРС, при положение, че не се знае колко струват СРС-ата. В отговор на въпроса защо се налага драстичното увеличение на бюджета, управляващите гарантираха, че той е изготвен прецизно и добросъвестно. Сега се оказва, че е изготвен "прецизно" без да има никаква база за прецизност, което пък поставя под съмнение и добросъвестността.   Проектозаконът ще се обсъжда от ресорните комисии в парламента в четвъртък и петък.

Съдът не повярва, че Харизанов ще бяга в ЮАР и го остави на свобода

Бившият шеф на Напоителни системи остава с парична гаранция от 5000 лева

Златомир Загорчич: Младите момчета се нуждаят от по-голямо самочувствие

Старши треньорът на Литекс Златомир Загорчич заяви след равенството 0:0 с ЦСКА, че младите момчета в отбора се нуждаят от по-голямо самочувствие за тези мачове. „Мачът бе много труден. Беше много трудно за игра. Теренът бе много лош“, коментира сръбският специалист. „Литекс имаше две положения в този мач, а освен това между седем и десет удара по посока на вратата на ЦСКА. Не съм говорил все още с доктора, за да знам какво е състоянието на Недялков“, добави треньорът на Литекс. „Ако Симеон Славчев и Ваюши напуснат, със сигурност ще търсим техни...

Татяна Буруджиева: В ГЕРБ загубиха мотивация и това доведе до напускане на двамата депутати

Парламентът работи при трудни условия. Това заяви депутатът от БСП Татяна Буруджиева в предаването „Лице в лице" по БТВ. Тя допълни обаче, че при тези условия мнозинството работи много бързо. Буруджиева заяви, че няма приятели сред ПГ на ГЕРБ, но със своя колежка от партията на Бойко Борисов имат уговорка да черпят в комисията по култура ... Парламентът работи при трудни условия. Това заяви депутатът от БСП Татяна Буруджиева в предаването „Лице в лице" по БТВ. Тя допълни обаче, че при тези условия мнозинството работи много бързо. Буруджиева заяви, че няма приятели сред ПГ на ГЕРБ, но със своя колежка от партията на Бойко Борисов имат уговорка да черпят в комисията по култура ...

Траур в пловдивски ВУЗ в памет на загиналите студенти

Знамената в Университета по хранителни технологии в Пловдив ще бъдат свалени наполовина

В ТУ-Варна съветваха след земетръс да не се използват GSM

Веднага след земетресение, ако не сте ранени, не използвайте мобилните си телефони, защото линиите се натоварват и истински нуждаещите се не могат да се свържат с „Бърза помощ” и пожарната. Това посъветва доц. Велко Наумов от Техническия университет във Варна.

Енио Мориконе с награда “Доктор хонорис кауза”

Нов български университет удостои маестро Енио Мориконе със званието “Доктор хонорис кауза”.Отличието се присъжда на личности с глобални постижения в областта на науката, културата и човешките отношения, към които се причислява и големият италиански композитор.

„85-годишният носител на Оскар за филмова музика е пример и вдъхновител на младите поколения”, каза ректорът на Нов български университет Пламен Бочков. Той изтъкна, че с произведенията си Маестро Мориконе е поставил емблема върху световната култура.

Легендарният италиански композитор и диригент направи своя първи концерт в България с Оркестъра и Хора на Classic FM, които изпълниха някои от най-популярните композиции на Маестрото. 185 български музиканти, наред с бенд от Италия участваха в концерта на 10-ти декември 2013 г. в зала Арена Армеец София, организиран от Ивент Зона.

 

Буруджиева: В ГЕРБ загубиха мотивация и заради това напуснаха двамата депутати

Парламентът работи при трудни условия. Това заяви депутатът от БСП Татяна Буруджиева в предаването „Лице в лице Парламентът работи при трудни условия. Това заяви депутатът от БСП Татяна Буруджиева в предаването „Лице в лице" по БТВ. Тя допълни обаче, че при тези условия мнозинството работи много бързо. Буруджиева заяви, че няма приятели сред ПГ на ГЕРБ, но със своя колежка от партията на Бойко Борисов имат уговорка да черпят в комисията по култура ...

ЕК ни даде зелена светлина за развитие на високоскоростeн интернет

Общата стойност на проекта по ОП "Регионално развитие" е в размер на 39,12 млн. лева

    


НЗОК ще плаща за повече клинични пътеки догодина

Лекарския съюз и здравната каса са стигнали до съгласие по ключови текстове от рамковия договор за медицински дейности за 2014 г.

Протестиращите възстановиха барикадите край Майдана

Те бяха съборени тази нощ при акцията на спецчастите „Беркут”

МВнР осъди изказването на Ердоган за "турска" Тракия

Министерството на външните работи на България осъди изказванията на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, който в предизборна реч обяви части от България, Гърция, Македония и Сърбия за турски.

Литекс и ЦСКА само се намръзнаха в Ловеч

Дербито между Литекс и ЦСКА от 22-ия кръг на А група завърши без победител, след като двата тима така и не успяха да си отбележат гол. Студеното време в Ловеч скова и действията на терена, където головите опасности изобщо не бяха много. Равенството бе най-справедливият резултат в срещата, която домакините приключиха в числено намален състав заради контузията на Антон Недялков при три извършени смени. По този начин „оранжевите“ все още продължават да бъдат без загуба у дома, докато колебливата форма на ЦСКА продължава – преди изиграването на ма...

Какво й е хубавото на Украйна?

Не - тази държава не ражда само брутални феменки, бити поп звезди, жито и донбаски кюмюр. В Украйна “никнат” и едни от най-красивите жени на планетата. Това поне твърди сайтът top-antropos.com, който събра 21 от тях (публикуваме списъка с малки съкращения). Напук на лошите новини от най-голямата европейска държава! И няма как да не им повярваме - с Не - тази държава не ражда само брутални феменки, бити поп звезди, жито и донбаски кюмюр. В Украйна “никнат” и едни от най-красивите жени на планетата. Това поне твърди сайтът top-antropos.com, който събра 21 от тях (публикуваме списъка с малки съкращения). Напук на лошите новини от най-голямата европейска държава! И няма как да не им повярваме - с

Пернишка баба спря да „чува” прасе, много е хамалогия, далаверата е в бройлерите

 Баба Недялка от пернишкото село Дивотино каза пред репортер на zaPernik.com, че се е отказала да гледа прасе и е минала на пилешко месо от бройлери. Излизало доста по-икономично, лесно за гледане и вкусно.

„Прасето беше голяма занимавка. Много работа, много разходи за нищо. За да го гледам е нужно много храна, чистене, голямо главоболие. Затова минах на бройлери, казва баба Недялка.
Тя купува новоизлюпени пиленца на 2-3 дни. За два месеца...

Продължава

Хайде на пързалката!

Малки и големи окупираха ледената пързалка в центъра на Варна

    


"Литекс" оглави А група след нулево равенство с ЦСКА в мач със силен финал


"Литекс" и ЦСКА завършиха 0:0 в най-очаквания двубой от 22-ия кръг в А група. Тежкият терен сведе до минимум възможността за хубав футбол и вместо това имаше повече единоборства. Най-интересните минути бяха след 75-ата, когато и двата отбора можеха да вкарат.

"Литекс" излезе поне временно начело с 47 точки, с колкото е и водачът "Лудогорец", който е с мач по-малко. Оранжевите са първи заради победата си с 4:1 в прекия двубой в Разград. ЦСКА е четвърти с 39 точки. За червените това...

"Литекс" и ЦСКА направиха нулево равенство в мач със силен финал


"Литекс" и ЦСКА завършиха 0:0 в най-очаквания двубой от 22-ия кръг в А група. Тежкият терен сведе до минимум възможността за хубав футбол и вместо това имаше повече единоборства. Най-интересните минути бяха след 75-ата, когато и двата отбора можеха да вкарат.

Стойчо Младенов направи доста промени в състава спрямо мача с "Пирин", в който беше пуснал част от резервите. В атаката действаше Мамади Сидибе, подкрепян от Марсиньо отляво и Неманя Милисавлевич отдясно. Мартин Петров беше...

Пристигнаха десет нови влакчета на софийското метро


Десет нови мотриси за метрото вече са в София. Днес кметът на града Йорданка Фандъкова провери готовността им за пускане в експлоатация и установи, че пет вече са готови за движение, а останалите - до Нова година.

"Процесът за подмяна на превозните средства в градския транспорт в Столична община е приоритет за следващата година", заяви тя, имайки предвид и пристигащите нови трамваи и поръчката за нови автобуси.

По думите й Столичната община е инвестирала близо 41 млн....

Упадъкът на българското училище

Резултатите от изследването PISA отново ни накараха да се замислим за качеството на българското образование. Кой е виновен за упадъка му? Остарелите учебници или слабите учители? Или пък материалната и духовна нищета?

Драмата в българското образование се задълбочава все повече. Резултатите от представеното в началото на декември авторитетно международно проучване PISA за пореден път потвърди този факт. Появиха се множество и различни версии за причините, които пораждат трайна функционална неграмотност сред подрастващите българи и ги лишават от каквито и да е перспективи за житейска и професионална реализация. Вече на все по-висок глас се заговори за “социална ножица и в образованието”, за “масово възпроизвеждане на бедността”.

Всъщност всеки българин всекидневно е засегнат или замесен по един или друг начин в проблематиката. За никого не е тайна съществуването на “паралелни учебни практики” или т.нар. частни уроци, нито пък формалността на външното оценяване, пропускането на важни образователни фокуси още от началното училище и “разкъсаните връзки” между ученик и учебник.

“Свързващото звено между ученика и учебника е учителят. Такава е логиката на учебния процес. Учителят е най-важната фигура в него. Той води, подкрепя, въвежда децата в света на знанието. Той трябва да ги мотивира, да ги научи как да учат и анализират, а не просто да ги накара да наизустяват факти”, казва Йоана Томова, председател на Съвета на директорите на най-голямото издателство за учебници и учебна литература “Просвета”. Тя привежда примери от холандско атестиране, направено през 2008-ма година. Резултатите от него показват, че комбинацията от добър учител и добър учебник води до отличен резултат, тази от добър учител и слаб учебник -също води до добър резултат, комбинацията от слаб учител и слаб учебник – до катастрофален резултат, а тази от слаб учител и добър учебник – до слаб резултат. Затова и Йоана Томова е категорична, че най-важни са качествата на учителя, а не качествата на учебника.

Търсят се добрите учители

Ние, разбира се, полагаме усилия да създадем максимално добри и резултатни учебници, защото така подкрепяме учителя и улесняваме ученика. Не винаги това е лесно. По някои предмети учебните програми са излишно натоварени с понятия и факти без никаква логическа връзка. Действащите в момента учебни програми са писани преди повече от 11 години и в тях не са застъпени базисни умения и ключови компетентности. Както е известно, учебниците трябва стриктно да следват учебните програми. Опитваме се да компенсираме недостатъците на учебните програми с разнообразни учебни помагала”, обяснява Томова. Факт е, че днес цялата образователна система се пропуква, въпреки някои отделни добри резултати. Блестящите представяния на наши млади математици и медалите им от световни състезания само ни подсещат за общото ниско ниво. “Подобни успехи се дължат на наличието на специализирани математически гимназии – нещо, което не се среща навсякъде”, обяснява Пламен Паскалев, управител на специализираното издателство за учебници и помагала по математика “Архимед 2″.

Зле с четенето, зле и със смятането

Според Паскалев, в тези специализирани гимназии има и добри, ентусиазирани преподаватели, които са особено важни за успехите на състезателите. “Трябва да се знае обаче, че математическите състезания са нещо като специализирана общност – дават се по-особени типове задачи. Трябва да си навлязъл там, да си на ясно какви са тенденциите и тогава да готвиш състезатели. Ние в това отношение имаме традиции. Съвсем отделен въпрос е ситуацията в масовото училище”, изтъква той. Според него там първият проблем е, че няма никакъв контрол от страна на инспекторат и директори и учителите правят каквото си искат, т.е. там няма реални изисквания за повишаване на квалификацията и следене на развитието. Вторият проблем на масовото училище, според Паскалев, е, че много от учителите са лошо подготвени и тотално демотивирани. “Педагогическият профил не е привлекателен и за тези специалности има малко кандидати. Учителските заплати са просто безобразно ниски”, обяснява управителят на специализираното издателство “Архимед 2″. Той обобщава ситуацията в масовото училище така: ” Там хем учителите са слаби, хем никой не контролира.”

 Учениците – жертва на образованието

Йоана Томова поставя пръст в раната, назовавайки няколко от най-болезнените теми, които всекидневно обсъждаме. “Най-уязвими са децата, защото те са в центъра на цялата система, наречена средно образование. Те стават жертва на остарелите учебни програми и остарелите учебници (учебниците за гимназиалните класове са писани преди повече от 14 години и са най-стари в системата, а точно по тях учениците се готвят за зрелостните изпити), на недостатъчно квалифицирани учители, на цялата материална и духовна нищета в заобикалящата ги българска действителност, на липсата на адекватно оценяване”, казва Томова. Тя смята, че най-слабото звено е външното оценяване, защото резултатите се използват единствено за вписване на оценката в свидетелството на ученика и предопределят в голяма степен бъдещето му. Тя обръща сериозно внимание на абсурдния факт, че въпросните резултати от външното оценяване след четвърти, седми и единадесети клас до момента не са ползвани за публикуване на рейтинговата система на училищата, за огласяване на успешни учители и добри практики, за анализ на често правени грешки от учениците, за преработка на учебни програми и учебници с оглед на дефицитите. Категоричното ѝ мнение на дългогодишен издател и експерт е, че не е възможно да решим проблемите в средното образование без да поставим точната диагноза. /КРОСС/

 

 

Комисията по труда отхвърли предизборното обещание на БСП за ранно пенсиониране


С гласовете "въздържал се" на ДПС комисията по труда и социалната политика не успя да събере подкрепа за предизборното обещание на БСП за ранно пенсиониране. Комисията отхвърли на второ четене предложението на социалистите да се даде възможност хората, на които не им достигат 2 години стаж или възраст, да се пенсионират, но при по-ниска пенсия.

Промяната в Кодекса за социално осигуряване беше внесена от депутати от БСП начело с лидера им Сергей Станишев в края на юни. Предвижда се...

До 40 дни може да започне изграждането на теленото заграждение по границата, според военния министър

В момента се намираме в процедура на окончателно приключване на проекта за теленото заграждение на границата и трябва да започнат процедурите за доставка на материалите. Това каза пред журналисти в парламента министърът на отбраната Ангел Найденов, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Здравната каса и лекарите най-сетне се разбраха

Според лекарите парите са малко, но повече няма и как да бъдат

ЕС отказа да даде 20 милиарда евро на Украйна за асоциирането

ЕС днес отхвърли искането на Украйна за помощ от 20 милиарда евро срещу подписването на споразумението за асоцииране с ЕС, предаде АФП.

„Тези споразумения са добри за просперитета на Украйна. Няма да си играем с числата. Просперитетът на Украйна не може да бъде предмет на търг, в който печели участникът, дал най-доброто предложение", заяви ... ЕС днес отхвърли искането на Украйна за помощ от 20 милиарда евро срещу подписването на споразумението за асоцииране с ЕС, предаде АФП. „Тези споразумения са добри за просперитета на Украйна. Няма да си играем с числата. Просперитетът на Украйна не може да бъде предмет на търг, в който печели участникът, дал най-доброто предложение", заяви ...

Бжежински: И Русия, както и Украйна ще стане демокрация

По един или друг начин Украйна неминуемо ще се сближи с Европа, казва бившият съветник по националната сигурност на президента на САЩ Джими Картър в анализ, публикуван от в. "Файненшъл таймс"

Индонезия иска да инвестира в СПА центрове у нас

Ниските данъци и добре образованата работна ръка у нас привличат интереса на Индонезия. Това е заявил зам.-министърът на земеделието и храните Явор...

Български ученик бе избран да развива бизнес идеята си в Силициевата долина

17-годишният Мартин Стоянов от Нови Пазар спечели проект за стартиращи предприемачи, предаде Радио „Фокус”-Шумен. В края на този месец той ще замине за Силициевата долина, САЩ, където заедно със своя партньор-30-годишният Теодосий Теодосиев от Варна ще доразвият бизнеса си. Това е e-mail приложение, с което човек може да организира пощата си от своя мобилен телефон, докато е в движение. Мартин и Теодосий кандидатстват със своя бизнес-проект през ноември и печелят инвестиция от 100 хиляди долара. Двамата българи ще останат в Силициевата долина три месеца, след което ще представят своя бизнес пред 500 от най-добрите инвеститори в света. Иновативното в e-mail приложението, което той създава е, че много по-бързо, по-лесно, с по-малко натискания можеш да организираш пощат...

Цачева: Мога да се пошегувам, че понякога Борисов е оставал в малцинство

ГЕРБ се държи стабилно като опозиция. Това каза в интервю за предаването на бТВ „Лице в лице” Цецка Цачева. Тя заяви, че парламентарната група на ГЕРБ не е знаела, че двама души ще я напуснат и от медийни изяви ръководството на парламентарната група е научило техните мотиви за решението им. „Категорично нито веднъж, по никакъв повод и двамата бивши мои колеги в парламентарната група, а сега колеги в Народното събрание, не са заявявали своя позиция. Защото вътрешнопартийният живот, работата в една парламентарна група предполага дискусии и обсъждания, докато се вземе решение за позиция по конкретен законопроект. Преди това има дебати в групата и се преценява какво трябва да бъде политическото поведение в конкретно решение. Имало е случаи, в които сме гласувал...

Изследване: Над 50% от руснаците искат да емигрират

Според изследване на Zurich Insurance, повече от 50% от населението на Русия има желание да емигрират или вече се подготвят за това, предаде Според изследване на Zurich Insurance, повече от 50% от населението на Русия има желание да емигрират или вече се подготвят за това, предаде "България он еър". Данните от проучването показват, че всеки десети от анкетираните планира да напусне родната си страна, като в това число влизат 20 млн. възрастни. Според проучването има доста голяма

Най-гледаните клипове в YouTube! Вижте ги!

Чудите се кои най-гледаните клипове за годината в най-големия сайт за видеосподеляне? Вижте ги с BNews.bg!

ЕС отхвърли искането на Украйна за 20 милиарда евро за асоциирането

ЕС днес отхвърли искането на Украйна за помощ от 20 милиарда евро срещу подписването на споразумението за асоцииране с ЕС, предаде АФП.

„Тези споразумения са добри за просперитета на Украйна. Няма да си играем с числата. Просперитетът на Украйна не може да бъде предмет на търг, в който печели участникът, дал най-доброто предложение ЕС днес отхвърли искането на Украйна за помощ от 20 милиарда евро срещу подписването на споразумението за асоцииране с ЕС, предаде АФП. „Тези споразумения са добри за просперитета на Украйна. Няма да си играем с числата. Просперитетът на Украйна не може да бъде предмет на търг, в който печели участникът, дал най-доброто предложение", заяви ...

Антонио Бандерас може да е един от актьорите, които тепърва ще играят папа Франциск


Един от най-успешните италиански филмов продуценти обяви, че иска Антонио Бандерас да участва в ролята на младия папа Франциск в нов биографичен филм за настоящия глава на римокатолическата църква, предаде "Гардиън".

Пиетро Валсеки, който стои зад популярни комедии като Sole a catinelle от 2013 г. и Che bella giornata от 2011 г., съобщи намеренията си в телевизионно интервю. Въпросният бъдещ филм най-вероятно ще дебютира на малкия екран в Италия.

Известните филми на...

Георги Иванов-Гонзо: Очаквайте още по-добра игра от "Черно море' (видео)


Футболистите на "Черно море" ще показват още по-добра игра, ако влязат в първата седмица след редовния сезон, убеден е старши треньорът Георги Иванов-Гонзо. Варненци направиха решаваща крачка към постигането на целта си, след като спечелиха гостуването на "Локомотив" (София) с 2:0. 

След десетата си победа от началото на сезона "Черно море" се изкачи на шесто място с 37 точки - на осем пред осмия "Берое", който гостува на "Ботев" (Пловдив) в сряда. Варненци изостават само с четири...

Миков: Уреждаме износа за Китай на селскостопански продукти

България и Китай трябва да полагат повече усилия отношенията им да станат по-прагматични, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков в интервю за китайската информационна агенция Синхуа, съобщиха от пресцентъра на НС.

Данъчни от Варна играли тенис на маса под прикритие, за да хванат спортен клуб в издънка

Варненският клуб по тенис на маса Комфорт ще бъде изгонен от залата си в Двореца на културата и спорта. Причината е, че клубът е бил уличен от инспектори на НАП - Варна в извършване на търговска дейност. Това е станало след внезапна проверка на служители на приходната агенция в залата на 25 октомври тази година.

Архитекти ще обжалват конкурс

Старозагорски архитекти са готови да обжалват пред Комисията за защита на конкуренцията проведения конкурс за идеен проект за терена на стария съвет. Архитектите, които са участвали в конкурса, смятат, че организаторите му-община Стара Загора и избраното жури, са проявили краен непрофесионализъм и неуважение както към участниците така и към правилата за провеждането на заданието. Според конкурсната програма всеки проект е трябвало да бъде оценен по точки от 1 до 5 по 18 критерия. Проектът с най-много точки, според правилата на процедурата, пече...

Борисов с профил и в Google+

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се присъедини към социалната мрежа Google+. Това обяви самият той в профила си във фейсбук.

Това е третата социална мрежа, в която Борисов има профил. Втората е туитър. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

По-рано днес той сподели, че ще гостува на Нова телевизия утре сутрин Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се присъедини към социалната мрежа Google+. Това обяви самият той в профила си във фейсбук. Това е третата социална мрежа, в която Борисов има профил. Втората е туитър. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева По-рано днес той сподели, че ще гостува на Нова телевизия утре сутрин

Новото ръководство на НДК обвини старото, че е тласкало двореца към фалит


Заместник-министърът на културата Велислава Кръстева, която преди месец оглави управителния съвет на Националния дворец на културата (НДК), обвини предишното ръководство на двореца, че с управлението си в последните две години го е тласнало към фалит.

Кабинетът "Борисов" уредил ГЕРБ с нисък наем

В доклад за състоянието на НДК, представен пред ресорната комисия в парламента, Кръстева обяви, че дворецът има несъбрани вземания от 275 наематели за близо 4 млн. лв., а...

Кметът – на заседание на НСОРБ в Димитровград

Кметът на Разград Денчо Бояджиев ще вземе участие в заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, което ще се проведе на 13 декември в Димитровград – съобщиха от пресцентъра на местната управа. По време на форума ще бъдат дискутирани: подготовка на заседание на Общото събрание през 2014г.; позиции на НСОРБ по проекти на нормативни актове; резултати от отстояване позициите на общините по проекта на ЗДБРБ и дейности на НСОРБ за подкрепа на общините по подготовката на общинските бюджети за 2014г.; пре...

Повече направления за преглед при специалист през 2014 г.

Увеличават цените по 24 клинични пътеки за болнично лечение

    

Повече направления за преглед при специалист ще има през 2014 г.

Увеличават цените по 24 клинични пътеки за болнично лечение

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване