Д-р Пепа Калоянова е назначена за директор на Регионалните здравни инспекции и в Търговище, и в Шумен

Досегашният началник на отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” в РЗИ – Шумен ще съвместява директорските длъжности на две регионални здравни инспекции – в Шумен и Търговище. Назначението й е временно, до провеждането на конкурс. Д-р Калоянова е назначена на постовете със заповед на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева. Доскоро директор на Регионалната здравна инспекция в Търговище бе д-р Венка Стоянова, която бе освободена без мотиви. Служители на институцията организираха подписка и изпратиха отворено писмо до мини...

Руските власти открили наркотични вещества на кораба на "Грийнпийс"

Властите в Русия може да коригират обвинителния акт срещу активистите на „Грийнпийс Властите в Русия може да коригират обвинителния акт срещу активистите на „Грийнпийс", след като получиха сигнал, че на борда на кораба им са открити наркотични вещества, съобщи РИА „Новости". Официалният представител на Следствения комитет Владимир Марин заяви, че срещу екозащитниците ще бъдат повдигнати „обвинения в извършването на други по - т

Пастири пребиха служител на Фонд "Земеделие"

Служител на Държавен фонд „Земеделие Служител на Държавен фонд „Земеделие" в Разград e бил пребит от двама мъже докато изпълнявал служебните си задължения, съобщиха от областната полиция. 36-годишният М.М. от Кубрат бил пребит в местността „Шанлъка", в землището на самуилското село Хърсово. Мъжът бил в района на проверка, когато изведнъж пред колата му излезли кучета. Той ударил ед

Стойчо Младенов: Саморазправата с Петев е гавра с треньорската професия


Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов защити своя колега Ивайло Петев, който беше унижен при опита да бъде представен като наставник на "Левски". 

Младенов, който наскоро се оплака от заплахи от запалянко на "червените", определи инцидента на стадион "Георги Аспарухов" като "гавра" с треньорската професия. 

"Трудно намирам думи, с които да изразя възмущението си от посегателството върху колегата Ивайло Петев. Този жесток акт на саморазправа е гавра и поругаване не само...

Пастири пребиха служител на Фонд "Земеделие" в Разград

Служител на Държавен фонд „Земеделие" в Разград e бил пребит от двама мъже докато изпълнявал служебните си задължения, съобщиха от областната полиция.

36-годишният М.М. от Кубрат бил пребит в местността „Шанлъка", в землището на самуилското село Хърсово. Мъжът бил в района на проверка, когато изведнъж пред колата му излезли кучета. Той ударил ед Служител на Държавен фонд „Земеделие" в Разград e бил пребит от двама мъже докато изпълнявал служебните си задължения, съобщиха от областната полиция. 36-годишният М.М. от Кубрат бил пребит в местността „Шанлъка", в землището на самуилското село Хърсово. Мъжът бил в района на проверка, когато изведнъж пред колата му излезли кучета. Той ударил ед

Кабинетът даде зелена светлина за реконструкция на рибарско пристанище „Поморие“

Министерският съвет учреди безвъзмездно право за строеж върху морското дъно на община Поморие, което ще позволи реконструкция, пристрояване и надстрояване на съществуващите и изграждане на допълнителни пристанищни съоръжения.

Рибарското пристанище е регистрирано и е предназначено за швартоване, домуване и престой на рибарски кораби.

Министерският съвет учреди безвъзмездно право за строеж върху морското дъно на община Поморие, което ще позволи реконструкция, пристрояване и надстрояване на съществуващите и изграждане на допълнителни пристанищни съоръжения. Рибарското пристанище е регистрирано и е предназначено за швартоване, домуване и престой на рибарски кораби.

При избори днес: 18,5% БСП, 16,6% ГЕРБ, 5,8% ДПС, 5,6% Реформаторски блок

Четири политически формации влизат в парламента, ако изборите бяха в края на септември. 

Това показват резултатите от изследване на Института за модерна политика, проведено в периода 21-28 септември 2013 г. ВИЖ ГО ТУК.

БСП има преднина пред ГЕРБ. Заедно с тях депутати биха имали още ДПС и Реформаторският блок. 

За БСП ще гласуват ... Четири политически формации влизат в парламента, ако изборите бяха в края на септември. Това показват резултатите от изследване на Института за модерна политика, проведено в периода 21-28 септември 2013 г. ВИЖ ГО ТУК. БСП има преднина пред ГЕРБ. Заедно с тях депутати биха имали още ДПС и Реформаторският блок. За БСП ще гласуват ...

Варненският Районен съд наложи ефективни наказания на двама мъже за кражба

Районен съд – Варна наложи наказания на двама души от село Каменар за извършена в съучастие кражба от гараж. Кражбата е извършена вечерта на 10 срещу 11 декември миналата година в квартал „Левски. С помощта на метален лост двамата подсъдими проникнали в гараж, разположен във вътрешен двор на къща.

Брюксел въвежда задължителна екооценка за шистовите проекти

Европейският парламент предложи проучването и добивът чрез хидравлично разбиване на неконвенционални въглеводороди да подлежи на задължителна оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС). Това ще стане с приемането на изменението на съществуващото законодателство на ЕС, съобщиха от Европарламента в сряда. Предлагат се също така мерки за борба с конфликтa на интереси, както и гаранции, че обществеността е информирана и консултирана предварително за последиците от шистовите проекти. "Изменихме това ключовото законодателство с цел привеждането му в съответствие с новите приоритети на Европа, като опазване на почвите, устойчиво използването на ресурси и опазване на биологичното разнообразие. Хидравличното разбиване предизвиква безпокойство. Ние определихме ясни критерии за избягване на конфликт на интереси и за участие на гражданите“, заяви докладчикът Андреа Дзанони (АЛДЕ, Италия), който получи мандат да преговаря с министрите на ЕС. Действащото сега законодателство обхваща газовите проекти, които извличат най-малко 500 хил. куб. м дневно. Много проекти за добив на шистов газ обаче са с по-малък обем, поради процеса на хидравлично разбиване, и следователно не са обект на оценка на въздействието. Евродепутатите обаче смятат, че ОВОС трябва да има за всички извършвани чрез хидрофракинг проучвания и експлоатации на неконвенционални въглеводороди като шистов газ и нефтоносен шист, светилен газ и др., независимо от количеството добивана суровина. Предложението включва и мерки, насочени към борбата с конфликта на интереси. между предприемачите и специалистите извършващи проучванията. В измененията се казва, че експертите трябва да притежават необходимата квалификация, опит и технически умения. Те трябва да могат да работят по научно обективен начин, независимо от предприемачите и дори публичните органи, се казва в текста. Депутатите предвиждат още гаранции, че обществеността ще е информирана и консултирана в съответствие с Конвенцията от Орхус.

Задържаха кораб с имигранти край Калиакра

Плавателен съд с незаконни имигранти е задържан тази сутрин край нос Калиакра. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност.
Гранична полиция е установила, че на борда му освен екипажа има 22 души, които твърдят, че са от Афганистан и са бежанци, а целта им е да достигнат румънския бряг.
Корабът е турски и е пътувал в международни води в Черно море от Турция към Румъния. Малко след 10.00 часа Интегрираната система за наблюдение на морската ни граница засича, че в района на Шабла корабът навлиза в български териториални води. Незабавно катери на Гранична полиция се насочват към него. Установен е контакт с екипажа, като негови представители обяснили, че повреда ги е принудила да навлязат в български води, за да търсят удобно място за акостиране.
Първоначално е имало идея корабът да бъде върнат в пристанището в Бургас или на това в Шабла. Граничните полицаи, обаче, установили, че наистина има повреда в двигателя на гемията и е най-безопасно корабът да акостира на пристанището в Балчик. Очаква се това да се случи около 16.00 часа, след което нелегалните емигранти на борда и екипажът ще бъдат задържани./КРОСС/

НФСБ: КС се превръща в изпълнителен орган на новата тройна коалиция

София /КРОСС/ Решението на Конституционния съд да върне в Народното събрание Делян Пеевски е юридически незащитимо и политически скандално. Това заявиха от партията на Валери Симеонов Националният фронт за спасение на България. Фактът, че съдии в Конституционния съд, някои приближени на левицата, гласуваха за оставането на Пеевски в парламента, а други - близки на десницата, поискаха отстраняването му, говори за недопустимо идеологическо разделение в съда. Този акт затвърждава впечатлението, че ключови решения на Конституционният съд са съобразени не с правни аргументи, а с политическа целесъобразност. Така се подкопава цялата съдебна система, която и без това е с нисък обществен престиж и търпи основателни критики от Европейския съюз, подчертават хората на Симеонов. От партията обръщат внимание и на друг факт, свидетелстващ за зависимостта на Конституционния съд от силните на деня. На 11 юни 2013 година съдът допусна за разглеждане искането на НФСБ за оспорване законността на проведените на 12 май т.г . парламентарни избори и искането да бъдат обявени за незаконни резултатите във всички 86 секции в Турция, като на основата на това се извърши преразпределение на мандатите в 42-то Народно събрание. Въпреки че искът на НФСБ предхожда казуса „Пеевски", съдиите дадоха предимство на този случай, вместо първо да се произнесат по легитимността на изборите

Полските туристи у нас повече с 5-6% това лято

Предпочитали основно Варна и региона

    


Дете намери пистолет вкъщи и се простреля в слепоочието

5-годишно момченце се простреля с газов пистолет в слепоочието по време на игра. Детето е в настанено в Университетската болница в Пловдив, където лекарите се борят за живота му.

Унизеният Ивайло Петев напуска треньорския пост в "Левски"

Безпрецедентно съблеченият и изгонен от "сини" ултраси треньор на ПФК "Левски" Ивайло Петев напуска поста, съобщава в сряда сайтът gong.bg. Той така и не проведе нито едно занимание с играчите, след като преди ден брутално бе унизен по време на представянето си в залата за пресконференции на "Герена". Веднага след скандала, предизвикан от действията на разгневените трийсетина фенове от сектор "Б", собственикът на тима Тодор Батков обяви, че това е "петно" и "позор" за "Левски", че Петев все пак ще води отбора, както и, че спортният директор Наско Сираков и шефът на Надзорния съвет Иво Тонев са подали оставки. Отговор на въпроса на феновете – защо ръководството изненадващо и тихомълком уволни сръбския специалист Славиша Йоканович, докато той бе в Мадрид, за да се види със семейството си, така и не бе даден. "Синята" управа, в лицето на Сираков и Батков, в продължение на два месеца декларираха доверието си към треньора въпреки слабите резултати на тима, уточнявайки, че ще го оставят да гради селекция. В крайна сметка бе обявено, че пари за нови играчи няма и Йоканович бе принуден да се задоволи с няколко свободни трансфера. Два дни след равенството с "Локомотив" (София) на "Герена", от "Левски" обаче започнаха да излизат неофициални информации за смяната на Йоканович. Самият той заяви при завръщането си в София в понеделник, че нищо не знае, а след час-два си събра багажа и напусна тима. Последва и представянето на Петев, което се превърна в невиждано фиаско, след като ултрасите прекъснаха пресконференцията му, съблякоха спортния му екип и го изгониха, наричайки го "прасе" и "чорбар". Все още не е ясно кой ще го наследи на поста. Засега тренировките води единственият останал помощник на Йоканович – Елин Топузаков. Колегата му Мариян Христов обяви, че напуска още преди злополучното представяне на Петев. В сряда стана ясно още, че функциите на Сираков ще бъдат поети от досегашният технически директор Христо Йовов. Той дори проведе неофициална среща със "синия" фен-клуб, обещавайки, че оттук-нататък ръководството ще има по-добра комуникация с привържениците. В сряда предстои и среща между собственика Батков и феновете. Междувременно от Националния клуб на привържениците на "Левски" (НКП) разпространиха своя декларация за случилото се, в която обясниха причините за бруталните си действия. Като основен виновник за патовата ситуация в клуба, те посочиха Наско Сираков. "Вчерашната ни реакция е плод на дълго натрупвана горчивина от тотално неадекватното управление в последните години и конкретно в последните четири месеца. Събличането на Петев било срам!!! А отпадането от евротурнирите в първия кръг за поредна година не е ли срам??? Играта на отбора в първенството не е ли срам??? Вчерашната реакция идва и в отговор на тоталното пренебрежение от страна на част от ръководството към привържениците. Уважаеми "началници", разберете, че подобни резки маневри за смяна на треньорите, като носни кърпи, няма как да бъдат подминати от нас. Ние гласувахме доверие на Йоканович и, въпреки неубедителните игри, твърдо желаехме треньорът да бъде оставен да работи, да гради", пишат "сините" фенове в позицията си. Те са категорични, че няма да допуснат положение, при което да научават от медиите за изненадващи промени в спортно-техническото ръководство на клуба, защото "уважаеми "началници", не може когато ние се раздаваме до край на трибуните и извън тях в името на каузата, вие да се кичите с публиката, а после да ни пренебрегвате". "Няма как, когато поемаш ангажименти за юбилея на клуба, после да се криеш от нас и да не си вдигаш телефона. Няма как да се смяташ за незаобиколим фактор, да искаш да колиш и да бесиш, да гледаш на себе си като на единствения и непогрешимия и да ти се размине. Да, за Сираков става въпрос. Откакто той се завърна в клуба диалогът с публиката се срина на нива от преди години. Вярно е, че и през миналият сезон бяхме зле и се изложихме, но от страна на Иво Тонев имаше чуваемост, Сираков обаче е напълно глух за настроенията на публиката. В заключение искаме да кажем, че в НКП държим твърдо Иво Тонев да остава в клуба и да завърши започнатото", допълват от "фен-клуба на "Левски". Самият Тонев обяви във вторник, че въпреки подадената си оставка, ще изпълни докрай поетия от него ангажимент реконструиращият се в момента сектор "А" да бъде готов за 100-годишнината на отбора на 24 май догодина.

Унизеният Ивайло Петев напуска треньорския пост в "Левски" и ще бъде заместен от Антони Здравков

Безпрецедентно съблеченият и изгонен от "сини" ултраси треньор на ПФК "Левски" Ивайло Петев напуска поста и ще бъде заменен от триото Антони Здравков, Мариян Христов и Елин Топузаков.  Петев така и не проведе нито едно занимание с играчите, след като преди ден брутално бе унизен по време на представянето си в залата за пресконференции на "Герена". Веднага след скандала, предизвикан от действията на разгневените трийсетина фенове от сектор "Б", собственикът на тима Тодор Батков обяви, че това е "петно" и "позор" за "Левски", но Петев все пак ще води отбора. След скандала спортният директор Наско Сираков и шефът на Надзорния съвет Иво Тонев подадоха оставки.  В сряда Батков съобщи, че на пресконференция, че тимъ ще бъде воден от Антони Здравков, Мариян Христов и Елин Топузаков поне до края на полусезона, като първият ще се води старши треньор, защото има необходимия лиценз. Отговор на въпроса на феновете – защо ръководството изненадващо и тихомълком уволни сръбския специалист Славиша Йоканович, докато той бе в Мадрид, за да се види със семейството си, така и не бе даден. "Синята" управа, в лицето на Сираков и Батков, в продължение на два месеца декларираха доверието си към треньора въпреки слабите резултати на тима, уточнявайки, че ще го оставят да гради селекция. В крайна сметка бе обявено, че пари за нови играчи няма и Йоканович бе принуден да се задоволи с няколко свободни трансфера. Два дни след равенството с "Локомотив" (София) на "Герена", от "Левски" обаче започнаха да излизат неофициални информации за смяната на Йоканович. Самият той заяви при завръщането си в София в понеделник, че нищо не знае, а след час-два си събра багажа и напусна тима. Последва и представянето на Петев, което се превърна в невиждано фиаско, след като ултрасите прекъснаха пресконференцията му, съблякоха спортния му екип и го изгониха, наричайки го "прасе" и "чорбар". Все още не е ясно кой ще го наследи на поста. Засега тренировките води единственият останал помощник на Йоканович – Елин Топузаков. Колегата му Мариян Христов обяви, че напуска още преди злополучното представяне на Петев. В сряда стана ясно още, че функциите на Сираков ще бъдат поети от досегашния технически директор Христо Йовов. Той дори проведе неофициална среща със "синия" фен-клуб, обещавайки, че оттук нататък ръководството ще има по-добра комуникация с привържениците. В сряда предстои и среща между собственика Батков и феновете. Междувременно от Националния клуб на привържениците на "Левски" (НКП) разпространиха своя декларация за случилото се, в която обясниха причините за бруталните си действия. Като основен виновник за патовата ситуация в клуба, те посочиха Наско Сираков. "Вчерашната ни реакция е плод на дълго натрупвана горчивина от тотално неадекватното управление в последните години и конкретно в последните четири месеца. Събличането на Петев било срам!!! А отпадането от евротурнирите в първия кръг за поредна година не е ли срам??? Играта на отбора в първенството не е ли срам??? Вчерашната реакция идва и в отговор на тоталното пренебрежение от страна на част от ръководството към привържениците. Уважаеми "началници", разберете, че подобни резки маневри за смяна на треньорите, като носни кърпи, няма как да бъдат подминати от нас. Ние гласувахме доверие на Йоканович и, въпреки неубедителните игри, твърдо желаехме треньорът да бъде оставен да работи, да гради", пишат "сините" фенове в позицията си. Те са категорични, че няма да допуснат положение, при което да научават от медиите за изненадващи промени в спортно-техническото ръководство на клуба, защото "уважаеми "началници", не може когато ние се раздаваме до край на трибуните и извън тях в името на каузата, вие да се кичите с публиката, а после да ни пренебрегвате". "Няма как, когато поемаш ангажименти за юбилея на клуба, после да се криеш от нас и да не си вдигаш телефона. Няма как да се смяташ за незаобиколим фактор, да искаш да колиш и да бесиш, да гледаш на себе си като на единствения и непогрешимия и да ти се размине. Да, за Сираков става въпрос. Откакто той се завърна в клуба диалогът с публиката се срина на нива от преди години. Вярно е, че и през миналият сезон бяхме зле и се изложихме, но от страна на Иво Тонев имаше чуваемост, Сираков обаче е напълно глух за настроенията на публиката. В заключение искаме да кажем, че в НКП държим твърдо Иво Тонев да остава в клуба и да завърши започнатото", допълват от "фен-клуба на "Левски". Самият Тонев обяви във вторник, че въпреки подадената си оставка, ще изпълни докрай поетия от него ангажимент реконструиращият се в момента сектор "А" да бъде готов за 100-годишнината на отбора на 24 май догодина.

Унизеният Ивайло Петев напуска треньорския пост в "Левски", сменя го Антони Здравков

Безпрецедентно съблеченият и изгонен от "сини" ултраси треньор на ПФК "Левски" Ивайло Петев напуска поста и ще бъде заменен от триото Антони Здравков, Мариян Христов и Елин Топузаков.  Петев така и не проведе нито едно занимание с играчите, след като преди ден брутално бе унизен по време на представянето си в залата за пресконференции на "Герена". Веднага след скандала, предизвикан от действията на разгневените трийсетина фенове от сектор "Б", собственикът на тима Тодор Батков обяви, че това е "петно" и "позор" за "Левски", но Петев все пак ще води отбора. След скандала спортният директор Наско Сираков и шефът на Надзорния съвет Иво Тонев подадоха оставки. В сряда Батков съобщи, че тимът ще бъде воден от Антони Здравков, Мариян Христов и Елин Топузаков поне до края на полусезона, като първият ще се води старши треньор, защото има необходимия лиценз. В сряда стана ясно още, че функциите на Сираков ще бъдат поети от досегашния технически директор Христо Йовов. Той дори проведе неофициална среща със "синия" фен-клуб, обещавайки, че оттук нататък ръководството ще има по-добра комуникация с привържениците. По-късно с феновете се срещна и Батков. "Срещата премина в дух на изключителна откровеност. В едно феновете са прави, при това слабо представяне за пета поредна година, в която ние ковем поредните калъфки, не може в 15.50 часа аз да се обаждам на Националния фенклуб и обявявам, че уволняваме треньора. Сигурно грешката е моя, макар че решението за разговорите с Петев е от петък и е мое решение. Като постъпка на феновете аз не мога да не я осъдя, жалко за Левски и за самия Петев. Феновете трябва да са информирани, а не игнорирани. Все пак говорим за отбор, който има най-многобройни фенове, за разлика от други. Обещах на феновете пълна мобилизация във връзка със 100-годишнината, за предстоящия мач с ЦСКА и до зимата – в оставащите мачове. Те обещаха безрезервна подкрепа на отбора“, заяви Батков. Отговор на въпроса на феновете защо ръководството изненадващо и тихомълком уволни сръбския специалист Славиша Йоканович, докато той бе в Мадрид, за да се види със семейството си, така и не бе даден. "Синята" управа, в лицето на Сираков и Батков, в продължение на два месеца декларира доверието си към треньора въпреки слабите резултати на тима, уточнявайки, че ще го оставят да гради селекция. В крайна сметка бе обявено, че пари за нови играчи няма и Йоканович бе принуден да се задоволи с няколко свободни трансфера. Два дни след равенството с "Локомотив" (София) на "Герена" от "Левски" обаче започнаха да излизат неофициални информации за смяната на Йоканович. Самият той заяви при завръщането си в София в понеделник, че нищо не знае, а след час-два си събра багажа и напусна тима. Последва и представянето на Петев, което се превърна в невиждано фиаско, след като ултрасите прекъснаха пресконференцията му, съблякоха спортния му екип и го изгониха, наричайки го "прасе" и "чорбар". Междувременно от Националния клуб на привържениците на "Левски" (НКП) разпространиха своя декларация за случилото се, в която обясниха причините за бруталните си действия. Като основен виновник за патовата ситуация в клуба, те посочиха Наско Сираков. "Вчерашната ни реакция е плод на дълго натрупвана горчивина от тотално неадекватното управление в последните години и конкретно в последните четири месеца. Събличането на Петев било срам!!! А отпадането от евротурнирите в първия кръг за поредна година не е ли срам??? Играта на отбора в първенството не е ли срам??? Вчерашната реакция идва и в отговор на тоталното пренебрежение от страна на част от ръководството към привържениците. Уважаеми "началници", разберете, че подобни резки маневри за смяна на треньорите, като носни кърпи, няма как да бъдат подминати от нас. Ние гласувахме доверие на Йоканович и, въпреки неубедителните игри, твърдо желаехме треньорът да бъде оставен да работи, да гради", пишат "сините" фенове в позицията си. Те са категорични, че няма да допуснат положение, при което да научават от медиите за изненадващи промени в спортно-техническото ръководство на клуба, защото "уважаеми "началници", не може когато ние се раздаваме до край на трибуните и извън тях в името на каузата, вие да се кичите с публиката, а после да ни пренебрегвате". "Няма как, когато поемаш ангажименти за юбилея на клуба, после да се криеш от нас и да не си вдигаш телефона. Няма как да се смяташ за незаобиколим фактор, да искаш да колиш и да бесиш, да гледаш на себе си като на единствения и непогрешимия и да ти се размине. Да, за Сираков става въпрос. Откакто той се завърна в клуба диалогът с публиката се срина на нива от преди години. Вярно е, че и през миналият сезон бяхме зле и се изложихме, но от страна на Иво Тонев имаше чуваемост, Сираков обаче е напълно глух за настроенията на публиката. В заключение искаме да кажем, че в НКП държим твърдо Иво Тонев да остава в клуба и да завърши започнатото", допълват от "фен-клуба на "Левски". Самият Тонев обяви във вторник, че въпреки подадената си оставка, ще изпълни докрай поетия от него ангажимент реконструиращият се в момента сектор "А" да бъде готов за 100-годишнината на отбора на 24 май догодина.

Облачно с валежи през следващите дни

Значителна облачност и валежи на места. Такава ще бъде метеорологичната обстановка над страната през следващите дни. Утре още след пладне слаб дъжд ще превали само на отделни места в западните райони, а над югоизточната част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. Термометрите ще сочат между 18° и 23°, в София 19°. Такава ... Значителна облачност и валежи на места. Такава ще бъде метеорологичната обстановка над страната през следващите дни. Утре още след пладне слаб дъжд ще превали само на отделни места в западните райони, а над югоизточната част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. Термометрите ще сочат между 18° и 23°, в София 19°. Такава ...

Облачно с валежи до петък, уикендът ще бъде топъл

Значителна облачност и валежи на места. Такава ще бъде метеорологичната обстановка над страната през следващите дни. Утре още след пладне слаб дъжд ще превали само на отделни места в западните райони, а над югоизточната част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. Термометрите ще сочат между 18° и 23°, в София 19°. Такава ... Значителна облачност и валежи на места. Такава ще бъде метеорологичната обстановка над страната през следващите дни. Утре още след пладне слаб дъжд ще превали само на отделни места в западните райони, а над югоизточната част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. Термометрите ще сочат между 18° и 23°, в София 19°. Такава ...

Сноудън чете книги и пътува из Русия според адвоката му

По думите му той не е обсъждал с клиента си опцията

Дончева: Пеевски управлява правителството от кабинета си

Според лидера на „Движение 21″ Татяна Дончева Делян Пеевски не може да се върне в Народното събрание като депутат. Той е положил клетва като шеф на ДАНС, заяви пред bTV Дончева.
Колегата й юрист Минчо Спасов също е на мнение, че той не може да е депутат.
Според нея юридическият спор е много прост, а нарочно се опитват да го направят сложен.
Хората, които го избраха за шеф на ДАНС, започнаха да го къдрят едни, за да го върнат в парламента. Те просто не очакваха реакцията на хората и такава мащабност на протеста.
Това, което трябваше да направят управляващите, е да го отстранят спокойно. Винаги има ситуации, при които една група преживява сътресения, но трябва да се спаси по-голямото. На Делян Пеевски не му е нужно да ходи в НС, защото той управлява правителството и от кабинета си, подчерта Дончева.
Според бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов КС е трябвало да откаже да разгледа казуса.
Не беше момента конституционните съдии да вземат подобно решение. Конституционният съд трябваше да откаже да разгледат казуса. Това беше прехвърляне на горещия картоф. Парламентът не можа да се очисти и оцапа и Конституционния съд, заяви още Спасов.
Според него и НДСВ, и сегашните управляващи са допуснали тежки кадрови грешки – едната е Бойко Борисов, а другата е Делян Пеевски. Едните си признаха, че Борисов е доведен от ген. Бриго Аспарухов, а другите упорито мълчат кой е довел Пеевски, но той е от същия кръг, каза още Спасов./КРОСС/

Изънредни мерки срещу болестта по овцете

През следващите 3 седмици всички ветеринарни лекари в областите Благоевград и Смолян ще извършват непрекъснати прегледи на овцете и козите заради 21 дневния инкубационен период на вирусното заболяване, което обикновено има смъртоносно за болното животно. Податливи към него са овцете и някои от чифтокопитните диви животни, а козите са само преносител на заразата. Бързото ликвидиране на заразата е от съществено икономическо значение, предвид големия брой дребен рогат добитък в тази район на област Благоевград.Всички собственици на заразени животн...

Вигенин: Поехме своята отговорност по отношение на проблема с бежанците

София /КРОСС/ Направихме максималното проблемите с увеличения бежански поток към България да станат достояние на партньорите ни в ЕС и на международните организации. Ще получим максималната подкрепа, която е възможна на този етап. Това заяви пред БНР външният министър Кристиан Вигенин.Основната отговорност за намирането на решение на създалата се ситуация е наша, подчерта той. Министър Вигенин допълни, че от нас зависи да оползотворим по най-добрия възможен начин експертната помощ и средствата, които ще ни бъдат предоставени.Според външния министър темата за бежанците е достатъчно важна, за да бъде обект на обсъждане в рамките на Консултативния съвет по национална сигурност. „Въпросът освен експертен става и политически и трябва да има ясни послания към българския народ", посочи той. Министър Вигенин подчерта, че правителството е поело своята отговорност по отношение на проблема с бежанците от Сирия.„Премиерът и всички министри полагат максимални усилия да решават големите проблеми на държавата и като цяло се справят", заяви той. Според него вчерашното решение на Конституционния съд по казуса „Пеевски" не може да бъде основание за искане за предсрочно прекратяване на работата на правителството.Външният министър беше категоричен, че разпространената днес от опозицията информация за спиране на европейски фондове за България е доста преувеличена. „Няма основание за притеснения

Иво Тонев потвърди, че напуска Левски

Досегашният председател на Управителния съвет на Левски Иво Тонев съобщи за Гонг, че тази сутрин е подал заявление с входящ номер, за да напусне всички заемани от него постове в клуба. Иво Тонев отказа всякакъв коментар и е категоричен в заявената вчера позиция, че повече няма да работи в Левски под никаква форма. Снощи, след поредицата от събития на „Герена“, Тонев обяви, че подава оставка с думите: „Уведомих Тодор Батков, че си подавам оставката като шеф на Управителния съвет и го направих в момента, в който Наско каза, че иска да напусне клу...

Трябва да има правителствена програма за приемане на бежанските семейства, смята палестинския посланик

Необходимостта от това да се изработи правителствена програма за приемане на бежанските семейства в България, изрази по време на пресконференция в Шумен палестинския посланик д-р Ахмед Ал Мадбух. Той добави, че е поставял този въпрос и в разговор с премира Орешарски. По думите на д-р Ал Мадбух, до момента бежанците, които са попадали в България са били обикновено млади хора, не семейни и техните проблеми се решават по-лесно, след като те получат статус на бежанци. „Новото в ситуацията е, че идват цели семейства. Към момента съществуващите закон...

Освободени са арестуваните от снощния протест

Шестимата задържани на протеста във вторник са освободени. Съставени са им актове.

Островът става прекрасна атракция

Ремонтът на целия остров Света Анастасия тече с бързи темпове, от пролетта на 2014 година той ще има готовност да приема туристи, като сериозна атракция, показа днешната инспекция на ръководството на Община Бургас и репортери от местните медии. Някогашният манастир, който и два пъти е бил затвор, е реставриран. Той ще се превърне в музей. Външният му вид, обаче, е спазен, според разписанията на проекта. Във входа е вграден оригиналният основен камък, поставен още при изграждането му. Пет монашески килии ще дават възможност за пренощу...

Петев избяга от Левски

/КРОСС/ Ивайло Петев напуска Левски. Той се е отказал от възможността да бъде треньор на „сините". Бъдещето на специалиста няма да е свързано с клуба от „Герена", което принуждава ръководството на клуба да търси друг вариант за нов наставник след уволнението на Славиша Йоканович.Засега най-логично изглежда Левски да бъде воден от досегашните помощници Елин Топузаков и Мариян Христов. Последният бе освободен вчера от позицията, която заемаше.

"Байерн" очаква рекорден оборот от над 400 млн. евро


Европейският шампион "Байерн" очаква за първи път в историята да премине границата от 400 милиона евро оборот, съобщи изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге. 

Баварците, които през миналия сезон спечелиха три трофея, записаха най-добрите си финансови резултати от 112 години през миналата година, когато оборотът беше 332.2 милиона евро.

"Трипълът беше ключово постижение на спортно ниво, но оборотът (за 2012-2013) също ще бъде нов рекорд. За първи път преминахме...

Топлим домовете си с два пъти повече ток от нужното

Преобладаващата част от жилищния фонд в България е с неприемливи експлоатационни параметри по отношение на енергийната ефективност. За отопление на...

Проучване: Четири партии влизат в парламента, "Атака" не успява

Ако изборите бяха днес, в парламента биха попаднали четири политически формации- БСП, ГЕРБ, ДПС и Реформаторския блок. Това показва проучване на електоралните нагласи, проведено от Института за модерна политика в края на септември.

Марков: КС в сегашния му състав трябва да бъде разпуснат

София /КРОСС/ Вчера Конституционният съд отказа да прилага Конституцията. Това се нарича отказ от конституционно правосъдие. Това заяви пред БНР бившият конституционен съдия Георги Марков. Според него оттук нататък нещата в страната са обърнати с главата наопаки. Българският конституционен модел не може да съществува по този начин, заяви той. Вчера ми звъняха група млади хора от протестите. Моят съвет към тях е да спрат с тези песни и танци и да направят конкретни искания за промяна в България. На първо място - мажоритарни избори или бойкот на вота. Второ - нова Конституция, която да предвиди разпускане на сегашния Висш съдебен съвет и КС. Пряк избор на магистрати, държавен глава с увеличени правомощия; изцяло нов ВСС, който да е без парламентарна квота. На България й трябва нов 14 декември. Ние сме една безпомощна държава. Страна, влязла в ЕС по милост. Сега няма къде да влизаме. Трябва сами да си оправяме нещата. Радикална промяна й трябва на България, подчерта бившият конституционен съдия. Той бе категоричен, че Конституционният съд в сегашния му състав трябва да бъде разпуснат.

Бобева търси таланти с идеи за икономическото развитие на страната


Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева инициира провеждане на конкурс за студентско есе на тема " Как да запазим двигателите на икономическия растеж в условията на икономическа нестабилност?", съобщи днес правителствената пресслужба.

По повод студентския празник 8 декември ще бъдат наградени трите есета, които съдържат най-ценни идеи за икономическото развитие на страната. Наградата за победителите е правото да стажуват един месец в политическия кабинет на Бобева и...

Местни лидери на БСП и ДПС стават заместник-областни управители на Пловдив


Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски от понеделник 14 октомври в Областна администрация Пловдив ще бъдат назначени трима заместник областни управители, съобщиха от областната администрация.

Новите заместници на Венцислав Каймаканов са Иванка Петкова, Атанас Петков и Юксел Руфат Расим.

Петкова е председател на БСП в община "Родопи" и секретар координация в Областния съвет на БСП. Тя е с две висши образования- агроикономика и право.

Атанас Петков...

Идънред и ВМ Финанс Груп обявяват намерение за осъществяване на джойнт венчър в България

„Идънред", световният лидер в областта на предплатените корпоративни услуги, и „ВМ Финанс Груп" АД (ВМФГ), водеща икономическа група в България, обявяват намерението си да създадат 50/50 джойт венчър с цел да постигнат пазарно лидерство в пазара на допълнителните придобивки за работници и служители, а именно издаването и разпространението на ваучери за храна и подаръци. Общата компания, която ще продължи своята дейност под името „Идънред България", ще бъде резултат от обединението на бизнесите на „Идънред" в България и „ВМ Финанс Груп АД - кло...

24-годишен водач пострада при тежка катастрофа на кръстовище във В. Търново

24-годишен мъж пострада при тежка катастрофа на кръстовище във В. Търново, съобщават от полицията. Инцидентът е станал днес около 15,30 ч. на кръстовище между улиците „Г. Бакалов” и „Магистрална”. По първоначална информация лек автомобил ”Фолксваген” с великотърновска регистрация, управляван от 24-годишен мъж, движейки се по ул. „Магистрална” в посока кръгово кръстовище „Катчица”, се е ударил челно в джип „Тойота”, също с великотърновска регистрация, управляван от 49-годишен мъж, движещ се по ул. „Г. Бакалов” в посока София. В резултат на удара...

Вицепремиерът Бобева става шеф за България на Черноморската банка

Правителството определи вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева за управител за България в Черноморската банка за търговия и развитие. Заместник-управител ще бъде главният секретар на Министерския съвет Нина Ставрева.
Черноморската банка е независима международна институция с регионален характер. Дейността й е насочена към финансира Правителството определи вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева за управител за България в Черноморската банка за търговия и развитие. Заместник-управител ще бъде главният секретар на Министерския съвет Нина Ставрева. Черноморската банка е независима международна институция с регионален характер. Дейността й е насочена към финансира

Скандал между роми и охраната на ТЕЦ „Перник” завърши със стрелба

Скандал между роми и охраната на ТЕЦ „Перник" завърши със стрелба. Автопатрули са на мястото и проверяват сигнала за инцидента. За щастие няма ранени хора, увериха от полицията в Перник, съобщава bTV. Комините на ТЕЦ-а бяха взривени контролирано през април тази година, защото се напукали след земетресението в Перник. Охранителите пазят ... Скандал между роми и охраната на ТЕЦ „Перник" завърши със стрелба. Автопатрули са на мястото и проверяват сигнала за инцидента. За щастие няма ранени хора, увериха от полицията в Перник, съобщава bTV. Комините на ТЕЦ-а бяха взривени контролирано през април тази година, защото се напукали след земетресението в Перник. Охранителите пазят ...

Комисията по корупция нищи случая „Мишо Бирата“

Случая „Мишо Бирата“ ще разгледа на следващото си заседание парламентарната комисия по корупция, съобщи председателят ѝ Волен Сидеров. Днес срещу бившия премиер Бойко Борисов и бившия шеф на Агенция Митници Ваньо Танов е бил подаден сигнал.

Кристално ясно е, че И. Ф. е Искра Фидосова, казва Кирил Добрев

Работата на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) е пример затова докъде е стигнала България по времето на управлението на ГЕРБ. Това заяви Кирил добрев, председател на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в КПУКИ. Според Добрев е кристално ясно, че зад инициалите И. Ф. се крие Искра Фидосова. Той даде и доказателство за думите си – проверка на регистрите за регистрация в парламента са показали, че само за Филип Златанов, скандалният председател на КПУКИ, е ходил при Фидосова над 100 пъти. „Има депутати, които дори не са виждали толкова пъти фасадата на партийната си сграда”, каза Добрев в ефира на bTV. Председателят на Временната анкетна комисия, занимаваща с...

Иранският президент поиска по-толерантно отношение към жените

Охлабването на консервативния социален режим в Иран определено става факт, след като новият ирански президент Хасан Роухани поиска от полицията да не обръща прекалено голямо внимание на жените, които не спазват точно нормата за носене хиджаб. Хиджабът е традиционна за мюсюлманските общества роба, с която жените се покриват от глава до пети, като оставят открити само очите си.Тези представителки на нежния пол, които не ги съблюдават, могат да бъдат арестувани или наказани по друг начин. В иранските сили на реда има и т. нар. морална полиция, чиито служители са задължени включително да следят за спазване на начина на обличане според Шериата. "Ако има необходимост да бъде отправено предупреждение по отношение на нормата за носене на хиджаб, то полицаите трябва да са последните ...

Затруднена италианска авиокомпания може да остане без гориво

Съществува потенциален риск доставките на горива за италианската авиокомпания Alitalia да бъдат прекратени, предаде "Би Би Си". От ръководството...

Ново кръгово кръстовище в Благоевград

Обновяването на градската среда и инфраструктура в Благоевград продължава. От днес започва изграждането на ново кръгово кръстовище между булевард „Пейо Яворов“, улица „Симеон Радев“ и пътя за село Изгрев. Съоръжението трябва да е готово след 30 дни, като то ще включва две ленти за движение, острови за пешеходци, нови тротоари и зелени площи. В проекта е предвидено да се използват тактилни ивици, за да бъдат покрити нуждите на хората с увреждания. Изграждането се финансира от бюджета на община Благоевград, в рамките на инвестиционната програма з...

Валутни курсове на БНБ за 10 октомври 2013 година

Валутни курсове на БНБ за 10 октомври 2013 година.

Трио ще води Левски до края на сезона

Ивайло Петев се отказа от треньорския пост

    


Топло, с кратки превалявания

Прогноза за 10 октомври, четвъртъкПрез нощта ще превали на отделни места в Централна и Източна България, а от запад облачността временно ще се разкъса. В повечето райони ще бъде тихо, с минимални температури - между 6° и 11°, по Черноморието - 12°-14°, в Сливен около 10°. В четвъртък сутринта на отделни места в низините и котловините ще бъде с намалена видимост. През деня по-значителна ще бъде облачността преди обяд и над Западна България. След пладне слаб дъжд ще превали само на отделни места в западните райони, а над югоизточната част от стра...

Одобрени са схемите на доплащания за ниви, тютюн и животни през 2013 г.

Министерският съвет одобри в сряда схемите, по които се ще разпределят националните доплащания за фермерите през 2013 г., от които 43.5 млн. лв. са осигурени от актуалицазията на тазгодишния бюджет. Това съобщиха от правителствената служба в сряда, а от Министерството на земеделието уточниха, че това е станало след получено разрешение от Европейската комисия. Одобрените от Брюксел схеми за национални доплащания са за земеделска земя, тютюн, говеда, биволи, крави с бозаещи телета, овце-майки и кози-майки. От своя страна Министерски съвет одобри конкретния размер на подпомагането, в което ще се включат и средства от Държавен фонд "Земеделие". За подпомагане на обработващи земеделски земи се отпускат от актуализацията на бюджета 32 млн. лв. От подпомагането с национални доплащания за хектар земеделска земя се изключват площите, заети с винени сортове лозя, тютюн и постоянно затревените площи. За тютюна държавната хазна дава 11.5 млн. лв., а подпомагането на производителите ще нето на тютюнопроизводителите ще става според средногодишното количество изкупен качествен тютюн (1-3 клас) по сортови групи през референтен период 2007-2009 г. Размерът на помощта ще се определя на килограм изкупен тютюн. На животновъдите ще бъдат изплатени средства по схемите за национални доплащания за животни. Те ще получат субсидиите си на два транша. Първият транш ще бъде изплатен през настоящия месец, а вторият в началото на 2014 г. Животновъдите с говеда и биволи трябва да са отглеждали поне 10 животни към 28 февруари 2009 г., а фермерите с крави с бозаещи телета - най-малко 5 крави с телета и да не са притежавали индивидуална млечна квота. За подпомагането на овцете-майки и козите-майки изискването към стопаните е да са отглеждали поне 50 животни. По схемите в животновъдството се определят средства, които имат за цел запазване нивата на подпомагане на единица допустимо животно, изплатени за миналата година, при съобразяване с одобрените от ЕК тавани.

"Евробарометър": Бургас е много по-добър град за живот от София


Бургас е много по-добър град за живот от София, показва ново изследване на "Евробарометър" за качеството на живот в европейските градове, съобщи capital.bg. Проучването е поръчано от Европейската комисия, за да послужи като основа за бъдещата насочена политика на развитие в градовете и беше публикувано във вторник.

Сред 83-те подбрани градове Бургас излиза на 23-то място по удовлетворение на жителите си, докато София е едва на 67-мо. Мнението на бургазлии за града им е много над това...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване