Асен Генов и Кънчо Стойчев в спор за розите по паважа

Ако се отстрани Пеевски като депутат ще започнат ли да растат рози по паветата, попита социологът, според когото в момента има тежка загуба на време в протести.

Бабата на осъден за 3 убийства: Мъже с червена кола са убийците, окрадоха наследство за $ 7 млн.

Колко пъти съм тръгвала към балкона да се хвърля и се върна. Боже, какво ще му направя на Митко, ако го свърша?! Нашите мъки са без измерение... Ако ме няма, ще ми е най-добре Колко пъти съм тръгвала към балкона да се хвърля и се върна. Боже, какво ще му направя на Митко, ако го свърша?! Нашите мъки са без измерение... Ако ме няма, ще ми е най-добре", трепери 70-годишната Стоянка Понева. Тя е баба по майчина линия на Димитър Кънчев, който през май бе осъден окончателно от Върховния касационен съд (ВКС)

Проблемът на България – ранното пенсиониране

Хасан Адемов: Едно поколение изтърпя цялата пенсионна реформа

    


Часовник, който ви казва кога ще умрете

Необикновената джаджа призовава да не губим време

    


Принц Уилям плаши футболисти с баба си

Aко някой от вас счупи прозорец, ще си имате работа с баба ми!
Заплахата отправи принц Уилям преди благотворителния мач по случай 150-ата годишнина на Английската асоциация. За първи път се игра футбол на моравата зад Бъкингамския дворец - между двата най-стари аматьорски отбора "Сивил Сървис" и "Политехник". Уилям заяви, че 87-годишната му баба - Aко някой от вас счупи прозорец, ще си имате работа с баба ми! Заплахата отправи принц Уилям преди благотворителния мач по случай 150-ата годишнина на Английската асоциация. За първи път се игра футбол на моравата зад Бъкингамския дворец - между двата най-стари аматьорски отбора "Сивил Сървис" и "Политехник". Уилям заяви, че 87-годишната му баба -

БСП депутат: Внимавайте с новото намаление на тока!

Ново намаление на цената на тока трябва да се направи много внимателно, но смятам, че това е много труден процес, изчерпали сме голяма част от ресурса за ново намаление, предупреди по НТВ депутатът от БСП Явор Куюмджиев.

Не съм фелдфебел, че да знам къде е Пеевски!

Все пак Местан щял да попита депутата защо днес не е дошъл на работа

    


Адемов: Тристранката трябва да реши за минималната заплата

/КРОСС/ Няма есен, в която синдикално и общественото недоволство, особено след четири години отказ за правене на социална плитика, правителството ще се опита да тушира напрежението и да срещне в една относитлно висока точка очакванията на хората. Това каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов в сутрешния блок на Нова телевизия. Ситуацията е изключително сложна, трудно е не само на премиера, а и на цялото правителство, на нас ни е почти невъзможно да изпълняваме ежедневните си задължения, призна  министърът на труда и социалната политика. Очевидно е, че при сегашните приходи в бюджета, включително и в бюджета на НОИ, въпреки желанието на всички пенсионери да получат коледни добавки, това няма как да стане. Правим разчети, каза министър Адемов и поясни, че най-вероятно коледни добавки ще получат тези от възрастните хора, които имат пенсия до 200 лева, като те ще вземат или по 50 лева всеки един от тях, или парите ще се разпределят диференцирано  до 50 лв. Адемов допълни, че извън тази добавка, правителството предвижда увеличение на размера на пенсиите, което ще стане по швейцарското правило. Министърът призна, че сам той не си е правил изчисления за собствената си пенсия, защото още не е в тази възраст, но напомни, че за да изчислиш размера на пенсията си, трябва да имаш предвид няколко показателя, от които най-важен е средният осигурителен доход в годината на пенсиониране

Германски инвеститор влага 15 млн. лв. в модерна ферма край Генерал Тошево

Съоръженията и продукцията на кравефермата ще отговарят на всички европейски норми, твърдят от общината

    


Родители скочика срещу детско порно в учебно помагало

Детско порно в учебно помагало потресе родители от цялата страна. Майки и татковци се вдигнаха на бунт, след като открили, че в учебното помагало по сексуално и репродуктивно здраве „Азбука за теб и мен” има теми, свързани със сексуалните фантазии и проституцията.

САЩ ще продължат да плащат своите сметки, независимо от политическата криза

Барак Обама заяви на пресконференция , че САЩ ще продължи да плаща своите сметки, независимо от политическата криза, в която се намира страната в момента, предаде АФП.

Изявлението на американския президент е с цел да успокои обърканите пазари и нервните съюзници на Вашингтон. „Моето послание към света е, че САЩ винаги са си плащали сметките и ще Барак Обама заяви на пресконференция , че САЩ ще продължи да плаща своите сметки, независимо от политическата криза, в която се намира страната в момента, предаде АФП. Изявлението на американския президент е с цел да успокои обърканите пазари и нервните съюзници на Вашингтон. „Моето послание към света е, че САЩ винаги са си плащали сметките и ще

Обама: Ще продължим да плащаме своите сметки, независимо от политическата криза

Барак Обама заяви на пресконференция , че САЩ ще продължи да плаща своите сметки, независимо от политическата криза, в която се намира страната в момента, предаде АФП.

Изявлението на американския президент е с цел да успокои обърканите пазари и нервните съюзници на Вашингтон. „Моето послание към света е, че САЩ винаги са си плащали сметките и ще Барак Обама заяви на пресконференция , че САЩ ще продължи да плаща своите сметки, независимо от политическата криза, в която се намира страната в момента, предаде АФП. Изявлението на американския президент е с цел да успокои обърканите пазари и нервните съюзници на Вашингтон. „Моето послание към света е, че САЩ винаги са си плащали сметките и ще

3/4 от българите трябва да имат работа до 2020 г.

Това е основният приоритет на актуализираната стратегия за действие по заетостта, която кабинетът приема днес

Шест мита за пушенето

Да се вдигне ли забраната за пушене на закрито? Тази тема отново е на дневен ред. "Труд" представя със съкращения мнението на журналиста Джо Джаксън, което той е предоставил за свободно ползване в интернет. 
Джаксън написва това есе, след като статиите му в "Ню Йорк таймс" и "Дейли телеграф" срещу забраната на пушенето и антисмокинг истерията Да се вдигне ли забраната за пушене на закрито? Тази тема отново е на дневен ред. "Труд" представя със съкращения мнението на журналиста Джо Джаксън, което той е предоставил за свободно ползване в интернет. Джаксън написва това есе, след като статиите му в "Ню Йорк таймс" и "Дейли телеграф" срещу забраната на пушенето и антисмокинг истерията

Остава затворена границата от турска страна при "Капитан Андреево"


Няма промяна в обстановката при ГКПП "Капитан Андреево" – границата е затворена от турска страна, заяви Петко Ангелов, заместник-председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), предаде "Фокус".

По думите му турските митничари настояват да бъде премахнат контролът на ДАИ, с което от БАСАТ не са съгласни – това са международни проверки, които не могат да бъдат премахнати. "Българските превозвачи настояват – проверките да продължат, както е по закон...

Директорът на MI5 предупреди британците за вътрешна ислямистка заплаха

Директорът на MI5 Андрю Паркър, Снимка: BBC

Директорът на британското вътрешно разузнаване MI5 Андрю Паркър предупреди, че в страната се намират хиляди ислямисти, за които британците са „легитимни мишени“, съобщи Би Би Си.

Службите ни са изправени пред заплахи, които идват от все повече фронтове. Най-пряката заплаха е от страна на „Ал Кайда“ и свързаните с тях групи в Пакистан и Йемен, подчерта Паркър.

Паркър защити и подслушванията на електронни комуникации като средство за предотвратяване на терористични атаки. Да познаваш един човек не означава да знаеш всичко за него. Да бъдеш наблюдаван от нас, не означава, че те проучваме внимателно. Ние не се ровим в личния живот на хората, а концентрираме вниманието си върху тези, които представляват заплаха, допълни той.

„Ние не сме перфектни и винаги има неща, които можем да научим, да направим по-добре и да се подготвим“, категоричен е директорът на MI5.

Все по-голяма част от работата ни включва хора, които са били в Сирия да се бият. Има редица екстремистки групировки в Сирия, които планират нападението на западни мишени, заяви Андрю Паркър.

Това е първото обръщение на Паркър, след като зае поста си през април.

Статията "Директорът на MI5 предупреди британците за вътрешна ислямистка заплаха" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Солидарността е двупосочна улица

БЪЛГАРИЯ усеща ехото на сирийската трагедия, която доведе до ръба на оцеляването 7 милиона души, почти колкото цялото население на нашата страна. Благодарение на щедростта на европейците засега успяваме да предотвратим голяма бежанска вълна към нас. Но краят на войната още не се вижда и ще минат години преди Сирия да се възстанови. Това значи още БЪЛГАРИЯ усеща ехото на сирийската трагедия, която доведе до ръба на оцеляването 7 милиона души, почти колкото цялото население на нашата страна. Благодарение на щедростта на европейците засега успяваме да предотвратим голяма бежанска вълна към нас. Но краят на войната още не се вижда и ще минат години преди Сирия да се възстанови. Това значи още

Куюмджиев: Трудно ще искаме второ намаление на тока

/КРОСС/ С това намаление, което предизвикахме на цената на тока, изчерпахме този ресурс и много трудно ще можем да искаме друго такова. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Явор Куюмджиев.  "Не трябва да забравяме, че първият ден на Народното събрание беше посветен на енергетиката. Ние направихме нещо уникално, не само, че не позволихме да се вдигне цената с 40%, а и успяхме да я намалим с около 5 лева на абонат", припомни още той  Куюмджиев бе категоричен, че ще направи всичко възможно, за да се въведе единна фактура за топлоенергия. Депутатът увери, че кворум в парламента ще бъде осигурен, тъй като предстои решаването на важни проблеми. По негови думи 1,5 милиона български граждани са гласували за БСП и ДПС и те трябва да бъдат представлявани.  По отношение на протестите Куюмджиев заяви, че всеки им право да протестира, стига това да е в рамките на закона и да не се ограничава свободата на другите граждани. 

Явор Куюмджиев: Ресурсите за ново намаление на тока са изчерпани

"Ново намаление на цената на тока трябва да се направи много внимателно, но смятам, че това е много труден процес. Изчерпали сме голяма част от ресурса за ново намаление". Това заяви депутатът от БСП Явор Куюмджиев пред Нова телевизия.
"Не трябва да забравяме, че първият ден на Народното събрание беше посветен на енергетиката. Ние не само не "Ново намаление на цената на тока трябва да се направи много внимателно, но смятам, че това е много труден процес. Изчерпали сме голяма част от ресурса за ново намаление". Това заяви депутатът от БСП Явор Куюмджиев пред Нова телевизия. "Не трябва да забравяме, че първият ден на Народното събрание беше посветен на енергетиката. Ние не само не

10 факта за Джанет Йелън - жената, която вероятно ще оглави Федералния резерв

Йелън е омъжена за Нобеловия лауреат за икономика Джордж Акерлоф, а е учила в Йейл заедно с друг нобелист - Джеймс Тобин

    


3-етажна сграда се срути в Индия

Триетажна жилищна сграда се срути тази сутрин в северната част на индийската столица Делхи. Най-малко един човек е загинал, а двама са ранени, съобщават местни медии.

Божидар Лукарски: Не търсете Костов в обединената десница

С лидера на СДС БОЖИДАР ЛУКАРСКИ разговаря ВАЛЕНТИНА ПЕТКОВА

- Г-н Лукарски, социолозите са единодушни, че Реформаторският блок (РБ) има потенциал. В същото време обаче той е изправен пред няколко въпроса, на които все още няма отговор. Първият е какво ще е отношението както на СДС, така и на РБ към ГЕРБ?


- ГЕРБ е партия, която стои вдясно, С лидера на СДС БОЖИДАР ЛУКАРСКИ разговаря ВАЛЕНТИНА ПЕТКОВА - Г-н Лукарски, социолозите са единодушни, че Реформаторският блок (РБ) има потенциал. В същото време обаче той е изправен пред няколко въпроса, на които все още няма отговор. Първият е какво ще е отношението както на СДС, така и на РБ към ГЕРБ? - ГЕРБ е партия, която стои вдясно,

5-годишно се простреля с газов пистолет в Пловдив

Детето взело оръжието от шкаф и неволно произвело изстрел

    


Младите ни волейболисти с трета поредна победа на световното


Волейболистите взеха трета поредна победа на световното за младежи в Бразилия. 

Нашите сразиха Тунис с с 3:0 (30:28, 21:18, 21:12). Най-полезен играч на мача бе Жани Желязков, отбелязал 20 точки. Капитанът Николай Пенчев добави още 11 точки. 


Волейболистите от националния отбор на България за младежи до 23 години записа трета поредна побе Волейболистите взеха трета поредна победа на световното за младежи в Бразилия. Нашите сразиха Тунис с с 3:0 (30:28, 21:18, 21:12). Най-полезен играч на мача бе Жани Желязков, отбелязал 20 точки. Капитанът Николай Пенчев добави още 11 точки. Волейболистите от националния отбор на България за младежи до 23 години записа трета поредна побе

Преглед на печата, сряда, 9 октомври

СЕГА - Конституционният съд върна Делян Пеевски в парламента през задния вход онституционният съд (КС) приложи изпитания през годините номер да...

Наполитано иска амнистия заради пренаселените затвори

Според някои политици обаче това ще помогне на Силвио Берлускони, който бе осъден за данъчни измами

К. Костадинов: Пеевски има качества за шеф на ДАНС

Какво в биографията и кой му пречи да заеме поста на председател на ДАНС, попита Костадинов и каза, че Пеевски имал нравствени и професионални качества да оглави ДАНС.

Шефът на Конституционния съд се покри

Димитър Токушев. Снимка: КС

След постановеното вчера решение на Конституционния съд (КС), с което Делян Пеевски беше върнат зад депутатската банка в Парламента, председателят на съда проф. Димитър Токушев е неоткриваем.

Тази сутрин той не се появи на лекции в Софийския университет, където преподава История на българската държава и право. Заниманията му със студентите трябваше да започнат в 9.00 часа тази сутрин, но 20-тина минути по-късно стана ясно, че лекции няма да има, защото професорът няма да дойде. 

От вчера Токушев не отговаря и на мобилния си телефон. Малко преди 10.00 часа днес той не беше на работното си място в съда. От кабинета му обясниха, че не знаят дали и кога той ще дойде на работа. Дори изразиха и становище, че едва ли би искал да коментира решението пред медиите. 

Въпреки, че няма практика съдии да коментират решенията си, мнението на Токушев за реакциите от вчерашния акт на КС има своето значение. Бивши конституционни съдии смятат, че с това решение Конституцията е била потъпкана. Георги Марков заяви, че КС е направил самоубийство и трябва да бъде разпуснат незабавно. Бившият съветник на президента Николай Слатински смята, че КС е една “излишна, паразитна и материално лакома структура, чиято дейност през годините неизменно е обслужвала властта, допринасяла е за нормативния и институционалния хаос и е дълбоко компрометирана”.

По-рано днес докладчикът по делото съдия Румен Ненков, чието мнение е, че няма основания Пеевски да се върне в парламента, каза пред bTV, че в КС има голямо разделение. Той изрази и мнението, че съдът не действа независимо. „Не ми се иска да казвам дали съдът е компрометиран. Поставен е под въпрос авторитетът на КС, мога само да подозирам за политически влияния”, добави Ненков, който поясни, че той самият не се среща с други политици, освен със сина си, който е депутат от ГЕРБ.

Бившият главен прокурор и настоящ конституционен съдия от квотата на президента Борис Велчев, който е и един от шестимата отхвърлили искането за прекратяване на депутатските правомощия на Пеевски, отказа да коментира има ли разделение в съда и дали политически съображения са надделели при взимането му. “Всичко, което съм имал да кажа, съм го написал в мотивите и съм се подписал под това”, каза пред OFFNews той.

Като заинтересована страна по делото е конституиран и президентът, чието становище е, че искането за предсрочно прекратяване на пълномощията на Пеевски като народен представител трябва да бъде уважено. Велчев обаче е категоричен: “Нямам навика преди да взема каквото и да било решение да питам когото и да било.”

Статията "Шефът на Конституционния съд се покри" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Явор Куюмджиев: Изчерпали сме голяма част от ресурса за ново намаление на тока

"Ново намаление на цената на тока трябва да се направи много внимателно, но смятам, че това е много труден процес. Изчерпали сме голяма част от ресурса за ново намаление". Това заяви депутатът от БСП Явор Куюмджиев пред Нова телевизия. "Не трябва да забравяме, че първият ден на Народното събрание беше посветен на енергетиката. Ние не само не

Жертвите на епидемията от холера в Хаити съдят ООН

Правозащитни адвокати, представляващи жертви на епидемията от холера в Хаити, обвиниха мироопазващите сили на ООН за трагедията и заявиха, че завеждат дело срещу организацията, предаде Ройтерс, цитирана от Стандарт нюз. Решението да заведат дело идва след като ООН заяви по-рано тази година, че няма да плати стотиците милиони долари обезщетение на жертвите на холера в Хаити, където епидемията  уби над 8300 души, а се разболяха повече от 650 000 от октомври 2010 насам. "Ищците са хаитяни и американски жители на Хаити, които са се разболели от холера, както и членовете на семействата на тези, които са починали от болестта", се казва и изявление на Института за справедливостта и демокрацията в Хаити. Делото ще бъде заведено в окръжен съд в южната област на щата Ню Йорк, ...

Плодове и зеленчуци лекуват според цветовете си

Плодовете съдържат витамини според цветове си. Това твърдят германски специалисти. Зеленият цвят намалява високия холестерол и засилва имунната система. Хлорофилът, съдържащ се в зелените плодове и зеленчуци, отговаря за по-доброто използване на кислород от мозъчните клетки. Особено ценни са броколи, спанак и киви. Плодовете и зеленчуците с червен и оранжев цвят съдържат доста каротеноиди, които неутрализират агресивните молекули на вредните вещества, укрепват дихателните пътища и подобряват зрението. Особено важни продукти с този цвят - тиквата, морковите, доматите, червеният пипер, мандарините, динята. Сините и лилавите плодове са естествени антибиотици. Предотвратяват възпаление, предпазват от инфекции и укрепват сърцето. Богати на полифеноли са боровинките, цвеклото, гроздето, къпин...

Тайфунът "Фитоу" нанесе щети за 2 млрд. долара само в една китайска провинция


Тайфунът "Фитоу", който връхлетя Източен Китай в понеделник, е нанесъл щети за 12.4 милиарда юана (2 милиарда долара) само в провинция Чжъцзян, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на властите.

Шестима души са загинали, а четирима са водени за безследно изчезнали. Общо седем милиона човека са пострадали от природното бедствие по един или друг начин.

В град Юйяо през последните дни бе регистриран абсолютен рекорд на валежите - 717 мм.

В Чжъцзян има залети пътища, а...

Пътят Перник - София е блокиран, след като кола блъсна кон

Лека кола е блъснала кон в района на Драгичево при бензиностанция „Лукойл Лека кола е блъснала кон в района на Драгичево при бензиностанция „Лукойл" на пътя от Перник за София, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В резултат на инцидента движението е много затруднено и са се образували големи опашки от автомобили. В момента мястото се обработва. Движението се отбива през Рударци и Мърчаево посока София, както и

Дилма Русеф призова за изкореняване на детския труд

Проблемът засяга не само развиващите се страни, но и целия свят

    

23 катастрофи във Варна за денонощие

23 катастрофи са регистрирани във Варненскa област през изминалото денонощие, съобщиха за Дарик от „Пътна полиция” в морската столица. При инцидентите няма пострадали хора, нанесени са само щети по автомобилите. Условията за пътуване в региона тази сутрин са отлични.

ЕК ни спира два инфраструктурни проекта за 131 млн. евро

Десисла Терзиева, Кадър от "Нова телевизия"

Европейската комисия е спряла два инфраструктурни проекта на България – изграждането на тунел под Шипка и пътя София-Калотина, в частта му по западната дъга на околовръстния път в София.

Това обявиха на брифинг в парламента бившите министри Томислав Дончев и Лиляна Павлова, придружени от експремиера Бойко Борисов.

Мотивите на ЕК са, че българското правителство не е спазило ангажимента си да осигури финансиране за вече течащи изпълнение по проекти в ЖП сектора.

От ГЕРБ предупредиха, че тези проекти за от ключово значение за страната и са на обща стойност над 131 млн. евро. Бившите управляващи алармират, че работата по проектите вече тече и ако въпросът с ЕК не бъде уреден, България ще трябва да изплати изпълнението им с държавни средства.

“Още по-сложно е положението с тунела под Шипка, защото той е единственият инфраструктурен проект, който е включен в договора за присъединяване на България към ЕС, с краен срок за изпълнение до 2014 г.”, посочи бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев.

Той заяви, че това са първите отхвърлени апликационни форми на българското правителство от страна на ЕК. Според него това буди въпроса дали става въпрос за некомпетентност или за злонамерен саботаж на проектите.

Според експремиера Борисов, за да построи проектите, правителството ще трябва да прибегне до нови заеми, които ще увеличат държавния дефицит.

“Като се има предвид огромните обещания на правителството, дефицитът ще отиде над 4%. Те ще трябва да избират дали да изпълняват социални обещания или да спират проекти. Когато спират проектите, това са по-малко работни места, блокаж на държавата”, предупреди Борисов.

Той коментира, че темата е изключително важна и подчерта, че екипът по еврофондовете в кабинета “Орешарски” е крайно некомпетентен. Лидерът на ГЕРБ дори предложи да предостави на правителството своите екипи, за да се подобри работата в тази сфера.

“Губим огромни пари заради едно цикламено костюмче, което щяло да прави селски пътища. Направи първо големите пътища, където минава големият поток. Едно е да минават милиони хора на година, друго е да минават сто. Първо направи за милионите, после ще направиш и за стоте”, каза Бойко Борисов.

Статията "ЕК ни спира два инфраструктурни проекта за 131 млн. евро" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Парашутист от Унгария загина в Китай

Парашутист от Унгария, който изчезна по-рано в китайската провинция Хунан, беше открит мъртъв, съобщи Синхуа, позовавайки се на спасителите.

Започват моста на Марица при Любимец – Голяма звезда

Подписването на договора

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков подписа договора за проучвателно-проектантски работи и строителство на обекта.

Проектът е от Аварийната програма на АПИ и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет.

Мостът е от изключително значение за жителите на селата Георги Добрево, Васково, Йерусалимово и Оряхово, тъй като осигурява пряка връзка с общинския център Любимец. Чрез съоръжението се осъществява и достъпа на населението на Любимец и община Ивайловград до автомагистрала „Марица“.

Обществената поръчка е възложена на Гражданско дружество „АБ – ОРС Инфраструктура“- Хасково, в което участват: „АБ“ АД и „ОРС – Инфраструктура“ ООД- София. От името на изпълнителя договора подписа инж. Димитър Талев.

Стойността на договора е 1 602 320 лв. Срокът е 6 месеца.

С реализирането на проекта ще се възстанови нормалното експлоатационно състояние на съоръжението и габаритът на моста ще бъде приведен в съответствие с действащите норми за проектиране на пътища, съобщават от АПИ.

Хасково Новини

Костадинов: Кой попречи на Делян Пеевски да оглави ДАНС?

/КРОСС/ Делян Пеевски има нравствените качества да оглави ДАНС. Това заяви пред bTV депутатът от ДПС Камен Костадинов. Той посочи като по-важни въпроси не "Кой предложи Пеевски?", а „Кой се опита да попречи на Делян Пеевски да оглави ДАНС и защо”, както и „Кои моменти от неговто минало направиха така, че той да бъде сатанизиран”. Костадинов заяви, че не би искал да коментира решението на КС, но призова за уважение към институциите в страната, като припомни, че съдът е съставен от три квоти и в редиците му влизат както кандидатури на ГЕРБ, така и такива на президента и други, излъчени от съдебната власт. „Решението на КС не беше залог за оцеляването на правителството. Има стабилно разделение на властите",  заяви той. Според Камен Костадинов колегата му Делян Пеевски не е оспорвал обективността на КС, а само е питал дали може докладчик по делото му да е Румен Ненков, който е баща на депутат от ГЕРБ.  

Границата от турска страна на „Капитан Андреево” остава затворена

Българските превозвачи от няколко месеци плащат неправомерни глоби, но никой не ни обърна внимание. Сега, когато се извършва проверка, контрол за преминаването на турски камиони, те протестират.

Слабите продажби в Китай понижиха приходите на Yum! Brands

Собственикът на марката KFC предупреди, че ще отнеме повече от очакваното време продажбите ѝ там да се върнат към растеж

    


Парламентът започна работа на косъм, протест няма

Протестиращи около парламента към 8,15 в сряда все още нямаше. Народното събрание успя да започне заседанието си, макар и на косъм - със 122 регистрирани при нужни 121.

Има задкулисна сделка за връщане на ГЕРБ в коалиция с ДПС

Има сделка в задкулисието и тя цели връщането на ГЕРБ във властта в коалиция с ДПС, или с БСП, е прочитът на Николай Бареков на решението на Конституционния съд за връщането на Делян Пеевски в парламента и на последвалите протести. Той категоричен, че има много сериозна организация на протеста, която води до Борисов.

Покойник ”изсякъл” 60 дка чужди гори

Починал преди години мъж е получил разрешително за сеч и се оказва, че е изсякъл 60 дка чужди гори край великотърновското село Къпиново.

Новият Cadillac Escalade излезе на сцената

Всъдеходът ще се предлага с 6.2 литров V8 мотор и трети ред седалки

    


ЦВЕТАНОВ разработвал съпартийци

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се разправял с неудобни  съпартийци, докато е бил вътрешен министър, като използвал подчинените му тогава структури. Това разкри вчера отцепилият се от ГЕРБ Емил Димитров пред парламентарната комисия, която се занимава със скандалното тефтерче на шефа на Държавната комисия за конфликт на интереси Филип Златанов. Димитров беше изслушан в парламента заедно с бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова и общинския съветник от Варна Марио Шиваров, чиито имена присъстват на няколко места в бележника на Златанов. Имаше закани от Цветанов на партийни сбирки как „на Емил ще му се случва нещо”. Обяснявал е как може да ми се образува организирана престъпна група. Получих информация и че половин година в ГДБОП „работят по Емил Димитров”, обясни пред депутатите бившият гербер. Той беше категоричен, че през последните четири години държавни структури са били използвани за притискане на неудобни лица, които имат собствено мнение. И тефтерчето на Златанов доказвало точно този механизъм. „Аз бях сред опозиционерите в партията”, изтъкна Димитров и разказа, че до положителното решение срещу него за конфликт на интереси се стигнало „светкавично” след негово интервю, в което обявил, че Цветан Цветанов съсипва ГЕРБ. „Не изкорените ли цветановщината и фидосовщината, след време други комисии ще се занимават с нови инициали”, обърна се Димитров към депутатите.Според бившата му съпартийка и колежка в парламента Вяра Петрова дори не били необходими допълнителни директни заплахи, опетняването на имената им чрез поръчки в комисията на Златанов било достатъчно. Тя разказа, че по време на производството срещу нея, което се проточило 11 месеца, семейството й било тормозено от различни институции в дома й.Бившият гербер и общинар във Варна Шиваров също се оплака от Цветанов, като описа преписката срещу него в звеното на Златанов като удар под кръста и нож в гърба.Шефът на комисията в Народното събрание за скандалното тефтерче Кирил Добрев покани всеки, който се е познал в бележките и е имало преписки срещу него, да даде повече подробности около своя случай.

Адемов: Проблемът ни е в ранното пенсиониране

Едно поколение изтърпя цялата пенсионна реформа през годините, каза социалният министър в сутрешния блок на Нова телевизия

Шест конгресмени-демократи арестувани на протест за имиграционна реформа

В него са участвали около 200 души, включително художници и граждански активисти

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване