Пулев с малък шанс да бие Кличко

Кубрат Пулев е поставен сред петимата профибоксьори, които могат да постигнат евентуална победа срещу Владимир Кличко. 
Прогнозата е направена от вестник “Съветски спорт”. Все пак шансовете на българина са най-малки - само 10%.
 “Пулев е с дух на воин - пише изданието. - И наистина с неговите прави удари може да се конкурира с Кличко. Българинът Кубрат Пулев е поставен сред петимата профибоксьори, които могат да постигнат евентуална победа срещу Владимир Кличко. Прогнозата е направена от вестник “Съветски спорт”. Все пак шансовете на българина са най-малки - само 10%. “Пулев е с дух на воин - пише изданието. - И наистина с неговите прави удари може да се конкурира с Кличко. Българинът

LG G2 вече и в България

София /КРОСС/ LG Electronics (LG) представи днес на българския пазар смартфона от висок клас LG G2. Това е първото устройство от ребрандира-ната серия G, която илюстрира стремежа на компанията към иновации, вдъхнове-ни от потребителите и нови, все по-високи стандарти в сферата на мобилните ко-муникации.„Щастливи сме, че с навлизането на G2 в България даваме възможност на повече потребители да се докоснат до неговите уникални функции и характеристики. С активното проникване на все повече пазари, LG Electronics следва стратегията си да се превърне в ключов играч в областта на мобилните комуникации", коментира Иван Иванов, управляващ директор, LG Electronics България. LG G2 съчетава мощен хардуер, ергономичен дизайн, практични функции и интуитивен интерфейс. Смартфонът притежава 5,2-инчов Full HD дисплей и благодарение на иновативния си дизайн може лесно да бъде използван с една ръка. Основна заслуга за това има бутонът за регулиране на звука и включване и изключване на устройството, разположен на гърба на смартфoна - Rear Key Button. G2 е първият телефон, при който всички странични бутони са обединени в един и разположени на задния панел. Идеята за това идва в резултат на проучвания, които сочат, че колкото по-голямо е мобилното устройство, толкова по-трудно става за потребителите до достигат страничните бутони. Преместването им на гърба на смартфона улеснява работата с тях, защото показалецът на потребителя естествено застава върху бутона Rear Key

Заха Хадид направи библиотека за Виенския университет по икономика и бизнес


От няколко дни студентите във Виенския университет по икономика и бизнес (Wirtschaftsuniversität Wien) имат удоволствието да ползват нова библиотека и учебен център. Проектът на сградата е дело на световноизвестната Заха Хадид.

Зданието се намира в центъра на университетския кампус, който се счита за един от най-големите в света. В него се обучават и живеят 24 000 студенти и още 1800 души преподаватели и персонал.

В кампуса са построени седем групи сгради, всяко от които е...

В навечерието на Деня на града колективи и индивидуални изпълнители от третата възраст се събират на празника "Златна есен край Струма"

По инициатива на Кмета на Община Перник Росица Янакиева на 15 октомври, в навечерието на Деня на града, в Перник на празник се събират колективи и индивидуални изпълнители от третата възраст, съобщиха за ZaPernik.com.

Празникът е наречен „Златна есен край Струма”. Организира се от Община Перник, Общинския младежки дом и Регионалния читалищен център. Празникът е със специалното участие на:

• Живото човешко съкровище,...

Продължава

Цветлин Йовчев: Експерти в МВР необяснимо защо са полагали извънреден труд и са получавали пари за това

Експерти в МВР необяснимо защо са полагали извънреден труд и са получавали пари за това. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде репортер на Агенция „Фокус”. На въпрос дали министърът е издал заповед да не се плаща извънреден труд в областните дирекции на МВР, Йовчев заяви: „Няма такава заповед.

Предлагат да сменяме топлинния счетоводител, без да подменяме измервателните уреди

Да можем да сменяме топлинния счетоводител без да се налага подмяна на уредите за дялово разпределение. Това е предложение, върху което работят управляващите. Според ресорния министър Драгомир Стойнев е проблем на фирмите за дялово разпределение как ще предават данните си, но със сигурност хората не трябва да бъдат задължени да купуват нови уреди. Стойнев бе категоричен, че парното няма да поскъпне през този отоплителен сезон. Сериозен проблем пред хората, които искат да сменят фирмата за дялово разпределение, е нуждата от инвестиции в нови уре...

Турският касационен съд потвърди присъдите на бивши военни за участие в заговор

Турският касационен съд потвърди присъдите затвор на бивши ръководни представители на турската армия, осъдени миналата година за участие в заговор за преврат срещу ислямо-консервативното правителство, известен като операция "Чук", съобщават турските телевизонни канали НТВ и СиЕнЕн-Тюрк, цитирани от БТА в сряда. Общо 361 души бяха подсъдими в процеса за операция "Чук". Касационният съд потвърди присъдите от 20 години затвор за бившия командващ Първа армия о.з. ген. Четин Доган, бившия командващ военноморските сили адм. Йозден Йорнек и бившия началник на военновъздушните сили Халил Ибрахим Фъртъна, както и присъдите от 18 години затвор за бившия командващ Първа армия ген. Ергин Сайгун, за бившия началник на военните академии ген.Билгин Баланлъ, за бившия главен секретар на Съвета за националана сигурност Шюкрю Саръшък и за ген.Енгин Алан. Същевременно съдът отмени присъдата затвор за 63-ма осъдени по делото и потвърди оправдателните присъди за 34-ма подсъдими. Според обвинителния акт операция "Чук" е предвиждала осъществяването на серия от атентати - от нападения срещу джамии до сваляне на турски изтребител при стълкновение с гръцките военновъздушни сили, с цел създаване на атмосфера на хаос, благоприятстваща извършването на преврат. Процесът за операция "Чук" започна през декември 2010 г., а присъдата по делото бе произнесена на 21 септември миналата година.

Русия заплашва с нови обвинения за притежание на наркотици срещу активистите на "Грийнпийс"


Руското следствие заплашва да повдигне нови обвинения срещу всички 30 задържани активисти на организацията (в това число фотограф и оператор на свободна практика), а именно за притежание на наркотици, за шпионаж, както и за посегателство над живота на представители на руските власти, съобщават руски медии в сряда. Причината за техния арест е мирна протестна акция в защита на "Арктика" срещу руската петролна платформа на "Газпром" на 18 септември.

"Можем само да предполагаме, че с...

Русия заплашва активистите на "Грийнпийс" с обвинения за притежание на наркотици


Руското следствие заплашва да повдигне нови обвинения срещу всички 30 задържани активисти на организацията (в това число фотограф и оператор на свободна практика), а именно за притежание на наркотици, за шпионаж, както и за посегателство над живота на представители на руските власти, съобщават руски медии в сряда.

Причината за техния арест е мирна протестна акция в защита на "Арктика" срещу руската петролна платформа на "Газпром" на 18 септември.

"Можем само да...

Субсидии ще се дават на конкурентен принцип в дадена сфера

За първи път в бюджета за следващата година може да се въведе конкурентният принцип в отпускането на субсидии в дадена сфера. Ведомствата и институциите ще кандидатстват с проекти, които ще защитават пред специално жури. Това обмислят управляващите, които се събраха в тесен състав на равнище лидери на партии, ресорни министри и шефове на парламентарни комисии в понеделник, за да обсъдят макрорамката и основните насоки на държавния бюджет за следващата година. Според депутати, участвали в заседанието, идеята е да има заделени от бюджетите на министерствата средства в отделен фонд, който ще отпуска пари по проектите. С тях институциите на държавна издръжка ще могат да кандидатстват за допълнително финансиране. "Досега всеки министър бе феодал, а сега ще има пари, които ще се разпределят от жури – за дейността Х могат да кандидатстват пряко няколко ведомства. Ако става дума за образование, например, Софийскиият университет може да кандидатства за допълнителни средства", обясниха новия принцип пред Mediapool депутати. Тази идея бе лансирана от финансовия министър Петър Чобанов неотдавна. Пред депутати от бюджетната и икономическата комисия той обясни, че част от субсидиите на ведомствата ще се дават на конкурентен принцип за политики, които помагат за икономическия растеж и заетостта. За да се въведе тази идея, парите на всички министерства трябва да бъдат намалени, каза тогава министърът. Действително парите на министерствата ще бъдат намалени следващата година, потвърдиха за Mediapool депутати от управляващите партии. Намалението ще е между 10 и 12% спрямо сегашните бюджети. Ще се дадат обаче повече пари за отделни сфери - например за образованието, но "числото не е особено голямо", според коментар на участник в срещата. Повече пари ще има за социални политики (около 390 млн. лв. повече от тази година). "Това увеличение е сериозно и няма как да нагласим останалите пари, не разполагаме с безкраен ресурс", казаха народни представители. За сметка на това отбраната няма да получи исканите от военния министър Ангел Найденов повече средства, а ще трябва да се задоволи също с орязан с 10% бюджет. МВР, чийто бюджет е около 1 млрд. лв. (около 997 млн. лв.), ще се запази същият или "на практика това е по-малко отпреди, и той спада, както обещахме", по думите на участник в срещата. Заради преместването на ГДБОП в ДАНС бюджетът на службата се увеличава с 14 млн. лв. в сравнение с тази година. "На практика обаче средствата са намалени, защото в структурата на МВР ГДБОП е гълтала много повече пари, затова вероятно ДАНС ще искат увеличение на бюджета си", казват депутати. Те обаче не казаха тези 14 млн. лв. откъде се вземат. Щом бюджетът на МВР се запазва "почти същият", а финансирането на ГДБОП излиза от рамките на министерството, тогава на практика МВР ще разполага с повече средства от досега. Ще бъде намален бюджетът на президентството с около 1 млн. лв., на парламента ще бъде запазен в същия размер. Средствата, с които ще разполага съдебната власт, ще се запазят като в бюджета за тази година. Според предварителните разчети, заложеният в бюджета ръст ще е 1.8%, малко по-висок от този, който МВФ дава в есенната си прогноза за ръста на българската икономика (1.6%). Планира се приходите да са по-високи от тазгодишните с 1.5 млрд. лв. "Това ще се случи, ако митниците и НАП си свършат работата", коментираха депутати, които смятат, че подобни "амбиции" не са невъзможни, а съвсем реални.

Вместо пари накуп, министерствата ще получават бюджети на конкурентен принцип

С бюджета за следващата година за пръв път може да се въведе конкурентен принцип за отпускане на субсидии в дадена сфера. Ведомствата и институциите ще кандидатстват с проекти, които ще защитават пред специално жури. Както научи Mediapool, тази идея е обсъждана в понеделник в тесен кръг – лидерите на управляващите партии, ресорни министри и шефове на парламентарни комисии, които са разгледали макрорамката и основните насоки на държавния бюджет за следващата година. Според депутати, участвали в заседанието, идеята е да има заделени от бюджетите на министерствата средства в отделен фонд, който ще отпуска пари по проекти. Така институциите на държавна издръжка ще могат да кандидатстват за допълнително финансиране. "Досега всеки министър бе феодал, а сега ще има пари, които ще се разпределят от жури – за дейността "Х" могат да кандидатстват пряко няколко ведомства. Ако става дума за образование, например, Софийският университет може да кандидатства за допълнителни средства", обясниха новия принцип пред Mediapool депутати.   Тази идея бе лансирана от финансовия министър Петър Чобанов неотдавна. Пред народни представители от бюджетната и икономическата комисия той обясни, че част от субсидиите на ведомствата ще се дават на конкурентен принцип за политики, които помагат за икономическия растеж и заетостта. За да се въведе тази идея, парите на всички министерства трябва да бъдат намалени, каза тогава министърът.   Засега не е ясно как ще откликнат останалите министерства, както и дали похвалното начинание за разпределяне на средства на конкурентен принцип няма да е параван за предварително нагласени проекти и произвол при раздаването на парите, коментираха народни представители. Действително парите на министерствата ще бъдат орязани следващата година, потвърдиха за Mediapool депутати от управляващите партии. Намалението ще е между 10 и 12% спрямо сегашните бюджети. Ще се дадат обаче повече пари за отделни сфери - например за образованието, но "числото не е особено голямо", според коментар на участник в срещата.   Повече пари ще има за социални политики (около 390 млн. лв. повече от тази година). "Това увеличение е сериозно и няма как да нагласим останалите пари, не разполагаме с безкраен ресурс", казаха народни представители. За сметка на това отбраната няма да получи исканите от военния министър Ангел Найденов повече средства, а ще трябва да се задоволи с 10 на сто окастрен бюджет.   МВР, чийто бюджет е около 1 млрд. лв. (около 997 млн. лв.), ще се запази същия или "на практика това е по-малко отпреди, и той спада, както обещахме", по думите на участник в срещата. Заради преместването на ГДБОП в ДАНС бюджетът на службата се увеличава с 14 млн. лв. в сравнение с тази година. "Всъщност средствата са намалени, защото в структурата на МВР ГДБОП е гълтала много повече пари, затова вероятно ДАНС ще искат увеличение на бюджета си", казват депутати. Те обаче не знаят откъде ще се вземат тези 14 млн. лв.   Щом бюджетът на МВР се запазва "почти същия", а финансирането на ГДБОП отпада като негово задължение, ведомството очевидно ще разполага с повече средства от досега. Ще бъде намален бюджетът на президентството с около 1 млн. лв., на парламента ще бъде запазен в същия размер, както и на съдебната власт.   Според предварителните разчети, заложеният в бюджета, ръстът ще е 1.8%, малко по-висок от този, който МВФ дава в есенната си прогноза за ръста на българската икономика (1.6%). Планира се приходите да са по-високи от тазгодишните с 1.5 млрд. лв. "Това ще се случи, ако митниците и НАП си свършат работата", коментираха депутати, които смятат, че подобни "амбиции" не са невъзможни, а съвсем реални.

Прокуратурата не ограмотява разследващи органи

Главният прокурор обясни на деуптатите, че ще се работи за преодоляване на разликите между отделните прокуратури в страната, включително и разликите в разходите им

Кораб с нелегални имигранти от Афганистан задържан край Шабла

Кораб с 22-ма нелегални имигранти бе задържан в Черно море край Шабла, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Задържаните са от афганистански произход. Корабът е засечен край Шабла и ще бъде приведен на пристанището в Балчик. Усилили сме наблюдението в морските води. Морската ни граница е под засилено наблюдение, заяви Лазаров.

Първи кораб с нелегални имигранти бе задържан край нос Калиакра

За пръв път плавателен съд с бежанци на борда беше заловен от Гранична полиция близо до нос Калиакра. Това се случи в сряда преди обед. Катерът акостира на пристанището в Балчик в 17.15 часа. По данни на МВР става дума за 26 души - двама души екипаж и 24-ма пътници, от тях 13 са мъже, 5 - жени и 6 – деца.   Гранична полиция е установила, че освен екипажа, на борда има 22 души, които твърдят, че са от Афганистан и са бежанци, а целта им е да достигнат румънския бряг.   Корабът е турска гемия, която е пътувала в международни води в Черно море от Турция към Румъния.   Сигналът за непознат плавателен съд в български териториални води е получен около 10 часа тази сутрин чрез интегрирана система за наблюдение на морската граница. Съдът е локализиран на около 8 мили южно от нос Калиакра.   "Екипажът на граничния кораб е отстранил проблем с двигателя на чуждия плавателен съд. Така е станало възможно съпровождането му към българско пристанище. След пристигането му работата по изясняването на случая ще продължи", допълват от МВР.   Досега е установена самоличността само на двамата турски граждани, които са екипаж на кораба. Афганистанските граждани могат да поискат бежнаски статут, а екипажът на кораба ще бъде разследван за незаконен трафик на хора.   Задържаните ще бъдат настанени в помещение в Старата мелница край брега в Балчик. Те ще бъдат охранявани и поставени под карантина.   Усилили сме наблюдението в морските води. Морската ни граница е под засилено наблюдение, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

20 км задръстване на Капитан Андреево, 10 км - на Лесово

Продължава да бъде затруднено преминаването на камиони през граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, съобщава областната дирекция на МВР.  На ГКПП – Капитан Андреево на изход от страната има опашка от около 20 км товарни автомобили, на ГКПП-Лесово товарните автомобили на изход са около 10 км. 
„И двата пункта са блокирани. Имаме наши Продължава да бъде затруднено преминаването на камиони през граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, съобщава областната дирекция на МВР. На ГКПП – Капитан Андреево на изход от страната има опашка от около 20 км товарни автомобили, на ГКПП-Лесово товарните автомобили на изход са около 10 км. „И двата пункта са блокирани. Имаме наши

София приема Балканския фестивал на ракията

София /КРОСС/ На 24 октомври, в НДК - Мраморно фоайе, от 11:00 часа ще отвори врати първият Балкански фестивал на ракията. По време на фестивала ще бъдат представени ракии от родните производители, както и традиционни, високоалкохолни питиета от Турция, Гърция, Македония и Сърбия. Официалният старт на фестивала ще бъде даден в 12:00 часа от представители на Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по лозата и виното и Национална лозаро-винарска камара. По време на откриването гостите ще бъдат приветствани с изпълнение на Таня Митева от ансамбъл „Филип Кутев" и специалното участие на Димитър Туджаров - Шкумбата.В рамките на фестивала, посетителите ще имат възможност да дегустират над 150 вида дестилати. Освен пълна гама продукти, производителите ще изложат и най-новите и специални отлежали ракии. Сред специалните предложения на феста ще бъдат рядката розова ракия, български орехов ликьор, както и много нови и непознати български марки, представени единствено и специално за събитието. Ще присъстват и традиционните напитки на съседните държави от Гърция, Турция, Македония и Сърбия. Посетителите ще имат възможност да закупят напитките на цени на производителите директно от изложението, благодарение на дистрибутор на алкохолни напитки Меик 98 ЕООД. В рамките на изложението ще може да бъде разгледана уникална изложба от лимитирани серии, бутикови или отлежали ракии от страната и региона

Свилен Нейков ще бъде съден от Българска национална федерация КАРАТЕ

Българска национална федерация КАРАТЕ ще сезира прокуратурата и ще съди Свилен Нейков.
Това стана ясно на работна среща, която се проведе днес между зам.министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев и представители на Българската национална федерация КАРАТЕ. 

Темата е била бъдещето, предизвикаелсвата и проблемите на карате спорта в България. В Българска национална федерация КАРАТЕ ще сезира прокуратурата и ще съди Свилен Нейков. Това стана ясно на работна среща, която се проведе днес между зам.министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев и представители на Българската национална федерация КАРАТЕ. Темата е била бъдещето, предизвикаелсвата и проблемите на карате спорта в България. В

В МВР си докарват тлъсти заплати над основната от извънреден труд

Експерти от МВР са полагали извънреден труд и са получавали пари за това.„Няма такава заповед. Но има заповед, която съм издал, която въвежда ред при полагането на извънреден труд".Това заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Ива Николова ще седне на горещото място на Бареков

Бареков ще бъде заменен от Ива Николова в рубриката ’’Гореща точка’’, съобши медията. Рубриката се завръща в сутрешния блок на TV7 ’’Добро утро, България’’ в началото на новата седмица.

Освен богатия си опит в различни печатни и електронни медии, издадените си книги и политически опит, журналистката е известна и с острия си език. Тя бе част от Бареков ще бъде заменен от Ива Николова в рубриката ’’Гореща точка’’, съобши медията. Рубриката се завръща в сутрешния блок на TV7 ’’Добро утро, България’’ в началото на новата седмица. Освен богатия си опит в различни печатни и електронни медии, издадените си книги и политически опит, журналистката е известна и с острия си език. Тя бе част от

ВМА може да затвори врати за цивилни пациенти

Военномедицинската академия може да спре приема на цивилни пациенти. Такава мярка е предвидена в оздравителния план на болницата, чиито дългове правителството отказа да покрие, преди да получи план за реформи. Пациентите са шокирани от теоретичната възможност болницата да стесни контингента си и да затвори врати за „цивилните", съобщава bTV. Оздравителния стратегия е изпратена веднага след като правителството отказа финансова помощ за болницата. „Закриваме структурите за цивилни. Те ще се лекуват в другите болници, нашата държава пак ще даде тези пари, но за лечение при по-лоши условия. Ще се получи като в приказката за златната кокошка - да убием златната кокошка, за да вземем още едно яйце”, обясни началникът на ВМА ген. Стоян Тонев. Болницата дължи 57 млн. лв., ...

"Техеран Таймс": Израел произвежда между 10 и 15 атомни бомби годишно

Израелският режим е произвел между 690 и 950 килограма плутоний и продължава да произвежда годишно между 10 и 15 атомни бомби от типа на тази, взривена над японския град Нагазаки, пише ”Техеран Таймс” . Израел, който разработва също и много прилични химически оръжия като добавка към биологическите и ядрените оръжия, отказва да подписва всякакво международно споразумение, по силата на което да допусне инспекции на ООН по арсеналите си от ядрени, биологически и химически оръжия. Освен това еврейската страна е единствената ядрена сила в Близкия изток и притежава от 100 до 300 ядрени бойни глави. Вчера премиерът на Израел Бенямин Нетаняху призова за налагането на още по-строги санкции срещу Иран, за да бъде принудена тази страна да се откаже от ядрената си програма, която според...

МВФ прогнозира растеж от 0,6 за Гърция догодина

Гърция ще регистрира икономически растеж от 0,6 на сто през 2014 г. след рецесия от 4,2 на сто тази година. Това предвижда Международният валутен фонд (МВФ) в свой доклад за световната икономика, цитиран от радио Атина. Фондът прогнозира постепенен ръст на гръцката икономика, като очаква темповете на растеж да достигнат 2,2 на сто през четвъртото тримесечие на 2014 г. спрямо рецесия от 2,6 на сто за същото тримесечие на 2013 г. В доклада се предвижда още инфлацията за Гърция да остане отрицателна и през следващата година /-0,8 на сто спрямо -0,4 на сто през 2013 г.

Борислав скочил от 7-я етаж след заплаха за изключване от училище

Детето, което скочи от седмия етаж на блока си в Сливен и почина, най-вероятно е взело решението да се самоубие след строга заплаха, че ще бъде изключено от училище, съобщи бТВ.

Борислав бил отличник, но имал проблеми с дисциплината. Блъснал дете, което от удара си счупило зъб и след намесата на майка му, директорката заплашила Борислав с изключ Детето, което скочи от седмия етаж на блока си в Сливен и почина, най-вероятно е взело решението да се самоубие след строга заплаха, че ще бъде изключено от училище, съобщи бТВ. Борислав бил отличник, но имал проблеми с дисциплината. Блъснал дете, което от удара си счупило зъб и след намесата на майка му, директорката заплашила Борислав с изключ

Решават в кои варненски училища трябват спешни ремонти

Да бъде сформирана работна група, която да обходи училищата във Варна, за да се прецени кои се нуждаят от спешен ремонт. Това бе решено на заседание на общинските съветници от комисията по наука и образование в местния парламент днес.

АМ "Марица" затваря пътя Хасково - Димитровград?

Четерилентовият път Хасково - Димитровград да бъде затворен за половин година заради строителството на аутобана Четерилентовият път Хасково - Димитровград да бъде затворен за половин година заради строителството на аутобана "Марица". Това са поискали изпълнителите от "Марица Хайуей", съобщи метът на Димитровград Иво Димов на брифинг днес. "Това е пълно безувие и глупост", оцени градоначалникът. Според него мероприятието щяло да има тежки последици за бизнес

Петев водил преговори с отбори в Австрия, Полша и Кипър, отказал заради Левски

Ивайло Петев е водил преговори с отбори от елита на Австрия и Полша, както и с водещ отбор в Кипър. Специалистът обаче е отхвърли офертите, за да продължи кариерата си в Левски, съобщи неговият мениджър Венци Митов. Както е известно, Петев обяви, че няма да бъде треньор на „сините“ след случилото се на вчерашното му представяне. На днешната му пресконференция пък стана ясно, че предложението от Левски далеч не е бил единственият вариант пред треньора, но заради добрите условия той е спрял преговорите с други отбори....

Най-важните новини от деня, сряда, 9 октомври

А какво мислят работодателите за престижа на университетите? Ако изборът на висше училище е основополагащ за по-нататъшното развитие на един млад...

Обещано: Цената на парното няма да се променя

/КРОСС/ До края на отоплителния сезон цената на парното няма да се променя. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и поясни, че прогнозните сметки на абонатите ще се правят на база миналогодишното им потребление.София ще положи всички усилия за удължаване на живота на 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" дори ако трябва да се вземе заем за целта, каза Стойнев. И обясни, че централата вече работи на печалба. „По време на управлението на ГЕРБ тази печеливш централа е била докара до там да работи на загуба", добави още той.Министърът обясни, че 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" ще работят до 2033. Той уточни, че отсега трябва да се реши с какви мощности ще бъдат заменени съществуващите, които спират да работят. Стойнев съобщи за централите, които трябва да бъдат затворени до края на 2015 заради изработен ресурс. Това са от 1 до 5 блок на ТЕЦ Варна, 4 блок на ТЕЦ Русе, каза той.Стойнев не пожела да коментира темата за АЕЦ "Белене" и се оправда с това, че в момента страната ни води арбитражно дело. То обаче отбеляза, че столицата е подготвена за арбитража.Кабинетът "Орешарски" е предприел мерки за спасяването на въгледобивния отрасъл, каза Драгомир Стойнев. Той напомни, че цените на въглищата не са били повишавани в продължение на 3,5 години и е заварил въгледобива в много тежко състояние

ЦСКА и "Банско" не успяха да си отбележат гол в контрола


ЦСКА и "Банско" не успяха да си отбележат гол в приятелска среща на стадион "Българска армия". Четвъртият в А група и шестият в Б група изиграха посредствен мач, в който голови положения почти липсваха, а темпото беше много бавно.

Второтидивизионният отбор, който е допуснал четири загуби в деветте си мача през сезона, определено беше по-добрият в този мач. Гостите бяха много по-опасни, владееха топката по-продължително и бяха доста по-близо до победата.

Треньорът на...

Тони Здравков – това ще е силният в Левски

Антони Здравков, Мариян Христов и Елин Топузаков ще водят Левски до края на полусезона, каза Тодор Батков.

Всички партии в Кипър, с изключение на АКЕЛ, искат наказания за виновните за кризата

Всички политически партии в Кипър, с изключение на комунистическата АКЕЛ, са единодушни, че заключенията в доклада на специалната комисия, разследвала обстоятелствата за финансовата криза на острова, могат да бъдат използвани от започналото разследване, в рамките на което ще се търси наказателна отговорност от виновните за тази криза, съобщават кипърските медии в сряда. В доклада на комисията се казва, че бившият президент Димитрис Христофиас, който е от партията АКЕЛ, е главният виновник за сегашната критична ситуация на икономиката на страна, доведена до прага на фалита. В документа се съдържа и критика към сегашния кипърски президент Никос Анастасиадис за "недостатъчна подготовка" за две ключови заседания на Еврогрупата на 15 и 25 март тази година, на които бяха взети безпрецедентни решения за принудително привличане на притежателите на банкови депозити към финансирането на стабилизационната програма. Работата на комисията, назначена от правителството по инициативата на сегашния кипърски президент Никос Анастасиадис, започна в началото на април. Над 40 души са били разпитани, а сред тях е самият Анастасиадис. В доклада се казва, че Христофиас е водил "безразсъдна икономическа политика", игнорирайки предупрежденията на съветниците си и неоправдано е забавил преговорите с международните кредитори, което е довело до заплахата от дефолт. Самият Христофиас е отказал да отговаря на въпросите на членовете на комисията. В края на миналата седмица той напълно отхвърли възложената му политическа отговорност, като заяви, че цялата вина за финансовата криза е на банките. Той окачестви като "унизителен за Кипър удар по демокрацията" факта, че съдии се произнасят по политическите решения на избрания държавен глава. Сред носещите политическа отговорност за това, че Кипър се оказа на ръба на финансов колапс, комисията посочи управляващата от 2008 до 2013 г. партия АКЕЛ, коалиционните партии, както и бившия управител на Централната банка на Кипър Анастасиос Орфанидис, сегашния управител на Централната банка Паникос Димитриадис и бившия финансов министър Харилаос Ставракис.

Дончев: България ще търпи парични санкции

София /КРОСС/ Има писмо от Европейската комисия, в което се посочва, че не се одобряват два проекта - единият е за тунела под Шипка, а другият е Западна дъга на Софийския околовръстен път, която е част от "София-Калотина". Те са на стойност 131,6 млн. евро, заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и бивш министър по еврофондовете в кабинета „Борисов" Томислав Дончев. Правителството не си е свършило работата да осигури един буфер от 75 млн. лева. Проблемът в този си вид се е появил в последните месеци, подчерта Дончев и добави, че това са първите отхвърлени апликационни форми на България въобще. Страната ни ще търпи парични санкции, каза още депутатът от ГЕРБ. Той уточни, че все още нещата не са изгубени и има време до края на годината. Апликационните форми може да бъдат подадени наново, каза Дончев.Той припомни, че ГЕРБ не управлява от половин година и няма как да бъде прехвърлена тази вина върху тях.

ЦСКА не успя да победи Банско в скучна контрола

ЦСКА и втородивизионния Банско не успяха да излъчат победител в контрола, която се игра пред малко публика на стадион „Българска армия“. Мачът, който бе доста скучен и чистите голови положения в него почти липсваха, завърши при резултат 0:0. Старши треньорът на „червените“ Стойчо Младенов заложи на играчи, които рядко получават шанс за изява в мачовете от А група и турнира за Купата на България. От своя страна, бившите футболисти на армейците – Александър Томаш и Тодор Кичуков, които в момента водят тима на Банско, разчитаха на почти титулярния...

Процесът срещу сваления египетски президент Морси започва на 4 ноември

Съд в Египет определи 4 ноември като дата за начало на процеса срещу сваления президент Мохамед Морси, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС. Морси е обвинен в подстрекаване към убийство на демонстранти, протестирали пред президентския дворец по време на управлението му, посочва БТА. Апелативният съд в Кайро постанови Морси и 14 членове на организацията "Мюсюлмански братя", към която принадлежи той, да бъдат изправени пред наказателен съд. Обвиненията срещу сваления на 3 юли президент са свързани с един от най-смъртоносните изблици на насилие по...

Хасковско школо се освободи от учител, уличен в телефонни измами

След като благополучно се освободи от физика Тодор Камов, от началото на месеца в хасковската гимназия по механо и електротехника вече не работи и учителят по физическо Иван Славов, съобщи haskovo.net. Той се „прочу След като благополучно се освободи от физика Тодор Камов, от началото на месеца в хасковската гимназия по механо и електротехника вече не работи и учителят по физическо Иван Славов, съобщи haskovo.net. Той се „прочу" през април, когато бе показно закопчан при полицейска акция в центъра на Хасково за участие в схема за телефонни измами. Камов пък

Училище в Хасково се раздели с учител телефонен измамник

След като благополучно се освободи от физика Тодор Камов, от началото на месеца в хасковската гимназия по механо и електротехника вече не работи и учителят по физическо Иван Славов, съобщи haskovo.net. Той се „прочу" през април, когато бе показно закопчан при полицейска акция в центъра на Хасково за участие в схема за телефонни измами.

Камов пък След като благополучно се освободи от физика Тодор Камов, от началото на месеца в хасковската гимназия по механо и електротехника вече не работи и учителят по физическо Иван Славов, съобщи haskovo.net. Той се „прочу" през април, когато бе показно закопчан при полицейска акция в центъра на Хасково за участие в схема за телефонни измами. Камов пък

Дончев потвърди: Спрени са два европроекта за 131 млн.евро

Има писмо от ЕК, в което се казва, че не одобрява два проекта - единият е тунел под Шипка, а другият е Западна дъга на Софийския околовръстен път, която е част от "София-Калотина". Те са на стойност 131,6 млн. евро.

Йовчев: Служители на МВР си докарват заплата и половина над основната от извънреден труд

Експерти в МВР необяснимо защо са полагали извънреден труд и са получавали пари за това. 

Това заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

На въпрос дали министърът е издал заповед да не се плаща извънреден труд в областните дирекции на МВР, Йовчев заяви: „Няма такава заповед. Но има заповед, която съм и Експерти в МВР необяснимо защо са полагали извънреден труд и са получавали пари за това. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. На въпрос дали министърът е издал заповед да не се плаща извънреден труд в областните дирекции на МВР, Йовчев заяви: „Няма такава заповед. Но има заповед, която съм и

С решението за Пеевски съдът отказа конституционно правосъдие, смята Георги Марков

За първи път след 25 години демокрация с вчерашното си решение по казуса „Пеевски” Конституционният съд на практика умъртви основния закон, защото безпрецедентно отказа конституционно правосъдие. Това коментира в интервю за Дарик бившият конституционен съдия Георги Марков.

С „Аида“ в операта и изложба в НДК честваме Верди

На 10 октомври 2013 г. светoвната културна общественост отбелязва 200 години от рождението на великия италиански композитор.

Организираха бокс турнир в Софийския затвор

Двама бивши национали по бокс - Младен Манев-Нинджата и Григор Саруханян, които в момента излежават присъди, заради извършени тежки побои, направиха най-зрелищния двубой в турнир, организиран в Централния софийски затвор. Състезанието по бокс се проведе под мотото „Борба с наркотиците и агресията в затворите” и в него взеха участие лишени от свобода от всички затвори в страната. Организатор на спорното събитие е Българската федерация по Бокс, като осигури екипи, ръкавици и професионален ринг. Пред Дарик председателят на федерацията Красимир Ини...

Говорете за бежанците без омраза, обърна се Попова към медиите

Това обяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която взе участие

20-километрова опашка на Капитан Андреево, и пункт Лесово е блокиран

Продължава да бъде затруднено преминаването на камиони през граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, съобщава областната дирекция на МВР.  На ГКПП – Капитан Андреево на изход от страната има опашка от около 20 км товарни автомобили, на ГКПП-Лесово товарните автомобили на изход са около 10 км. 
„И двата пункта са блокирани. Имаме наши Продължава да бъде затруднено преминаването на камиони през граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, съобщава областната дирекция на МВР. На ГКПП – Капитан Андреево на изход от страната има опашка от около 20 км товарни автомобили, на ГКПП-Лесово товарните автомобили на изход са около 10 км. „И двата пункта са блокирани. Имаме наши

28-годишна роди на тревата пред болница в Мексико

28-годишна мексиканка роди на тревното пространство пред болница. Жената чакала повече от два часа в болница в Оаксака, Мексико, но не била приета, пише La Razon de Mexico.

Ирма Лопез Аурелио отишла в родилното с контракции, след дългото чакане й казали да излезе навън докато приготвят зала за раждане. Бебето обаче явно не можело да чака, а отча 28-годишна мексиканка роди на тревното пространство пред болница. Жената чакала повече от два часа в болница в Оаксака, Мексико, но не била приета, пише La Razon de Mexico. Ирма Лопез Аурелио отишла в родилното с контракции, след дългото чакане й казали да излезе навън докато приготвят зала за раждане. Бебето обаче явно не можело да чака, а отча

Убиха създателя на първия тибетски манастир в Европа

/КРОСС/ Известният тибетски религиозен и обществен деятел Акогг Ринпоче е убит в китайската югозападна провинция Съчуан, съобщава вестник "South China Morning Post".73 -годишният лама, племенникът му и още един монах са били нападнати и убити от грабители в град Ченду. Полицията е арестувала трима от заподозрените в зверското нападение.След неуспешното въстание на тибетците през 1959 г. Аконг Ринпоче бе принуден да избяга в Англия, където през 1967 година основава първия на Запад тибетски манастир. Той е учредител и на благотворителния фонд „РОКПА" , който се занимава със здравни и образователни програми.

Петокласник полетя от 7-ия етаж и загина след инцидент в училище (Обзор)

Петокласникът Борислав Щилиянов издъхна в областната болница в Сливен, след като падна от 7-мия етаж на блока си. Трагедията се разигра минути след 17 часа на 8 октомври в кв."Сини камъни". Два часа по-късно, въпреки усилията на лекарите от реанимацията, 11-годишното дете почина от тежките си травми - съобщиха от лечебното заведение. От полицията Петокласникът Борислав Щилиянов издъхна в областната болница в Сливен, след като падна от 7-мия етаж на блока си. Трагедията се разигра минути след 17 часа на 8 октомври в кв."Сини камъни". Два часа по-късно, въпреки усилията на лекарите от реанимацията, 11-годишното дете почина от тежките си травми - съобщиха от лечебното заведение. От полицията

Близки на скочилия от 7-мия етаж Борислав обвиниха училищен директор

11-годишният Борислав от Сливен, който вчера почина в болницата, е скочил от седмия етаж, защото е бил заплашен с изключване от училище, обявиха пред bTV близките на детето.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване