Средата на октомври идва с летни температури

29 градуса се очаква да отчетат термометрите следващата седмица, което е повишение с близо 15 градуса само за 7 дни. Прогнозата е на руски метеоролози от сайта "Гисметео".

Според тях, най-голяма жега ни чака на 18 и 19 октомври, когато в цялата страна дневните температури ще варират между 25 и 29 градуса. Най-топло се очаква да е в Пловдив и ... 29 градуса се очаква да отчетат термометрите следващата седмица, което е повишение с близо 15 градуса само за 7 дни. Прогнозата е на руски метеоролози от сайта "Гисметео". Според тях, най-голяма жега ни чака на 18 и 19 октомври, когато в цялата страна дневните температури ще варират между 25 и 29 градуса. Най-топло се очаква да е в Пловдив и ...

Галина Костова с премиера на първия си роман

Своя първи роман „Тайната на жената-фараон" ще представи младият автор Галина Костова. В третата си книга талантливата старозагорка се впуска в света на мистериите и загадките на Древен Египет както и на модерния свят. Сюжетът е изпълнен с мистерии, храмове, колоси, пирамиди-всичко това води по загадъчния път към Великият дар на Хатшепсут - жената-фараон и към нейната добре пазена през вековете тайна. Премиерата на книгата е на 14 октомври от 18 часа в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески" . Галина Костова е носител на наградите ...

Депутатите чакат Филип Златанов в парламента, за да го уволнят

Филип Златанов

Депутатите поканиха Филип Златанов, който все още е шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси  (КПУКИ), в парламента, за да го изслушат преди да гласуват оставката му.

Филип Златанов стана известен със скандалното тефтерче, в което си е записвал указание от „И. Ф.“. Сред наставленията има изрази като „да се удари“, „да се оправи“, „да се запази“. Заради тефтерчето Златанов беше отстранен от шефския пост в КПУКИ.

По случая имаше изслушване в парламентарната комисия за конфликт на интереси, оглавяване от лидера на “Атака”, Волен Сидеров, но Златанов отказа да се яви пред комисията.

Скандалният шеф на КПУКИ беше повикан в парламента по настояване на лидера на ДПС Лютви Местан с мотива, че Златанов не е отговорил на много въпроси.

Емил Радев от ГЕРБ апелира да не се отлага освобождаването на Филип Златанов като шеф и член на КПУКИ, защото работата на комисията е блокирана (наскоро комисията напусна Сабрие Сапунджиева, за да стане зам.-министър на правосъдието). 

В крайна смета депутатите решиха, че оставката на Златанов ще бъде точка първа от утрешното заседание и ще го очакват в 9 ч. в пленарна зала. По Конституция той е длъжен да се яви.

Статията "Депутатите чакат Филип Златанов в парламента, за да го уволнят" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Депутатите обсъждат да се затвори ли границата с Турция заради бежанците от Сирия


Парламентът обсъжда предложеното от "Атака" проекторешение за затваряне на границата с Турция и Гърция и недопускане на имигранти от Близкия изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирия на територията на България.

Обсъждането беше включено в дневния ред на депутатите по искане на "Атака", с гласовете на ГЕРБ и "Атака" - 105 "за" срещу 45 "против" и " 57 "въздържал се" от БСП и ДПС.

Във връзка с бежанските потоци, търсещи убежище в Република България, трябва да...

Среща с поетесата Милена Йорданова

Съветът на директорите на Община „Тунджа” стана инициатор на представяне на стихосбирките „Музика” и „Огнено сърце” на Милена Йорданова - учителка в ЦДГ „Звездица” в село Скалица. Срещата събра много колеги и приятели на авторката. Общинската администрация беше представена от Станчо Ставрев – заместник-кмет на община „Тунджа” и Димитър Димитров - началник отдел в общината. Гости бяха Радко Стоянов и Генка Богданова от Дружеството на независимите писатели в град Ямбол и Николай Дялков от Тополовград. Ян...

11-годишно дете почина, след като падна от 7-ия етаж

11-годишно момче почина, след като падна от 7-ия етаж на сграда в Сливен.
Детето е било прието незабавно в реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински 11-годишно момче почина, след като падна от 7-ия етаж на сграда в Сливен. Детето е било прието незабавно в реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" в града с много тежка травма, но въпреки лекарската намеса, починало, съобщиха от лечебното заведение. Момченцето е било доведено от баба му.

11-годишно дете падна от 7-ия етаж, почина

11-годишно момче почина, след като падна от 7-ия етаж на сграда в Сливен.
Детето е било прието незабавно в реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" в града с много тежка травма, но въпреки лекарската намеса, починало, съобщиха от лечебното заведение.
Момченцето е било доведено от баба му.                       
11-годишно момче почина, след като падна от 7-ия етаж на сграда в Сливен. Детето е било прието незабавно в реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" в града с много тежка травма, но въпреки лекарската намеса, починало, съобщиха от лечебното заведение. Момченцето е било доведено от баба му.

МВФ намали прогнозите си за глобалния икономически растеж

Международният валутен фонд намали прогнозата си за световен икономически растеж. Сега се очаква глобалният икономически растеж да бъде 2,9%, което е намаление с 0,3% от прогнозата за юли. За догодина се очаква той да достигне 3,6%.

САЩ пуснаха по света нови банкноти по 100 долара

Новият дизайн включва инструменти за защита

Девета Русенска педиатрична конференция ще се състои в Русе

МБАЛ-Русе АД, съвместно с катедрата по педиатрия към Медицински университет - Варна, и Съюза на учените - Русе, организира Девета Русенска педиатрична конференция с участието на педиатри и общопрактикуващи лекари от цялата страна. Във форума се очаква да се включат повече от 350 участници. Конференцията ще бъде открита официално на 12 октомври /събота/ в 9 часа в хотел „Рига". Темата е  "Горещи точки в педиатрията". Ще бъдат изнесени над 25 лекции от водещи педиатри в страната - от Медицинските университети в София, Варна и Плевен. Ще бъдат отк...

Юрий Асланов: Кворум ще има в близкото време при това с участието на ГЕРБ

Друг аналогичен на сегашния пример за дълга липса на кворум в парламента няма в най-новата ни история. Но по отношение на ситуацията в парламента аналогии в по-старата ни история има - през 1934 г. И тогава проблемът е бил решен с преврат. Забраняват партиите и отменят парламента. Не мисля обаче, че сегашното Народно събрание е в такава ситуация. Друг аналогичен на сегашния пример за дълга липса на кворум в парламента няма в най-новата ни история. Но по отношение на ситуацията в парламента аналогии в по-старата ни история има - през 1934 г. И тогава проблемът е бил решен с преврат. Забраняват партиите и отменят парламента. Не мисля обаче, че сегашното Народно събрание е в такава ситуация.

Лупи: Бием Левски и няма кой да ни спре

"Има кога да се дадат възнагражденията на футболистите", добави Сашо Томов

    


Пчеларите организират протести заради ограничените за сектора евросредства

Производството на мед не беше включено в Общата селскостопанска политика до 2020 г., което ощетява бранша

    


Обществената енергия - в глух коловоз

Да се върне ли забраната за пушене в барове и кръчми? Да се забрани ли на младите шофьори да карат по магистралите, а глобата за преминаване на червено да скочи на 1000 лв.? Въпроси на голяма и страстна обществена делба. И въпроси, по които не може да има пълен консенсус и докрай вярно решение. 
Едните казват - да се пуши на закрито е вредно Да се върне ли забраната за пушене в барове и кръчми? Да се забрани ли на младите шофьори да карат по магистралите, а глобата за преминаване на червено да скочи на 1000 лв.? Въпроси на голяма и страстна обществена делба. И въпроси, по които не може да има пълен консенсус и докрай вярно решение. Едните казват - да се пуши на закрито е вредно

“Движение БГ” посочи три правни нарушения в казуса “Пеевски”

Йонко Грозев, Снимка: БГНЕС

Решението на Конституционния съд по казуса с депутатското място на Делян Пеевски е правна абракадабра, която води до рушене на държавността.

Такава е позицията на “Движение България на гражданите”, изразена от юристът Йонко Грозев и изпратена до медиите.

Според Грозев решението за връщането на Пеевски в парламента е скандално от правна гледна точка. По думите на юриста двата основни въпроса, които магистратите е трябвало да вземат под внимание, са – кога Делян Пеевски спира да е народен представител и кога започва да е председател на ДАНС.

“Шестима конституционни съдии обаче, вместо отговор на тези прости въпроси, дават една правна абракадабра, лишена от логика, с което създават три правни абсурда”, посочват в позицията си “Движение БГ”.

OFFNews публикува в пълен вид причините, изтъкнати от “Движение БГ”, както и правната аргументация, която дава Йонко Грозев:

1. Позволяват Народното събрание да отменя свои актове, въпреки закона

За да постигнат поръчания им резултат, шестимата съдии не дават никакъв отговор на въпроса кога Делян Пеевски е престанал да е председател на ДАНС. 

Парламентът не може да си отмени решението, с обратна сила, както твърди, че е направило. По закон Народното събрание има много ясно разписани правомощия – да избира председател и да прекратява предсрочно мандата му при определени условия. И това е така, за да има яснота кога, кой заема такъв важен пост в държавата. Иначе, съвсем очевидно ще настане хаос. Най-малкото, защото отменяне на решение за избор на ръководство отменя всички решения на въпросния орган.

Тези ясно разписани правомощия на Народното събрание обаче, никак не се връзват с поръчката г-н Пеевски да бъде върнат като депутат. Ето защо въпросът удобно не е обсъден изобщо, с обяснението, че в искането до съда този въпрос не е посочен изрично. Как тогава шестимата съдии приемат че г-н Пеевски вече не е председател на ДАНС, за да няма и в настоящия момент несъвместимост? Tяхното решение така и не ни казва това.

2. Позволяват някой сам да може да избира дали да е депутат, шеф на ДАНС или и двете, въпреки, че е подал оставка като едното и е положил клетва като другото

За да постигнат поръчания им резултат, шестимата конституционни съдии сътворяват още един правен абсурд. Според тях решението на Народното събрание да избере г-н Пеевски за председател на ДАНС, подадената от него оставка като народен представител и полагането на клетва пред парламента като шеф на ДАНС по никакъв начин не означават, че той е престанал да е народен представител и е станал шеф на ДАНС. В никакъв случай. Тези действия само създават една възможност за г-н Пеевски да си избере дали иска да бъде народен представител или иска да бъде председател на ДАНС. Въпрос на негов свободен избор. А докато избира, може да бъде и двете. И за да бъде абсурдът още по-голям, няма и никакъв срок докога той може да размисля по темата. Ако никой не оспори това положение пред КС, то може да продължи без никакво ограничение във времето. Това, съвсем сериозно ни твърдят шестима конституционни съдии.

3. Позволяват обикновен закон да измени Конституцията

Освен че няма връзка със здравия разум, това решение е в противоречие и с предходната практика на Конституционния съд. Обяснението за промяната в прилагането на Конституцията е … приетият преди няколко години закон за конфликт на интереси. Или с други думи, Конституцията е изменена с обикновен закон. Резултатът от всичко това? Съвсем ясен. Разрушаване на държавността.

Статията "“Движение БГ” посочи три правни нарушения в казуса “Пеевски”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

“Движение БГ”: Решението на КС за Пеевски е правна абракадабра

Йонко Грозев, Снимка: БГНЕС

Решението на Конституционния съд по казуса с депутатското място на Делян Пеевски е правна абракадабра, която води до рушене на държавността.

Такава е позицията на “Движение България на гражданите”, изразена от юристът Йонко Грозев и изпратена до медиите.

Според Грозев решението за връщането на Пеевски в парламента е скандално от правна гледна точка. По думите на юриста двата основни въпроса, които магистратите е трябвало да вземат под внимание, са – кога Делян Пеевски спира да е народен представител и кога започва да е председател на ДАНС.

“Шестима конституционни съдии обаче, вместо отговор на тези прости въпроси, дават една правна абракадабра, лишена от логика, с което създават три правни абсурда”, посочват в позицията си “Движение БГ”.

OFFNews публикува в пълен вид причините, изтъкнати от “Движение БГ”, както и правната аргументация, която дава Йонко Грозев:

1. Позволяват Народното събрание да отменя свои актове, въпреки закона

За да постигнат поръчания им резултат, шестимата съдии не дават никакъв отговор на въпроса кога Делян Пеевски е престанал да е председател на ДАНС. 

Парламентът не може да си отмени решението, с обратна сила, както твърди, че е направило. По закон Народното събрание има много ясно разписани правомощия – да избира председател и да прекратява предсрочно мандата му при определени условия. И това е така, за да има яснота кога, кой заема такъв важен пост в държавата. Иначе, съвсем очевидно ще настане хаос. Най-малкото, защото отменяне на решение за избор на ръководство отменя всички решения на въпросния орган.

Тези ясно разписани правомощия на Народното събрание обаче, никак не се връзват с поръчката г-н Пеевски да бъде върнат като депутат. Ето защо въпросът удобно не е обсъден изобщо, с обяснението, че в искането до съда този въпрос не е посочен изрично. Как тогава шестимата съдии приемат че г-н Пеевски вече не е председател на ДАНС, за да няма и в настоящия момент несъвместимост? Tяхното решение така и не ни казва това.

2. Позволяват някой сам да може да избира дали да е депутат, шеф на ДАНС или и двете, въпреки, че е подал оставка като едното и е положил клетва като другото

За да постигнат поръчания им резултат, шестимата конституционни съдии сътворяват още един правен абсурд. Според тях решението на Народното събрание да избере г-н Пеевски за председател на ДАНС, подадената от него оставка като народен представител и полагането на клетва пред парламента като шеф на ДАНС по никакъв начин не означават, че той е престанал да е народен представител и е станал шеф на ДАНС. В никакъв случай. Тези действия само създават една възможност за г-н Пеевски да си избере дали иска да бъде народен представител или иска да бъде председател на ДАНС. Въпрос на негов свободен избор. А докато избира, може да бъде и двете. И за да бъде абсурдът още по-голям, няма и никакъв срок докога той може да размисля по темата. Ако никой не оспори това положение пред КС, то може да продължи без никакво ограничение във времето. Това, съвсем сериозно ни твърдят шестима конституционни съдии.

3. Позволяват обикновен закон да измени Конституцията

Освен че няма връзка със здравия разум, това решение е в противоречие и с предходната практика на Конституционния съд. Обяснението за промяната в прилагането на Конституцията е … приетият преди няколко години закон за конфликт на интереси. Или с други думи, Конституцията е изменена с обикновен закон. Резултатът от всичко това? Съвсем ясен. Разрушаване на държавността.

Статията "“Движение БГ”: Решението на КС за Пеевски е правна абракадабра" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Още 1 милион за реклама на цифровизацията по вестниците

Цифровизация Снимка: Сергей Антонов

Още 1 милион лева ще даде държавата за реклама на цифровизацията на ефира заради проблемите с покритието и настройване на приемниците.

Това става ясно от обявена на 8 октомври обществена поръчка на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Новата кампания ще е на стойност 833 333,33 лева без ДДС и ще се проведе само в печатни издания. Този път обаче пари няма да бъдат давани на големите национални всекидневници, а на 5 регионални вестника и на 6 национални седмичника, чиято тематика е насочена към хората с ниски доходи, пенсионерите, хорате с увреждания и пр. – т.е. най-засегнатите от липсата на тв сигнал групи. 

Целта на кампанията е да предостави в достъпен вид информация за възможните начини за приемане на цифров ефирен сигнал. В изданията ще бъдат приложени и брошури, инструктиращи зрителите как да настроят антените си и как да свържат декодерите си. 

Кампанията трябва да завърши до 15 декември 2013 г. 

Изискванията към фирмите, участващи в конкурса, са да имат оборот за последните три приключили финансови години поне 2,4 млн. лева, от които поне 2 милиона да са от сходна дейност.

Досегашната рекламна кампания на цифровисизацията бе най-скъпата държавно финансирана – на стойност 17,5 милиона лева с ДДС, и бе реализирана от близки до рекламния бос Красимир Гергов фирми. Кампанията не получи добър обществен отзвук и бе разкритикувана от шефа на КРС Веселин Божков. Според Божков досегашната кампания е била рпекалено теоретична и не е обяснила на хората как да настроят антените си например, а освен това месеци анред е излъчвала грешна дата за начало на цифровизацията.

Новият транспортен министър Данаил Папазов дори призна, че при пътуванията му в страната хората най-често споделяли колко ги дразни рекламата.  

Статията "Още 1 милион за реклама на цифровизацията по вестниците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мариана Попова в дует с Lexus

Двамата представят парчето "Трябва да остана будна"

    


"Копие" стигна до целта и победи "Осогово"- Багренци

"Копие"- Копиловци спечели дербито на дъното на класирането в областната футболна група "Осогово", като победи с 3:1 "Осогово"- Багренци. Двама отбора нямаха спечелена точка преди 5 кръг. Георги Борисов откри головата сметка на Копиловци в 58 мин., Александър Крумов покачи на 2:0 в 66 мин. Юношата Владислав Георгиев вкара за 2:1 и върна интригата в мача, но опитния Кирил Георгиев внесе успокоение в редовете на домакините, като бе точен в 80- та минута за крайното 3:1. Отборът на "Славия"- ...

Какво трябва да знаем за новата 100-доларова банкнота?

Тя е втората най-разпространена американска банкнота, изпреварва я само еднодоларовата

    


Росен Марков подарява фикус на "Атака"

Фикус ще подари варненецът Росен Марков на партия „Атака”. Ексцентрикът ще занесе цветето в офиса на политическата сила в 12 часа, съобщи самият той пред Дарик. Поредната нестандартна идея на Марков е провокирана от изказване на Бойко Борисов, който нарече лидера на „Атака” фикус заради призива на националиста да го пазят като стайно цвете. Само преди 20-тина дни председателят  на "Партията на българските мъже" Росен Марков беше арестуван при поредната му акция. Полицаи задържаха зевзека заради опита му да блокира пътя Варна-Албена при отбивкат...

Докладчикът по делото “Пеевски”: Не съм убеден в независимостта на КС

Румен Ненков. Кадър: bTV

Досега не съм се убедил, че Конституционният съд действа независимо. Не ми се иска да казвам дали съдът е компрометиран. Поставен е под въпрос авторитетът му, мога само да подозирам за политически влияния.

Това коментира в пред bTV конституционният съдия Румен Ненков. Той беше докладчик по делото за несъвместимост на Делян Пеевски. Ненков е сред съдиите, които се подписаха под мотивите срещу връщането на Пеевски в Парламента. 

Твърдението си, че КС не действа независимо Ненков обясни със сценарий при определянето му за докладчик по делото. Той припомни, че докладчиците по делата в КС се назначават от председателя проф. Димитър Токушев. Ненков обяви, че в началото не е виждал сценарий при определянето му за докладчик, „но развитието на делото ми показа, че такъв сценарий има”.

Според него сценарият се върти около факта, че той е баща на депутата от ГЕРБ Александър Ненков, като „действителните зависимости, поетите ангажименти, да бъдат прикрити зад биологическата връзка, която съществува между мен и депутата Александър Ненков, която не може да бъде отречена”. 

Това е една от основните линии, по които Делян Пеевски подозираше, че докладчикът е предубеден. Съмненията си той изрази в писмо до КС, с което отказа да се яви в съда, за да бъде изслушан.

Ненков категорично отрече да е бил в конфликт на интереси, като докладчик по делото. “Законът казва, че конфликт има когато от вземането на решението може да възникне облага. От решението на това дело няма да получа никаква облага, нито разчитам на повишение. Имам мандат още 5 г.”, обясни Ненков.

Той коментира решението на съда. „Разделението не е нещо ненормално в съдебната практика. В Конституционния съд трябва да има хора с високи морални и професионални качества”, заяви Ненков. Той обясни, че шестима от колегите му са приели, че макар да има несъвместимост между депутатския статут и този на шеф на ДАНС, Пеевски се е възползвал да се освободи от нея.

„Другите приемаме, че Конституцията има пряко действие и не препраща към никакъв друг закон”, заяви Ненков, обяснявайки, че в мотивите си шестимата, които осигуриха депутатското място на Пеевски, се позовават на други закони вместо на основния.

„Смущаващо е когато решенията на КС са предвидими не от гледна точка на закона и Конституцията, а от гледна точка на политическите пристрастия на съдиите”, коментира още той.

„Аз също смятах, че такова ще бъде разпределението на гласовете и не се гордея с това”, допълни съдията.

Ненков отказа да влиза в конфликт с Делян Пеевски, който в свое писмо намеква, че съдията не е обективен. „Няма да влизам в конфликт с човек, който е страна по делото. Аз на 33 г. бях обикновен районен съдия. Бях щастлив с моята професия, не съм толкова успял”, каза Ненков.

Статията "Докладчикът по делото “Пеевски”: Не съм убеден в независимостта на КС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Катастрофа на пътя Перник - София! Лек автомобил помете кон

Катастрофа затвори пътя София-Перник. Инцидентът е станал в района на Владая, където леко кола е блъснала кон, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Трафикът е затруднен и са се образували опашки от автомобили.

Движението се отбива през Рударци и Мърчаево посока София, както и обратно по същия маршрут - посока Перник, а също така и през магистрала "Люлин". При инцидента няма пострадали. Работи се по премахването на коня и колата, за да бъде пуснато движението,...

Продължава

Android е по-сигурен от iPhone, смята Ерик Шмид


Android има по-висока степен на сигурност отколкото iPhone. На това мнение е председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмид.

"Не е сигурен? По-сигурен е от iPhone", заяви Шмид в отговор на изказване на един от водещите анализатори на Gartner Дейвид Уилис по време на Gartner Symposium/ITxpo, цитиран от онлайн изданието ZDNet.

Уилис заяви, че според него една от първите реакции на хората е, че Android не е сигурна платформа. Според Шмид това не е основателно. Той...

Гишетата на КАТ в Шумен ще работят без прекъсване в работните дни

Гишетата на КАТ-Шумен ще работят без прекъсване през целия работен ден, информират от офиса на шуменския обществен посредник Иван Капралов. В писмо до омбудсманът директорът на полицията в Шумен Валентин Александров е посочил, че „гражданите ще имат достъп до услугите, предлагани от „Пътна полиция" на гишетата за административно обслужване, през целия работен ден, включително и през обедната почивка". Въпросът с прекъсването на работата по обслужването на гражданите в КАТ, заради почивки на служителите бе поставен от местния омбудсман на сре...

Съдия Румен Ненков: Не съм убеден в независимостта на Конституционния съд

„Разделението не е нещо ненормално в съдебната практика. В Конституционния съд трябва да има хора с високи морални и професионални качества". Това заяви пред Би Ти Ви конституционният съдия Румен Ненков, който е един от петимата, гласували против завръщането на Делян Пеевски в парламента. Шестима от КС казват, че макар да има несъвместимост ... „Разделението не е нещо ненормално в съдебната практика. В Конституционния съд трябва да има хора с високи морални и професионални качества". Това заяви пред Би Ти Ви конституционният съдия Румен Ненков, който е един от петимата, гласували против завръщането на Делян Пеевски в парламента. Шестима от КС казват, че макар да има несъвместимост ...

Луис Суарес твърди, че се променил и вече е спокоен човек след дългото наказание


Нападателят на "Ливърпул" Луис Суарес заяви, че дългото наказание му е помогнало да се промени. След като беше извън терените за 10 мача заради това, че ухапа защитника на "Челси" Бранислав Иванович, уругваецът се завърна с три гола в два мача.

"Наясно съм, че в последните двубои, които изиграх, бях по-спокоен. Много съм самокритичен и осъзнавам, че ако се представям добре, с повече спокойствие, това ще ми помага", каза Суарес по време на лагера на Уругвай.

Голмайсторът на...

Руснаците очакват тежък мач с младежките ни национали по футбол

Константин Базелюк, нападател на руския младежки национален отбор по футбол, обяви че сборная се готви за тежка битка при гостуването на България утре. 

Двубоят е европейска квалификация и ще се играе от 16 часа на стадиона в Стара Загора. 

”Иска ми се да вкарвам във всеки мач, нов България няма да ни бъде толкова лесно, колкото беше в първат Константин Базелюк, нападател на руския младежки национален отбор по футбол, обяви че сборная се готви за тежка битка при гостуването на България утре. Двубоят е европейска квалификация и ще се играе от 16 часа на стадиона в Стара Загора. ”Иска ми се да вкарвам във всеки мач, нов България няма да ни бъде толкова лесно, колкото беше в първат

Турците затвориха и Лесово, пред Капитан Андреево 16 км опашка

Блокадата на границата между България и Турция, която предизвикаха турски тираджии продължава. От снощи е затворен и другият граничен пункт към Турция Лесово. Там опашката от камиони е около 10 километра. Блокадата започна миналата вечер на Капъ Куле. Четири турски тира затапиха входа и изхода, блокиран е целия турски пункт. На българска страна на изход опашката от чакащи нарастна на 16 километра, според гранична полиция. Според превозвачи опашката е около 25 километра. На двата пункта се пропускат само леки автомобили, микробуси и автобуси, по...

И пчеларите излизат на протест в София

Те са недоволни от липсата на европейски субсидии

    


Варна посреща най-голямото изложение за висше образование в чужбина

И тази година началото на кандидатстудентската есен във Варна съвпада с изложението по проект „Световно образование”. То ще се проведе утре - 10 октомври в хотел „Графит”, който за пореден път ще се превърна в място за среща между представителите на топ университети от Европа и български ученици от горните гимназиални класове.

11-годишно момче падна от 7-ия етаж и загина

11-годишно момче почина в сливенската болница, след като е паднало от седмия етаж на жилищен блок в кв. "Сините камъни", съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Първанов: Интересът в БСП е подчинен на личния и икономическия интерес на председателя ѝ (обновена)

"БСП е заложник на поведението на „Атака", което е непредсказуемо. БСП е заложник на собственото си ръководство, на липсата на отговорност на това ръководство да провежда идейна, организационна промяна, да отваря партията, защото партията е в изолация, която не познаваме от много, много години." Това коментира пред bTV президентът на Република

Кворума в парламента, протест навън

Парламентът събра кворум и започна пленарното си заседание. 122 народни представители се регистрираха. Радостта от успешното начало на работния ден на депутатите беше временна. В записаните 122 души не фигурираха хора от ГЕРБ. Макар да бяха в залата, те не се регистрираха.

НХЛ: Сан Хосе разгроми Рейнджърс с 9:2; всички резултати от изминалата нощ

Юси Йокинен вкара хеттрик за победата на Питсбърг над Каролина, с 5:2, а Томаш Хертл се разписа четири пъти при разгрома на Сан Хосе над Ню Йорк Рейнджърс, в поредните срещи от Националната хокейна лига. Вижте едно от страхотните попадения на Хертл Всички резултати: Питсбърг – Каролина – 5:2 (1:0, 1:1, 3:1) Филаделфия – Флорида – 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) НЙ Айлендърс – Финикс – 6:1 (2:0, 3:1, 1:0) Торонто – Колорадо – 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) Бъфало – Тампа Бей – ...

Мъж затисна жена си с кола

Мъж едва не смаза с кола съпругата си при движение на заден ход. Инцидентът е станал снощи,  минути преди 18 часа, в с.Хърлец. При излизане от крайпътен имот Н.Ф. на 58 години с лек автомобил „Рено“ притиснал жена си между вратата на двора и колата. 51 годишната жена с инициали С.Ф. е транспортирана първоначално до Спешния център в Козлодуй, а по-късно е откарана до болницата във Враца....

Рекламата на цифровизацията продължава

Срещу 1 милион лева Министерството на транспорта търси фирма, която да прави реклама на процеса в печатните медии

    


Кръгла маса „Университетите и бизнесът“ организира Тракийския университет

Национална Кръгла маса „Университетите и бизнесът" организират Тракийски университет-Център за кариерно развитие и Сектор „Качеството и акредитация" и Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Форумът е посветен на професионалната подготовка и кариерното развитие на завършващите специалисти с висше образование. Целта е да се търсят решения за адаптирането на българското висше образование към потребностите на бизнеса, както и за ангажирането на работодателите в процеса на професионалната подготовка на специалистите с висше образование, и в съз...

Съдия Румен Ненков: Не съм убеден в независимостта на Конституционния съд

„Разделението не е нещо ненормално в съдебната практика. В Конституционния съд трябва да има хора с високи морални и професионални качества „Разделението не е нещо ненормално в съдебната практика. В Конституционния съд трябва да има хора с високи морални и професионални качества". Това заяви пред Би Ти Ви конституционният съдия Румен Ненков, който е един от петимата, гласували против завръщането на Делян Пеевски в парламента. Шестима от КС казват, че макар да има несъвместимост ...

25-годишно Peugeot изминало 1 млн. километра

/КРОСС/ Седан Peugeot 504, произведен в Австралия преди 25 години, е преминал повече от 1 млн. километра, съобщава Autocar. И уточнява, че за този период автомобилът е сменил петима собственици. Машината е слязла от конвейера в Мелбърн през 1988 г. Тя разполага с 2.3-литров дизелов двигател и 4-степенна скоростна кутия. Автомобилът е купен от Греъм Смит – фермер от Кунсланд, който по-рано е емигрирал от Ирландия. От 1988 до 1996 г. автомобилът непрекъснато е експлоатиран на места, където на практика пътища няма. Колата е карана най-вече от дъщерята на Смит, която работи като учителка в няколко села с австралийски аборигени, отдалечени на голямо разстояние едно от друго. Почти през цялото време машината е работила в условията на 40-градусова жега. Когато километражът е показал 880 000 км, седанът е бил подложен на основен ремонт на двигателя и на скоростната кутия. Сменена изцяло е била и спирачната му система, след което автомобилът напуска Австралия. Смит пътува с кораб до Индия, откъдето през Пакистан, Иран и Турция стига до Европа. Пътешествието продължава през Гърция, Италия и Франция, за да стигне до Великобритания, където колата е предадена на Кит Гърбърт, член на британския клуб на почитателите на Peugeot. Той също ремонтира машината, след което преминава с нея още 100 000 км. Източник: automedia.investor.bg

Националите: Не сме математици, трябва да победим в Армения

Национали на България говориха пред медиите за подготовката на тима преди мачовете с Армения (петък) и Чехия (вторник) от световните квалификации. Двубоите са решителни за класирането на тима ни на бараж. Имаме шансове само при две победи.

Павел Виданов:

"Това е нашият шанс и всички осъзнаваме, че трябва малко или много да си го вземем, за да Национали на България говориха пред медиите за подготовката на тима преди мачовете с Армения (петък) и Чехия (вторник) от световните квалификации. Двубоите са решителни за класирането на тима ни на бараж. Имаме шансове само при две победи. Павел Виданов: "Това е нашият шанс и всички осъзнаваме, че трябва малко или много да си го вземем, за да

91 сирийски граждани задържани на границата ни с Турция

За последното денонощие общо 124 души са преминали границата

    


5-годишно дете се простреля в слепоочието с газов пистолет

Полиция, Снимка: БГНЕС

5-годишно дете от Пловдив се простреля в дясното слепоочие с газов пистолет, съобщи Дарик.

Инцидентът е станал във вторник вечерта. Детето е намерило пистолета в шкаф в дома си и докато си играело с него, се простреляло неволно.

По време на инцидента в апартамента на семейството се намирали бащата и бабата на момченцето.

Детето е настанено в болница, където му е оказана медицинска помощ. Момчето е без опасност за живота.

Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава. 

Статията "5-годишно дете се простреля в слепоочието с газов пистолет" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Вечер на Йовка Атанасова в библиотеката

Сдружение на писателите –  Добрич кани приятелите на словото и текстовете на Йовка Атанасова от 17.00 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе“ за участие в тематична вечер „Смисълът  на живота и умението да го управляваме“. Разговорът, воден от Рада Въртунинска, ще бъде върху книгите на Йовка Атанасова „За разумен и щастлив живот“, „Как да отстояваме себе си“ и „Съдбата ти е в твоите ръце“. Йовка Атанасова е родена в с. Храброво, област Добрич. През 1986 г. завършва ВПИ – Благоевград, специалност „Предучилищна педагогика“ – степен магистър. Работ...

Спират ТЕЦ Варна

Работата на ТЕЦ "Варна" ще бъде преустановена ще бъде преустановена за период от две години, съобщи зам.-министърът на енергетиката и икономиката Иван Айолов, цитиран от Агенция КРОСС. Той заяви, че ще последва частично спиране на централите и в други големи градове на страната - като тецът в Бобовдол, който ще остане само с един блок, както и русенската централа.

Кънев: Членовете на КС са били подложени на системен натиск

Членовете на Конституционния съд са били подложени на системен натиск през целия период от време. „Имаше данни през цялото време, че нещо подобно се случва, но не мога да кажа, че имам такава информация". Това заяви председателят на ДСБ Радан Кънев във връзка с възстановяването на Делян Пеевски като депутат, предаде Стандарт нюз. „Как се осъществява натискът върху съдиите, знае всеки практикуващ юрист в България. Това става с комбинация от заплахи, включително за медийна разправа. Затова съществуването на медийно-политически империи е много страшно", посочи Кънев. „Парите на държавните предприятия се изливат в една банка, за да създава тя медии, за да създават те политика – три нелегитимни връзки, три неща, абсолютно забранени в Европа, в един конгломерат...

Кои са въпросите, свързани със здравето, на които можем да отговорим?

Над 6000 медицински термини са подробно описани и подредени по азбучен ред в полезния и удобен за всекидневна употреба справочник на д-р Петя Арнаудова „Малка медицинска енциклопедия за всеки“ (ИК „Изток-Запад“). Написана на достъпен език, книгата може да се ползва не само от медицински лица, но и от всеки – за справка или обогатяване познанията в сферата на медицината. Здравето и въпросите, свързани с него, вълнуват все повече хора днес. В своя труд „Малка медицинска енциклопедия за всеки“ д-р Петя Арнаудова отговаря на много от тези въпроси, описвайки на достъпен език значението на основните термини в различни медицински области, които лекарите, сестрите и болничният персонал използват всекидневно, с цел правилното им разбиране от пациентите. Сп...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване