Предстоящи събития в страната за утре, 10 октомври

***Русе /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на посещение в Русе, където ще открие „Канев Център" в Русенския университет "Ангел Кънчев". ***София /КРОСС/ Вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в церемонията, с която ще бъде отбелязана 200-годишнината от успението на Свети Софроний епископ Врачански. ***София /КРОСС/ В 9.00 часа ще започне заседание на Народното събрание. ***София /КРОСС/ От 09:00 часа, София Хотел Балкан, зала „Роял", зам.-министър Красин Димитров ще открие конференция по програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия". ***София /КРОСС/ От 09.30 часа Висшия съдебен съвет ще проведе редовното си заседание. ***София /КРОСС/ От 09:00 часа, София Хотел Балкан, ще се проведе пресконференция: „Мобилност и нови канали за продажби". ***София /КРОСС/ От 09:30 часа в Хотел „Новотел" София, бул. Цариградско шосе № 115, ще се проведе конференция на WAVE „Живот без насилие". Конференцията ще събере над 200 участници, експерти, научни работници и представители на неправителствени организации, държавни институции и университети, от 40 европейски страни. Участие от страна на България ще вземат зам

Лондонски проститутки вдигат бунт

Група проститутки вдигнаха вчера бунт в историческия бохемски район на Лондон - Сохо, който се слави като център на секс бизнеса в британската столица, съобщи АФП. Жриците на любовта сътвориха истински уличен спектакъл с оскъдните си и шарени одежди заради решението на местните власти да затворят няколко незаконни бордея. Група проститутки вдигнаха вчера бунт в историческия бохемски район на Лондон - Сохо, който се слави като център на секс бизнеса в британската столица, съобщи АФП. Жриците на любовта сътвориха истински уличен спектакъл с оскъдните си и шарени одежди заради решението на местните власти да затворят няколко незаконни бордея.

Износът към ЕС се е увеличил с 6.6%

През периода януари - юли 2013 г. износът на България за ЕС се увеличава с 6.6% спрямо същия период на предходната година и е в размер на 14.7 млрд. лева. Основни търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция и Франция, които формират 68.

Връщат пушенето и на летищата

София /КРОСС/ Да се разреши пушенето в обособени самостоятелни помещения в ресторанти и заведения, барове и кафенета, както и на стадионите, и в специални помещения на летищата. Такива промени в Закона за здравето са изготвили депутати от БСП и са ги предоставили на ръководството на партията за обсъждане.Един от подкрепилите идеята за либерализиране на режима за пушене на обществени места е червеният депутат Спас Панчев.„Промените са главно във възможността в някои от заведенията, където има изградени вентилационни системи или има обособени части в заведенията, отделени от местата, където има непушачи, да бъде разрешено тютюнопушенето. Това са по-големите ресторанти, в които може да се обособи помещение за пушачи, което да е отделено с преградна стена и врата, и има изградена вентилационна инсталация. Това са нощните заведения - развлекателни заведения и такива, които са регистрирани по Закона за хазарта".Едно от предложенията е собствениците на заведения до 70 квадратни метра сами да решават дали да са за пушачи или непушачи. Относно по-големите заведения - над 70 квадратни метра, Панчев обясни, че ако искат да се пуши, трябва да бъде отделена зала за пушачи и да има зала за непушачи.Спас Панчев уточни, че санкциите, които са предвидени, са от 1000 до 5000 лева при първоначално нарушение, и от 5000 до 15 000 лева при повторно нарушение. „Предлагаме тези пари да бъдат използвани за превенция на тютюнопушенето", добави депутатът, цитиран от Дарик.

Цацаров разкритикува следствието пред депутати

Пред парламентарната комисия по правни въпроси главният прокурор Сотир Цацаров определи разследването като най-големия проблем в съдебната система, в която натоварването е граничещо с минимум.

В Дижон започна процес срещу българи

Те са откраднали средства от сметки, като са поставяли специални устройства на банкоматите, за да запишат данните на картата

Рейтингът на университетите ще каже колко от завършилите право работят като юристи

В новото издание на рейтинговата система на 52-те професионални направления в университетите вече ще има информация за това кои са трите най-често упражнявани професии, след като си завършил даден ВУЗ, обяви Георги Стойчев от Института “Отворено общество” вчера.
Ще се знае например завършилите право в СУ какво реално работят - като адвокати... В новото издание на рейтинговата система на 52-те професионални направления в университетите вече ще има информация за това кои са трите най-често упражнявани професии, след като си завършил даден ВУЗ, обяви Георги Стойчев от Института “Отворено общество” вчера. Ще се знае например завършилите право в СУ какво реално работят - като адвокати...

Футболистите на ЦСКА посетиха "Октоберфест" на "Българска армия"


Футболистите на ЦСКА и старши треньорът Стойчо Младенов се присъединиха към инициативата "Октоберфест", с която се набират средства за детско-юношеската школа на клуба.

Играчите посетиха събитието след приятелския мач с "Банско" на стадион "Българска армия", който завърши при нулевото равенство. В двубоя взеха участие предимно резервни състезатели, но за посещението на "Октоберфест" се присъединиха и титулярите.

Футболистите раздаваха автографи и се снимаха с феновете....

Парното няма да поскъпва тази зима

Цената на парното няма да бъде увеличавана тази зима, каза по време на блиц контрола в енергийната комисия в НС министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той обясни, че това е станало възможно благодарение на промените, които бяха направени в Закона за енергетиката от сегашното правителство.

Русия възражда психиатрията за дисиденти

Русия възражда наказателната психиатрия срещу дисидентите от времето на СССР, пише в. “Вашингтон пост”.
Това става ясно от произнесената присъда срещу Михаил Косенко - един от обвиняемите по делото за масовите безредици на Блатния площад в Москва на 6 май 2012 г. Съдът постанови той да бъде изпратен на безсрочно лечение в психиатрична болница. Русия възражда наказателната психиатрия срещу дисидентите от времето на СССР, пише в. “Вашингтон пост”. Това става ясно от произнесената присъда срещу Михаил Косенко - един от обвиняемите по делото за масовите безредици на Блатния площад в Москва на 6 май 2012 г. Съдът постанови той да бъде изпратен на безсрочно лечение в психиатрична болница.

ЕК планира да намали с 4% помощите за земеделие през 2014 г.

Европейската комисия съобщи, че планира да намали с 4% преките плащания, които ще бъдат предоставени на земеделските производители през 2014 г. заради затягането на бюджета.

Съдът пусна от ареста шефовете на “Напоителни системи”

Георги Харизанов. Снимка: БГНЕС

Срещу мярка подписка Софийският районен съд пусна от ареста изпълнителния директор на “Напоителни системи” ЕАД Стайко Ганчев и членовете на борда на директорите Георги Харизанов и Радослав Чеглайски.

Според съда, от събраните до този момент доказателства не може да се направи извод, че със сключването на двата инкриминирани договора тримата обвиняеми са нанесли значителни имуществени вреди на дружеството „Напоителни системи”.

Освен това обвинението не е конкретизирало размера на нанесената вреда в цифра, от което не може да се направи извод за степента на обществена опасност на деянието.

Така мотивиран съдът прецени, че няма обосновано предложение и наложи мярка подписка и на тримата.

При случай на жалба или протест на решението, Софийски районен съд ще заседава на 15 октомври от 10 ч.

Тримата са обвинени за неизгодна продажба на бракувана скрап, от която “Напоителни системи” е било ощетено с милиони левове.

Според държавното обвинение сключването на неизгодната сделка e поставила дружеството в тежкото финансово състояние, от което е било нарушено нормалното му функциониране.

Статията "Съдът пусна от ареста шефовете на “Напоителни системи”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Креди Суис": 1% от човечеството контролира 46% от богатството


За последните 10 години глобалното богатство се е увеличило с 68% и въпреки продължаващата близо 5 години криза е достигнало исторически максимум от $241 трилиона. След увеличение спрямо миналата година с близо 5% в следващите пет години (до 2018г.) предстои богатството да нарастне с още 40% до  $334 трилиона. Почти една трета (29%) от това нарастван еще дойде от възникващите пазари, а близо 50% от увеличението в тази група ще се състои в Китай - основно в сегмента на средната класа, но и с...

Израел произвежда 10-15 атомни бомби годишно, според ирански медии

Въпреки това Тел Авив отказва да подпише международни споразумения

В четири общини във Варненско все още продължава жътвата на слънчоглед

В четири общини във Варненско все още продължава жътвата на слънчоглед. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от Областната дирекция по земеделие. 94,68 % от площите в региона, засети с културата са реколтирани. Общо са произведени 101 138 тона.

Бритни Спиърс си глътна езика в ефир

Бритни Спиърс онемя по време на радиоинтервю

Найденов: Условията, при които се пенсионират българските военни, ги няма в други държави

София /КРОСС/ Българските военнослужещи напълно заслужават правата, които държавата дължи към хора с ограничени други граждански и политически права. Така министърът на отбраната Ангел Найденов коментира пред БНТ въпроса за правата на военнослужещите. Той посочи, че общо 12 са орязаните или ограничените права за военнослужещите и отбеляза, че чрез всички социални права, включително и правото на пенсиониране, държавата изпълнява две функции - да отдаде заслужено признание за ролята и за значимостта на въоръжените сили и да бъде повишен интересът към упражняването на военната професия.Министър Найденов каза, че според резултати от проучване на условията за пенсиониране в армии на други стани като САЩ, Великобритания, Франция, Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, няма условия за пенсиониране като тези, които са наложени на българските военнослужещи в края на 2012 г. „Това е изискването за осигурителен стаж - 27 години и допълнително въведеното условие за навършена определена възраст", посочи министърът на отбраната. Навсякъде в изброените страни военнослужещите се пенсионират при условие за изискван осигурителен стаж или по пределна възраст, каквато е въведена и за българските военнослужещи - от 54 до 62 години за различните офицерски звания. „И това е така, защото има определено съотношение на старши и висши към младши офицери, което няма как да бъде постигнато с нововъведенията от 2012г.", поясни министър Найденов

„Железният човек” спасява „Дисниленд” в Хонконг

/КРОСС/ От 2015 година в „Дисниленд" в Хонконг ще се появи развлекателна зона, посветена на Железния човек, съобщава от „Newsday" . Причина за създаването й е успехът, който пожънаха филмите за Тони Старк в Китай.По думите на авторите на проекта, посетителите на Iron Man Experience ще могат да се забавляват на атракцион, с който ще могат да отидат на "епично приключение" с Железния човек и да участват в "битката срещу чужди нашественици". Гоститете на тематичната зона ще имат възможност и да се снимат с любимите си супер герои, както и да разгледат различни варианти на костюмите на Железния човек.

Говорителят на еврокомисар Хан: Не са спрени проектите за тунел под Шипка и Западната дъга

Проектите за тунела под Шипка и за Западната дъга на Софийски околовръстен път не са спрени, както твърдеше ГЕРБ. Това съобщи на пресконференция Ширин Уилър - говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Решението на проблемите с двата проекта може да се реши като се осигури българското съфинансиране за тях, сподели Уилър. "Не Проектите за тунела под Шипка и за Западната дъга на Софийски околовръстен път не са спрени, както твърдеше ГЕРБ. Това съобщи на пресконференция Ширин Уилър - говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан. Решението на проблемите с двата проекта може да се реши като се осигури българското съфинансиране за тях, сподели Уилър. "Не

Лудогорец не срещна трудности срещу Дунав за Купата

Шампионът Лудогорец очаквано нямаше никакви проблеми срещу Дунав Русе в първи мач между двата тима от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Възпитаниците на Стойчо Стоев се наложиха с 4:1 на своя „Лудогорец арена“ и до голяма степен обезсмисли реванша в Русе, който е след три дни. Логично, предвид наситения календар с мачове, наставникът на домакините заложи на доста експериментален състав, като на терена се появиха футболисти, които по-рядко намират поле за изява. Въпреки това обаче, „орлите“ показаха солидна игра и напълно за...

Шуменец навъртя 10 204 км из Европа на колела

Шуменецът Венцислав Илиев измина 10 204 км с велосипед по пътищата на Европа. Амбициозното начинание стартира на 5 юли, информира Фокус.

Пътешествието на колела премина през Румъния, Украйна, Полша, Чехия, Германия, Холандия, Белгия, Люксембург, Франция, Англия, Шотландия, Швейцария, Италия, Словения, Хърватия и Сърбия. 

Венцислав Иванов спод Шуменецът Венцислав Илиев измина 10 204 км с велосипед по пътищата на Европа. Амбициозното начинание стартира на 5 юли, информира Фокус. Пътешествието на колела премина през Румъния, Украйна, Полша, Чехия, Германия, Холандия, Белгия, Люксембург, Франция, Англия, Шотландия, Швейцария, Италия, Словения, Хърватия и Сърбия. Венцислав Иванов спод

Да изминеш 10 204 км на колела

Шуменецът Венцислав Илиев измина 10 204 км с велосипед по пътищата на Европа. Амбициозното начинание стартира на 5 юли, информира Фокус.

Пътешествието на колела премина през Румъния, Украйна, Полша, Чехия, Германия, Холандия, Белгия, Люксембург, Франция, Англия, Шотландия, Швейцария, Италия, Словения, Хърватия и Сърбия. 

Венцислав Иванов спод Шуменецът Венцислав Илиев измина 10 204 км с велосипед по пътищата на Европа. Амбициозното начинание стартира на 5 юли, информира Фокус. Пътешествието на колела премина през Румъния, Украйна, Полша, Чехия, Германия, Холандия, Белгия, Люксембург, Франция, Англия, Шотландия, Швейцария, Италия, Словения, Хърватия и Сърбия. Венцислав Иванов спод

Бадминтонистите на “Хасково” със злато от международен турнир

Бадминтонистката на “Хасково” Михаела Нейчева е шамппионка от международния турнир, който се проведе в хърватския град Пореч. 13 състезатели от клуба участваха в него.

15 – годишната Михаела Нейчева грабна бронза и при двойките до 17 – годишни с Иван Панев. Той взе и сребърен медал при дойките със своя съотборник Даниел Николов. Възпитаниците на Станимир Бойчинов отбелязали още няколко успеха. Мартин Цветков и Мартин Колев спечелиха бронза при двойките, разказа треньорът. Хасковските състезатели имали силна чуждестранна конкуренция от Италия, Гърция, Русия  и други.

В турнира участваха още Йоан Гаргов, Венцислава Сакаджийска, Калина Спасова, Таня Петкова, Янко Хаджиев, Стефан Господинов, Слава Косева и Десислава Дойчева.

Бадминтонистите от клуба са удовлетворени от отличията, но се надяват на следващия турнир да пожънат още по-голям успех и да грабнат още повече медали.

 

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина Янева

Катер на "Гранична полиция" преследва лодка край Шабла


Днес бях за риба в района на Шабла, а другото ми хоби е да правя снимки. Направи ми впечатление катера на гранична полиция да обикаля и да кара след една лодка. След като се прибрах, разбрах, че е имало акция.

Зазимяват Costa Concordia

В официално съобщение на страницата на операцията за изтегляне на кораба се казва, че е “имало минимални движения”, когато през миналата седмица през района е преминал щорм. В началото на седмицата представители на различните компании, ангажирани с преместването на кораба, както и властите в Джилио, се срещнаха с местни жители и ги информираха за предстоящите планове.

Най-старият киносалон в света отваря врати за посетители

/КРОСС/ Първият киносалон в света, който се намира в Южна Франция, отново е готов да посреща фенове на седмото изкуство. През 1899 г. в сградата на местния кинотеатър, който бе затворен за реконструкция, бе показан 50-секунден филм на братята Люмиер. На кадрите е видно как железопътната гара на крайбрежния град Ла Сиота, разположен на 31 км. от Марсилия, се приближава парен влак. Първите кинокадри в света се радват на огромна популярност сред местната общественост.В средата на 90-те години на миналия век киното бе затворено за реконструкция. В сряда то ще бъде открито с тържествена церемония, на която ще присъстват световноизвестни звезди на киното, сред които Роман Полански и Жулиет Бинош.

Президентът на Азербайджан е преизбран с 84%

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев е преизбран за нов мандат с 84 %. Това сочат резултатите от проучванията, предаде Фокус, позовавайки се на екзит половете. 

Алиев доминира на изборите с голяма преднина пред опонента си Джамил Хансли, който печели само 8% от гласовете на хората. Данните са на института „Прогнос Президентът на Азербайджан Илхам Алиев е преизбран за нов мандат с 84 %. Това сочат резултатите от проучванията, предаде Фокус, позовавайки се на екзит половете. Алиев доминира на изборите с голяма преднина пред опонента си Джамил Хансли, който печели само 8% от гласовете на хората. Данните са на института „Прогнос", който се намира под ръково

Откриха 17-то есенно изложение "Партньори на колела"

„17 означава не само традиция, а и това, че изложението се превърна в една от достойните емблеми за нашия град“, каза кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков при откриването на поредното 17-то издание на Есенното изложение „Партньори на колела“ в Плевен. Той изказа благодарността си към„Партнерс Експо“-ООД като основен организатор и „Търговско-промишлената палата“, които осъществят изложението. По повод поредното участие на автомобили, произведени в България, кметът ирази надежда в скоро време в Плевен да започне производство на автомобилни ...

Барак Обама: Хаос, ипотеките ще скочат, пенсиите ще се стопят

Америка е изправена пред финансов хаос и икономически трудности, обяви Барак Обама на пресконференция, свикана спешно в Белия дом, предадоха агенциите.
Американският президент отправи най-твърдото си предупреждение досега за рисковете, ако Конгресът не повиши тавана на държавния дълг до 17 октомври.

Обама посъветва гражданите да не слушат Америка е изправена пред финансов хаос и икономически трудности, обяви Барак Обама на пресконференция, свикана спешно в Белия дом, предадоха агенциите. Американският президент отправи най-твърдото си предупреждение досега за рисковете, ако Конгресът не повиши тавана на държавния дълг до 17 октомври. Обама посъветва гражданите да не слушат

Руснаци отписаха Кобрата срещу Кличко

Кобрата е официален претендент за световната титла на Кличко от Международната боксова федерация. Много от специалистите обаче са на мнение, че украинската суперзвезда няма да приеме да се бие с нашия. Основният проблем бил в събирането на награден фонд и приходите от телевизионни права. Кличко ще получи внушителните 17 милиона долара.
Кобрата е официален претендент за световната титла на Кличко от Международната боксова федерация. Много от специалистите обаче са на мнение, че украинската суперзвезда няма да приеме да се бие с нашия. Основният проблем бил в събирането на награден фонд и приходите от телевизионни права. Кличко ще получи внушителните 17 милиона долара.

И от ЕК потвърдиха: Не е отказано финансиране за тунела под Шипка

/КРОСС/ Проектите за тунела под Шипка и за западната дъга на Софийския околовръстен път не са отхвърлени и за тях не е отказано европейско финансиране. Това съобщи за БНР Ширин Уилър - говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан. Според нея проблемът с тези два проекта може да бъде решен веднага щом се осигури българското съфинансиране за тях.Не, това не е отхвърляне на проектите, но имаме притеснения, че няма достатъчно пари за тях по линия на съфинансирането от българска страна. Затова отлагаме оценката им, докато бъдат осигурени необходимите средства от България - и когато това стане, апликационните форми може да бъдат внесени отново, обясни Уилър за това дали можем да смятаме тези проекти за отхвърлени от Брюксел.По думите й, не може да се каже и че еврофинансирането за тези проекти е спряно.Не, проблемът не е в европейското финансиране или в парите от наша страна - искаме да сме сигурни, че средствата, които трябва да се осигурят от българска страна, са налице, каза тя.Попитах Ширин Уилър и дали причина за всичко това не са недостатъци в апликационните форми, които България е внесла в Еврокомисията.Не става дума за слабости в апликационните форми или за проекти, които не са достатъчно стойностни. Това е просто превантивна мярка - за да избегнем усложнения при сключването на договори по тези проекти, каза говорителят на комисар Йоханес Хан

Разкриват до 100 хил. работни места на година

Кабинетът прие обсъдената преди седмица стратегия по заетостта. Планът предвижда годишно да се разкриват между 80 и 100 хил. работни места.

Тони Здравков: Не съм треньор на Левски

София /КРОСС/ Обявеният за нов треньор на Левски Антони Здравков призна пред камерата на TV7, че няма право да води клуба. Специалистът в момента е директор на детско-юношеската школа на "сините" и докато е такъв, не може да извежда отбора в официален мач."Това, което днес говорих с г-н Батков беше дали имам желание и възможност да помогна с каквото мога на клуба. Аз му отговорих, че аз съм на работа в Левски и щом мъжкия състав има нужда от мен, аз съм готов да помогна. По принцип обаче аз нямам право да водя отбора на Левски, докато се водя директор на ДЮШ", заяви Здравков.Специалистът призна, че на този етап ще помага на Елин Топузаков и на Мариян Христов със съвети, но реално няма да ръководи тренировъчния процес. "Доколкото знам Йоканович все още не е разтрогнал договора си и съответно не може да бъде назначен нов старши-треньор", каза наставникът.Той заяви още, че изобщо не се е замислил върху офертата на Тодор Батков. "Тук е минал моя живот. Единствената ми мисъл е час по-скоро отборът да излезе от тази тежка ситуация", коментира Антони Здравков.Специалистът е на мнение, че Ивайло Петев при всички положения се чувства неудобно. "За първи път виждам такова нещо. Определено ситуацията е неприятна", завърши Здравков.

Остров Света Анастасия приема туристи от пролетта

Ремонтът на всички сгради на острова трябва да приключи до дни

"Лудогорец" се пораздвижи с 4:1 над "Дунав" (Русе) за Купата на България


"Лудогорец" постигна очаквана и напълно безпроблемна победа с 4:1 срещу втородивизионния "Дунав" (Русе) в отложен първи мач от първия кръг за Купата на България.

С изключително спокойствие и през по-голямата част видима апатия отборът от Разград направи добра тренировка, с която си гарантира място в следващия кръг и обезсмисли реванша в Русе в събота.

Футболистите на Стойчо Стоев вкараха по два гола в двете полувремена чрез Мишел Платини, Марселиньо, Александър Барт и Дани...

Във Варна отново ще се играе волейбол от висока класа

В Люксембург бе взето решение, кои ще бъдат домакините на последните квалификации за световните първенства при мъжете и жените и стана ясен съставът на групите. България получи домакинството на един от турнирите при жените, който ще се проведе във Варна между 3 и 5 януари, а мъжкият ни тим ще играе в Чехия.

Винетна „полиция” обикаля центъра на София

Екипи на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) обикалят центъра на София и проверяват дали апартаменти, чиито собственици са подали документи за винетки, са жилища или офиси. В един от случаите служителите на центъра са позвънили на вратата на дама, за да видят за какво се използва нейният имот. „Дойдоха двама души, поискахме им служебните карти.

Любо Пенев: Мачовете срещу Армения и Чехия са по-важни от договора ми

“Темата е на заден план!”, отсече Любослав Пенев в отговор на въпрос за бъдещето му като национален селекционер. Треньорът на България даде да се разбере, че се вълнува много повече от класирането за бараж, отколкото от това дали ще получи нов договор от БФС. 
Пенев говори пред журналисти в навечерието на последните и решителни световни квалификац “Темата е на заден план!”, отсече Любослав Пенев в отговор на въпрос за бъдещето му като национален селекционер. Треньорът на България даде да се разбере, че се вълнува много повече от класирането за бараж, отколкото от това дали ще получи нов договор от БФС. Пенев говори пред журналисти в навечерието на последните и решителни световни квалификац

НФСБ: Конституционният съд е зависим от силните на деня


Решението на Конституционния съд да върне в Народното събрание Делян Пеевски е юридически незащитимо и политически скандално, пише в официална декларация партията на телевизия СКАТ "Национален фронт за спасение на България".

От формацията изразяват притеснение, че ключови решения на съда са съобразени не с правни аргументи, а с политическа целесъобразност, за което говорело разделението на позициите на съдиите - някои, приближени на левицата, гласували за оставането на Пеевски в...

Тирбушонът – най-великото изобретение

Скромният тирбушон оглави класация за най-великите изобретения, изготвена след допитване, направено във Великобритания, пише в. „Дейли експрес”. Вместо да изберат високотехнологични джаджи като мобилните телефони, над 500-те участници в анкетата на VoucheCodesNetwork са посочили повече традиционни приспособления в топ 50.

Google разкрива кога излиза следващата серия на любимия ни сериал

/КРОСС/ Google предлага нова функция за феновете на телевизията. Интернет гигантът обяви, че потребителите, които търсят любимите си телевизионни програми или просто се интересуват от конкретни филми и телевизионни предавания, както и от излизането на следващата им серия, вече ще бъдат в състояние да намерят подробни списъци с епизоди сред резултатите от своето търсене. При търсене освен рейтинга на сериала, канала, който го излъчва, и информацията за актьорите и героите, феновете вече ще могат да видят и съобщение за датата на следващата серия. Също така, търсачката ще показва и датата, на която се излъчват предишните епизоди.Към момента новата функция е достъпна само за англоезичната версия на търсачката.  

Бюджет 2014: Режат парите на министерствата с 10-13 на сто

Управляващите смятат да орежат бюджетите на министерствата догодина средно с 10% в сравнение с т.г., научи "Труд".

При някои ведомства съкращението ще бъде по-голямо - до 13%, като единствено образователното министерство ще получи повече пари спрямо 2013 г. - с около 80 млн. лв.

Според депутати от управляващите парите за здравното Управляващите смятат да орежат бюджетите на министерствата догодина средно с 10% в сравнение с т.г., научи "Труд". При някои ведомства съкращението ще бъде по-голямо - до 13%, като единствено образователното министерство ще получи повече пари спрямо 2013 г. - с около 80 млн. лв. Според депутати от управляващите парите за здравното

Избираме висшето и според заплатата

Студентите ще могат да си избират професията, за която да учат в университета, според заплатата. Това ще стане възможно с новото издание на рейтинговата система на вузовете у нас. Тя ще отчита средната работна заплата в различните професионални направления. Това съобщи вчера ръководителят на проекта за класацията на висшите училища у нас Георги Стойчев.

Ресторантьори: Лобистки организации с чуждо финансиране искат да ни съсипят


Представители на лобистки организации с чуждо финансиране продължават да отказват диалог и вслушване в аргументите за отмяна на забраната за пушене на собствениците на заведения. "Вместо това, упорито насаждат в обществото неверни и неподкрепени с аргументи твърдения, целящи две неща" - първо, "да бъде съсипан бизнесът" на малките и средните фирми в бранша и второ, "въпросните организации да оправдаят хилядите долари, които получават за лобистката си дейност".

С тези обвинения в...

Маргарита Попова призова за солидарност между институциите по проблемите с бежанците

Търсещите закрила в България не просто трябва да бъдат посрещнати, но и приети. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която участва в заседанието на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, съобщават от прессекретариата на държавния глава. На заседанието си представители на институциите обсъдиха ситуацията с нарастващия брой на търсещите закрила у нас. "Преобладаващата част от тези хора са жени и деца и това трябва да е водещо при обсъждането на техните проблеми", посочи вицепрезидентът. Маргарита Попова определ...

Шампиони сме по фалшификати на евро

Българските фалшификатори са номер едно по производство на неистински банкноти от 200 и 500 евро. Това съобщи вчера директорът на НСлС и заместник на главния прокурор по разследването Бойко Найденов. Залавяните до момента у нас купюри са с изключително високо качество и са почти като оригинала. „90% от фалшивото евро се произвеждат в Италия, у нас и в страни от Черноморския регион обаче се правят 200- и 500-еврови банкноти с много високо качество, но те са малко като количество. Едни престъпни групи са се специализирали да произвеждат банкноти от 20 и 50 евро, а други – с висок номинал.

118-и ден на протести: „Искаме нормална държава"

20:39 - Блокирано е движението на булевардите „Цар Освободител" и „Васил Левски". Чуват се свирки, скандирания „оставка" и „мафия". Някои протестиращи носят каски. Шествието тръгна по бул. „Васил Левски" в посока ул. „Гурко". В посока Орлов мост също се движи малка група от протестиращи. 

20:27 - Протестиращите достигнаха до Народното събрание 20:39 - Блокирано е движението на булевардите „Цар Освободител" и „Васил Левски". Чуват се свирки, скандирания „оставка" и „мафия". Някои протестиращи носят каски. Шествието тръгна по бул. „Васил Левски" в посока ул. „Гурко". В посока Орлов мост също се движи малка група от протестиращи. 20:27 - Протестиращите достигнаха до Народното събрание

Йорданка Христова с юбилей и влюбена в живота

Именитата певица ще изнесе юбилеен концерт на 10 октомври в зала 1 на НДК

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване