Европа отхвърли ограниченията за продажба на електронни цигари

Така те ще бъдат достъпни на пазара на потребителски стоки без предупреждения за здравето

    


БСП поздравява служителите на Български пощи

 До колектива на „Български пощи” ЕАД

 

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н А Д Р Е С

 

От името на Областния и Общински съвет на БСП- Перник и лично от свое име най- искрено Ви поздравям по повод Световния ден на пощите!
Желаем Ви здраве, лично щастие и много професионални успехи!
Честит празник!

 

 

09 октомври 2013 г.. С уважение: Инж. Ненко Темелков
гр.Перник ...

Продължава

Видео с телекинеза взриви мрежата

Телекинеза в кафене

Скрита камера в кафене, в което се разразява телекинетичен бой, стана хит в мрежата през последните дни.

Клипът е част от рекламната кампания на филма “Кери” по едноименния роман на Стивън Кинг.

За телекинетичните изпълнения в кафенето предварително са подготвени дузина актьори, а един от тях е завързан с въже през кръста, за да може главната героиня чрез “телекинеза” да го бутне надалеч.

Част от масите и книгите също са предварително подготвени за шоуто, за разлика от обикновените клиенти, които буквално изпадат в истерия при вида на неестествената сила.

За два дни видеото в Youtube е събрало над 14 млн. гледания по целия свят, а след десетина дни ще бъде и официалната премиера на “Кери” в Чехия.

Статията "Видео с телекинеза взриви мрежата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Цветан Стоянов завърши с победа участието си на Европейското

/КРОСС/ Една от най-големите надежди на страната ни в шахмата - Цветан Стоянов записа победа на финала на Европейското първенство в Черна гора. В партия от последния 9-ти кръг на шампионата на стария континент Цецо победи с черните фигури Стефан-Даниел Георгиу от Белгия. Така Стоянов завърши състезанието с общ сбор от 6 точки от 9 възможни. Точковият актив и допълнителните показатели отредиха на казанлъчанина 20-то място в крайното класиране от общо 123-ма участници при момчетата до 10 години. Цветан записа по две победи на старта и на финала на първенството, както и още 4 равенства и една загуба. Шампион в тази възрастова група е Кеган Айдинчеле от Турция с актив от 7,5 точки. Среброто остана за руснакът Арсений Нестеров със 7 точки, а трети е Давид Гаврилеску от Румъния също със 7 точки. С активът на Цветан Стоянов от 6 точки са всички шахматисти класирани от 11-то до 24-то място. Казанлъчанинът Цветан Стоянов е Европейски шампион от 2012 година при момчетата до 8 години и Световен ученически шампион при момчетата до 9 години от първенството в Гърция през 2013 година.

Шест работници са облъчени при инцидент в АЕЦ "Фукушима-1"

Шест души бяха облъчени в авариралата АЕЦ "Фукушима-1" след изтичане на радиоактивна вода с високо съдържание на стронций-90 и цезий, предаде ИТАР-ТАСС. Според съобщението на ТЕПКО - компанията оператор на централата - това е първият подобен случай от март 2011 г., когато заради земетресение и последвало цунами се повредиха охладителните системи на три реактора и от тях започна изтичане на радиация. В ремонтните работи тези дни по тръбите за системата за опресняване на водата участвала група от 11 работници. Един от тях отворил погрешна тръба и...

Шестима задържани при вчерашния протест срещу правителството

Шестима души са били задържани по време на снощния протест срещу правителството, съобщиха за "Дарик" от СДВР. Демонстрантите за били арестувани и отведени за кратко в 5-то РУП. Съставени са им актове за неизпълнение на полицейски разпореждания, след което са освободени. По-сериозни сблъсъци при блокадата на премиерския кортеж, в която участваха десетки протестиращи, не са регистрирани от полицията. Вчера решението на Конституционния съд по казуса с депутатския пост на Делян Пеевски отново събуди общественото недоволство...

Сърбия изпада във фалит до две години?

Сърбия е изправена пред скорошен фалит до две години. Това заяви самият финансов министър на западната ни съседка Лазар Кръстич, цитиран от "Бета".

 Министърът заяви, че страната страда от „хроничен дефицит" от 2009 година насам. Според него, Сърбия е единствената страна в Европа, която не е успяла да намали дефицитат си, възлизащ на 4,7 %,а Сърбия е изправена пред скорошен фалит до две години. Това заяви самият финансов министър на западната ни съседка Лазар Кръстич, цитиран от "Бета". Министърът заяви, че страната страда от „хроничен дефицит" от 2009 година насам. Според него, Сърбия е единствената страна в Европа, която не е успяла да намали дефицитат си, възлизащ на 4,7 %,а

Варненец застава пред съда за шофиране без книжка

44-годишен варненец ще отговаря за поредно шофиране без книжка пред Районен съд – Балчик. За днес е насрочено поредното заседание по делото. С подписаното между К.Д. от Варна и Районна прокуратура – Балчик споразумение се приема за безспорно установено, че на 08.

Километрични опашки блокираха Лесово и Капитан Андреево

/КРОСС/ Блокадата на границата между България и Турция, която предизвикаха турски тираджии, продължава. От снощи е затворен и другият граничен пункт към Турция „Лесово". Там опашката от камиони е около 10 километра, съобщи "Дарик". На българска страна опашката от чакащи нарасна на 16 километра, според гранична полиция. Според превозвачи опашката е около 25 километра. На двата пункта се пропускат само леки автомобили, микробуси и автобуси, поясниха от гранична полиция. Блокадата започна миналата вечер на „Капъ Куле". Четири турски тира затапиха входа и изхода, блокиран бе целия турски пункт. Недоволството на чуждестранните превозвачи беше провокирано от започналите засилени проверки от инспектори на държавната автомобилна администрация. Контролът се извършва на самата граница и това изнервя турските превозвачи, коментираха от асоциацията на българските превозвачи. Снощи от там съобщиха, че ДАА е клекнала пред турската блокада и на проверяващите екипи е било разпоредено да не санкционират, установени нарушители и да ги пропускат безпроблемно.  

Близо 386 кг. риба е конфискувана при проверки в страната


Близо 386 кг. риба е конфискувана при проверки в страната от срана на Инспектори на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), съобщават от пресцентъра на агенцията.

Част от рибата – с общо тегло от 236,280 кг., е иззета от бракониери по водоеми, а а другата част с 149,520 кг. тегло – от лица, които са извършвали нерегламентирана продажба на риба.

От иззетатото количество, 285, 800 кг. е дарена, а 100 кг. е върната обратно във водоеми.

По време на...

Лиляна Павлова: Със спрените от ЕК проекти, се отказваме да развиваме пътната инфраструктура

Със спрените проекти, България се отказва да развива своята пътна инфраструктура с безвъзмездно европейско финансиране. Това каза на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ГЕРБ.

 „Бюджетът на Оперативна програма „Транспорт Със спрените проекти, България се отказва да развива своята пътна инфраструктура с безвъзмездно европейско финансиране. Това каза на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ГЕРБ. „Бюджетът на Оперативна програма „Транспорт" е 2 милиарда евро. Втора

Навършват се три месеца от смъртта на митрополит Кирил

Днес се навършват три месеца от смъртта на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Той беше открит мъртъв на 9 юли във водите на Черно море, на плажа под варненската местност "Траката". Причината за смъртта на 59-годишния духовник е удавяне, показаха резултатите от аутопсията. По повод три месеца от кончината на дядо Кирил в събота беше отслужена заупокойна литургия във варненския катедрален храм „Свето Успение Богородично". Веднага след нея имаше и панихида за упокоение душата на починалия висш духовник. Очаква се името на новия митроп...

Част от Враца - без вода

“Водоснабдяване и канализация” ООД гр. Враца уведомява своите потребители, че днес, 09.10.2013г, поради отстраняване на авария, водоподаването ще бъде спряно до 14:00 часа в района между ул. „Ген. Леонов“, ул. „Екз. Йосиф“, бул. „Демокрация“ и ул. „Козлодуйски бряг“, както и в района, разположен между ул. „Иваница Данчов“, ул. „28 Октомври“ и ул. „Илия Кръстеняков“ в гр. Враца. ...

Уилшър: В националния трябва да играят само англичани

Халфът на Арсенал не иска Аднан Янузай да облича екипа на "Трите лъва"

    


Запалване на газ обгори възрастни съпрузи

Двама възрастни съпрузи са били обгорени след взрив на газ в село край Благоевград. Инцидентът е станал малко след 9 часа тази сутрин в махала "Асланска" на с. Дреново, съобщи БГНЕС. 

Най-вероятната причина е неизправна газова бутилка в лятната кухня на семейството, в която се е натрупал газ. При запалването на котлона се е получила мини експлоз Двама възрастни съпрузи са били обгорени след взрив на газ в село край Благоевград. Инцидентът е станал малко след 9 часа тази сутрин в махала "Асланска" на с. Дреново, съобщи БГНЕС. Най-вероятната причина е неизправна газова бутилка в лятната кухня на семейството, в която се е натрупал газ. При запалването на котлона се е получила мини експлоз

Първанов: Обкръжението на Станишев обслужва свои икономически интереси


Обкръжението на лидера на БСП Сергей Станишев има свои собствени интереси, които не засягат политиката на БСП, а обслужват свои икономически интереси. Това заяви президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) в сутрешният блок на Би Ти Ви.

На въпрос дали този кръг е семеен ли или по-широк Първанов беше лаконичен: "Въпросът съдържа отговора", но с уговорката "разбира се, че е по-широк, но и семейната се включва във вземането на решения". "Това може да се види в много от решенията, които...

Огнян Златев: През 2016 г. ЕС ни проверява за еврофондовете, може да ги увеличат

- Г-н Златев, за последните 2 седмици имахме 2 визити на еврокомисари по важни проблеми. Какво ни каза всъщност комисарят Йоханес Хаан за еврофондовете? 
- Моят прочит на това, което ни каза комисарят Хаан, е в няколко посоки. На първо място той подчерта отново готовността на Еврокомисията да работи с българските органи по успешното планиране - Г-н Златев, за последните 2 седмици имахме 2 визити на еврокомисари по важни проблеми. Какво ни каза всъщност комисарят Йоханес Хаан за еврофондовете? - Моят прочит на това, което ни каза комисарят Хаан, е в няколко посоки. На първо място той подчерта отново готовността на Еврокомисията да работи с българските органи по успешното планиране

Вирусът "Масачузетс" ни дебне тази зима

Новият вирусен щам "Масачузетс" ще ни дебне през есенно-зимния сезон. Очаква се той да предизвика повишение на заболяемостта, поне докато хората изградят антитела към него, съобщиха за Дарик от Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Оттам допълниха, че в момента в града и областта се наблюдава занижение на заразните заболявания спрямо средните стойности за страната. Има обаче леко покачване на простудите заради резките промени във времето. Инспекторите предупредиха, че вече е време за поставяне на противогрипни ваксини. Цената е около 9 лева...

Над 20 км опашка на ГКПП "Капитан Андреево"

Турция спря да обслужва превозните средства в знак на протест срещу включването на България в европейска акция за масови проверки на камионите и автобусите

Пуснаха движението на ГКПП "Капитан Андреево"

Турция спря да обслужва превозните средства в знак на протест срещу включването на България в европейска акция за масови проверки на камионите и автобусите

Отвориха ГКПП "Капитан Андреево", опашките остават

Турция спря да обслужва превозните средства в знак на протест срещу включването на България в европейска акция за масови проверки на камионите и автобусите

Над 30% спад на цените на имоти в Гърция заради кризата

Цените на недвижимите имоти в Гърция са се понижили в кризата с повече от 30 процента. На възстановяването на пазара пречат често променящите се данъци на недвижимите имоти и бюрокрацията, според участниците във форума "Възвръщането на инвестициите", организиран във вторник в Атина от сп. RE + D (Real Estate And Development). Заместник-министър на околната среда, енергетиката и климатичните промени на Гърция Ставрос Калафатис заяви, че правителството се стреми да премахне бюрократичните бариери, а приоритет за неговото ведомство е разрешаването...

ГКПП „Капитан Андреево” и ГКПП „Лесово” остават блокирани от турски превозвачи

ГКПП „Капитан Андреево ГКПП „Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" остават блокирани за движение от турски превозвачи, на турска територия, това съобщиха от пресцентъра на МВР пред "Фокус". Към момента няма промяна в обстановката на ГКПП „Капитан Андреево". На турска територия трасето е блокирано на вход и изход на Капъкуле с товарни автомобили. Около 16 км е опашката ...

Лазар Лазаров оглави Международния панаир Пловдив

/КРОСС/ Инж. Лазар Лазаров е назначен за главен директор на Международен панаир Пловдив. Той пое поста от д-р Иван Соколов, който неотдавна бе избран за председател на Съвета на директорите на дружеството. Негов изпълнителен директор остава г-н Богомил Бонев. Инж. Лазар Лазаров е привлечен като специалист, чийто опит ще бъде полезен в изграждането на експозиционни площи и за развитие на проектите на Международен панаир Пловдив. Досега той беше член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ), а от септември 2011 до август 2013 г. - негов председател. Лазар Лазаров е инженер по пътно строителство от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), който е завършил през 1995 г., и научен сътрудник І степен при научния съвет на УАСГ. През 2007 г. става директор на Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти (бившата Централна лаборатория по пътища и мостове) - специализирано научно звено към АПИ, където е работил в продължение на 12 години като научен сътрудник, началник на сектор и началник на отдел. Кариерата си започва като водещ инженер по асфалтополагане в Автомагистрала "Хемус" ЕООД. Владее английски език. Женен, има три деца.

След операцията в Либия САЩ изпращат 200 морски пехотинци в база в Италия


САЩ ще изпратят около 200 морски пехотинци от Испания в американската база в Сигонела в Италия, за да подсилят възможностите си за реакция след операцията в Либия в събота, съобщи Reuters. Тогава спецчасти на американската армия хванаха високопоставен лидер от "Ал Кайда" и бързо го качиха на военен кораб за разпит.

Задържаният е Назих ал Рагие, познат и като Абу Анас ал Либи. Той е заподозрян за бомбардировките над американските посолства в Кения и Танзания през 1998 г., когато...

Финансовият министър на Сърбия: Очакваме фалит на страната до две години

Сърбия е изправена пред скорошен фалит до две години. Това заяви самият финансов министър на западната ни съседка Лазар Кръстич, цитиран от Сърбия е изправена пред скорошен фалит до две години. Това заяви самият финансов министър на западната ни съседка Лазар Кръстич, цитиран от "Бета". Министърът заяви, че страната страда от „хроничен дефицит" от 2009 година насам. Според него, Сърбия е единствената страна в Европа, която не е успяла да намали дефицитат си, възлизащ на 4,7 %,а

Видео: Как протестиращи блокираха кортежа на премиера


Във вторник вечерта кортежът на премиера Пламен Орешарски беше блокиран в центъра на столицата от над 100 души на кръстовището на улиците "Гурко" и "Раковски".


(Автор на видеото е Dimitar Dimitrov)

Гражданите пресрещнаха колата на премиера, след като той напусна сградата на Софийската градска художествена галерия, където заедно с френския посланик откри изложбата на Жул Паскин "От Видин до Париж".

Акцията беше организирана от противници на правителството,...

Видео: Как си тръгва премиерът от изложба? С бягство през блокада


Във вторник вечерта кортежът на премиера Пламен Орешарски беше блокиран в центъра на столицата от над 100 души на кръстовището на улиците "Гурко" и "Раковски".


(Автор на видеото е Dimitar Dimitrov)

Гражданите пресрещнаха колата на премиера, след като той напусна сградата на Софийската градска художествена галерия, където заедно с френския посланик откри изложбата на Жул Паскин "От Видин до Париж".



(Автор на видеото е komitata69)
...

Рекламата на цифровизацията продължава

Срещу 1 млн. лв. търсят фирма, която да прави реклама в печата

    


Народът и демокрацията интимно

Демокрацията е едно от най-желаните, най-употребяваните, но често зле разбираните понятия днес - по света и у нас. Тя е и основна тема в труда на родения и израснал в България виден френски философ и литературовед Цветан Тодоров “Интимните неприятели на демокрацията”. Авторът разглежда съвременното народовластие и недостатъците му. Демокрацията е едно от най-желаните, най-употребяваните, но често зле разбираните понятия днес - по света и у нас. Тя е и основна тема в труда на родения и израснал в България виден френски философ и литературовед Цветан Тодоров “Интимните неприятели на демокрацията”. Авторът разглежда съвременното народовластие и недостатъците му.

Пеевски си върви. Народът си лае...

Хайку за конституционния съдия Пеевски си върви. Народът си лае. Неговата мама! Източник: jelev.info

Десет епизода от живота на Пеевски

Вчера бе взето десетото поред извънредно решение, обусловило "надземната" биография на Пеевски, пише Татяна Ваксберг в коментар за "Дойче веле"

Взрив на газ обгори възрастно семейство

Двама възрастни съпрузи са били обгорени след взрив на газ в село край Благоевград. Инцидентът е станал малко след 9 часа тази сутрин в махала Двама възрастни съпрузи са били обгорени след взрив на газ в село край Благоевград. Инцидентът е станал малко след 9 часа тази сутрин в махала "Асланска" на с. Дреново, съобщи БГНЕС. Най-вероятната причина е неизправна газова бутилка в лятната кухня на семейството, в която се е натрупал газ. При запалването на котлона се е получила мини експлоз

Бойко Борисов: Замразяват се на 50 % изпълнени проекти, заради едно цикламено костюмче

Без злорадство мога да кажа, че докато си играем с казуси месеци наред, губим огромни пари, за проекти, които са 50 % изпълнени, вследствие на нашето добро управление. Това каза на брифинг в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Какво се случва след смъртта на Осама

Описва ни Крис Райън в "Операция Джеронимо"

    


Audi Q3 вече ще се предлага и в САЩ

Анализатори поставят модели на Audi на челните позиции по експлоатационни разходи

    


31 бомби избухнаха в Тайланд

Загинали са седем души, ранените са над 20

Портокалите изгарят мазнини

Италиански изследователи доказаха, че портокалите имат ефект да изгарят мазнините, информира БГНЕС. Екип учени от университета в Милано установи, че определени храни имат свойството да изгарят мазнини, въпреки че мнозина са доста скептични към подобно твърдение. Лабораторен експеримент с мишки показва, че портокалите ускоряват процеса за изгаряне на мастни клетки в тялото дори при висококалорична диета. Според специалистите това се дължи на богатото съдържание на целулоза в портокаловия сок. В допълнение портокалите не само че поддържат нормалн...

Заповядайте на 2-рия рожден ден на Smugglers Swing Club в имението на Гестби

Точно две години след като поставиха основите на Smugglers Swing Club, The Smugglers Collective, с приятелската подкрепа на ирландско уиски Bushmills, имат удоволствието да ви поканят отново в своята машина на времето на 19 октомври в столичния клуб Mixtape 5. След фантастичния успех на изминалите партита от поредицата, дойде време отново да се отвори порталът към ерата на SWING, JAZZ, ROCK’N’ROLL и ELECTRO SWING музиката. Вторият рожден ден на Smugglers Swing Club, ще отвори нова страница в историята на парти серията и ще представи едно винтидж парти от ново поколение. Вдъхновено от култовата вече лента “Великият Гестби” на Баз Лурман и не по-малко завладяващия саундтрак, събитието ще пренесе посетителите си директно в имението на мистериозния Гетсби, известно с...

Станишев: Трима съдии в КС, които са там заради ГЕРБ, подкрепиха Пеевски

Учудващо единодушие по отношение на решението на Конституционния съд, с което Делян Пеевски на практика получи разрешение да се върне в Народното събрание, демонстрираха най-популярните политически фигури в парламента. "Решенията на КС не се коментират, те се изпълняват" - това заяви и лидерът на БСП Сергей Станишев в Народното събрание, предаде bTV. Той обаче подчерта, че "трима конституционни съдии от квотата на ГЕРБ са гласували в подкрепа на Пеевски". В днешния материал в рубриката Actualno.com има пълна справка затова кой съдия как е гласувал. Според оповестените резултати, като съдии от квотата на ГЕРБ биха могли да се броят Гроздан Илиев, който влезе в КС през миналата година точно с подкрепата на ГЕРБ и Борис Велчев, който е назначен от Росен Плевнелиев, а Плевнелиев стана презид...

Кличко желае да се срещне с малко известен американец

Носителят на най-престижните титли на четири от общо петте федерации в професионалния бокс Владимир Кличко изяви желание да излезе срещу американеца Дионтей Уайлдър в следващия си мач. Пред украински спортен сайт украинецът, който в събота победи по точки руснака Александър Поветкин в Москва и защити шампионските си пояси, каза: "Съществува един такъв здрав, да се изразя политически коректно, афроамериканец. Казва се Дионтей Уайлдър. Висок е над 2 метра, размахът на ръцете му е 213 сантиметра. На професионалния ринг има 29 мача и е постигнал 29 победи. А през август тази година нокаутира Сергей Ляхович от Беларус.Струва ми се, че мач с него ще бъде много интересен. Друг въпрос е, че  Уайлдър засега не е високо в рейтингите", коментира Кличко, пише bTV. Дионтей Уайлдър е ...

ГЕРБ недоволства от липсата на дълбоки промени в Закона за обществените поръчки

Промените в Закона за обществените поръчки са козметични, крайно недостатъчни и не се възползват в пълна степен от работата на служебното електронно правителство, смятат депутатите от ГЕРБ. Това стана ясно от дебатите по първо четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки, предаде Агенция „Фокус”. „Мотивите на законопроекта звучат прекрасно, особено завишаване на контролните функции на Сметната палата. Крачка напред е и да се въведат електронните платформи, за да има повече публичност. Но защо ги няма електронните търгове? Намеренията са добри, но законът има много недостатъци”, коментира Емил Радев от ГЕРБ. „Безспорно е, че предложеният законопроект не е съвършен. Нормално е да има съпротива от административнит...

ФИФА ще раздели отборите в две урни за баражите, България ще е непоставена


ФИФА отново ще се придържа към досегашната остро критикувана от Джовани Трапатони процедура за разпределението на двойките при жребия в плейофите в квалификационната зона "Европа". 

Системата предвижда разделянето на осемте отбора в две урни на поставени и непоставени според световната ранглиста. Жребият ще е на 21 октомври в Цюрих.

Преди четири година треньорът на Ирландия Джовани Трапатони недоволстваше от тази практика, защото отборът му се падна с Франция. Ирландците...

Местан: Подценявате Пеевски, в позицията му има интересни въпроси

Делян Пеевски е депутат и решението на Конституционния съд е безспорно. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента. „Мисля, че подценявате Пеевски. Запознах се с позицията му и в нея има много интересни въпроси, които според мен биха представлявали сериозен интерес и за журналистическо разследване", каза лидерът на ДПС. Той посочи, че за него най-интересен е въпросът дали олигархията в България се е пръкнала с номинилрането на Пеевски за шеф на ДАНС. „И отговарям за сетен път: господин Делян Пеевски е пред...

Бареков: има сделка между Борисов и Станишев

Има сделка за завръщането на ГЕРБ във властта, която се прави с ключови фигури на хора от властта. Следващата коалиция, която ще гледаме, ще бъде или между Бойко Борисов и Станишев или между Бойко Борисов и Доган, което за мен ще е краят на държавността. Това каза Николай Бареков в сутрешния блок на TV7.

Десет епизода от живота на Пеевски

Вчера бе взето десетото поред извънредно решение, обусловило "надземната" биография на Пеевски. Нека си припомним деветте епизода, предшествали това решение. И нека опитаме да си отговорим на въпроса: защо точно Пеевски? Делян Пеевски порасна колкото цял министър. Така излиза от решението на Конституционния съд, взето вчера (вторник). Благодарение на това решение Пеевски се сдоби с правото да прекратява и да възобновява депутатските си права, когато сам си прецени. До вторник чак такива правомощия дори и той нямаше. До вторник, 8 октомври, се знаеше просто за член 68 от Конституцията - текст, в който се казва, че само депутатите, които са избрани за министри, могат да се върнат обратно в парламента, след като спрат да бъдат министри. Сега обаче се оказа, че това право ще важи и за други длъжности - например за тази, която няколко дни заемаше депутатът от ДПС Делян Пеевски: председател на ДАНС. Така Пеевски стана първият депутат в най-новата история, който след заемането на друг държавен пост се връща обратно като депутат в парламента. Сякаш е министър. Това е десетото поред извънредно решение, обусловило надземната биография на Пеевски. Да си припомним Първото е от 2001 година - тогава 21-годишният студент и член на НДСВ става парламентарен секретар на Министерството на транспорта и председател на Управителния съвет на Пристанище Варна

Канадска актриса тормозела Алек Болдуин

/КРОСС/ Вманиачена канадска актриса преследвала Алек Болдуин. Женевиев Сабурин ще се изправи пред съда по обвинение за тормоз на холивудския актьор. В продължение на години след запознанството им жената не спирала да търси Болдуин, като упорито настоявала той да се ожени за нея. Тя има вече зад гърба си един арест през април 2012 г., когато била заловена в апартамента на звездата в Манхатън. Болдуин се оплакал, че актрисата не спира да му звъни и пише имейли.  Освен това Сабурин неведнъж вдигала скандали и нарушавала обществения ред по време на публични мероприятия с участието на актьора. Актрисата твърди, че имала сексуална връзка с Бoлдуин, след като го срещнала за през 2002 г., и че имали романтични връзки след това. Актьорът признава, че отново се видял със Сабурин през 2010 г., но само на вечеря. Съдия Ерика Едуардс, която определи началото на процеса за 6 ноември, предупреди Сабурин, че все още й е забранено да се движи в близост с Бoлдуин, който през 2012 г. се ожени за Хилария, дарила го с дете през август. Прокурорите на два пъти дадоха на Сабурин да се разбере, че случаят може да бъде уреден извън съдебната зала, ако обещае да стои на 10 пресечки от дома или офиса на актьора и от съпругата му, както и да се подложи на лечение. Тя обаче отказва, твърдейки, че няма нужда да се лекува. 

Трима в КС от квотата на ГЕРБ поискали Пеевски да остане депутат

Той би трябвало да дойде на работа в НС, коментира Станишев

    


Изнасяме повече за ЕС тази година

През периода януари - юли 2013 г. износът на България за ЕС се увеличава с 6.6% спрямо същия период на предходната...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване