Скандалът с голия Петев стана световна новина

Скандалът, при който новият старши-треньор на "Левски" Ивайло Петев бе съблечен от фенове на тима на първата си пресконференция на "Георги Аспарухов", стана централна тема за водещи издания от цял свят, съобщи бТВ. 

Новината бе отразена в Италия, Испания, Германия, Франция, Сърбия, Чехия, Румъния, Хърватия, Русия, Индия, Перу, Мексико и други.
Скандалът, при който новият старши-треньор на "Левски" Ивайло Петев бе съблечен от фенове на тима на първата си пресконференция на "Георги Аспарухов", стана централна тема за водещи издания от цял свят, съобщи бТВ. Новината бе отразена в Италия, Испания, Германия, Франция, Сърбия, Чехия, Румъния, Хърватия, Русия, Индия, Перу, Мексико и други.

Борисов отговори на въпроса на Пеевски ”кой”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори задочно на Делян Пеевски, че Сергей Станишев и Лютви Местан са го спрели да е шеф на ДАНС. Самият Местан препоръча да не се подценява Пеевски.

Черно BMW едвам не прегази мен и дъщеря ми на спирката на автобус 16

 Вчера, около 19:30ч. при опита си да пресека с дъщеря си ул. Рашко Димитров в кв. Мошино (точно при първата спирка на автобус № 16 след завоя от ул. Младен Стоянов) за малко да бъдем бутнати от бързо каращ автомобил, пише до пернишката „Ал Джазира” zaPernik.com читател.

Докато пресичахме улицата от завоя на ул. Младен Стоянов към ул. Рашко Димитров с много висока скорост влезе черно BMW. Шофьорът на автомобила дори не се опита да намали скоростта! Добре, че успяхме...

Продължава

Заместник на кмет от ГЕРБ поема Агенцията за метрологичен и технически надзор


Правителството днес ще направи поредна кадрова смяна. На мястото на досегашния председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Ангел Ангелов ще застане Стефан Цанков - заместник-кмет на община Марица. Решението ще бъде гласувано днес на редовното заседание на Министерския съвет.

Цанков е заместник на кмета на Марица Димитър Иванов, който на местните избори през 2011 г. беше издигнат от местна коалиция между ГЕРБ и "Обединени земеделци". На същия вот е бил в...

Решението за Пеевски: разрушаване на държавността


По повод решението на Конституционния съд по казуса "Пеевски", "Дневник" се обърна за коментар и към водещи юристи. Публикуваме мнението на Йонко Грозев*. Заглавието и акцентите са на редакцията:

Това че решението да бъде върнат Делян Пеевски в Народното събрание е политически скандално, е ясно за всеки. То е скандално и от правна гледна точка.

За да постигне поръчания му резултат

решението на шестимата конституционни съдии не отговаря на съвсем очевидните,...

SOFIX се насочва към второ поредно понижение*

В последните 13 сесии има 10 спада, включително днешният до 13 ч.

    


Експлозия на газова бутилка прати възрастно семейство в болница

Запалване на газ обгори двама възрастни в село край Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Борисов: Предупредихме, че това правителство ще доведе до спиране на еврофондове

Още преди няколко месеца предупредихме гражданите на България, че това правителство ще доведе до спиране на еврофондове, както им ги бяха спрели в пълния обем, въведени в несъответствие от предишната Тройна коалиция. Това каза на брифинг в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Малко преди това Томислав Дончев от ГЕРБ заяви, че ... Още преди няколко месеца предупредихме гражданите на България, че това правителство ще доведе до спиране на еврофондове, както им ги бяха спрели в пълния обем, въведени в несъответствие от предишната Тройна коалиция. Това каза на брифинг в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Малко преди това Томислав Дончев от ГЕРБ заяви, че ...

Кабинетът успокои: ЕК не спира, а само бави проектите ни

Южна дъга на околовръстния път, Снимка: БГНЕС, Архив

Няма опасност за изпълнението на проектите по Оперативна програма “Транспорт”, успокоиха в прессъобщение до медиите от пресцентъра на Минситерски съвет.

Реакцията от правителствената пресслужбаб идва, след като в кулоарите на парламента ГЕРБ обяви, че Европейската комисия е спряла финансирането по два ключови за страната инфраструктурни проекта – обхода на гр. Габрово и ремонта на Западната дъга на Софийския околовръстен път (СОП). Като причина за спирането ексминистърът по еврофондовете Томислав Дончев изтъкна, че правителството не е спазило ангажимента си да осигури съфинансиране по някои ЖП проекти.

Бившите управляващи алармираха, че работата по двата проекта вече тече и има реална опасност България да трябва да заплати за тях изцяло с държавни пари.

От Министерски съвет обаче са категорични, че твърденията на ГЕРБ са грешни. От кабинета настояват, че не става въпрос за спряно финансиране, а само за отложено разглеждане на проектите.

“В писмото, получено в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията се казва, че двата проекта няма да бъдат разглеждани от ЕК, докато не бъде решен въпросът с наддоговорените средства по приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Транспорт“ (за жп проекти) чрез заем от ЕИБ по Кредитното споразумение. Никъде в писмата не се споменава, че се отказва европейска помощ за тях като експертите от ЕК заявяват, че проектите могат да бъдат отново внесени за разглеждане, след като въпросът с наддоговорените средства за ЖП проекти бъде решен. С други думи, Европейската комисия отлага разглеждането им, като не е споменато, че се отказва европейска помощ за тяхната реализация”, гласи обяснението на Министерски съвет по въпроса.

От пресцентъра дори посочват, че вина за ЖП проектите, които бавят парите за обхода на Габрово и СОП, носи кабинетът “Борисов”.

Ето какво гласи обяснението на Министерски съвет по въпроса:

Проблемът с наддоговарянето на средствата по приоритетна ос 1 на ОП „Транспорт“ датира от 2011г. Той е можело да бъде решен по три начина: финансиране със средства от националния бюджет; заемни средства; или пренасочване на средства от други проекти. След направени анализи, казусът е решен с Решение № 519 на МС от 29.08.2013 г., с което се дава мандат на министъра на финансите, съвместно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да договорят условията на споразумение с ЕИБ в рамките, на което да бъдат осигурени средствата за изпълнението на жп проектите. Заради важността на въпроса за цялостното изпълнение на ОП „Транспорт“, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията максимално е ускорило процесите и на 30 септември е изпратено официално искане от Министерството на финансите за искане на ползване на средства от ЕИБ. Както стана ясно от информациите в публичното пространство нужните средства за жп проекти е била и сред темите обсъждани на срещата между премиера Пламен Орешарски и вицепрезидента на ЕИБ Михай Танасеску. 

Статията "Кабинетът успокои: ЕК не спира, а само бави проектите ни" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

11-годишно дете почина, след като падна от седмия етаж на сграда

11-годишно момченце от Сливен, паднало от 7-ия етаж на сграда, е починало в областната болница. Детето е било прието в реанимацията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" вчера, около 16.00 ч. с много тежка травма. Въпреки спешната лекарска намеса, един час след постъпването му, детето е починало. Сливенски полицаи установяват причините, поради които 11-годишното момче е паднало от седмия етаж на блок. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Сливен. Други новини от Сливен...

Има ли паника около фалита на САЩ?

Опасността от фалит наближава, а доходността по американските ценни книжа се покачва

    


Началникът на РИО: Във всички русенски училища и детски градини има лекар

Във всички училища в област Русе има осигурен лекар. Същото се отнася и за детските градини.  Това заяви в интервю по Дарик началникът на Регионалния инспекторат по образование Димитър Райнов. Той обясни, че в по-малките населени места те не са в учебните заведения през цялата седмица. „Работят там по два-три дни, но и това е нещо, като се има предвид, че там няма и общопрактикуващи медии” добави Райнов. Началникът на РИО бе категоричен, че усилията на държавата трябва да са насочени към осигуряването на редовна и постоянна медицинска помощ в у...

Син убил 71-годишната си майка

/КРОСС/ Възрастна жена е била убита вчера в дома си в Сопот. Във вторник около 22.30 ч. в полицейското управление в Карлово е бил получен сигнал, че в апартамент на ул."Генчо Попниколов" е била намерена мъртва 71-годишна жена. При огледа са установени кръвонасядания по трупа и следи от насилие. Заподозрян в убийството е 37-годишният й син, който е задържан в ареста за 24 часа.  

Шефът на MI5 предупреди британците за вътрешна ислямистка заплаха


Хиляди ислямисти във Великобритания смятат британското общество за легитимна мишена за нападения, заяви изпълнителният директор на разузнавателната агенция MI5, цитиран от Би Би Си. Това бе първото обръщене на Андрю Паркър откакто той пое поста през април.

Ал Кайда и свързаните с тях групи в Пакистан и Йемен представляват "най-пряката и директна заплаха за Великобритания", казва той.

Заплахите за Обединеното кралство стават все по-различни и се разтварят, предупреди Паркър...

Проектите за тунел под Шипка и Западната дъга пак ще бъдат пратени на ЕК

Няма опасност за изпълнението на оперативна програма „Транспорт“, договорени са 100% от евросредствата, според правителството

    


Задържаха 62-годишен, изнасилвал 13-годишна

13-годишно момиче подаде сигнал в полицията, че е било изнасилено два пъти от мъж от Пловдив. Сигналът е подаден вчера в Четвърто Районно управление в Пловдив, съобщиха от полицията. 

Според показанията на малолетната, тя и мъжът не се познават, но през септември той два пъти е извършил полов контакт с нея. В хода на проверката е бил ... 13-годишно момиче подаде сигнал в полицията, че е било изнасилено два пъти от мъж от Пловдив. Сигналът е подаден вчера в Четвърто Районно управление в Пловдив, съобщиха от полицията. Според показанията на малолетната, тя и мъжът не се познават, но през септември той два пъти е извършил полов контакт с нея. В хода на проверката е бил ...

Казуса „Пеевски" - между политиката, мафията, съда и обществото

Първото писмо на Делян Пеевски беше много показателно за форма на натиск. Конституционните съдии, според мен, са подложени на системен натиск. Имаше данни през цялото време, че нещо подобно се случва. Но аз не мога да кажа, че разполагам с такава информация.

Кауфланд призна, че касовите им бележки са магически – изтриват се бързо

 От търговската верига "Кауфланд" се принудиха да признаят, че наистина имат проблем с касовите бележки.

Както по-рано агенция ПИК алармирахме, фискалните бонове в магазините са направени от гланцирана хартия, напечатаното върху която напълно се изтрива за около 3 седмици, тоест след по-малко от месец след покупката, клиентът не може да докаже какво всъщност е закупил от хипермаркета.

По този начин излиза, че пазаруващите не могат реално да ползват гаранцията,...

Продължава

Франция удължава осигурителния стаж за пенсиониране

Постепенното удължаване на осигурителния стаж за пенсиониране до 43 години през 2035 година - една от невралгичните и спорни точки от пенсионната реформа на френското социалистическо правителство, беше гласувано през изминалата нощ от Националното събрание, предаде Франс прес, цитирана от БТА.   Член 2 от проектозакона, предвиждащ повишаване на времето на осигурителните вноски с по едно тримесечие на всеки три години от 2020 година, беше приет със 101 гласа срещу 64.   Левият фронт, еколозите и десницата гласуваха против, след многочасови напрегнати дебати в парламентарната зала. В отговор на острите критики от десния Съюз за народно движение срещу "лицемерната" и "несправедлива" реформа, министърът на социалните въпроси Марисол Турен заяви, че умереното удължаване на осигурителния стаж, предвид нарастването на очакваната продължителност на живота, е по-справедливо, отколкото увеличаването на пенсионната възраст, което по думите й ще стовари бремето върху тези, които са започнали да работят рано.   Преди вота депутатът социалист Жан-Марк Жермен заяви, че социалистите са съгласни с увеличаването на пенсионната възраст, но не веднага, а след 2020 година и не за всички, особено професиите с тежък труд.   Текстът на социалистическото правителство беше приет от депутатите три години след приемането на предишната реформа при президента Никола Саркози, която вдигна възрастта за пенсиониране с пълна пенсия от 60 на 62 години.

Промишленото производство в Германия изненада приятно анализаторите

Индикаторът е нараснал с 0,3% на годишна база през август

    


Р. Кънев: Конституционният съд е пробит от мафията

Смущаващо е, когато решенията на КС са предвидими не от гледна точка на закона и Конституцията, а от гледна точка на политическите пристрастия на съдиите, коментира конституционният съдия Румен Ненков

СР. Кънев: Конституционният съд е пробит от мафията

Смущаващо е, когато решенията на КС са предвидими не от гледна точка на закона и Конституцията, а от гледна точка на политическите пристрастия на съдиите, коментира докладчикът по делото "Пеевски" Румен Ненков

Мъж от Сопот е задържан за убийството на майка си

Възрастна жена е била убита вчера в дома си в Сопот. Във вторник около 22.30 ч. в полицейското управление в Карлово е бил получен сигнал, че в апартамент на ул."Генчо Попниколов" е била намерена мъртва 71-годишна жена. При огледа са установени кръвонасядания по трупа и следи от насилие. Заподозрян в убийството е 37-годишният й син, който е задържан в ареста за 24 часа. Други новини от Пловдив...

Температурен рекорд в Япония - 34.3 градуса през октомври

Абсолютен температурен рекорд за октомври бе регистриран в Япония – 34.3 градуса по Целзий, съобщи ИТАР-ТАСС.   Термометрите измериха тази необичайно висока за това време на годината температура в централната префектура Тояма на главния остров Хоншу.   Времето е лятно и в други райони по японското крайбрежие, където температурите превишават 30 градуса. В столицата Токио термометрите показват днес 30 градуса.   Жегата в Япония бе донесена от тропиците от тайфуна Данас, който се разсея над Японско море.

5-годишно момче се простреля в слепоочието с газов пистолет

Петгодишно дете е настанено в болница в Пловдив с рана в дясното слепоочие, причинена от газов пистолет. Това съобщиха от МВР, цитирани от Фокус. 

По първоначални данни вчера вечерта в дома си на ул."Възход" в Пловдив момченцето се наранило, след като взело оставен в шкаф газов пистолет и при игра с него произвело изстрел. В момента на Петгодишно дете е настанено в болница в Пловдив с рана в дясното слепоочие, причинена от газов пистолет. Това съобщиха от МВР, цитирани от Фокус. По първоначални данни вчера вечерта в дома си на ул."Възход" в Пловдив момченцето се наранило, след като взело оставен в шкаф газов пистолет и при игра с него произвело изстрел. В момента на

Жителите на Лампедуза освиркаха Барозу и Лета

Посещението на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и на италианския премиер Енрико Лета на сдобилия се с печална слава остров Лампедуза се превърна в неприятно за тях събитие. Много от жителите на острова, който стана известен в цял свят заради удавилите се в морето край него няколко хиляди емигранти от Африка, освиркаха Барозу и Лета. „Срам” и „Убийци”, скандираха италианците, дошли масово на летището на острова, за да посрещнат официалните лица. Колите, които откараха Барозу и Лета от летището, бяха съпроводени с освирквания и дюдюкания, информира bTV. Председателят на ЕК и италианският премиер са на посещение в Лампедуза, за да отдадат почит на паметта на над 300 загинали емигранти от Африка, които се удавиха край острова преди седмица. ...

Уважаеми зрители

В една малка телевизия, в един малък град, в една малка държава живеят хора с големи амбиции. Хора, които всеки ден се опитват да избягат от себе си и да станат някакви други. С безжалостна ирония Иво Сиромахов разказва за порочните механизми на медиите и властта. Макар авторът да предупреждава, че „всички действащи лица и събития в тази книга са измислени”, със сигурност ще откриете познати случки и персонажи от съвременната действителност. Романът "Уважаеми зрители" е смешната горчива история на българските медии.    

Къде няма вода в сряда?

Няколко варненски района остават без вода заради аварии. „На сухо” е средната зона на кв. „Аспарухово”. Там водоподаването ще бъде възстановено до 17 часа, съобщават от ВиК.До същия час вода няма да има в района над болница „Св. Марина” до пътя за кв. „Виница”, както и в новата част на с. Каменар.Водният режим в района на фабрика „Христо Ботев” и Погребите ще продължи до 15 часа. От ВиК предупреждават и за смущения във водоподаването в ж.к. „Владислав Варненчик” до 15 часа....

Борисов: Това е фарс - 204 души в парламента - 66 кворум

/КРОСС/ Това, което в момента се случва в парламента, е поредният фарс - 204 души в парламента - 66 кворум, каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и допълни: „Аз се регистрирах, за да покажа отново, че Станишев го няма на работа. Пак закъсня - дойде в 9.30 часа". ГЕРБ, които не се регистрираха за кворума, поискаха проверка чрез секретарите, като бе установено, че в зала са 200 души, но кворумът отчетен на таблото не бе променен. И Делян Пеевски все още не е пристигнал на работното си място, след като вчера Конституционният съд възстанови правомощията му като народен представител. А вчера Пеевски увери, че ще изпълнява задълженията си на народен представител заради избирателите, които са гласували за него. По предложението на парламентарната група на „Атака" народните представители да гледат като точка втора в дневния ред затварянето на границите на България за нелегални емигранти от Близкия Изток и Северна Африка мина с гласовете и на ГЕРБ. Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обаче поиска в зала да бъдат извикани премиерът Пламен Орешарски и вътрешният министър Цветлин Йовчев. Председателя на Народното събрание Михаил Миков одобри предложението. Павел Шопов от „Атака" пък предложи дебатите по темата с бежанците да се излъчват пряко по БНТ и БНР, което обаче бе отхвърлено с гласовете на БСП и ДПС

НС отхвърли предложението за затваряне на границата за бежанци

Всички парламентарни групи застанаха срещу искането на „Атака“

    


Епъл показва новото i поколение на 22 октомври

Американската компютърна компания Епъл (Apple) ще представи нова версия на таблетите си iPad на 22 октомври, потвърди във вторник източник на специализирания сайт за технологична информация AllthingsD.com. Епъл пуска ежегодно обновен смартфона iPhone и таблета iPad, пише БГНЕС. През ноември 2012-а бяха пуснати освен подобрена версия на класическия iPad и по-малък модел – отговор на популярните малки таблети на другите производители (Амазон, Гугъл), припомня АФП. Новото поколение на iPad трябва да бъде по-тънко и по-леко, но при това с подобрени...

Глобално затопляне = токсична морска риба?

/КРОСС/ Повишаването на повърхностните температури на световния океан, предизвикано от климатичните промени, може да причини натрупването на твърде много живак в тъканите на морските риби и дарове. Това може да има сериозни последици за консумиращите морска храна. Изследване, публикувано в журнала PLOS ONE, демонстрира как живачни пари и съединения, отделени в атмосферата от индустриално замърсяване се натрупват във водни басейни на сушата, откъдето се изливат безспирно в световните океани. Там те се превръщат в метилживак и се свързват химически с хлориди, които трудно се поддават на разлагане във водата и са трайни. Морските организми постепенно поемат живачни замърсители от водатаq, в която живеят, дишат и се хранят. От това замърсяване страдат както животните, така и хората. Токсичният метал забавя техния метаболизъм и понижава жизнените им способности. При човека живакът, прониква в черния дроб, бъбреците, кръвта и главния мозък. Черният дроб и бъбреците развиват дегенеративни изменения, в кръвта пада броя на червените кръвни клетки - еритроцити, а в храносмилателната система практически се разкъсва от множеството възпалителни процеси, протичащи след тихото и незабелязано натрупване на живак в тъканите и. Най-тревожното свойството на живака като отрова, е да се натрупва бавно, в течение на няколко години без явни симптоми, но при достигането на определени концентрации може бързо да доведе до фатален край

5-годишно момче се простреля с газов пистолет

Петгодишно дете е настанено в болница в Пловдив с рана в дясното слепоочие, причинена от газов пистолет. Това съобщиха от МВР, цитирани от Фокус. 

По първоначални данни вчера вечерта в дома си на ул. Петгодишно дете е настанено в болница в Пловдив с рана в дясното слепоочие, причинена от газов пистолет. Това съобщиха от МВР, цитирани от Фокус. По първоначални данни вчера вечерта в дома си на ул."Възход" в Пловдив момченцето се наранило, след като взело оставен в шкаф газов пистолет и при игра с него произвело изстрел. В момента на

Варненецът Росен Марков подарява фикус на "Атака"

Фикус ще подари варненецът Росен Марков на партия „Атака”. Ексцентрикът ще занесе цветето в офиса на политическата сила в 12 часа, съобщи самият той пред Дарик. Поредната нестандартна идея на Марков е провокирана от изказване на Бойко Борисов, който нарече лидера на „Атака” фикус заради призива на националиста да го пазят като стайно цвете.

Джесика Ланг написа детска книжка

Актрисата Джесика Ланг се изяви и като писателка, пускайки детска книжка, информира БГНЕС. Звездата от филма "Тутси", която почитателите й познават и като фотограф, разкри как е стигнала до идеята да напише книгата "За малкото птиче". Тя е замислена като коледен подарък за внуците й и е написана на базата на собствените й преживявания и снимки. Историята е за две сестрички, които откриват старинна клетка за птици в стария хамбар. Двете деца откриват още какво се е случило с птицата, която е била в нея. 64-годишната актриса разкрива, че за книжк...

Ревнив арабин се разведе с жена си, защото целунала кон

Ревнив мъж от Саудитска Арабия се разведе с жена си, след като разбрал, че тя е целунала кон, съобщи сайтът Emirates 24/7. Съпругата, чието име не се назовава, публикувала снимки в социалните мрежи от пътуване в Персийския залив. На една от тях се вижда как жената целува кон. Арабинът не могал да преживее Ревнив мъж от Саудитска Арабия се разведе с жена си, след като разбрал, че тя е целунала кон, съобщи сайтът Emirates 24/7. Съпругата, чието име не се назовава, публикувала снимки в социалните мрежи от пътуване в Персийския залив. На една от тях се вижда как жената целува кон. Арабинът не могал да преживее "изневярата" на жена си ...

Арабин се разведе със съпругата си заради целувка с кон

Ревнив мъж от Саудитска Арабия се разведе с жена си, след като разбрал, че тя е целунала кон, съобщи сайтът Emirates 24/7. Съпругата, чието име не се назовава, публикувала снимки в социалните мрежи от пътуване в Персийския залив. На една от тях се вижда как жената целува кон. Арабинът не могал да преживее "изневярата" на жена си ... Ревнив мъж от Саудитска Арабия се разведе с жена си, след като разбрал, че тя е целунала кон, съобщи сайтът Emirates 24/7. Съпругата, чието име не се назовава, публикувала снимки в социалните мрежи от пътуване в Персийския залив. На една от тях се вижда как жената целува кон. Арабинът не могал да преживее "изневярата" на жена си ...

ГКПП "Капитан Андрево" е блокиран второ денонощие

Второ денонощие продължава блокадата на граничен пункт Капитан Андреево. Опашката от чакащи тирове на българска територия е над 20 километра,...

Това е BMW 4-series Convertible

Компанията производител разкри първите официални снимки на модела

    


71-годишна бе убита в дома ѝ, арестуваха нейния син

71-годишна жена е убита в дома си в Сопот, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив за „Фокус".

Около 22.30 часа снощи в Районно управление „Полиция" - Карлово е бил получен сигнал, че в апартамент на ул. "Генчо Попниколов" е била намерена мъртва жена.

При огледа са установени кръвонасядания по трупа й. Заподозрян в убийството е синът й 71-годишна жена е убита в дома си в Сопот, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив за „Фокус". Около 22.30 часа снощи в Районно управление „Полиция" - Карлово е бил получен сигнал, че в апартамент на ул. "Генчо Попниколов" е била намерена мъртва жена. При огледа са установени кръвонасядания по трупа й. Заподозрян в убийството е синът й

Обама номинира жена за шеф на Федералния резерв

Ако Сенатът потвърди номинацията, Йелън ще замени Бен Бернанке

Концерт отбелязва 75-ия юбилей на проф. Стефан Чапкънов в Бургас днес


Юбилеен авторски концерт на проф. д-р Стефан Чапкънов ще се проведе на 09 октомври, сряда от 19 ч. в залата на Държавна опера - Бургас по повод 75-ата годишнина на композитора, педагог, фолклорист и бивш художествен ръководител и диригент на професионалния фолклорен ансамбъл "Странджа", съобщиха организаторите от Община Бургас.

В концерта ще участва фолклорния ансамбъл "Странджа" с художествен ръководител Марио Егов и Хор при фолклорен ансамбъл "Пазарджик" с художествен ръководител...

ЦСКА гостува на "Велбъжд" в мач от Елитната група до 19 г.

"Велбъжд" посреща ЦСКА в мач от 10- тия кръг на Елитната група до 19 години. Срещата е от 15 ч. на стадион "Осогово". Кюстендил продължават да търсят първа победа на собствен терен. Те натрупаха 4 загуби в последните кръгове, като последният им успех е от 14 септември, когато спечелиха гостуването си на "Видима" в Севлиево с 0:1.Намаляват кадровите проблеми за треньорът Юлиян Кръстев. В игра се завръщат изтърпелите по един мач наказание- капитанът Костадин Куков, Валери Максимов и Кристиян Панов. Освен оперирания Мирослав Борисов, под въпрос ед...

Мъж се опита да изнасили и удуши студентка в Благоевград

/КРОСС/ Полицията в Благоевград арестува рано тази сутрин изверг опитал да изнасили 22-годишно момиче.Девойката била на студентското парти в едно от нощните заведения в града, когато била нападната, пише struma.com. Насилникът започнал да я удря и души, когато полицията се намесила и успяла да спаси момичето.

Манолова: Решенията на Конституционния съд не се коментират, те се прилагат

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова заяви, че решенията на Конституционния съд не се коментират, е се изпълняват и прилагат. Този коментар бе във връзка с решението на Конституционни съд по казуса Делян Пеевски. „Решението е ясно - искането на ГЕРБ за обявяване на несъвместимост и прекратяване на мандата на Делян Пеевски не в уважено, следователно той е народен представител", обясни Манолова, цитирана от агенция Фокус. По думите й и друг път се е случвало да има разделение на съдиите в Конституционния съд. „Има подобна хипотеза уреден...

Френската пенсионна реформа ще върви постепенно

Постепенното удължаване на необходимия стаж за пенсия до 43 години през 2035 г., една от най-горещите точки в оспорваната пенсионната реформа на френското социалистическо правителство, премина успешно гласуването през нощта срещу сряда в Националното събрание (парламента), съобщи АФП. Член втори на законопроекта, който предвижда увеличаване на необходимия стаж с три месеца на всеки три години, започвайки от 2020 г., беше приет със 101 гласа срещу 64, пише БГНЕС. Левият фронт, еколозите и десницата гласуваха против след няколко часа напрегнат де...

ГЕРБ: ЕК спира тунела под Шипка

/КРОСС/ ГЕРБ отново хвърлиха "бомба" в парламента - Европейската комисия е спряла два важни инфраструктурни проекта - за тунела под Шипка и Западната тангента. Това обявиха в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Томислав Дончев, бивш министър по еврофондовете. По думите им, причината била, че правителството не е изпълнило задълженията си. Неотдавна министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов заяви: „Проектът под Шипка е много напред, и трудно ще има друг обект, който не е проектиран, който да го измести. Аз стоя зад този проект и докато съм министър ще го подкрепям". През декември 1897 г. Народното събрание единодушно одобрява проекта за прокарване на тунел под Шипка (тогава железопътен тунел) след направени проучвания. За съжаление година по-късно правителството пада и теснопартийните интереси налагат друг проект - линията Царева ливада - Кръстец - Дъбово. С решение от април 1991 г. на Министерския съвет за няколко обекта с общонационално значение се приема да се проведат търгове с международно участие. Главно управление на пътищата подготвя тръжните проекти за участъка от първокласен път I - 5 (Е-85) Русе - Маказа в участъка  Габрово - гр. Шипка, включващи тунелно преминаване под Стара планина. Търгът се провежда през 1994 г. В него участват 14 фирми от Франция, Швейцария, Австрия, Гърция, Турция и България. Политическата нестабилност в този момент проваля търга, въпреки че той е спечелен от голяма европейска фирма

ГЕРБ: ЕК спира тунела под Шипка (обновена)

/КРОСС/ ГЕРБ отново хвърлиха "бомба" в парламента - Европейската комисия е спряла два важни инфраструктурни проекта - за тунела под Шипка и Западната тангента. Това обявиха в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Томислав Дончев, бивш министър по еврофондовете. По думите им, причината била, че правителството не е изпълнило задълженията си. Неотдавна министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов заяви: „Проектът под Шипка е много напред, и трудно ще има друг обект, който не е проектиран, който да го измести. Аз стоя зад този проект и докато съм министър ще го подкрепям". „Замразяват се на 50 % изпълнени проекти, заради едно цикламено костюмче, което щяло да прави селски пътища", коментира с обичайния си тон Борисов и добави: "Без злорадство мога да кажа, че докато си играем с казуси месеци наред, губим огромни пари, за проекти, които са 50 % изпълнени, вследствие на нашето добро управление". "Когато се има предвид, че Сърбия се присъединява към ЕС и нейната магистрала е готова, точно за София - Калотина, сегашното правителство спря да говори. Замразяват Западната тангента, замразяват Северната дъга, замразяват жизненоважнения в момента тунел под Шипка, който 2014 г. щеше да е готов, ако ГЕРБ беше на власт", каза още лидерът на ГЕРБ. Борисов припомни: „Нееднократно съм казвал на Орешарски - явно е, че вицепремиерката му, министрите му, са изключително некомпетентни

Трима учени си поделят Нобеловата награда за химия

Отличието е присъдено на Мартин Карплус, Майкъл Левит и Ари Уоршъл

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване