Камен Костадинов: Пеевски има нравствените качества за ДАНС. Кой му попречи?

Камен Костадинов. Снимка БГНЕС/архив

Кой се опита да попречи на Делян Пеевски да оглави ДАНС и кои моменти от неговото минало направиха така, че да бъде сатанизиран – това са въпросите, на които трябва да се търси отговор, смята депутатът от ДПС Камен Костадинов.

В интервю за bTV той обясни, че това са по-важните въпроси, а не кой е предложил Пеевски за шеф на ДАНС.  

Костадинов е категоричен, че Пеевски има нравствените качества да оглави ДАНС. „Познавам го като член на правната комисия и следовател”, уточни Костадинов, но не можа да назове по колко дела е работил Пеевски с мотива, че не е статистик.

Костадинов отказа да коментира решението на съдиите с мотива, че много от тях са му преподавали и са го научили, че съдийските решения не се коментират, а се изпълняват.

„Крайно време е да започнем да уважаваме институциите и разделението на властите”, каза народният представител пред bTV. Той припомни, че КС е съставен от 3 квоти и в редиците му влизат както кандидатури на ГЕРБ, така и такива на президента и други, излъчени от съдебната власт.  

Според Камен Костадинов колегата му Делян Пеевски не е оспорвал обективността на КС, а само е питал дали може докладчик по делото му да е Румен Ненков, който е баща на депутат от ГЕРБ. 

„Решението на КС не беше залог за оцеляването на правителството. Има стабилно разделение на властите”, уверено заяви Камен Костадинов.

Статията "Камен Костадинов: Пеевски има нравствените качества за ДАНС. Кой му попречи?" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Съдят задържаните на #ДАНСwithme 117

Снощи напрежението ескалира заради решението на КС за Пеевски

    


Куюмджиев: Възможностите за намаляване на цената на тока са изчерпани

За първи път проблемите в енергетиката се дискутират, коментира още депутатът

    


Скарлет: Не се търся в Google, не намирам нищо хубаво там

Йохансон вече бяга от излишната публичност и от клюките

    

Скарлет: Не се търся в Google, защото не намирам нищо хубаво там

Йохансон вече бяга от излишната публичност и от клюките

    


Обама: Ако не решим кризата с дълга, настъпва хаос

Американският президент и републиканците продължават с политическите маневри, но решение на проблема все още няма

    


Цв. Николова: Производителите на вино ще спечелят, ако се обединят в обща кауза

През последните две години се отварят много нови пазари за качествени и скъпи вина, заяви изпълнителният директор на „Катаржина Естейт“

    


Добавки за Рождество за хората с пенсии до 200 лева

Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика. Снимка: БГНЕС

Коледни добавки ще има само за възрастните хора с пенсии до 200 лева.

Това каза социалният министър Хасан Адемов тази сутрин в интервю за Нова телевизия.

Вариантите са два – тези близо 800 000 души да получат по 50 лева или добавката да е диференцирана според размера на пенсията и да е до 50 лева.

“При положение, че 4 години Коледната надбавка беше илюзия, тя е очаквана от всички пенсионери. Въпреки желанието им, приходите в бюджета не позволяват това. Правим разчети добавки да има за хората с пенсии до 200 лева”, каза Адемов.

Статията "Добавки за Рождество за хората с пенсии до 200 лева" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Лекарка с комоцио след спречкване с депутат от ДПС

Хасан Хаджихасан

Скандал между депутата от ДПС Хасан Хаджихасан и лекарката от Спешното отделение в областната болница във Велико Търново д-р Милена Узунова завърши с комоцио, съобщава bTV. Тя твърди, че той я е удрял на 6 октомври, но народният представител отрече.

„Не смятам, че от една човешка трагедия трябва да се правя сензация. Не съм конфликтен човек. Повишил съм тон, бил съм по-рязък”, призна Хаджихасан. Жена му била откарана в болницата с кръвоизлив на мозъка. След прегледа ѝ бил назначен скенер. По думите на депутата д-р Узунова скастрила семейството, че не били влезли от правилната врата.

„Не съм бутал и удрял”, каза първоначално Хаджиасан, а после уточни, че е имало леко побутване. Той призова да се излъчат записите от охранителни камери. Народният представител от ДПС твърди още, че близки на лекарката го уговаряли да оттегли жалбите си срещу нея.

Колеги на д-р Узунова разказаха, че тя била дежурна в спешното отделение. Оказа се, че камерите са само за информация и няма записи от камерите, защото това било посегателство над пациентите. След инцидента младата лекарка е много разстроена и отказва да коментира случилото се. Тя е в 10-дневен болничен.

Боят над лекари беше криминализиран само преди 3 месеца. Нападението ще се наказва със затвор до 3 години при лека телесна поведа и до 10 г., ако поражението е тежко. За медицински лица бяха определени лекари, стоматолози, акушери, магистър фармацевти и медицински сестри.

При представяне на законопроекта зам.-председателят на парламента Мая Манолова (БСП) обясни, че предупреждават всички, които се опитват да посягат на лекари, екипи на Бърза помощ, учители, възпитатели, че санкциите ще бъдат „с цялата строгост на закона”.

Статията "Лекарка с комоцио след спречкване с депутат от ДПС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Добра идея ли е да притежаваме акции и на Facebook, и на Twitter?

Експерти оценяват социалната мрежа на 20 млрд. долара. Но висока ли е тази цена и защо е толкова?

    


Четири жертви на снежна стихия в САЩ

Хиляди останаха без ток заради лошото време в 5 щата

    


Фелаини избра Белгия пред Юнайтед

Халфът ще играе с шина за националния отбор, ще се оперира след това

    


Епъл показва новото i поколение на 22 октомври

Американската компютърна компания Епъл (Apple) ще представи нова версия на таблетите си iPad на 22 октомври, потвърди във вторник източник на специализирания сайт за технологична информация AllthingsD.com.

Механик, а не пилот окървавил автошоуто в Мексико

Обвиненият в убийството на хора на време на автошоу в Мексико в действителност е бил автомеханик, а не пилотът на участвалата в състезанието машина, съобщават местните медии. Признанието направил самият той по време на разпита.

Президентът на Аржентина претърпя мозъчна операция

Кристина де Киршнер претърпя интервенция за премахване на тромб

Обама към американците: Чака ни финансов хаос

Президентът с предупреждение ако не бъде повишен тавана на дълга

    


Вече няма пречки – обновяват пътищата в София

По-интересните теми от печата за днес, 9 октомври

    


Отказаха на Жоро Милионера да работи в затвора

Няма достатъчно работни места за всички, отчитат от затвора в Пловдив

    


Ново предложение: Младите шофьори с временни книжки

За да вземат постоянна трябва да посещават курсове и да не правят нарушения

    


Спад с 30% на цените на имоти в Гърция

Пазарът на недвижими имоти в Гърция работи едва с 1/ 8 - 1 /10 от капацитета си, като по време на кризата цените са спаднали с повече от 30 процента.

Борсата в Токио започна сряда с корекция надолу

Токийската борса започна сряда сутринта със спад от 0,75% заради нарастващото напрежение сред участниците в търговията поради продължилия бюджетен блокаж в САЩ.

Неразбирателствата по американския държавен дълг продължават

Председателят на американския конгрес Джон Бенър отново призова за провеждане на нови преговори с президента Барак Обама по въпроса за „тавана" на държавния дълг, която е ключов за предотвратяването на опасността от дифолт. Обама обвини републиканците...

Октомври: Месец на спортовете на закрито

БЪДЕТЕ АКТИВНИ И В ДОБРА ФОРМА ЗА НОВИЯ СЕЗОН Настъпването на есента и студените месеци не бива да ни лишават от физическа активност. Напротив, това трябва да ни стимулира допълнително. Октомври е месецът, в които всеки организъм започва да трупа повече телесна мазнина и да се подготвя за зимата. Ето защо сега е времето да започнем активно да спортуваме, за да сме тонизирани и здрави през цялата зима. Къде и какво е най-подходящо да спортувате през зимните месеци? 1. Гимнастика или фи

Македония и Турция увеличават въздушните връзки с Канада

Канада съобщи във вторник за поредица споразумения в областта на въздушния транспорт, сключени със седем страни. Договорите ще позволят на авиокомпаниите на Канада и тези страни да открият нови дестинации.

Намериха човешко тяло на „Коста Конкордия”

Предполага се, че това с останките на Ръсел Ребело, който е бил част от екипажа

Вадят още човешки останки от круизен лайнер

При проучване на палубите на вдигнатия във вертикално положение круизен лайнер "Коста Конкордия" откриха тялото на един от загиналите, съобщи TMNews. Остана неоткрито само едно.

Борсата в САЩ стегната от очаквания за бюджета

Уолстрийт завърши на червено във вторник, след като инвеститорите реагираха на постоянните откази на депутатите във Вашингтон да преговарят за бюджета на правителството на САЩ. Дау Джонс падна с 1,07% , а Насдак с 2 %.

Бионсе си спретна свой календар

Бионсе се сдоби с първия си официален календар.

България продължава без загубен гейм на световното по волейбол за младежи


Българският национален отбор по волейбол за младежи до 23 години постигна поредна много категорична победа на световното първенство в Бразилия.

В третия си мач в турнира възпитаниците на Драган Иванов разбиха Тунис с 3:0 (30:28, 21:18, 21:12). 

Най-резултатен за българския отбор беше Жани Желязков с 20 точки. Капитанът Николай Пенчев добави 11 точки, а Красимир Георгиев завърши със седем. 

С успеха националите запазиха първото място в група А, като все още не са...

Пеевски с „позиция” - не бил задкулисие. Абе, я си признай колко медии купи тайно…

Делян Пеевски разпрати до медите „позиция”, по повод решението на Конституционния съд, което го остави депутат.
Чудно, да имаш толкова медии и редактори, които ти пълзят в краката, и да не пратиш едно свястно съобщение до медиите… Пеевски е съчинил сърцераздирателно писмо с такива изрази, че може да го е писал само той сам. И евентуално Доган да му е помагал, съдейки по някои философски обрати.

В писмото има забележителни неща.
Той задава въпрос „Кой (кои)” не позволил да стане шеф на ДАНС. В типичния български стил развива теория на конспирацията. Да, със сигурност Цветанов и Борисов, с които той играеше комбина 4 години по време на управлението им, се притесниха от този избор.

Но Пеевски или се прави на дръж ми шапката, или още не е разбрал, че не може някаква конспирация да изсипе спонтанно пред министерския съвет няколко хиляди души. Той беше като тапа на шампанско, която гръмна и изригна народното недоволство. Хората, които се надяваха едно по-нормално правителство да премахне останките от управлението на Борисов, бяха разочаровани да видят как елемент от това управление – Пеевски – превръща всичко в един нов цирк.

А Пеевски в писмото си обяснява своето отхвърляне със „съюз между контрабандата, корупцията и властта на политици”.
И пита как е бил депутат от опозицията и задкулисие едновременно. Май наистина не може да проумее кой е и какво е вършил. Той, който в предишния парламент беше опозиция денем, а вечер беше цензор на вестници, които правят пропаганда в подкрепа на властта. И които чернят безогледно политически противници на Борисов. Или клеветят бизнесмени, които по някакви причини са му станали прицел. Или окалват хора, заради бизнес интереси на банкера Василев, с който Пеевски не е в никакво задкулисие.

И така, сега в „позицията” си пише, че „няма задкулисие Пеевски”. Дори да му припомниш колко медии притежава или контролира неофициално, сигурно Пеевски пак ще мига невинно и ще пита какво е това задкулисие.

Ще си признае ли, че има участие например в сделката за „Труд” и „24 часа” под някаква форма? В тях няма и един ред срещу него, не смеят да го закачат и с перце. Ще си признае ли, че и в момента е комбина с Бойко Борисов – за когото в медийната му империя вече няма и един ред, който да го закачи, от няколко месеца.

Ще си признае ли Пеевски, че той и неговият авер банкерът Василев навлизат необяснимо как във всякакви бизнеси и тяхната Групировка процъфтява с помощта на изпълнителната и съдебната власт? И преди, и в момента, както отбелязахме, че ще стане още преди изборите (виж тук).

Всичко това обаче не означава автоматично, че Пеевски не може да бъде депутат и Конституционният съд задължително трябва да го “уволни”. Това е юридически казус, който е решен от компетентния орган. И да оспорваш решението на съда е някаква форма на анархия, непризнаване на закони и институции (виж тук).

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване