Украинската ЦИК прогнозира рекордна активност на президентските избори


Предварителните президентски избори в Украйна най-вероятно ще поставят няколко рекорда в изборната история на страната, съобщава агенция "Униан". Централната избирателна комисия очаква избирателната активност да е над 70%, в изборите участват 3607 международни наблюдатели, а за провеждането на втория кръг ще струва 500 милиона гривни (30 милиона евро).

ЦИК посочи, че цифрата от 70% се отнася не до "проблемните райони" в Източна Украйна, но е напълно реалистична за Киев и западните...

Евродепутатите получават по 1 млн. евро за мандата си

Повече от 700 депутати, още 6 хиляди служители и още няколко сгради на разположение - така изглежда администрацията, от която зависят законите на Стария континент. За 4 дни в месеца депутатите напускат седалището в Брюксел, за да заседават в Страсбург.

Гласуване под строй в затвора

/КРОСС/ Обичайната 100-процентова избирателна активност фиксираха в секциите в затворите в Плевен и Белене още рано сутринта. Там гласуват задържаните, които нямат влезли в сила присъди. По-бързи бяха 11-те арестанти с право на глас в Плевенския затвор, които дадоха своя вот още до 9.30 ч. Първоначално избирателният списък бил малко по-дълъг, но до изборния ден неколцина се сдобили с окончателни присъди и това ги лишило от правото да пуснат бюлетината. В Беленския затвор гласуването приключи малко след 10ч, но там избирателите бяха над 40. Независимо от изчерпване на списъка с избиратели, урните не могат да се отворят до приключване на изборния ден, обясниха от РИК.Освен в двата затвора, допълнителни секции в региона бяха разкрити и в плевенския следствен арест, три в университетската болница в Плевен, както и в болницата в Червен бряг. Единствената в региона подвижна избирателна секция за хора с увреждания бе в село Николаево, която посети и трудноподвижна жена в Плевен. Общо 16-те избиратели в нея гласуваха до обяд, пише "Труд".

Починa генерал Войчех Ярузелски

Починал е генерал Войчех Ярузелски, бивш президент на Полша, съобщи АФП.
Ярузелски произхожда от стария патриотичен рицарски род със собствен герб Шлеповрон (Slepowron). Роден е в Куров, Полша на 6 юли 1923 г. През ранните си ученически години се изявява като отличен ученик и е силно религиозен. През 1939 г. Починал е генерал Войчех Ярузелски, бивш президент на Полша, съобщи АФП. Ярузелски произхожда от стария патриотичен рицарски род със собствен герб Шлеповрон (Slepowron). Роден е в Куров, Полша на 6 юли 1923 г. През ранните си ученически години се изявява като отличен ученик и е силно религиозен. През 1939 г.

Серена Уилямс започна защитата на титлата само с три загубени гейм


Миналогодишната шампионка Серена Уилямс започна защитата на титлата от "Ролан Гарос" с убедителна победа с 6:2, 6:1 срещу французойката Ализе Лим.

Лидерката в световната ранглиста загуби само три гейма и се нуждаеше от 78 минути, за да преодолее съпротивата на 23-годишната Лим, която участваше в турнира с покана от организаторите. 

32-годишната Уилямс реализира по два пробива в двата сета, записа 37 завършващи удара и спечели 72 от разиграните 123 точки.
...

БСП твърди, че ГЕРБ, ББЦ и АБВ купуват гласове

На извънредна пресконференция на "Позитано" 20 депутатът Антон Кутев и главния секретар на социалистическата партия Димитър Дъбов заявиха, че "масово ГЕРБ и с по-малки мащаби България без цензура и АБВ купуват гласове". Имаме претенции към начина, по който се развива изборният ден. ГЕРБ налага натиск в градовете, в които може - чрез общинската администрация. Полицията също принуждава хора по различни начини да гласуват за тази партия. През това време Борисов и Цветанов се опитват да отклоняват общественото внимание, за да не се види колко мащабно купуват гласове, каза Димитър Дъбов. В подкрепа на обвиненията, с които партията на социалистите излезе, Антон Кутев обяви сигнали от различни градове в България: "Имаме сигнали за намеса на кметове в градовете, където ГЕРБ има власт. На много места хора ни разкриват, че ГЕРБ и България без цензура купуват гласове чрез едни и същи методи успоредно. Имаме и един сигнал за подобна успоредна работа между ГЕРБ и АБВ. В гр. Любимец ГЕРБ и ББЦ обикалят от дни и предлагат пари срещу гласове. Става въпрос за суми между 30 и 50 лева." "В Благоевград човек по прякор "Калинката" раздава пари в хотел "Верджило", а друг на име Тошко Тодоров също финансира граждани в бар "Синия лъв". Венци Лудачки по прякор "Язовеца" агитира за партия ГЕРБ - също работи по схемата. Сигналите са изпратени до районната прокуратура в Благоевград" "В Тополовград Мария Атанасова от ГЕРБ подкупва роми с хляб да гласуват за партията. Този хляб е производство на фирмата на съпруга й. В Тополовград кметът също налага натиск за подкрепа на ГЕРБ." "Имаме още над 10 сигнали, но мислим, че това е достатъчно. БСП се атакува и отвътре, и отвън чрез всякакви методи. Конкурентите ни използват кметски администрации, общинска полиция и налагат служебен натиск, за да спечелят. Очакваме прокуратурата да си свърши работата." - завърши изявлението си Антон Кутев.

Двама души са били нападнати на излизане от синагога във Франция


Вътрешният министър на Франция Бернар Казньов съобщи, че двама евреи са били нападнати на излизане от синагога в района на Париж, предаде "Асошиейтед прес".

Казньов нареди на полицията в цялата страна да усили мерките за сигурност на еврейски молитвени домове и други еврейски учреждения, се съобщава в комюнике на ведомството.

Вчера вечерта към 20.30 часа на излизане от синагогата двама братя в традиционно еврейско облекло са били нападнати от двама мъже и били бити,...

Разпределенито на цветовете в България: 6:5:3:2:1

Задълбочено наблюдение на OFFNews.bg на модните тенденции разкри и колко броя рокли ще бъдат ушити тази неделя от бутиците, популярни не само у нас, а и в цяла Европа. По всяка вероятност тази вечер ще са готови: 6 светлосини рокли 5 червени рокли 3 лилави рокли 2 жълто-сини рокли  1 тъмносиня рокля

Почина последният комунистически лидер на Полша

/КРОСС/ На 90-годишна възраст след дълго боледуване почина последният комунистически лидер на Полша генерал Войчех Ярузелски, съобщават местни медии. В началото на май бившият президент получи инсулт.Войчех Ярузелски беше президент на Полша в периода 1989-1990 година.Ярузелски произхожда от стария патриотичен рицарски род със собствен герб Шлеповрон. През ранните си ученически години се изявява като отличен ученик и е силно религиозен. През 1939 г. семейството му се премества да живее в Литва. През 1940 г. Литва става част от СССР и Ярузелски е интерниран в Сибир, където работи в дърводобива в тайгата и очите му се увреждат.По време на Втората световна война Ярузелски прави несполучлив опит да се включи в полската армия, формирана в СССР, на генерал Владислав Андерс. Завършва офицерско училище и е изпратен да воюва на фронта в състава на 2-ра пехотна дивизия, където достига до длъжността помощник началник-щаб на полк и участва в най-големите битки на полската армия.След края на войната Ярузелски участва като таен агент в борбата срещу нелегалната антикомунистическа опозиция в Полша през периода 1945-1947 г. През това време той започва да следва във Висшето пехотно училище и завършва Академията на Генералния щаб.През периода 1947-1957 г. Ярузелски прави бърза офицерска кариера, ставайки най-младия генерал на Полша през 1956 г. Работи като преподавател по тактика и щабна служба, началник на военни училища и пр., а през периода 1957-1960 г

ЦИК: В 17 ч. са гласували 27,4%

27,42% е избирателната активност в страната към 17 часа, съобщиха от ЦИК. До този час са гласували 1 791 483 души.
Най-висока е избирателната активност в Кърджали - 37,28%, а най-ниска - във Варна - 20,15%.
Изборен Район, гласували до 17.00 часа в проценти.
1-ви ИР Благоевград – 27.51%.
2-ри ИР Бургас – 27.9%.
3-ти ИР Варна – 20.15%. 27,42% е избирателната активност в страната към 17 часа, съобщиха от ЦИК. До този час са гласували 1 791 483 души. Най-висока е избирателната активност в Кърджали - 37,28%, а най-ниска - във Варна - 20,15%. Изборен Район, гласували до 17.00 часа в проценти. 1-ви ИР Благоевград – 27.51%. 2-ри ИР Бургас – 27.9%. 3-ти ИР Варна – 20.15%.

Гласоподавателите в общините Трън, Ковачевци и Земен са най - активни в пернишко към 16 часа

53.56 % от избирателите в Ковачевци и 40.29 % от избирателите в Трън са гласували към 16 часа, по данни на РИК в Перник. Сравнително висока е активността и в община Земен, където до урните са отишли 39.15 на сто от гласоподаветилите.

В останалите три общини активността се движи от малко над 25 процента за Брезник и Перник до 29,2 на сто – за община Радомир. До 16 часа днес 32 124 жители на региона са упражнили правото си на вот, като в следобедните...

Продължава

ГЕРБ и Реформаторският блок призовават за незабавна оставка на правителството

Тогава, когато се ядат партии от левицата, това политическо пространство не печели, коментира Ивайло Калфин


В Търново прекратиха три преписки за изборни нарушения

Три преписки са били образувани за изборни нарушения във Великотърновската окръжна прокуратура. Административният и ръководител и наблюдаващ прокурор в изборния ден Емил Денев обаче заяви, че те са не са съществени и ще бъдат прекратени. Той поясни, че данните от Прокуратурата за 25 нарушения на изборния процес във Велико Търново всъщност касаят Три преписки са били образувани за изборни нарушения във Великотърновската окръжна прокуратура. Административният и ръководител и наблюдаващ прокурор в изборния ден Емил Денев обаче заяви, че те са не са съществени и ще бъдат прекратени. Той поясни, че данните от Прокуратурата за 25 нарушения на изборния процес във Велико Търново всъщност касаят

"Националният фронт" на Льо Пен обвини управляващите в опит да манипулират вота


Френската крайна десница - "Национален фронт", обвини управляващите, че по "отвратителен" начин се опитват да подправят вота на гласоподавателите в страната, предаде агенция "Франс прес".

Партията на Марин льо Пен твърди, че в някои избирателни секции не е имало бюлетини на "Национален фронт", а в други е имало бюлетини, които са били предназначени за друг избирателен окръг. В изявление "Националния фронт" посочва, че зачестилите сигнали за такива нередности навеждат на мисълта за...

Без опашки пред избирателните секции в Мюнхен


 "Много се чудех дали да идвам днес. Викам си - какво ще им гласувам на тези. Да си губя времето, пък и на друг да губя време да ме заведе, ааа не. Ама като разбрах, че ще ходите, викам айде и аз да се разходя". Това обяснява задъхано жена на средна възраст  на тримата си спътници, докато вървят по пътя към българското консулство в Мюнхен. 

Единият от тях очевидно е "по-местен", води групата и следи за пътя в навигацията на телефона си. Третият обаче бърза много. Бил се разбрал да...

Медии: САЩ създават нов военен съюз в Азиатско-тихоокеанския регион

/КРОСС/ САЩ сформират нов съюз на сигурност в Азиатско-тихоокеанския регион, игнорирайки предупрежденията на Китай. В него могат да влязат Филипините, Австралия, Япония. Възможно е също така участието и на Сингапур и Тайланд , съобщават азиатски медии. Като стратегически партньор на Вашингтон се разглежда Малайзия.По-рано председателят на КНР Си Дзинпин предупреди за създаване на военни съюзи в региона, насочени срещу Китай. В началото на май министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл заяви, че Пентагонът трябва да си направи изводи от събитията в Украйна при подготовката на армията, така че те могат да устоят на изкушението на врага. По думите му Пентагонът възнамерява да засили военното си присъствие по целия свят и да засили сътрудничеството си със съюзниците. Министърът каза още , че сега фокусът се измества към региона на Азия и Тихия океан. Важни били и другите. Хейгъл спомена за американско военно присъствие във Филипините, Австралия , Сингапур, Япония и Южна Корея.

Люба Кулезич се обясни в любов на Цветлин Йовчев

Цветлин, Йовчев, обичам ви, така журналистката Люба Кулезич се обърна към вътрешния министър по повод безпрецедентните мерки за сигурност в центъра на София.

БСП може да изгуби евродепутат от ДПС, РБ трепери до последно

ДПС настига БСП, според "Сова Харис" дори ги изпреварва

БСП губи евродепутат от ДПС, РБ трепери до последно

ДПС настига БСП, сочат данни от паралелното преброяване

БСП губи евродепутат от ДПС, РБ на кантар?

ГЕРБ увеличава преднината си, сочат данни от паралелното преброяване


Слънчево по Черноморието утре с максимални температури до 24 градуса

През нощта ще се изясни. Преди обяд ще бъде слънчево, след пладне с купеста облачност, по-значителна над планинските области, където на отделни места краткотрайно ще превали. Вятърът ще е слаб. Максимални температури между 27° и 32°, в София 27°, по Черноморското крайбрежие по-ниски 21°-24°.

27.42% избирателна активност към 17 ч., в Кърджали са най-активни

Избирателната активност в цялата страна към 17 ч. е била средно 27.42%, съобщиха от ЦИК. До урните са отишли близо 1.8 млн. души. Най-активно са гласували в Кърджали - 37.2%, а най-слабо във Варна - 20.15%. В София избирателната активност е между 25.18% и 30.37% в различните избирателни райони. Жалбите до 17 ч. са 49, а сигналите за нарушения 135.

Дядо Неофит гласува в българското посолство в Москва

/КРОСС/ Патриарх Неофит гласува в българското посолство в Москва, съобщиха от Светия синод. В 16:00 ч. в деня на европейските избори Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит и придружаващата го официална църковна делегация са били посрещнати пред Българското посолство в Москва от Негово Превъзходителство българският посланик в Русия Бойко Коцев и служители на посолството. В разкритата в сградата на посолството секция светейшият ни патриарх и членовете на оглавяваната от него делегация дадоха своя глас в изборите за Европейски парламент.  

Борисов: Да дават оставка, Станишев само се спаси в ЕП

Искам да благодаря на българския народ и на Господа, че оцених всичко, което сме направили. Утре в 12:00 часа ще дадем пресконференция, когато ще говорим окончателно след направен анализ. Това каза ли...

Радан Кънев: Максимално бързо предсрочни избори!

"Много е меко да кажем, че за Кабинета трябва да се говори в минало време. Сега трябва да говорим за максимално бързо свикване на предсрочни избори". Това заяви лидерът на ДСБ и говорител на...

Поздравявам Станишев, че стана евродепутат

Бит, бит, бит - Станишев в България не може да спечели, та в ЕС ли? С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира резултатите от евроизборите. Той не пропусна да "поздрави" Сергей Стан...

Местан: Чакаме точните резултати, тогава ще говоря за оставка на кабинета

Изпълнихме целта си минимум – да запазим позициите си, а още мисля, че може да сме направили и по-качествен пробив.  Благодаря на нашите избиратели, след като май беше дъждовен и н...

Консервативният блок в Германия с убедителна победа за евровота

Християндемократическият съюз (ХДС) и Християнсоциалният съюз (ХСС) получават 36% от гласовете, сочат предварителни резултати


50 лв. за ромски глас във Видин

50 лв. таван удари цената на глас във видинския квартал "Нов път", съобщиха пред "Труд" отлично информирани източници. Те обясниха, че за първи път на евроизбори търговията е стартирала активно още от сутринта на вота и то с такава висока оферта. Уговорката била по 20 лв. на ръка, а след 26 май нататък - още по 30 лв. 50 лв. таван удари цената на глас във видинския квартал "Нов път", съобщиха пред "Труд" отлично информирани източници. Те обясниха, че за първи път на евроизбори търговията е стартирала активно още от сутринта на вота и то с такава висока оферта. Уговорката била по 20 лв. на ръка, а след 26 май нататък - още по 30 лв.

ЦИК: 22.86% е избирателната активност до 17 часа

София /КРОСС/ 22.86% е избирателната активност до 17 часа. Това съобщи Камелия Нейкова от ЦИК и добави, че това прави 1 493 836 човека. На изборите през 2009 година към този час избирателната активност е била малко по-висока - 28.28%. 135 сигнала и 45 жалби са постъпили в ЦИК, като масовите са за нарушения, които се допускат от СИК. 15 сигнала за купуване на гласове. Те са изпратени към прокуратурата и РИК. За предизборна агитация са постъпили 23 жалби и сигнали, каза още Нейкова.    

Нови разкрития за купен вот в мини Бобовдол

На всички избори е така, на парламентарни, на местни, винаги се дават пари на ръка, заявиха свидетели от мини Бобовдол, след като НТВ направи репортаж за платен, контролиран вот.

Киев: Визитата на Медведев и меморандумът са провокации

Посещението му става по-малко от 24 часа, след като в източната част на Украйна самопровъзгласилите се републики Донецка народна република и Луганска народна република подписаха меморандум за обединена съюзна република

Нов трус в Хасково

/КРОСС/ Ново земетресение е усетено в Хасковско, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география.Трусът е бил с епицентър Средиземно море с магнитуд от 4,6, но е със затихващи функции.По информация на БНР земетресението е в Западна Турция в района на Гьокчеада, Чанаккале и Одрин.Поредният трус е усетен още в Кърджали и Свиленград. На този етап няма постъпили данни за нови щети.

БСП-Бургас: GERB праща агитационни SMS-и

Бургас /КРОСС/ Областния и Общински предизборен щаб на Коалиция за България внесе в РИК жалба за това, че лицето Димо Ангелов - общински съветник в ОС в Община Руен, е включено в състава на СИК 02-18-00-001 - Община Руен. Ангелов е и лидер на ПП ГЕРБ в общината. „Качеството му на общински съветник изключва възможността за включването му в състава на секционна избирателна комисия ", казва се в жалбата. До РИК е изпратена и още една жалба, касаеща изпращане на агитационни SMS - си, в които абонатите получават призив от изпращач с име GERB.      

ЦИК забрани класацията на "Дневник" с комиксите


"Дневник" направи нещо, което не прави никога - "свали" от сайта четири публикувани материала с вътрешната класация на медиата за комикси със силуети. Защото Централната избирателна комисия (ЦИК) видя на страниците ни внушения, свързани с изборите и нареди незабавно "да се премахнат".

ЦИК е изпратила писмо, адресирано до "главния редактор на "Икономедия" АД Галя Прокопиева (нейната позиция е изпълнителен директор на компанията, а изданията на "Икономедиа" - "Дневник" и "Капитал" имат...

Всеки трети в Кърджалийско е гласувал

Всеки трети избирател в област Кърджали е упражнил правото си на глас към 17 часа. Според председателят на Районната избирателна комисия Даниела Петрова общата активност за областта е 37.20 процента. Най-активни при вота са били жителите на община Черноочене. Там правото си на глас са упражнили почти 51 процента от избирателите. 48,2 на сто от имащ Всеки трети избирател в област Кърджали е упражнил правото си на глас към 17 часа. Според председателят на Районната избирателна комисия Даниела Петрова общата активност за областта е 37.20 процента. Най-активни при вота са били жителите на община Черноочене. Там правото си на глас са упражнили почти 51 процента от избирателите. 48,2 на сто от имащ

Възход в избирателната активност за евроизборите в големите членки на ЕС


Избирателната активност в изборите за Европейски парламент, която според прогнозите би трябвало да е по-ниска в контекста на разпростиращия се евроскептицизъм, по-скоро бележи увеличение към средата на деня в няколко страни членки, съобщи АФП.
По данни от екзитпол, 27% от избирателите са гласували към 16 часа в България, Избирателната активност в изборите за Европейски парламент, която според прогнозите би трябвало да е по-ниска в контекста на разпростиращия се евроскептицизъм, по-скоро бележи увеличение към средата на деня в няколко страни членки, съобщи АФП. По данни от екзитпол, 27% от избирателите са гласували към 16 часа в България,

Възход в избирателната активност за евроизборите в големите страни от ЕС

Избирателната активност в изборите за Европейски парламент, която според прогнозите би трябвало да е по-ниска в контекста на разпростиращия се евроскептицизъм, по-скоро бележи увеличение към средата на деня в няколко страни членки, съобщи АФП.
По данни от екзитпол, 27% от избирателите са гласували към 16 часа в България, Избирателната активност в изборите за Европейски парламент, която според прогнозите би трябвало да е по-ниска в контекста на разпростиращия се евроскептицизъм, по-скоро бележи увеличение към средата на деня в няколко страни членки, съобщи АФП. По данни от екзитпол, 27% от избирателите са гласували към 16 часа в България,

Орешарски: Тези избори са важни не само за нас, но и за цяла Европа

„За разлика от други избори, настоящите са важни не само за нас, а за цяла Европа и гласуването е израз на отговорност към всички европейски граждани” - това заяви министър- председателят Пламен Орешарски, след като упражни правото си на глас.

Слабаков: Всички партийци са наши слуги, ние им плащаме заплатите

Никога досега не е имало такава безпрецедентна охрана на НДК и отцепване на района от народната любов, посочиха по НТВ журналистката Диана Найденова и режисьорът Андрей Слабаков. Според тях големите партии нямат интерес от висока избирателна активност и тя щяла да е не повече от 30%.

Видно е разделението на левия вот, призна Илияна Йотова

Участието на АБВ даде отражение върху резултатите ни, призна тя


Хората днес свалиха управлението, радва се Борисов

Казаха, че ГЕРБ трябва да управлява, категоричен е той


Хората днес свалиха управлението, радва се Борисов

Казаха, че ГЕРБ трябва да управлява, категоричен е той


ГЕРБ праща сигнали до прокуратурата за купуване на гласове в няколко града

Предизборният щаб на ПП ГЕРБ Дупница подаде сигнал до Районната избирателна комисия и до прокуратурата за купуване на гласове в района на професионалната гимназия „Сергей Корольов“ в града. Предизборният щаб на ПП ГЕРБ е бил уведомен, че на територията на гимназията трима мъже открито плащат на избиратели от ромски произход, Предизборният щаб на ПП ГЕРБ Дупница подаде сигнал до Районната избирателна комисия и до прокуратурата за купуване на гласове в района на професионалната гимназия „Сергей Корольов“ в града. Предизборният щаб на ПП ГЕРБ е бил уведомен, че на територията на гимназията трима мъже открито плащат на избиратели от ромски произход,

ГЕРБ и АБВ заедно купуват гласове, алармира БСП

Кметски наместници пряко инструктирали избирателите как да гласуват

Порошенко може да спечели още на първия тур

Милиардерът има почти 56% от гласовете, но данните още не са официални


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване