Чарът на мъжете е в банковите им сметки

И заживяла щастливо в неговия мезонет, всеки си имал лична лъскава кола, портфейл - тъпкан с кредитни карти, и пазарували на воля без никакви задръжки. Това е мечтаното щастливо бъдеще за голям процент от жените на 21-и век. Не само в България се наблюдава такава тенденция - жените да гледат първо материалното състояние на И заживяла щастливо в неговия мезонет, всеки си имал лична лъскава кола, портфейл - тъпкан с кредитни карти, и пазарували на воля без никакви задръжки. Това е мечтаното щастливо бъдеще за голям процент от жените на 21-и век. Не само в България се наблюдава такава тенденция - жените да гледат първо материалното състояние на

Евгениий Мосинов: Трябва да гласуваме за по-стабилно социално положение

Бургас /КРОСС/ Председателят на Общински съвет на БСП - Бургас Евгениий Мосинов гласува в сградата на ОУ „П.К. Яворов" в Бургас. След като упражни правото си на глас, лидерът на социалистите в морския град каза в отговор на въпрос, за какво е гласувал: „Най - лесно е да използвам клишето - че гласувам за по - големи перспективи за Бургас, за повече европейски инвестиции, за повече правила, за по - голяма прозрачност в управлението и за повече млади хора в политиката. Но всъщност трябва да гласуваме за това обикновеният бургазлия, обикновеният човек, който живее в България да се чувства по- добре. За по-стабилно социално положение."

Над 1000 души протестират в Банкок срещу военния преврат

Над 1000 души протестират в Банкок срещу преврата в Тайланд въпреки забраната - три дни след като военни завзеха властта в страната, съобщи кореспондент на Франс прес, цитиран от БТА. След стълкновение с войниците в търговски квартал на тайландската столица, демонстрантите оформиха протестно шествие, насърчавани от минувачите, въпреки предупреждението на хунтата, че забранява събирането на повече от петима души на едно място. Армията е арестувала най-малко трима протестиращи, като един от тях е бил ранен. Войниците се изтеглили и се прегрупирали, след като установили,че протестиращите имат числено превъзходство. Разпространените в социалните мрежи видеозаписи от привлекли на мястото още демонстранти, които принудили войската да се изтегли, за да се избегнат сблъсъци, посочва ДПА. Хунтата предупреди населението да не се включва в протестите. Искаме да вдъхнем у международната общност доверие в стабилността на Тайланд, заяви говорителят на Националният съвет за поддържане на мира и реда, полковник Винтай Сувари в телевизионно обръщение тази сутрин.

Радан Кънев: При 17% активност броим междинни финансови резултати, не гласове

"При 17% активност следим не екзит-полове а междинни финансови резултати на няколко съмнителни корпорации. Доверието в политическите сили ще коментираме след като гласуват всички, които не се продават. А за това има още 4(четири) часа", написа току що в профила си лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод валящите отвсякъде сигнали за контролиран вот.

19.05% избирателна активност до 13 ч.

19.05% е било избирателната активност към 13 ч., отчетоха от Централната избирателна комисия (ЦИК). Гласували са общо 1 211 421 души. Най-висока активността продължава да е в Бургас 36.63% или малко над 68 хил. души. Най-малък процент от населението е излязло да гласува в 25-ти избирателен район в София - 15.76%. В 23-ти и 24-ти избирателни райони в София са гласували съответно 17.56% и 16.04%. В София до момента са гласували общо около 170 хил. души. Камелия Нейкова, говорител на ЦИК, съветва хората, които тепърва ще излязат да гласуват да прегъват два пъти бюлетината, за да не може тя да се отвори в урната.

Двама се удавиха с джип в р. Вит

34-годишен мъж и 24-годишна жена са се удавили, след като джип е паднал в река Вит, съобщиха от полицията в Плевен.

Откраднаха бюлетина образец в Русе

Бюлетина образец беше открадната в секционна избирателна комисия в Русе, съобщи председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Десислава Дивчева. За посегателството алармира председателят на СИК, след като гласуващи се оплакали, че няма как да се ориентират при нужда. Образецът е поставен отново на видно място. Бюлетина образец беше открадната в секционна избирателна комисия в Русе, съобщи председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Десислава Дивчева. За посегателството алармира председателят на СИК, след като гласуващи се оплакали, че няма как да се ориентират при нужда. Образецът е поставен отново на видно място.

Федерер започна ударно 16-ото си участие на "Ролан Гарос"


Шампионът от 2009 г. Роджър Федерер започна с безпроблемна победа шестнадесетото си поредно участие на "Ролан Гарос".

Швейцарецът се наложи срещу Лукаш Лацко от Словакия с 6:2, 6:4, 6:2 и премина първия кръг в Париж само за 84 минути. 

Рекордьорът по титли от Големия шлем Федерер не срещна никакви трудности и дори не даде точка за пробив на 87-ия в света. От своя страна той спечели подаването на съперника пет пъти от единадесет възможности. 

Федерер завърши мача...

"Галъп": Близо 40% от хората са използвали правото си на преференциален вот

София /КРОСС/ Според екзитпол на "Галъп Интернешънъл", до 14 ч. до избирателните урни са ходили 22,7 % от избирателите.Активността е същата като европейските избори през 2009 г., коментира пред БНР Димитър Ганев, анкетьор от "Галъп". Според него, около 2 милиона и 500 хиляди души ще гласуват до края на деня. Под 10 на сто е активността сред най-младите избиратели. Близо 40 на сто от гласувалите декларират, че са се възползвали от преференциалния вот.    

Ивет Лалова с нов триумф за Европейската купа

Българката Ивет Лалова постигна втора победа за тима на "Енка" в група "А" на Европейската клубна купа по лека атлетика в португалския град Вила Реал де Санто Антонио. Лалова беше на последен пост в щафетата на 4 по 100 метра, която турския състав спечели с време 45,55 секунди.

Отрязаха достъпа на наблюдатели от ББЦ до секциите в 17-и МИР

Районната избирателна комисия в 17-и МИР отряза достъпа на наблюдатели на коалицията ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС и Движение Гергьовден до секциите на територията на Пловдивска област заради липса на предварителна регистрация.
В неделя сутринта от коалицията на Николай Бареков са изпратили със закъснение списъка си с наблюдатели, Районната избирателна комисия в 17-и МИР отряза достъпа на наблюдатели на коалицията ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС и Движение Гергьовден до секциите на територията на Пловдивска област заради липса на предварителна регистрация. В неделя сутринта от коалицията на Николай Бареков са изпратили със закъснение списъка си с наблюдатели,

Арестуваха група роми пред изборната секция в София

/КРОСС/ Голяма група роми е арестувана пред изборните секции в Техникума по полиграфия. Ромите са натоварени на патрулки и са закарани в Четвърто районно, където в момента пишат обяснения.Арестът им е свързан с вота, но все още няма информация каква е точната причина.Към момента няма яснота дали те са част от схемата за повторно гласуване на фондацията на ДПС "Младежка толерантност",съобщи OFFNews.

Джип падна в река в Плевенско, двама загинаха

Двама души са загинали, след като джипът, с който са се движели, е излязъл от пътя и е паднал в река Вит в Плевенско, съобщават от МВР. Инцидентът е станал в 4.30 ч. Тази сутрин. В полицията в Долна Митрополия е получен сигнал, че джип Honda е паднал във водите на река Вит. За случая са съобщили живущи наблизо, които са чули шума от катастрофата. На мястото са изпратени полицаи, медицински екипи и служители от група „Спасителна дейност“. Пристигналите спасители са установили, че двама от хората, пътували в джипа, са успели да изскочат от него, преди да падне в реката. Мястото, където е паднал джипът, е дълбоко, защото там фирми копаят за баластра. За да се извади лекият автомобил, е била нужна специална техника. След като джипът е бил издърпан от водите на Вит, на задната му седалка са намерени удавени 34-годишен мъж и 24-годишна жена. По първоначални данни причината за катастрофата е несъобразена скорост.

16 абитуриенти караха бал в асансьор

/КРОСС/ 16 абитуриенти седяха около два часа в асансьор на бала си в Пампорово. Зрелостниците се натъпкали в асансьора на петзвездния хотел, в който им било тържеството.Абитуриентите са от смолянския механотехникум. Те не съобразили, че съоръжението не може да издържи такъв товар. Асансьорът потеглил, но спрял между втория и третия етаж. Момче от компанията подало сигнал на тел. 112, че седят затворени в асансьора около 2 часа през нощта. Веднага са реагирали екип от пожарната и полицията, абитуриентите са извадени със стълба, казаха от полицията."Младежите изобщо не са съобразили, че асансьорът издържа максимум 8-10 души. Причината за спирането на съоръжението не е авария, а това че са се задействали защитите, които са блокирали движението на асансьора заради голямото натоварване", заявиха от хотела. Персоналът се диви как изобщо в тясното пространство са успели да се поберат физически 16 души. По техни изчисления, докато успеят да ги освободят, абитуриентите са изкарали около 2 часа в "кутия". Общо 370 абитуриента от общините Смолян, Девин, Мадан и Чепеларе караха бала си на Пампорово, пише "Труд".

Отстраниха шеф на секция в Айтос

Заместник председателят на Общинския съвет в Айтос от Милена Куртова-Радева /БСП/ бе отстранена като шеф на избирателна секция в града. Това стана след жалбата, подадена от ГЕРБ, че не може да се съвместяват двете длъжности.
От БСП малко по- късно са се оплакали от подобно нарушение - че общинският съветник от ГЕРБ - Димо Ангелов в община Руен е в Заместник председателят на Общинския съвет в Айтос от Милена Куртова-Радева /БСП/ бе отстранена като шеф на избирателна секция в града. Това стана след жалбата, подадена от ГЕРБ, че не може да се съвместяват двете длъжности. От БСП малко по- късно са се оплакали от подобно нарушение - че общинският съветник от ГЕРБ - Димо Ангелов в община Руен е в

Путин притеснен, че радикали могат да спрат газа към Европа

Според Москва съществува опасност това да се случи много скоро

Отборът на Спортист (Драгичево) победи с 4 : 2 гостите от Чорни (Брезник)

Футболният отбор на "Спортист" (Драгичево) победи с 4 : 2 гостуващия тим на "Чорни" (Брезник), съобщиха за ZaPernik.com.

Мачът се изигра вчера на стадиона в пернишкото село Драгичево пред погледа на около 50 човека - едни от най - верните фенове на "Спортист". Четирите гола за драгичевския тим бяха отбелязани от Борислав Петров, Кирил Кирилов, Вилиан Димитров и Стефан Манолов.

Футболната среща беше част от тържествата по повод...

Продължава

ГЕРБ подаде шест нови сигнала за изборни нарушения във Варна


Няколко сигнала със съмнения за изборни нарушения разпространи пресцентъра на ГЕРБ във Варна. Всички те са изпратени и до Районната избирателна комисия.

Според един от сигналите, бивш кмет на село Михалич, община Вълчи дол, е агитирал съселяните си да гласуват за Коалиция за България, а според друг в секция, разположена в училище "Ал. С. Пушкин" във Варна се раздават агитационни материали на на коалицията.

"Нямам представа какво точно съдържа тези сигнали или кой е...

1200 международни наблюдатели в Украйна

Най-многобройна - от около 1000 души е мисията на Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)

„Върви народе възродени“ огласи Охрид за 24 май

/КРОСС/ В Деня на българската просвета и култура и славянската писменост координаторът на Сдружение „България си ти!" Михаела Кирилова заедно с група българи - от БАН, поети и писатели, почетоха един най-големите български празници из сакралните места в Охрид. В 13 ч. те поднесоха цветя на паметника на св. Св. Кирил и Методий, пеейки „Върви народе възродени" за учудване на минувачите, чийто поглед събра надписът на автобуса: „България си ти!".След това групата се разходи из библейското място в Охрид, където броя на църквите и параклисите е равен на броя на дните от годината. След което посетихме гроба на Григор Пърличев (български възрожденец, писател и преводач), чиято правнучка е проф. д- р Олга Пърличева, и поставихме цветя.Вечерта на 24 май завърши с тържествена вечеря в ресторант „Света София", организирана от проф. д-р Аце Миленовски, ректор на Университета по туризъм и бизнес в Скопие. Българската група изпя емблематичните и дълбоко сакрални песни за България и Македония, включително „1762". Преди това в навечерието на 24 май (вечерта на 23 май) в Българския културно-информационен център в Скопие, Македония, се състоя тържествена вечер, посветена на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Сред присъстващите имаше много македонски българи

Изстрели по клуб на Пасок в Атина, няма жертви

Неизвестни стреляли срещу клуб в Атина на социалистическата партия Пасок, член на управляващата коалиция, но пострадали няма, предаде АФП, като се позовава на гръцката полиция.

Гуцанов: Гласувах за промяната

/КРОСС/ Гласувам за промяна, защото смятам, че управлението през последните десет години не доведе до нищо добро. Това заяви народният представител от ПГ на КБ Борислав Гуцанов, след като упражни своето право на вот. По думите му левицата е тази, която може да помогне Европа да излезе от икономическата криза, в която се намира. „Промяната трябва и ще дойде след този изборен ден", каза още той.Лидерът на ГС на БСП - Варна доц. д-р Лидия Петкова също подаде своя вот и заяви: „Гласувах за справедлива и социална Европа, за достойното място на страната и всички нас в Европейския съюз. Дадох своя вот за хората, които най-усърдно ще защитават интересите на държавата в Европейския парламент".

Die Welt: За българите ЕС е авариен изход

За много български граждани ЕС е един авариен изход, пише германското издание Die Welt. За българите 28-членният блок е мястото, където могат да емигрират, за да избягат от мизерията в родината си и да спечелят малко пари, или откъдето емигарните изпращат пари в родината.

4160 българи са гласували зад граница до 14 ч

Kъм 14 часа българско време общо 4160 сънародниците са гласували в секциите в чужбина, съобщиха от МВнР. В Кипър 793 български граждани са упражнили правото си на глас, в Германия – 706, а в Испания - 554. В Холандия правото си на глас са упражнили 502 души, а във Великобритания - 402 български граждани. Изборният ден в чужбина преминава в спокойно. В 13.00 часа българско време затвори секцията в Токио, Япония, където на изборите за Европейски парламент гласуваха общо 36 наши сънародници. В 12.00 часа българско време отвори врати и избирателната секция в Ню Йорк, Северна Америка.

Първанова: Гласувах за европейското бъдеще на България

/КРОСС/ Гласувах за по-добър живот на хората, за европейското бъдеще на България. Това заяви Лидерът на НДСВ и водач на листата на КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП д-р Антония Първанова.   Първанова гласува в 23 секция в столичния район "Изгрев".      

Заради репортажа за корпоративен вот ЦИК следи на място гласуването в Бобов дол


След репортаж на "Нова телевизия", който на 20 май показа как началник в мини "Бобов дол" уговаря работниците в мините да гласуват на евроизборите с определен номер, Централната избирателна комисия (ЦИК) изпрати свои представители в общината.

В Бобов дол, както и в Дупница, където живеят част от работниците, за изборни нарушения следят говорителят на ЦИК Цветозар Томов и двама представители на районната избирателна комисия в Кюстендил, съобщи самият Томов, цитиран от агенция...

В женския затвор - 100% активност

100 процента избирателна активност отчетоха в секцията в единствения у нас женски затвор, който се намира в Сливен. Право да гласуват имаха 13 жени, преведени в затвора, но без влезли в сила присъди.
Първата избирателка пуснала бюлетината си още в 8,30 ч. Последната - 12,30 ч., въпреки че до последно се колебаела дали да не гласува доста по-късно. 100 процента избирателна активност отчетоха в секцията в единствения у нас женски затвор, който се намира в Сливен. Право да гласуват имаха 13 жени, преведени в затвора, но без влезли в сила присъди. Първата избирателка пуснала бюлетината си още в 8,30 ч. Последната - 12,30 ч., въпреки че до последно се колебаела дали да не гласува доста по-късно.

Няма задържани за купуване на гласове в Кюстендилско

Кюстендил /КРОСС/ В Кюстендилска област няма задържани за купуване на гласове, съобщиха за Дарик от Главна прокуратура."Работим по всеки сигнал, който постъпи, и е насочен против избирателните права на гражданите. След края на изборния ден ще предоставим справка за това колко проверки и досъдебни производства са образувани", пише още в отговора до Дарик- Кюстендил.Ние питахме: "Има ли подадените сигнали за купуване на гласове в Кюстендилска област, по колко от тях се работи, колко са прекратени? Има ли задържани лица?

Най-актуалните цветове днес (към 14 ч.)

Задълбочено наблюдение на OFFNews.bg на модните тенденции разкри какви са най-предпочитаните цветови гами за сезон пролет-лято 2014 към 14 ч. в неделя. 28% светлосиньо  21% червено 16% лилаво 11% жълто-синьо 7 % тъмносиньо 4% тъмночервено 3,5 % кафяво В модния сезон има и изненада - появява се един непланиран ярък цвят.

В евровота са участвали около 37% от българите

Вероятно избирателната активност на българите за евровота ще е 37-38 на сто, което е приблизително същото ниво като на предишните избори за Европарламент, съобщиха от Централната избирателна комисия, която да 22 часа все още не бе получила данните само от район Ловеч.   Избирателната активност на евровота е 35.8 процента, което означава, че 120 000 души носят един мандат, коментира Димитър Ганев от "Галъп" пред БНР, позовавайки се на данни от цялата извадка на социологическата агенция.   По данни на ЦИК най-висока е била избирателна активност в район Кърджали - 43 процента, а в Стара Загора - 41 процента. В столичните избирателни райони са гласували около 34 процента от имащите право на глас.   По данни от районните избирателни комисии в Хасково са гласували 39.49 на сто от хората, в Бургас – 36.17%, в Пловдив-област – 32.33 на сто. в Добрич – 34.55, в Силистра- 41.37%. В Старозагорска област избирателната активност е била 37.25 процента, 33.82 на сто - в Ямбол., в Смолян – 39.44 на сто. Пазарджик – 33.55 на сто

"Галъп": 27% са гласувалите към 16 часа, 40% от тях са използвали преференция

Около 27% от имащите право на глас са отишли до урните до 16 часа. 40% гласувалите са упражнили правото си на преференция по данни до 14 часа. Това сочат резултатите от екзит-пол, извършван от анкетьорите на "Галъп интернешънъл". Активността е същата като на европейските избори през 2009 г., коментира Димитър Ганев от "Галъп" пред БНР. Според него около 2.4- 2.6 млн. души ще гласуват, което е рамките на предишните евроизбори. Според агенцията докато в по-ранните часове гласуваха предимно по-възрастни избиратели, с напредването на деня вота си започнаха да дават и по-младите. Все още остава много нисък процентът на най-младите - между 18 и 30 години. Едва 10% от тази възрастова група са отишли до урните.

40% от гласувалите към 14 часа са използвали преференция, активността е 22.7%

Около 22.7% от имащите право на глас са отишли до урните до 14 часа, като 40% от тях са упражнили правото си на преференция. Това сочат резултатите от екзит-пол, извършван от анкетьорите на "Галъп интернешънъл". Активността е същата като на европейските избори през 2009 г., коментира Димитър Ганев, анкетьор от "Галъп", пред БНР. Според него около 2.4- 2.6 млн. души ще гласуват, което е рамките на предишните евроизбори.

Мъж и жена се удавиха след като джипът им падна в р. Вит

В колата са пътували и още двама мъже, които успели да изскочат от автомобила, когато той паднал в реката

Граждани сигнализират как работи схемата с наблюдателите


Граждани сигнализират за съмнения, че регистрирани наблюдатели на изборите гласуват повече от веднъж в София. Според изборния кодекс наблюдателите могат да упражнят правото си на глас с удостоверение за гласуване на друго място, в което е посочено само, че избирателят е отписан от списъка по постоянния си адрес. Документът остава в секционната избирателна комисия, в която наблюдателят е гласувал, за да не може повторно да упражни правото си на друго място.

Подозренията на читатели на...

Голямото измерване: Расте разликата между първия и втория (към 13,30 и 14,30 ч)

Голямото измерване, което днес различни сайтове са предприели в изборния ден, продължава.
Сайтът на "24 часа" следи музикална класация, според която към 13,30 ч положението е следното:
Веселин Маринов води с 29,7 % пред Йосиф Кобзон- 21% в класацията за най-популярните певци и групи. Към този час 19, Голямото измерване, което днес различни сайтове са предприели в изборния ден, продължава. Сайтът на "24 часа" следи музикална класация, според която към 13,30 ч положението е следното: Веселин Маринов води с 29,7 % пред Йосиф Кобзон- 21% в класацията за най-популярните певци и групи. Към този час 19,

Нико Розберг удари джакпота в Монако

След като вчера, след квалификацията, Нико Розберг бе разследван за предумишлено предизвикване на инцидент в квалификацията, днес нямаше нищо подобно. За втора поредна година Нико спечели в Монако, къ...

В големите държави в ЕС избирателната активност е по-висока от 2009 година

Избирателната активност на европейските избори е висока в повечето страни-членки на ЕС към обяд, предаде БГНЕС. Във Франция избирателната активност към 12 ч местно време достигна 15,70%, с близо еди...

Калфин: Пуснах гласа си за повече почтеност в политиката

Пуснах гласа си за повече почтеност в политиката – за това говорим, за това се борим и се надявам да виждаме повече такива усилия у политиците в България. Това заяви евродепутатът Ивайло Кал...

И Калфин се отказа да ходи в НДК

След като по-рано днес Бойко Борисов обяви, че няма да дойде тази вечер в НДК, същото направиха Ивайло Калфин, Румен Петков и Георги Първанов. От тяхната коалиция обявиха, че ще дадат пресконференция...

Кунева пожела индексът на щастието да ни се вдигне

Преференциалният вот е рядък шанс. За първи път имаме възможност да гласуваме мажоритарно. Отдавна го искаме. Аз съм участвала в мажоритарни избори и това бяха най-хубавите избори за мен.

Мъж и жена се удавиха в река Вит

/КРОСС/ Мъж и жена се удавиха в река Вит.В 4:30 часа тази сутрин в полицията в Долна Митрополия е получено съобщение, че край стопанския двор в село Комарево джип „Хонда" е паднал във водите на река Вит. Незабавно са изпратени екипи от полицаи, пожарникари и служители от група „Спасителна дейност" при ОУБПЗН - Плевен. Мястото в реката е дълбоко, защото оттам строителни фирми копаят и изваждат баластра. Наложило се е съдействие на специализирана техника. Наложило спесителите с трактор да изтеглят джипа от водите.На задната седалка в джипа били намерени мъртви 34-годишен мъж и 24-годишната му спътничка. Оказало се, че в колата са пътували и още двама мъже, които успели да изскочат от автомобила, когато той паднал в реката. Една от причините за произшествието е шофирането с превишена скорост. По първоначална информация инцидентът е станал след злоупотреба с алкохол.

Италиански журналист е загинал в Източна Украйна


Представител на Министерство на вътрешните работи на Украйна съобщи, че италианският фотограф Андреа Рокели е загинал, а съдбата на неговите колеги е неизвестна, предаде "РИА Новости". Италианецът е загинал в Донецка област.

"Известно е, че фотографът е загинал, нищо не можем да кажем за колегите му", заяви представителят на МВР.

По-рано днес Министерство на външните работи на Италия съобщи за убийството на Андреа Рокели, който е бил в Славянск. В съобщението на...

Джип падна във Вит, мъж и жена се удавиха

Мъж и млада жена се удавиха в река Вит при катастрофа през нощта. Тази сутрин в 4,30 часа в полицията в Долна Митрополия е получено съобщение, че край стопанския двор в село Комарево, джип "Хонда" е паднал във водите на старото корито на Вит. Мястото в реката е дълбоко, защото от там строителни фирми копаят и изваждат баластра. Наложило се е съдействие на специализирана техника.

"Магистрален силует" продължава да води в класацията на редакцията на "Дневник" и към 14.30 ч.


Най-харесваният от комиксите в редакцията на "Дневник" в 14.30 часа е "Магистрален силует" - 27.9%.

22.4% предпочитат комикса "Силует на другар", предишният резултат беше 24.2%.

Комиксът "Преуспял силует" започва да губи гласове и пада до 16 на сто.

"Силует без цензура" събира повече одобрение и достига 9.7% одобрение.

"Реформиран силует" трупа гласове в редакцията и стига до 6.3%.

3.7% от членовете на рдакционния екип са предпочели "Силует...

Присаждането на брада – новата мъжка мания


Aмериканците едва ли са виждали “брадатата жена” Кончита Вурст, която разтърси Евровизия. Но от месеци преди това в САЩ брадата се е превърнала в истинска мания. Не като предизвикателен знак за размиване на половете, а тъкмо обратно – в ролята си на това, което е била открай време – символ на мъжественост и потентност. Aмериканците едва ли са виждали “брадатата жена” Кончита Вурст, която разтърси Евровизия. Но от месеци преди това в САЩ брадата се е превърнала в истинска мания. Не като предизвикателен знак за размиване на половете, а тъкмо обратно – в ролята си на това, което е била открай време – символ на мъжественост и потентност.

Мъж и жена се удавиха, след като джипът им падна във Вит

34-годишен мъж и 24-годишна жена са се удавили, след като джип е паднал в река Вит в Плевенско. Това съобщиха от ОД на МВР-Плевен.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
В 4:30 часа тази сутрин в полицията в Долна Митрополия е получено съобщение, че край стопанския двор в село Комарево джип „Хонда” 34-годишен мъж и 24-годишна жена са се удавили, след като джип е паднал в река Вит в Плевенско. Това съобщиха от ОД на МВР-Плевен. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS В 4:30 часа тази сутрин в полицията в Долна Митрополия е получено съобщение, че край стопанския двор в село Комарево джип „Хонда”

Българи от Тулуза се оказаха извън избирателния списък

Българин от Тулуза алармира ЦИК, че е останал извън избирателния списък за гласуване във френския град, въпреки че е подал електронно заявление. Нещо повече - от местната СИК обяснили, че въобще не са получавали подобен списък. Писмото бе разпространено от изданието на българите в САЩ Еurochicago. Ето какво пише до ЦИК потърпевшия Любомир Гаврилов: “На 25-ти май 2014 г. в 8 часа се явих да гласувам в секция №323000154, гр. Тулуза. Записан съм предварително чрез електронно заявление в списъка на избирателите, изявили желание да гласуват в Тулуза. С учудване установявам, че въпреки това не съм включен в избирателния списък. Нещо повече, от СИК – Тулуза ми обясниха, че те въобще не са получили избирателен списък. Внимателен прочит на ИК недвусмислено показва, че става дума за грубо нарушение на член 31 и член 32. Извън нарушението на закона, неизпращането на избирателен списък в Тулуза е и обида към избирателите, които са отделили време съвестно да декларират личните си данни пред ГРАО и ЦИК, с цел да улеснят изборния процес.” Мъжът не споменава дали членовете на СИК са му позволили да гласува - нещо, което може да направи, като името му бъде дописано в списъка. До момента ЦИК не се е произнесла по казуса.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване