България избира кого да прати в ЕП

17 депутати ще защитават интересите ни


Човека 10 копира тореадора Раул

Луднал от щастие след финала „Реал” – „Атлетико”,  защитникът Серхио Рамос се сети за „бялата” традиция и повтори легендарен танц. 
През 1998-а след спечелването на купата на европейските шампиони митът Раул развя на терена испанското знаме като плащ на бикоборец. И майсторски се завъртя няколко пъти с характерни за тореадорите стъпки под рева на Луднал от щастие след финала „Реал” – „Атлетико”, защитникът Серхио Рамос се сети за „бялата” традиция и повтори легендарен танц. През 1998-а след спечелването на купата на европейските шампиони митът Раул развя на терена испанското знаме като плащ на бикоборец. И майсторски се завъртя няколко пъти с характерни за тореадорите стъпки под рева на

Путин: Украински радикали спират газа

Украински радикали могат да попречат на доставките на газ от Русия за Европа, заяви Владимир Путин, цитиран от в. “Индипендънт”.
Европа трябва да се намеси, смята руският президент. “Сред задачите на Европейската комисия, ако не и главната, е защитата на потребителите”, каза Путин на икономическия форум в Санкт Петербург. Украински радикали могат да попречат на доставките на газ от Русия за Европа, заяви Владимир Путин, цитиран от в. “Индипендънт”. Европа трябва да се намеси, смята руският президент. “Сред задачите на Европейската комисия, ако не и главната, е защитата на потребителите”, каза Путин на икономическия форум в Санкт Петербург.

Барозу осъди стрелбата срещу Еврейския център

Председателят на Еврокомисията окачестви нападението срещу Еврейския музей в Брюксел като нападение срещу европейските ценности.

Атентат срещу запалянковци в Нигерия

При атентат в нигерийски град загинаха трима души, още толкова са ранени, съобщи полицията.

Габи: Борихме се като зверове, но Реал заслужено победи

Капитанът на Атлетико (Мадрид) Габи заяви, че неговият отбор няма от какво да се срамува, въпреки загубата на финала в Шампионска лига от Реал (Мадрид) с 1:4. "В продълженията нямахме много шанс...

Гласуваме за Европейски парламент

Днешният изборен ден, в който гласуваме за български депутати в Европейския парламент, започва точно в 6:00 сутринта и завършва в 19:00 часа. Ако няма кворум в СИК, изборният ден може да започне и в 7...

Флорентино: Десетата бе мания

„Дълго чакахме Десетата и накрая това се превърна в мания – каза Флорентино Перес, президентътна „Реал” (Мадрид), след 4:1 с „Атлетико” на финала в Шампионската лига. – Сега вече можем спокойно да мислим за единадесетата и дванадесетата купа на шампионите.
Благодарение на усилията на играчите и привържениците днес сме развълнувани, че сме успели. „Дълго чакахме Десетата и накрая това се превърна в мания – каза Флорентино Перес, президентътна „Реал” (Мадрид), след 4:1 с „Атлетико” на финала в Шампионската лига. – Сега вече можем спокойно да мислим за единадесетата и дванадесетата купа на шампионите. Благодарение на усилията на играчите и привържениците днес сме развълнувани, че сме успели.

В Мадрид вече се продават фланелки за Десетата

Час след финала „Реал” – „Атлетико” (4:1) в Мадрид вече се продаваха фланелки в чест на десетата купа на европейските шампиони за „белите”. Някои от феновете дори се появиха с такива екипи на „кралската” фиеста на площад „Сибелес”, която започна веднага след мача. 
Предлага се пълен комплект за десетте трофея в различни цветове. Почти като нормалн Час след финала „Реал” – „Атлетико” (4:1) в Мадрид вече се продаваха фланелки в чест на десетата купа на европейските шампиони за „белите”. Някои от феновете дори се появиха с такива екипи на „кралската” фиеста на площад „Сибелес”, която започна веднага след мача. Предлага се пълен комплект за десетте трофея в различни цветове. Почти като нормалн

Калифорнийският стрелец е бил лекуван от психиатър

Елиът Роджър, син на холивудския режисьор Питър Роджър

Нетаняху критикува Европа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че атаката срещу Еврейския музей в Брюксел е плод на антиеврейските и антиизраеските настроения в Европа.

Жестока съдба покоси „Атлетико” като преди 40 години

Финалът „Реал” – „Атлетико” удивително напомни последния дуел на „дюшекчиите” за шампионския трофей на Европа – още преди 40 години.
На 15 май 1974 г. на стадион „Хейзел” в Брюксел „червено-белите” играят с „Байерн” финал за Купата на европейските шампиони. След 0:0 в редовното време Луис Арагонес открива резултата в 114-ата минута. А в 119-ата, с Финалът „Реал” – „Атлетико” удивително напомни последния дуел на „дюшекчиите” за шампионския трофей на Европа – още преди 40 години. На 15 май 1974 г. на стадион „Хейзел” в Брюксел „червено-белите” играят с „Байерн” финал за Купата на европейските шампиони. След 0:0 в редовното време Луис Арагонес открива резултата в 114-ата минута. А в 119-ата, с

Над 40 абитуриенти се включиха в кампанията „С автобус на бал”

Над 40 абитуриенти от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас (ПГМЕЕ) замениха лъскaвите возила с автобус, за да не се разделят и за миг в празничната вечер. Младежите, които са от специалностите „Електроника” и „Автотранспортна техника”, стигнаха до Слънчев бряг заедно, благодарение на кампания „С автобус на бал”. Тя се проведе за първи път тази година от най-големия частен превозвач в Бургас „М-Бус” и с подкрепата на Регионалния инспекторат по образование и Община Бургас.

„Мисля, че така е по-интересно и забавно, отколкото да се разделим и всеки да потегли поотделно”, каза абитуриентът Аргир.

Въпреки че изпращането бе час по-рано в двора на гимназията, десетки родители се стекоха на улица „Демокрация” и снимаха децата си, които избраха да отидат на бала по необичаен начин.

Веднага след като влязоха в автобуса, младежите спазиха традицията и отброиха от 1 до 12. Възпитаниците на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника бяха приятно изненадани от музиката, която звучеше в автобуса на „М-Бус”. Докато стигнат до Слънчев бряг те слушаха песните „Заедно” на Графа, Любо и Орлин, „След 10 години” на ФБС, „Един неразделен клас” на „Фамилия Тоника” и други.

Целта на инициативата „С автобус на бал” бе безопасност на движението по време на тържествата и облекчаване на трафика в и без това натоварените празнични дни. Затова и транспортът на най-задружните класове бе безплатен, като комплимент от фирмата – превозвач.

 

Симеоне: Този мач не заслужава и една сълза

Диего Симеоне, треньорът на „Атлетико”, бе посрещнат с овации от журналистите в залата за пресконференции на стадион „Луш” в Лисабон след 1:4 с „Реал” на финала в Шампионската лига.
- Дали футболът не е много жесток към „Атлетико”?
-- Трябва да гледаме мача като цяло. „Реал” бе по-добър от нас през второто полувреме. Ние бяхме затворени. Това съз Диего Симеоне, треньорът на „Атлетико”, бе посрещнат с овации от журналистите в залата за пресконференции на стадион „Луш” в Лисабон след 1:4 с „Реал” на финала в Шампионската лига. - Дали футболът не е много жесток към „Атлетико”? -- Трябва да гледаме мача като цяло. „Реал” бе по-добър от нас през второто полувреме. Ние бяхме затворени. Това съз

Театрите извън София доминираха на наградите "Аскеер"


Два варненски, габровският и Драматичният театър "Николай О. Масалитинов" – Пловдив взеха половината отличия в 24-тото издание на наградите "Аскеер", които бяха връчени снощи на церемония в Театър "Българска армия". Теди Москов взе наградата за режисура за "Професия лъжец" в Държавния куклен театър във Варна, а "Ромео и Жулиета", поставено от Петринел Гочев на сцената на Драматичен театър "Рачо Стоянов" – Габрово стана най-добро представление и получи награда за сценографията на Юлиана...

"Реал" (Мадрид) върна "Атлетико" назад с 40 години с кошмарен гол

"Реал" (Мадрид) спечели по изключително драматичен начин финала в Шампионската лига и ще сложи така мечтаната Десета европейска купа във витраната си. "Белият балет" победи 4:1 съгражданите си от "Атлетико" след продължения. "Червено-белите" губят втора купа на шампионите по идентичен начин при това точно след 40 години.

ЕС ще забранява водката и хайвера

Забрана на руска водка, хайвер и дори на вноса на петрол и газ обмисля ЕС като санкции срещу Москва, съобщи АП.
Документ от 2 страници представя 3 сценария. Санкциите в него варират от много строги през средни до по-меки. Той ще бъде основата на дискусиите на срещата на върха на 27 май, ако изборите за президент в Украйна бъдат опорочени от Русия. Забрана на руска водка, хайвер и дори на вноса на петрол и газ обмисля ЕС като санкции срещу Москва, съобщи АП. Документ от 2 страници представя 3 сценария. Санкциите в него варират от много строги през средни до по-меки. Той ще бъде основата на дискусиите на срещата на върха на 27 май, ако изборите за президент в Украйна бъдат опорочени от Русия.

"Реал" (Мадрид) спечели Шампионска лига след победа над "Атлетико" с 4:1

"Реал" (Мадрид) за десети рекорден път спечели най-престижния европейски клубен турнир Шампионска лига. На стадион „Луш“ в португалската столица Лисабон възпитаниците на Карло Анчелоти победиха Атлетико Мадрид с 3:1 след продължения, съобщи "Фокус". В редовното време двата тима успяха да си отбележат по един гол.

Най-доброто от два свята в "Пежо 308 SW"

Комбитата не са толкова секси и толкова спортни, както хечбеците и седаните, но в оркестъра на компактния сегмент те свирят първа цигулка и генерират големи продажби. Затова "Пежо" побърза да лансира комбито на 308 само пет месеца след хечбека, който бе коронясан за автомобил на годината в Европа.


Комбито 308 SW е малко по-скъпо от хечбека, но Комбитата не са толкова секси и толкова спортни, както хечбеците и седаните, но в оркестъра на компактния сегмент те свирят първа цигулка и генерират големи продажби. Затова "Пежо" побърза да лансира комбито на 308 само пет месеца след хечбека, който бе коронясан за автомобил на годината в Европа. Комбито 308 SW е малко по-скъпо от хечбека, но

Титла №10: Реал Мадрид покори Европа!

Реал Мадрид за рекорден десети път спечели Шампионската лига. В исторически финал между съграждани Реал победи Атлетико с 4:1 - след 1:1 в редовното време и 3 безответни гола в продълженията.

Хуанфран: Ние ще се върнем!

Халфът на Атлетико (Мадрид) Хуанфран определи победата на Реал (Мадрид) на финала в Шампионска лига като заслужен. "Дюшекчиите" претърпяха поражение с 1:4, след като до 90-ата минута водеха ...

Земетресение

Току що, силно се усети в кв. Изток

"Реал" възкръсна от пепелта и е шампион!

"Реал" (Мадрид) възкръсна от пепелта, за да стане за десети път европейски шампион! В третатата минута на добавеното време вездесъщият бранител Серхио Рамос изравни за 1:1 срещу "Атлетико". Във второто продължение най-скъпият футболист в света Гарет Бейл, Марсело и Кристиано Роналдо продължиха наказателната акция до 4:1.

Каква драма за "Реал" (Мадрид) възкръсна от пепелта, за да стане за десети път европейски шампион! В третатата минута на добавеното време вездесъщият бранител Серхио Рамос изравни за 1:1 срещу "Атлетико". Във второто продължение най-скъпият футболист в света Гарет Бейл, Марсело и Кристиано Роналдо продължиха наказателната акция до 4:1. Каква драма за

Над 100 вторични труса на удариха! Очаква се в следващите 48 часа да има още трусове

Над 100 вторични труса са регистрирани след силното земетресение с епицентър в Егейско море (на около 300 км югоизточно от Перник) от 12,25 часа в събота.

Справка в сайта на Европейския сеизмологичен център сочи, че от 12,31 до момента има регистрирани десетки трусове.

Повечето от тях са с магнитуд между 3 и 4 по скалата на Рихтер, като има 10-ина с над 4. Много малко част са усетени съвсем слабо и в югоизточните райони на България.

Големият брой на вторичните земетресения...

Продължава

Стотици ранени в Турция от труса, скачали от балкони (обзор)

Стотици хора са ранени в Западна Турция при силното земетресение в Егейско море вчера.
Според сайта на в. “Хюриет” 266 души са получили наранявания. Повечето са пострадали леко в паниката след труса, мнозина скачали в ужас от балкони.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Стотици хора са ранени в Западна Турция при силното земетресение в Егейско море вчера. Според сайта на в. “Хюриет” 266 души са получили наранявания. Повечето са пострадали леко в паниката след труса, мнозина скачали в ужас от балкони. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

"Реал" грабна мечтаната десета купа на Европа след обрат срещу "Атлетико" (видео)


"Реал" (Мадрид) сбъдна дълго чаканата си мечта и спечели десетата си купа на Европа. Белите победиха с 4:1 "Атлетико" след продължения във финала в Шампионската лига.

Мадридското дерби, което се пренесе в Лисабон, предложи истинска драма за почитателите на футбола. В редовното време срещата завърши 1:1. "Дюшекчиите" поведоха в 36-ата минута с попадението на Диего Годин. Белите положиха много усилия и успяха да изравнят в третата минута на добавеното време, когато Серхио Рамос...

"Реал" (Мадрид) грабна мечтаната десета купа на Европа след обрат срещу "Атлетико"


"Реал" (Мадрид) сбъдна дълго чаканата си мечта и спечели десетата си купа на Европа. Белите победиха с 4:1 "Атлетико" след продължения във финала в Шампионската лига.

Мадридското дерби, което се пренесе в Лисабон, предложи истинска драма за почитателите на футбола. В редовното време срещата завърши 1:1. "Дюшекчиите" поведоха в 36-ата минута с попадението на Диего Годин. Белите положиха много усилия и успяха да изравнят в третата минута на добавеното време, когато Серхио Рамос...

"Атлетико" и "Реал" спорят при 1:1 в продължения кой ще сбъдне мечтата


"Атлетико" и "Реал" играят продължения във финала в Шампионската лига. Мадридското дерби, което се пренесе в Лисабон, предлага истинска драма за почитателите на футбола.

В редовното време срещата завърши 1:1. "Дюшекчиите" поведоха в 36-ата минута с попадението на Диего Годин. Белите положиха много усилия и успяха да изравнят в третата минута на добавеното време, когато Серхио Рамос отбеляза с глава след ъглов удар.

Срещата на "Луш" започна нервно. "Атлетико" понесе...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване