Две деца пострадаха при катастрофи в Кърджалийско

Петима, сред които две деца, са пострадали при катастрофи в областта през последните два дни. 8-годишна е била блъсната от неправоспособен 15-годишен мотопедист на ул.”Климент Охридски” в Кърджали вчера около 12,30 часа. Пострадалата е била транспортирана в кърджалийската болница, където било установено, че има счупване на ръката. Непълнолетният шо Петима, сред които две деца, са пострадали при катастрофи в областта през последните два дни. 8-годишна е била блъсната от неправоспособен 15-годишен мотопедист на ул.”Климент Охридски” в Кърджали вчера около 12,30 часа. Пострадалата е била транспортирана в кърджалийската болница, където било установено, че има счупване на ръката. Непълнолетният шо

Сидеров: Гласувах българите да имат достойни доходи, европейски

„Гласувах, българските деца да имат за образец Ботев, Левски и Райна Княгиня, а не Кончита Вурст, защото това ни предлагат от Европейския съюз. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров след като упражни правото си на глас, съобщиха от пресцентъра на „Гласувах, българските деца да имат за образец Ботев, Левски и Райна Княгиня, а не Кончита Вурст, защото това ни предлагат от Европейския съюз. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров след като упражни правото си на глас, съобщиха от пресцентъра на "Атака". Той заяви още, че е гласувал „в ЕС да се преборим - българите да имат достойни доходи,

Премиерът Орешарски ще покани евродепутатите на среща


Премиерът Пламен Орешарски има намерение след изборите да покани българските евродепутати, без значение какви са политическите им възгледи, за да обсъдят как по-ефективно да се работи за интереса на българските граждани. Това каза министър-председателят, след като пусна бюлетина, без да се възползва от възможността да посочи предпочитание в листата, съобщи агенция "Фокус".

Гласуването е израз на отговорност пред всички европейски граждани. Много се надявам нашите депутати да работят...

Италия потвърди смъртта на журналиста в Славянск

Министерството на външните работи на Италия потвърди смъртта на журналиста Андреа Рокели в село Андреевка, което се намира в околностите на град Славянск, предаде AFP. По-рано властите в Донецката нар...

БСП алармира за арести на "червени" в Пазарджишко

Трима представители на Коалиция за България са били арестувани в Пазарджишко снощи. Това съобщи на извънредна пресконференция депутатът Янаки Стоилов. Той обясни, че до момента не са известни мотивите...

ЦИК: 17,53% е избирателната активност в страната към 13,30 часа

17,53 % е избирателната активност в страната към 13,30 часа, на базата на постъпилите данни към момента. Най-високата избирателна активност е в Бургас, най-ниска в Русе, каза Александър Андреев, говор...

Без ГЕРБ на пресконференциите в НДК довечера, глупаво било

ГЕРБ няма да дава пресконференция в НДК тази вечер. Това заяви лидерът Бойко Борисов. Той обясни, че иска да види първо резултатите от изборите, да се знае как са гласували в големите градове и селата...

Слаба активност и масов ромски вот във Варна


Около 4% е била избирателната активност във Варна към 8.00 часа тази сутрин. Това сочат обобщените до момента данни на Районната избирателна комисия.

Час и половина след откриването на изборния ден в 6ч. тази сутрин най-активни бяха избирателите в две варненски секции 298 и 300, които се намират недалеч от ромското гето в кв. "Владислав Варненчик".

По данни на очевидци малко след 7ч. там вече е имало опашки от роми, доведени организирано. Според членове на Районната...

Полицай загина при катастрофа в София

Полицай загина при катастрофа преди в София. Инцидентът е станал около 4 часа тази сутрин на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Константин Величков". Полицаят е бил в патрулиращ автомобил, който се е сблъскал с такси.   Все още не е ясна причината за катастрофата.

Няма данни за умишлен палеж на автомобила на политическия активист

/КРОСС/ Няма данни за умишлено запалване на автомобила на 60-годишен мъж от Бургас, председател на предизборния щаб на политическа сила за област Сливен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен след първоначалния оглед на колата от полицейските служби.След получаването на сигнала около 22.00 часа снощи на тел. 112 екип на противопожарна безопасност и защита на населението е бил изпратен на местопроизшествието във вилната зона на Сливен и е потушил пожара в автомобила. Обгоряла е предната част на колата, щети са били нанесени по предните гуми, електрически кабели и акумулатор. Назначени са били електротехническа и пожаротехническа експертиза.До момента няма данни за умишлен палеж на автомобила, нито за опит за взривяването му, както твърдят в свои писма и изявления политическата сила и пострадалият собственик - председател на предизборния й щаб в Сливенския регион.

Къде е най-горещо и кои са най-харесваните комикси

Къде е било най-горещо в столицата около 11 часа тази сутрин, съобщава агенция БГНЕС . По данни на медията най-топло е било в района на НДК - близо 26 градуса .  Около "Позитано" е малко над 21 градуса . На  бул. "Стамболийски" термометрите показват 16,5 градуса . Край хотел "Хемус"  са измерени малко над 10 градуса . В панелните блокове е около 5,5 градуса. В местата, където се изучава азбуката , е близо 4 градуса . На националния площад  е около 3 градуса .  Скоростта на вятъра към 11 часа достигна 10 м/с.  В същото време Dnevnik.bg  публикува класация на най-харесваните комикси. Ето как е подредена тя към 10:00 ч: "Магистрален силует" - 25,3% "Силует на другар" - 24,7% "Преуспял силует" - 21,9% "Силует без цензура" - 8,4% "Реформиран силует" - 5,1% "Силует без пистолет" - 4,4% "Силует на архонт" - 2,7% "Азбучен силует" - 2,4%.

Кристиано Роналдо с ново историческо постижение в Шампионската лига


Звездата на новия европейски шампион "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо отново записа името си в историята на Шампионската лига при победата с 4:1 след продължения във финала срещу градския съперник "Атлетико". 

Португалецът не изигра един от силните си мачове, но все пак се разписа от дузпа в 120-ата минута, като по този начин стана първият играч в 59-годишната история на турнира, вкарал гол във финала за два различни шампиона. 

През 2008 г. той откри резултата за...

Станишев: Гласувах за социална Европа и справедливост

След като гласува Станишев заяви, че е дал вота си за социална Европа и България. Той поясни, че се бори да има повече работа, справедливост, институциите да работят, за да може да бъдат създадени нормални условия за развитие на бизнеса и икономически растеж.

БСП сигнализира за нарушения на изборното законодателство в Девня

Варна /КРОСС/ Коалиция за България изпрати до Районната избирателна комисия /РИК/ във Варна и Централната избирателна комисия /ЦИК/ два сигнала за нарушения на изборното законодателство в Девня. В първия се посочва, че се осъществява организирано извозване на избиратели от конкретно лице до СИК № 031400001 в гр. Девня, кв. „Изворите", където те гласуват. Във втория сигнал пише, че има необичайно струпване на много хора пред частен дом на ул."Съединение" в Девня, които отиват на горепосочения адрес и след това се отправят организирано да гласуват в СИК № 031400001.„Настояваме незабавно да предприемете всички необходими действия за изясняване на тези факти, касаещи вероятно купуване и продаване на гласове - в грубо нарушение на Изборния кодекс и НК", завършва сигнала на Коалиция за България до РИК-Варна и ЦИК.    

Украйна избира нов президент днес

На изток обаче, където сепаратистките бунтовници предупредиха, че ще направят всичко възможно да попречат на изборния процес, има малко признаци за работещи изборни бюра

Местан: Гласувам за много важна за България Европа

София /КРОСС/ Гласувам за една много важна за България Европа, за европейско бъдеще на единна и неделима България. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан. Той оцени като „толерантна" кампанията за европейските избори и благодари на основните политически сили за добрия тон по време на последния месец.Бюлетината е добра, оцени лидерът на ДПС. Според него, подреждането на партиите и възможността за преференциален вот няма да затруднят избирателите.    

10,61 процента е избирателната активност в област Кърджали

10,61 процента е избирателната активност в област Кърджали към 10 часа, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Даниела Петрова. Най-активни са били в община Джебел, където са гласували 17,21 на сто от имащите право на глас. 14,52 процента от избирателите са гласували в община Черноочене. В община Крумовград са гласували 12,81 на сто, 10,61 процента е избирателната активност в област Кърджали към 10 часа, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Даниела Петрова. Най-активни са били в община Джебел, където са гласували 17,21 на сто от имащите право на глас. 14,52 процента от избирателите са гласували в община Черноочене. В община Крумовград са гласували 12,81 на сто,

12 са жалбите постъпили в ЦИК до 11:30 ч.

От началото на изборния ден, в Централната избирателна комисия (ЦИК) са постъпили 12 жалби и 14 сигнала. Това каза говорителят на Централна избирателна комисия, Камелия Нейкова на първия брифинг на ЦИК за деня.
„Повечето от тях са еднотипни, например, че има пусната в избирателната кутия бюлетина, без да е откъснат отрязъкът в долния десен ъгъл. От началото на изборния ден, в Централната избирателна комисия (ЦИК) са постъпили 12 жалби и 14 сигнала. Това каза говорителят на Централна избирателна комисия, Камелия Нейкова на първия брифинг на ЦИК за деня. „Повечето от тях са еднотипни, например, че има пусната в избирателната кутия бюлетина, без да е откъснат отрязъкът в долния десен ъгъл.

ЦИК: 12 са жалбите постъпили в комисията до 11:30 ч.

От началото на изборния ден, в Централната избирателна комисия (ЦИК) са постъпили 12 жалби и 14 сигнала. Това каза говорителят на Централна избирателна комисия, Камелия Нейкова на първия брифинг на ЦИК за деня.
„Повечето от тях са еднотипни, например, че има пусната в избирателната кутия бюлетина, без да е откъснат отрязъкът в долния десен ъгъл. От началото на изборния ден, в Централната избирателна комисия (ЦИК) са постъпили 12 жалби и 14 сигнала. Това каза говорителят на Централна избирателна комисия, Камелия Нейкова на първия брифинг на ЦИК за деня. „Повечето от тях са еднотипни, например, че има пусната в избирателната кутия бюлетина, без да е откъснат отрязъкът в долния десен ъгъл.

България с втора загуба от САЩ в Световната лига

Българските волейболисти загубиха от тима на САЩ и във втория си мач от Световната лига.   Българите допуснаха нов пълен обрат и загубиха с 1:3 (25:19, 22:25, 25:27, 17:25) пред около 5000 зрители в зала "Конгресна" във Варна.   В петък възпитаниците на Камило Плачи поведоха с 2:0 гейма срещу САЩ, но допуснаха обрат до 2:3. Т   В следващите два мача България посреща Сърбия на 7 и 8 юни в "Арена Армеец" в София. Другият тим в нашата група е фаворитът Русия.

Станишев: Гласувах за промяната, която толкова много европейци очакват

На тази избори всяка грешка или всяко разпиляване на гласове, може да има своите последици. Това заяви Сергей Станишев, лидер на БСП и президент на ПЕС, след като упражни правото си на глас на европейските избори, цитиран от Фокус.  "Гласувах за промяната, която толкова много европейци очакват, защото, за съжаление, тази Европа, която виждаме, На тази избори всяка грешка или всяко разпиляване на гласове, може да има своите последици. Това заяви Сергей Станишев, лидер на БСП и президент на ПЕС, след като упражни правото си на глас на европейските избори, цитиран от Фокус. "Гласувах за промяната, която толкова много европейци очакват, защото, за съжаление, тази Европа, която виждаме,

Ексдепутат намери кусур на бюлетините

Разград /КРОСС/ Бившият депутат от Разград Тодор Димитров два пъти влезе в тъмната стаичка днес. Първият път излезе с въпрос към комисията дали по този начин трябва да изглежда бюлетината, която са му дали. Членовете на секционната комисия уточниха, че такъв е видът на бюлетините, при откъсване от кочана, в който са, хартията се откъсва неравномерно и дори част от заглавието на бюлетината остава в кочана. „Ще направим забележка на Мая Манолова", пошегува се бившият депутат и се върна в тъмната стаичка, за да добърши процеса на гласуване в една от секциите в ОУ "Васил Левски", цитиран от Дарик.

Президентът: ЕС e нашето семейство, заветът на възрожденците

Европейският съюз е символ на мир, на демокрация и на човешко развитие и свободи. Той гарантира всичко това, към което българските граждани се стремят – върховенство на закона, а не на връзките и зависимостите”, заяви президентът Росен Плевнелиев след като упражни правото си на вот.

Към 10:00 часа са гласували 18 881 човека във Варна

18 881 избиратели от Варна са дали гласа си към 10:00 часа, регистрираната избирателна активност в общината е 6, 37%, съобщи говорителят на РИК Варна - Соня Бъчварова, предаде репортер на Moreto.net. В Областта до момента са гласували 29 961 избиратели - 7, 88% от имащите право на глас.

На 24 май бяха раздадени престижните театрални отличия „Аскеер”

Вечерта на 24-ти май за 24-ти пореден път бяха раздадени престижните театрални отличия „Аскеер”. Голямата награда за цялостен принос бе присъдена на популярния педагог и режисьор проф. Надежда Сейкова. На 24 май– празника на българската духовност, писменост и култура, Театър „Българска армия” за 24 пореден път връчи награди за високи постижения в театралното изкуство.

Яценюк убеден - Украйна ще има легитимно избран президент

/КРОСС/ Изпълняващият длъжността министър-председател на Украйна Арсений Яценюк е убеден, че Украйна ще има легитимно избран президент. „Украйна ще има легитимно избран държавен глава", каза той. Яценюк не уточни за кой от кандидатите е гласувал. „Ключов демократичен принцип е тайната на вота. Но аз ще я разкрия пред вас, за кого гласувах - за президента на Украйна", допълни Яценюк.

ЦИК: 27,42% избирателна активност към 17.00 ч.

Най-висока е активността в Бургас - 36,63%, а най-ниска в район Русе - 13,38%. В София активността е между 15 и 17%

ЦИК: 27,42% избирателна активност към 17.00 ч.

Най-висока е активността в Бургас - 36,63%, а най-ниска в район Русе - 13,38%. В София активността е между 15 и 17%

ЦИК: 19,05% избирателна активност към 13.00 ч.

Най-висока е активността в Бургас - 36,63%, а най-ниска в район Русе - 13,38%. В София активността е между 15 и 17%

ЦИК: 19,5% избирателна активност към 13.00 ч.

Най-висока е активността в Бургас - 36,63%, а най-ниска в район Русе - 13,38%. В София активността е между 15 и 17%

ЦИК: 17,53% избирателна активност към 13.30 ч.

Най-висока е избирателната активност в Бургас - 36,63%, най-ниска вече не е в Пловдив, а в 19-и район в Русе - 13,38%. В София избирателната активност варира между 17 и 15%

ЦИК: 7,62% избирателна активност към 11.15 ч.

Изборите протичат нормално, незначителен е броят на жалбите, постъпили до този момент в ЦИК, съобщи говорителят на комисията Александър Андреев

ЦИК: 7,62% избирателна активност към 10 ч.

Изборите протичат нормално, незначителен е броят на жалбите, постъпили до този момент в ЦИК, съобщи говорителят на комисията Александър Андреев

ЦИК: 6,88% избирателна активност към 10 ч.

Изборите протичат нормално, незначителен е броят на жалбите, постъпили до този момент в ЦИК, съобщи говорителят на комисията Александър Андреев

ЦИК: 5.51% избирателна активност към 10 ч.

Изборите протичат нормално, незначителен е броят на жалбите, постъпили до този момент в ЦИК, съобщи говорителят на комисията Александър Андреев

В Царево специалист по интеграция на малцинствата води организирано роми да гласуват

Бургас /КРОСС/ Три три жалби до РИк са изпратени от Областния и Общински предизборен щаб на Коалиция за България в Бургас. В първата от тях се казва, че автомобил на Дирекция Обществен ред на Община Бургас разнася храна и вода на членовете на СИК от ПП ГЕРБ, в училища в кв. "Сарафово" и к - с "Меден Рудник". В друга жалба е сигнализирано за действията на председателя на СИК 02-04-00-136 в Бургас, който отказва информация за членовете на СИК на застъпник от КБ. В третата жалба, подадена от народния представител от ПГ на Коалиция за България Атанас Зафиров се казва, че тази сутрин, в 10.00 часа, в Царево е констатирано, че Йордан Христов - специалист по интеграция на малцинствата към Община Царево, води организирано роми да гласуват.

Станишев: Гласувам за променена и социална Европа

Внимавайте с названията на партиите в бюлетината, предупреди социалистът

Орешарски: Тези избори са важни за цяла Европа

София /КРОСС/ Тези избори са важни не само за нас, но и за цяла Европа. Това заяви пред журналисти министър-председателят Пламен Орешарски. В този аспект гласуването е израз на отговорност пред всички европейски граждани.Той изрази надежда нашите 17-те депутати да работят по единна и по-солидарна Европа. "След избора ще поканя всички евродепутати, за да обсъдим как можем да работим по-ефективно за интереса на българските граждани", допълни Орешарски. По думите му, интересът на българите е по-бърз икономически растеж, по-добро благосъстояние на всички. „В този контекст е много важно да имаме единна опозиция, да позабравим стари практики, взаимно да се клеветим", подчерта той.

Мадона учи Кейти Пери на това-онова

Кралицата на провокацията дава някои уроци на по-младата си колежка в списание V


ЦИК: 427 104 избиратели са упражнили правото си на вот

София /КРОСС/ Към момента избирателната активност е 6.88%, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев. Гласували са 427 104 избиратели. Най-ниската активност е в Пловдив - 16-ти район. В Бургас са гласували 25 075 избиратели, в Пловдив - 12 744 избиратели. Най-високата избирателна активност е в Бургас, Кърджали, Смолян.

Президентът Плевнелиев призова към активност на изборите


Президентът Росен Плевнелиев, който гласува на евроизборите, призова към активност. Гласът на всеки е важен, за да бъде България достойно представена в Европейския съюз, каза държавният глава.

Апелирам: нека всеки да отиде до избирателната секция, да гласува за демокрация, за човешки свободи и за изпълнение на завета на дедите – да бъдем европейци и да бъдем достойни, заяви президентът, цитиран от агенция "Фокус".

"Европейският съюз е нашето семейство и нашето бъдеще. Това...

Липсата на кворум в избирателните комисии- единственото нарушение в изборния ден

Жителите на Гавдос отказаха да гласуват за евродепутати като протест срещу изхвърлянето на химически вещества от Сирия в Средиземно море

прочети повече

Нури Билже Джейлан триумфира в Кан със "Зимен сън", посвети наградата на младите турци


Шестото участие в Кан на безспорно най-утвърдения филмов режисьор на Турция Нури Билге Джейлан най-после му донесе дълго мечтаната "Златна палма". Показан в самото начало на състезанието 196-минутният му "Зимен сън" бе обявен от журито на новозеландката Джейн Кемпиън за най-добър филм на официалния конкурс, в който тази година се състезаваха 18 филма.

"Посвещавам наградата си на младите хора в страната ми и особено на тези, които вече не са сред нас

защото те ни научиха на...

Станишев: Всяко разпиляване на гласове може да има своите последици

На тази избори всяка грешка или всяко разпиляване на гласове, може да има своите последици. Това заяви Сергей Станишев, лидер на БСП и президент на ПЕС, след като упражни правото си на глас на европейските избори, цитиран от Фокус.  На тази избори всяка грешка или всяко разпиляване на гласове, може да има своите последици. Това заяви Сергей Станишев, лидер на БСП и президент на ПЕС, след като упражни правото си на глас на европейските избори, цитиран от Фокус. "Гласувах за промяната, която толкова много европейци очакват, защото, за съжаление, тази Европа, която виждаме,

148 българи зад граница са гласували към 10 часа

Към 10 часа българско време общият брой гласували българи зад граница е 148 души, съобщиха от Министерството на външните работи. Най-рано е започнал изборният ден в Япония. Към 10 часа българско време най-много гласоподаватели е имало във Франкфурт, Германия - 100 души. Към същия час гласувалите в Япония са 23-ма. Към 5 часа българско времеса отворили секциите в Русия, Афганистан и ОAE. Поради часовата разлика избирателният процес в чужбина ще започне днес и ще завърши на 26 май в 2.00 ч сутринта със затварянето на избирателната секция в Ню Йорк, САЩ.

Левски ни завеща да бъдем достоен член на ЕС, обяви Плевнелиев

ЕС е символ на мир, демокрация, човешко развитие и свободи

Плевнелиев след вота си: Нека всеки отиде до урните и гласува

Росен Плевнелиев гласува малко след 10:30 часа. След като пусна своята бюлетина, той заяви: „Европейският съюз е символ на мир, на демокрация и на човешко развитие и свободи. Той гарантира всичко това, към което българските граждани се стремят – върховенство на закона, а не на връзките и зависимостите”, съобщи Нова тв. Росен Плевнелиев гласува малко след 10:30 часа. След като пусна своята бюлетина, той заяви: „Европейският съюз е символ на мир, на демокрация и на човешко развитие и свободи. Той гарантира всичко това, към което българските граждани се стремят – върховенство на закона, а не на връзките и зависимостите”, съобщи Нова тв.

Ди Мария беше избран за най-добър във финала на Шампионската лига


Крилото на "Реал" (Мадрид) Анхел ди Мария беше избран за играч на мача от УЕФА във финала на Шампионската лига, в който белите спечелиха дългоочакваната десета купа с победа над градския съперник "Атлетико" с 4:1 след продължения.  

Аржентинецът заслужи избора на УЕФА с активната си игра през целия мач и опасностите, които създаваше пред вратата на Тибо Куртоа. Той беше в основата на сериозния натиск, който "Реал" наложи през второто полувреме в търсенето на изравнителен гол, а в...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване