"Левски" търси германски спец

“Левски” се оглежда за германски методист, който да оправи детско-юношеската школа. Целта е влизане в релсите на модерната работа с малките и по-качествена продукция.
Именно заради мечтата за немско качество Даниел Боримиров е фаворит да стане директор на “синята” школа. Четвъртият в света вече имаше разговор по темата с новия спортен директор Гео “Левски” се оглежда за германски методист, който да оправи детско-юношеската школа. Целта е влизане в релсите на модерната работа с малките и по-качествена продукция. Именно заради мечтата за немско качество Даниел Боримиров е фаворит да стане директор на “синята” школа. Четвъртият в света вече имаше разговор по темата с новия спортен директор Гео

Гласувах за отстояване на българския национален интерес!

Вицепрезидентът Попова гласува в Япония по време на посещението си


Трусове люляха Кърджали цяла нощ

Цяла нощ ни люля, продължава и сега. Само между 6 и 6 и половина усетихме 4 труса, споделя пред 24rodopi.com Хюсеин Сюлейман, който живее в блок 60 в квартал „Възрожденци”, цитира Агенция Кросс. Общо 106 вторични труса са регистрирани за времето от първото голямо разлюляване на Кърджали в 12.25 часа на 24 май до 8.04 часа на 25 май, сочи справката на Националният институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

„Това е най-тежкото земетресение в Кърджали в последните 40 години. Помислих си, че целият град ще потъне в земята”. Това разказа вчера пред репортер на 24rodopi.com най-уплашената от труса кърджалийка – възрастна жена, която живее на последния етаж на блока, чийто комин падна на булевард „Тракия”. Теренът около блока беше отцепен от полицията.

 

 

Хакерски атаки преди изборите разбуниха духовете в Украйна

Провокациите преди започналия в 8:00 часа местно време ден за избор на нов украински президент започнаха рано-рано сутринта. На сайта на украинския вътрешен министър Арсен Аваков се появи съобщение, ...

Кристи Филипс: Писането не е просто мисловно упражнение, то е и емоционално пътуване

Авторката на „Писмото на Росети” и продължението „Дневникът на Девлин” Кристи Филипс съчетава в писането си своите любими неща: старите книги, библиотеките и пъ...

Полицията потвърди, че колата на областен политически лидер е подпалена умишлено

Запалването на автомобила ми най-вероятно е политически акт. Това каза пред Агенция "Фокус" областният лидер на една от партиите, участващи във вота. Според Петър Петров, въпреки че кампани...

България избира представители за ЕП

Днес в България се провеждат избори за Европейски парламент. Изборният ден започна в 6 ч и приключва в 19 ч. Ако тогава в пред изборното помещение има избиратели, те предават своите документи за самоличност на СИК и гласуването може да продължи до 20 ч.

Около 60 000 души са наблюдатели в изборния ден. Избирателните списъци съдържат 6 533 828 избиратели. Избирателните секции в страната са около 11 500, извън страната са 167.

На изборите ще могат да бъдат дописвани избиратели, както е регламентирано в Изборния кодекс. Те са много ограничена категория – кандидатите за членове на ЕП, наблюдателите и членовете на ЦИК и СИК. В изборния ден може да бъде дописан избирател, който е пропуснат в избирателния списък, по постоянен адрес.

Забранява се на членовете на СИК да пренасят протоколи, бюлетини, изборни книжа и материали на други места освен в РИК и в общината. Това става с охрана на МВР. За първи път на тези избори ще се броят и посочват недействителните гласове по кандидатски листи.

Централната избирателна комисия уведомява, че сигнали за нарушения на Изборния кодекс могат да се подават и на тел. 0882 565 115 и 0882 548 778. На същите телефони могат да се поставят и въпроси по прилагането на Изборния кодекс. bTV също ви призовава да сигнализирате за нарушения в изборния ден.

Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” е организирала 12 секции в затворите, в които ще могат да упражнят правото си на вот общо 566 обвиняеми и подсъдими. На територията на арестите са открити 28 секции. Там се очаква да упражнят правото си на глас 517 лица, срещу които има висящи наказателни производства.

Звената “Български документи за самоличност” днес ще издават удостоверения за гласуване за тези, които нямат валидна лична карта заради изтекъл срок или са я загубили. Исканията се подават в дирекциите на полицията и районните управления до 17.30 часа днес и утре от 8 до 17 часа.

Резултатите от изборите ще бъдат обявени не по-рано от 23 ч централноевропейско време (полунощ в България) в неделя. Българските избиратели ще разпределят 17 мандата в новия ЕП.

Гласуването е задължително в Белгия, Люксембург, Кипър и Гърция. Гражданите на Чехия, Ирландия, Малта и Словакия нямат правото да гласуват в чужбина. Първата учредителна сесия на новоизбрания Европейски парламент ще се състои на 1 юли в Страсбург. През юли ще има и втора пленарна сесия, на която се очаква да бъде гласуван новият председател на Европейската комисия – процедура, която ще бъде извършена за първи път в историята на ЕС.

 

 

Избираме 17 депутати за Европейския парламент

Европейските депутати имат три работни места – в Брюксел, Страсбург и Люксембург


Дълбокото дишане надвива стреса

Така се освобождаваме и от токсините


Писател ще прекоси с кану Черно море


Може ли да се прекоси Черно море с лодка, задвижвана само от силата на ръцете? Без помощта на машини, мотори и дори на вятъра?
Това се е заел да провери 42-годишният Петър Делчев. Софиянец, писател, авантюрист и мореплавател. Името му нашумя покрай книгата му “Кастинг за месия”, обявена за най-мащабния литературен проект у нас през последните Може ли да се прекоси Черно море с лодка, задвижвана само от силата на ръцете? Без помощта на машини, мотори и дори на вятъра? Това се е заел да провери 42-годишният Петър Делчев. Софиянец, писател, авантюрист и мореплавател. Името му нашумя покрай книгата му “Кастинг за месия”, обявена за най-мащабния литературен проект у нас през последните

Скакалци налазиха ниви в Хасково и Кърджали

Масово нашествие на марокански скакалци създава ядове на земеделците и местните власти в Кърджалийско и Хасковско. Напастта причинява сериозни вреди на земеделската продукция, ливадите и пасищата. Според различни оценки мароканските скакалци вече са опоскали между 10 хил. и 50 хил. декара в двете области. Масово нашествие на марокански скакалци създава ядове на земеделците и местните власти в Кърджалийско и Хасковско. Напастта причинява сериозни вреди на земеделската продукция, ливадите и пасищата. Според различни оценки мароканските скакалци вече са опоскали между 10 хил. и 50 хил. декара в двете области.

Ягоди като ябълки заляха пазара

Гигантски ягоди големи колкото дребни ябълки заляха пазарите.

Преди началото на изборите взривиха колата на политически лидер

Към 21:55 часа миналата вечер е взривен автомобилът на председателя на предизборния щаб за област Сливен на една от участващите в евровота партии, инж. Петър Петров. Информацията пред Агенция "Ф...

Програмист съди стриптизьорка, защото не му върнала подаръците

Въпреки че обикновено стриптизьорките съдят клиентите, има и други случаи – клиент съди стриптизьорка. Програмистът Робърт Уолъс от американския град Хюстън, щата Тексас, имал интимни от...

Почитател на X-men създаде магнитни обувки

Почитател на "X-Men" създаде магнитни обувки, с които може да ходи по тавана, предаде БТА. Изобретението е отнело на 34-годишния Колин Фърз една седмица. С обувките може да ходи с главата ...

21 страни от Общността избират евродепутати

В гласуването за новия Европейски парламент участват над 400 милиона души в 28-те страни от ЕС. Началото на евровота вече беше даден във Великобритания и Холандия в четвъртък.

Авария остави без ток 17 избирателни секции в Оряхово

Те работят, но повредата ще се отстрани в късния следобед


Избираме българските депутати в ЕП

Избирателните секции са отворени между 6 ч. и 19 ч. Изборният ден може да бъде удължен до 20 ч., ако пред секции все още има избиратели, които все още не са гласували...

В Украйна се произвеждат президентски избори

Ситуацията в Донецк и Луганск може да попречи на близо 2 милиона души да гласуват

Шоколад, здрави обувки и фотоволтаично зарядно спасяват в планината

Грехота е при наличието на свръхтехнологичните средства за комуникация в днешно време човек да не се възползва от тях в планината - смарттелефони с карти в тях, джипиеси, айпади. Факт е, че всички те имат един сериозен недостатък - работят на батерия, която се изтощава. Но технологиите вече преодоляват и това.
Грехота е при наличието на свръхтехнологичните средства за комуникация в днешно време човек да не се възползва от тях в планината - смарттелефони с карти в тях, джипиеси, айпади. Факт е, че всички те имат един сериозен недостатък - работят на батерия, която се изтощава. Но технологиите вече преодоляват и това.

В Калифорния е било извършено двойно убийство

Извършителят на масовото убийство в калифорнийския град Айла Виста е извършил още едно убийство, установи полицията.

Денят на изборите: 6 533 828 избиратели определят 17 евродепутати

15 партии, 6 коалиции и трима независими кандидати участват в изборите за Европейски парламент днес. Те се борят за 17 места.
По официални данни право на глас в евроизборите имат 6 533 828 избиратели.
Гласуването започва официално в 6.00 ч. Забавяне може да има, само ако в съответните секции няма кворум.
Изборният ден приключва в 19.00 ч. 15 партии, 6 коалиции и трима независими кандидати участват в изборите за Европейски парламент днес. Те се борят за 17 места. По официални данни право на глас в евроизборите имат 6 533 828 избиратели. Гласуването започва официално в 6.00 ч. Забавяне може да има, само ако в съответните секции няма кворум. Изборният ден приключва в 19.00 ч.

Днес българите гласуват за евродепутати


От 6 часа днес българите гласуват за евродепутати. Гласуването ще продължи до 19 часа, като изборният ден може да продължи не по-късно от 21 часа, ако пред някоя избирателна секция има опашка от чакащи избиратели.

За 17 места в Европейския парламент се борят представители на 15 партии, 6 коалиции и трима независими кандидати. За тях могат да гласуват 6 533 828 избиратели.

Право на глас имат българските граждани, навършили 18г. до изборния ден включително, които имат...

6 533 828 избират днес 17 евродепутати

Избирателните списъци съдържат 6 533 828 избиратели. Това се казва в писмо от ГРАО, изпратено до ЦИК.
С писмото си ГРАО уведомява ЦИК, че всички избирателни списъци за гласуване на 25 май са изпратени и са получени в общините.
Днес изборният ден започва в 06:00 часа, ако няма кворум на СИК, може да започне и в 07:00 часа. Избирателните списъци съдържат 6 533 828 избиратели. Това се казва в писмо от ГРАО, изпратено до ЦИК. С писмото си ГРАО уведомява ЦИК, че всички избирателни списъци за гласуване на 25 май са изпратени и са получени в общините. Днес изборният ден започва в 06:00 часа, ако няма кворум на СИК, може да започне и в 07:00 часа.

Селфи с бюлетината: 1000 лева глоба

Глоба от 1000 лв. чака всеки избирател, който на евровота днес опита да се снима с бюлетината в тъмната стаичка, за да докаже после, че е гласувал за „правилната” формация.

България избира Европейски парламент

Днес България гласува за Европейски парламент. Вотът започна в 6 часа. Гласуването върви нормално, съобщиха от ЦИК.

С 47 см под критичното е нивото на Дунав край Силистра

Няма застрашени от наводнение крайбрежни селища


Слънчево, но валежи не са изключени

И през днешния, изборен ден, ще бъде предимно слънчево, като обаче е възможно да превали. Около обяд и следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в западната полов...

Полицията арестува стрелеца, убил четирима души в Брюксел

Полицията в белгийската столица арестува мъжа, който откри огън пред Еврейския музей в Брюксел, при което загинаха четирима души. Освен това са засилени са мерките за сигурност в местата, където се...

Изборният ден стартира без проблеми

Нормално започна изборният ден на територията на страната. Това съобщи Александър Андреев, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), който коментира провеждането на избори за Европейски парл...

Полицай е загинал при катастрофа в София

Той е бил в патрулка, която се е сблъскала с такси тази нощ


Изборите за евродепутати в България са днес


Малко над 6.5 млн. българи имат право да гласуват днес, за да изберат 17 български представители в Европейския парламент.

Социолозите прогнозират, че между 2.5 и 2.8 млн. души ще се възползват от правото си на глас.

Гласуването започва в 6 ч. сутринта и ще продължи до 19 ч., като ако пред секциите все още има гласоподаватели, изборният ден може да бъде удължен до 20 ч. В страната има близо 11 500 избирателни секции, а в чужбина - 168 секции в 35 страни.

За 17-те...

Преди началото на изборите взривиха колата на висш член на НФСБ

Към 21:55 часа миналата вечер е взривен автомобилът на председателя на предизборния щаб на партия Национален фронт за спасение на България за област Сливен, инж. Петър Петров. Информацията пред Аген...

Турски филм грабна голямата награда в Кан

"Златната палма" на кинофестивала в Кан получи турският режисьор Нури Джейлан за филма си "Зимен сън" (Winter Sleep). Така турската продукция спечели най-голямата награда на филмо...

Св. Лука Войно-Ясенецкий

Архиепископ Лука, в света Валентин Феликсович Войно-Ясенецки, е роден на 27 април 1877 година. Завършва гимназия и "рисувално училище", а в 1903 г. и медицинския факултет на Киевския универс...

Очаква ни топъл и слънчев изборен ден

Леки превалявание ще има следобед на отделни места


Сепаратисти атакуваха украински военен пост при Славянск

Двама военни са загинали, не е ясно какви са загубите сред сепаратистите

Нетаняху: В Европа продължават да се чуват лъжи срещу Израел

Ръководителите на ЕС, НАТО и Белгия са шокирани от стрелбата в Брюксел


7 разстреляни в Калифорния

Въоръжен мъж застреля 7 души в калифорнийския град Санта Барбара, САЩ. 7 други са в болница с огнестрелни рани. Нападателят се самоубил, съобщи АП.
Стрелбата станала завчера до Университета на Калифорния. Стрелецът бил намерен мъртъв в колата си и се предполага, че се е гръмнал сам. Престрелките станали на общо 9 места в Санта Барбара, Въоръжен мъж застреля 7 души в калифорнийския град Санта Барбара, САЩ. 7 други са в болница с огнестрелни рани. Нападателят се самоубил, съобщи АП. Стрелбата станала завчера до Университета на Калифорния. Стрелецът бил намерен мъртъв в колата си и се предполага, че се е гръмнал сам. Престрелките станали на общо 9 места в Санта Барбара,

Изборният ден в страната е започнал нормално

В ЦИК са постъпили редица жалби за нарушения в деня на размисъл


Турският филм "Зимен сън" спечели "Златната палма" в Кан

Режисьорът Джейлан: Посвещавам Палмата на турската младеж


Свирепи боеве и масови обиски на избирателни секции в Източна Украйна

Въпреки някои сигнали, особено от Киев, че преди днешните избори за президент на Украйна военните действия в Източна и Югоизточна Украйна не спряха. Донецк Изпълняващият длъжността на украински през...

Украйна гласува за президент

За Русия изборите са демокрация под "тътен на оръдия"


В Нигерия атентатор се взриви до тълпа футболни фенове

Нападателят е задействал бомбата по-рано от планираното

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване