Борисов нямало да дава пресконференция в изборната нощ, ще чака резултатите от ромските квартали


Довечера в НДК няма да даваме пресконференция, защото искаме да видим как в ромските квартали са гласували и за коя партия, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува днес в училището в Банкя.

След предсрочния парламентарен вот през май миналата година ГЕРБ не се включи в традиционните пресконференции в изборната нощ. Тогава партията спечели най-много гласове, но не получи достатъчно места в парламента, за да състави самостоятелно правителство.

Днес Борисов...

Избирателите се активизират в някои страни от ЕС

Най-висока е избирателната активност в Малта - 75%

Избирателите се активизират в някои страни от ЕС

Най-висока е избирателната активност в Малта - 75%


Още изборни нарушения: Плакат на ГЕРБ пред секция, контролиран вот и "отчет" във Facebook

Сигнали за незаконна агитация, контролиран вот и публичен "отчет" на гласуването постъпиха днес в гражданската платформа "За честни избори" . Единият от потвърдените сигналите е за плакат на политическа партия пред изборна секция, който стоял "от откриването на изборния ден до 9,30 ч., когато се намесиха независими наблюдатели и плакатът бе премахнат". Потвърден сигнал за контролиран вот има от гара Бов, където пред входа на изборна секция жена на около 30 г. докато преглеждала лист хартия, казала в телефонен разговор: "Имам още един човек по списъка който не е дошъл. Сега ще се огледам дали идва". След края на разговора се прибрала на етажа на секцията, пише в сигнала, подаден от наблюдател от Института за развитие на публичната среда. "Там имаше петима души, от които четирима бяха без баджове и един - с бадж "Застъпник". Представих се на председателката на комисията като наблюдател. След което излязох и попитах стоящите отвън какви са. Те отговориха "Застъпници", но били от една партия и затова не ги пускали вътре. Жената отвън явно беше с тях. След 10 мин. се появи друга жена от малцинствена група, която гласува. След това попитах стоящите отвън ще имат ли баджове и те ми отговориха уклончиво - първо, че им били при председателя на комисията а след това, че баджовете им не били дошли. След 10 минути жената отвън си сложи бадж "Застъпник", пише още авторът на сигнала. За организирано извозване на избиратели в Лом сигнализират също в "За честни избори". "По време на изборния ден (към 12.45 ч.) на територията на община Лом и по специално пред секция 122400018, ул. Заимов №8 (ПГПТ гр.Лом - бивш СПТУМ Антон Иванов) са забелязани автомобили със следните регистрационни номера: ВН 5284 ВС (бял микробус) и автомобил марка мерцедес с регистрационен номер М 0845 ВС, извоващи организирано гласоподаватели", се казва в сигнала. Той не е потвърден. Сигнал има и за "отчет" на гласуване в социалната мрежа Фейсбук. Там потребител е публикувал попълнена бюлетина, в която е гласувано преференциално за последния кандидат за евродепутат в листата на ГЕРБ - Пламен Борисов, зам.-председател на Общинския съвет в Перник.

Чакат ни операции без упойка

Операции без упойка ни очакват, ако кризата с анестезиолозите продължи със същите темпове през следващите години. Това стана ясно по време на Четвъртия световен конгрес по интравенозна анестезия, който се откри в София вчера. По-малко от 700 са медиците с тази специалност в страната, които са в работоспособна възраст.

“Грамофон” броили песните си до 400, после се отказали

И тримата нямаме нещо руско. Само фамилията на Жоро Гарчов звучи малко по руски, затова един вестник го прекръсти на Грачов, като бившия военен министър на Русия Павел Грачов, но нищо повече. Даже нашият приятел Николай Расторгуев един ден каза: “Момчета, как хубаво пеете на руски и как лошо говорите.” И тримата нямаме нещо руско. Само фамилията на Жоро Гарчов звучи малко по руски, затова един вестник го прекръсти на Грачов, като бившия военен министър на Русия Павел Грачов, но нищо повече. Даже нашият приятел Николай Расторгуев един ден каза: “Момчета, как хубаво пеете на руски и как лошо говорите.”

23 жертви на наводненията в Босна

В Босна и Херцеговина беше намерено тяло на мъж, с което броят на жертвите от наводненията достигна 23 души.

Инвеститорите изоставят американските акции за сметка на облигации и кеш

Пазарните участници са изтеглили около 8,2 млрд. долара от американските взаимни фондове само за трите седмици, приключващи на 14 май


Изборите в Украйна: Стрелба и затворени секции (хронология)

В Украйна се провеждат извънредните избори за президент. Кандидатите за поста са общо 21, като трима от тях са сочени за фаворити – Петро Порошенко, Юлия Тимошенко и Сергей Тигипко. 12.40  Група въоръжени, наричащи себе си Фронт на Югоизтока, са започнали стрелба в центъра на Донецк. 11.53 40 въоръжени мъже са щурмували хотел в Донецк. 11.00 В Одеса е задържана жена, която е снимала реда, по който влизат избирателите. Полицаите са поискали да видят какво е снимала, но тя отказала. 10.40 Постъпил е сигнал за бомба в избирателни секции в Николаев, хората са били евакуирани. 2 избирателни участъка са преостановили работа. 10.00 Неизвестни се опитали да запалят избирателен участък в Одеса. Пожарът е бил потушен от полицаи, намиращи се наблизо. Въпреки опита за запалване, секцията е заработила успешно. 9.40 Проруски протестиращи нападат избирателни секции в Донецка област. 9.00 Избирателните участъци в Донецк и Горловка са затворени, а в Северодонецк не са били отворени, защото не са били доставени бюлетини. В Донецка област са заработили над 400 секции. В Мариупол не са били отворени 13 избирателни участъка. 8.10 Проруски протестиращи са блокирали избирателен участък в Северодонецк в Луганска област. Те влезли и счупили две от урните, а като си тръгвали, предупредили да не се отваря вратата за избирателите, разказа председателя на Комитета на избирателите в Украйна Александър Черненко.

БСП предупреди за притеснителна сутрешна активност на вота

За незаконна агитация чрез организирането на курбан и натиск над избиратели в ромски махали, алармираха от ръководството на БСП. Според данните на столетницата нарушения има в Софийска област, в Хасковско, Бургаско и Плевенско. Левицата алармира и за "необичайна сутрешна активност" на вота, което според социалистите е притеснително. Червеният депутат Янаки Стоилов, който е част от Изпълнителното бюро на столетницата, коментира, че до момента изборният ден преминава сравнително спокойно. Той обаче посочи, че червени активисти са се оплакали на "Позитано" 20 за SMS-ите "честитки", които партията на Николай Бареков разпрати вчера по случай 24 май. "На няколко места са организирани по различни поводи безплатни курбани от кметове на кметства с цел привличане на повече хора, в изборния ден са внесени около 30 жалби от представители на "Коалиция за България", посочи Стоилов. Социалистите имат сигнал за агитация на кметски наместници, които оказвали натиск върху избиратели в ромските махали и се опитвали да оказват натиск върху гражданите. "Има няколко случая, в които е констатирана подготовка на списъци в магазини и други обекти, където са записвани лицата", съобщи Стоилов. Той уточни, че нарушенията се извършват от няколко партии и коалиции. От партията се оплакаха още, че в събота вечер в Пазарджишко са арестувани, като според Стоилов причините не са ясни. Явор Гечев предупреди, че на настоящите избори е отчетена "необичайна сутрешна активност", която според него е притеснителна. От БСП се оплакаха още и от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който, след като гласува, напомни случая с купуването на гласове в Бобов дол.

Днес 21 страни от ЕС избират своите евродепутати

Хърватите гласуват втори път за по-малко година

Около 2 000 човека на митинг в Донецк срещу изборите в Украйна

/КРОСС/ Около 2 000 човека са се събрали на митинг на площад „Ленин" в центъра на град Донецк. Хората протестират срещу провеждането на избори за президент на Украйна, предаде РИА „Новости". Участниците носят флагове на Руската Федерация и Донецката народна република. Според "Интерфакс" от трибуната премиерът на ДНР Александр Бородай изнася реч. За реда следят полицейски патрули.На площада са пристигнали и въоръжени хора с пет КАМАЗ-а " и БТР-и с флаговете на Русия, на ДНР и Южна Осетия.

Историческите постижения във финала на Шампионската лига


Футболистите на "Реал" (Мадрид) бяха на сто и двадесет секунди от ада, но успяха да възкръснат с гол на Серхио Рамос в добавеното време и след това да пречупят борбения "Атлетико" в продълженията, за да триумфират с мечтаната и дълго чаканa десета купа в Шампионската лига. 

Финалът на стадион "Луж" в Лисабон остави историческа следа в най-силния клубен турнир, като доведе до няколко отборни и индивидуални постижения. 

* Мачът между "Реал" и "Атлетико" беше седмият финал в...

Летни жеги през изборния ден

Температурата в Русе достигна 29.9 градуса


Министерството на вътрешните работи разполага с необходимия ресурс, за да обезпечи спокойното протичане на изборния ден

Главен комисар Тодор Гребенаров оповести обобщената до този момент информация от Ситуационния център на МВР

Т. Стойчев: Евроизбори 2014 ще променят баланса на политическите сили в ЕП

България няма да е на дъното по избирателна активност, прогнозира и.д. ръководител на Информационното бюро на ЕП в България


Дневникът на София Филм Фест-Варна’14 - ден 2

"Можем да определим вторият фестивален ден на София Филм Фест-Варна’14 като събитие, изпълнено с експерименти и надминати очаквания.", споделиха организаторите за Moreto.net. Със сигурност индийският филм „Кутия за храна“ беше голямата изненада на 24-ти май.

Стрелецът от Брюксел е на свобода, търсят се свидетели

Предстои негов фоторобот да бъде представен пред обществеността по-късно днес, тъй като следователите разполагат със снимки и видеозаписи от мястото на инцидента

С книга срещу стреса

/КРОСС/ Четенето на книги е един от най-ефикасните начини за борба със стреса. Изследване на Университета в Емора, Унгария, показва, че четенето на книги подобрява функциите на мозъка. Фантазията пренася хората през историята заедно с главния герой. Това пътуване предоставя изход за бягство от проблемите в жедневието.Участниците в изследването на университета разполагали с няколко месеца, за да прочетат дадени книги. Хората, изчели всички книги, показали много повече разбиране към заобикалящите ги хора. Освен че намалява стреса, трудностите и депресията, четенето развива творчеството, остроумността, математическите умения и желанието за общуване.Четенето е особено препоръчително за децата, защото по този начин те обогатяват своя речник и усъвършенстват уменията си в математиката.

Местан гласува за европейско самочувствие

Европа е толкова важна за нас, колкото дори трудно можем да си представим. Затова гласувах за европейското самочувствие на всеки един български гражданин, Европа да бъде във всяка точка на единна и неделима България.

101-годишен точи баници и копае градинки

101-годишният Георги Георгиев от пловдивското с. Бенковски разбива на пух и прах всички съвети за здравословно хранене и дълголетие. “Постни манджи избягвам. Ям рядко картофи, боб и леща. Не сядам на масата без мръвка, ама да е със сланинка по нея. Винаги съм гледал по 2-3 прасета на година. Обичам и сладко”, разказва дядото. 101-годишният Георги Георгиев от пловдивското с. Бенковски разбива на пух и прах всички съвети за здравословно хранене и дълголетие. “Постни манджи избягвам. Ям рядко картофи, боб и леща. Не сядам на масата без мръвка, ама да е със сланинка по нея. Винаги съм гледал по 2-3 прасета на година. Обичам и сладко”, разказва дядото.

Оплакаха Валя в затворен бял ковчег

Близки и роднини погребват днес 24-годишната Валентина Иванова от бургаския квартал "Лозово", чието тяло морето изхвърли на бургаския вълнолом преди няколко дни.

Ринат Ахметов не успя да гласува на президентските избори в Украйна

Най-могъщият украински олигарх, собственик на "Шахтьор Донецк" и човекът, който реално движи икономиката на Донбас – Ринах Ахметов, не успя да гласува на изборите за украински през...

В ЦИК има 80 сигнала и 40 жалби за нарушения в изборния ден, активността е 19,05%

В Централната избирателна комисия (ЦИК) са постъпили около 80 сигнала и 40 жалби. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев, на втория за деня брифинг. "От тях с...

Федерер отнесе словак в първия кръг на Ролан Гарос

Световният номер 4 Роджър Федерер се класира за втория кръг на Ролан Гарос, след като разби словака Лукаш Лацко с 6-2, 6-4, 6-2 в първия си мач на турнира.Швейцарският маестро бе в топ форма и не оста...

И във Франция националистите обвиняват във фалшификация на вота

Националният фронт обвини френското правителство, че с "най-отвратителни средства фалшифицира вота на французите", предава БГНЕС. "Министерството на вътрешните работи избра да не допус...

13 досъдебни производства за изборни нарушения

Броят им е от началото на кампанията до днес


От 30 до 50 лв. за глас във варненските села

Варна /КРОСС/ В Районната избирателна комисия във Варна вече са получени няколко сериозни сигнала за купуване на гласове, става ясно от информация на председателя й Соня Бъчварова. Според нея неназована политическа сила е подала жалба, според която, неизвестни лица са плащали по 30 лева за глас в Аксаковското с. Въглен, населено предимно с роми.В друго село - Страшимирово, община Белослав неизвестен е предлагал по 50 лв. за гласа на възрастни хора, като според същия сигнал бюджетът му от 5 хил. лв. е бил достатъчен за купуването на 100 гласа. Същият случай е описан и във втора жалба.В една от големите ромски махали във Варна - "Максуда" днес са били раздавани календарчета на една от политическите партии, участващи в днешния вот. Върху тях е били отбелязан и номерът, под който тя фигурира в изборните бюлетини. Календарчетата са били раздавани в двора на училищата "Иван Рилски" и "Отец Паисий", твърди друга жалба до Районната избирателна комисия във Варна.По нейни данни всички сигнали са били изпратени в Областната дирекция на полицията. Във Варна дежури и екип от прокурори. Гражданите могат да подават жалбите си лично на адрес: бул. "Вл. Варненчик" №57, ет.3 във Варна, на тел.: 052 64 80 82 и факс: 052 61 21 8 или по електронна поща на адрес rp@vn.prb.bg., съобщи "Дневник".

Неизпълнено обещание към живущите в блок номер 22 в радомирския квартал Гърляница - СНИМКИ

От 1 година живущите в блок 22 кв.Гърляница гр.Радомир искаме помощ от г-н Пламен Алексиев кмет на града да направи нещо за блока ни който е в много лошо състояние.Не е нормално да се живее така в 21 век в мизерия,миризма на феклии,плъхове разхождащи се по стълбите.Обеща да ни помогне до момента...

Продължава

Сноудън обмислял да се върне в САЩ при определени условия

Бившият сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън, който получи временно убежище в Русия, разглежда възможността да се върне при определени условия в САЩ, пише днес седмичникът "Шпигел".

Бойко Борисов: Това са най-опорочените избори

Мая Манолова хвана българите за шарани. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след като гласува в училището в Банкя.
"Минах сутринта през езерото Суходол – съжалявам за българските еколози. Съжалявам, че сега след студеното време, рибите хвърлят хайвер. За първи път от 100 години разрешиха риболова от петък”, Мая Манолова хвана българите за шарани. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след като гласува в училището в Банкя. "Минах сутринта през езерото Суходол – съжалявам за българските еколози. Съжалявам, че сега след студеното време, рибите хвърлят хайвер. За първи път от 100 години разрешиха риболова от петък”,

Николай Тишев: Гласувах за една по-социална Европа

Бургас /КРОСС/ Кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Николай Тишев гласува в секция №160, разположена в училище "Константин Преславски" в бургаския комплекс "Славейков", където дойде със семейството си.„Гласувах за една по - социална, Европа с по - голяма справедливост, с по - голям социален ангажимент към всички граждани на Европейския съюз. А не както беше през последните десет години - Европа, която се грижеше повече за бакните и големите корпорации. Гласувах за това, България да върви по същия път, по който върви през последните дванадесет месеца. А именно пътя, по който я води правителството на Пламен Орешарски - по-високи доходи, по-високи пенсии, по-високи социални придобивки, реиндустриализация, по пътя на развитието ", каза Николай Тишев пред представители на медиите. Народният представител от ПГ на Коалиция за България Атанас Зафиров заяви след като упражни правото си на глас в бургаския квартал Сарафово: „ Гласувах за справедлива България и социална Европа! Гласувах, за да изпратим в Европейския парламент най - достойните представители на страната ни. Такива, от които да не се срамуваме. " Зафиров дойде в избирателната секция, придружен от 3-годишната си дъщеричка Александра.  

Борисов: Мая Манолова хвана българите за шарани, това са най-опорочените избори (видео)

Мая Манолова хвана българите за шарани. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след като гласува в училището в Банкя.
Мая Манолова хвана българите за шарани. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след като гласува в училището в Банкя. "Минах сутринта през езерото Суходол – съжалявам за българските еколози. Съжалявам, че сега след студеното време, рибите хвърлят хайвер. За първи път от 100 години разрешиха риболова от петък”,

Четири рейса с роми пристигнаха в Кърджали

/КРОСС/ Четири хасковски автобуса с роми са били паркирани тази сутрин към 11 часа в района на ромската махала на Кърджали.Веднага след пристигането на возилата пътниците им са се пръснали в различни посоки. Опасенията на политическите партии в района е, че ромите са докарани в Кърджали, за да гласуват. В най-близката секция в ромския квартал обаче няма дописани имена в списъка. Според запознати вероятно с автобусите са извозвани роми от Кърджали, които работят в хасковско.Имената им фигурират в избирателните списъци, съобщи кореспондентът на "24 часа".

Бареков: Готви се манипулация на вота в края на изборния ден


"Гласувах за промяна и за по-добро бъдеще за всички нас. Гласувах за децата, за възрастните хора, за майките, за младите българи, които се надявам да се активизират, макар че е време за балове. Нека да изравним първо стандарта на живот у нас, а след това и нашия с този в Европа."

Това каза лидерът на "България без цензура" (ББЦ), бившият телевизионен водещ Николай Бареков, след като гласува, съобщи пресцентърът на партията. До секцията в СОУ "Св.Паисий Хилендарски" в родния му Пловдив го придружиха около стотина приятели и симпатизанти.

"Готви се манипулация на вота в края на изборния ден, когато ще се купуват цели секции", заяви Бареков. Той обяви, че вчера е подал сигнал до МВР и прокуратурата и е дал показания. Сигналът му е дошъл от района на Банкя.

Заедно с Бареков е бил разпитан и симпатизантът, подал информацията за готвената фалшификация на вота. Според свидетеля се готви огромна манипулация, като в 200 общински предприятия в цялата страна се печатат протоколи, които трябва да подменят истинските от секциите.

Цената на една СИК е вървяла 30 000 лв., но по думите на Бареков не става въпрос за повече от 3000 лв. "Разбирам, че народът е беден, но ги моля, дори и да получават такива срамни оферти, да устоят", каза Бареков.

Той обяви, че към 14 часа ще изпрати до европейските посолства данните от екзитпола от всички социологически агенции към момента, за да се сравни с резултата, който ще обяви ЦИК в края на изборния ден.

"Продължават репресиите срещу ББЦ и в деня на вота. Много наши хора са прогонвани от секциите в Карлово, Хисаря, Асеновград. Гонят ги, защото пречели на комисиите, това е абсурдно - те са по двама-трима човека", заяви Бареков. "Запазете чисти тези избори, нека всичко бъде честно и почтено, и да се гледаме в очите и днес, и утре, за да решим какво правим. Очаквам партиите - те ще са най-много 4, да седнат на една маса след вота и да се разберат какво ще е бъдещето на народа", призова Бареков. 

Италиански журналист е бил убит в Славянск

Италиански журналист - Андреа Рокели - е бил убит вчера при минометен обстрел край украинския град Славянск, бастион на проруските сепаратисти

Сакскобургготски гласува в посолството ни в Мадрид

/КРОСС/ Негово Величество Симеон Сакскобургготски, чийто престой в Испания се удължи с няколко дена, гласува тази сутрин в 10 ч. местно време в откритата в българското посолство в гр. Мадрид изборна секция. Негово Величество бе посрещнат от нашия посланик там Н.Пр.Костадин Коджабашев. Царят се видя и със сънародниците, които в ранния час бяха отишли да гласуват. Много от тях се снимаха с него за спомен.

Гръцки остров бойкотира европейските изборите

По-голяма част от Европа днес избира. Вотът за членове на следващия ЕП се смятат за ключов, тъй като ще определи и политиката на Стария континент през следващите пет години. Има обаче едно място на континента, където няма изборни настроения – става въпрос за гръцкия остров Гавдос, който е и най-южната част на Европа.

ГЕРБ няма да дадат пресконференция тази нощ, чакат данните от циганския вот

Борисов: За първи път от 100 години разрешават риболова още в петък

Интелигентност без амбиция е като птица без крила

Интелигентност без амбиция е като птица без крила - Салвадор Дали

От 30 до 50 лв. за глас в села край Варна


В Районната избирателна комисия във Варна вече са получени няколко сериозни сигнала за купуване на гласове, става ясно от информация на председателя й Соня Бъчварова. Според нея неназована политическа сила е подала жалба, според която, неизвестни лица са плащали по 30 лева за глас в Аксаковското с. Въглен, населено предимно с роми.

В друго село - Страшимирово, община Белослав неизвестен е предлагал по 50 лв. за гласа на възрастни хора, като според същия сигнал бюджетът му от 5 хил....

Бомба се взриви на пътя на турски дипломати в Ирак

Бомба избухна днес на път край град Мосул при преминаване на коли на дипломати от консулството на Турция, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на турската телевизия. Няма пострадали, а само повредени автомобили.

София Вергара се раздели с годеника си

Причина е натоварената работа на актрисата


Софтуер ускорява в пъти SSD устройствата

/КРОСС/ Обикновено производителността на SSD устройствата се увеличава чрез нови NAND чипове памет, нов контролер или двете заедно. Екип японски учени от Университета Чуо предлага изцяло софтуерно решение за тази цел.Специалистите твърдят, че техният софтуер увеличава с 300% производителността на SSD, като същевременно намалява консумацията с 60%. Звучи невероятно, нали? Нещо повече, създаденият фърмуер - по-точно мидълуер, който контролира как данните се записват и съхраняват - не оскъпява устройството.Сегашните флаш-базирани дискове не могат да презаписват данни в една и съща област. Това означава, че данните трябва да бъдат записани в нова област (страница), преди старите данни да се анулират. Резултатът е фрагментиране на данните в паметта, пише Tech-On.Японските учени решават този проблем чрез т.нар. „logical block address scrambler", който предотвратява записа на данни в празна нова страница, като вместо това ги записва във фрагментирана страница от блок, който подлежи на изтриване. Това води до по-малко страници, по-малко копиране на данни и по-бърза работа на диска.Тестовете показват, че SSD с новия мидълуер постигат с 300% по-висока производителност - от 500 MB/s до 1,5 GB/s. Консумацията на енергия пък намалява с 60%. Текущите NAND флаш дискове могат да работят с 55% по-малко цикли на запис и изтриване, което удължава живота на устройството

ГЕРБ отново няма да дават брифинг в НДК

София /КРОСС/ Това са най-опорочените избори, заяви пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. От цялата страната ми звънят, че има чудовищно купуване на гласове от БСП, особено в ромските махали. Довечера в НДК няма да даваме пресконференция, защото искаме да видим как в ромските квартали са гласували и за коя партия. И тогава, ако всички сме обективни, ще стане ясно и за новата партията и за старата, какво са правили, обясни Борисов. Запитан къде са били купувани тези гласове, Борисов отговори, че в пловдивския кв. „Столипиново". Снимка: Булфото, всички права запазени    

За какво гласуваха политическите лидери

До обяд в изборния ден правото си на глас упражниха повечето политически лидери – Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан, Волен Сидеров, Меглена Кунева и Николай Бареков, Георги Първанов. Бившият премиер Бойко Борисов предупреди, че има сигнал за много изборни манипуалции. „Аз гласувах, защото това е свещено право, това е много важно право, защото демокрация ни го е дала. Аз искам България да е в ЕС. Да, има партии, които в предизборната си кампания говореха да излезем от ЕС. Това са най-опорочените избори", каза Борисов. Станишев обясни, че гласува, за да има промяна в Европа, която, по думите му, била очаквана от много европейци. „Европа обърна гръб на проблемите на гражданите, хората ги няма в политиката на ЕС, което трябва да се промени“, каза Станишев . Председателят на „България без цензура“ коментира, че упражнява правото си на глас, за да промени държавата. „Страна, която обрича децата на бедност, е опасна държава“, каза Николай Бареков . Лидерът на ДПС Лютви Местан пусна своя глас и призова всички българи да сторят същото, защото, по думите му, това е най-ценният капитал. „Гласувах за европейско самочувствие на всеки български гражданин. За това Европа да бъде във всяка точка на България“, каза Местан на излизане от урната. Президентът два мандата Георги Първанов подчерта, че е дал своя глас нова българска икономика и държавност. „Гласувах за нова модерна политика на българската икономика, българската държавност, за да можем да се наредим сред другите европейски народи“, подчерта лидерът на АБВ. №1 в листата на Реформаторите и лидер на „България на гражданите“ Меглена Кунева коментира, че е гласувала с преференция, защото това според нея е рядък шанс българите да изразят мнението си.

4 автобуса с роми пристигнаха в Кърджали

4 хасковски автобуса с роми са били паркирани тази сутрин към 11 часа в района на ромската махала на Кърджали, съобщи кореспондентът на 4 хасковски автобуса с роми са били паркирани тази сутрин към 11 часа в района на ромската махала на Кърджали, съобщи кореспондентът на "24 часа". Веднага след пристигането на возилата пътниците им са се пръснали в различни посоки. Опасенията на политическите партии в района е, че ромите са докарани в Кърджали, за да гласуват.

Общинар замесен в схемата за купуване на гласове в Пазарджик

Общински съветник и социолог от Пазарджик твърди, че е уличен в схема за купуване на гласове. Историята с Илия Джамбазов, който не представлява нито една от политическите партии, които участват в изборите за Европарламент, е заснета със скрита камера, а записът е направен 10 дни преди изборите.По думите му, той бил помолен да осигури застъпници за една от националистичните партии. Джамбазов отказал с обяснението, че е много зает и предал задачата на негов приятел, също от Пазарджик, който му помагал в ангажиментите по време на всички избори. Последният го срещнал с абсолютно непознат човек, който започнал да уговаря с Джамбазов сделка за корпоративен вот."Предложиха ми да осигуря срещу пари 200 гласа от Пазарджик и 200 гласа от Пловдив, но аз отказах", заяви пред Дарик Джамбазов. Точната сума обаче той не уточни, защото твърди, че до такава сделка не се е стигнало .„Не виждате ли какво става на тези избори. В която и секция да отидете, застъпниците, наблюдателите и членовете на секционните избирателни комисии, които са платени, са повече от хората, които идват да гласуват", коментира Джамбазов.

Шест факта за новия зам.-председател на Федералния резерв Стенли Фишер

Опитният икономист се очаква да изиграе централна роля при определянето на стратегията на Фед за изход от нетрадиционната парична политика


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване