Бареков: Взимаме 3 места в европарламента, заминавам за Брюксел

Заминавам за Брюксел заедно с Ангел Джамбазки и Рада Коджабашева, защото социолозите ни дават три места. Новото голямо явление в Европа се нарича „България без цензура”. Това обяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков пред TV7.
„Ще чуем ЕНП какво предлага, а с АЛДЕ ще ни е трудно да говорим, защото ДПС е там”, обясни Бареков. Заминавам за Брюксел заедно с Ангел Джамбазки и Рада Коджабашева, защото социолозите ни дават три места. Новото голямо явление в Европа се нарича „България без цензура”. Това обяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков пред TV7. „Ще чуем ЕНП какво предлага, а с АЛДЕ ще ни е трудно да говорим, защото ДПС е там”, обясни Бареков.

Волгин: Коалиция от пет партии вкарва един евродепутат - това си е тотален провал

/КРОСС/Журналистът Петър Волгин коментира резултатите от евровота, според които Реформаторският блок ще има един представител в Европарламента.  Във Фейбук Волгин написа: Забелязвам някаква странна истеричава радост у феновете на Плагиаторския блок, понеже вкарала ЕДИН евродепутат. Извинете, ама това не е повод за никаква гордост. Коалиция от ПЕТ партии вкарва ЕДИН евродепутат - това си е тотален провал!

Юрий Асланов: Нашата левица с по-слаб резултат от европейската

- До края на изборния ден остава час. Какви изненади се очертават, г-н Асланов?
- Засега е ясно, че има сигурни участници в следващия Европарламент, а тук изненада няма. Не бих казал, че има особена изненада в подреждането на първите четири партии с изключение на това, че дистанцията между първия и втория е по-голяма, отколкото очаквах. Доста по-г - До края на изборния ден остава час. Какви изненади се очертават, г-н Асланов? - Засега е ясно, че има сигурни участници в следващия Европарламент, а тук изненада няма. Не бих казал, че има особена изненада в подреждането на първите четири партии с изключение на това, че дистанцията между първия и втория е по-голяма, отколкото очаквах. Доста по-г

Бареков: Отивам в Брюксел заедно с Ангел Джамбазки

/КРОСС/ "За Брюксел заминавам аз заедно с Ангел Джамбазки и Рада Коджабашева, ако резултатите отредят трети мандат", каза пред ТВ 7 лидерът на България без цензура Николай Бареков. Резултатите на социологическите агенции дават два или три мандата в Европейския парламент на коалицията. "Имаме 3 оферти от големи европейски партии от център-дясното пространство. Голямото ни постижение е, че ние не позволихме антиевропейска партия да изпрати евродепутати", каза Бареков. "Аз спрях националистическите евроскептични партии НФСБ и "Атака", които искаха излизане на България от ЕС и влизане в Русия. Аз ги спрях и те са под чертата", подчерта лидерът на ББЦ и посочи, че в редица европейски страни националистически формации печелят изборите. "В много областни градове сме втора политическа сила - във Варна знам, и на други места, но нека да излязат резултатите", каза още Николай Бареков. "БСП са на 4-то място при младите българи 18-30 години. Ние сме втори при младите хора", цитира той данни от социологически проучвания. "Възрастните хора не подкрепиха ББЦ, те се насочиха отново към БСП", призна Бареков и допълни, че е разочарован и от вота на българските роми. "Ще се върна да ви набия, защото не гласувате правилно, а си продавате гласа за 20 лева", казал Бареков на ромите, по собствените му думи

6:5:3:2 и 1 наум (Обзор)

ГЕРБ водят на изборите за Европейски парламент с резултат от 29,1%, следвани от БСП с 19,6, ДПС - 14,8, “България без цензура” - 11,1, Реформаторския блок - 6,5. Под прага остават АБВ с 4,5%, “Атака” с 3,6, НФСБ с 2,4%.
С изненадващо голям резултат е неизвестната партия “Българска левица” с 2,3%, което вероятно се дължи на това, че имаше номер 1 в ГЕРБ водят на изборите за Европейски парламент с резултат от 29,1%, следвани от БСП с 19,6, ДПС - 14,8, “България без цензура” - 11,1, Реформаторския блок - 6,5. Под прага остават АБВ с 4,5%, “Атака” с 3,6, НФСБ с 2,4%. С изненадващо голям резултат е неизвестната партия “Българска левица” с 2,3%, което вероятно се дължи на това, че имаше номер 1 в

Пиронкова започна с победа на "Ролан Гарос"

Цветана Пиронкова започна с победа участието си на "Ролан Гарос". Най-добрата българска тенисистка победи германката Аника Бек с 6:7 (3), 6:3, 6:2 след мач, продължил два часа и половина.
Досега германката имаше 2 победи над най-добрата българрска тенисистка. В третия мач помежду им пловдивчанката беше изправена нова загуба, Цветана Пиронкова започна с победа участието си на "Ролан Гарос". Най-добрата българска тенисистка победи германката Аника Бек с 6:7 (3), 6:3, 6:2 след мач, продължил два часа и половина. Досега германката имаше 2 победи над най-добрата българрска тенисистка. В третия мач помежду им пловдивчанката беше изправена нова загуба,

Миков: Не е Борисов човекът, който ще иска оставката на Станишев

Не е Бойко Борисов човекът, който ще иска оставката на Станишев. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков, във връзка с поисканата от Бойко Борисов оставка на правителството.
„Тези избори налагат един голям извод, който всички политици трябва да си направят. За мен това е въпросът - Защо 2/3 от българските граждани не излязоха Не е Бойко Борисов човекът, който ще иска оставката на Станишев. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков, във връзка с поисканата от Бойко Борисов оставка на правителството. „Тези избори налагат един голям извод, който всички политици трябва да си направят. За мен това е въпросът - Защо 2/3 от българските граждани не излязоха

Есе за словото

/КРОСС/ "И ако животът на словото е посредствен на нивото на своята вестникарска повърхност, това съвсем не значи, че някъде отвъд площадите и високоговорителите той не съществува в цялата си огромна дълбочина". Есето е излъчено по радио Дойче веле през 70-те години на миналия век. Текстът се публикува за първи път. Вчера един английски филолог ме попита: "Вярно ли е, че на български можете да употребявате прилагателните като глаголи, че можете да кажете например: "Небето синее"? "Да", казах, ние можем да кажем: "Небето синее". Той се усмихна и отвърна тъжно: "А ние с нашия изумително богат език не можем да кажем: "The sky blues". И това беше повод да му разкажа за преградата, в която вероятно всички преводачи от български са се сблъскали, за онова, което е може би най-голямото богатство и очарование на българския език - глаголните времена. Тези наистина невероятни глаголни времена, които определят не само времето на протичане на действието, но и разстоянието на действащото лице от него - били ли сте там, когато действието е протекло, или не сте били там. Всичките ми европейски преводачи, някои от които с великолепна квалификация, издъхнаха при опита да преведат онзи стар български гробищен надпис: "И да те е имало, пак те е нямало". Да не говорим за музиката на фразата, за нейната неземна усмихваща се тъга, нито за огромната мъдрост

Борисов не може да иска оставки, категоричен Миков

Според него най-важния въпрос е защо 2/3 от българските граждани

Миков: Не е Борисов човекът, който ще иска оставката на Станишев


Не е Бойко Борисов човекът, който ще иска оставката на Станишев. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков, във връзка с поисканата от Бойко Борисов оставка на правителството.
„Тези избори налагат един голям извод, който всички политици трябва да си направят. За мен това е въпросът - Защо 2/3 от българските граждани не излязоха Не е Бойко Борисов човекът, който ще иска оставката на Станишев. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков, във връзка с поисканата от Бойко Борисов оставка на правителството. „Тези избори налагат един голям извод, който всички политици трябва да си направят. За мен това е въпросът - Защо 2/3 от българските граждани не излязоха

Пиронкова с победа на старта на Ролан Гарос

/КРОСС/ Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова стартира успешно турнира от големия шлем Ролан Гарос, като записа победа над Аника Бек от Германия след 6:7, 6:3, 6:2. Срещата продължи 153 минути, а в началото започна добре и за двете тенисисистки, като те си вземаха подаванията до 3:3 в първия сет. Последваха два много дълги гейма, а накрая на сета се стигна до тайбрек. В него Цветана стигна до 3:3 от 1:3, но в крайна сметка отстъпи с 5:7, а с това и сета с 6:7. Във втората част Пиронкова се активизира в четвъртия гейм, когато реализира пробив за 2:2. След нови два пробива на тенисистките резултатът стана 3:3, но българката взе важния седми гейм, в който сервираше и поведе с 4:3, а след това и затвори сета при 6:3. В решителния трети сет Пиронкова стартира с пробив, след което го затвърди за 2:0. Последва много силна игра на българката и се стигна до 5:2, а в дълъг осми гейм преминал през няколко равенства Пиронкова спечели и победи с 6:2, а с това и срещата. Това е първа победа на българката над Бек, а във втория кръг я чака Мария Шарапова или Ксения Первак. Техният мач е в понеделник.  

"Алфа рисърч" финално: БСП и ДПС - с по четирима евродепутати, Реформаторите - с един


БСП и ДПС ще изпратят по четирима евродепутати, а финалното разпределение на мандатите според "Алфа рисърч" включва 6 за ГЕРБ, 2 за "България без цензура" и 1 за "Реформаторския блок".

При паралелното преброяване на 100%, което агеницията прави разпределението в подкрепа по партии и коалиции изглежда така:

ГЕРБ - 29, 9 %
БСП - 19, 5 %
ДПС - 18, 2 %
България без цензура - 10, 8 %
Реформаторски блок - 6, 3 %

Преброяването не включва секции в...

Местан на въпрос за предсрочни избори: Нека видим първо колко мандата взима ДПС


Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира уклончиво въпроса дали резултатите от евровота могат да бъдат причина за предсрочни парламентарни избори, като посочи, че политическите реалности ще са много различни в зависимост от това дали партията му ще спечели три или четири мандата в Европейския парламент. 

"ДПС е коректен коалиционен партньор, който далеч преди вота обаче заяви, че ще уважи вота на суверена. Днес потвърждавам тази своя политическа дума. Признаваме изборния резултат и след...

Не сме удовлетворени, обяви Мерджанов от БСП

Вотът на българина е доста спекулативен в днешния ден, смята той

Exit poll: Кличко е новият кмет на Киев

С 57% от гласовете той води убедително

В селата Кладница, Рударци и Дивотино победител е ГЕРБ

В селата Кладница, Рударци и Дивотино победител е ГЕРБ, научи "За Перник"

Румънци предпочетоха Русе и джакпота пред евровота

Румънци предпочетоха през уикенда да не се лишат от традиционната разходка до Русе и шанса да ударят натрупаните над 3 млн.лв. в джакпота от тотоиграта 6х49, като отложиха гласуването си за евроизборите оттатък Дунава за по-късните часове. Паркингите в центъра на града бяха претъпкани от леки автомобили с румънска регистрация. Румънци предпочетоха през уикенда да не се лишат от традиционната разходка до Русе и шанса да ударят натрупаните над 3 млн.лв. в джакпота от тотоиграта 6х49, като отложиха гласуването си за евроизборите оттатък Дунава за по-късните часове. Паркингите в центъра на града бяха претъпкани от леки автомобили с румънска регистрация.

Николай Бареков: Днес бях излязъл на заколение


"За мен днес беше един голям празник - бях излязъл на заколение. Защото ако имах малък процент щях да съм смазан от моите политически противници",  заяви в ефира на ТВ 7 лидерът на "България без цензура" и бивш телевизионен водещ Николай Бареков. Той е и водач на листата на партията.

По-рано тази вечер, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов го поздрави за резултата, който според социолозите е за двама депутати в Европейския парламент. Бареков коментира това така: "Той се притеснява или се...

Бихме ГЕРБ в Кюстендил, обяви Мая Манолова (допълнена)


Бихме ГЕРБ в Кюстендил, обяви заместник-председателят на НС и депутат от БСП Мая Манолова при влизането й тази вечер в НДК.

"Нека да видим, какви са окончателните резултати, и след това ще правим анализи. Ще видим какви са резултатите в национален мащаб", каза още Манолова. В коментар на искането на председателя на ГЕРБ, Бойко Борисов, правителството незабавно да подаде оставка, тя каза: "Много се е разбързал. Нека да видим какви са окончателните резултати, за да види дали е повишил...

"Национален фронт" на Льо Пен е с рекордни резултати на евроизборите във Франция


Крайната десница на Франция, партията "Национален фронт" на Марин льо Пен, води с голяма преднина на изборите за Европейски парламент, произведени във Франция, предаде агенция "Франс прес", като се позова на първи екзит пол сондажи.

Според тях "Национален фронт" е постигнала историческите 25 процента.

Опозиционната десница "Съюз за народно движение" има 20 процента, а социалистите на президента Франсоа Оланд, които са на власт, получават по-малко от 15 процента.
...

В пернишките села Бела вода, Боснек и Чуйпетлово победител е Коалиция за България

В пернишките села Бела вода, Боснек и Чуйпетлово победител е Коалиция за България, научи "За Перник".

Цитат на деня: Злощастният Станишев го наритаха неговите избиратели


Злощастният Станишев го наритаха неговите избиратели.. а аз влязох в политиката  достатъчно грамотен и достатъчно заможен и хората оцениха това.

Това заяви лидерът на "България без цензура" и бивш телевизионен водещ Николай Бареков в интервю от кабинета си пред ТВ 7. Според последните данни ББЦ ще получи двама депутати в Европейския парламент.


Петков: АБВ трябва утре да обяви, че ще стане партия

/КРОСС/АБВ трябва утре да обяви, че ще стане партия, заяви Румен Петков пред Нова телевизия.  "Трябва да кажем ясно на лъганите симпатизанти на БСП, че ако искат нещо силно, стойностно и коректно, това е АБВ", обяви още Петков. Той отхвърли тезата, че лошите резултати на АБВ сега, означават край на политическата кариера на Георги Първанов, който при влизането си тази вечер в НДК заявил в щаба на движението, че той поема цялата отговорност. Петков обясни изборните резултати за АБВ и с това, че партията е похарчила едва 300 хил. лв., което е нищожна сума на фона на другите партии, което е лишило движението от присъствие в основни медии. По думите му малкото гласове за БСП пък се дължали и на това, че левицата вместо да се "занимава" с десните партии по време на кампанията, тя се съсредоточила върху АБВ. Според Петков големият политически извод тази вечер е, че правителството и Народното събрание са изчерпали всичките си ресурси и трябва да има предсрочни избори през есента. Утре ще бъде пресконференцията на АБВ.

Петков: АБВ трябва утре да обяви, че ще стане парти

/КРОСС/АБВ трябва утре да обяви, че ще стане партия, заяви Румен Петков пред Нова телевизия.  "Трябва да кажем ясно на лъганите симпатизанти на БСП, че ако искат нещо силно, стойностно и коректно, това е АБВ", обяви още Петков. Той отхвърли тезата, че лошите резултати на АБВ сега, означават край на политическата кариера на Георги Първанов, който при влизането си тази вечер в НДК заявил в щаба на движението, че той поема цялата отговорност. Петков обясни изборните резултати за АБВ и с това, че партията е похарчила едва 300 хил. лв., което е нищожна сума на фона на другите партии, което е лишило движението от присъствие в основни медии. По думите му малкото гласове за БСП пък се дължали и на това, че левицата вместо да се "занимава" с десните партии по време на кампанията, тя се съсредоточила върху АБВ. Според Петков големият политически извод тази вечер е, че правителството и Народното събрание са изчерпали всичките си ресурси и трябва да има предсрочни избори през есента. Утре ще бъде пресконференцията на АБВ.

Готви се първа промяна в кабинета на Пламен Орешарски

Делян Пеевски се отказа от депутатското място в ЕП за сметка на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова


Радева: Без Костинброд се видя дистанцията ГЕРБ-БСП

За пръв път виждаме аудиторията на БСП да се държи така, както се държи сега – неявяване, коментира Андрей Райчев

Райчев: Социолозите се провалиха в прогнозите

За пръв път виждаме аудиторията на БСП да се държи така, както се държи сега – неявяване, коментира Андрей Райчев

Ат. Атанасов: Днес правителството практически падна

Днес правителството практически падна, заяви по НТВ ген. Атанас Атанасов. В София на първо място е ГЕРБ, на второ място РБ. Това е много важно, защото 14 юни е скоро – тогава почнаха протестите, има очаквания от хората тези управляващи да си отидат, каза Атанасов.

Радан Кънев: Волен и Гоце - аут, РБ набира скорост

Волен и Гоце са аут, а Реформаторският блок очевидно набира много добра скорост. Две са лошите новини от изборния ден според реформатора Радан Кънев. Това са слаба избирателна активност и фактът, че "Бареков има пари за 10% от гласуващите".Добрите са повече.

Алгафари: БСП отново обра всички негативи от управлението

/КРОСС/ БСП отново обра всички негативи от управлението. Това мнение изрази пред Дарик Нидал Алгафари. Той посочи и шест-седем грешки на Коалиция за България, които са довели до представянето на формацията на евровота. Първата грешка е Пеевски, според Алгафари. „Не успяха да го обяснят какво е това Пеевски и има ли почва у нас", коментира той. Друга грешка са обещанията, „натворени на парламентарните избори, които при такъв тип коалиция като тази с ДПС е много трудно да ги постигнеш", каза той. Сред обещанията са тези за заплатите, работните места, плоския данък. Грешка е и колебанието в позицията за ситуацията в Украйна, категоричен е Алгафари. „Другото нещо, което направиха и повлия много, е АБВ, за което аз самият имам вина и си посипвам главата с пепел", каза експертът. По думите му там идеята е била да се мобилизира периферията около БСП, но „се оказа, че там е едно-единствено нещо, което се работи за него, е Георги Първанов и затова се и върнах". По думите му грешка е и подреждането на листата на КБ, защото част от социалистите не са припознали трима души на избираеми позиции в нея - Петър Курумбашев, Достена Лаверн и Светлина Йовчева. Друга грешка е по отношение на „Българската левица", като според Алгафари част от избиратели не са разбрали и са дали гласа си за тази формация

"Сова Харис": ДПС изпреварва БСП

29,5% за ГЕРБ, 20,4% за ДПС, 18,4% за БСП, 11,4% за "България без цензура", а Реформаторският блок отпада. Това сочат последните данни от паралелното преброяване на "Сова Харис".
Подобни данни вади и "Медиана". Реформаторският блок има всички шансове да не мине бариерата за влизане в Eвропарламента на базата на 84% от преброените протоколи. 29,5% за ГЕРБ, 20,4% за ДПС, 18,4% за БСП, 11,4% за "България без цензура", а Реформаторският блок отпада. Това сочат последните данни от паралелното преброяване на "Сова Харис". Подобни данни вади и "Медиана". Реформаторският блок има всички шансове да не мине бариерата за влизане в Eвропарламента на базата на 84% от преброените протоколи.

Един убит на изборите в Украйна

/КРОСС/ Група въоръжени мъже откраднаха бюлетини от избирателна секция в Луганска област, Новоайдарски район. При преследването им и след на възникналата престрелка с органи на реда те бяха задържани. " Има жертва - един е убит, а друг - ранен. На място работят следователи'', каза заместник-министъра на вътрешните работи Сергей Яровой. Той обаче не уточни кой е убитият и от коя страна е - на полицията или на престъпниците. По същото време председателят на ЦИК Жанна Усенко-Черная обяви, че в същия регион наистина е имало кражба на изборни книжа и престрелка. ''Имаме информация, че един човек е застрелян'', каза тя. Петро Порошенко бе избран за президент на Украйна на първи тур с 57,31 процента от гласовете. Неговият конкурент от Партия "Отечество" Юлия Тимошенко получава едва 12,39 на сто от гласовете. Следващи във вота са Олег Ляшко с 8,69 на сто и Анатолий Гриценко с 5,98 на сто. Кандидатът на Партията на регионите Михаил Тобкин получава едва 2,35 на сто. Прави впечатление, че националистите Дмитрий Ярош и Олег Тягнибок получават твърде малък процент, съответно 1,08 и 1,45 на сто от гласовете Петро Порошенко заяви, че първата му мисия като президент ще бъде да прекрати войната и да възстанови мира в Украйна. Първата му визита ще бъда в източната част на страната, която е окупирана от проруски сепаратисти. Порошенко каза също, че Украйна никога няма да признае референдума в Крим и окупацията на полуострова от Русия

"Сова Харис": Рeформаторският блок отпада, ДПС - втора сила?

Движението за права и свободи /ДПС/ е втора политическа партия. Това обяви Васил Тончев от социологическа агенция Сова Харис.
ГЕРБ получава 29.57 на сто от гласувалите днес. ДПС има подкрепата на 20.42 на сто, а БСП 18.33 на сто, България без цензура - 11.14 на сто.
Реформаторският блок няма да прескочи необходимият минимум за влизане в ЕП. Движението за права и свободи /ДПС/ е втора политическа партия. Това обяви Васил Тончев от социологическа агенция Сова Харис. ГЕРБ получава 29.57 на сто от гласувалите днес. ДПС има подкрепата на 20.42 на сто, а БСП 18.33 на сто, България без цензура - 11.14 на сто. Реформаторският блок няма да прескочи необходимият минимум за влизане в ЕП.

Закопчаха четирима, пречили на разследване за купуване на гласове

В Панагюрище общински съветник останал цял ден в полицейското управление

Кличко бута барикадите на майдана в Киев

Лидерът на украинската партия УДАР Виталий Кличко, който според екзит-пол води на изборите за кмет в Киев, възнамерява да бутне барикадите на майдана в града. Това заяви самият той в ефира на телевизи...

Местан: ДПС е стабилна трета политическа сила, която доказа, че не зависи от автобуси

"Надявам се да се видя, че е мит зависимостта на ДПС от някакви автобуси. ДПС е устойчива трета политическа сила дори без помощта на автобуси", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по време на...

Висшистите гласуват за "Зелените", най-малко от тях - за ДПС

/КРОСС/ Най-висок дял гласували висшисти имат "Зелените" - 69.2 %, а най-нисък - ДПС - 12 на сто. Това показват данните на социологическа агенция "Галъп интернешънъл", съобщи БНР. От общия брой избиратели 52.3 % са жени, а 47.7 % - мъже. 53% от гласувалите за ГЕРБ са били жени, 47 на сто - мъже, сочат данните на агенция "Медиана", представени по ТВ7. При гласувалите за Коалиция за България 46 % са мъже, а 54 на сто - жени. От гласувалите за ДПС 57 на сто са били мъже, 43 на сто - жени. От гласувалите за "България без цензура" 47 насто са били мъже, 53 на сто - жени. От избралите Реформаторския блок 41 на сто са били мъже, 59 на сто - жени.  

Калфин: Не се занимаваме със Станишев

/КРОСС/ Определянето на приоритетите, които ще обединят България, е най-важното за АБВ, каза Ивайло Калфин в интервю по bTV. Основната ни роля е да предложим на хората нормална алтернатива и адекватна политика, добави той. Според Калфин един от основните проблеми на АБВ е, че преди изборите КБ е водила кампания срещу тях. Резултатът от 3-4 на сто от гласовете е недостатъчен за влизане в ЕП, но ще изчакаме преброяването. Избирателната активност беше по-ниска от очакваната, посочи Ивайло Калфин. Не се занимаваме със Сергей Станишев, каза той в отговор на въпрос дали АБВ ще сваля лидера на БСП.  

Пиронкова премина първия кръг на "Ролан Гарос"

Цветана Пиронкова успя да преодолее първия кръг на Откритото първенство на Франция след тежка победа над Аника Бек (Германия). Българската тенисистка загуби първия сет след тайбрек с 6:7(5), но успя да вземе следващите два сета с 6:3 и 6:2. Мачът продължи 2 часа и 33 минути.   Срещата беше много нервна, защото и двете тенисистки лесно допускаха пробиви при техен сервиз. При поредния изблик на ярост заради собствените си грешки Пиронкова изкрещя на корта: "Не мога да вкарам един тъп форхенд. За какво играя бе, братче? Е*аси тъпата игра".   След загубата на първия сет Пиронкова изоставаше и във втория с един пробив разлика. Тя обаче направи невероятен обрат в играта си и успя да спечели десет от последните дванадесет гейма на мача.   Българката достига втория кръг на "Ролан Гарос" за пети път, но никога не е преминавала това ниво. В следващия мач ще се изправи срещу победителката от мача между миналогодишната финалистка Мария Шарапова и квалификантката Ксения Первак.

Eто я изненадата: ДПС взима 4-ти мандат; изравни се с БСП

Голямата изненада е факт! ДПС взе още един мандат. БСП падна от 5 на 4.

ГЕРБ и реформаторите подканиха правителството към оставка

/КРОСС/ Говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поискаха един след друг оставката на правителството на Пламен Орешарски в изявления по БНТ. Според двамата това трябва да стане след резултатите от днешния евровот, в който ГЕРБ получи по предварителни данни около 29% от вота според различните прогнози, а БСП остана втора с около 20%. "Всяка партия, която иска да вади България от Европа и да я забърква в евроазийски сценарии, беше жестоко наказана на днешните евроизбори", каза Кънев. "Управляващите се свалиха сами на днешните избори, трябва незабавно да подадат оставка и да отстъпят мястото във властта, което заемат несправедливо", каза Бойко Борисов. Преференциалният вот за Реформаторския блок е най-висок - над 50%, което увеличава възможността водачката на листата им Меглена Кунева да не замине за Брюксел като евродепутат, а това да стори вторият в списъка Светослав Малинов от ДСБ. Кунева обаче заяви, че не се притеснява от тази възможност, а работи най-вече за единството на Реформаторския блок.  

С Бареков отиваме и на парламентарни избори

Вотът днес показа какво търсят и какво искат българите. Че търсят една консенсусна и алтернативна политика. Това заяви на влизане в НДК, след края на изборния ден, председателят на ВМРО и коалиционен партньор на Николай Бареков - Красимир Каракачанов.

Пиронкова с победа на старта на Ролан Гарос

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова стартира успешно турнира от големия шлем Ролан Гарос, като записа победа над Аника Бек от Германия след 6:7, 6:3, 6:2. Срещата продължи 153 минути, а в началото започна добре и за двете тенисисистки, като те си вземаха подаванията до 3:3 в първия сет. Последваха два много дълги гейма, а накрая на сета се стигна до тайбрек. В него Цветана стигна до 3:3 от 1:3, но в крайна сметка отстъпи с 5:7, а с това и сета с 6:7. Във втората част Пиронкова се активизира в четвъртия гейм, когато реализира пробив за 2:2. След нови два пробива на тенисистките резултатът стана 3:3, но българката взе важния седми гейм, в който сервираше и поведе с 4:3, а след това и затвори сета при 6:3. В решителния трети сет Пиронкова стартира с пробив, след което го затвърди за 2:0. Последва много силна игра на българката и се стигна до 5:2, а в дълъг осми гейм преминал през няколко равенства Пиронкова спечели и победи с 6:2, а с това и срещата. Това е първа победа на българката над Бек, а във втория кръг я чака Мария Шарапова или Ксения Первак.  Техният мач е в понеделник.

В кв. Тева води ГЕРБ

В Пернишкия квартал Тева води ГЕРБ, сочат предварителните преброявания на "За Перник".

В кв. Изток води ГЕРБ

В най-големия пернишки квартал Изток, резултатите са в полза на ГЕРБ, научи "За Перник.

Протест: Оставка и незабавни избори

/КРОСС/ Недоволни от изборните резултати хора призовават за протест в 21.30 часа на пилоните на НДК. Събитието се организира в групата „Оставка и незабавни избори". „Гражданите се произнесоха. И на избори. Олигархично-политическия монопол, който издевателства над България близо година беше осъден на политическа смърт. Ние настояваме за НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И ИЗБОРИ. Елате да им го кажем в лицето, както го правим от 14 юни (става въпрос за датана, на която Делян пеевски бе избран за шеф на ДАНС - бел. ред.). Ще бъдем непримирими в искането си в 21.30 на пилоните на НДК", пишат организаторите. Присъствие пред пилоните са заяви почти 300 човека.  

Красимир Каракачанов: Кампанията на ВМРО е 550 000 лева

Еврокампанията на ВМРО струва 550 000 лева. Парите са от субсидия и дарения. Това обяви лидерът на партията Красимир Каракачанов пред TV7.
„Резултатът от изборите е интересен. Показа се, че българите търсят алтернатива в модела. Търси се консенсус в центъра, консенсус около бъдещето на България. Ясно е че, партиите, които влизат в европарламента, Еврокампанията на ВМРО струва 550 000 лева. Парите са от субсидия и дарения. Това обяви лидерът на партията Красимир Каракачанов пред TV7. „Резултатът от изборите е интересен. Показа се, че българите търсят алтернатива в модела. Търси се консенсус в центъра, консенсус около бъдещето на България. Ясно е че, партиите, които влизат в европарламента,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване