Цитат на деня: Изборите бяха нечисто състезание с много допинг


Нечисто състезание с много допинг.
Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда коментира по Би Ти Ви евроизборите

Бойко Борисов поиска незабавна оставка на правителството и предсрочни избори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска незабавна оставка на министър-председателя Пламен Орешарски и на председателя на Народното събрание Михаил Миков. "След този вот кабинетът „Орешарски” да подаде оставка. Народът им каза, че те не са за тези места, този резултат значи незабавна оставка и предсрочни избори", каза Борисов.

АБВ се трансформира в партия

АБВ трябва утре да обяви, че ще стане партия, заяви пред "Нова телевизия" в неделя членът на настоящото движение Румен Петков. По думите му, "трябва да кажем ясно на лъганите симпатизанти на БСП, че ако искат нещо силно, стойностно и коректно, това е АБВ".   Той отхвърли тезата, че сегашните лоши резултати на АБВ означават край на политическата кариера на Георги Първанов, който при влизането си тази вечер в НДК заявил в щаба на движението, че той поема цялата отговорност за изборния резултат.   Петков посочи, че АБВ е похарчило за изборите само 300 хил. лв., което е нищожна сума на фона на другите партии, и така движението нямало присъствие в основни медии. По думите му малкото гласове за БСП пък се дължали и на това, че левицата вместо да се "занимава" с десните партии по време на кампанията, се съсредоточила върху АБВ.   Кандидат-евродепутатът на АБВ Ивайло Калфин пък обясни пред бТВ, че един от основните проблеми на АБВ е, че преди изборите КБ е водила кампания срещу тях.   Според Петков големият политически извод тази вечер е, че правителството и Народното събрание са изчерпали всичките си ресурси и трябва да има предсрочни избори през есента.   Определянето на приоритетите, които ще обединят България, е най-важното за АБВ, каза още Калфин. Основната ни роля е да предложим на хората нормална алтернатива и адекватна политика, добави той. Не се занимаваме със Сергей Станишев, каза Калфин в отговор на въпрос дали АБВ ще сваля лидера на БСП.

Цитат на деня: Като какъв ще се качиш на трибуната, бе, Миков? Върни ми кафеварката


"Хората не искат "Атака". Орешарски има ли морал, има ли срам, че се коалира с тях? Не знам Михаил Миков как ще се качи на трибуната. Като какъв ще се качиш, бе, Миков? Да ми върнеш кафеварката", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. 

Той призова правителството незабавно да си подаде оставката и да бъдат образувани предсрочни избори.

За ценността на кафеварката на Борисов се разбра в средата на месеца, когато по нареждане на председателя...

Варна има евродепутат

Варна ще има свой евродепутат в Брюксел. Това е шестият в листата на ГЕРБ Емил Радев, който, според всички предварителни резултати от евровота, ще бъде един от 17-те български представители в новия Европейски парламент. Българските депутати в Брюксел са адвокати на страната, кааза скоро Радев в интервю за Дарик Варна.

Победа на дясното в Европа

Християндемократите спечелиха вота в Германия и Австрия, крайнодесните спечелиха във Франция и Великобритания. Това показват първите резултати от изборите за Европейски парламент. Християндемократическият съюз на Ангела Меркел спечели изборите за европарламент в Германия с 36% от гласовете. На второ място остана Германската социалдемократическа партия с 27,5%. На трето място с голяма разлика след вторите е партията Алтернатива за Германия с 6,5% от гласовете. Във Франция победител на изборите е крайнодесният Национален фронт. Партията на Марин льо Пен получи 24,4% от подкрепата на избирателите. Дясноцентристкият Съюз за народно движение е на второ място с 20,3% от гласовете, а на трето остана социалистическата партия на президента Франсоа Оланд с 14,2%. Крайнодесните спечелиха вота във Великобритания. Партията на независимостта на крайнодесния националист Найджъл Фараж получи най-много гласове на зборите – 27%. на второ място е Лейбъристката партия с 26% от гласовете. Консервативната партия на премиера Дейвид Камерън пък получи 22%, следвана от „зелените“, които получиха 10% от гласовете. Християндемократите спечелиха вота в Австрия с 27,9%. Следват ги социалдемократите с 23,9%, а след тях се нарежда крайната десница „Партия на свободата“ с 19,9%. Победата на дясното се вижда и в България. Според първите резултати ГЕРБ печели убедително изборите с около 28-29%, оставяйки на второ място Коалиция за България с около 20%. Лявата радикална партия СИРИЗА спечели изборите в Гърция. Според социолозите "Сириза" води с около 3% пред консервативната партия "Нова демокрация". "Сириза" има между 26 и 30%, а "Нова демокрация" – между 23 и 27%, сочат резултатите. Неонацистката "Златна зора" остана на трето място с около 10% от гласовете, а социалистическата ПАСОК е на четвърто място с 9%.

Папата на историческа среща с Вартоломей I

Лидерите на католическата и православната църква подписаха и декларация, призоваваща за напредък в сближаването на двете църкви

Корнелия Нинова: Европейските избори нямат общо с националните

/КРОСС/ Европейските избори нямат общо с националните. Така Корнелия Нинова от Коалиция за България отговори на въпроса ще има ли предсрочни парламентарни избори след резултата от евровота днес. Според нея причината не може да бъде и не е само в лидера. Според нея част от гласовете за АБВ са взети от БСП. Нещо трябва да променим, очевидно бъркаме някъде, призна тя и допълни: Трябва да седнем разумно, с аргументи, да обмислим защо се е стигнало до тук, да видим къде са причините и да ги отстраним.    

ГЕРБ печелят убедително евроизборите в България

Пет партии ще имат свои представители в новия Европейски парламент - ГЕРБ, „Колиция за България”, ДПС, „България без цензура и Реформаторския блок. Това показват прогнозните резултати на социологическите агенции малко след края на изборния ден в България.

Каракачанов: Кампанията на ВМРО е 550 000 лева

Еврокампанията на ВМРО струва 550 000 лева. Парите са от субсидия и дарения. Това обяви лидерът на партията Красимир Каракачанов пред TV7.
„Резултатът от изборите е интересен. Показа се, че българите търсят алтернатива в модела. Търси се консенсус в центъра, консенсус около бъдещето на България. Ясно е че, партиите, които влизат в европарламента, Еврокампанията на ВМРО струва 550 000 лева. Парите са от субсидия и дарения. Това обяви лидерът на партията Красимир Каракачанов пред TV7. „Резултатът от изборите е интересен. Показа се, че българите търсят алтернатива в модела. Търси се консенсус в центъра, консенсус около бъдещето на България. Ясно е че, партиите, които влизат в европарламента,

Мая Манолова: В Кюстендил бием ГЕРБ! Журналистите: А в Бобов дол?

В Кюстендил бием ГЕРБ!, беше коментарът на необикновено лаконичната Мая Манолова на влизане в НДК. Журналистите веднага контрираха с въпроса: - А в Бобов дол? В Бобов дол избирателната активност не е по-висока от средната за областта, бе кратко каза  зам.-председателят на парламента и побърза да влезе в сградата. Вижте тук как Ковачки урежда гласове за Бобов дол и как контролира процеса.

Пеевски платил кувертите на абитуриентите от Сърница

Абитуриентите от Сърница са спонсорирани от втория в листата на ДПС за евроизборите Делян Пеевски. Това признаха  зрелостниците пред bTV. От областния съвет на ДПС в Пазарджик с гордост признават, че оркестърът на бала на абитуриентите в Сърница в деня за размисъл е подарък от Делян Пеевски. Зрелостниците потвърдиха, че човекът, платил музиката и кувертите за тържеството, е кандидатът за евродепутат от ДПС. Пред медията младежите му благодарят и казват, че ще гласуват за него и за партията му. В дните преди изборите самата Сърница получава "подаръци" и от правителството. От 17 години градът иска да стане самостоятелна община. Кабинетът удовлетворява желанието веднага след старта на кампанията. Одобрен е и проект за две спортни площадки. На въпрос дали това е предизборен жест, кметът Мустафа Аликанов отговаря: „За мен е важно, че се е случило. Дали е предизборен жест - не знам. Ще си покаже”. По предварителни данни избирателната активност в Сърница е над 70% - над 1630 души са гласували за ДПС , а между 200 и 230 - за други партии.

Курумбашев:Развръзката не е на евроизборите

„Ако някой е чакал развръзка на тези избори, тя не е настъпила. Ако съберете резултата на БСП и АБВ, ще получите съотношение между Коалиция за България и ГЕРБ от вота през 2013 година", каза кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Петър Курумбашев.

Курумбашев: Ако някой е чакал развръзка от вота, тя не настъпи

/КРОСС/ Не би трябвало да се очакват предсрочни парламентарни избори в страната. Това мнение изрази пред Дарик кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Петър Курумбашев. „Ако някой е чакал развръзка на тези избори, тя не е настъпила. Ако съберете резултата на БСП и АБВ, ще получите съотношение между Коалиция за България и ГЕРБ от вота през 2013 година", каза той. По отношение на разликата между първите две политически сили, Курумбашев призова да се изчакат извадките от протоколите, а не да се разчита на екзитполовете, като се позова на резултатите от президентските избори през 2011 година. На въпроса дали вижда причина за резултата на БСП в представянето на АБВ и Българска левица, Курумбашев каза, че тя е очевидна. Той каза, че ако се съберат резултатите на трите формации, ще се получат проценти, каквито Коалиция за България е имала през 2013 година. „Очевидно са изиграли своята роля и очевидно тези избиратели не са доволни от нещо, което е свързано с БСП, а пък се разпознават иначе като представители на лявото пространство", каза Петър Курумбашев. „Политическото бъдеще на България е с неясен хоризонт. Може да навлезем в период на политическа нестабилност", каза той. По думите му един следващ парламент, при положение, че има парламентарни избори, би имал шест-седем партии и това му прилича на „италиански вариант" - кратки правителства и дълга политическа нестабилност

Румен Петков: Утре АБВ ще обяви, че се превръща в партия

Правителството и парламентът изчерпаха всички ресурси, каза Петков

Пиронкова започна с победа в Париж

Цветана Пиронкова изигра много труден мач на старта на откритото на Франция в Париж, но успя да спечели срещу съперничка, от която само бе губила.
 Най-добрата българска тенисистка отстрани 6:7 (5:7) 6:3, 6:2 бившата шампионка при девойките на Цветана Пиронкова изигра много труден мач на старта на откритото на Франция в Париж, но успя да спечели срещу съперничка, от която само бе губила. Най-добрата българска тенисистка отстрани 6:7 (5:7) 6:3, 6:2 бившата шампионка при девойките на "Ролан Гарос" Аника Бек (Гер) и така прекъсна серия от три поредни неуспешни мача в турнирите.

Последни данни: „Галъп“: 0,1% разлика между БСП и ДПС. „Алфа Рисърч“: ГЕРБ –30,2%, БСП –19,5%

ГЕРБ – 30,2% Коалиция за България – 19,5%, ДПС - 16,8%, „България без цензура“ - 10,6%, Реформаторски блок – 6,5%.
Това сочат социологически данни на агенция „Алфа Рисърч“ за евровота при паралелно преброяване на 50% от протоколите.
„Галъп“ пък дава следните данни при 80% от паралелното преброяване: ГЕРБ – 29,2%, БСП – 19,3%, ДПС – 19,2, ББЦ – 10, ГЕРБ – 30,2% Коалиция за България – 19,5%, ДПС - 16,8%, „България без цензура“ - 10,6%, Реформаторски блок – 6,5%. Това сочат социологически данни на агенция „Алфа Рисърч“ за евровота при паралелно преброяване на 50% от протоколите. „Галъп“ пък дава следните данни при 80% от паралелното преброяване: ГЕРБ – 29,2%, БСП – 19,3%, ДПС – 19,2, ББЦ – 10,

Виталий Кличко е новият кмет на Киев

Основният му политически опонент - депутатът от Върховната Рада Леся Оробец - е получила 10,3% от гласовете

Местан: Тази вечер ще видите Делян Пеевски

/КРОСС/"ДПС явно изпълни политическите си цели, които имаше на тези избори - да съхрани минимум позициите си в Европейския парламент. Явно ДПС се утвърждава като стабилна трета политическа сила в България и не се оправдаха мрачните прогнози, че движението би могло да се измести от тази позиция", коментира пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан. На въпрос къде е Делян Пеевски, той отговори, че ще го видим тази вечер. Той допълни, че след като види окончателните данни, ще направи оценка за резултата на победителя и увери, че тя ще бъде „достатъчно коректна". "Ще бъдем изправени пред една реалност, ако ДПС има три реализирани мандата и пред съвършено различна, ако сме реализирали четири, каквито очаквания имаме", коментира още Местан. БСП има 4 сигурни мандата, а петият им мандат е висящ. Този мандат може да отиде при ДПС, каза в ефира на Нова социологът от „Алфа Рисърч" Станислав Стоянов. Данните са при 90% паралелно преброяване на вота.

Искам оставка на кабинета още тази вечер, обяви Борисов

Не препоръчва на ДПС да седят повече зад БСП, защото левицата щяла да ги повлече

ЕНП първа в ЕП с 212 евродепутати

Социалистите остават втори със 185, трети са АЛДЕ със 71 места

ЕНП първа в ЕП с 211 евродепутати

Социалистите остават втори със 193, трети са АЛДЕ със 74 места


БСП и ДПС имат почти еднакъв резултат, според паралелното преброяване на "Галъп"


ГЕРБ увеличава преднината си пред БСП, като левицата има почти еднакъв резултат с ДПС, сочат данните от паралелното пребояване на "Галъп", при 80% обработени резултати от екзит пола. Партията на Борисов има 29.3%, а левицата 19.3 на сто.

ДПС са получили 19.2% от гласовете на евроизборите. Леко понижение се забелязва на резултата на "България без цензура" - от 11 на 10.6%. По-сериозен е спадът при "Реформаторския блок" и от 6.5 на сто, той е коригиран на 5.7%.

При това...

Проблем с ваучерите за евтино фермерско гориво

Бензиностанции и търговци на гориво не приемат ваучерите на фермерите за покупка на евтина нафта, заяви вчера пред “Труд” Ангел Вукодинов, зам.-шеф на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Раздаването на книжата от агрослужбите по места започна на 16 май т.г. С тях се осигурява намален акциз с 31 стотинки на литър гориво. Бензиностанции и търговци на гориво не приемат ваучерите на фермерите за покупка на евтина нафта, заяви вчера пред “Труд” Ангел Вукодинов, зам.-шеф на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Раздаването на книжата от агрослужбите по места започна на 16 май т.г. С тях се осигурява намален акциз с 31 стотинки на литър гориво.

Повечето нарушения в изборния ден са свързани със схеми за контролиран вот

/КРОСС/ Обикновено, през последните 6-7 години, 2/3 от нарушенията, които наблюдаваме, са организационни нарушения, свързани с процедурите, гарантирани с ЦИК. Днес тези нарушения са по-малко с 50%, като същевременно имаме огромен блок - от около 40% от нарушения, които са свързани не с купуване на гласове, а със схеми за контролиран вот. Това каза председателят на „Прозрачност без граници" Огнян Минчев в интервю за БНР.  Няколко са събитията, които трябва да бъдат отбелязани. На първо място е ниската избирателна активност, ниска дори по мащабите за европейски избори. На второ място е голямата разлика между ГЕРБ и БСП, като тук трябва да се почертае не само относителният успех на ГЕРБ, но и сериозният неуспех на БСП. Очевидно е, че негативният резултат на БСП е породен по-скоро от два фактора. Първият фактор са трите процента на АБВ - гласове, взети от БСП, но вторият фактор, който е с много по-голяма степен на важност, е разочарованието на съществена част от избирателите на БСП, които не са пожелали да отидат и да пуснат своя глас, добави той. Според него от тук нататък ще има променена политическа ситуация с искане за оставка на правителството, разпускане на парламента и нови избори.  

АБВ ще става партия


АБВ трябва утре да обяви, че ще стане партия, обяви в ефира на "Нова телевизия" членът на настоящото движение Румен Петков.

Утре ще бъде пресконференцията на АБВ. "Трябва да кажем ясно на лъганите симпатизанти на БСП, че ако искат нещо силно, стойностно и коректно, това е АБВ", обяви още Петков.

Той отхвърли тезата, че лошите резултати на АБВ сега, означават край на политическата кариера на Георги Първанов, който при влизането си тази вечер в НДК заявил в щаба на...

Местан: Изпълнихме политическите си цели

Ще бъдем изправени пред една реалност, ако имаме 3 мандата и пред съвсем друга, ако имаме 4 мандата, каза лидерът на ДПС, попитан трябва ли правителството да остане на власт

ЕНП обяви победа на изборите за Европейски парламент

Кандидатът на европейските консерватори за председател на ЕК Жан-Клод Юнкер обяви победата на своята партия на европейските избори, предаде AFP. В свое съобщение в „Туитър” Юнкер ...

Умира Панайот Волов

Панайот Вичев Волов е деец на националреволюционното движение с псевдоним Петър Ванков. Той е сред инициаторите, учредителите и главните дейци на Гюргевския революционен комитет и на Априлското въстан...

БСП 19,3, ДПС 19,2, Реформаторите на ръба с 5,7

Пълен обрат сочат данните на Галъп при 80% извадка от паралелното преброяване. Само една десета от процента вече дели БСП и ДПС. Реформаторския блок пада и вече е на ръба и дори под него. ГЕРБ има 29,3%, а ББЦ 10,6.

Възходът на крайните партии се потвърждава от екзит полове в четири страни от ЕС


Първите екзит полове от изборите за Европейски парламент засега потвърждават възхода на крайните партии в Европа, посочва агенция "Франс прес" в първи анализ за европейските избори. Агенцията прави изводите си въз основа на екзит полове в Гърция, Австрия и Германия. Във Франция "Националният фронт" е на първо място, което затвърждава тезата на агенцията.

В Гърция радикалната левица СИРИЗА има лека преднина пред управляващата десница "Нова демокрация" и се очаква да спечели между 26 и...

21 810 души са гласували зад граница към 20:00 часа

/КРОСС/ 21 810 са българските граждани, упражнили своя вот зад граница към 20.00 часа българско време в изборите за членове на Европейски парламент от Република България. Най-много са гласувалите в Испания - 4 537 души. В Италия нашите сънародници упражнили правото си на глас са 622. Общият брой на гласувалите в Гърция българи е 1 538, като 849 от тях са гласувалите в Атина. В Кипър гласувалите са 1299. 1 571 са българите, гласували в Германия, а в Австрия те са 1 259. Гласувалите във Франция са 1 498, а в Белгия - 2 190. В Нидерландия българските гласоподаватели са 1 307. В Македония 1 140 българи са гласували на изборите за Европейски парламент. От тях 460 са гласувалите в Битоля, а 680 в Скопие. Общият брой на гласувалите в Турция е 45, а в Румъния той е 58. 1 911 са българските граждани, които са отишли до урните до този момент във Великобритания. Изборният ден в чужбина преминава в спокойна обстановка, съгласно изискванията на закона.  

Националният фронт с историческa победа във Франция

Крайнодясната партия Национален фронт води с голяма преднина на евроизборите във Франция. Партията постига исторически резултат от 25%, сочат резултатите от екзит половете. Oфициални данни показват, че избирателната активност е била малко над 35% в ранния следобед. През 2009 година към същия период тя беше около 33%, Крайнодясната партия Национален фронт води с голяма преднина на евроизборите във Франция. Партията постига исторически резултат от 25%, сочат резултатите от екзит половете. Oфициални данни показват, че избирателната активност е била малко над 35% в ранния следобед. През 2009 година към същия период тя беше около 33%,

Националният фронт с исторически резултат във Франция

Крайнодясната партия Национален фронт води с голяма преднина на евроизборите във Франция. Партията постига исторически резултат от 25%, сочат резултатите от екзит половете. Oфициални данни показват, че избирателната активност е била малко над 35% в ранния следобед. През 2009 година към същия период тя беше около 33%, Крайнодясната партия Национален фронт води с голяма преднина на евроизборите във Франция. Партията постига исторически резултат от 25%, сочат резултатите от екзит половете. Oфициални данни показват, че избирателната активност е била малко над 35% в ранния следобед. През 2009 година към същия период тя беше около 33%,

Пиронкова стартира с труден обрат в Париж и очаква Шарапова във втория кръг


Цветана Пиронкова започна успешно деветото си поредно участие на "Ролан Гарос". Най-добрата българска тенисистка победи германката Аника Бек с 6:7 (3), 6:3, 6:2 в много тежък, оспорван и изпълнен с обрати мач, продължил 2.33 часа. 

Пловдивчанката беше изправена пред трета загуба в третия си мач срещу Бек, след като загуби първия сет, а във втория два пъти изоставаше с един пробив разлика. Тя обаче направи страхотен обрат, като спечели десет от последните дванадесет гейма на мача. ...

Кунева: Ядосана съм, че останалите партии лепват петното на срама от купен вот върху България

/КРОСС/ Когато вярваш в нещо, вярваш докрай. Сподвижниците ни направиха чудеса и извадиха обществото от апатията. Така водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева коментира пред БТВ резултатите от вота. Ядосана съм, че останалите партии лепват петното на срама от купен вот върху България, заяви Кунева. Тя беше категорична, че Блокът е единствената политическа сила, която не е купила нито един глас. Ние винаги сме били за мажоритарния избор и аз винаги съм го защитавала, коментира тя преференциалния вот. Няма съмнение, че Реформаторският блок продължава заедно напред, каза още тя и подчерта, че преференцията е нещо, за което ДБГ и лично тя са се борили. За мен единството на Блока е най-важното, тепърва ще имаме още победи, добави Кунева. На въпрос дали РБ ще иска предсрочни избори, Кунева отговори, че Блокът още от създаването си е обявило позицията си против управлението и няма основания да я променя. Колкото силно искахме предсрочни избори преди година, толкова силно го искаме и сега, подчерта Меглена Кунева. Антиевропейските сили бяха съкрушително победени на тези избори и за българското правителство трябва да говорим в минало време, посочи лидерът на ДСБ Радан Кънев.  

Най-висок дял гласували висшисти имат Зелените, най-нисък - ДПС

Най-висок дял гласували висшисти имат "Зелените" - 69.2 %, а най-нисък - ДПС - 12 на сто. Това показват данните на социологическа агенция "Галъп интернешънъл", съобщи БНР. От общия брой избиратели 52.3 % са жени, а 47.7 % - мъже. 53% от гласувалите за ГЕРБ са били жени, 47 на сто - мъже, сочат данните на агенция "Медиана", представени по ТВ7. При гласувалите за Коалиция за България 46 % са мъже, а  54 на сто  - жени. От гласувалите за ДПС 57 на сто са били мъже, 43 на сто - жени. От гласувалите за "България без цензура" 47 насто са били мъже, 53 на сто - жени. От избралите Реформаторския блок 41 на сто са били мъже, 59 на сто - жени.

Аскеер 2014 - точно в целта

Точни попадения направиха комисиите, които определиха тазгодишните носители на театралната награда „Аскеер”. Това е изводът от 24-ата церемония, организирана от фондация „А’Аскеер” навръх 24 май в Театър „Българска армия”.
Впечатляващ и нестандартен, без да залита в необясними модерности, „Ромео и Жулиета” на Габровския драматичен театър заслужено Точни попадения направиха комисиите, които определиха тазгодишните носители на театралната награда „Аскеер”. Това е изводът от 24-ата церемония, организирана от фондация „А’Аскеер” навръх 24 май в Театър „Българска армия”. Впечатляващ и нестандартен, без да залита в необясними модерности, „Ромео и Жулиета” на Габровския драматичен театър заслужено

Борисов: Има един победител – ГЕРБ, Орешарски да подава оставка

Има един победител на тези избори и това е ГЕРБ. Колкото и да не ми е приятно, трябва да поздравя и Бареков. ДПС също са в отлична форма, както и ние, коментира резултатите от евровота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обясни, че трябва да се благодари на "българския народ и на Господ" за този резултат.   "Ние не само победихме Станишев. Ние победихме и лидера на ПЕС. Псевдопремиерът и преспредседателят на Народното събрание веднага да подадат оставка и да се махат от местата веднага, които са заели несправедливо", допълни той.   Борисов така и не коментира резултата на Реформаторския блок, който членува в Европейската народна партия заедно с ГЕРБ. Той призова още тази вечер премиерът Пламен Орешарски да подаде оставка, за да спре разделението в страната и тя да се управлява според волята на народа.   "Вотът на недоверие беше днес. "Атака" нямат право дори да участват във вота на недоверие (за провал на политиката на правителството в енергийния сектор, който предстои в парламента – бел.ред.), защото хората не ги искат. Сега Орешарски има ли морал? Аз не знам Мишо Миков как ще се качи на трибуната, с какво право бе, г-н Миков. Това е срамота. Има ли срам? Честитя на Станишев, че отиде в Брюксел. Той се спаси... Стига (избирателите) да не са използвали преференцията и да са го изместили от първото място. (Станишев) Да е жив и здрав дълги години да е председател на БСП", продължи Борисов и се прекръсти.   Лидерът на ГЕРБ не пожела да отговори директно на въпроса дали партията му ще търси сближаване с ДПС и "България без цензура".   "Като партия победител ние ще чакаме други да потърсят сближаване с нас. Не може партия победител на два последователни избори да е извън властта. 11% са гласували за Бареков, то не зависи от мен", коментира Борисов.   Той допълни, че ГЕРБ няма план "Б", освен оставката на правителството. В отговор на въпрос дали се радва, освен за Станишев и за Делян Пеевски, че е станал евродепутат, Борисов каза: "Радвам се и за двамата. Честитя им". Той обясни, че сега в ГЕРБ няма да правят сумирания коя партия с коя би могла да е. Той използва любимите си футболни аналогии и обясни, че всеки отбор сам участва в Шампионската лига.   "Няма такива сумирания. Ако всички са срещу ГЕРБ, аз ви гарантирам, че ГЕРБ ще има повече от всички останали взети заедно", каза Борисов.   След като честити на ДПС и Делян Пеевски, лидерът на ГЕРБ отправи и послание към партията на Лютви Местан: "Не бих препоръчал на ДПС да стои с БСП, защото ще ги завлече в канала, както преди четири години. Сега позволете да се оттеглим. Забраних им уискито (в ГЕРБ), за да не се напият и да ги снимате пияни. Защото им се пие на хората от работа", каза Борисов.

Последни данни: „Галъп“: 0,1% разлика между БСП и ДПС. „Алфа Рисърч“: ГЕРБ води с почти 10%

ГЕРБ – 30,2% Коалиция за България – 19,5%, ДПС - 16,8%, „България без цензура“ - 10,6%, Реформаторски блок – 6,5%.
Това сочат социологически данни на агенция „Алфа Рисърч“ за евровота при паралелно преброяване на 50% от протоколите.
„Галъп“ пък дава следните данни при 80% от паралелното преброяване: ГЕРБ – 29,2%, БСП – 19,3%, ДПС – 19,2, ББЦ – 10, ГЕРБ – 30,2% Коалиция за България – 19,5%, ДПС - 16,8%, „България без цензура“ - 10,6%, Реформаторски блок – 6,5%. Това сочат социологически данни на агенция „Алфа Рисърч“ за евровота при паралелно преброяване на 50% от протоколите. „Галъп“ пък дава следните данни при 80% от паралелното преброяване: ГЕРБ – 29,2%, БСП – 19,3%, ДПС – 19,2, ББЦ – 10,

Отчуждения бавят 3 важни пътни проекта

Три важни пътни проекта са на път да закъснеят фатално заради забавени отчуждителни процедури, научи „Монитор”. Два от тях са в София - Западната дъга и Северната скоростна тангента, а третият отсечката от Сандански до Кулата на АМ „Струма”.

Делян Пеевски платил бала на абитуриентите в Сърница в деня за размисъл


Кандидатът за евродепутат ДПС Делян Пеевски е платил кувертите на всички абитуриенти в Сърница, празнували в събота, когато беше денят за размисъл, съобщи Би Ти Ви. Тогава краят на училището са отбелязали три класа.

Вторият в листата на ДПС за евроизборите платил музиката и кувертите по 20 лева. В анкета абитуриентите казват, че в неделя ще гласуват, като почти всички от тях споменават, че ще дадат гласа си за ДПС.

В навечерието на евровота Сърница получава от...

Петков: Още утре АБВ трябва да се заяви като политическа партия

Няма никакво съмнение, че това е загуба за АБВ, болезнена е, вярвайте, каза по НТВ Румен Петков. Той посочи, че една от причините са парите. те водят след себе си присъствието в медиите. Ние отсъствахме и от националния ефир.

Местан се надява и на четвърти евродепутат

Явно ДПС се утвърждава като стабилна трета политическа сила в България и не се оправдаха мрачните прогнози, че ДПС може да се измести от тази позиция, заяви пред журналисти в неделя лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан. Той изрази надеждата си, че неговата партия ще има и четвърти евродепутат след окончателните резултати от преброяването..   Местан благодари на избирателите на ДПС с думите, че "този месец май бе достатъчно дъждовен и този ден бе един от малкото, в който можеха да вършат къртовската си работа, но те гласуваха". Той обяви, че ще спази думата на партията да уважи изборния резултат и "след като видим окончателните данни, ще направя оценка и на окончателните резултати на победителя".   Лидерът на ДПС отбеляза още, че вотът показал, че като най-младата партия движението има и най-младия избирател, според социологическите проучвания.

Оставка и незабавни избори искат пред НДК

Протест за 21:30 часа на пилоните на НДК е обявен във фейсбук. Събитието се организира в групата „Оставка и незабавни избори”.
„Гражданите се произнесоха. И на избори. Олигархично-политическия монопол, който издевателства над България близо година беше осъден на политическа смърт. Ние настояваме за НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И ИЗБОРИ. Протест за 21:30 часа на пилоните на НДК е обявен във фейсбук. Събитието се организира в групата „Оставка и незабавни избори”. „Гражданите се произнесоха. И на избори. Олигархично-политическия монопол, който издевателства над България близо година беше осъден на политическа смърт. Ние настояваме за НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И ИЗБОРИ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване