Галъп: 17% са гласували към 12.00 часа

17% е избирателната активност към 12.00 часа на европейския вот в страната. Това показват данните от екзитпола на "Галъп Интернешънъл".   Според официалните данни на ЦИК активността в страната към 11:15 ч. е 7.62%. Най-активни са избирателите в Бургас - 13.41%, най-слаба е активността в Пловдив - 4.20%.   Общият брой гласували в страната към 11.15 ч. е 484 177 души.   "Това, в сравнение с изборите през 2009-та година за Европейски парламент, изглежда почти същата картина. Тогава, през 2009 година, към 12 часа, са упражнили правото си на глас 17.7%, така че се движим напълно в рамките на вижданата досега избирателна активност", коментира политологът Димитър Ганев от Галъп пред БНР.   Българските граждани избират в неделя 17 представители в Европейския парламент. За вота са регистрирани 15 партии, 6 коалиции и трима независими кандидати. За тях могат да гласуват 6 533 828 избиратели.   Част от избирателите в София и област Пазарджик могат да гласуват в 100 секции експеритемнално и машинно.   Представителите на България в следващия ЕП ще бъдат 17 - с един по-малко от мандата на институцията за периода 2009-2014 година. От досегашните 18 български евродепутати 11 се борят за преизбиране.   Очаквайте подробности

Пожарникар

/КРОСС/ Поводът да участвам в конкурса "Благотворителността пред обектива" е запознаването ми с Богдан Личев. Той е Командир на екип / КЕ / на Участък "Пожарна безопасност и защита на населението" гр. Нови Искър. Удивлява ме невероятната отдаденост с която работи с децата на Нови Искър. Влага цялото си сърце и умения да ги научи на правилата на безопасност в опасни ситуации и да ги научи на отговорност . Управлява фейсбук страница " ПОЖАРНИКАР - уважавана и достойна професия!" , в която редовно публикува полезна информация от неговата област от България и Чужбина. Непрекъснато участва в доброволчески мисии и е един от малкото останали истински човеци, които познавам. Може да разгледате фейсбук страницата,която посочих и ще се ориентирате. Снимките са от 4.012.2013 г. Деня на Доброволеца в 176 ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в с. Неговн.   Лидия Петрова, blagobektiv.org.

Музикалната класация на "Фокус"

Агенция "Фокус" обяви подреждането в Музикалната класация "Крим 2014" към 10,30 на 25 май. Ето как изглежда тя: Марина Хлебникова - Мой генерал - 28,7 %; Хор Александров - Красная армия всех сильней - 22,8 %; Бсетящие - Восточние сказки - 14,6 %; Потап и Настя Каменских - В натуре без цензуры - 12,7 %; Блокпост - Мы идем на бой с большевиками - 4,6 %; Ольга Логинова - Алфавит - Азбука - 3,4 %; Наталия Краубнер - Лили Марлен - 2,4 %; Владимир Высоцкий - Все ушли на фронт - 3,3 %; Михаил Шелег - За Царя - 0,9 %.

7,62% е избирателната активност

Избирателната активност в страната към 11.15 ч е 7,62%. Най-активни са избирателите в Бургас – 13,41%, най-слаба е активността в Пловдив – 4,20%. Общият брой гласували в страната към 11,15 ч. е 484 177 души.

Първанов: Евросредствата са важни за България

Гласувах преди всичко за това да има нова модерна политика за възраждането на българската икономика, българската държавност, за да можем наистина да се наредим сред първите европейски народи, така както си го е представял Апостола на свободата.

Прокуратурата работи по сигнали за купуване на гласове

В ЦИК постъпват жалби за разкрит вот и предизборна агитация


Станишев: Българите трябва да гласуват информирано, защото се опитват да ги заблуждават

София /КРОСС/ Българите трябва да внимават, когато гласуват. Те трябва да гласуват информирано, добре премисляйки, когато попълват бюлетината, защото имаме информация за заблуждаване. Гласуващите трябва да проверяват внимателно номера на политическата сила, за която ще гласуват, тъй като има близки названия на политически сили. Защото на тези избори всяка грешка или всяко разпиляване на гласове, може да има своите последици. И гласът на всеки българин е важен не само за бъдещето на България, но и за бъдещето на цяла Европа. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев след като упражни правото си на вот за европейските избори.„С моя глас избрах да гласувам за промяната в Европа, за една демократична Европа. Гласувах така, защото тази Европа не е онази, за която много европейци мечтаеха", заяви Сергей Станишев. По думите му ЕС е обърнал гръб на гражданите. „Сега хората ги няма в политиката на ЕС, и това трябва да се промени, защото хората искат социална Европа, такава, която да решава проблемите на обикновения човек. Гласувах и за България, за да могат хората да почувстват, че техния живот има значение за държавата, че не са и безразлични", каза още той.

Бюлетината няма да затрудни електората, доволен Местан

Според него е гласувал за европейското самочувствие на българите

Оплакаха 24-годишната Валя пред затворен бял ковчег

Близки и роднини погребват днес 24-годишната Валентина Иванова от бургаския квартал Близки и роднини погребват днес 24-годишната Валентина Иванова от бургаския квартал "Лозово", чието тяло морето изхвърли на бургаския вълнолом преди няколко дни. Около 150 души, най-вече млади хора се събраха в дома на покойника в Бургас, където се състоя траурната церемония. След това тялото бе отнесено в "Лозово",

19% е избирателната активност към 13.30 ч

Най-висока е в Бургас, най-ниска – в Русе


Джип падна в река Вит, мъж и жена загинаха

Тежкият инцидент е станал рано тази сутрин в село в Плевенско


Сигнали за организирано гласуване в Девня са подали от БСП към ЦИК


Два сигнала за нарушения на изборното законодателство в Девня е подала БСП до Районната избирателна комисия (РИК) във Варна и Централната избирателна комисия (ЦИК).

В първия се посочва, че се осъществява организирано извозване на избиратели от конкретно лице до секция в Девня, кв. "Изворите", където те гласуват. Във втория сигнал пише, че има необичайно струпване на много хора пред частен дом на ул. "Съединение" в града, които след това се отправят организирано да гласуват.
...

Сигнали са организирано гласуване в Девня са подали от БСП към ЦИК


Два сигнала за нарушения на изборното законодателство в Девня е подала БСП до Районната избирателна комисия (РИК) във Варна и Централната избирателна комисия (ЦИК).

В първия се посочва, че се осъществява организирано извозване на избиратели от конкретно лице до секция в Девня, кв. "Изворите", където те гласуват. Във втория сигнал пише, че има необичайно струпване на много хора пред частен дом на ул. "Съединение" в града, които след това се отправят организирано да гласуват.
...

В пернишките села избирателната активност е по - висока отколкото в градските секции

В пернишките села избирателната активност е по - висока отколкото в градските секции, установи проверка на ZaPernik.com.

В село Рударци са гласували над 200 човека от общо над 900. Същото е положението в село Кладница. В село Кралев дол са гласували около 130 от 450 гласоподаватели. В градските секции е по - слабо.

Превишена скорост прати джип във Вит, мъж и жена се удавиха

Мъж и млада жена се удавиха в река Вит след пнелепа катастрофа през нощта. Тази сутрин в 4,30 часа в полицията в Долна Митрополия е получено съобщение, че край стопанския двор в село Комарево, джип &q...

211 са разгледаните сигнали за нарушения в изборния ден до 12,00 часа

До 12,00 часа днес прокуратурата е образувала 211 преписки за нарушения в изборния ден, а от тях прекратени са 147, като по 64 работата продължава, съобщиха от държавното обвинение. В Апелативна проку...

ЦИК обяви: Има сигнал за търговия с ромски гласове в Дупница, не е доказан още

Има сигнал за опит за търговия с ромски гласове в Дупница, но засега не е доказан. Това съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов. По думите му, има сигнали за нарушения в и...

4160 българи гласували в чужбина за ЕП до 14 ч.

Изборният ден в чужбина преминава в спокойна обстановка


Орешарски: Да забравим практиките да се клеветим

Премиерът Пламен Орешарски обяви, че веднага след изборите ще покани 17-те евродепутати, без значение от политическите им нагласи, за да обсъдят как ще работят за интересите на българските граждани. Това каза министър-председателят минути след като упражни правото си на глас.

Евроизборите в Източна Европа приключиха

Държавите от Източна Европа вече гласуваха за депутати в ЕП. Вотът в Латвия, която има 8 мандата, Словакия, която избира 13 депутати и Малта с 6 мандата, приключи. Завърши и вотът в Чехия, която в продължение на два дни гласува за 21 евродепутати, съобщава Асошиейтед прес.

Кунева: Гласувах с преференция

Водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева гласува тази сутрин. След като пусна бюлетината си, тя обясни, че се е възползвала от преференциите при гласуването. "Това е рядък шанс. За първи път имаме възможност да гласуваме мажоритарно. Отдавна го искаме. Аз съм участвала в мажоритарни избори и това бяха най-хубавите избори за мен”, коментира Кунева. "Следя какво става в Европа и в страни, в които вече има избори. Средно 60% ще бъде нивото на гласуване в Европа, иска ми се - ние да сме към 60%, да минем 50%. За мен това ще е много голяма победа, наша гражданска победа. Оттам нататък, очаквам честно състезание. За мен това е най-важно”, допълни тя.

Съдът потвърди санкция от КЗП за магазините "Т – Маркет"

Търговецът е провел некоректно промоция, предлагаща домакински съдове на преференциални цени


Водолази издирват изчезналия адвокат от Банско

Водолази издирват изчезналия адвокат от Банско Здравко Гоцевски, съобщава struma.bg. Изчезналият юрист бе обявен вчера за издирване, след като майка му обезпокоена, че не се е прибрал подала сигнал в полицията. Полиция, пожарна и планинската спасителна служба са се включили в издирването му.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от Водолази издирват изчезналия адвокат от Банско Здравко Гоцевски, съобщава struma.bg. Изчезналият юрист бе обявен вчера за издирване, след като майка му обезпокоена, че не се е прибрал подала сигнал в полицията. Полиция, пожарна и планинската спасителна служба са се включили в издирването му. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от

Водолази издирват изчезналия адвокат от Банско

Водолази издирват изчезналия адвокат от Банско Здравко Гоцевски, съобщава struma.bg. Изчезналият юрист бе обявен вчера за издирване, след като майка му обезпокоена, че не се е прибрал подала сигнал в полицията. Полиция, пожарна и планинската спасителна служба са се включили в издирването му.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от Водолази издирват изчезналия адвокат от Банско Здравко Гоцевски, съобщава struma.bg. Изчезналият юрист бе обявен вчера за издирване, след като майка му обезпокоена, че не се е прибрал подала сигнал в полицията. Полиция, пожарна и планинската спасителна служба са се включили в издирването му. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от

Първанов: Гласувах за възраждането на българската икономика и на българската държавност

/КРОСС/ Гласувах за нова, модерна политика, за възраждането на българската икономика и на българската държавност. Това заяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ пред журналисти, след като упражни правото си на глас в столичното 28 СОУ „Алеко Константинов" в квартал „Красна поляна". „Модерна политика ще ни постави редом до другите европейски народи така, както го е пожелал Апостолът на свободата Васил Левски", допълни президентът.Георги Първанов каза, че европейските избори са важни, защото България трябва да намери своето място в рамките на ЕС. Той допълни, че се надява на висока избирателна активност и призова българите да гласуват - всеки според избора си - защото само високата избирателна активност може да спре купения и корпоративния вот.

Стрелецът от атентата в Брюксел още се издирва

Стрелецът от атентата срещу Еврейския музей в Брюксел още е на свобода и самоличността му не е установена, съобщи БТА. Предстои негов фоторобот да бъде представен пред обществеността по-късно днес, тъй като следователите разполагат със снимки и видеозаписи от мястото на инцидента. Прокуратурата призова за съдействието на свидетели. Заловеният вчера мъж, заподозрян първоначално в съучастие, е получил статут на свидетел и е освободен. Все още не всички семейства на жертвите са уведомени по каналния ред. От прокуратурата уточниха, че една от трите жертви е французойка - вероятно това е жената, сътрудничела на доброволни начала в музея. Белгийски гражданин на 23 години, портиер в музея, е приетият в болница с опасност за живота. Останалите две жертви са еврейски туристи от Тел Авив. Прокуратурата пояснява, че от иззетите записи е очевидно, че нападателят е бил "добре подготвен", вероятно е действал сам и е въоръжен. Федералното обвинение не потвърждава, че в случая става дума за антисемитско действие. Вътрешният министър Жоел Милке снощи определи нападението като антисемитски терористичен акт. Според експерти в борбата с тероризма случаят напомня на действията на Мохамед Мера във Франция преди две години, когато той застреля три деца и мъж пред еврейски колеж в Тулуза. По тяхно мнение подобно нападение може да бъде свързано или с представители на десните партии, или с ислямистки групи. Ислямистите изглеждат по-вероятен виновник, тъй като атентатът бе извършен в деня преди изборите за Европейския парламент, а това съвпада с техните възгледи срещу демократичния обществен ред. Експертите са на мнение, че Белгия е изправена пред една от двете най-големи опасности в областта на тероризма, които са взимането на заложници или терорист на свобода. В случая терористът е все още свободен и това прави опасността от ново нападение непосредствена.

Двама туристи и сътрудник на Еврейския музей са загинали при атентата в Брюксел

При атентата срещу Еврейския музей в Брюксел в събота са загинали двама туристи от Тел Авив и портиерът на музея, а доброволка към културната институция е била ранена тежко, съобщи БТА.   От белгийското вътрешно министерство уточняват, че задържаният в събота е един от двамата мъже, участвали в нападението, но статутът му е променен от заподозрян на свидетел.   Засега не е известно дали е установена самоличността на стрелеца, който е успял да избяга на бегом.Белгийските медии дават различни версии за обстоятелствата около инцидента, но всички са единодушни, че нападението е извършено с автомобил.   След като автомобилът спрял пред музея, стрелецът влязъл вътре и открил стрелба. Противоречиви са сведенията дали шофьорът на автомобила също е участвал в престрелката. Привличането му като свидетел вероятно означава, че той по-скоро е бил волен или неволен съучастник. Очаква се в обедните часове днес белгийската прокуратура да представи на пресконференция допълнителни данни. Степента на готовност за реакция при криза в Белгия бе повишена до предпоследно ниво, което означава непосредствена опасност от атентат.

Ким Кардашиян се омъжи за Кание Уест

Бионсе и Джей Зи пропуснаха сватбата във Флоренция


Цветанов: Искам достойно представителство на България в ЕС

Цветан Цветанов отиде до урните със семейството си. За първи път своя глас даде голямата му дъщеря.

9 неща, които правим в чужбина, но не и у нас

При няколко почивни дни и заделени пари от бюджета никой не отказва да попътува за малко. Има хора, които спестяват с години за екзотична почивка в Африка, Малдивите, Бора Бора, Канарските острови или Бахамите, и други, които нямат нищо против близките и по-евтини дестинации, стига да се разнообразят за малко.
В България има много красиви места, н При няколко почивни дни и заделени пари от бюджета никой не отказва да попътува за малко. Има хора, които спестяват с години за екзотична почивка в Африка, Малдивите, Бора Бора, Канарските острови или Бахамите, и други, които нямат нищо против близките и по-евтини дестинации, стига да се разнообразят за малко. В България има много красиви места, н

Народният представител Станислав Владимиров: Гласувам за социална Европа

Народният представител Станислав Владимиров гласува в 11 часа, в СОУРИЧЕ "Д-р Петър Берон" (Руското училище) в Перник, научи ZaPernik.com.

"Гласувах за по - социална Европа. За Европа, която ще доближи Западните и Източните държави. За Европа, която ще е обърната повече към обикновенния човек. Надявам се бъдещите евродепутати, независимо от кои политически партии са да се обединяват около общи, стратегически каузи за страната.", каза пред...

Продължава

За какво гласуват политиците

Гласувах за промяната в Европа. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, след като упражни правото си на глас

Орешарски: Гласуването е израз на отговорност пред всички европейски граждани

„Гласуването е израз на отговорност пред всички европейски граждани”, коментира премиерът Пламен Орешарски, след като пусна бюлетина в София, съобщи БТВ.
„Много се надявам, нашите 17-те депутати да работят по единна и по-солидарна Европа, по един свят на много нови предизвикателства и рискове така, че в тези усилия да успеят намерят българския „Гласуването е израз на отговорност пред всички европейски граждани”, коментира премиерът Пламен Орешарски, след като пусна бюлетина в София, съобщи БТВ. „Много се надявам, нашите 17-те депутати да работят по единна и по-солидарна Европа, по един свят на много нови предизвикателства и рискове така, че в тези усилия да успеят намерят българския

За какво гласуват политиците

Гласувах за промяната в Европа. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, след като упражни правото си на глас

Орешарски: Гласуването е израз на отговорност пред всички европейски граждани

За разлика от други избори, тези са важни не само за нас, но и за цяла Европа. В този аспект гласуването е израз на отговорност пред всички европейски граждани. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски, след като упражни правото си на глас на изборите за български представители в Европейския парламент, съобщиха от министерския пресцентър. За разлика от други избори, тези са важни не само за нас, но и за цяла Европа. В този аспект гласуването е израз на отговорност пред всички европейски граждани. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски, след като упражни правото си на глас на изборите за български представители в Европейския парламент, съобщиха от министерския пресцентър.

14 сигнала в ЦИК до 11 ч. за дребни нарушения

От началото на изборния ден до 11 ч. в Централната избирателна комисия (ЦИК) са постъпили 12 жалби и 14 сигнала, отчете Камелия Нейкова, говорител на комисията. Оплакванията са за дребни нарушения и са еднотипни - че има пусната в избирателната кутия бюлетина, без да е откъснат отрязъкът в долния десен ъгъл. Допуснато е пускане на бюлетина, без да има втори печат от секционната избирателна комисия, недобро откъсване на бюлетината от кочана с бюлетини", уточни тя. Има и сигнали, че не се проверя не се сверяват документът за самоличност на избирателя, преди да му бъде предоставена бюлетина за гласуване, както и за разлепени агитационни материали около секциите Повечето от тези жалби и сигнали били от компетентността на съответната районната избирателна комисия и ЦИК ще ги препратят там. Когато сигналът е свързан с някакво действие, извършено от член на секционна избирателна комисия, като например - допускането в избирателна кутия да попадне бюлетина без откъснат отрязък с номера на бюлетината в долния десен ъгъл, това не прави гласа недействителен, така че избирателите да не се притесняват, напомни Нейкова. Има и група сигнали, свързани с разкриване на тайната на вота, т.е. членове на секционно-избирателна комисия са отворили бюлетината, преди тя да бъде пусната в избирателната кутия. "Това е недопустимо. В тези случаи избирателите са допуснати повторно да гласуват, като им е предоставена нова бюлетина", казаха от ЦИК. Те призоваха членовете на секционните избирателни комисии да не бързат, а да внимават, за да може избирателите спокойно и правилно да гласуват, за да няма неточности при преброяване на бюлетините, след края на изборния ден. "Изборният ден приключва в 19.00 часа. Ако в този час пред избирателните секции има избиратели, които не са гласували, те предоставят своите документи за самоличност на избирателната комисия, която ги допуска за гласуване, но не по-късно от 20.00 часа", припомниха от Централната избирателна комисия.

Сигнал за незаконна агитация в Столипиново

РИК проверява и най-вероятно ще излезе с решение за глоба


Лютви Мeстан: Гласувах за това Европа да бъде във всяка точка на единна и неделима България

Европа е толкова важна за нас, колкото дори трудно можем да си представим. Затова гласувах за европейското самочувствие на всеки един български гражданин затова Европа да бъде във всяка точка на единна и неделима България, това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като упражни правото си на глас в ПГФК "Княгиня Евдокия", предаде ТВ7. Европа е толкова важна за нас, колкото дори трудно можем да си представим. Затова гласувах за европейското самочувствие на всеки един български гражданин затова Европа да бъде във всяка точка на единна и неделима България, това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като упражни правото си на глас в ПГФК "Княгиня Евдокия", предаде ТВ7.

Проверяват сигнали за купуване на гласове и агитация

Няколко сигнала са получени от началото на изборния ден. Два от тях са подадени от водеща политическа партия. В единия случай става дума за деца, които раздават по 30 лв за гласуване в център на село Въглен, общ Аксаково. В другия , лица представящите се за застъпници раздават агитационни материали в двора на училище "Добри Чинтулов".

Избирателната активност в Перник и региона към 11 часа е 11,24 процента

11, 24 процента е активността на гласуване в пернишка област към 11 часа днес, съобщиха от Областната администрация.

От 117 735 имащи право на глас своя вот до този час са дали 9008 човека. Най - много са гласувалите в Перник - 5977 души, а най - малко - в Ковачевци, където правото си са упражнили 214 жители.

Сидеров: Гласувах българите да имат достойни доходи, европейски

„Гласувах, българските деца да имат за образец Ботев, Левски и Райна Княгиня, а не Кончита Вурст, защото това ни предлагат от Европейския съюз. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров след като упражни правото си на глас, съобщиха от пресцентъра на "Атака". Той заяви още, че е гласувал „в ЕС да се преборим - българите да имат достойни доходи, „Гласувах, българските деца да имат за образец Ботев, Левски и Райна Княгиня, а не Кончита Вурст, защото това ни предлагат от Европейския съюз. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров след като упражни правото си на глас, съобщиха от пресцентъра на "Атака". Той заяви още, че е гласувал „в ЕС да се преборим - българите да имат достойни доходи,

Лютви Местан: Гласът е най-ценният ни капитал, трябва да го упражним


"Гласът е най-ценният ни капитал. Трябва да го упражним". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като упражни правото си на глас, предаде ТВ7. "Европа е толкова важна за нас, колкото дори трудно можем да си представим. Затова гласувах за европейското самочувствие на всеки един български гражданин. Европа да бъде във всяка точка на единна и неделима България", добави той, цитиран от "Фокус". 

На въпрос за бюлетината и за преференциите, Лютви Местан заяви: "Бюлетината е...

Политиците с призиви за европейското обединение, но и за националния интерес

Традиционно след като упражниха правото си на глас водещи политици и лидери на партии направиха изявления пред медиите, като доминиращо в посланията им бе съчетанието на европейското обединие и отстояването на националния интерес.   "Европейският съюз е символ на мир, демокрация и на човешко развитие и свободи. ЕС гарантира всичко това, към което българските граждани се стремят", заяви президентът Росен Плевнелиев, след като гласува.   Той допълни, че "ЕС е икономика, която е базирана на малки и средни предприятия, а не на една малка група олигарси, ЕС е върховенство на закона и правилата, а не върховенство на връзките и зависимостите. ЕС гарантира работещи за всички институции, обърнати с лице към хората, а не институции в подкрепа на хора с връзки".   "Гласът на всеки е важен и аз апелирам, нека всеки да отиде до избирателната секция, да гласува за демокрация, за човешки свободи и за изпълнение на заведа на дедите – да бъдем европейци и да бъдем достойни”, каза още президентът Росен Плевнелиев.   В Токио, където е на посещение вицепрезидентът Маргарита Попова след като гласува в българското посолство, каза, че е дала гласа си "проектът Европейски съюз да стане по-скоро такъв, че наистина да мога да разчитам реални възможности за отстояване на българския национален интерес".   Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че е гласувал "нашите деца да останат в България, да живеят нормален живот и да имат своето бъдеще у нас".   "Гласувах за промяна в Европа, която толкова много европейци очакват, защото Европа обърна гръб на гражданите. Хората ги няма в политиката на ЕС и това трябва да се промени. Всички искат да виждат Европа социална и ангажирана с проблемите на хората. Гласувах за България, в която да има икономическо развитие, работа и справедливост", каза лидерът на социалистите.   Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, след като упражни правото си на глас, че е пуснал бюлетината за "силна и обединена Европа, за достойно представителство на България в ЕС и връщане на държавността".   Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че е гласувал "българските деца да имат за образец Ботев, Левски и Райна Княгиня, а не Кончита Вурст, защото това предлагат от Европейския съюз".   "Второ, гласувах в ЕС да се преборим - българите да имат достойни доходи, европейски, българите да не бъдат прецаквани, фондовете и субсидиите да бъдат нормални, а не орязани, и да не се отнасят към нас като към трета ръка европейци, а като към първа. Гласувах, също така да няма санкции срещу Русия и американците, ако обичат, да не се месят в европейските работи", заяви той.   Водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева призова да се гласува. "Смятам, че продължава да ни е грижа за държавата ни, но трябва да си го спомним точно днес. Този ден няма да се върне. Знам, че е открит риболовният сезон, но два часа по-рано да се върнат рибарите от риба, не мисля, че е голяма жертва. Знаем, че има абитуриентски празници, но най-добрият начин да помогнеш на детето си, е като гласуваш, и най-добрият начин, на тези, които са навършили 18 години, за да покажат, че мислят за себе си, да отделят час и да дойдат да гласуват", каза тя.   За нова модерна политика, за възраждането на българската икономика и на българската държавност даде гласа си лидерът на АБВ Георги Първанов. Бившият президент е убеден, че въпросната модерна политика ще ни постави редом до другите европейски народи така, както го е пожелал Апостола.   Гласа си дадоха почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който не направи изявления пред медиите, и премиерът Пламен Орешарски.

И Мартин Камбуров пред завръщане в ЦСКА

Нападателят може да последва Александър Тунчев и отново да облече червената фланелка


Лютви Местан: Гласувах за това Европа да бъде във всяка точка на единна и неделима България

Европа е толкова важна за нас, колкото дори трудно можем да си представим. Затова гласувах за европейското самочувствие на всеки един български гражданин затова Европа да бъде във всяка точка на единна и неделима България, това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като упражни правото си на глас в ПГФК Европа е толкова важна за нас, колкото дори трудно можем да си представим. Затова гласувах за европейското самочувствие на всеки един български гражданин затова Европа да бъде във всяка точка на единна и неделима България, това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като упражни правото си на глас в ПГФК "Княгиня Евдокия", предаде ТВ7.

Полиция, пожарна и ПСС издирват изчезнал адвокат

 /КРОСС/ Полиция, пожарна и планинската спасителна служба в Банско издирват 45-годишен адвокат, който е в неизвестност от вчера. Здравко Гоцевски бил на вилата си с приятели, но след като те си тръгнали, следите му се губят. Мъжът е в добро психическо и финансово състояние, нямал и банкови кредити. Има две деца- студентка в Норвегия и първокласник. Към издирването се включиха и негови приятели, съобщи bTV.

Сидеров: Децата ни да имат за образец Ботев и Левски, а не Кончита Вурст

Гласувах, българските деца да имат за образец Ботев, Левски и Райна Княгиня, а не Кончита Вурст, защото това ни предлагат от Европейския съюз. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров след като упражни правото си на глас.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване