Плевнелиев: Гласът на всеки е важен, ЕС е нашето бъдеще

„Гласът на всеки е важен и аз апелирам, нека всеки да отиде до избирателната секция, да гласува за демокрация, за човешки свободи и за изпълнение на завета на дедите – да бъдем европейци и да бъдем достойни", каза президентът Росен Плевнелиев минути, след като упражни своето право на вот.

Много наблюдатели и малко избиратели в Столипиново

Много наблюдатели и малко гласоподаватели имаше около изборните секции в пловдивския квартал Столипиново в началото на деня. Повечето са представители на нова партия, която заедно със свързани сдружения регистрира рекордните 30 000 наблюдатели за изборите.

Гръцки остров бойкотира евроизборите

/КРОСС/ Жителите на малкия гръцки остров Гавдос отказаха да участват в изборите за Европейски парламент, в знак на протест срещу политиката на ЕС и властите в Гърция, предаде в. „Имерисия".Жителите на острова решили на общо събрание да не гласуват на евроизборите, тъй като се разочаровали от равнодушието както на гръцките, така и на европейските власти към протестите им срещу унищожаването на сирийското химическо оръжие в Средиземно море. Гавдос е разположен южно от Крит и в административно отношение принадлежи към него. На острова с площ от 30 кв.км според преброяването от 2011 г. живеят 152 души. Това е най-южната точка не само на Гърция, но и на цяла Европа.

Дунав заля островите край Силистра

С 8 см се е повишило нивото на Дунав при Силистра за последното денонощие и вече е 724 см. До критичните стойности остава около половин метър. Островите в силистренския участък на реката вече са под вода, в някой крайбрежни участъци са избили подпочвени води, уточнява БНР. Все още обаче няма решение на институциите за прилагане на обезопасителни С 8 см се е повишило нивото на Дунав при Силистра за последното денонощие и вече е 724 см. До критичните стойности остава около половин метър. Островите в силистренския участък на реката вече са под вода, в някой крайбрежни участъци са избили подпочвени води, уточнява БНР. Все още обаче няма решение на институциите за прилагане на обезопасителни

Дунав заля островите край Силистра

С 8 см се е повишило нивото на Дунав при Силистра за последното денонощие и вече е 724 см. До критичните стойности остава около половин метър. Островите в силистренския участък на реката вече са под вода, в някой крайбрежни участъци са избили подпочвени води, уточнява БНР. Все още обаче няма решение на институциите за прилагане на обезопасителни С 8 см се е повишило нивото на Дунав при Силистра за последното денонощие и вече е 724 см. До критичните стойности остава около половин метър. Островите в силистренския участък на реката вече са под вода, в някой крайбрежни участъци са избили подпочвени води, уточнява БНР. Все още обаче няма решение на институциите за прилагане на обезопасителни

Видео: Без Болт Ямайка постави нов световен рекорд на 4х200 метра


Спринтьорите на Ямайка поставиха нов световен рекорд в щафетното бягане на 4х200 метра. 

Въпреки че бяха без рекордьора на 100 и 200 метра Юсейн Болт, те успяха да подобрят върховото постижение на САЩ от 1994 г. 

Йохан Блейк, Никел Ашмейд, Уорън Уиър и Джърмейн Брауън спряха хронометрите на 1:18.63 мин. във финала на световното първенство за щафети, което се проведе на Бахамите. 

Те подобриха с 0.05 сек. рекорда на американците Майкъл Марш, Лирой Бърел, Флойд...

Стрелецът от Брюксел още е на свобода

Самоличността му засега не е установена


В Белгия издирват стрелеца от Еврейския музей

Издирването на убиеца от Еврейския музей в Брюксел, който застреля четири души и сериозно рани още един човек, продължава и днес.

Ким и Кание се венчаха във Флоренция

/КРОСС/ Ким Кардашиян и половинката й Кание Уест се венчаха във Флоренция."Ким Кардашиян и Кание Уест се ожениха на частна церемония в присъствието на семейството и приятелите си във Флоренция", съобщи говорителят на Ким, Ина Тресиокас, без да даде подробности.Пастор Рич Уилкирсън младши от Маями венча двойката в крепостта Форт Белведере от XVI век. Италианският тенор Андреа Бочели изпя песента Con te Partiro, докато бащата на Ким я придружаваше до олтара. На събитието присъстваха също и сестрите и майката на риалити звездата, както и 11-месечната дъщеря на Ким и Кание - Норт.Сред гостите на сватбата бяха тенисистката Серена Уилямс, синът на актьора Уил Смит - Джейдън, и режисьорът на филма "12 години робство" Стийв Маккуин.Това е първия брак за 36-годишния Кание и трети за 33-годишната Ким.

Чех остава в Челси, Куртоа ще му е резерва

Петър Чех ще остане вратар на Челси и следващия сезон. Според "The Mail on Sunday" се очаква Чех да остане първия избор за вратар следващия сезон, а Тибо Куртоа да му стане заместник през ля...

Роналдо: Да вкараш в 92-ата минута е късмет

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо заяви, че отборът му напълно е заслужавал победата над Атлетико Мадрид и титлата от Шампионската лига за първи път от 2002 година насам. Реал бе на крачка да ...

Берлускони: Трябва да вземем пример от Атлетико

Шефът на Милан Барбара Берлускони смята, че има много какво да се научи от Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" загубиха на финала на Шампионската лига от Реал Мадрид в драматична битка. "Ат...

Драматични разлики в измерването днес (към 12 ч)

Веселин Маринов увеличава преднината си пред Йосиф Кобзон в класацията на "24 часа" на най-популярните певци и групи днес към 12 часа. Все още в гласуването са се включили малко почитатели, така че резултатите могат да се променят в по-късните часове на деня.
Според една от броящите резултатите комисии Маринов има 28%, Кобзон - 24%, Веселин Маринов увеличава преднината си пред Йосиф Кобзон в класацията на "24 часа" на най-популярните певци и групи днес към 12 часа. Все още в гласуването са се включили малко почитатели, така че резултатите могат да се променят в по-късните часове на деня. Според една от броящите резултатите комисии Маринов има 28%, Кобзон - 24%,

Читателка: Не пускат рамата за инвалиди, как да се кача с детската количка, за да гласувам

Читателка на Moreto.net, Изпрати сигнал до редакционната ни поща. Жената се жалва, че й се наложило да отиде да гласува заедно с малкото си дете в детска количка количка в Икономически университет - Варна. На входа на учебното заведение има поставена рампа за инвалиди, която обаче не била пусната в експлоатация.

Стрелецът от САЩ се оказа син на холивудски режисьор

Властите съобщават, че Роджър е притежавал три законно закупени пистолета и 410 куршума за тях. Баща му Питър Роджър е помощник режисьор на "Игрите на глада"

12:20 ч: Градусите на "Стамболийски" паднаха, жега край НДК

Температурата на бул. "Стамболийски" падна на 14,5 градуса около 12:20 часа, а на НДК и "Позитано" се е запазила съответно по 26 и 21 градуса, съобщиха дежурните синоптици на БГНЕС. Край хотел "Хемус" синоптиците измерват близо 12 градуса. В панелните блокове е 5,6 градуса, в местата където се изучава азбуката под 3 градуса. На националния площад 4 градуса. Скоростта на вятъра към 12 часа достигна 15 м/с.  Може да следите температурата и музикалните класации в неделния ден в OFFNews в темата на деня "Класациите в изборния ден".

6.88% избирателна активност до 11 ч.

Избирателната активност до 11 ч. е 6.88%, отчетоха от Централната избирателна комисия (ЦИК). Гласували са 437 104 души. Най-ниската активност е в Пловдив (16-ти район) - 4.23%, а най-високата е в Бургас - 13.41%. Висока избирателна активност има и в районите Кърджали, Разград и Смолян. В 23-ти район София са гласували 21 313 избиратели или това е 5.52%, 24-ти район 16 973 избиратели - 5.04%; 25-ти район 19 705 избиратели – 5.45% и София област – 16 780, което прави 8.07%. През 2009 година на изборите за Европейски парламент общата избирателна активност беше около 37%, очаква се сега да е по-висока.  ЦИК, която не излезе с решение по жалбата на ПП "Зеленита" за контролиран вот в мини Бобов дол, наблюдава в днешния ден как протичат изборите там и досега не са констатирани нарушения, обяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов. „Досега не сме регистрирали груби нарушения на територията на община Бобов дол. В момента сме в Дупница. Ще останем тук, докато се убедим, че изборният процес протича нормално навсякъде”, уточни Томов. По думите му ЦИК е проверила всички секции в община Бобов дол и никъде не са регистрирали сериозни нарушения. До края на деня ще бъде направена още една инспекция.

ЦИК: 6,885 е избирателната активност до 11:00 часа

Централната избирателна комисия (ЦИК) даде първия си брифинг за протичането на изборния ден до 11.00 часа. Следващият брифинг е от 15.00 часа. Избирателната активност до момента е 6.88%. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев по време на първия брифинг на комисията. Централната избирателна комисия (ЦИК) даде първия си брифинг за протичането на изборния ден до 11.00 часа. Следващият брифинг е от 15.00 часа. Избирателната активност до момента е 6.88%. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев по време на първия брифинг на комисията.

Станишев: Българите трябва да гласуват информирано, защото се опитват да ги заблуждават


"Българите трябва да внимават, когато гласуват. Те трябва да гласуват информирано, добре премисляйки, когато попълват бюлетината, защото имаме информация за заблуждаване. Гласуващите трябва да проверяват внимателно номера на политическата сила, за която ще гласуват, тъй като има близки названия на политически сили. Защото на тези избори всяка грешка или всяко разпиляване на гласове, може да има своите последици. И гласът на всеки българин е важен не само за бъдещето на България, но и за...

ЦИК: Избирателната активност до 11:00 часа е 6,88%

Централната избирателна комисия (ЦИК) даде първия си брифинг за протичането на изборния ден до 11.00 часа. Следващият брифинг е от 15.00 часа. Избирателната активност до момента е 6.88%. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев по време на първия брифинг на комисията. Централната избирателна комисия (ЦИК) даде първия си брифинг за протичането на изборния ден до 11.00 часа. Следващият брифинг е от 15.00 часа. Избирателната активност до момента е 6.88%. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев по време на първия брифинг на комисията.

БСП: Изборният ден в страната преминава при добра организация

"Борисов използва гласуването, за да отправя критики към БСП"


Късче индивидуалност

Новата Mazda3 има на какво да научи самозабравилите се германски хечбек модели


4160 българи гласували в чужбина за ЕП до 14 ч.

Изборният ден в чужбина преминава в спокойна обстановка


Нетаняху осъди атентата в Брюксел

Стрелбата в Еврейския музей в Брюксел вчера е резултат от "постоянното подстрекателство към омраза" срещу евреите и Израел, заяви снощи израелският премиер Бенямин Нетаняху

Ключови дати след изборите за Европейски парламент

Изборите за Европейски парламент, които се провеждат между 22 и 25 май, бележат началото на нов петгодишен политически цикъл в ЕС с установяването на редица нови лидери. Изборите ще предизвикат редица важни промени в ръководството в идните месеци.

Кои са руските олигарси, засегнати от санкциите?

От началото на кризата в Украйна близо 150 лица попаднаха в "черните списъци" на западните страни


Лиса Стенсфийлд - специално за “Труд" : "Всяка песен разказва еднa любовна история"

Лиса Стенсфийлд е родена  на 11 април 1966 г.
Началото на   кариерата  е поставено  през 1980 г., когато печели музикално състезание.
Певицата става световноизвестна най-вече с   хитовете си All Around The World, People Hold On, The Real Thing и  с римейка на песента на Бари Уайт Never, Never Gonna Give You Up. 
Номинирана  е два пъти за Лиса Стенсфийлд е родена на 11 април 1966 г. Началото на кариерата е поставено през 1980 г., когато печели музикално състезание. Певицата става световноизвестна най-вече с хитовете си All Around The World, People Hold On, The Real Thing и с римейка на песента на Бари Уайт Never, Never Gonna Give You Up. Номинирана е два пъти за

Москва отбеляза 24 май (фото)

/КРОСС/ Москва. Българският Патриарх Неофит и водена от него църковна делегация пристигнаха на 23 май в Москва на посещение при руския Патриарх Кирил. В Москва Негово Светейшество e специален гост за Деня на славянската писменост и култура и на именния ден на руския Патриарх Кирил. Неофит оглави заедно със своя домакин празничната Литургия на 24 май в храма „Христос Спасител" в Москва. Патриарсите Неофит и Кирил обсъдиха въпросите свързани с организирането на бъдещия Всеправославен събор през 2016 година. Патриарх Кирил отбеляза, че духовното наследство на Светите равноапостолни братя Кирил и Методи е житейска реалност, която определя братските отношения между православните народи. След тържествената Литургия, празникът продължи с грандиозен концерт на Червения площад.Напомняме, Патриарх Неофит пристигна в Москва на 23 май по случай Дните на славянската писменост и култура. Той бе посрещнат на летище „Внуково" от митрополит Крутицки и Коломенски Ювеналий, председател на ОВЦС МП митрополит Волоколамски Иларион, първият заместник на управляващият делата на Московската Патриаршия Воскресенски Сава, а също зам.-председателят на ОВЦС протойерей Николай Балашов, настоятелят на руското Подворие в София архимандрит Филип (Василцев), настоятелят на българското Подворие архимандрит Теоктист (Димитров), посланикът на Република България в Русия Бойко Коцев, московското духовенство и др

"Дяволският басейн" в Африка

Той се намира на височина 128 метра, на ръба на водопада Виктория


Масова подмяна на членове на комисии

Масова подмяна на членове на комисии часове преди началото на изборите в Кърджали. Буквално в последната минута близо една пета от членовете са се отказали от участие в комисиите, без да изтъкнат основателен мотив за това.

"Позитано" алармира за арести на "свои" в Пазарджишко

Трима представители на втората парламентарна сила в България са били арестувани в Пазарджишко снощи. Това съобщи на извънредна пресконференция депутатът Янаки Стоилов. Той обясни, че до момента не са ...

Без Борисов на пресконференциите в НДК довечера, глупаво било

Няма да даваме пресконференция в НДК тази вечер. Това заяви Бойко Борисов. Той обясни, че иска да види първо резултатите от изборите, да се знае как са гласували в големите градове и селата, както и д...

"Червените" сигнализират за незаконна агитация около училища в София

"Наблюдава се необичайна сутрешна активност в крайните квартали на София, където има предимно ромско малцинство, която обикновено е характерна за късния следобед на изборния ден. Това каза Калоян...

Стъридж: Уча се от Марадона и Роналдо

Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж призна, че винаги е намирал начини да подобрява играта си.Стъридж прекарва всеки момент да гледа футбол и да се учи от легендите. Той призна, че непрестанно е гл...

Бареков отрича да е купувал гласове, обвинява Борисов

"Довечера всичко приключва. Резултатите са ясни и знаете, че има нова партия, която ще бъде непреодолим фактор през следващите години". Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков, преда ре...

Коя е най-харесваната песен в класацията на Дарик радио

Участвайте в традиционната музикална класация на Дарик радио

Бинев гласува за представителство на българските патриоти в ЕС

/КРОСС/ Гласувам за това българските патриоти да могат да имат глас в европейските институции. Нека веднъж завинаги да направим така, съдбата на България да се решава от самите нас, а не от Анкара, Вашингтон, Москва или Брюксел" - обясни Слави Бинев, след като пусна своя глас в урната. Кандидатът за евродепутат от листата на НФСБ дойде в 38 ОУ „Васил Априлов" заедно със съпругата си Мария Бинева и две от децата си - Елена и Виктория. Бинев обясни, че съдбата на нас българите е в ръцете на всеки един и днес трябва всеки да излезе и да гласува. „Ако действаш, може да сгрешиш, ако бездействаш - си загубен" - обясни още евродепутатът.    

Видео: Източна Украйна се страхува да гласува




Докато членовете на избирателните комисии се подготвят за изборите в неделя, страхът държи повечето гласоподаватели далеч от урните. Текст от Нейтън Франдино.

Заради затворените кафенета и празните бензиностанции Луганск изглежда празен и изоставен. Подобно на други градове в Източна Украйна, улиците са преградени с барикади. Въоръжени мъже обикалят из града и казват, че тук за президент няма да се гласува.

Според жители на града забраната ще накара доста хора...

Най-одобряваният комикс от редакцията на "Дневник" към 12 ч. е


Най-харесваният от комиксите в редакцията на "Дневник" в 10 часа е "Магистрален силует" - 27.1%.

24.2% предпочитат комикса "Силует на другар".

Комиксът "Преуспял силует" е одобрен от 17.5 на сто.

"Силует без цензура" събира 9.1% одобрение.

"Реформиран силует" е получил 5.7 от гласовете на хората в редакцията.

4.3% от членовете на рдакционния екип са предпочели "Силует без пистолет".

В импровизираната класация следва "Силует на...

Веселин Маринов - 27-28%, Йосиф Кобзон - 21-24%

Веселин Маринов увеличава преднината си пред Йосиф Кобзон в класацията на Веселин Маринов увеличава преднината си пред Йосиф Кобзон в класацията на "24 часа" на най-популярните певци и групи днес към 12:00 часа. Все още в гласуването са се включили малко почитатели, така че резултатите могат да се променят в по-късните часове на деня. Според една от броящите резултатите комисии Маринов има 28%, Кобзон - 24%,

Бареков: Гласувах за промяна и по-добро бъдеще

Гласувах за промяна и за по-добро бъдеще за всички нас. Гласувах за децата, за възрастните хора, за майките, за младите българи, които се надявам да се активизират, макар че е време за балове. Нека да изравним първо стандарта на живот у нас, а след това и нашия с този в Европа, пожела си лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, Гласувах за промяна и за по-добро бъдеще за всички нас. Гласувах за децата, за възрастните хора, за майките, за младите българи, които се надявам да се активизират, макар че е време за балове. Нека да изравним първо стандарта на живот у нас, а след това и нашия с този в Европа, пожела си лидерът на "България без цензура" Николай Бареков,

Бареков: Готви се манипулация на вота в края на изборния ден

Гласувах за промяна и за по-добро бъдеще за всички нас. Гласувах за децата, за възрастните хора, за майките, за младите българи, които се надявам да се активизират, макар че е време за балове. Нека да изравним първо стандарта на живот у нас, а след това и нашия с този в Европа, пожела си лидерът на Гласувах за промяна и за по-добро бъдеще за всички нас. Гласувах за децата, за възрастните хора, за майките, за младите българи, които се надявам да се активизират, макар че е време за балове. Нека да изравним първо стандарта на живот у нас, а след това и нашия с този в Европа, пожела си лидерът на "България без цензура" Николай Бареков,

Кметът Иван Портних: Гласувам за Варна

„Аз гласувам за Варна”, заяви кметът на Варна Иван Портних минути преди да пусне своя вот в изборна секция № 47 във варненското училище „Васил Априлов”, съобщиха от общината за Moreto.net. „България влезе в Европа преди години, но Европа влезе във Варна съвсем наскоро.

„Пепел от рози" е най-вървежна на пазара

/КРОСС/ При слаб интерес протича започналата ден след Деня на славянската писменост и култура разпродажба на книги в цялата страна. Към 10.30 часа данните за интереса на гражданите към заглавията са разнопосочни. Според едни търговци най-голям интерес има към романа на Лийла Мийчам „Пепел от рози"- 22.9%. Към „По магистралата на живота" на Хауард Саунс - 22.8%. 16.4% са се спрели на романа на Айше Кулин „Последен влак за Истанбул". 10.1% заявяват, че предпочитат да прочетат Юрген Рот и "Новите български демони". На „Война и мир" са се спрели 4.2% от завъртелите се покрай сергиите. Слаб интерес има към речниците - 4%, както и към „Буреносен фронт" Джим Бъчър - 4.1%.

„Пепел от рози" е най-вървежна на пазара

/КРОСС/ При слаб интерес протича започналата ден след Деня на славянската писменост и култура разпродажба на книги в цялата страна. Към 10.30 часа данните за интереса на гражданите към заглавията са разнопосочни. Според едни търговци най-голям интерес има към „По магистралата на живота" на Хауард Саунс - 22.8%. Към романа на Лийла Мийчам „Пепел от рози" интерес са проявили 22.9%. 16.4% са се спрели на романа на Айше Кулин „Последен влак за Истанбул". 10.1% заявяват, че предпочитат да прочетат Юрген Рот и "Новите български демони". На „Война и мир" са се спрели 4.2% от завъртелите се покрай сергиите. Слаб интерес има към речниците - 4%, както и към „Буреносен фронт" Джим Бъчър - 4.1%.

„По магистралата на живота" е най-вървежна на пазара

/КРОСС/ При слаб интерес протича започналата ден след Деня на славянската писменост и култура разпродажба на книги в цялата страна. Към 10.30 часа данните за интереса на гражданите към заглавията са разнопосочни. Според едни търговци най-голям интерес има към „По магистралата на живота" на Хауард Саунс - 22.8%. Към романа на Лийла Мийчам „Пепел от рози" интерес са проявили 22.9%. 16.4% са се спрели на романа на Айше Кулин „Последен влак за Истанбул". 10.1% заявяват, че предпочитат да прочетат Юрген Рот и "Новите български демони". На „Война и мир" са се спрели 4.2% от завъртелите се покрай сергиите. Слаб интерес има към речниците - 4%, както и към „Буреносен фронт" Джим Бъчър - 4.1%.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване