Около 11% от имащите право на глас русенци гласуваха до обяд

Около 16 хиляди русенци са упражнили правото си на глас до обяд, което е около 11% избирателна активност, съобщи Десислава Дивчева, председател на Районната избирателна комисия. В областта са гласували над 28 хиляди души. 

Междувременно от щабовете в РИК постъпват жалби и сигнали. Те са за извозване на гласоподаватели с автомобили до изборната секция, за това, че длъжностно лице носи различен от определените от Централната избирателна комисия баджове. За община Две могили пък е...

Роналдо празнува трофея с Ирина Шейк

Съвсем очаквано Кристиано Роналдо празнува триумфа на Реал Мадрид в Шампионската лига с приятелката си супермодела Ирин Шейк. 28-годишната манекенка публикува серия снимки от събота вечерта в своя &qu...

Най-много българи в чужбина са гласували от Кипър към 14:00 часа

Към 14:00 часа българско време общият брой на сънародниците, гласували в чужбина на изборите за Европейски парламент е 4160. В Кипър 793 български граждани са упражнили правото си на глас, в Германи...

Венгер иска един от героите на Реал

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер иска да вземе полузащитника на Реал Мадрид Сами Кедира през това лято, съобщава британският таблоид Daily Mirror.Френският специалист иска да намери заместник на Мик...

Нов рекорд в НДК - 29 градуса в 13:15 ч

В 13.15 часа в района на НДК термометрите са отчели 29 градуса, съобщава агенция БГНЕС. В същия час на "Позитано" градусите са 21. На булевард "Стамболийски" термометрите са показвали 15 градуса. Край хотел "Хемус" синоптиците измерват над 11 градуса. В панелните блокове е 6 градуса. В местата, където се изучава азбуката, под 3 градуса. На националния площад е малко над 3 градуса. Скоростта на вятъра към 13.00 часа достигна 19 м/с. Още - в Темата на деня "Класациите в изборния ден" в дясната част на страницата.

Освободиха задържаните руски журналисти в Украйна

Руските журналисти от LifeNews Олег Сидякин и Марат Сайченко, които бяха задържани от украински военни в Донецка област, бяха освободени, съобщи ИТАР-ТАСС. Сидякин и Сайченко бяха арестувани по обвинение в тероризъм. Двамата вече се върнаха в Москва. Най-голямото изпитание за нас през последните дни беше, че нямахме достъп до никакви източници на информация. Хората, които ни задържаха разчитаха на това, че ще забравят за нас, но ние знаехме, че ще ни помогнат.  Олег Сидякин и Марат Сайченко бяха задържани от украински военни край Краматорск на 18 май. Те са били освободени на 24 срещу 25 май. Отидохме на летището в Краматорск, за да проверим информация на местни жители, за това, че украинските военни са се изтеглили от летището. Заобиколиха ни военни. Ние си вдигнахме ръцете и започнахме да викаме, че сме журналисти, разказва операторът Марат Сайченко. Завързаха ни краката и ръцете, а на главите ни сложиха торби, сложиха ни в метална кутия и дълго ни возиха нанякъде, допълва той. Последните пет дни двамата журналисти прекарали в Киев под охрана на двама военни от спецподразделение „Алфа“, които ги заплашвали, че ще ги обвинят в транспортиране на оръжия. Нямаше нищо такова. Ние носехме единствено видеоапаратура. Показаха ни пусково-ракетно оръжие и ни казаха: Вие сте руснаци, а това е руско оръжие. Всички военни бяха сигурни, че са хванали терористи, които носят оръжие със себе си, каза журналистът.

Откъс от "Един последен поглед" на Джеймс Олдридж


Тази неделя в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви предлагаме откъс от новото издание на книгата "Един последен поглед" от Джеймс Олдридж, която "Ентусиаст" преиздава. Като използва известни случки от живота на двама велики писатели - Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей – Джеймс Олдридж създава една интригуваща история, в която въпросите са много повече от отговорите, а действителните житейски факти са само фона, на който се разиграва една борба на характери без да е биографичен роман и със...

Шефът на украинската ЦИК: Новоизбраният президент ще бъде глава на цялата държава

/КРОСС/ Председателят на ЦИК на Украйна Михаил Охендовски заяви, че президентът, който бъде избран днес или на втория тур, ще бъде държавен глава на всички украинци, а не на част от тях. "Президентът на Украйна ще бъде избран от цялата държава. И независимо от това дали днес ще бъде избран президент или ще трябва да се гласува отново на 15 юни, той ще бъде президент на цялата страна, а не на част от нея", каза той, цитиран от УНИАН. Охендовски също така отбеляза, че ЦИК и всички отговорни за провеждането на изборите органи "са положени всички усилия, за да се гарантира, че в Украйна ще се проведат свободни и честни избори" и че избирателите ще гласуват във всички региони.

Дунав потопи островите до Силистра

С 8 см се е повишило нивото на Дунав при Силистра за последното денонощие и вече е 724 см. До критичните стойности остава около половин метър. Островите в силистренския участък на реката вече са под вода, в някои крайбрежни участъци са избили подпочвени води. Все още обаче няма решение на институциите за прилагане на обезопасителни мерки.

За какво гласуват политиците

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че гласува за промяната в Европа, която хората очакват. Самият той не се е възползвал от правото си на преференциален вот. „Всички искат да видят отново Европа социална и ангажирана с проблемите на хората.

Уникални кадри от земетресението в Турция - хора бягат презглава, рафтове се сриват

Видеозаписи от вчерашните земетресения, които разклатиха силно Гърция и Турция и относително по-слабо България, се появиха в Youtube. Кадрите са от турския град Чанаккале. Около 260 души бяха ранени в Турция при земетресението, повечето от тях заради обхваналата ги паника. Трусът бе с Епицентър в Егейско море и сила 6,9 по Рихтер.

Гласове не купуваме, пари за кебапчета нямаме!

Бареков призова всички да си сдържат нервите


Временният президент на Украйна: Русия се опитва да осуети изборите


"Управлението на Руската федерация прави всичко възможно, за да осуети изборите в Украйна, особено в източната част на страната. Вече работят обаче хиляди избирателни секции незавrсимо от опасността", заяви изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов, цитиран от агенция "Униан".

Турчинов обяви, че в цялата страна се наблюдава висока избирателна активност

"И в Киев, и в цялата страна има опашки през избирателните секции", заяви той. "След като бъде...

Всички секции за гласуване в Донецк останаха затворени

Президентските избори в Украйна започнаха без 15% от избирателите

Президентите на Израел и Палестина ще посетят заедно Ватикана по покана на папата

Президентът на Израел Шимон Перес и палестинският му колега Махмуд Абас приеха поканата на папа Франциск да посетят заедно Ватикана следващия месец, съобщи Асошиейтед прес. В края на литургия под открито небе, отслужената в библейския град Витлеем, папата покани израелския и палестинския президент да се помолят за мир във Ватикана. От президентската канцелария и на двамата потвърдиха, че те ще уважат поканата. Деветдесетгодишният Перес, чийто мандат изтича това лято, е ревностен поддръжник на усилията за мир в Близкия изток. Решението му обаче може да разстрои премиера Бенямин Нетаняху, който е гневен от продължаващите усилия на други политици, след като Абас обяви помирение с ислямисткото движение Хамас. Постът на президента в Израел е предимно церемониален, докато палестинският президент ръководи правителството. "Тук, от рожденото място на Княз на мира, Христос, искам да поканя вас, г-н президент Махмуд Абас, заедно с президента Шимон- Перес, да се присъедините към мен в молитва от сърце към Господза дара на мира", каза папата по време на месата, която отслужи пред Църквата на Рождество във Витлеем. "Предлагам дома си във Ватикана като място на тази молитвена среща", допълни главата на Римокатолическата църква. Папа Франциск призова от Витлеем да се сложи край на "все по-неприемливата ситуация" с израелско-палестинския конфликт. Той поиска да бъде признато правото на държавата Израел и на държавата Палестина да живеят заедно в мир и сигурност. Главата на Римокатолическата църква започна двудневното си поклонение по светите места в палестинските територии и Израел. В родния град на Исус Христос Витлеем, който е под палестински контрол, палестинският президент Махмуд Абас, с когото папата се прегърна, даде прием в негова чест. Франциск се спря непредвидено и слезе от папамобила при преминаването му край сивата бетонна стена, която отделя Витлеем от Ерусалим и която Израел издигна преди 10 години по време на палестинското въстание. Папата се спря и произнесе молитва край един от израелските наблюдателни постове. Програмата на папа Франциск предвижда среща с деца в палестинския бежански лагер Дейшех, обяд с бедни палестински семейства и отпътуване за Тел Авив, където ще бъде официално посрещнат от израелските власти. В понеделник папата ще отслужи меса в Ерусалим на мястото, където се смята, че се състояла Тайната вечеря на Исус с учениците му. В Ерусалим бяха арестувани 26 израелски активисти, които протестираха срещу посещението на главата на католическата църква.

Папа Франциск призова във Витлеем за край на израелско-палестинския конфликт

Папа Франциск призова от Витлеем да се сложи край на "все по-неприемливата ситуация" с израелско-палестинския конфликт, съобщи Франс прес. Той поиска да бъде признато правото на държавата Израел и на държавата Палестина да живеят заедно в мир и сигурност. Главата на Римокатолическата църква започна двудневното си поклонение по светите места в палестинските територии и Израел. В родния град на Исус Христос Витлеем, който е под палестински контрол, палестинският президент Махмуд Абас, с когото папата се прегърна, даде прием в негова чест. Франциск се спря непредвидено и слезе от папамобила при преминаването му край сивата бетонна стена, която отделя Витлеем от Ерусалим и която Израел издигна преди 10 години по време на палестинското въстание. Папата се спря и произнесе молитва край един от израелските наблюдателни постове. Светият отец ще отслужи тържествена литургия пред църквата "Рождество Христово" във Витлеем, на която са поканени да присъстват 9603 души. Папата ще се смеси с множеството за втори път в рамките на визитата си, след като вчера се появи на стадион в йорданската столица Аман в открит автомобил. Програмата на папа Франциск предвижда среща с деца в палестинския бежански лагер Дейшех, обяд с бедни палестински семейства и отпътуване за Тел Авив, където ще бъде официално посрещнат от израелските власти. В понеделник папата ще отслужи меса в Ерусалим на мястото, където се смята, че се състояла Тайната вечеря на Исус с учениците му. В Ерусалим бяха арестувани 26 израелски активисти, които протестираха срещу посещението на главата на католическата църква.

211 прокурорски преписки образувани във връзка с изборите, работят по 64 от тях

211 прокурорски преписки са образувани към 12:00 чaса във връзка с изборите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
От тях са прекратени 147, като по 64 работата продължава. Информацията по Апелативни райони е както следва:  - АП – София: образувани 77 прокурорски преписки, прекратени 63;
 - АП – Пловдив: образувани 59 преписки, 211 прокурорски преписки са образувани към 12:00 чaса във връзка с изборите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. От тях са прекратени 147, като по 64 работата продължава. Информацията по Апелативни райони е както следва: - АП – София: образувани 77 прокурорски преписки, прекратени 63; - АП – Пловдив: образувани 59 преписки,

Турчинов: Русия се опитва да провали изборите в Украйна

/КРОСС/ Изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов заяви, че Русия се опитва да провали президентските избори в страната. Това съобщи УНИАН, позовавайки се на пресслужбата на политика."Ръководството на Руската федерация прави всичко, за да се провали изборите в Украйна, особено в източните райони", каза Турчинов. Той отбеляза, че "въпреки заплахата", в страната вече работят хиляди избирателни секции.По думите му, опитът да се попречи на изборите няма да се отрази на волята на гражданите. Изборите ще се състоят и гражданите ще изберат президент, на който се доверяват.

"Ромео и Жулиета" е най-доброто представление

Наградите "Аскеер - 2014" - статуетка от Георги Чапкънов и парична сума, бяха връчени за 24-и път в Театър "Българска армия"

Образувани са 211 прокурорски преписки във връзка с изборите, работят по 64

211 прокурорски преписки са образувани към 12:00 чaса във връзка с изборите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
От тях са прекратени 147, като по 64 работата продължава. Информацията по Апелативни райони е както следва:  - АП – София: образувани 77 прокурорски преписки, прекратени 63;
 - АП – Пловдив: образувани 59 преписки, 211 прокурорски преписки са образувани към 12:00 чaса във връзка с изборите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. От тях са прекратени 147, като по 64 работата продължава. Информацията по Апелативни райони е както следва: - АП – София: образувани 77 прокурорски преписки, прекратени 63; - АП – Пловдив: образувани 59 преписки,

"Волво" тества технология за зареждане на електрически автобуси от пътя


"Волво груп" и шведската транспортна администрация започнаха тестове на технология, при която електрически автобуси, използвани от градския транспорт, ще се зареждат безжично от трасето, по което се движат. Тестовата отсечка ще бъде изградена в Гьотеборг до 2015 година. Методът е наречен индуктивно зареждане и при него чрез оборудване, вградено в пътя, енергията се прехвърля безжично към долната част на машината, където са разположени батериите.

Дължината на тестовата отсечка в...

Прокуратурата образува 11 досъдебни производства за изборни нарушения


Прокуратурата образува 211 преписки за изборни нарушения до 12 часа днес. Това съобщиха от държавното обвинение. Образувани са 11 досъдебни производства по общия ред и едно бързо производство.

От преписките 147 са прекратени, като по 64 работата продължава. В Апелативната прокуратура в София са образувани 77 прокурорски преписки, прекратени са 63, в Пловдив - образувани 59 преписки, прекратени 40, във Варна - образувани са 29 преписки, прекратени 17, във Велико Търново - 25 преписки,...

Гласувах за по-добрите кандидати, заяви военният министър

Вотът е важен за всеки един от българските граждани, смята Найденов


Бойко Борисов: Май Манолова взе българите за шарани

Бойко Борисов гласува преди минути в Банкя. Гласувам защото това е свещено право. Гласувам за Европа, а някои партии искат да излезем от нея.

Очаква ни умерено топло и влажно лято

Очаква ни по-скоро умерено топло лято с валежи около и над средните стойности, отколкото сухи горещини, каквито е имало други години.

Валери Симеонов: Гласувах България да бъде равна с останалите европейски народи

Гласувах България да бъде равна с останалите европейски народи, както е казал Васил Левски. Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ, Валери Симеонов, който упражни правото си на глас в ОУ „Найден Геров“ в комплекс „Меден рудник“, съобщи „Фокус”.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Гласувах България да бъде равна с останалите европейски народи, както е казал Васил Левски. Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ, Валери Симеонов, който упражни правото си на глас в ОУ „Найден Геров“ в комплекс „Меден рудник“, съобщи „Фокус”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Валери Симеонов: Гласувах България да бъде равна с останалите европейски народи

Гласувах България да бъде равна с останалите европейски народи, както е казал Васил Левски. Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ, Валери Симеонов, който упражни правото си на глас в ОУ „Найден Геров“ в комплекс „Меден рудник“, съобщи „Фокус”.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Гласувах България да бъде равна с останалите европейски народи, както е казал Васил Левски. Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ, Валери Симеонов, който упражни правото си на глас в ОУ „Найден Геров“ в комплекс „Меден рудник“, съобщи „Фокус”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

„Галъп”: 17% е избирателната активност към 12 часа

София /КРОСС/ 17% от избирателите са упражнили правото си на вот към 12 часа, съобщиха за БНР от „Галъп". Картината изглежда почти същата спрямо евроизборите от 2009 година, когато до урните са отишли 17.7% от българите.

Областният управител Иван Великов: България се нуждае от спокойствие

Европа се нуждае от промяна, а България от спокойтвие. Това бяха думите на областният управител на Варна Иван Великов преди да даде своя глас на изборите за Европейски парламент. Той коментира, че промяната се изразява в това, че има нужда да се обърне повече внимание на хората, да има по-малко капитализъм и повече социална политика.

80 сигнала и 40 жалби са постъпили в ЦИК

Най-много са жалбите за показването на вота


Погребаха Валя в бял ковчег

Бургас /КРОСС/ Близки и роднини погребаха днес 24-годишната Валентина Иванова от бургаския квартал "Лозово", чието тяло морето изхвърли на бургаския вълнолом преди няколко дни.Около 150 души, най-вече млади хора, се събраха в дома на покойника в Бургас, където се състоя траурната церемония.Целият квартал се бе събрал да изпрати Валя, казаха за „24 часа" местни жители. Тленните останки на Валя са положени в бял затворен ковчег.Дълго време майка й не можеше да се откъсне от него. На погребението възрастна жена и прилоша и тя бе изведена навън, подкрепяна от близки. На поклонението беше забелязан зъболекаря, за който Валя е работила като асистент. Той обаче не влезе в стаята за поклонение, а за кратко излезе от автомобил и после се върна в него. По време на погребението звучеше камбанен звън, съобщава "24 часа".

Почти 20% е избирателната активност в Украйна след само 4 часа гласуване

Избирателната активност в Украйна е 17,52% до 12 часа, съобщиха представители на ЦИК. Това са данните от избирателната активност на 182 от 213 области. Най-много гласоподаватели са регистрирани в ра...

Бейл: Искаме да печелим още

Гарет Бейл призна, че победата в Шампионската лига е сбъднат сън за него. Уелският национал изигра изключително важна роля и отбеляза решаващ гол за тима си. Бейл има невероятен сезон с "белия б...

Марсело: Отне ни много време да спечелим десетата

Защитникът на Реал Мадрид Марсело вярва, че отборът му е заслужавал да спечели Шампионската лига, но призна че е трябвало да си осигурят победата по-рано. Бразилецът отбеляза третия гол за Реал Мадрид...

Радан Кънев: Гледаме само финансовите резултати на съмнителни корпорации

"При 17% активност следим не екзит-полове а междинни финансови резултати на няколко съмнителни корпорации. Доверието в политическите сили ще коментираме след като гласуват всички, които не се ...

Слабо земетресение край Луковит

Земетресение с магнитуд 2.2 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщи БГНЕС. Земният трус е усетен в 09:11 ч. тази сутрин с епицентър близо до Карлуково, югозападно от Луковит и североизточно от Роман, с дълбочина 2 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

211 преписки образувани във връзка с изборите, по 64 работата продължава

211 прокурорски преписки са образувани на територията на Р България към 12.00 ч., съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.
От тях са прекратени 147, като по 64 работата продължава. Информацията по Апелативни райони е както следва: - АП – София: образувани 77 прокурорски преписки, прекратени 63; - АП – Пловдив: образувани 59 преписки, 211 прокурорски преписки са образувани на територията на Р България към 12.00 ч., съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. От тях са прекратени 147, като по 64 работата продължава. Информацията по Апелативни райони е както следва: - АП – София: образувани 77 прокурорски преписки, прекратени 63; - АП – Пловдив: образувани 59 преписки,

Прокуратурата образувала 211 преписки във връзка с изборите

София /КРОСС/ На територията на Р България към 12.00 ч. на 25 май 2014 г. са образувани 211 прокурорски преписки. От тях са прекратени 147, като по 64 работата продължава. Информацията по Апелативни райони е както следва: - АП - София: образувани 77 прокурорски преписки, прекратени 63; - АП - Пловдив: образувани 59 преписки, прекратени 40; - АП - Варна: образувани 29 преписки, прекратени 17; - АП - Велико Търново: образувани 25 преписки, прекратени 17; - АП - Бургас: образувани 21 преписки, прекратени 10;   Образувани са 11 досъдебни производства по общия ред и едно бързо производство. Прекратено е едно досъдебно производство в Апелативен район - Пловдив.  

Кунева е упражнила правото на преференциално гласуване


Висока избирателна активност над 50% ще бъде гражданска победа, искам честно състезание, само така ще държим контрол в държавата си и в Европа. Това заяви Меглена Кунева, която води листата на Реформаторския блок, след като гласува. Тя призова хората да гласуват, съобщиха от блока.

По колко пъти гласуват тези мургави наблюдатели на ДПС?

За схема за многократно гласуване, алармира нашият читател Димо Калайджиев. Пред моята секция пред 122 училище в София видях три коли с монтанска регистрация, пълни с мургави пътници. На гърдите им има табелка "Наблюдатели". Влязоха и гласуваха в секцията. Но вместо да наблюдават изборния процес, както се очаква от едни наблюдатели, излязоха и се качиха на колите. Докато се качваха успях да ги попитам какви са. Обясниха ми, че са наблюдатели и ме питаха дали и аз съм от техните. Тарторът им  обясни, че той е човекът, който отговаря за "Илинден". (Район "Илинден" е доста далеч от "Лозенец", където е 122 училище) След като разбраха, че съм обикновен гражданин, казаха, че са от ГЕРБ и потеглиха. Няколко минути по-късно разбрах, че лъжат. Веднага отидох и сигнализирах председателката на секционната комисия, че тези хора с монтанската регистрация не са от квартала. - Не само не са от квартала, но не са и от нашия град. Представиха обаче удостоверение от фондация "Младежка толерантност", че са се отписали от Монтана. Така ние сме длъжно да ги допуснем да гласуват. " Младежка толерантност " е фондация на ДПС, която регистрира най-голям брой наблюдатели на изборите, многократно надхвърлящ броя на традиционните организации, наблюдаващи от 25 г. изборите. Димо Калайджиев е успял да напарви няколко кадъра от далеч на мургавите наблюдатели. Те са изпратени и в агенция "Булфото". Теоритично наблюдателите не би трябвало да могат да гласуват повече от веднъж, защото секционната комсия трябва да прибере удостоверението им за гласуване на друго място. Въпросът е обаче колко удостоверения имат. Дали е само едно или са десетки? Защо 3 коли ще се вдигнат от Монтана до София, и ще се задържат в секцията само, докато гласуват. Има ли система, която да установи дали наблюдателите не са гласували многократно с различни удостоверения? OFFNews ще зададе тези въпроси на ЦИК и ще подаде сигнал по случая. Ето и снимките: Сигнали за нарушения в изборния процес можете да подавате и на сайта " За честни избори "

Гергов: Гласувам за нова Европа, за нова България

Пловдив /КРОСС/ "Гласувам за нова Европа, за нова България, за нормалните и добрите хора", каза лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов, след като упражни правото си на глас в ОУ ‘Гео Милев" в Пловдив. Той пристигна със съпругата си в добро настроение и с оптимизъм за днешния ден. Председателят на ГС и ОбС на БСП- Пловдив добави, че гласува за една България, която ще дава възможност на младите хора и на всички нас да се чувстваме добре тук. „Гласувам, за да не заминават младите за чужбина., а да останат и да се реализират в нашата страна", посочи Гергов. Днешният ден той ще прекара, работейки в предизборния щаб на партията. „Гласуваха за Европа на хората, за Европа, в което институциите защитават социалните и икономически права на гражданите". Това каза кандидатът за член на ЕП д-р Достена Англеова-Лаверн, след като упражни правото си на глас в родния Пловдив. Попитана „Европа на нациите или Европа на институциите?", преподавателката по политическа антропология уточни, че така зададен въпросът изключва еднозначен отговор. „Аз не искам Европа, в която бюрокрацията обслужва банките и корпорациите. Искам Европа с обществени институции, работещи за обикновените хора"- заяви журналистката и автор на „Експертите на прехода"

"Кой в Европа" - голямото изборно студио на Нова ТВ

Пред водещите Ани Цолова и Виктор Николаев избора на България ще коментират редица журналисти, анализатори и много други

Очаква ни по-скоро валежно, отколкото сухо лято

Очакваме по-скоро валежно, отколкото сухо лято – или поне не толкова горещо колкото други години е имало. Това каза за Фокус доц. д-р Илиан Господинов от департамента „Метеорологични прогнози” в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. „Очакваме едно лято с нормални температури, средно за целия сезон, Очакваме по-скоро валежно, отколкото сухо лято – или поне не толкова горещо колкото други години е имало. Това каза за Фокус доц. д-р Илиан Господинов от департамента „Метеорологични прогнози” в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. „Очакваме едно лято с нормални температури, средно за целия сезон,

"Кой в Европа" - голямото изборно студио на Нова ТВ

Пред водещите Ани Цолова и Виктор Николаев избора на България ще коментират редица журналисти, анализатори и много други

"Кой в Европа" - голямото изборно студио на Нова ТВ

Пред водещите Ани Цолова и Виктор Николаев избора на България ще коментират редица журналисти, анализатори и много други

Лятото - не много горещо и с повече валежи

Очакваме по-скоро валежно, отколкото сухо лято – или поне не толкова горещо колкото други години е имало. Това каза за Фокус доц. д-р Илиан Господинов от департамента „Метеорологични прогнози” в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. „Очакваме едно лято с нормални температури, средно за целия сезон, Очакваме по-скоро валежно, отколкото сухо лято – или поне не толкова горещо колкото други години е имало. Това каза за Фокус доц. д-р Илиан Господинов от департамента „Метеорологични прогнози” в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. „Очакваме едно лято с нормални температури, средно за целия сезон,

Рушаща се сграда в сърцето на Бургас се превърна в къща на ужасите

Бургас /КРОСС/ Рушаща се сграда в сърцето на Бургас се превърна в къща на ужасите за жителите на улица „Славянска". Изгнилите ламарини, които я опасват, могат всеки момент да се срутят върху главите на минувачи или върху паркиралите коли. Копторът, който също така е и нерегламентирано сметище, се намира до известното заведение „Делайт" и е на метри от детска градина. Останалите основи от някогашната къща също са пред срутване. От имота се носи воня на разложили се боклуци, които стоят там от години.Един от собствениците му е известен в строителните среди бизнесмен Петко Янев, който има арматурен двор. Съсобственик на имота е и възрастната Стефана, която е прехвърлила части от него на двете си дъщери. Преди време наследниците на къщата, която е на входа на Морската градина са искали да изградят голяма кооперация. В последствие обаче са се скарали кой колко ще притежава от бъдещия имот. Успели са само да съборят части от къщата. „Нека Общината да ги задължи да обезопасят имота си, за да не се стигне до пореден фатален инцидент. Оттук ежедневно минават деца", жалваха се пред Флагман.бг. съседи.Кварталът е един от най-хубавите в града заради непосредствената му близост до морето. Там през последните години се изградиха хотели, частно училище и много заведения.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване